Keresés

Részletes keresés

tom-y Creative Commons License 2020.12.26 0 0 649

Üdvözlök mindenkit!

Szeptemberben lejárt lakáskassza megtakarítását 2021-ben akarjuk igénybe venni saját tulajdonú lakás felújításakor.Ha megbízunk egy vállalkozót az ingatlan felújításával,(generálkivitelezés) akkor kell tételes számla a beépített anyagok,illetve a kivitelezés munkadíjáról?Vagy elég egy nem részletezett "végszámla" a komplett felújításról,amiben minden benne van?Ha igen,van e formai követelménye a papírnak?Köszönöm a válaszokat!

evenslol Creative Commons License 2018.10.16 0 0 648

Helló!

 

A törvényjavaslatot 11 órakor fogadták el és várhatóan még ma este, de legkésőbb holnap hatályba is lép. Ezért valóban a most megkötöttekre érvényes már csak a 30% állami támogatás. Ha a holnapi lép hatályba a törvény akkor még a holnapi napon megíródott szerződések jók lehetnek. Más esetben megjátszható, hogy a mai dátum kerüljön az igénylésre viszont az más kérdés, hogy ezt melyik üzletkötő vállalja mivel így hivatalosan nem szabályos. Ellenőrizni ezt persze nem lehet amennyiben nem bankfiókban próbálkozol ezzel. Arra pedig megint figyelni kell, hogy legkésőbb péntekig meg kell, hogy érkezzen a központba az igénylés mivel 2 hétbe telik általában a bírálat. Ezt most megpróbálja minden pénzintézet felgyorsítani mivel ha Október 31.-ig nem születik meg az érvényes szerződés akkor lecsúszol a támogatásról.

Előzmény: sylvyszgd (647)
sylvyszgd Creative Commons License 2018.10.16 0 0 647

Szia. 

Most azt olvastam, hogy már csak a mai napon aláírt szerződések kapják meg a támogatást amiket 2 napon belül leadnak. ..  A mai aláírás mennyire ellenőrizhető? :) 

Előzmény: evenslol (646)
evenslol Creative Commons License 2018.10.16 0 0 646

Mint arról már mindenki értesülhetett a különböző médiákból, a Magyar állam megszünteti az állami támogatást a Lakástakarék Pénztárakra. Így aki szeretne élni a még jellenlegi 30%-os támogatással az ezen a héten tudja megigényelni a jelenlegi konstrukciót. Ezzel kapcsolatban tudok segíteni mobil bankárként. Ha bárkit érdekel a + 36 70 677 1257-es telefonszámon kereshet.

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 645
Vitorlastomi Creative Commons License 2018.06.06 0 0 644

Sziasztok!

 

Az OTP ellentmondásos információkat mond telefonon, illetve személyesen. Szeretném kérdezni a hozzáértőket: van egy régen lejárt lakáskasszája a szövetkezeti házunknak, amit most a közgyűlési határozattal megtámogatva szeretnénk felhasználni. Az egyik ügyintéző azt mondja, mivel rég lejárt, nem kell megvárni a 90 napos kiutalási időszakot, a másik meg azt mondja, meg kell. Mi az igazság? Van-e esetleg erre valami link az üzletszabályzatban, ahol lehet lobogtatni, ha ellenkeznének.

 

Köszönöm!

Balutdi Creative Commons License 2017.05.04 0 0 643

Üdv. Októberben lejáró lakáskasszát felhasználhatom egy tavaly vásárolt építési telek bizonylatával?

FOMA Creative Commons License 2017.04.21 0 0 642

Akkor már inkább javaslom a Fundamenta Hozamlesöt 3 %-os kamattal, azt is fel lehet mondani 4 év után.

 

Előzmény: berva1 (640)
Csokis Creative Commons License 2017.04.21 0 0 641

Mi az, hogy felmondani? Az mire jó? Nem egyszerűbb rögtön 45 hónapost kötni? Egyébként mi ebben a nagy trüváj? Az OTP-nek is 45 hónaposa, ha az ember nem akar hitelt, csak a hozam maximalizálására gyúr.

Előzmény: berva1 (640)
berva1 Creative Commons License 2017.04.20 0 0 640

Kösz szépen a gyors választ!

 

Off: Telefonon megkerestek az Aegontól (call center) egy 10 éves Kamat Fix VIP lakástakarék ajánlattal. Betéti kamat 0,5 %. A 45. hónapban térítésmentesen fel lehet mondani és a kezdéskor elengedett nyitási díjat sem kell megfizetni. Nekem jónak tűnik...

