Keresés

Részletes keresés

cucucu Creative Commons License 2022.01.25 0 0 78

Szent ember

 

Léte áldozat.

Arcán veríték csordul.

Mindenkit szolgál…

 

ketni Creative Commons License 2022.01.22 0 1 77

A Szentkorona két oldalán lévő képük figyelmezteti a királyt, hogy az ő feladata a világ gyógyítása és nem a meghódítása. Mint beavató korona, nem is működhet másként.

(Ezt az értelmezést Pap Gábor hirdeti, teljes joggal.)

Előzmény: polária (72)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 76
Előzmény: Shang_Tsung (75)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.01.20 -1 0 75

Félreértelmezés és tévtanítás-.

 

Itt a walóság:

 

https://www.youtube.com/watch?v=jJs7yZJsAyk

Előzmény: rhénai (74)
rhénai Creative Commons License 2022.01.19 0 0 74

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_szentek_%C3%A9s_boldogok_list%C3%A1ja

Most nézem meglepve milyen sok magyar "szent" van !

polária Creative Commons License 2021.12.06 0 0 72

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Kozma_%C3%A9s_Damj%C3%A1n

 

Szent Kozma és Szent Damján az orvosok patikusok orvosegyetemek védőszentjei kérlek járjatok közre gyógyulásokért ! Ámen !

 

polária Creative Commons License 2018.06.10 0 1 71

Egy falubeli lány várandós lett. Mérges szülei tudni akarták, ki az apa. A megrémült és zavarodott lány Hakuint nevezte meg az apaként, a Zen mestert, akiről eddig mindenki azt képzelte, hogy tiszta és erényes életet él. Amikor a felbőszült szülők nekiszegezték a lány vádját, csak ennyit felelt:

– Valóban?

Amikor a gyermek megszületett, a szülők elvitték Hakuinhoz, akit most kitaszítottként kezelt a falu. Azt akarták, hogy viselje gondját a gyermeknek, mivel ez az ő felelőssége.

– Valóban? – mondta Hakuin nyugodtan, és elfogadta a gyermeket.

Néhány hónap után, mialatt Hakuin szeretően gondozta a gyermeket, a lány nem volt tovább képes titkolni az igazságot. Bevallotta, hogy az igazi apa egy fiatalember a falusi piacról. A szülők azonnal Hakuinhoz mentek és kérték, hogy adja vissza a gyermeket. Sűrű bocsánatkérések közepette elmondták, mi történt. Hakuin visszaadta a gyermeket és csak ennyit mondott:

– Valóban?

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.09 0 0 70

II. Helvét Hitvallás XV.

 

3. A nekünk tulajdonított igazság. Mert Krisztus magára vette és elhordozta a világ bűneit, és eleget tett az isteni igazságnak, Isten tehát egyedül a szenvedett és feltámadott Krisztusért tekint kegyelmesen a mi bűneinkre, és nem rója fel nekünk azokat, hanem betudja nekünk Krisztus igazságát a miénk helyett (2Kor 5,19–21; Róm 4,25). Így immár nemcsak bűntől tiszták, azaz szentek vagyunk, hanem Krisztus igazságának birtokosai is, akik a bűnből, a halálból és a kárhozatból feloldozást nyertünk, tehát igazak és az örök élet örökösei vagyunk. Egyedül Isten igazít meg, és csak Krisztusért, úgy, hogy bűneinket nem rója fel, de nekünk tulajdonítja Krisztus igazságát.

 

XVII. Isten egyetemes és szent anyaszentegyháza és az egyház egyedüli feje

 

1. Mindig volt és mindig lesz anyaszentegyház. Mi az egyház? Mivel Isten kezdettől fogva azt akarta, hogy az emberek üdvözüljenek és az igazság ismeretére eljussanak, szükségképpen mindig volt, van és a világ végéig lesz anyaszentegyház, azaz a hívőknek a világból kihívott vagy egybegyűjtött serege, minden szentek közössége; azoké tudniillik, akik az igaz Istent a megváltó Krisztusban az ige és a Szentlélek által igazán megismerik és helyesen tisztelik, valamint a Krisztus által ingyen szerzett összes javakban hittel részesednek.

