Keresés

Részletes keresés

ásítósmacska Creative Commons License 5 órája 0 0 606144

Szerelemféltés? 

Előzmény: Té (606143)
Creative Commons License 1 napja 0 2 606143
tauzéta Creative Commons License 2 napja 0 2 606142

Nagyfügeden dübörög  a választási pamgány. 

Ezeket az izéket egy viszonylag nyilvános faszbukkprofilból lehet kinyerni, azt nem akarjátok tudni, mi megy a zárt részekben. 

Amúgy ezeket a böffeneteket elnézve elgondolkodtam rajta miért is jó az nekem, hogy 6 általánossal (2 első + 4 második) is lehet szavazni meg rendkívül mélyenszántó gondolatokat briliáns kivitelezésben megosztani a faszbukkon. 

Amúgy a bógármester meg gyakorlatilag betű szerint kérődzi fel a selyemmajom szövegét:

ásítósmacska Creative Commons License 2 napja 0 3 606141

Nevets3ges felfüggesztett bünti. 🥴az ő olvasatukban: nem csináltak semmit. ☹️

https://24.hu/belfold/2025/06/27/tallyai-altalanos-iskola-megalazas-muanyag-babu/

Előzmény: pizo (606035)
tauzéta Creative Commons License 4 napja 0 3 606140

Közben utánakérdeztem, hogy kik is ezek a jelöltek a képviselőségre. 

Van ugye 2 cigány. Abból az egyik afféle aranyifjú, az apja úgynevezett építési vállalkozó, de eléggé közismert, hogy valójában mi. 

A másik cigány azt állítja, hogy felsővezető egy multinál, de titok melyiknél (rég röhögtem ilyen jót). 

A szőke nő egyértelmű agyhalott, minden kétséget kizáróan. 

A boltos nyilván valami személyes hasznot remél ebből. 

A szűk 2 éve Somogyból odaköltözött nyuggert tán megemlíteni is kár. 

Bógármesterjelölt 3 van, abból 1 olyan akire esetleg a családja szavaz, de nem biztos. Úgyhogy a tavaly júniusi szétszavazás most nem fog működni a cigány mellett, pedig mindent elkövetett, hogy legyen egy rakat jelölt, de nem lett, asszem képviselőjelölt is sokkal kevesebb van. 

Amúgy a hold mint mértékegység már Somogyban sem használatos, Fügeden meg akinek 400 holdja (=240 ha) van a mg. vállalkozók közt az törpegazdaság, dehát Somogyból még ennyit se lehet látni. 

Egyébként meg munkahelyet a faluban leginkább csak a mg. vállalkozók biztosítanak, más szinte semmi nincs, leszámítva az állami intézményeket. 

Előzmény: ásítósmacska (606139)
ásítósmacska Creative Commons License 4 napja 0 6 606139

Sajnos egyre többen nem akarnak fát ültetni, kukoricát törni, gyárba vagy napszámba menni, netán traktoron reggelizni, csak leszakítani a gyümölcsöt, ha félérett, akkor is… Viszont szeretnek hőbörögni, vonulni, követelni, mert nekik vannak jogaik, kötelességeik meg nincsenek. Amit néha művelnek, az szinte magyargyűlölet.

És persze erre senki nem kiált rasszizmust! :( 

Ez meg színtiszta demagógia!

Borovszky István, a három éve még dunántúli nyugdíjas a két tábor közötti arany középutasnak tartja magát, de megjegyzi, hogy ártalmas lenne, ha 40 évesen 400 holdas gazdagok vezetnék a falut, akikhez képest 73 évesen is csórónak számít.

Azt persze fel sem fogja a nyugger, hogy ha nincs vállalkozó, akkor ki ad munkát a nyócelemiseknek????

Előzmény: tauzéta (606136)
ásítósmacska Creative Commons License 4 napja 0 4 606138

Erre a kocsmáros is bólogat, amolyan úriemberféle, aki azért nem nyilatkozik, mert itt járt előttem az a Hír24 újságírója és amit nyilatkozott neki a megosztott faluról, benne magyarról, cigányról, annak az ellenkezőjét jelentette meg.

