Keresés

Részletes keresés

dave6847 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 163

http://www.teozofia.hu/feltoltes/Apokalipszis.htm#_Toc328067767 érdekes próbálkozás de ez sem látszik tökéletesnek

 

Előzmény: polária (161)
Paleokrites Creative Commons License 2020.03.11 0 0 162

nagy semmi, jeletősége a misztikum, az emberi lélek megfélemlítésen alapszik, semmi komoly..., ámítás, mint a többi ilyen... jelenések könyve.... 

Előzmény: polária (161)
polária Creative Commons License 2020.03.10 0 0 161

János könyve az Apokalipszis komoly mondanivaló de megfejtőjére vár !

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.10 0 0 160

 

A Jelenések könyvében van az Úr üzenete a hatalommal korrumpálódott gyülekezeteknek, felekezeteknek. Jézus személyes kapcsolatot szeretne minden egyes emberrel, de ha nem nyitják meg a szívüket neki, akkor ez nem lehetséges. A gazdagság nem erény. „Tudom a te dolgaidat, hogy te sem hideg nem vagy, sem forró; bárcsak hideg lennél, vagy forró… Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen. Azt tanácsolom néked, hogy végy tőlem tűzben megpróbált aranyat, hogy gazdaggá légy; és fehér ruhákat, hogy öltözeted legyen, és ne látszódjon a meztelenséged; és szemgyógyító írral kend meg a te szemeidet, hogy láss. A kiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem… Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz…” (Jelenések 3:15-20)

 

 

A felekezetek, gyülekezetek, melyek vagyonukkal, bevételükkel, gazdálkodásukkal, belső életükkel kapcsolatban titkolóznak, homlokukra van írva, hogy titok, a Jelenések könyvében emlegetett Babilonhoz tartoznak.

 

Jelenések könyve 17. és 18. fejezet leírja, hogy mi vár azokra a felekezetekre, akik kereszténynek mondják magukat, de korruptak lettek, állami támogatásokat kaptak, összefonódtak a hatalommal. Valamint mindenfélét árusítottak, kegytárgyakat, DVD-ket, emberek lelkeit. Az emberek lelkeivel is kereskednek azok, akik a látszólagos nagy létszámukat arra használják, hogy az államhatalomtól támogatást kapjanak. Lesz egy hatalmas összeborulás a pápaság szárnya alatt, a hét dombra épült várossal, ez már el kezdődött. A karizmatikus mozgalom főalakjai már most becsatlakoztak, ez már megtörtént. Copeland is elismerte például a pápát, de Todd White is, és még sorolhatnám.

 

Aztán, még mindig Jelenések könyve…

A felekezetek, ahogy ma ismerjük őket, megszünnek majd létezni. Vagyonukat a kormányzatok meg fogják szerezni. A hatalmas ingatlanvagyon, pénzek a kormányzatok zsebébe fognak vándorolni.

A politikailag támogatott, vagy kufárrá lett felekezetekből ki kell menekülni. Az Úr üzenete : „Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból” (Jelenések 18:4). Magyarul, ha ezekhez tartozunk, megfertőződünk és ítélet alá kerülünk. A politikailag állami bevételekből támogatott, vagy kufárrá lett közösségekből nincs mese, ki kell szaladni gyorsan.

 

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.11 0 0 159

A titkok pecétje feltörése  pedig még senkinek se sikerült.

 

Jézus Krisztusnak sikerült:

 

És láték annak jobbkezében, aki a királyiszékben üle, egy könyvet, amely be volt írva belől és hátul, és le volt pecsételve hét pecséttel.2És láték egy erős angyalt, aki nagy szóval kiálta: Ki volna méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és felbontsa annak pecséteit?3És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ránézni.4Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:5És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.

Előzmény: rhénai (157)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.15 0 0 158

Pedig az apokalipszis görög szó jelentése kinyilatkoztatás.

