Keresés

Részletes keresés

KightRider Creative Commons License 2017.03.18 0 0 607

"Autóipari mérnök Feladat:  (kivéve GDF); "

GDF-en tudomásom szerint nincs autóipari képzés, szóval valahol jogos, a hirdetés. Másrészt viszont számos másik iskolát is ki lehetne ennyi erővel zárni.

 

Én egyébként infós szakot végeztem, 10 éve vagyok a szakmában (nettó 600 ezret keresek bejelentve). Sok fejlesztővel találkoztam pályafutásom során, akik BME/ELTE progmatot, vagy egyéb híres iskolát végeztek, de közülük sok úgy dolgozott, hogy a fal adta a másikat. Alapvető patterneket nem tartottak be, olyan kódot írtak, hogy egy forrásba minden, össze-vissza kódoltak, mint a falra hányt borsó, csak kész legyen valahogy. Szerencsére ilyenek általában nem sokáig húzzák. Megnéztem 1-2 BME-s algel előadást is és a tanár feltett egyszerű kérdéseket, a diákok meg csak bambán néztek, mint akik csak beültek melegedni. Számítógépes grafika órán pedig olyan dolgokat tanultak, ami már 20 éve is elavult volt (glBegin/glEnd, hol vagyunk már ettől?). Szóval én annyira nem tűzném ki a pipaszárat neves iskolákkal, hogy hű ott aztán nagyon tudnak. Éles munkakörnyezetben nem az iskola, hanem a naprakész gyakorlati tudás számít!

Előzmény: Protonpumpa (561)
Alexia15 Creative Commons License 2015.01.30 0 0 606

A GDF-rős sok pletyka terjeng azonban ennek csak töredéke igaz főleg a mai GDF-re. A 2000-es év környékén lejtmenetben volt a suli de az akkori állapotok nem tükrözik a mait. Elhangzott az alábbiakban hogy az ha valaki neves gimnáziumbajárt az milyen jó de a gimnáziumban nem tanulsz szakmai tárgyakat csak matekot magyart meg törit talán keményebben. Ebből max a matekot használhatod hellyel közzel. Az is lehangzott hogy könnyebbek a szemeszter végi vizsgák de aki ezt írta nem találkozott Kaczur és Csuka tanár urakkal. Egy egyetemen azt várják el hogy szóról szóra bemagolj tételeket minden tantárgynál azonban a végén ezeknek a töredékére se biztos hogy emlékezni fogsz. És ezt olyan osztálytársaimtól halottam akik tényleg jártak is BME-re vagy Pázmányra. Az anyagitt sem más mint máshol csak nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy  megtanulja. A záróvizsga tételek és azok színvonala pedig központilag meghatározott így nem könnyebb az államvizsga a GDF-en. Ha igaz is, hogy könnyebben jutsz el a végére akkor is ugyan olyan nehéz tételeket kell tudnod így ez inkább hátrány mint előny. Mondjatok még egy iskolát ahol ingyen kapsz könyvet és vannak online tananyagok. Plusz tény, hogy barátnőm BME-n rövidebb 25-30 oldalas diplomamunkát adhatott le míg nálunk a 100 oldal az elvárt minimum. Ez az alattam olvasható vidéki intézményes sztori meg hatalmas kamu. Ez olyan érdekes hogy az ilyen sztorikat mindig valakitől hatolta az ellető nem vele történt meg.

WacZkoRS Creative Commons License 2014.06.19 0 1 605

GDF? Pár éve még összesen több, mint 30 országon belüli és határon túli konzultációs központjuk volt, mára már keményebbek az akkreditáció megszerzésének feltételei, így bezárták mindet, ez szerintem sok mindent elárul a főiskola színvonaláról... Pár éve egy volt középsulis osztálytársam a Balatonboglári GDF központba járt. Épp akkor szüntették meg mikor a 3. évnél járt, így végezni nem tudott, átment Pestre, de ott meg közölték vele a 4.évben, hogy Balatonbogláron nem vetettek fel vele annó pár végbizonyítványhoz szükséges tárgyat, mely tárgyak addigra már meg is szűntek, így nem végezhet de újból elkezdheti az egész fősulit és akkor fizetik helyette a pár ezres főiskolai jelentkezés dfíját, ezt így kerek perec közölték vele!!! A gyerek szerint a GDF közőpontvezető intézte a tárgyfelvételeket, ők hallgatóként hozzá sem fértek, azt mondta bíróságra megy amiért a főiskola sok százezerrel lehúzta őt 4 év alatt. Nem tudom azóta megtette-e, nem találkoztam vele. Megnéztem a főiskola honlapját nemrég, hát mi van kint a főoldalon? Gyere jelentkezz, robogót adunk ajándékba a sorsoláson!!? Ez milyen színvonal már? Melyik komolyabb felsőoktatási intézménynek van már erre szüksége, hogy oda édesgesse robogó sorsolással a hallgatókat? Aminek az árát persze szerencsétlen gyerektől többszörösen lehúznak.. Közben ígérnek tananyagot is ingyen ha beiratkozol. A facebookon viszont egy halom GDF-es hallgató sír, hogy átbaszták, a tandíjért ingyen elektronikus tananyag ígéretével édesgették, ám a beiratkozás után közölték velük az órák egy részén, hogy sok tárgyhoz nem is létezik elektronikus tananyag. Ez aztán színvonal, gyere, iratkozz be jó sok pénzért, nyerhetsz robogót is, lesz ingyen tananyag is, de a végén úgy is lehúzunk és az sem biztos, hogy nem baszunk ki veled (lást volt középsulis ismerősöm)! Ha valaki jó sulit akar, akkor BME, ELTE, SZTE, DE,PTE és itt kb ki is fújt.