Ezt meg át lehetne vinni a sunyiliberális topikba. 

ásítósmacska Creative Commons License 4 napja 0 4 606137

– Cigány viselkedést műveltek, na – csap a tenyerembe a falu kőfaragómestere, Csík Gyula. – Én, jó uram, tősgyökeres fügedi cigány gyerek vagyok, bennem rasszizmus nem lehet, de ezek a cigányok tényleg úgy viselkedtek, mint a cigányok… Ezt ki kell mondani, mert az Ürmöst nem szabad a falu elibe fogni. Tőlem fotózkodhatott a Szabó Tímeával, a Fekete-Győrrel meg a Karácsony Gergellyel; aki nem tanult meg dolgozni, viselkedni, az nekem csak olyan, mint a Magyar Péter. Az is örüljön, hogy még nem ütötték agyon – tenyerel nyomatékkal az asztalra. – Mondom cigány létemre!

Régebben erre jött a jogvédős okostojáskodás, hogy "öngyűlölő cigány". 

:))

tauzéta Creative Commons License 4 napja 0 5 606136

Talpra ugró rasszista parasztok

A balhé már akkor elkezdődött, amikor a 2024-es választás véget ért. Most fügét mutat Nagyfügeden magyar és cigány a nemkívánatosaknak. 

– Cigány viselkedést műveltek, na – csap a tenyerembe a falu kőfaragómestere, Csík Gyula. – Én, jó uram, tősgyökeres fügedi cigány gyerek vagyok, bennem rasszizmus nem lehet, de ezek a cigányok tényleg úgy viselkedtek, mint a cigányok… Ezt ki kell mondani, mert az Ürmöst nem szabad a falu elibe fogni. Tőlem fotózkodhatott a Szabó Tímeával, a Fekete-Győrrel meg a Karácsony Gergellyel; aki nem tanult meg dolgozni, viselkedni, az nekem csak olyan, mint a Magyar Péter. Az is örüljön, hogy még nem ütötték agyon – tenyerel nyomatékkal az asztalra. – Mondom cigány létemre!

....

– De Ürmöséken kívül – teszi hozzá Zombori –, mert ők ordítozták seregbe fejlődve, hogy beszoptátok, magyarok, cigány a főnök! Többen is felvettük az őrjöngést a választás éjszakáján, ott van elmentve a telefonjainkon. Bizonyíték a hazugságokra. Azzal fenyegettek, ha ki mertek jönni, ropogni fog a csontotok. Közöttük vonult Ürmös, aki közben az öklét rázta.

...

egy alkalommal pedig Kömlő szintén roma polgármestere, Turó Tamás, aki odáig elment, hogy a testület nyilvánossága előtt életveszélyesen megfenyegette a családjával együtt Szekeres Róbert képviselőt. És ez nem légből kapott vádaskodás, jegyzőkönyvekbe foglaltatott.

Az említett jegyzőkönyv részlet itt a topicban is megvan. 

Ez a cikk, a 24 böffenetével ellentétben, teljes hosszban olvasható. 

SzJ2 Creative Commons License 4 napja 0 2 606135

Magyar állampolgár…..☹

Előzmény: kispangit (606133)
pizo Creative Commons License 4 napja 0 2 606134
kispangit Creative Commons License 5 napja -1 3 606133
NB2 Creative Commons License 5 napja -1 1 606132
ásítósmacska Creative Commons License 5 napja -1 7 606131

Hmmm. Nem járatta a gyerekeket iskolába, orvost-védőnőt offolta , a terhesség alatt masszívan dohányzott ....... És a vége: a legnagyobb gyerek börtönben van.  Csak párat emeltem ki.

Mindezek után megint kihozzák az áljogvédők, h a szegénység miatt tilos kiemenni családból gyereket?

Ha valaki bagózik, ott kérdőjeles a szegénység. Miért nem kajára, ruhára, gyerekekre költötte azt a pénzt?

