Keresés

Részletes keresés

Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171147

Amúgy meg mindenki fusson úgy, ahogy jól esik neki. :) rroka barátunk is, te is, sneci is etc. 

Előzmény: budai10 (171145)
Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171146

Áh, nem vettem kötöszködésnek, ne aggódj. :) Meg a válaszom nem csak neked szólt, hanem az utánad hozzászólóknak is.

Szóval én utáltam a telefont használni erre a célra, így számomra nem volt kérdés, hogy váltok. 

Előzmény: budai10 (171145)
budai10 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171145

Nem kötözködésből írtam nehogy félreértsd csak érdekelt véleményed.

Nézegettem én is,hogy jó lenne nekem is venni majd de rájöttem,hogy az én szintemen pénzkidobás lenne.

Engem nem zavar,hogy vinnem kell a telót nekem elég az,hogy 500 méterenként  bemondja a tempót megtett táv elteltével(így nem téved nagyot mint a pillanatnyinál annál össze vissza mért) az sem zavar jelentősen,hogy 25-28m téved kilométerenként.

Időnként rápillantok a pulzusmérőre a hangjelzést is  lekapcsoltam idegesített a csipogása.Tudnék az órára  is rátölteni edzéstervet de az a része sem érdekel különösebben.

Előzmény: Ogf_Soron (171144)
Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171144

Nohát akkor elmondom, miért ezt az órát választottam. 

A motiváció nyilván onnan indult, hogy szeretném minél komolyabban csinálni a futást, elég nagy terveim vannak. Maraton és utána ironman. Én speciel úgy gondolom, hogy egy óra mindenképpen szükségeltetik az edzésekhez. A dolog folytatása az volt, hogy a f@szom tele volt már az endomondo-s megoldással, utáltam bénázni vele, hogy mindig vinni kellett a telót, tokba rakni, ami nem volt rávaló, mert olyat nem kaptam. Elindítom, elrakom, futok. Közben ugyan hallottam, hogy hol járok, mert dumált nekem az audio coach, de valljuk be, ez sem a legjobb megoldás. És mivel egy telefont nem gps-es dolgokra terveztek elsősorban, így nem is tartom arra valónak. Nem mellesleg a pontossága meg sem közelíti az óráét, hiszen az endomondo vagy 5-7 mp-es időközönként frissít, az óra meg 1 mp-enként. Volt hogy kolbászolt az mindenfelé, csak lestem, hogy milyen útvonalat regisztrált. 

Tudtam, hogy a legpraktikusabb az óra. Na de milyet vegyünk? Én első körben 60 ezer körül gondolkodtam, és szó szerint hülyének néztem magam, hogy ki akarok adni ennyi pénzt egy óráért. (Közben meg megdupláztam.) Amit tudtam, hogy elvárok egy órától, az az, hogy gps-es legyen. Nem értek egyet azzal, hogy elég egy pulzusmérős óra, aztán nesze. Nekem az kevés. Látni akarom, hol jártam, mennyi a táv, a pulzus stb. És az adatokat látni akarom útközben is. Tetszik a kijelző edzés közbeni variálhatósága. Tudnia kellett azt, hogy teljesen vízálló legyen (ez mindnél alap), hogy jó GPS legyen benne (Fenix 2 ezért hullott ki), nyilván volt egy értékhatár is, ami fölé nem mehetek, és mivel gyalogtúrákat is tervezek, nem csak futást, ezért izmosabb akksit szerettem volna. Pl. egy kitörés túra 17 órás szintidővel megy 60 km-en. Na most mondhatnánk, hogy túl sok különbség nincs tudásban az M400 és a Peak között, de pl. üzemidőben nagyon is. Jó pár óra kiesett pont ezért. Pl. Ambit 3 Run nem rossz, de tudás és üzemidő terén elmarad. Ami hasonló óra, mint a Peak, az valamiért nem tetszett. Pl. V800 egyazon ár, de külsőre nem annyira szép. És máris egy újabb indok, hogy miért Peak. A külső. M400? Szóba sem jöhet. Néhány Garmin? Szóba sem jöhet. Én elsősorban sportórát kerestem, de másodlagosan már karórát, amit bizony csak úgy a hétköznapi életben is használok. Most egy olyan órát bámuljak, ami nem is tetszik, csak mert kevesebbet akartam kolteni? Hát nem! Én csak olyan órát veszek, ami miatt nem hümmögök,hogy jó-jó, de ez meg az.... Akkor inkább semmit nem veszek. Igaz, gürcöltem eleget érte, hogy meglegyen a rávaló, és hónapokig morfondíroztam rajta, hogy van-e értelme kiadni ennyit egy óráért. Őszintén szólva nincs, de mivel nem tudok mit csinálni, hát vettem valamit. 

