Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

DePít Creative Commons License 2022.09.21 0 0 96556

Nagyon örülök hogy ilyen happy end lett a vége...

Előzmény: barbon1 (96544)
Karcsiiik Creative Commons License 2022.09.15 0 0 96555

Sziasztok.KENWOOD DPX-M3200BT fejegységet be lehet állítani,hogy nagyobb hangerőn ne vegyen vissza a mélyhangból?20-as hangerő felett csak a közép és magas tartományban erősődik a hang.A mélynyomó is szépen erősödik,majd 20-tól feljebb semmi.Pioneer rádióval nem tapasztaltam ezt

nagyl2522 Creative Commons License 2022.09.13 0 0 96554

A PREOUT-ot kellet REA-ra állítani és így jönnek a magasabb hangok!

 

Nagyon köszönöm a segítséged!

Előzmény: zz88zz (96553)
zz88zz Creative Commons License 2022.09.12 0 0 96553

Neked akkor Flat néven van a kikapcsolt frekvenciavágás.  Pedig próbáltam képet nézni az erősítőről, ott full volt írva. A low pass az az LPF (aluláteresztő szűrő), high pass meg a HPF (felüláteresztő) szűrő. Akkor Flat-ben kellene hagynod egyelőre, de ahogy írtad, nem változik semmit a hang, akkor valószínűleg a fejben lesz elállítva (hacsak nem az erősítővel van valami gond).

Ahogy nézem, ez a fej tudna direktben hajtani egy kissebb mélynyomót erősítő nélkül is a hátsó hangszórók helyett.

A menüben az Audio beállításokban van olyan hogy Subwoofer1, ott lehet a subot bekapcsolni. Az milyen állásban van? Ha off-on akkor próbáld meg a normalt, vagy fordítva.

Az SW controll állítási lehetőséget a SRC/Off gomb hosszan nyomva tartásával lehet előhozni (3:50-nél https://www.youtube.com/watch?v=25UBHO9HXHw&ab_channel=TOTSAMUISUETOLOG)

Ott a REAR-SP lehet a full-on van, de a PREOUT meg lehet a SW-n van attól és nem a REA-n.

Én ezeket nézném meg. Kicsit fura nekem ez a pioneer menürendszer, de másnak lehet jobban átláthatóbb. 

Előzmény: nagyl2522 (96550)
stefi001 Creative Commons License 2022.09.12 0 1 96552
Előzmény: quasi13 (96551)
quasi13 Creative Commons License 2022.09.12 0 0 96551

Sziasztok, segítséget keresek egy pioneer DAB160 fejegység Ssangyong Tivoliba (2016) történő helyes beépítésével kapcsolatban. Konkrétabban a kormány-távvezérlők (hangerő, mobil, léptetés) összekötése nem sikerül, már a harmadik adapterrel sem. Kettő autó típusra lett rendelve, a harmadik programozható sok-sok autótípusra, erre is, de csak nem jön össze. Ha valakinek lenne ebben tapasztalata, hálás lennék a segítségéért.

nagyl2522 Creative Commons License 2022.09.11 0 0 96550

Köszönöm a segítséget!

Megnéztem a beállításokat az erősítőn! Ezen az "X-Over" három állású kapcsolási lehetőségek: "Low pass" - amit lehet szabályozni külön a "bass"-uson ás a "Level" hangerőszabólyzón kívül -! A másik két állást a "Flat" és a "80 Hz High pass", amit nem lehet szabályozni! Most a "Low pass"-ra van állítva, és annak a külön szabályozója fél állásba, hasonlóan a "Bass"-hoz és a "Level" hangerőhöz! Egyébként a mély hangok szólnak csak, bármelyik állásba is teszem, próbálgattam átkapcsolni!

A fejegységnél viszont van egy olyan probléma, hogy ez a "SW control" beállítási lehetőség meg sem jelenik! Alapból azt mondja - mint már írtam is - az útmutató, hogy a REAR-SP (FUL)-ra van állítva, ami a hátsó kimenetnél igaz is, mert ott a hangszórókban a magas hangok is szólnak, ráadásul az is írja az útmutató, hogy ha a hátsó kimenet és az RCA kimenet (SW) állásban van - vagyis subwoofer-re, akkor a FAD/BAL (elülső/hátsó balansz) nem állítható! Jele esetben ez viszont állítható, tehát elvileg még ha nem is jelenik meg az állítási lehetőség, akkor is (FUL) beállításon lehet a fejegység, ahogyan ezt írja is, hogy ez az alapbeállítása, valamint a hátsó kimenet hangszórók ezt alá is támasztják hangzásukból kiindulva! Próbáltam azt is, hogy lehúzom az RCA-t, vagyis az erősítőt, amin az "oválok" vannak! Az "SW control"  beállítási lehetőség így sem jelent meg!

