Amióta a kemoterápia létezik óriási eljárásbeli változáson ment keresztül. A modern eljárások és műszerek sokkal megbízhatóbbak, mint egykori társaik. A http://www.docplanner.hu/kemoterapia oldalon megtalálhatod azokat a forrásokat, ahol elsőkézből értesülhetsz a kemoterápiával kapcsolatos mítoszorólk és tényekről.
Mindenki figyelmét felhívnám, hogy a kemoterápia nem csak a rákos sejteket pusztítja!
A helyett, hogy elhiszitek azt, amit az orvosok mondanak nézzetek utána a tetmészetes gyógymódoknak! Rengeteg módja van a rák természets módon való gyógyításának!!! A kurkuma például egy szinte bárhol beszerezhető fűszer és a rákos sejtek nagy ellensége! A C vitamint, vagyis aszkorbinsavat pedig hatalmas mennyiségben kell fogyasztani egészséges embernek is, nemhogy egy rákosnak! A gyógyszertárakban ne vegyetek vitaminokat, mert semmit nem érnek!!!
OLVASSÁTOK EL DR. LENKEI GÁBOR CENZÚRÁZOTT EGÉSZSÉG ÉS CENZÚRÁZATLAN EGÉSZSÉG CÍMŰ KÖNYVÉT!
Sajnos daganatos betegségeknél sebészet, sugár, kemotherápia a legelfogadottabb gyógymód kombináció!!!!!!!!! nem kellemes a kemo, de arra kell gondolni, hogy már rengeteg emberen segített:))))))))
Anyukam is hasonló tüdőproblémával néz szembe, hamarosan kapja az első kemoterápiát.Nagyon örültem amikor találtam egy ilyen információt ami segítene a kemoterápiás betegeknek, megnéztük a honalpot amit írtál: www.egeszseget-mindenkinek.com Ugye az oldal 4 terméket közöl, nem tudjuk pontosan, hogy melyik termékre gondoltál.Írd már meg a termék pontos nevét.Segítségedet köszönjük!
Tavaly édesapámnál diagnosztizáltak tüdődaganatot. Olyan rossz állapotban volt, hogy két hónapig nem tudták megműteni. Szerencsénkre én fogyasztok egy terméket elkezdtük adni neki is. 2 hónap után gyógyszeres kezelés nélkül felkerült a műtőasztalra. A műtét jól sikerült áttétet nem adott a daganat. Azóta eltelt egy év nagyon jól érzi magát. Kemó és sugárterápia nem kellett. Az eredményei jók. A kemoterápia nem jó dolog ez biztos de van amikor elkerülhetetlen. Ha javasolhatom neked ezt a terméket nézz utánna a www.egeszseget-mindenkinek.com oldalon. A kemoterápia mellékhatásait teljesen semlegesíti nincs hányinger, nem húllik ki az ember haja. A lényeg kemoterápia elött 2 órával illetve utánna 2órával fogyasztható. Az idő betartása nagyon fontos! A honlapon megtalálod az elérhetőségemet. Nagyon fontos lenne a daganatosoknak ezt a terméket fogyasztani mert nagyon jól erősíti az immunrendszert,sejtszinten méregtelenít. A lényege egyensúlyba hozza a szervezetet visszafordítja a folyamatot.
Segítséet szeretnék kérni. Aki átesett kemoterápián és volt hasmenése a kezelésektől, mit tudott vele csinálni, hogyan tudta kezelni és mennyi ideig tartott az utolsó kezelésől számítva?
OK, azt tudom, hogy a daganat nem fertőz, de sajnos csak 1-1db klotyónk, fürdőkádunk, mosógépünk meg konyhánk van. és ha már a kapanyél is elsülhet...
nem arról van szó, hogy nem akarok segíteni. de az asszonyt meg a gyereket nem akarom kockáztatni.
Engedjétek meg, hogy csatlakozzam. Nekem édesanyám esett át ezen, most lesz az ötödik év.
Nagyon sok igazság rejlik mindazokban, amiket leírtatok. És én sem tudok sok újat mondani, csak annyit, hogy a terápia maga, az egyént viseli meg és fizikálisan. A többi pedig kihat a családra. Ez függ persze a Ti türelmetektől, hogy mennyire tudjátok a nagynénit elviselni. És bár nem szép, hogy anyós-pajtás a nevetekben ígérget, de gondolj bele a beteg helyzetébe is. Pláne, ha a testvéred. Vagy ha te lennél ilyen helyzetben, és el vagy keseredve, milyen jól esik a segítőkéz. Kihez forduljon az ember, ha nem a családjához?
Ne érezzétek úgy, hogy nem veszem figyelembe az új családtagot, vagy esetleg a kismamát, de a háborúk ideje alatt is születtek gyerekek, nem?
