Keresés

Részletes keresés

SzeZo Creative Commons License 6 órája 0 0 228018

Eddig csak arra gondoltam, finoman jelzem, hogy trollszag árad belőled.

Az idehányt hozzászólásoddal bizonyítottad, hogy te egy kifejlett hegyitroll vagy. Nem etetlek tovább.

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228015)
makkahazi Creative Commons License 6 órája 0 0 228016

Megyek be a körforgalomba a pesti út végén. Én a második kijáratnál a 31-esre akartam kijutni, körfogalom egysávos, a közepén megyek ugye mert ugy bringával biztonságosabb. Mögöttem felbőg a kis suzuki motorja és majdnem elsodorva az első kerekemet balról megelőzve előttem egyenesen elhúz az első kijáraton a decathlon fele. Ezek szerint minden gépjárművezető így vezet, mert egy hülye miatt az összesre ráfoghatom, nemigaz? Egy másik okos főútról jobbra lekanyarodva majdnem nekemjött és ledudált, mert szerinte nekem nincs elsőbbségem a főút mellett vezetett kerékpárúton a főútról jobbbra kanyarodóval szemben. Nem, ott nem volt macisajt a bringaúton.

 

Ja és olyan okos is volt, aki szerint egyenrangú útkereszteződésben a jobbról jövő kerékpárosnak azért nincs elsőbbsége, mert egyenrangúban kerékpárral mindenkinek elsőbbséget kell adni.

 

Mind ennyire vágjátok a kreszt egyébként? Vagy csak amikor a bringás szabálytalankodik akkor mutogattok? Ettől függetlenül a bringásoktól is elvárom a szabálykövetést, de a gépjárművezetők sajnos nagyon álszentek.

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228015)
T_a_m_á_s_ Creative Commons License 7 órája -1 0 228015

Álló kocsisor mellett kizárólag jobbról, ha van elég hely, és nem akadályozza a kanyarodó jáműveket. Tehát nem középen, és nem araszoló járművek között/mellett. Buszsávban meg csak akkor, ha van külön kerékpárpiktogram is. Egyirányú utcában, forgalommal szemben meg csak akkor ha külön tábla engedi. Piros jelzésen át meg soha, sehogy.

Gondolom mind így közlekedtek, csak még egyikőtökkel se találkoztam az utakon... :)

Előzmény: SzeZo (228007)
Fishtax Creative Commons License 11 órája 0 0 228014

Nem, ötvenezer forint nagyon sokunknak nem csekélység, mégsem fognak tömegek sajnálni azért, mert a _cégautódat_ (nem te vetted, nem te javíttatod egyéb esetekben, talán nem is te tankolod) meghúzta egy másik közlekedő.

 

"...kicsit elgondolkodjatok a cselekedeteitek kovetkezmenyein." Kicsoda? Én? Milyen cselekdeteim? Honnan tudod te, hogy nekem milyen cselekedeteim vannak? "...neki gyujthetnetek egy gerinc beultetesre" Mi közöm nekem a te károkozódhoz? Miért kellene nekem/nekünk gyűjteni arra, hogy ő jobb ember legyen?

 

Általánosítasz, megpróbálsz népnevelni, ha ettől neked jobb, hát lelked rajta, legalább felpezsdült kicsit a topik. :-)

 

robi

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228006)
Fishtax Creative Commons License 11 órája 0 0 228013

Bezzeg a te új bringád lepkefinggal működik! :-)

 

robi

Előzmény: dhpage (228010)
dhpage Creative Commons License 12 órája 0 0 228012

Előzmény: henngergely (228011)
henngergely Creative Commons License 12 órája 0 0 228011

Ezt egy kicsit túltoltad.

Előzmény: dhpage (228010)
dhpage Creative Commons License 12 órája 0 3 228010

skandallum, hogyan van képük elmenni jobbról a sor mellett? nem azért hozták ezt a kresz szabályt, hogy pofátlan módon használják is a kerékpárosok!!!44!!
tűrhetetlen, hogy én lízingelem a drága autót, képzem a dugót, tolom a dízelkormot az emberek tüdejébe,  ezek meg gyorsabban odaérnek a csotrogányukon! és még adót sem fizetnek!!!44!!