 

Van benne persze pár funkció, ami bejön, és bár meg lehet nélküle lenni, de mégis lehet hasznát venni. Pl. altimeter, barometer. Tetszik a digitális iránytű és a Trackback funkció. Meg persze van még benne egy halom jó dolog, amit nyilván tudnak részben vagy egészben más órák is. 

 

Aztán hogy ez másnak elég indok vagy sem, az más lapra tartozik. Lehet, hogy csak a kognitív disszonancia elmélet igazolódik be itt is. :) 

 

Mindenesetre baromira tetszik az óra, és bízom benne, hogy minél nagyobb hasznát fogom venni. 

 

Hirtelen ennyi. 

 

 

Előzmény: budai10 (171139)
Dalai Lárma. Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171143

Első maratonomat futom október 11-én a Sparon. Most hétvégén volt az első 30 km-es futásom, 6:32-s kilométerekkel "simán" végigfutottam. Sima alatt azt értem, hogy nem fájt közben semmim, nem lettem éhes, szomjas (frissítettem nyilván), nem volt görcs, nagy fájdalom, nem volt fal, DE nehéz volt elképzelnem azért hogy "na még futok 12-t".

 

Mint az időből látjátok nem törekszem világrekordra, "csak" lefutni szeretném. Ha 5 óra alatt futom, oltárt emelek magamnak. :-) A kérdéseim az alábbiak: Ha most a 30 km ment 6:32-kel, akkor maratonon is tűzzem ezt ki célnak? Ha nem, hány perces km-ekkel kezdjek? (Tudom, hogy ne kezdjek gyorsan, tudom, hogy egy maraton nem két félmaraton és hogy 30-nál kezdődik, szal ez megvan séróban...:-))

 

Másik kérdésem, hogy mindenhol összevissza olvasom ezt a maratoni fal dolgot, azt is hogy mi az. Ez ellen tényleg csak annyit lehet tenni, hogy az ember normálisan felkészül, frissít, előtte eszik sok szénhidrátot? Mert nekem valahogy az a kényszerképzetem, hogy ha ezeket megteszem, akkor mitől lenne fal? Vagy hogy van ez? És ha ez jön, hogy lehet túlélni? És hogy van ez, futok futok, minden jó, és egyszercsak összeomlás? És ennek az összeomlásnak végeszakad valahogy? Szal értitek, kimerülnek a raktárak mondjuk 32-nél, de ugyan mitől töltődne fel? Mitől tudnám a maradék 10-et, 12-t végigfutni?

 

Ezekre a kérdésekre szeretnék, lehetőleg már maratont lefutott emberektől választ kapni. :-) És lécci menjetek le az én kis egyszerű csigalassú kis szintemre. :-)

 

Jaaa, és még 2szer fogok Spar Maratonig futni 30 km-t. (Egyszer 32-t.) Az ugye oké?

 

Köszönöm, üdv!

Fogolydilemma

sneci Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171142

Így van, ahogy mondod. Soha nem költenék ~50ezernél többet egy órára. Az okostelót is kb 2x vittem magammal futáskor. Minek? Itthon a gmaps vagy a futótérkép nagyon szépen leméri a távot. 

Tulajdonképpen csak amiatt van 35 ezres pulzusmérőm, mert ezen van sok köridő. Gyakorlatilag nem is használom ki a "tudását".

Méri a max és átlag pulzust és az időt/köridőt. A többi nem érdekel, nem is használom.

Edzésnaplónak nekem tökéletes amit még Lackó csinált nekem.

 

sneci

Előzmény: rrroka (171140)
Spenót Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171141

Én a Sigma pc15 nagy rajongója vagyok. A telefont a térkép miatt kezdtem használni hosszú futásoknál, de megtetszett, hogy edzésnaplóként is üzemel. Jól el is voltam ezzel, de generálta magát az igény, hogy ne kelljen már az órát és az appot külön indítgatni meg leállítani. Erre jött a combo megoldás, ami a sigmara és a telóra is adta a jelet, csak megbízhatatlannak bizonyult... aztán jött az Intersport utalvány céges karácsonyi ajándékként... :) Most már hiányozna.