Segítsünk egymáson!
(Lehet, hogy jól bírja majd a kezelést a nagynéni és együtt örülhettek az új Jövevénynek.)
na igen, minket biztos befogadnának, de én nem akarok elmenni a lakásomból. azért vettük, hogy ott lakjunk. inkább megpróbálom kihúzni vhogy azt az egy hetet (ha már meg bírtam ígérni...).
szóval az egy picit furán nézne ki, hogy anyósom elígéri a lakásunkat, mi meg egyből vigyázzba vágjuk magunkat és elhúzunk fateromékhoz. ráadásul anyám így is ki van akadva, aszondja őt nem érdekli, hogy melyik rokonnak mi baja van, őt csak a fia, a menye, meg a születendő unokája érdekli. csak az a gond, hogy ha teljesen elzárkóznánk a segítségnyújtástól, akkor ezzel a szerencsétlen nagynénivel tolnánk ki. aki ugye szentül meg volt győződve arról, hogy ez a 3 hét menni fog (anyósom ügyesen megnyugtatta).
szóval most így állunk - 1 hét OK, addig meg keressen magának másik szállást a hátralévő 2 hétre (persze segítek neki). de ahogy itt olvasom a mellékhatásokat... hát én nem akarom ennek majd' egy hónapig kitenni a nejemet.
A kemoterapias kezeles hatasa mindig egyentol fugg. Azonban egy biztos - meg a legerosebb, legfittebb es leginkabb eletvidam ember is megsinyli, amikor nagy mennyisegu mergezo anyag jut a szervezetebe. Marpedig a kemoterapia pont errol szol.
Tehat minimum a napi nehanyszori rosszulletre, elgyengulesre, esetleges hanyingerre szamolni kell. Ez esetben kb. annyire megterhelo a kezeles alatt allo a kornyezetnek, mintha jo erosen meg lenne fazva. Termeszetesen nem mindenki viseli ilyen jol a kezelest fizikailag, illetve lelkileg - a hajhullas, teljes erotlenseg es rosszullet a kezelest koveto napokban, fogak kilazulasa, napokon at tarto hanyas es az ezzel jaro depresszio, panik is benne van a pakliban. Ekkor nem art a folyamatos felugyelet a beteg melle - ami persze eleg megterhelo is lehet annak, aki felugyel.
Azt, hogy a beteg lelki oldalrol mennyire viseli a kezelest, szerintem jol fel tudod becsulni, a fizikai oldalt viszont kevesbe.
Fontos meg tisztazni, hogy osszesen mennyi infuziot fog kapni a rokonod, es milyen gyakorisaggal - ugyanis az infuzio utani 1-2 nap a legkemenyebb.
sziasztok itt vagyok újra, bocs, de tegnapelőtt széthullott a gépem, és mostanra bírták összedrótozni.
az van, hogy anyósom szintén a vajdaságban él. szerintem nem fog tudni átjönni ápolónak (szvsz nem is akar). de jobb is, hogy nem jön. eddig még soha nem vesztem össze vele, de ezt most nem fogja megúszni.
tegnap volt itt a nővére (átjött egy előzetes kivizsgálásra), hát ő sem örül annak, hogy így alakultak a dolgok, de pont az anyagiak miatt nem (vagy csak _nagyon_ nehezen) tud más megoldást találni a problémájára.
nem tudom mi lesz a dolog vége, de előre fázok az egésztől.
Homár!
Kemót közvetlen közelről van szerencsém ismerni (szerencsére nem családtag, de közvetlen közeli ismerős). Tényleg kiborító. :-(
Ha elég figyelmesen olvastam mindent, akkor egy dolgot nem írtál le, ami pedig fontos:
anyósod hol lakik? 1. Mert ha itt, akkor lakjon a nővére nála, más kontójára ne jótékonykodjon és ne ajánlgassa más otthonát (és "ápoló-személyzetét").
2. Ha anyósod is odaát él, akkor nyilvánvaló, hogy szükségük van rátok. De az szerintem is fontos, hogy -amennyiben van nálatok annyi hely- kísérje el a nővérét, és ő legyen az ápolónője, ne a feleséged, mert ha csekély mértékben is, de a kisbaba garantáltan meg fogja sínyleni, ha más formában nem, a kismama szorongó/depressziós/ideges lelkiállapotát. Nem egy szívderítő látvány egy ilyen szenvedő beteg, az ismerősöm az infúzió után napokig szünet nélkül hányni szokott, a hasmenés és székrekedés drasztikus formáit produkálja. Gyakorlatilag egész napos betegápolót igényel. Ez a betegápoló -ha lehet- ne egy szülés előtt álló kismama legyen.