 

Magyarul is az:

 

Jézus Krisztus kijelentése, amelyet adott néki az Isten, hogy megmutassa az ő szolgáinak, amiknek meg kell lenniök hamar: Ő pedig elküldvén azt az ő angyala által, megjelenté az ő szolgájának Jánosnak,2Aki bizonyságot tett az Isten beszédéről és Jézus Krisztus bizonyságtételéről, mindenről, amit látott.3Boldog, aki olvassa, és akik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, amelyek megírattak abban; mert az idő közel van.

Előzmény: rhénai (157)
rhénai Creative Commons License 2015.09.20 0 0 157

A Biblia eme részének szószerinti olvasata NINCS !

A titkok pecétje feltörése  pedig még senkinek se sikerült.

Pedig az apokalipszis görög szó jelentése kinyilatkoztatás.

Ne magyarázzad nekem amit te sem értesz !

llang-ilang Creative Commons License 2015.09.17 0 0 156

Itt válaszolok http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136724574&t=9003631 -re

 

 

Elég eröltetett a magyarázatod a törvény megmásitására.  Hogy a szeresd az Istent megváltoztatta az lelkiismereti és vallásszabadságra?? A vallásszabadság szerinted valami rossz dolog? Dehogyis, sőt ez a földrész fogadta be a protestáns menekülteket akik az öreg kontinenst elhagyták a lelkiismereti szabadság szabad gyakorlása végett.

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=136723908&t=9003631-re

 

"

"A tíz szarv ezt jelenti: Ebben az országban tíz király uralkodik, majd még egy másik is következik utánuk; ez más lesz, mint az előzők, és három királyt fog leverni.

 

- Ez egy kicsit bonyolultabb, mert összetettebb.

Nem ír a negyedik birodalom bukásáról, de mi jól tudjuk, hogy megbukott." Honnan? Honnan tudjátok jól hogy megbukott?

 Másik probléma hogy Amerika nem a 4. állat utódaibol nőtt ki és vált naggyá...(Dán 7,8) az időket és a törvényt sem változtatta meg. Viszont megtette ezt a pápsaság:

-Naptári honapokat vezetett be, télre tette a tavaszi évfordulót, a hét elsőnapját tette a hetedikké.

-Ugyanigy a törvényt is megváltoztatta. A második parancsolatot eltörölte a képek és szobrok imádatával kapcsolatban. Megváltoztatta a 4. parancsolatot, a hetedik nap helyett az elsőt téve nyugalomnapnak. A 10- parancsolatot pedig kettévágta. Mivel a 2. kiesett azért meglegyen mégis a 10.

 

 

25. "És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szenteit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig. "

 

A profétikus idömeghatározásrol már volt szó korábban http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=130103207&t=9003631

 

babaji Creative Commons License 2012.08.04 0 0 155

A Biblia ezernyi oldala a szószerinti olvasatában rengeteg ellentmondó,töltelékes /vajon mire való / közhelyes szöveget kinál fel,ami miatt  

V Á L O G A T N I kényszerülünk.

És persze sok a hasonlat,allegória,példázat,jelkép,misztérium,lepecsételt,tabu rész is ami miatt

É R T E L M E Z N I   szükséges.

 

Egyszerübben mondva a Biblia :    m  u  n  k  a  !

 

János Apokalipse álnévvel Jelenések könyve  naggggggyon komoly munka :))))

Dologra ! A munka nemesit !

Munkálkodok tehát ember vagyok ! Ámen !

Paleokrites Creative Commons License 2012.06.24 0 0 154

erőltetett teóriákból sohasem fogynak ki az emberek, de sehol semmi azóta se! :)

Előzmény: babaji (153)
babaji Creative Commons License 2012.06.24 0 0 153

Van számos próbálkozás értelmezni János : Apokalipszis cimü könyvecskéjét

http://www.teozofia.hu/feltoltes/Apokalipszis.htm

babaji Creative Commons License 2012.05.12 0 0 152

2012

Előzmény: Paleokrites (151)
Paleokrites Creative Commons License 2012.05.11 0 0 151

 Milyen kár, hogy a jelenések könyvéből nem olvassák ki a keresztények által elkövetett súlyos bűnöket....., hogy nem cvsak a keresztényeket üldözték, hanem a kereszténység üldözött és akit utolért, annak jajj volt.....

