Keresés

Részletes keresés

Lucilla Creative Commons License 2007.05.15 0 0 74581
A kaáliban nekem még ez is szimpatikus: minden dolgozó nagyon kedves, velem eddig (bár olyan nagy múltam még nincs ott) senki nem volt durva, vagy türelmetlen.

(Az IRL név az a te neved, amit a való életben használsz, erre gondoltam:-))
Előzmény: Elvira70 (74580)
Elvira70 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 74580

Megvan az időpont a Krizsa doktorhoz: június 22. Az alapján, amit írtatok, rosszabbra számítottam. A recepciós hölgy nagyon kedves volt és elsőre sikerült felhívni őket. Az első akadályon túl vagyunk :-)))) és legalább ez már pozitív tapasztalat.

Köszönöm, köszönöm a segítséget!!!!

Igen, valóban rosszul tudtam a támogatások számát, de eddig nem nagyon foglalkoztam a témával - mentségemre legyen mondva. Azért ez megnyugtató, hogy egylőre még nem szigorították meg.

 

Ami a Trentált illeti - szerintem leállunk vele, majd a doktor bácsi megmondja, hogy mi legyen.

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 74579
Ja, még annyit hogy a férfimeddőséggel nem nagyon tudnak mit kezdeni és továbbküldik általában andrológushoz a férfiakat. Legtöbben a Szabolcs utcai klinikán kötnek ki.

Azért ha volt 2 spontán terhesség is akkor annyira nem hiszem, hogy vészes a helyzet.
Előzmény: Elvira70 (74573)
Woody-woodpecker Creative Commons License 2007.05.15 0 0 74578
Nem az a Krizsa doki, hanem a fekete hajú, nem bajuszos. A Kaális honlapon, Munktársaink, Budapest, 2. képen, balra a legszélső. És egy zseni!
Előzmény: Elvira70 (74573)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 74577
Nekem is olcsóbbak voltak a Kaáliban a gyógyszerek, de van akinek (Azalea) meg a BMC-ben volt olcsóbb.
Előzmény: dtamika (74575)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.15 0 0 74576
A Trentált a BMC-ben is adják de csak a punkció előtti 2 hétben mert átmeneti a hatása és a doki szerint "kimeriti" a heréket és 2 hét után nem jobb a helyzet !!!
Végül nálunk fel sem irta.

Szerintem azonnal hivd fel a Kaálit kérj időpontot, beszélj a választott orvossal és kérdezz rá erre.
Előzmény: Elvira70 (74573)
dtamika Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74575

Szia Elvira,

 

pontokba szedném a választ, úgy egyszerűbb:) :

 

1. / az általad írt szigorításokat még nem vezették be, sőt el sem fogadták, júliusig biztos nincsenek napirenden, utána elképzelhető valamilyen lombikos szigorítás, de messze nem biztos. e percben 5 beültetést támogatnak, életkori korlát nélkül. 

 

2. / a kaáliba nem kell semmilyen beutaló, én október elején felhívtam őket (8 és 4 között) és kértem egy ún. "első konzultációs" időpontot. krizsához vagy 6 hetet kellett volna erre várni, úgyhogy megkérdeztem, kihez van leghamarabb időpont és hozzá mentünk, kb. 3 héten belül. teljesen meg vagyunk elégedve vele egyébként...:)

 

3./ az első konzultáció 12.000 ft-ba került, adtak számlát róla, ha van egészségpénztári tagságotok, elszámolható.

 

4./ vinni kell MINDEN eddigi nőgyógy. papírt, leletet, zárójelentést - ez fel tudja gyorsítani a kivizsgálást.  valószínű kérnek majd egy pár vizsgálatot még, ezt vagy náluk végezteted el - fizetni kell értük, az árlistát megtalálod itt: http://www.lombikbaba.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1525&Itemid=25

de máshol is elvégeztetheted, akkor akár ingyen is lehet  - bár tekintve az eü. mai finanszírozását, nem biztos, hogy sikerül erre rávenni egy háziorvost...

 

5. / ha minden előírt vizsgálat megvan, elkezdődik maga, a lombikprogram. ettől kezdve mindent a tb. fizet és hálapénzt sem fogadnak el a kaáliban. amennyire tudom, olcsóbb gyógyszereket írnak fel itt, mint a BMC-ben, de persze ez nagyon egyéni...

