Keresés

Részletes keresés

Gideon's bible Creative Commons License 1 napja 0 0 37912

Egész egyszerűen nem tudom elképzelni,hogy két cirógatás között,kissé még pihegve,

John ne súgta volna Yoko fülébe,hogy ezt vagy azt talán mégse kellene,de mintha a csupasz falaknak beszélne,belátás zéró.

Így jártunk,mi,zenekedvelők.

Előzmény: Égig érő fütyi (37901)
Gideon's bible Creative Commons License 1 napja 0 0 37911

Való igaz,a nem túlzottan vájt fülű,a zenét csak háttérként használó embereknek az önfeledt bulizáshoz

ideális party kellék az Ob-La-Di,Ob-La-Da.Paul az ilyen számokat is tökéletesre csiszolta,a jó értelemben vett

perfekcionizmus megtestesítője.Még az All Together Now-t is elviselem tőle és dalként aposztrofálom

dalocska helyett.

Előzmény: Rainvan (37895)
temporary secretary Creative Commons License 1 napja 0 0 37910

Gondolom elsősorban az üzenete miatt esett rá a választás. Jó kampányt lehet építeni köré.

Előzmény: sutcliffe (37909)
sutcliffe Creative Commons License 1 napja 0 0 37909

Jobb számot is el tudtam volna képzelni új kislemezként erről az albumról... 

Előzmény: temporary secretary (37908)
temporary secretary Creative Commons License 2 napja 0 0 37908

Közben kaptunk egy kis ízelítőt a Who Cares hétfőn érkező videóklipjéből.

Kicsit fura, hogy eddig vártak vele, a forgatásról ha jól emlékszem már szeptember közepén kiszivárgott pár kép. De hát jobb később mint soha. :)

DocRivers Creative Commons License 3 napja 0 0 37907
Mr Mustard Creative Commons License 3 napja 0 0 37906

Végre! Nem vagyok egyedül a Loup imádatommal. Amit szerintem az akkoriban a szomszéd stúdióban a Dark side of the Moon-t készítő Pink Floyd ihletett.

Előzmény: Gerhard Ladislav (37897)
Rainvan Creative Commons License 4 napja 0 0 37905

Mondjuk a lemez "duplasága" miatt is lehetett ez: sok olyan dal felkerült, ami egy 14 dalos albumról biztos lemaradt volna. A R9 vagy a Wild Honey Pie úgy tuti kiesik a rostán. Fórumokon szoktak spekulálni, milyen lenne a White Album egylemezesként, de ezek nyilván mindig az egyéni ízlést tükrözik. Ráadásul semmi garancia nincs rá, hogy a közepes dalok estek volna ki és nem néhány jó. Maga a Beatles biztos eész máshogy tekintett a dalaira, mint a rajongók, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt tartották jónak és meglehet, hogy a Piggies meg a Don't Pass Me By maradt volna, a Yer Blues és a Blackbird meg mondjuk nem. Úgyhogy jobb ez így szerintem: hibáival, pár közepesebb dalával együtt is így kerek egész. Nem olyan tökéletesre csiszolt, mint a Pepper vagy az Abbey Road, de annyira nem is szedett-vedett, mint a Let It Be. 

Előzmény: Vid ispán (37904)
Vid ispán Creative Commons License 4 napja 0 0 37904

Igen, a Fehér Album körül kezdett ereszteni a rendszer.

Egyébként szerintem az Obladi jó dal. Lennon spontán improvizációja az.elején, a fricskák a szövegben stb. Teljesen rendben van.

Előzmény: Rainvan (37902)
Rainvan Creative Commons License 4 napja 0 0 37903

Ez nagy igazság sajnos.

Előzmény: Égig érő fütyi (37901)
Rainvan Creative Commons License 4 napja 0 0 37902

ha valaki azt mondta egy dalra, hogy ezt ne, akkor az nem került a lemezre.

 

A Revolution 9-ra nem mondta Paul?

Vagy Lennon az Ob-La-Di...-ra vagy a Maxwell's...-re?

Előzmény: Vid ispán (37900)
Égig érő fütyi Creative Commons License 4 napja 0 0 37901

Ez még a kevesebb baj, hogy nem merte senki mondani Lennonnak. A nagyobb baj az, hogy Lennon sem merte mondani Yoko-nak.

Előzmény: Vid ispán (37900)
Vid ispán Creative Commons License 4 napja 0 0 37900

Pedig volt Beatles-szűrő, mind a négyüknek vétójoga volt, ha valaki azt mondta egy dalra, hogy ezt ne, akkor az nem került a lemezre. A későbbi évekre ez kicsit föllazult, de azért többé-kevésbé létezett. A szólókarrierek idején ez a kontroll hiányzott, ott senki nem merte azt mondani egy Lennonnak vagy egy McCartney-nak, hogy ezt és ezt a dalt nem kéne erőltetni.

temporary secretary Creative Commons License 4 napja 0 0 37899

Hát persze, ezért mondom, hogy ilyen szempontból értelmetlen szűrőkről beszélni. :D Bár itt lehet jól jött volna egy.