 

Hát igen, ez a Jani milyen horror vámpír képzelményregényeket halucinált itt össze issza, csak egy a bibi, ebből semmi, de semmi nem igaz!

Előzmény: Józsikácska3 (150)
Józsikácska3 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 150
babaji Creative Commons License 2012.05.11 0 0 149

Az apokalipszis (görög apokalüpszisz 'feltárás, felfedés, kinyilvánítás') az ókori héber és az ókeresztény irodalom műfaja, az istenség akaratában elrejtett tények, leginkább a jövendő feltárása látomás vagy kinyilatkoztatás formájában. A korai zsidó apokaliptika egy része bekerült a kánonba is, a prófétai látomások részleteiként (Jesaia, Ezékiel, Jóél, Dániel könyve). A keresztény apokalipszisek közül a kánonba csak egy került, János apokalipszise, többen azonban a kortárs egyházban nagy tekintélyt élveztek (Hermasz, Péter apokalipszise). Az apokalipszisek keletkezésük korában, majd egészen az 5. századig igen népszerű, olvasott alkotások voltak. Az európai kultúrára nagy hatással voltak, főként János jelenései, amelyek az utolsó ítéletet s az odáig vezető utat írják le.

babaji Creative Commons License 2012.05.11 0 0 148

A "jelenések könyve"  tudtommal nem szerepel az "eredeti" g ö r ö g nyelvü kéziratban,hanem az a p o k a l i p s z i s !

Az apokalipszis forditása  : kinyilatkoztatás végrendelkezés feltárás. Ez egy korabeli  irodalmi bölcseleti MÜFAJ volt.

A szöveg igy kezdődik : Ez Jézus Krisztus apokalipszise /kinyilatkoztatása.

Az apokalipszis sem jelenéseket se könyvet se világpusztulást nem jelent :)))))

A könyvecskét először le kéne forditani rendesen  :)))) vagyis pontosabban precizebben.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.04 0 0 147
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.05 0 0 146

Mit akarsz itt négy téves magyarázattal ?

Előzmény: Józsikácska3 (145)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.11.04 0 0 145

Jelenések könyve 20. fejezetének magyarázata... lássuk csak... egy... kettő... három... négy....

headelder Creative Commons License 2010.11.04 0 0 144

Ajánlanék egy új lehetőséget azoknak, akiket komolyan érdekel a Jelenések könyvének magyarázata. A Budapest terézvárosi Adventista Gyülekezetben tartanak egy előadás-sorozatot, már több, mint egy éve a Jelenések könyvéról. Az előadásokat felvették videóra,és azokat most a PAX Tv sugározza, minden hétköznap 17 órától. A felvételek és a vázlatok pedig letölthetők a következő honlapról: http://adventista.hu/terezvaros/revelation/revelation.thm

Ez a sorozat végig veszi az egész könyvet, történelmileg, nyelvtanilag, a jelképrendszert megfejtve, és az egészet összeföggésbe hozva a Biblia lényegi mondanivalójával. 

Páratlan anyag ebben a témában.

landdie Creative Commons License 2010.07.14 0 0 143
:)))))))
Előzmény: Csigabiga2 (141)
Csigabiga2 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 142
Köszönöm a válaszokat, egyelőre még tanulmányozom őket. Baba mellett nehezebben megy...
Csigabiga2 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 141
??????????????
Előzmény: landdie (140)
landdie Creative Commons License 2010.07.13 0 0 140
Dániel könyve:8:21 A szőrös kecskebak Görögország királya, a nagy szarv pedig, a mely szemei között vala, az az első király.

Jelenések könyve:14:1 És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, a kiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.

Ézsaiás könyve:7:21 És lesz ama napon, hogy kiki egy fejőstehenet tart és két juhot,

Mózes III. könyve:14:12 És vegye a pap az egyik bárányt, és áldozza meg azt vétekért való áldozatul a lóg olajjal együtt, és lóbálja meg azokat az Úr előtt.