Xóval, én ezért...

Előzmény: rrroka (171140)
rrroka Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171140

Egyáltalán nem szükséges ennyit költeni, de az emberek szeretnek a hobbijukra sokat áldozni, a gyártók nagy örömére. :) én jobban kedvelem az olcsó megoldásokat, szerintem egy sima pulzusmérő óra + napi használtabnan lévő okostelefon + vmelyik online edzésnapló minden igényt lefed. valójában senkinek nincs szüksége arra, hogy futás közben milyen tempóval megy milyen pulzuson, mert ennek az aktuális értéke irreleváns, és pontatlan. aktuálisan egyedül a pulzus számít, utólag pedig jó ha tudjuk, hogy ehhez milyen távon milyen tempó tartozott.

Előzmény: budai10 (171139)
budai10 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 171139

Gratulálok én is az órához.

Mikor az emberek elkezdenek futni és szóba kerül a pulzusmérő óra a 40-50E órákra azt mondja (meeenyííí?)Hülye lennél annyit pénzt kiadni egy óráért.

De idővel már nem sajnálna  120-230E sem kiadni egy óráért.Persze kérdéses az átlag ember szintjén (hobbi futóknál)

szükséges e egy ilyen professzionális óra?Valószínűleg nem.

Te,hogy gondolod milyen szolgáltatások miatt választottad mik azok amelyek szükségesek elengedhetetlenek voltak amiatt az óra mellett döntöttél? ;)

Előzmény: Ogf_Soron (171133)
Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.23 0 0 171138

Kösz, Spenót! :) Ha jól számolok, akkor kb fél évembe tellett, mire elhatároztam, hogy megveszem. Az biztos, hogy nagyon féltem, és próbálok nagyon vigyázni rá. 

Előzmény: Spenót (171137)
Spenót Creative Commons License 2015.08.23 0 0 171137

Granula az órához! Én olyan szeleburdi vagyok, hogy állandóan beverem az órámat valamibe. Az M400 eddig bírja. Nem mernék ennél drágábbat venni. Vigyázz rá és legyetek sokáig boldogok! :)

Előzmény: Ogf_Soron (171133)
Spenót Creative Commons License 2015.08.23 0 0 171136

Ezen a héten az önuralom, józan belátás és hasonló hülyeségek jegyében 3 azaz négy km-t futottam és versenybeszámolókból is max. 10km-eseket olvastam el. A lábamat folyamatosan kezeltem és tök ugyanolyan, mint, amikor futok is vele, úgyhogy úgy döntöttem, hogy nem a futástól fáj.

Jövő héten futok rendesen és vasárnapra el tudom dönteni, hogy mi lesz a MárNemNikeHanemWizzAir félmaratonnal.

Közben elmegyek lökdöséshullámoztatás kezelésre (lábalásra).

 

Fontos figyelmeztetés! Akinek fáj a sarka és elalszik a TV előtt, az ne ébredjen úgy föl, hogy lendületből beleveri a sarkát az ágy melletti fotel karfájába.

Most is könnybe lábad a szemem, ha rá gondolok. Sajnálhatjátok, hogy nincs meg lassításban...

Bozótkutya Creative Commons License 2015.08.23 0 0 171135

No és akkor mi az időcél? Azon túl, hogy langyos, mérsékelten napos

Előzmény: amatőr (171120)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2015.08.23 0 0 171134

A tesztkitöltés a gyengék fegyvere, akik féltávnál feladják a palacsintasütést!

Előzmény: gurtnis (171132)
Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.23 0 0 171133

No, megejtettem az első edzésemet az új órámmal (Ambit3 Peak). GPS-jelet azonnal talál, pontos, stabil, és még lakásban is bemér, persze később. Pulzusmérő pántot szintén egyből megtalálja. Az óra súlyát egy kicsit érzem, de nem vészes. Jól olvasható a kijelző, tetszenek a beállítási lehetőségek, csak még annyira új minden, hogy rengeteget kell tanulnom, mire professzionális felhasználó leszek. Az akksi üzemidejére leszek még kíváncsi, hogy képes-e azt hozni, amit a neten írtak róla (16-18 óra 1 mp-es rátával; néhol 20 órát ír, de azt kétlem).

Külsőre is bejön, nem csalódtam benne. Jól döntöttem, hogy nem a V800-ast választottam. Az is pont a kezem ügyébe került, mert egy ismerősömnek az van, akivel találkoztam. Már megvolt a saját is, és egy kicsivel szerintem szebb az Ambit. Persze ez csak ízlés kérdése, szubjektív dolog.