És a havanrajtasapka lehetőség: netán vmi szörnyűség történik (lsd tegnapi wcben megszült és megfojtott baba)…, akkor ugyanezek a jogvédők betámadják a gyermekvédelmet, védőnőt, stb h miért nem léptek időben, miért nem jelezték a veszélyt. 🥴

Előzmény: 0.5bit (606129)
SzJ2 Creative Commons License 5 napja -1 8 606130

Tegnap felszállt a buszra egy cigányasszony meg a lánya. Rendesen voltak öltözve. Ott szálltak le ahol mi.

Akkor ez egy pozitív példa?

Előzmény: 0.5bit (606129)
0.5bit Creative Commons License 5 napja -1 4 606129

"Csupán arra hívtam fel a figyelmeteket, hogy ne menjetek el a jó példák mellett sem."

Értem, csak ehhez nem ártana tudni, hogy mi minősül jó példának?

Itt van, pl. egy telex cikk:

Jogtalanul választották el Barbarától pár napos csecsemőjét, tíz év után döntött a strasbourgi bíróság

Most ez a "happy end"-el zárult ügy, hogy a bíróság végül Barbarának adott igazat jó példa* vagy rossz példa, mert a másik 5 gyerekét kiemelték mellőle?

* "A TASZ az Európai Roma Jogok Központjával közösen megtámadta ezt a hatósági döntést ..."

Előzmény: Táblaíróság (606094)
SzJ2 Creative Commons License 5 napja -1 4 606128

Az biztos hogy az lenne Jó , de nem olyan bonyolult ez: vannak alapszabályok , pl.: Ne lopj! Ne ölj!

Ha csak Ezt a kettőt betartanák , már érezhetően jobb lenne az élet.

Előzmény: ásítósmacska (606127)
ásítósmacska Creative Commons License 6 napja -3 4 606127

tipikus ChatGPT-s bullshithalmaz! 

Gyurkó Szilvia szerint nem arra van szükség, hogy legyen a gyerek körül még egy felnőtt aki nyakon csapja, hogy térjen észhez, hanem arra lenne szükség, hogy olyan felnőttek legyenek körülötte, akik képesek értő módon, jól meghallgatni, támogatást nyújtani és a gyerek életkönyvében azokra a lapokra is írni, amelyek nem a sötét oldalakat szaporítják és a negatív élményeket, hanem a pozitívakat.

Előzmény: ásítósmacska (606126)
ásítósmacska Creative Commons License 6 napja -1 3 606126

A szokásos hintalovas mantrák...

Jó lenne, ha mindenki tisztában lenne azzal, hogy „senki nem jókedvéből hülye”, fűzte hozzá Gyurkó Szilvia. Szerinte ha egy gyerek olyan dolgokat csinál, amikkel másokat provokál, megszegi a szabályokat és a kereteket, akkor a tüneti kezelések helyett az okok feltárására kellene helyezni a hangsúlyt, ami viszont csak akkor működik, ha a család, a gyermekvédelem, a szociális segítők, a köznevelési intézmények és a rendőrség – tehát a gyereket ismerő, őt körülvevő felelős felnőttek mindegyike közösen gondolkozik, és együtt hoz döntéseket a gyerek érdekében.

Ha Gy. Sz. annyira májer ebben a témában, igazán részletezhetné, hogy a család (akiknek "köszönhetően" a gyerekből ez lett...) hogyan bevonható bármilyen közös döntéshozatalba....

Előzmény: ásítósmacska (606125)
ásítósmacska Creative Commons License 6 napja -1 5 606125

Már olvastam tegnap itt:

https://telex.hu/belfold/2025/06/23/kerepes-12-eves-fiu-megvertek-polgaror-szemelyi-szabadsag-megsertese

Szerintem a rokonok&jogvédők általi sipákolás nagyrésze a  "szokásos" mese. Mint a chilis olajjal kenték a sebeit a múltkor valamelyik díszpinty esetében. 

Mivel a polgárőrök a kerepesi önkormányzathoz tartoznak, a város polgármesterét is megkerestük. Gyuricza László, Kerepes polgármestere (Szeretni, Adni, Támogatni Egyesület) az esettel kapcsolatban elmondta, hogy egy 12 éves gyerek személyi szabadságának korlátozása semmiképp nem elfogadható. Hozzátette, hogy vannak tabuk amelyeket nem szabad átlépni, a gyermekbántalmazás is egy ilyen, amit egy normális társadalom elítél.