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228004)
dhpage Creative Commons License 12 órája 0 1 228009

csak kibújt a szög a zsákból, ahogy már az annyiszor megtörtént itt a topikban. :)

Előzmény: SzeZo (228007)
dhpage Creative Commons License 12 órája 0 1 228008

"A masik celom annyi volt, hogy kicsit elgondolkodjatok a cselekedeteitek kovetkezmenyein."

 

mi közünk van ahhoz a bringáshoz? de ha így játszunk, akkor én is beszámolhatok neked egy-egy autós veszélyeztetéséről, hogy elgondolkodj a cselekedeteid következményein? pont annyira lenne közöd mondjuk az átlag taxis leszorítósdijához, mint nekünk ehhez a bringáshoz, akit üldöztél több száz méteren keresztül.

vagy én is vegyem fel videóra, mik mennek az utakon? hogy hány százaléka az autósoknak simán kifordul melléd párhuzamosan egy mellékutcából, vagy stoptáblától, vagy csak simán letol a körforgalomban, mert ő dobozban ül, tehát a kresz rá nem vonatkozik?
elég sok ilyen felvételem lenne és akkor majd én is elmegyek egy autós topikba (mondjuk a lízingelt cégautósba) és szépen beolvasok nekik.

minél tovább pörgeted a témát, annál világosabban látszik, hogy téged a bringások zavarnak és nem egy adott ember cselekedete.

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228006)
SzeZo Creative Commons License 12 órája 0 1 228007

Azért csak belerúgtál még egyet a bringás társaságba, ráadásul kiderült, hogy nem tanulmányoztad a KRESZ 2010-es változtatását. Különben tudnád, hogy álló kocsisor mellett szabályos, ha előre tekerünk. Ha kicentizzük a tükrödet, az mekkora anyagi kár?

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228004)
T_a_m_á_s_ Creative Commons License 13 órája -4 0 228006

Nem, semmi ilyet nem vartam, de ezt mar tisztaztuk. Csak azert irtam meg a konkret kovetkezmenyt, mert egy-ket hozzaszolo mintha ketelkedett volna az anyagi kar mertekeben. (Sajat auto eseteben en is csak anyaztam volna egyet. Lizingelt cegautot viszont markaszervizben kotelezo javittatni.)

Persze, ha nekik 50 000 forint csekelyseg, akkor szivesen megadom a bankszamlaszamom...

A masik celom annyi volt, hogy kicsit elgondolkodjatok a cselekedeteitek kovetkezmenyein. Meg az is lehet, hogy a konkret karokozo is olvassa ezeket a sorokat. Ha igen, akkor neki gyujthetnetek egy gerinc beultetesre. Allitolag ugy jobban megy a biciklizes is.

 

Tobb hozzaszolast mindenesetre nem irok a temahoz.

Előzmény: Fishtax (228005)
Fishtax Creative Commons License 13 órája 0 2 228005

Szívás.

 

De mégis mit vártál a beírásodtól? Hogy majd önostorozásba kezdünk _mi_biciklisek_? Vagy összedobjuk neked a javítás árát?

Ha egy áruház parkolójában meghúzza vki a kocsidat, aztán nyom nélkül felszívódik, akkor keresel egy "Teszkónál parkolók" topikot, és elsírod benne a bánatodat?

 

Közlekedtél, rossz sorsod összehozott egy hülyével, van ilyen, majd máskor ne kérj céges autót, amit kötelező(?) javítani, ha megkarcolódik, aztán ilyenkor vastagon fog a műhely ceruzája számlaíráskor. A saját autóján kétszer meggondolja az ember, hogy ennyiért érdemes-e megcsináltatni egy használatból eredő esztétikai(?) sérülést.