Egyébként én mindig bírtam az Ob-La-Di, Ob-La-Da-t, de amióta a múlt héten ismét hallottam élőben, még nagyobb kedvencem lett..

Előzmény: Rainvan (37895)
temporary secretary Creative Commons License 4 napja 0 0 37898

Pontosan! Én amúgy is imádom a Wings hangzást, a Red Rose Speedway pedig ennek az első darabja volt, szóval személy szerint örülök annak, hogy előkerült most ez az album. Sokakkal ellentétben nekem a kedvenc McCartney lemezeim közé tartozik. Nincs egy olyan szám, amit levennék róla.

Előzmény: Gerhard Ladislav (37897)
Gerhard Ladislav Creative Commons License 4 napja 0 0 37897

Szerintem is erős számok, ráadásul Mccartney célja az volt, hogy a dalok másképp hangozzanak és ne legyen Beatles 2.0 a Wings. Nekem nagyon bejön a Loup(First Indian on the moon) és az 1985 azon időkből

Előzmény: temporary secretary (37894)
Rainvan Creative Commons License 5 napja 0 1 37896

Ismeritek ezt a lemezt?

https://www.discogs.com/Various-The-Blues-White-Album/master/1013053

Próbáltam visszakeresni itt a topikban, de úgy láttam, nem volt még szó róla, pedig annyi mindenről igen. :)

Remek blues-zenészek játsszák el az eredeti album egyharmadát, sokszor teljesen eltérő felfogásban a Beatles-verziótól. Sőt, van olyan dal (Ob-La-Di, Ob-La-Da, Don't Pass Me By), amit eredetiben nem szeretek, itt viszont nagyon tetszik. Ránézásre pont ez a kettő tűnik kakukktojásnak, viszont sok nyilvánvaló választást (Back In..., Helter..., Everybody...) kihagytak sajnos. De a Cry, Baby, Cry vagy a Birthday is szóba jöhetett volna szerintem, esetleg a Rocky Raccoon-ból vagy a Bungalow Billből egy jó kis talking blues. :) Még egy lemeznyi szóbajöhető dal valószínűleg nincs ebben az anyagban, de most, hogy elég nagy figyelem irányul az eredeti lemezre, talán ezt is érdemes lenne újra kiadni, pár bónusszal.

Nyilván nem ér az eredeti nyomába, de nagyon jó anyag, érdemes meghallgatni.

 

(A feleségem egyből kérdezte, hogy én, aki általában leszólom a kedvenceim dalaiból készült covereket, ugyan hogyan tudok lelkesedni most ezért, amikor az eredeti a jobb és akár azt is hallgathatnám helyette?

Pont azért tetszik, mert nem szolgai feldolgozások, hanem néhol fantáziadús átiratok. A Don't Pass Me By-t és az Ob-La-Di-t sokkal többre tartanám ha hasonló formában szerepelne az eredeti albumon. Az is igaz persze, hogy pl. a Yer Blues-ból nagyon hiányzik Lennon hangja: attól a hangtól az a dal, ami. És persze minden eredetileg Lennon által énekeltből hiányzik az a hang, dehát erre fel voltam készülve. :) Ettől függetlenül pl. a Revolution nagyon jó lett, de mindegyik dal tetszik. Nem Beatles-mércével, hanem kuriózumként, érdekességként és szerintem ha eljutott Paulhoz, Ringóhoz, biztos, hogy ők is értékelik.)

 

Lennonnak nem kellett volna szemérmeskednie a Yer Blues miatt: ez az album a bizonyíték, hogy benne volt a Beatlesben a blues is. Ez a lemez is bizonyítja: még olyan dalokból is kihozza, amikben eredetileg benne se volt. :D

Rainvan Creative Commons License 5 napja 0 0 37895

Valószínűleg nincs az a szűrő, amin Lennon nem passzírozta volna át, ha igazán akarja. :D

Olyat is olvastam valahol, hogy a R9 volt a "bosszúja" az általa granny musicnak tartott Honey Pie-ért és Ob-La-Di, Ob-La-Dáért.

Előzmény: temporary secretary (37894)
temporary secretary Creative Commons License 5 napja 0 0 37894

Fejből, My Love, Single Pigeon, When The Night, One More Kiss, Wild Life, Dear Friend minimum. plusz, habár az albumon ugye nincs rajta, én még a Hi Hi Hi-t is idevenném. Erős számok mind.

De hálistennek nem volt semmilyen Beatles szűrő... :) Meg hát kérdezem én, milyen az a "minőségi" szűrő, amin egy Revolution 9 átmegy? (Tudnék még pár gyengébb lancszemet mondani.) Nem kell az egész diszkográfiát ennyire piedesztálra emelni. Persze verhetetlen anyag, de nem árt nyitott szemmel/füllel vizsgálni. 

Előzmény: Vid ispán (37892)
Égig érő fütyi Creative Commons License 5 napja 0 0 37893

A Single Pigeon vagy a When The Night szerintem van olyan színvonalú mint a Mother Nature's Son vagy az All Together Now.