Előzmény: FOMA (639)
FOMA Creative Commons License 2017.04.20 0 0 639

Ha már nem kapsz állami támogatást, akkor nyugodtan köthetsz, sőt, már köthettél is volna. A lényeg, hogy egy adószámra évente csak 72.000,- Ft állami támogatás jár, de azt érdemes is kihasználni úgy, hogy az utolsó befizetés után már azonnal indítod a következőt, nem kell megvárni az előző szerződés kiutalását. 

Előzmény: berva1 (638)
berva1 Creative Commons License 2017.04.19 0 0 638

Ha idén januárban lejárt a ltp.-m, amit a 3 hónap türelmi idővel május elején utalnak ki, akkor köthetek e másik ltp szerződést, ahol május közepén kellene az első befizetést teljesíteni? A 30%-s állami támogatást megkapom az új szerződésre is?

Axióma Creative Commons License 2017.03.16 0 0 637

OTP LTP athidaloban nem intezi ezt el neked? Az fix, igaz fene tudja, milyen kamatokkal megy az most a sima lakashitelekhez kepest (na meg felveheto-e most azonnali athidalo vagy egyaltalan athidalo naluk).

MNB eloiras akkor fog erni valamit, ha nem dontenek a bankok kollektive ugy, hogy nem lesz ilyen hiteltermekuk, vagy jonnek az "aka'r" fogyasztobarat kifejezessel is, ahol az eleres feltetele havi 1M netto jovedelem es 20x-os ing.fedezet... meg azon se lepodnek meg, ha nem lenne szankcio a megszegesre, ugyhogy 25x toldozgatni kell az eloirast ahhoz, hogy minimalisan valamit jelentsen. Inkabb mondanam kampanylepesnek, mint valos szabalyozasnak.

 

Előzmény: CérnaSzáll (636)
CérnaSzáll Creative Commons License 2017.03.14 0 0 636

Sziasztok!

 

Lakásfelújításhoz vennénk fel hitelt, mellette futtatnánk 3 ltp-t max összeggel. A hitelnél érdemes-e megkockáztatni a változó kamatozásút vagy menyjünk fixre? Mennyire befolyásolhatja a kamatok alakulását a belengetett ősztől jövő drasztikus MNB előírás? A hitelt mindenképpen most kell felvennünk (6-8 millió körül, jelzáloggal, a lakás, jövedelmi viszonyok, stb megfelelő), csak most épp ezen vacillálok, hogy kockáztassunk-e változót vagy a fix a fix.

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2017.03.05 0 0 635

Megvárod a 3 hónap kiutalási időszakot. Egy összegben utalják a számládra a megtakarítást majd felveszed,elköltöd és számlával igazolod a lakáscélú elköltést.

Előzmény: sztyopka_remixx (634)
sztyopka_remixx Creative Commons License 2017.03.04 0 0 634

Sziasztok. Próbáltam visszaolvasva megtalálni, de nem jött szembe. Triviális kérdésem van. Felújítanám a lakást. Most járnak le a szerződéseim. Hogy történik a kifizetés? Egyösszegben utalnak számlára és utána igazolom a banknak, hogy valóban lakáscélra költöttem, vagy előre meg kell finanszíroznom és utólag számla bemutatása ellenében fizetik ki? 

Köszönöm!

sztyopka

Axióma Creative Commons License 2017.02.13 0 0 633

Jaaaa, azt vegulis mi se vettuk fel akkor, huzodott hogy gyujtsuk a szamlakat, aztan egyszer csak mikor a gyamhat nem ertette es kertuk az otp-t hogy mi kell pontosan, akkor kozoltek hogy jaaa, mar semmi, ezt eltoroltek, felvehetjuk. Igy is lett.

Előzmény: diospyros (632)
diospyros Creative Commons License 2017.02.11 0 0 632

Már szerencsére nincs gyámhatósági eljárás. 2016. szeptemberében vettük fel a pénzt, a gyerekek nevében simán lemondhattunk a feleségem javára, őhozzá lett összevonva több számla. Tehát már fél éve megvolt a sztori, működik. 