 

2. Egy ország polgárai. Ezek mind egy ország polgárai, ugyanazon Úr és ugyanazon törvény alatt élnek, és az összes javakban egyaránt részesülnek. Ezért nevezte őket az apostol a szentek polgártársainak és az Isten cselédeinek (Ef 2,19), szenteknek nevezve a földön élő híveket, akiket Isten Fiának vére megszentelt (1Kor 6,11). Bizonyára reájuk kell értenünk az Apostoli Hitvallás cikkelyét: „Hiszem az egyetemes keresztyén anyaszentegyházat, a szentek közössé- gét.”

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.09 0 0 69

A móka kedvéért néha érdemes az érem másik oldalát megnézni: I. László egy trónbitorló volt, aki tevékenyen részt vett az ország destabilizálásában, hogy aztán később megszilárdíthassa. A kereszténységet drákói szigorral, elnyomással "védelmezte".

 

No persze sosem igazságos egy embert a mai erkölcsi mérce szerint megítélni (ámbár ez aláássa a szentséget), a trónért akkoriban mindig harcolni kellett az uralkodó meggyengülése vagy halála esetén, a kereszténység felvétele pedig történelmi szükségszerűség volt a vallás agresszív terjesztése miatt.

 

A betörő népek elleni védelméért viszont mindenképpen elismerést érdemel.

Előzmény: polária (67)
polária Creative Commons License 2017.10.09 0 0 68

Meglepő de az is lehet hogy kétszer lett szent ?

Szentté avatása kétféle időpontja is föllelhető többféle helyeken :

1192 február 2   illetve 1192 junius 27

Előzmény: polária (67)
polária Creative Commons License 2017.10.08 0 0 67

https://hu.wikipedia.org/wiki/I._L%C3%A1szl%C3%B3_magyar_kir%C3%A1ly

Kedvenc szentem vitéz lovag I Szent Lászlóaki a magyar államot és a magyar kereszténységet is megszilárditotta !

Kétszer koronázták Székesfehérváron 1077 és 1081

avi01 Creative Commons License 2007.09.02 0 0 66

 

Vigor barátunk merre jár manapság?

 

Előzmény: vigor (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.27 0 0 65

Jézusnak Istene az Atya.

Jézusnak testvérei, akik Benne hisznek.

Jézus egy az Atyával.

Akik Benne (Jézusban hisznek), azok ugyanúgy egyek az Atyával.

Jézust feltámasztotta az Atya.

Akik Benne hisznek, azokat is feltámasztotta Vele együtt, és fel is ültette Vele együtt a trónra. Csak testüket nem.

Akik Benne hisznek, azok testét is is fel fogja támasztani, mikor eljön a test megváltása is.

 

Ilyenek vannak a Bibliában.

 

Te egész mást hirdetsz.

Előzmény: Amet (64)
Amet Creative Commons License 2007.05.27 0 0 64

Kedves  Görcs Feri!

 

Inkább így fogalmaznám: Nem teremtett ember az Isten, hanem öröktől fogva élő ember, akiből csak egy van!
A tér és az idő kifejezéseivel élve: "Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. Ez kezdetben az Istennél vala. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága; És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt... Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert. A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt... És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.


Minden keresztény tudja, hogy itt Jézus krisztusról van szó, a bűn testének hasonlatosságában a földön megjelent istenről. Ezeket ő maga is megerősítette: "Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága." (Jn 8,12) Megerősítették az apostolai is: "A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.(Rm 9,5)".

 

Különbséget kell tenni élet, és élet között, mert alapjait tekintve kétféle van:

 

 - Az egyik a teremtett élet. Ez az ami nekünk teremtett embereknek van. Ennek van időbeli kezdete. A kifutása az ismereteink szerint lehet pokolba torkoló, ha megmarad a saját ürességében, vagy lehet mennyei, ha Isten élete betőlti.


  -A másik a valóságos, vagy más néven önmagában való élet, ami az igaz és jó öszzekapcsolódásának folyamodványa.