Tehát a probléma továbbra is fennáll!

Köszönöm szépen azért, hogy próbálsz segíteni, amit ezután is megköszönök!

Ha van ezen információk után még valami ötleted, segítséged kérlek írd le!

Szia...

Előzmény: zz88zz (96549)
zz88zz Creative Commons License 2022.09.11 0 0 96549

Szia!

 

Csak a gyújtásra kötve a fejegységet az nem tesz benne kárt, max elfelejti a beállításokat minden egyes gyújtás levételkor. Erősítőben sem okozna elvileg kárt, de annak nem célszerű gyújtásról kapcsolni az állandó áramot. Igaz nem túl nagy erősítő, de akkor sem, csak terheled feleslegesen a gyújtáskapcsolót, nem erre van kitalálva.( Max az erősítő remote szálat lehetne arra kötni, de arra meg úgyis ott van a fejegyég.)

 

Ami csak a mélyhangot illeti:

-erősítőn a crossover (frekvenciaszűrő) kapcsoló milyen állásban van? Full vagy HPF állásban illene lennie, ha LPF akkor az rossz. Így az erősítő a magas(abb) hangokat is a hangszóró felé közvetíti.

- ha így sem jelenik meg a magasabb hang, akkor érdemes megnézni a fej beállításait is. Sw controll-nál jó helyen járhatsz. REAR SP-t ful-ra állítani (teljes hangsáv, nem subwoofer (SW)), mivel van hátsó két hangszóród is ahogy kivettem, PREOUT-ot meg szintén REA-ra (REAR), mivel a két ovál sem mélynyomónak (SW) lesz használva. Elvileg így jut a teljes hangsáv az erősítőre az RCA-n, az erősítő meg megint a teljes hangsávot küldi az oválokra Full-ra állítva.

 

Elvileg ezt néztem ki a leírásból, ha nem néztem félre valamit. De valószínűleg a frekvencia szűrés van bekapcsolva vagy a fejen, vagy az erősítőn.

 

Előzmény: nagyl2522 (96547)
nagyl2522 Creative Commons License 2022.09.10 -1 0 96548

Sziasztok,

 

Az előző kérdésemhez még annyit, hogy a pioneer fejegység útmutatójában találtam egy bizonyos "sw controll" beállítási lehetőséget, amely a leírás szerint pontosan ezt a mélynyomó/szélessávú hangszóró választási lehetőséget biztosítaná, amennyiben van a hátsó kimenetre is hangszóró csatlakoztatva! Alapból mélynyomóra van állítva az útmutató szerint! A hátsó kimeneten és van egy további hangszóró pár, de az erősítő, amely csak a mélynyomó hangot adja az 5. és 6. hangszórón, amely az előző kérdésemben a jvc típusú, az az RCA kimenetére van kötve a fejegységnek! Így továbbra is kérdés, hogy mi lehet a probléma?

 

Továbbra is várom esetleges ötleteket, válaszokat, amelyeket előre is köszönök!

nagyl2522 Creative Commons License 2022.09.09 -1 0 96547

Sziasztok,

Blaupunkt gta 260-as erősítőre kötöttem egy jvc cs-v6938 hangszóró párt! a fejegység ami vezérli egy pioneer deh-2300ub ! A probléma, hogy csak mély hangokat lehet a hangszóróból hallani! Mi lehet az oka? Talán az erősítőre csak mélynyomó köthető és egyéb középmély vagy nagyobb frekvenciasávos hangszóró nem?

Lehet-e az az oka vagy esetleg okozhat-e kárt a hangszóróban, erősítőben, fejegységben, ha az állandó kábelen nem jön áram, így mindent "áthidalva" a gyújtáson megjelenő áramra kötöttem?

Válaszokat, segítségeteket előre is köszönöm szépen!

 

Tom789 Creative Commons License 2022.09.08 0 0 96546

Sziasztok,
Jelenleg az autóban hátul van egy kicx rts 2.100, mely az első hangszórókat hatja meg.

Tehát előről hátra van húzva aux-on a hang, illetve az áram is.

Kérdésem, hogy ehhez hogyan tudnék csatlakoztatni még egy aktív ládát? Aux kimenet van az erősítőn, viszont az áram felvétellel kapcsolatban tanácstalan vagyok.