Kedves SKing!
Nem is ezen kéne lovagolni, hogy hullik-e a haj, vagy nem. Ez kifejezetten lelki problémát okoz, ami nem való egy mindennapos terhes nőnek (és a férjének). Lehet más mellékhatás is (hányás, fájdalom). Viszont nem lehet elvonatkoztatni a másik problémától sem.
Puskin is megmondta: "Minden az Anyegin múlik!"
Ne vallald. A bratyomnal most csinaljuk vegig. O is videken lakik. Felhozzuk kocsival aztan 3 nap mulva vissza. Pocsekul van. Nem valo terhes nonek. Nem azert, mert veszelyes, hanem mert kiborito.
Es akkor meg a gyogyszerek. Felirjak az intezetben. Hazamegy a bratyo. Fel van irva neki 20 fele gyogyszer, amit szedni kell, mert kulonben minden baja van.
20 fele gyogyszer kozul 6-t felirhat a haziorvos, 6-t a belgyogyasz szakrendeles, a tobbit a megyei tudoosztaly. Van olyan gyogyszer, amit ha nem a megyei tudoosztaly ir fel, akkor 21.000 ficcs, egy hetre, de nem bir elmenni feliratni, mert hany. Ez olyan, mint a 21-es csapdaja. Ha el bir menni, akkor nincs szuksege ra, ha szuksege van ra, nem bir elmenni.
Es akkor megszerezzuk a receptet, amire ingyen van, erre kiderul nincs is se a patikaban, se a kp-i raktarban, nemtudom honnan hozattak neki. 4 napig tartott.
Es persze a beteg is ideges. Veszekszik mindenkivel, ha kell, ha nem. :(
Mi lenne, ha az anyosod csinalna, s nem sozna ra a lanyara ?
Kedves Homár.
Én kedvesen de annál határozottabban kijelenteném, hogy nem.
A drága mama a saját nevében igérgehet, a tiétekben nem, főleg hogy meg sem kérdezett.Miért nem ő helyezi el ?
Gondolj a feleségedre, és a születendő gyermekedre.
Hát itt nem lehet okos az ember.
Gondolom az elhelyezésre nincs más lehetőség.
Akkor azt kellene figyelembe venni, hogy mekkora a lakás, tudtok-e valakit (mondjuk az anyóst) aki levenné ezt a gondot feleséged válláról.
Esetleg Ti nem tudnátok erre a 3 hétre elmenni valahová?
ezzel nagyon egy véleményen vagyunk, csak az a baj, hogy a feleségem vajdasági magyar családból származik, onnan meg nagyon nehéz mindennap átjárni. nincs pénz, meg benzin, meg határilletéket kell fizetni. a kórházban meg valami őrült költségeket számolnának a három heti bentlakásért (mivel külföldi állampolgár, a TB nem támogatja).
köszi, az, hogy fizikailag káros hatása másra nézve nincs, az megnyugtató.
az a baj, hogy amíg az asszony nem megy be a kórházba, addig nem akarok szabadságra menni (majd utána, ha otthon lesz a gyerek). de nem tudom, egyedül lehet-e hagyni a nejemet a nagynénjével, ha azt valóban megviseli a kezelés...
Pont erről van szó!
Akármilyen problémás a dolog, annyira tekintettel kell lenni a másikra, hogy ilyen esetben megkíméljék ettől. Például egy terhes nőnek (pláne a végén) nem kell úgy élni, hogy mindenfelé hullott hajat lát (vagy egy kopasz nőt), nem előnyös látni, hogy mindent kihány az illető. - ezt természetesen majd neki kell a nagy hasával feltakarítani, sőt kiszolgálni a rokont.
Én úgy tudom, hogy a kemoterápiát kórházban adják, de ezerszer is meggondolnám, hogy erre a vendégfogadásra vállakoznék-e. Szerintem a család is elfogadja a döntéseteket. Megoldható ez úgy, hogy kocsival felhozzák vidékről a kezelésre, utána pedig visszaviszik. Neki is jobb, ha nem érzi "nem szívesen látott" vendégnek magát.
bajban vagyok.
a feleségem terhes (35. hét), az anyósomnak a nővérénél meg vmiféle daganatokat találtak, ezért az anyósom megígérte neki, hogy a kemoterápiás kezelés időtartamára (3 hét) nálunk lakhat (mármint a nővére). persze a megkérdezésünk nélkül... namost mi hajlandóságot mutatunk arra, hogy 1 hétig nálunk lakjon, de tovább nem. csak azt nem tudom, hogy mivel jár egy ilyen kezelés, és nem veszélyes-e a nejemre illetve a gyerekre nézve.
ha tudtok, segítsetek, légyszíves.