Előzmény: Axióma (628)
hiteltudor Creative Commons License 2015.04.25 0 0 631

Jelenleg a lányod több szempontból is jobban jár, ha a megtakarítás mellé nem a Lakástakarék hitelét veszi fel, hanem egy banki hitelt. Egyrészt kedvezőbb most a hitelek kamata, mint a lakáskasszás kamat (Ne tévesszen meg az alacsony lakáskasszás kamat, a kezelési költséggel együtt drágább, mint a most elérhető banki hitelek). Másrészt egy banki hitelnél nincs hitelösszeg és futamidő korlát, a lakás árához lehet igazítani a hitelt. Sokkal gyorsabb az igénylési folyamat, hiszen ehhez nem kell visszaminősíteni a lakáskasszát, akár fel is mondhatjátok. Banki hitellel azt is meg lehet most csinálni, hogy a hitelt hosszú lejáratra kéritek, de mellé azonnal elindítotok egy, vagy két lakáskasszát, amivel 4-5-6 éven belül a lakáshitel végtörleszthető. Ezzel a módszerrel ideális esetben teljes egészében kompenzálni lehet a lakáshitelek kamatát, a 30% állami támogatás kiegyenlíti a hitelkamatot, ami azt eredményezi, hogy a hitel "kamatmentes" lesz.

Előzmény: Szindonella (630)
Szindonella Creative Commons License 2015.03.15 0 0 630

Van egy ötéves lakástakarék szerződésem, ami elvileg tavaly márciusban lejárt, de meghosszabitottam 8 évre Univerzumra.

Most szüksége lenne a lányomnak lakásvásárlás céljából. Szeretném átiratni a lányom nevére. Kp. 6 milliója van, amihez jól jönne

a lakástakarék, de ehhez vissza kell szerződést módositani és hat hónap a várakozási idő. Szeretné minél előbb megvenni egy olcsóbb 

45-55 négyzetméteres lakást, de csak október 01-én kerülhet kiutalásra. Nem értem miért kell ilyen sokat várni. A megtakaritást felveheti július 01-én, de akkor nem jár a hitel. Amikor a szerződést kötöttem erre nem hivták fel a  figyelmet, pedig még rá is kérdeztem, ha szükségem lesz rá milyen feltételek mellett tehetem. Úgy látszik a banknak csak akkor vagyunk kedvesek, ha szerződést kötünk, utánna mindenféle akadályokat görditenek a szerencsétlen ügyfelek nyakába.

kissgabi37 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 629

Ezt az OTP lakáskasszát nem ajánlom senkinek.

annyira képzetlenek ezek az OTP-nél dolgozók,hogy fogalmuk sincs ,mit hogy kell.

Ahányszor bementem az OTP-be hogy intézzem a lakásomat mindig mást mondtak..

Teljesen tudatlanok. fogalmuk sincs az egészről.

Én kb 20szor voltam bent mire megvettem a lakást mert mindig más ügyintézőm volt és mindegyik mást mondott.

Egyiknek ez a papír kell.. Másiknak egy másik papír kell.. Beszereztem az egyik papírt bementem.. másik ügyintéző azt mondta hát ezt minek hoztam ezt nem is kell.. De kell egy másik papír.. Elmentem beszereztem,bevittem.. Megint egy másik ügyintéző volt,ő már azt mondta ez nem is kell..

 

fogalmuk sincs az egészről. OTP-be ilyen birka emberek ülnek.

Teljesen tudatlanok,képzetlenek,nem is értem miért nem tartanak nekik rendszeresen különféle képzéseket,oktatásokat.

teljesen buta emberek vannak felvéve az OTP-be.

ráadásul X hónapot kell várni arra hogy a saját pénzem ,amit saját magam gyüjtögettem átutalják az eladó részére.

 

lúzer bank ez a OTP

Axióma Creative Commons License 2014.05.05 0 0 628

Megjegyzes: ez az OTP eseten van igy. Funda kiadja a megtakaritast ugy, hogy a gyerek neveben a szulo nyilatkozik, hogy a szulo mint kozeli hozzatartozo hasznalja fel. Az se annyira tiszta ugy, de ez a 300e felett gyamhatosagi eljaras az nagyon abnormalis (es sajna az ugyintezo nem kooperativ abban, hgy hogyan lehetne megkapni az eredeti terv szerint).

Előzmény: Axióma (627)
Axióma Creative Commons License 2014.05.05 0 0 627

Jelen szabalyzas mellett szulore igen. Gyermek amennyiben kiskoru lesz, akkor ez gyamhatosag kozbelepeset eredmenyezi, es nem engedik csak ha tulajdonjogot szerez belole (de akkor 18 eves koraig azt is felejtsd el hogy barmit csinalsz az ingatlannal), vagy ha szamlakkal igazolod, hogy a gyerek normalis fenntartasan feluli dologra a gyerek javara koltotted el (szamitogepet vehetsz, iskolai tankonyvet nem; ebedet nem fizethetsz be, de napkozis tabort igen). Mi ezen a sz.poagon vagyunk jelenleg (de nem ugralok a gyorsitasert, mert netto 3% eves kamat nem is olyan rossz, a gyamhat. szla se adna tobbet).