Sámuel I. könyve:22:19 És Nóbot is, a papok városát fegyvernek élével vágatá le, mind a férfit, mind az asszonyt, mind a gyermeket, mind a csecsemőt; az ökröt és szamarat és bárányt, fegyvernek élével.

Ámen....))
Előzmény: ösztöke (135)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.07.13 0 0 139

Talán ez segítségedre lehet a kérdéskör tisztázása végett...

 

Előzmény: Csigabiga2 (120)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.07.13 0 0 138
Ehhöz mit szólsz...?
Előzmény: Csigabiga2 (123)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.07.13 0 0 137

Bocsi. Ezt akartam...

:-)

Előzmény: Tafkó Birgut (136)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2010.07.13 0 0 136
Erre gondoltál...?
Előzmény: ösztöke (134)
ösztöke Creative Commons License 2010.07.13 0 0 135
Szerintem a kecskék és juhok szétválasztásának példázatát az Úr Jézus elsősorban az első feltámadásra értette, hiszen az ő eljövetelét említi.

Mát. 25:31- "Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyi székébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja."
Előzmény: Csigabiga2 (123)
ösztöke Creative Commons License 2010.07.13 0 0 134
Kedves Csigabiga2!

Szerintem ott a tévedés, hogy a pokolt (köznapi értelemben) egy bibliától (írástól) idegen képzettel látták el: "üstökkel, vasvillás és ördögökkel, ami a menny ellentéte ahova a halál után kerülne az ember "stb. (szerintem mindenki ismeri ezt), márpedig a hádész (amit magyarul pokolnak fordítanak) egyáltalán nem felel meg ennek a tévképzetnek, ugyanis alapjába véve semlegesen a halottak láthatatlan birodalma, a mélység és Seol, ami vsz. magába foglalja minden meghalt szellemét, halála után, mint tárhely a feltámadásig (ítéletig). Innen támasztja fel Isten Az embert Krisztusban (aki a feltámadás és az élet, ugyanis ahogy Ádámban mindannyian meghaltunk, úgy Krisztusban feltámadunk), a maga rendjében, amit Isten aratási ünnepei is szimbolizálnak. Első kéve a Krisztus (amit a pap meglengetett), azután az övéi, az ő eljövetelekor (zsengék ünnepe, pünkösd, rá köv. 50. nap, az igazak feltámadása) és végül a vég, a nagy fehér Trón, ahol az említett hádész és tenger is kiadja a halottakat, akik közül egyesek az Éltbe irattatnak. Nincs tehát a pokolnak (hádésznak) olyan jelentése, amit rá akarnának húzni, (habár vannak külön szektorai, de ezek is inkább a feltámadások rendjét mutatják előre), hogy csak a gonoszok kerülnek oda, az igazak meg a mennybe. Távol legyen! Krisztus is, bár teste rothadást nem látott, lelke a Seolba került, majd harmadnapra feltámadt és felvitetett a mennyekbe , már feltámadott testében. Ugyanígy az övéi, akik méltónak találtatnak az első feltámadásra (igazak), azok elragadtatnak (az addig elhunytak ugyancsak a hádészból feltámadnak) Krisztus eljövetelekor (és egyben a kecskék, sátán elsőszülöttei is megítéltetnek) majd uralkodnak ezer évig, ami Isten a teremtés nagy Szombatja, nyugalma lesz és csak ezután következik a második feltámadás, ami általánosan mindenkit érint, aki addig még nem ítéltetett meg, akiket kiad a hádész és tenger, és innentől kezdve a hádész funkcióját elveszti, a tűztóba vettetik, mint ahogy a halál is, mint utolsó ellenség lesz legyőzve, ahogy írva is van: Halál, hol a te fullánkod? Hádész, hol a hatalmad? Mindezek megszűnnek, mert halált elnyeli az Élet a Krisztus által. Ez az Élet pedig az egyedül Igaz halhatatlan Isten, akié a dicsőség, tisztesség és áldás a korok koraiba. Ámen. :)

Üdv
Előzmény: Csigabiga2 (132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!