 

Vagy járj biciklivel, az olcsóbban javítható.

 

robi

Előzmény: T_a_m_á_s_ (228003)
T_a_m_á_s_ Creative Commons License 14 órája -1 0 228004

Nem tudom, én mindig jelentős ráhagyással előzök minden biciklist, akik aztán általában a pirosnál a tükrömet centizve húznak el újra mellettem.

Előzmény: SzeZo (228000)
T_a_m_á_s_ Creative Commons License 14 órája -1 0 228003

Most voltam a szervizben: cserélik (!) a sérült jobb első sárvédőt -  az alkatrész 60, a fényezés és lakatosmunka kb 80 lesz. Plusz ÁFA. A casconak hála én 50-ből "megúszom".

 

Előzmény: bajan122 (227995)
oleandro Creative Commons License 16 órája 0 0 228002

jaja, pontosan ezt tapasztalon én is. Mintha ebből a szempontból polarizálódna az autós világ.

Egyre többen abszolút figyelmesek, óvatosak, és sajnos egyre többen vannak azok is, akik lesz@rják a bringást és centiznek. Ez utóbbi szerintem amiatt is van, hogy egyre nagyobb a forgalom a városban (túl olcsó a benzin... :)). És ha már nem olyan könnyű normálisan kerülni, áthúzódva a szomszéd v. szembe sávba, akkor inkább kicentizik sávon belül, mintsem, hogy esetleg még egy nyomoronc brinbgás miatt is lassítani kényszerüljenek... :(

Előzmény: imsailing (228001)
imsailing Creative Commons License 18 órája 0 0 228001

A leszorítás gyakorlatilag mindennapos, legalábbis az én útvonalamon Miközben növekszik a látványosan a nagy ívben kerülő, udvarias sofőrök száma, ami mondjuk szép dolog, mert úgy látszik, felismerik a normális közlekedés "előnyeit". De Békáson, a lakcsit elkerülő úton minden reggel vagy esete jut legalább egy "könyökérintős" sofőr, ami kissé frusztráló.

Az emberem a 8 éve tartó napibringa során épp a napokban döntött immár másodszorra úgy, hogy egy darabig bkv-zik, mert nehezen tolerálja a belvárosi közlekedési virtust (bicajost és autóst egyaránt). Ami mondjuk nem csak erre a két rétegre jellemző, elég csak beállni egy hosszú sorba a postán, ott is képesek egymás torkának esni az emberek.

Előzmény: SzeZo (228000)
SzeZo Creative Commons License 19 órája 0 3 228000

Csak azt nem értem, ha egy bicikli jelentős anyagi kárt tud okozni egy autóban, akkor sok autós miért akar szándékosan kárt okozni magának a mi felhasználásunkkal. Nem az elbambulásokra gondolok, hanem a leszorításokra, elsőbbség meg nem adásokra, stb.

ronya1 Creative Commons License 30 órája 0 0 227999

pl egy jobb tegyük fel 8 millás kocsin(ahol van egy nívósabb minőségű festés) egy elem fényezése legalább 50-60 ezer, festék lakk lakatosmeló(kis suzukin akár 20-30is lehet )

de ami a legszarabb hogy több 100ezerrel fog kevesebbt érni mert fújva van az elem

és tök mindegy hogy a kamion gyárte meg vagy egy biciklis, ha fújni kell akkor a magyar piacon már mindenki fél megvenni így sokkal olcsóbban kel el mintha nincs elem fújva

szóval simán lehet igen jelentős anyagi kár egy kis koccanásból......

Előzmény: hitman (227997)
bajan122 Creative Commons License 30 órája 0 1 227998

Ez hibas perspektiva. Egyreszt azert mert attol ha valaki gazdag meg nincs joga masnak kart okozni neki. A masik meg azert mert leirta hogy cegauto amit neki kell javittatni.

 

Az empatia jo dolg am.