Előzmény: Fred Piszkos (626)
Fred Piszkos Creative Commons License 2014.05.05 0 0 626

Sziasztok!

Azt mondja az ügyintéző, hogy ha majd lakásvásárlásra(cserére) használnám fel,akkor nyugodtan köthetek egy-egy szerződést a gyermek és édesanyám részére. Hitelt nem szeretnék igénybe venni és csak az én nevemre kerülne az ingatlan... Ez így tényleg működik? Előre is köszönöm a választ :)

sanse79 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 625

szuper! 

koszonm a gyors valaszt!

udv

lac.

Előzmény: Axióma (624)
Axióma Creative Commons License 2014.04.23 0 0 624

Csak akkor, ha

- nem lesz a sztoriban kiskoru

- tuti nem akarsz kesobb se athidalo kolcsont

- se kombi hitelbe belevonni otp-n kivuli bankban

- se gyorsan modositani rajta (egy nevmodositas 3-4 honap volt kb.... fiokonkent kb. 1 ember van aki elvben ert hozza, a gyakorlatban meg akkora hulyeseget mondtak, hogy az aszf-et szabalyzo torvenyben konkretan benne van az ellenkezoje)

Azt nem tudom, hogy van-e netes felulet kimondottan az ltp megnezesehez, de azt sejtem az otp nevbol, hogy ha van is, az fizetos. Igaz, fundaet se lattma, csak mintha ott lenne.

Ha nem vagy biztos benne, hogy minden pont teljesul, akkor inkabb olcsositva koss egyet a postasodnal (havi 5e-re a 20 helyett), majd ha a hitelresze kell, akkor kell csak emelni (de nyilvan addig is fizetheto 20-szal es jar ra az alltam).

 

Előzmény: sanse79 (623)
sanse79 Creative Commons License 2014.04.23 0 0 623

Sziasztok!

Nezem az otpnel, hogy mst50%os nyitasi akcio van! jobban megeri szeirntetek mint a funda?

udv

lac.

hiteltudor Creative Commons License 2014.03.19 0 0 622

Nem teljesen értem a logikát abban, miért szeretnél két különböző pénztárban indítani megtakarítást, de ha a feleségednek eleve van OTP-s folyószámlája, akkor lehet Ő a szerződő több LTP-ben is, így az összes szerződésben igénybe vehetitek nyitási kedvezményt.  Nem árt odafigyelni a feltételekre. Nem minden típusú számlacsomaghoz jár kedvezmény, illetve a Hozam módozatnál csak 50% kedvezmény jár, de nem kell hűségvállalást aláírni, Hitel módozatnál viszont ha teljesen díjmentes nyitást szeretnél, ahhoz feltétel a 4 éves hűségvállalás. Ha nem olyan a számlacsomagotok, amihez jár a nyitási kedvezmény, akkor kell egy kicsit variálni...

Előzmény: elkoulali (620)
Axióma Creative Commons License 2014.03.19 0 0 621

Egyreszt ha eleg biztos hoyg nem kell a kolcsonresz, akkor mashogy is lehet a nyitasin sporolni...

Masreszt ha a ket ltp egy celra menne, akkor nem szednem ket kulon ltp ala, mert maceras lesz a felhasznalasa (egy helyen a ket ugylethez egy tullapot azert el szoktak fogadni stb.). Az otp lehet, hogy jobban akciozik, viszont kevesebb rugalmassag van benne kesobb (ha megis athidalora kerulne a sor peldaul). Esetleg az erstet is megnezheted, de ok tul ujak ahhoz, hogy kiutalasi tapasztalat lenne.

Előzmény: elkoulali (620)
elkoulali Creative Commons License 2014.03.19 0 0 620

tehat akkor mondjuk ha ket ltpt szeretnek nyitni, es mondjuk felesegemnek van otps szamlaja nekem nicnsen, akkor nyissunk egy otpset es mondjuk egy fundat?

legrovidebb futamidore a 4evesre gondoltunk, es lehet h nem is vennenk fol a hitelt hozza...

Előzmény: hiteltudor (619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!