A polgármester ugyanakkor azt is érdemesnek tartotta megjegyezni, hogy „egy normális társadalomban a rendőrség őrzi a rendet és nem csak a rendetlenségre reagál, a gyámügy pedig valóban védi a gyermekeket, nem pedig a kifogásokat keresve konzerválja a gyermekvédelmi problémákat a társadalom kárára”.

Gyuricza László szerint a két, egyébként köztiszteletben álló, kitüntetett polgárőr önbíráskodása a hatóságok tenni nem akarásának lett az eredménye. Gyuricza László szerint az érintett kisfiúnak „a bűnlajstroma hosszabb mint a Kerepes-Kiskunlacháza közötti távolság”. Mint mondta: az iskolában folyamatos problémákat jelent, több erőszakos cselekményt is elkövetett már fiatal kora ellenére.

Megint a töketlen gyámügy, rendőrség. Félnek az áljogvédőktől, és inkább nem intézkednek. A békés-törvénytisztelő lakosság pedig tartsa a hátát. :((((( 

Előzmény: SzJ2 (606123)
Csam úr Creative Commons License 6 napja 0 1 606124

A fénykép eléggé régen készülhetett. Nem egy kamasz fiú fotója. Nem tudni mennyit változott azóta, hogy a fénykép készült. Mindenesetre eléggé korán kezdi az életpályát.

Előzmény: ásítósmacska (606122)
SzJ2 Creative Commons License 6 napja 0 3 606123

Kerepesi “kisfiú” a tuggyátokhol. Sikerúlt megfékezni , aztán le is fogták a polgárőröket , elvették az igazolványukat. (Ásotthalmi mezőőr 2.)

ásítósmacska Creative Commons License 6 napja -1 8 606122

Azt hittem, névadás ügyben már nem lehet meglepni engem.

Nos....

A lista legfiatalabb körözött személye a 17 éves Száva Dante Agenor

https://www.heol.hu/helyi-kek-hirek/2025/06/korozott-szemelyek-heves

ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.23 -2 2 606121

Vajon hány jogvédő vesz erre jegyet? Támogatandó a művészeket...

https://www.jegy.hu/program/romazuri-1-napos-174784

tauzéta Creative Commons License 2025.06.23 -1 0 606120

Aztán nem sokkal később meg mint cigány önkormányzati képviselő "tündökölt" a nemtomhányadik kerületben, pöstön.

Gondolom azt már az új felesége családja intézte. 

Előzmény: ásítósmacska (606118)
tauzéta Creative Commons License 2025.06.23 -2 4 606119

"A cigány jogosan lop" – "Cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!"

https://nemzeti.net/a-cigany-jogosan-lop-cigany-megelhetesi-bunozest-el-kell-turnotok-1819469.html

Ja, meglepődtem, nagyon.

Alaposabban belegondolva nem is. 

Előzmény: ásítósmacska (606113)
ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.23 -2 3 606118

Detonátor és még egy olvtárs mentek le hozzá, és vittek neki számítógépet  - ha jól emlékszem. 

Na és a rasszista borsó, ami ki sem kel a Cserepes soron. :)

Előzmény: bődületes! (606117)
bődületes! Creative Commons License 2025.06.23 -1 4 606117

Ide is írogattak cigányok, pl. LIFE, aki az "endugámba dőlök" kifejezésen megsértődött, mert úgy értette, hogy endogámiával vádolják őt. Kiszótárazta.

Ha már előhoztam LIFE-ot, akkor volt itt két nikk, akik irl mentek segíteni neki, és mekkorát csalódtak...

Előzmény: Táblaíróság (606099)
ásítósmacska Creative Commons License 2025.06.23 -1 3 606116

...és tapasztalatod? ;-) 

Előzmény: mozgóárus (606115)
mozgóárus Creative Commons License 2025.06.23 0 1 606115

nekem nincs előítéletem velük szemben

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!