Előzmény: hitman (227997)
hitman Creative Commons License 30 órája 0 0 227997

"jelentős anyagi kárt"

 

kérdeznék.

hány százaléka ez az autó vételárának? (ugye nem lett gtk?)

mennyit csökkent az autó használati értéke? (üzemképtelen lett?)

csak hogy perspektívába helyezzük a dolgokat.

Előzmény: T_a_m_á_s_ (227993)
bajan122 Creative Commons License 30 órája 0 0 227996

amugy igazad van es nem tudtal volna mit tenni. sajnos ez van. 

Előzmény: T_a_m_á_s_ (227994)
bajan122 Creative Commons License 30 órája 0 0 227995

akkor ez jo esellyel neked 50 ezer leszmert markaszervizbe nem igen fujnak 30ert. 

Előzmény: T_a_m_á_s_ (227993)
T_a_m_á_s_ Creative Commons License 1 napja -3 0 227994

Remélem te is még leszel idegállapotba, Maunika!

Előzmény: dhpage (227991)
T_a_m_á_s_ Creative Commons License 1 napja -1 0 227993

Mintha a mondat folytatása kimaradt volna az idézetből... Segítek, ez volt: "hogy álljon meg". Szerettem volna, ha lett volna annyi gerince, hogy az általa okozott jelentős anyagi kárt megtéríti. De gondolom te sztoikus nyugalommal szoktad fogadni, ha valaki épp megrövidít 30-40 ezer forinttal. Ja, és mint kiderült a cascoval pont semmire nem megyek, mert 10%, min. 50000 az önrész. És mivel lízingelt céges autó, ezért csak a márkaszerviz játszik.

Előzmény: NAR (227990)
dhpage Creative Commons License 1 napja 0 0 227992

én meg majdnem letaroltam egy bringás kollégát. :)

mentem a dugóban a lámpára várakozók között szépen előre, előttem egy másik bringás ugyanígy. mikor már csak egy autó lett volna hátra, ott nem ment tovább, hanem beállt mögé. amikor odaértem, viszont úgy gondolta, hogy mégiscsak megy tovább és hopp kiugrott elém.

alapból persze mindig számítok ilyenekre, ezért én nem lepődtem meg, és a fék is fog szépen. de ő meg jól megijedt, és annyit mondott, hogy "hoppá". erre én is mondtam, hogy hoppá. :)

ekkor morgott valamit, hogy "nincs hátul szemem". na erre viszont én nem mondtam semmit, hanem otthagytam, mert láttam, hogy a sisakján és a kormányán is volt tükör. :D :D :D

Előzmény: SzeZo (227989)
dhpage Creative Commons License 1 napja 0 3 227991

"nem tehettem róla, idegállapotba vótam móunika!"

Előzmény: NAR (227990)
NAR Creative Commons License 1 napja 0 0 227990

Nem te írtad ezt? "dudálok és a jobb első ablakot letekerve üvöltök rá"

Előzmény: T_a_m_á_s_ (227985)
SzeZo Creative Commons License 1 napja 0 0 227989

Azt, hogy szemből úgy előznek, ahogy írod, már megszoktam, de hétfőn kikaptam egy olyan audist, amelyik jobbról előzött engem. A Dohány utcáról kanyarodtam a körútra, erre egy sáv áll rendelkezésre. Már a síneken túl voltam és folytattam volna az ívet úgy, hogy mielőbb a körúti, szélső sávba jussak, mikor a szemem sarkából láttam, hogy valami jön mellettem. Tized másodpercen múlt, hogy nem kerültem elé.

Előzmény: dhpage (227981)
Friczy Creative Commons License 1 napja 0 0 227988

Ezzel együtt sem volt szerencsés a kifejezés. Különféle fórumokon a kerékpárgyűlölők jellemzően hasonló kifejezések szoktak en bloc használni a kerékpárosokra, te egy lépéssel messzebb voltál ugyan, de az távolról nézve már nem tűnik olyan nagynak.

Előzmény: T_a_m_á_s_ (227984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!