Csak ez állhat fönn öröktől fogva örökké. Ez az egyetlen valóságos erő, és hatalom. Ez átsüt mindenen és legyőz mindent! Aminek létjogosultságát mindenki belátja, és előbb utóbb meghajol előtte! Amitől minden hamis, és gonosz fél, mint olyantól aminek közelében nincs hitele!

Ettől az élettől Isten az Isten, és mint jól tudjuk, belőle csak egy van!

 

Amikor Jézus kijelentette, hogy "ÖNMAGÁBAN LÉVŐ ÉLETE" van, nyilvánvalóvá tette, hogy Ő az Isten: "Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában. (Jn 5,26)

Ő volt az Atya, amint meg is mondta: "Én és az Atya egy vagyunk.(Jn 10,30)", vagy: "Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!(Ézs 9,6)"

 

 A megváltás hitelessége érdekében, csak emberi lehetőségeket használhatott a maga érdekében, ezért emberként imádkozott, mint minden hívő ember aki hisz a meghalgattatásban. (Ebből adódik a mára elterjedt téves nézet, hogy az atya, és a fiú külön személyek.)
A fentebbi idézetből: "(és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal" -kitűnik Istentől való "származása" aki oszthatatlan (nem Máriától vagyis embertől származott,akin keresztül csak behozta magát hivatalosan a tér, és idő korlátai közé!) .

Kitűnik továbbá ebből az idézetből az is, hogy TELJES volt a JÓSÁGGAL/kegyelemmel és IGAZSÁGGAL, ami a valóságos élet. Ezért nevezte magát Jézus az ÉLET-nek.


Tehát Isten ember! Olyan ember aki földi léte során levetkőzte az emberi természetét az által, hogy győzőtt a kisértések felett, és felöltötte magára az isteni természetet. Nem az alapból való isteni volta miatt támadt fel, hanem azért, mert szent emberré vált. Az pedig meg van írva, hogy szent nem maradhat a sírban!(Csel 2,27)


Aki utána csinálja a megszentelődés folyamatát istenfélelemben, és győz a kisértések, és a bűnök fölött az válik csak szentté, és lehet csak az Úr országának a polgára.

 

Megjegyzem, hogy Swedenborg (emanuelswedenborg.tripod.com) az elragadtatásai során meggyőződött arról, hogy az Úr országában (a mennyekben) sok olyan szent van, akik nem a kereszténység, és a zsidóság köréből kerültek ki, hanem más vallások hívei közül. Ezek a saját isteneik törvényeit szívből betartották.  Az Úr úgy rendezte, hogy minden vallás alaptörvényei többé kevésbé megegyeznek a tízparancsolattal. Mivel ezek az emberek az istenük iránti tiszteletből, megtartóztatták magukat a lopástól, paráznaságtól, hamosságtól, stb. felvétetnek a mennybe, és ott keresni kezdik az isteneiket.

Mivel Jézuson kívül nem találnak más Istent, elfogadják.

Külön mennyek képződnek a külömbözö vallások szerint, ahol a saját hittársaik között a jóban, és az igazban élnek megszokott tanaik szerint.

 

Azok viszont akik csak érdekből mutatták magukat vallásosnak, és a szívükben nem szerették Istenüket, vagyis ha nem látták őket, kinevették tanaikat, és megvetve a jó, és igaz szeretetét loptak, csaltak, stb. nem tudnak otthont találni a mennyek országaiban ahol szent élet van, még ha névleg keresztények voltak sem! Mindenki csak ott érzi jól, vagy otthon magát, ahol olyanok vannak mint ő. Így végül kedvvel megy a poklok neki való országába, ahol az ő normái szerint lopják, csalják, büntetik egymást. Ezért igen veszedelmes az Isteni személyek háromságán (Atya, Fiú, Szentlélek=többistenhit), és a hit által ingyen kegyelemből való ( megszentelődés nélküli) tan következménye. Ugyan is ez a níceai zsinat óta bevezetett, és elterjed tan idegen a mennyben.

 

Üdv: Amet
 

Előzmény: Görcs Feri (_) (63)
Görcs Feri (_) Creative Commons License 2007.05.25 0 0 63

Nem ember az Isten, esse tuttad?