Nekem semmi bajom nincs egyelőre a Movescount-tal, de majd kiderül a későbbiekben, mennyire leszek kibékülve vele.

 

gurtnis Creative Commons License 2015.08.21 0 0 171132

Kedves SK! Köszönöm a segítséget, mert nélküled nehezen találtam  volna meg a lényeget! Remélem össze tudom hozni rövid időn belül a dolgot. Viszont nem tudom, hogy a tesztet is ki kellene-e töltenem, vagy okmánypalacsintával esetleg az is lezsírozható??    

   (P.S.: Remélem jövőre a K100-on viszonozhatom majd a kedvességedet!  :)  )

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (171131)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2015.08.20 0 0 171131

Akkor elmondom a lényeget, ha nem bírsz rendesen visszaolvasni. OKMÁNYPALACSINTA! Az itt a belépő. A többi másodlagos.

Előzmény: gurtnis (171130)
gurtnis Creative Commons License 2015.08.20 0 0 171130

Egy párat visszaolvastam már, de bocs, mennem kell futni! :D

Előzmény: Spenót (171129)
Spenót Creative Commons License 2015.08.20 0 0 171129

Nem. Tessék visszaolvasni az elejétől, mert kikérdezzük! :)

Előzmény: gurtnis (171128)
gurtnis Creative Commons License 2015.08.20 0 1 171128

Azért, mert hirtelen felindulásból írtam ide, s előtte nem olvastam bele a fórumba. Remélem ez még elnézhető hiba. Igaz amat kolléga inspirációja vezetett erre az útra :)

Előzmény: Ogf_Soron (171127)
Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.20 0 0 171127

Miért csak lehet? :) 

Előzmény: gurtnis (171126)
gurtnis Creative Commons License 2015.08.20 0 0 171126

Üdvözletem a fórumozóknak, tiszteletem a futóknak!  Beköszönök, mert lehet közétek tartozom! :)

 

Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.20 0 0 171125

Tud valaki segíteni abban, hogy valahogy párosítsam a telefonomat az Ambittal? Van rá hivatalos beta verziójú app Androidos telókhoz, de egyszerűen nem sikerül. 2,7-es értékelést kapott, tehát nyilván nem tökéletes, de vajon én rontok el valamit, vagy csak egyszerűen szar az app?

Előzmény: Spenót (171124)
Spenót Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171124

HÁT ez az :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (171115)
Spenót Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171123

Most is az lesz. :)

Megröcögtetik a sarkamat lökéshullámék, te pedig jövő héten elkezded a felkészülést. Ennyi. :)

Előzmény: amatőr (171122)
amatőr Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171122

Tavaly együtt melegítettünk be a WizzAiren.
Idén vajon hogy lesz?! :)

Előzmény: Spenót (171121)
Spenót Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171121

Persze, csak klasszikus módon nem. Lehet, hogy nem ártana...

Előzmény: Pinyo (171116)
amatőr Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171120

Tegnap a WizzAir készülés újabb eleme valósult meg: a BSI adatbázisában nézegettem az őszi BSI félmaratonjaimat. Azt mondják, hogy 13 teljesítésem van, és közel a Jubileumi Futók Klubja tagság.
Amúgy július lement 58 km-rel, és 28 napja nem futok.
Ilyenkor külön öröm Sajó futásaira gondolni, és a többiek, Elm, 066, sneci, SK ismételt jelenléte is motivál. Pinyóról nem beszélek, ő UFO. :)

Előzmény: pom-pom57 (171070)
Pinyo Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171119

Szeretném, ha tudna térképet is. Nulladik közelítésben úgy, hogy jelzi a nagyobb elágazásokat és a trackről való letérést. Ezeket már egész jó tudják az utolsó évek órái.

Az ideálisan teljes tuhu térkép volna, mint a 810-esemen :-)

Terepversenyeken, bejárásokon szeretek nem eltévedni.

Előzmény: Ogf_Soron (171118)
Ogf_Soron Creative Commons License 2015.08.19 0 0 171118

Valószínűleg én 1 mp-es értéket fogok beállítani, úgyis bírja az akksija. 

Ha kijön a tökéletes? Azért egy 920XT szerintem majdnem az. :) Az sem felel meg? Ha több pénzem lett volna, akkor amúgy azt vettem volna. 

Előzmény: Pinyo (171117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!