Előre is köszi a segítséget!

szabojs Creative Commons License 2022.08.31 0 0 96545

Sziasztok!

 

Hátha valakinek van eladó, JBL P1220D mélyhangszórót keresek eredeti állapotban. Zárt dobozban, vagy anélkül. 

 

barbon1 Creative Commons License 2022.08.29 0 0 96544

Köszönöm mindenkinek aki vette a fáradságot és tanácsot adott.Még most értem oda,hogy ránézzek.Megoldódott,nagyon prózai volt a megoldás.Amikor azon gondolkodtam,hogy a fejegységet vegyem ki vagy hátul a kamera körül bontakozzak akkor tűnt fel ,hogy a balos tolató izzó nem világított.Új izzó,probléma megoldva,Nyilván mivel a CAN rendszer érezte,hogy baj van nem adott ki folyamatos jelet a fejegységnek.Csak azért írtam le,hogy sokszor a legegyszerűbb dologra nem gondol az ember.

Nagyon vidéki Creative Commons License 2022.08.05 0 0 96543

Tényleg azt kell megnézni, táp miatt van a hiban vagy készülék hiba.  Ha a táp idétlenkedik sokszor egy 4700 mikrós kondi csodát tett, de néha tényleg csak a relés külön táp segít.

Előzmény: barbon1 (96538)
zz88zz Creative Commons License 2022.08.05 0 0 96542

Milyen fajta az a fejegység? Mert lehet van egy egyszerűbb megoldás is mint a tolatólámpára való kötözgetés. Átvált automatikusan a kijelző képe a kamera bemenetre csak a CAN jel alapján ha hátramenetbe teszed? Mert egyes fejegységek (nem mondom hogy az összes kínai) tud olyat, hogy ha átvált a kép (várja a kamera jelet) akkor egy vezetéken kiad 12 Voltot. Na ez tökéletesen felhasználható a kamera tápellátásra. A fejegység mögött rákötöd ezt a szálat a kamera vezérlő száljára (ami épp a tolatóizzótól jönne előre), és mivel ez közösítve van a kameránál, nem kell a tolatólámpához való bekötéssel bajlódni, innen kapja a kamera a tápot, a fejegység meg a CAN alapján tudja, hogy át kell váltania a képernyőt.

Esetleg ezt is megnézhetnéd, hátha segít..

 

Egyszer engem is megszívatott egy VW Caddy (meg meg szivattak is, mert nem én kötöttem be se a kamerát se a fejegységet, így át kellet nézni az egészet). Ott nekem az volt a hibajelenség, hogy gyújtásnál szépen volt kamera kép, de ahogy beindítottad az autót akkor elszállt a kép (no signal). Valószínűleg járó motornál már szabályozta az izzó feszültségét a CAN, ami a kamerának már kevés volt a működéshez. Egyedül nem tudtam kimérni, de valószínűleg ez volt az oka. Így elhúztam elölről a rádió stabilabb tápját hátra, amit egy relé kapcsolt (arra elég volt az a vezérlő feszültség a tolatólámpától), így már megszűnt ez a jelenség.

Ezután gondolkodtam el a fenti megoldáson, ami sokkal egyszerűbb, ha CAN-es az autó, a fejegységhez is van CAN adapter és tudja ezt a 12 Voltot kiadni hátramenet kapcsolása esetén.

 

 

Előzmény: barbon1 (96538)
DePít Creative Commons License 2022.08.04 0 0 96541

Van már esetleg fejlemény?

Előzmény: barbon1 (96540)
barbon1 Creative Commons License 2022.07.27 0 0 96540

Igen,az is lehet,kösz a tippet.A hát végén lesz talán annyi időm,hogy rápillantsak

Előzmény: DePít (96539)
DePít Creative Commons License 2022.07.27 0 0 96539

Tudtommal bármilyen furcsa is, testhiba okozza ezt. Próbáld meg egy testpontot máshonnan megadni.

Egyes BMW-nél (E-46) ez sláger hiba.

Előzmény: barbon1 (96535)
barbon1 Creative Commons License 2022.07.26 0 0 96538

Viszont ötletnek nem rossz amit írtál.Megpróbálom a tolatóról leválasztani a tápot és direkt táppal megnézem.Ha úgysem jó akkor vagy a kamera vagy a fejegység,viszont ha jó akkor a tolató lámpa jele zavar be.

Előzmény: Nagyon vidéki (96536)
barbon1 Creative Commons License 2022.07.26 0 0 96537

Természetesen a tolató lámpa indítja a kamerát és mivel CAN hálózat úgy természetesen figyeli az áramfelvételeket és szó,viszont ez eddig is benne volt minden és jól dolgozott.