 

6./ a várólista hossza orvosfüggő is. ha jól tudom, személyes kvótájuk van, tehát a népszerűbb orvosoknál kicsit többet kell várni - de 1-2 hónapon már csak nem múlik...:)

 

 

Előzmény: Elvira70 (74573)
Elvira70 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74574

Az nem én vagyok szerintem, mert nem tom', mi az az IRL név ......

Előzmény: Lucilla (74567)
Elvira70 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74573

Sziasztok Lányok! Nagyon köszönöm a sok információt.

A genetikai kp., ahová jártunk pár háznyira van a Kaálitól, ismerős a környék. Sajnos mástól is azt hallottam, hogy főként a jelenlegi szigorítások óta (én úgy tudom ,hogy már csak kettő lombik TB-támogatott, az is csak akkor, ha a nő 40 év alatt van ?) nagyon hosszú a várakozási idő. Azt is javasolták, hogy egyből kérjek időpontot a beavatkozásra is. De gondolom, ez nem így működik, először a vizsgálat, utána lehet csak egyeztetni  továbbiakat....????

Megnéztük a Kaáli honlapját. Melyik a Krizsa doktor, a szemüveges hosszú hajú? Mi rá tippeltünk....  A Kaálit ajánlotta a jelenlegi orvosom is, és mellette szól még, hogy viszonylag közel van a munkahelyhez. De a hírnév átka meg ugye az, hogy biztosan eltelik jópár hét mire odakerülünk...

Egy másik tipp épp a Budai Meddőségi Kp. volt, a Szűcs doktor. De innen csak inszeminációs infóm van. Nekik bevált. Csak sokat kell várakozni a vizsgálatoknál, viszont ingyenesek.

És még egy ajánlásom van a Schöpf-Méreiből a Kósa doktor.  

Minden esetre holnap végigtelefonálom őket.

 

A méhpempő-tippet én is köszönöm. Gondolom ,ezt lombiktól függetlenül érdemes elkezdeni. Igen tudtam, hogy a closty vékonyít, pontosabban akkor tudtam meg, amikor már vagy 5 hónapja szedtem. Ezért is hagytam abba.

Tudomásom szerint a peteérésemmel nem volt probléma, nem is értettem, hogy miért kellett a clostit szednem, főként meg miután megtudtam ,hogy nem tesz jót a méhnyálkahártyának. Asszem, hogy ezzel elvesztegettünk hat hónapot.

 

Mosthogy a 3. inszemi alkalmával  az orvos megjegyezte, hogy nem annyira fényesek az Uram eredményei, kérésünkre (!) felírt egy kis tuningot, egy bizonyos a Trentál nevű bogyót. Ezt szedi egy hete, de a hatására nyilván várni kell ,ezért se futnk neki újra az inszeminek.  Esetleg ismeritek ezt a szert?

Ezekben a meddőségi kp-ban a férfiakat is kezelik szükség esetén vagy tovább kell menni andrológushoz?

És még egy kérdés: a Budairól azt hallottam, hogy kell szakorvosi beutaló. A Kaáliba is szükséges?

 

 

Még egyszer nagyon köszönöm a sok segítséget. Nekünk még nagyon szokatlan és idegen ez a lombik-téma, tartunk is tőle rendesen, úgyhogy biztosan fogok még kérdezni a kezdeti nehézségek túlélése végett.....

E. 

 

 

N.M. Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74572

Szia Elvira70

Nem tudok okosabbat mondani mint a többiek, biztos, hogy mindenki az éppen aktuálisra esküszik. Egy biztos amiben mi is maximálisan egyetértünk: bp.-i Kaáli - Dr Krizsa Ferenc tökéletes megoldás lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mindíg elérhető a legegyszerűbb kérdésekkel is (nekünk vasárnak reggel is készséggel válaszolt), és végtelenül rendes, határozott és nagyon profi.

Sok sikert!!!