Előzmény: Vid ispán (37892)
Vid ispán Creative Commons License 5 napja 0 0 37892

5-6? Hozzám még csak úton vannak az új kiadâsok, de a két szimpla album ismeretében én egyet se tudnék mondani.

Előzmény: PeterCorr (37891)
PeterCorr Creative Commons License 5 napja 0 0 37891

Őszintén szólva az idei év McCartney felhozatala nekem meglehetősen nagy csalódás. Az új lemezt továbbra se tudtam megkedvelni, pedig jó néhányszor neki futottam. A legutolsó meghallgatáskor nagyjából a közepéig jutottam aztán, leállítottam mert egyszerűen idegesített. Ilyen eddig McCartney albumok esetében összesen kétszer fordult elő velem korábban. A London Town és a Wings Wild Life album volt olyan, hogy azért szakítottam meg a lejátszást mert egyszerűen nem tetszett a zene. Erre tessék idén az Archive Collection pont a Wild Life-al bővül. De a Red Rose Speedway is meglehetősen gyenge. Meghallgattam őket, a két új deluxe kiadás 4 CD lemezén nem találok 5-6-nál több olyan felvételt, ami anno átment volna egy Beatles album minőségi szűrőjén. Ezek nagyjából az unásig játszott slagerek, a többi vacak töltelék. Ha visszagondolok az előző évek újrakiadásaira (Flowers, Pipes, Tug of War) azokat akármikor, akárhányszor szívesen hallgatom. De ezeket?? Kifejezetten időpazarlásnak érzem. Annyi sok jó zene van, ami "értékesebb" ezeknél az a lemezeknél...

Előzmény: MIHI (37889)
sutcliffe Creative Commons License 5 napja 0 0 37890

Ritka az olyan tévéműsor amikor nem Beatles pólóban látni. 

Egy hete, az RTL Portré című műsorában is egy Paul McCartney unplugged pólót viselt. Itt mondta el, hogy fiatal korában annyira szerette Pault, hogy a személyi igazolványában még a nevét is meg akarta változtatni McSzikorára. Ezt az őszinte gyermeki rajongást a Beatles iránt úgy tűnik sikerült megőríznie és ez valahol tiszteletreméló. 

 

Előzmény: Vid ispán (37887)
MIHI Creative Commons License 6 napja 0 0 37889

Most futott be a képe.

Előzmény: Mr Mustard (37878)
Gideon's bible Creative Commons License 6 napja 0 0 37888

Ő abszolút Paul fan.Amikor még a Ferm együttesben játszott,előrejött a dobok mögül és szóló produkcióként

elénekelte a Bip Bop opuszt.

Előzmény: Vid ispán (37887)
Vid ispán Creative Commons License 6 napja 0 0 37887

Sőt egy rádióműsor is rémlik ugyanebből az időből, a Beatles-ről szólt - akkortájt volt ilyen néhány -, és abban mondta, hogy egy éjszaka a Luxembourg Radion hallotta először a Hey Jude-ot, és olyan extázisba jött, hogy rátört a zokogás.

Előzmény: Mr Mustard (37886)
Mr Mustard Creative Commons License 2018.12.10 0 0 37886

A csikdamot mint kifejezést pedig egyenesen a Wings Over America koncertlemezről vette. Ott McCartneytől többször is hallható a shake it up, ezt konvertálta a mi Robink csikidammá.

Előzmény: Vid ispán (37885)
Vid ispán Creative Commons License 2018.12.10 0 0 37885

Valamikor a nyolcvanas évek közepén egy popzenei műsorban láttam egy interjút Szikorával, ahol miközben a Beatles-rajongásáról beszélt, a háttérben a tévében - valószínűleg videokazettáról - az A Hard Day's Night filmkockái peregtek. Említette is, hogy mennyire boldog, hogy sikerült beszereznie a filmet. (Akkor, a videózás hőskorszakában az még nem volt egyszerű.) Nekem meg az volt benne a plusz, hogy akkor, az volt az első mozgókép, amelyet (Szikora tévéjében, áttételesen) láttam a Beatles-ről.

Rainvan Creative Commons License 2018.12.09 0 0 37884

Igazad van, de meglepni azért meglepett. Én minden Beatles-rajongó zenésznek örülök.

Kinek jobban*, kinek kevésbé. :))

Egyébként Ozzy inkább lennonos:

Nemcsak a szemüveg miatt mondom, hanem mert ezen a lemezén a Working Class Hero-t, a Woman-t és az In My Life-ot is feldolgozta.

 

*

;)

Előzmény: Mr Mustard (37883)
Mr Mustard Creative Commons License 2018.12.09 0 1 37883

Szerintem ez (is) a csodálatos a Beatlesben. Nagyon sokféle ember tudott és tud rajongani értük. Ennek a jogát és őszinteségét Szikorától sem vitatnám el. Ki hinné, hogy Ozzy-nak (tudtommal amúgy Szikorának Paul az igazi kedvence a zenekaron belül) McCartney az Idolja. Pedig az ő attitűdjük is tűz és víz.

Előzmény: Rainvan (37881)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!