Előzmény: Nagyon vidéki (96536)
Nagyon vidéki Creative Commons License 2022.07.26 0 0 96536

Üdv!

Van a kocsiban lámpaellenörző? Ez - ha igen- kicsit megbolondíthatja. Mert gondolom a tolatólámpátol kapja a kamera a bekapcs infót.

Előzmény: barbon1 (96535)
barbon1 Creative Commons License 2022.07.26 0 0 96535

Mercedes W169 androidos fejegység.Hátramenetbe kapcsoláskor egy pillanatra megjelenik a kép majd kb. 4-5 másodpercig sötét,majd ismét előjön 1-2 másodpercre és ezt ciklikusan váltogatja.Akár járó motorral,akár csak gyújtás ráadásakor is,tehát valószínűleg nem hálózati zavar ül rá. Valakinek esetleg tipp,hogy mi lehet a gondja?

DePít Creative Commons License 2022.07.26 0 0 96534

Ezeket már erősítős felhasználásra tervezték, amit megmutat a terhelhetőségi adat is.

A rádióra azért nem szerencsés kötni, mert esetleg a végfok elmelegedhet. Nem feltétlen

biztos, de előfordulhat, mivel a 3 ohm kisebb ellenállást jelent a végfokra nézve.

Nem utolsó sorban ezek a 3 ohm-os hangszórók érzéketlenebbek, így kis erősítő(autórádió)

nem lesznek mégsem hangosabbak a 4 ohm társaiknál. És feltehetően még erősebb pillével is rendelkeznek.

 

 

Előzmény: Albert 82 (96533)
Albert 82 Creative Commons License 2022.04.15 0 0 96533

Sziasztok!

 

Az autómban szeretném kicserélni a gyári hangszórókat. A gyári fejegységet már kicseréltem egy Pioneer fejre, aminek leírásában az szerepel hogy 4 Ohm-os hangszórók csatlakoztathatók hozzá. 

Viszont a hangszórók, amiket eddig találtam és megfelelnének számomra (árban is) mind azt írják hogy 3 Ohm-osak. A kérdés egyszerű: Megvehetem a 3 ohm impedanciájú hangszórókat ehhez a fejegységhez, vagy túrjak 4 ohmosat a neten. 

Illetve csak kíváncsiságból érdekelne hogy ha a legtöbb fej 4 ohmos, akkor miért lett divat ez a 3 ohmos hangszoró dolog?

Bikfalvi Szabolcs2020 Creative Commons License 2022.04.13 0 0 96532

Szép napot mindenkinek!

 

Valakinél volt már Magnat Transforce 1200 300w RMS 600W MAX?

Ha igen kérhetnék a hangszóróról tapasztalatokat?

persze gyári ládával használnám.

Előre is köszönöm.

SzaporV Creative Commons License 2022.04.11 0 1 96531

Sziasztok!

 

Van valakinek esetleg egy Hifonics 5005 dsp erősítője? Egy kép kellene a belsejéről, mert sérült, és nem tudok beazonosítani pár alkatrészt. 

szenyor Lopez Creative Commons License 2022.03.18 0 0 96530

Sziasztok! Van egy Nissan Almera sedanom, amiben jelenleg van elől két hangszóró és hátul a kalaptartóban kettő. Elég gyengén szólnak. Az elsőket úgytudom ki lehet cserélni 16,5-es komponensre, ez eddig ok. Kérdés, hogy érdemes e kick bass mélynyomókat tenni a kalaptartóba? Ezek ilyen kisebb, 16cm-s cuccok. Vagy felejtsem el a hátsókat és tegyek mélyládát? Pl. ezekre gondolok: https://www.autohifi-city.hu/?oldal=2&kat=98&termek=57053

idősödő Creative Commons License 2022.03.12 0 0 96529

Köszönöm szépen!

Előzmény: lautnermark (96528)
lautnermark Creative Commons License 2022.03.12 0 0 96528
Előzmény: idősödő (96527)
idősödő Creative Commons License 2022.03.11 0 0 96527

Segítségeteket szeretném kérni okostelefon és Kenwod fejegység párosításában.

Kenwodd DMX5020 fejegységet kellene android auto alkalmazással csatlakoztatni egy Xiaomi 11 lite 5G telfonnal. Az Android auto alkalmazás a ply aruházban van bőven. Az lenne a kérdésem, hogy melyik alkalmazást telepítsem, hogy működjön. Ha valaki tudna egy linket külden nagyon megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!