Előzmény: Elvira70 (74549)
Lucilla Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74571
Köszi az érdeklődést:-) Velünk mostanság nemigen történik semmi ontopik (várom az immunológiai eredményeimet), csak annyi, hogy lassan belefulladok a sok munkámba, nagyon várom a nyarat, hogy lehessen lazítani kicsikét.
Előzmény: szili74 (74550)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74570
Gaspi! Írtam!
Előzmény: gaspoltshofen (74569)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74569

Szia,

 

örülök, ha sikerült kicsit megnyugtassalak. Viszont a második mondatodat nem értem, de lehet, hogy csak lüke vagyok, ha gondolod, hogy nem itt szeretnéd megírni a magyarázatot, akkor a gaspoltshofen@index.hu e-mailre írhatod.

 

Gaspi

Előzmény: szili74 (74566)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74568
Szia! Én megismertelek (te alacsonyabb a Szilvinél). A gólyahúzást már nem vártam meg, még előtte végeztem, s pont előtted mentünk ki a férjemmel (sötétkék pólóban voltam). Ha érdekel, honna ismertelek meg, írj e-mailt, ott kifejtem.. De ha gondolod, legköezelebb "leszólítalak.."
Előzmény: Enikőaliz (74564)
Lucilla Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74567
Szia Elvira,
a legjobb döntést hoztátok, hogy továbbléptek, sajnos a nem meddőségi dokik többsége évekig is elkezelgeti a beteget, mielőtt továbbküldi egy meddőségi centrumba.

Hát ajánlani intézetet csak szubjektív alapon lehet, mindenkinek mások a szempontjai. Én is kaáli és Krizsa doki páciens vagyok. Nálam a döntésben voltak objektív (vagy annak hitt) szempontok, na meg erősen szubjektívek is.

Objektívek: a sikerreségi mutatók (pl. a hvg-s, ami alapvetően semmit sem mond, nem is túl hiteles, mégis jó ilyesmibe kapaszkodni), valamint hogy szakmabeli kollegám itt jelezte a legkevesebb szövődményt (túlstimu meg ilyesmi), na meg a nőgyógyászom is leginkább ezt ajánlotta.

Szubjektívek: a kaáliról igazából semmi rosszat nem hallottam (dícséretet minden más intézet kapcsán), azontúl a kaáliban eléggé jól működik az előjegyzéses-időpontos rendszer, és tekintve a munkámat (ami ahhoz képest, hogy nem a forprofit szektok, kitapossák a beleimet), nagyon fontos volt, hogy kiszámítható legyen, hogy el tudjak járni anélkül, hogy emiatt túl sok embert be kelljen vonni a dologba (a kaáliba leginkább ebédszünetben járok).

Krizsa doki nagyon jó, de való igaz, hogy nagyon népszerű, ezért leterhelt. Ezt viszont csak abban érezni, hogy az utóbbi időben csúszás van (korábban percre pontosak voltak). De bármikor lehetett hívnom, bármilyen gonddal, és akárhány kérdésre válaszol. Nagyon pragmatikus amúgy, ami főleg a férjemnek jön be.

A kaális várakozási időről sokféle infom van, van akinek legkorábban őszi kezdést mondtak már márciusban, de sokan már nyáron kezdenek. Konzultációs időpontot szvsz két hónapon belülre lehet kapni, utána pedig attól függ a konkrét kezelés elkezdése, hogy mi a gond és mi a megoldás. Úgy látom, a lényeges vizsgálatok megvoltak, bár lehet, hogy néhány vizsgálatot újra kell csinálni (pl. a spermavizsgálatnál ragaszkodnak a saját vizsgálathoz).

Szóval én azt tanácsolom, hogy mielőbb kérjetek időpontot (akár a kaáliba, akár máshová), a támogatás-szám csökkentés miatt nagyon sokan rohamozták meg az intézeteket.

(Az IRL neved is Elvira? Ismerek egyet:-))
Előzmény: Elvira70 (74546)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74566

Szia Gaspi!