Szentek mindig voltak, és korántsem csak jók. Hogy csak 1 szent van, az egyáltalán nem így van.

Előzmény: Amet (62)
Amet Creative Commons License 2007.05.24 0 0 62

Kedves  big4 !


Az a szent aki jó, és igaz! Ilyen személy csak egy van: Isten : "... én az Úr, a ti Istenetek szent vagyok. (3Móz 19,2)" Ezért Ő a legigazibb ember, vagy más szóval az egyetlen ember!


A teremtett ember jobb, és baloldala kiábrázolja a Isten ezen két szellemi alaptulajdonságát, amitől ember a legigazibb ember.

A jó, és az igaz olyan szellemi tartalmak, amelyek valóságosak! Ezért mutattkozott be Mózesnek úgy, hogy Ő a Van: " És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok. (2Móz 3,14)".

 

A teremtett ember csak külsőleg hasonlít Istenre, mert nem szent, vagyis sem nem jó, sem nem igaz alapból.

Ha nem jó, akkor csak gonosz lehet, és ha nem igaz akkor csak hamis lehet! Tehá nincs benünk semmi tartalom, csak üresség, vagy élettelenség, vagy más néven halál. Más szóval bűnösök, és nem szentek vagyunk. A bűn a gonosz, és a hamis szeretete.

 

Ha Istent befogadjuk, parancsai szerint élünk úgy az Ő élete, ami az igaz, és jó élet, kitölti a mi üres/bűnös teremtett életünket, és így lehetünk szentek!

Nem magunktól, hanem a befogadott isteni élet által: " Gazdagság és tisztesség van nálam, megmaradandó jó és igazság...Hogy az engem szeretőknek valami valóságost adjak örökségül, és erszényeiket megtöltsem. (Péld 8,21)"

 

Üdv: Amet
 

Előzmény: Törölt nick (44)
Görcs Feri (_) Creative Commons License 2007.05.18 0 0 61

Ezek közül kek azik a szentek? Nézem, de se füle, se farka.

Avagy te is úgy vagy, támad egy gondolatod, gyorsan felírod valahova, lássák az emberek, neked is van olykor? Acél fontosabb neked, minta logika, te fontosabb vagy, minta téma, a lényeg, hogy maradjon nyoma, te elgondolkodtál, mind1, passzol-e, vagy nem. Jóllátom?

Előzmény: dialektika (60)
dialektika Creative Commons License 2007.05.18 0 0 60
Lao Ce: Tao Te King

Mikor a szépet megismerik,
felbukkan a rút is;
mikor a jót megismerik,
felbukkan a rossz is.
Lét és nemlét szüli egymást,
nehéz és könnyű megalkotja egymást.
Ezért a bölcs
sürgés nélkül működik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erőlködik,
alkot, de művét nem birtokolja,
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült művét nem félti,
s mert magának nem őrzi:
el nem veszíti.
............

ÓSZÖVETSÉG:

"Mindennek megvan az ideje, minden cselekvésnek megvan a maga ideje az ég alatt: megszületni és meghalni, ültetni és gyomlálni, ölni és gyógyítani, lebontani és építeni, sírni és nevetni, gyászolni és táncolni, szétszórni a köveket és összegyűjteni, ölelni és tartózkodni, keresni és feladni, megtartani és eldobni, elszakítani és befoltozni, hallgatni és beszélni, szeretni és gyűlölni, a háború ideje és a béke ideje." (Préd. 3:1-8)

............

Máté Evangéliuma 10.

34. Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.
35. Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támasszak az ember és az ő atyja, a leány és az ő anyja, a meny és az ő napa közt;
36. És hogy az embernek ellensége legyen az ő házanépe.
37. A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.
38. És a ki föl nem veszi az ő keresztjét és úgy nem követ engem, nem méltó én hozzám.
39. A ki megtalálja az ő életét, elveszti azt; és a ki elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt

+++++++++++

KORÁN :
Allah megvásárolta a hívöktol az ö személyüket és javaikat, mivel övék lesz a Paradicsom. Harcolniok kell hát Allah útján, és ölnek és megöletnek. Ígéret [ez], amely öt terheli [s amely] igazság gyanánt [hirdettetett] a Tórában és az Evangéliumban és a Koránban. És ki az, aki Allahnál jobban betartja a megállapodást? Örvendjetek hát a vásárnak, amelyet vele kötöttetek! Nagy diadal az!
Görcs Feri (_) Creative Commons License 2007.05.17 0 0 59
Ez melyik Jézus volt? Persze rengeteg Josh, Jesus, stb. él, de ha már szent Mesterekről van szó, be kéne számozni. Mondjuk MMDCIX Jézus, vagy ilyesmi. Jobban lehetne kategorizálni őket.
Előzmény: dialektika (55)
Görcs Feri (_) Creative Commons License 2007.05.17 0 0 58
Ma is élnek szentek. Pl. St. Martin. Igaz, a muzsikáját nem csípem.
jószándékú ismeretlen Creative Commons License 2007.05.16 0 0 57

 Sajnos, roppant fejlett fikakultúránk van. Abban gyökeredzik persze, hogy előtte évszázadokig túlságosan is magasztosak voltunk. Főleg a katolikus hit minden bokorban szentet keresett.

 Különben pedig, szerintem, szent például Polcz Alaine.

dialektika Creative Commons License 2007.05.12 0 0 56
Évszázados fotón a teozófus Blavatszkij asszony mőgé felsorakozva háron szent :Kuut Hoomi , Morya és Saint Germain
dialektika Creative Commons License 2007.05.11 0 0 55

Jézus Mester

 

dialektika Creative Commons License 2007.05.11 0 0 54

Daszkalosz,vagyis a CIPRUSI  " mágus" ,nem vagyok benne biztos de mester vagy közelisége volt.

http://www.kincseslada.hu/ezoteria/content.php?article.37

dialektika Creative Commons License 2007.05.11 0 0 53

KOOT HOOMI szakrális mester

http://mahatmas.net

 

dialektika Creative Commons License 2007.05.11 0 0 52

A különböző vallások szentjei és boldogai csupán jelképezik a Szent Egyetemesség valódi Mestereit és Tanitványait.Utóbbiak alkotják a NAGY FEHÉR TESTVÉRISÉG elnevezésü szakrális szervezetet.

Ajánlom olvasni LEADBEATER : MESTEREK ÉS AZ ÖSVÉNY cimü kőnyvét.a Magyar Teozófiai Társulat internetes honlapján fellelhető.

http://www.globenet.hu/teozofia

 

http://www.globenet.hu/teozofia/Olvas/50_MESTEREK.html

 

Törölt nick Creative Commons License 1999.11.07 0 0 51
Kit ajánlassz helyette ?

Ne Jézust és a Bibliát mondd (egyrészt mert unalmas folyton ezt a tanácsot hallani), mert Müller Péter is általában róluk ír könyveiben.

Üdv
Big

Előzmény: vigor (50)
vigor Creative Commons License 1999.11.07 0 0 50
... ennyi alapján is képes vagy megállapítani...
Kevesebb alapján is meg lehet állapítani.
Szerintem dobd ki azt a seggfej Müller Pétert a kukába.

Üdv,
Igor

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.05 0 0 49
Kedves Vigor !

>>Most már látom: Müller Péter nem lát <<

Irigyellek, hogy ezt te ennyi alapján képes vagy megállapítani. (persze a smile-head ott van, tehát ez valószínűleg csak maró tréfa)

Én nem tudhatom, hogy lát-e vagy nem (a két szemével persze biztosan, különben hogy láthatta volna azt a bizonyos dokumentumfilemt...:-))

De nem vagyok biztos abban, hogy ez érdekes-e.

Lényeg, hogy amit, tud megossza másokkal.
Amúgy belátja magáról, hogy ő is tanuló, nem tanító, s végképp sem mester.
Egy tanuló aki, ha úgy érzi, megértett valamit az órán, akkor a szünetben megkísérli elmagyarázni osztálytársainak, akikről gondolja, hogy nem értik.

Nem látok ebben semmi kivetnivalót.

Üdv
Big

vigor Creative Commons License 1999.11.04 0 0 48
Most már látom: Müller Péter nem lát :-)

Üdv,
Igor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!