Köszi a választ, tudtam, hogy megnyugtatsz. Jut eszembe: úgy látszik, ugyanoda járunk (nemcsak orvoshoz), mert ha jól számolom, együtt voltunk tréningen a Balcsinál.. Ha tényleg így van, szólj, ha kérsz tételeket....

szili

Előzmény: gaspoltshofen (74559)
krisina Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74565
De aranyos vagy, köszi szépen! Nagyon bízom ebben a lombikban, a Mágusban és a metforminban is!!! :-) Valószínű akkor én is elkezdem szedni, de majd csak ha megjön. Végülis úgy is utána kell, hogy felépüljön a nyálkahártya.
Előzmény: gaspoltshofen (74563)
Enikőaliz Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74564

Szia Szili74!

Lehet hogy ma találkoztunk de nem tudom hogy nézel ki, én ott ültem a hátsó ajtónál a dupla fotelba a Szilvi80 melett.  Ő is rajta van  a fórumon. Ird le hogy nézel ki vagy miről ismerhetlek meg ha legközelebb találkozunk. Köszi a bíztatást. /meghúztam a gólyát, hozzon nekünk kisbabát/

Előzmény: szili74 (74557)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74563

Szia,

 

a második lombiknál szedtem először méhpempőt, amikor a stimu második felében vékony volt a nyálkahártyám 7-8 mm, ekkor kezdtem el szedni más lombikosok javaslatára, két napra rá mentem Uh-ra és 9-10 mm körül volt már a nyálkahártya, tehát gyorsan hat. Szerintem nyugodtan lehet szedni már a mensitől, de az igazi jelentősége a beültetéskor van, hiszen a nyálkahártya lényege a megtapadáskor van. Későbbi lombikoknál egyébként én is már a stimu elejétől szedtem napi két kapszulát a DM kiszerelésben. Az utolsó lombiknál viszont nem kaptam az üzletben, és akkor tértem rá a virágporra, viszont nem állítom, hogy ez vezetett a sikerhez.

 

A méhpempő ill. virágpor előtt nekem PÉ-kor ill. beültetéskor a nyálkahártyám 8 mm körül szokott lenni, ezek használatakor pedig 11-12 mm.

 

Drukkolok, hogy neked is végre siker koronázza a küzdelmedet:)

 

Gaspi

Előzmény: krisina (74561)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74562

Hát ha már itt többen a Kaálit javasolták, és a dokid is akkor én sem maradhatok ki. Szerintem hivd fel őket! 12 után talán talán kevésbé foglaltak.

Előzmény: Elvira70 (74549)
krisina Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74561

Megkérdezhetem, hogy a méhpempőt mikortól és milyen mennyiségben szedted? Én, mint már írtam 22-én kezdem a gonalt. Aznap kezdjem esetleg vagy ahogy vége van a mensinek?

Előzmény: gaspoltshofen (74559)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74560

Elvira,

az intézet választásnál az is dönthet, hogy te hol laksz, mert azt is hozzá kell tenni, hogy a lombik alatt sokszor kell dokihoz menni, és nem mindegy, hogy mennyit kell utaznod, ill. a munkából eljárását hogyan tudod megoldani.

Az biztos, hogy mindenki a saját intézetére esküszik - mint ahogy a lányok is írták már - mert különben váltott volna. Én Tapolcára jártam, de ha váltottam volna Bp-re megyek a Kaáliba és Krizsához, mert sok lombikos barátnőmet segítette babához, és nagyon emberséges, bármikor el lehet érni telefonon a legkisebb problémával is.

Minden intézetnek van saját rendje, a Kaálikban az első időszakban pl. kivizsgálás kell fizetni bizonyos dolgokért, de elfogadnak sok külsős eredményt is, van ahol a beültetés után sok héttel hívnak csak vissza, van ahol van vérvétel és Uh is, van ahog csak vérvétel, van ahol tesztet adnak. Nagyon sok minden belejátszik.

Amit esetleg javasolni tudok, hogy több intézetet nézz meg, és válaszd ki a legszimpatikusabbat, azt a dokit, akiben meg tudsz bízni. Intézet keresés előtt érdemes a többiektől kérdezgetni, hogy kihez érdemes menni, mert sok intézetben egyébként osztanak valahová és valószínűleg (de ez tényleg csak feltevés) oda, ahol kevés paciens van. Ezekben az intézetekben első bejelentkezéskor lehet jelezni, hogy melyik dokihoz szeretnél menni (pl. Bp Kaáli).

 

De a végtelenségig lehetne sorolni az érveket, ellenérveket, szerintem is érdemes végig nézni a Milna által javasolt oldalakat.

 

Költségek, nekem eddig a lombikok 150 és 300 e Ft közé estek, attól függ, hogy mennyi ideig tartott a stimuláció. Ezek 50 % támogatás melletti árak, most már van 70 % támogatás, a lényeg, hogy nem olcsóak a gyógyszerek.

 

Gaspi

Előzmény: Elvira70 (74549)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74559

Szili, a lombiknak semmi köze a ciklusodhoz, ált. 14 nap körül szokott lenni a leszívás, de ez nem jelent semmit. Ha long protokollod volt (bocs, nem emlékszem), akkor már előző hónapban leállították a hormonháztartásodat, és teljesen gyógyszerrel vezérlik azt, ha short, akkor pedig az az injekció, amit a Gonal mellé kaptál (pl. Cetrotide) azért van, hogy ne repedjenek meg. Tehát az injekciók abszolut bezavarnak, sőt ez nem is ez a helyes szó rá, mert inkább az, hogy átveszik a az irányítást. Szóval aggodalomra semmi ok, minden a legnagyobb rendben halad nálad. Csütörtökön az UH-n meg még többet fogtok tudni. Nekem a leszívásaim a 13. és a 18. nap közé estek eddig, és amikor nagyon nehezen indultak a tüszők, lassan fejlődtek az volt a 18. napos, és én akkor terhes lettem (bár sajnos a babák meggondolták magukat). Másrészt az sem mindegy, hogy mikor kezdted el szúrni a Gonal F-t, mert az is módosítja a leszívást. Tessék bízni a dokidban, tudja mit csinál, neki is pont az a célja mint neked, hogy terhesség legyen a vége.

 

Nyálkahártya vastagítás: nekem a Méhpempő (DM-ben kaphatót szedtem) és a virágpor (természetgyógyászati boltban kapható, igazából ez is valamilyen méh termék) teljesen bevált, sőt két nap alatti s hatott (akkor Uh-n láttam az eredményt).

 

Gaspi

 

 

Előzmény: szili74 (74550)
krisina Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74558
Így van! Én is azt akartam pont írni, hogy az aggódással tehetünk a legrosszabbat magunknak is meg az em,brióknak is!!!!!! Hajrá!!!!! ++++++++++++++
Előzmény: szili74 (74557)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74557

Szia! Akkor ezek szerint ma találkoztunk... Ne aggódj a nyálkahártya miatt! A legfontosabb, hogy a 3 kis embrióra gondolj, csupa + gondolatokkal. (Hiszen te is tudod, hogy a gondolatnak teremtő ereje van...) Szurkolok!!!

szili

Előzmény: Enikőaliz (74552)
szili74 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74556

köszi a választ, de nem nyugodtam meg teljesen, mert nekem ha minden igaz, 1 hét lesz a leszívásig! Azért köszi!

 

Előzmény: Bogárka22 (74553)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74555
Szia! Én is a Kaáli intézetet ajánlom neked és ott Dr. Krizsát emberséges profi doki. Bmc-be jártam és onnan mentem át a Kaáliba nagyon megvagyok velük elégedve. Sok sikert!
Előzmény: Elvira70 (74549)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74554
Szia! Szerintem ezen ne aggódj majd a progitól szépen megvastagszik. Igyál sok sok folyadékot egyél fehérjét. A méhenkívüli terhességnél nincs is nyálkahártya és mégis létrejön. Drukkolok neked!
Előzmény: Enikőaliz (74552)
Bogárka22 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74553
Nekem is volt termékeny nyákom leszívás elött két nappal de nem repedtek meg a tüszőim. ne aggódj biztos neked sem csak a hormonok játszanak!
Előzmény: szili74 (74550)
Enikőaliz Creative Commons License 2007.05.14 0 0 74552

Sziasztok!

Ma voltam beültetésen 3 db 8 sejtes embriót ültettek be, csak az endometriumra azt mondta a doki hogy lehetne jobb is mert 8,5 mm attol félek ez kevés a múlt hét Hétfőn 10 mm volt. (aggodok)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!