Gotmotog Creative Commons License 2014.06.19 0 0 604

Bocs a helyesírásért. 

Gotmotog Creative Commons License 2014.06.19 0 0 603

netnepper!

Te milyen drogokat használsz? A GDF-en többszöröse a megkövetelt diplomamunka terjedelme, mint a legtöbb egyetemen? Illetve a GDF-en komolyabb programot kell írni, mint a legtöbb egyetemen? Te normális vagy? Az ELTE-n végeztem. Előtte a GDF-en voltam és igen, otthagytam, mert kurva gagyi volt. Másfél évet röhögve teljesítettem, annyit sem kellett belenyomnom, mint a gimi utolsó évébe. Aztán átmentem az ELTE-re. Hát öcsém, ha azt mondom 10-szer keményebb, akkor még lehet keveset mondok. Itt beszámítathattam volna az elvégzett matekos tárgyaim, de nem tettem. Persze itt sokadjára sikerültek csak, pedig a GDF-en már teljesítettem őket, és elméletileg már tudnom kellett volna őket! Elgondolkodtató, ugye? Hát ennyit arról melyik intézményben mennyire kell teljesíteni! 496-an kezdtüük, 2.0 százalék végzett! Igen, jól olvasod, 2 százalék a közel 500 emberből, pedig ide nagyrészt nem holni noname középiskolából jöttek az emberek, mint a GDF-re, hanem jó nevű gimikből (Fazekas, Radnóti Miklós, Eötvös József gimik stb). Szóval hagyjuk már a kamut, hogy a GDF-en többet kell teljesíteni, mert ekkora ökörséget én még életemben nem olvastam, én a Magyar Tudományos Akadémia számítástechnikai kutatóintézetében  írtam a diplomamunkám, és C++ban és R-ben kellett programoznom, 4 témavezetőm volt az egy éves diplomamunkám közben (három MTA-s és egy belsős ELTE-s), annyira kemény volt. Szóval a magad fajta hülyeségei mindig iszonyat megmosolyogtatóak a száámomra.

netnepper Creative Commons License 2014.02.19 0 0 602

 

Sokan azért jelentkeztek a GDF-re mert azt hitték, hogy gagyi és sitty-sutty lesz majd egy informatikus diplomájuk.

Nos, ezek közül csak alig páran tudták befejezni a fősulit, a többségük pedig már az első-második félévben kiesett, más részük pedig 8-10-évnyi vergődés után sem tudta megszerezni a diplomáját.

Valójában ezek a csalódott emberek keltették a főiskola negatív hírét.

Csak érdekességképpen, a GDF-en a diplomamunkához egyedülálló módon nem elég csupán írni egy 25-30 oldalas esszét és ennyi elég is, hanem a megkövetelt cirka 100 oldalas diplomadolgozat mellé le kell tenni az asztalra - tehát el kell tudni készíteni - egy működőképes, ráadásul sok esetben igencsak komoly színvonalú informatikai alkalmazást is.

A legtöbb infó. főiskolán, vagy egyetemi szakon beérik a kis terjedelmű esszével, vagy ha kérnek is valamilyen vizsgamunkát, közel sem azt a szintet kell vele elérni mint amit a GDF-en elfogadnak.

A távoktatás könnyebbnek tűnő volta pedig csalóka, mivel ez utóbbi esetben lényegében egyedül tanul és készül a vizsgákra a hallgató és ha esetleg egyik-másik konzultációs központ oktatási színvonala gyengébb is mint a főiskolai központban, ez csak jelentős egyéni többlet tanulást és ismeretgyűjtésre fordított energiát jelent a hallgatónak.

A diploma megszerzéséhez szükséges feltételek pedig minden esetben is azonosak a nappali képzésben tanuló hallgatókéval.

igaz_mondo_2 Creative Commons License 2013.07.06 0 0 600

Hellosztok,

 

Én gimnázium után egyetlen helyre adtam be a jelentkezésem és az a GDF volt... ...azt időre el is végeztem, és minden perce egy élmény volt, szó szerint... ...lehet, hogy azért érzem így, mert én tudtam mivel akarok foglalkozni az életben, és nem arra gondoltam állandóan, hogy vajon jobb leszek-e mint mások vagy ez az iskola mennyire jobb a másiknál... ...az ilyenfajta emberi hiúságok szánalmasak, hiszen az élet az olyan, amilyenné tesszük...

 

...na igaz én a szegedi tagozaton végeztem, azaz egy informatikával túlfűtött, egyetemi városban, amely mindezek mellett szerintem az egyik legszebb város is... ...olyan számítógépes technikákkal ismerkedhettem meg a GDF-en, amelyek messze megelőzték a korát, sőt a suli arra is motivált, hogy mellette más programozási nyelvekkel is megismerkedjek önképzés keretében...

 

A suli elég volt ahhoz, hogy utánna még felvételi nélkül bekerüljek a szegedi egyetemre is, amit szintén elvégeztem, és a GDF-es előzményeim arra nagyon jók voltak, hogy megmosolyogjak néhány tanárt az egyetemen, amikor éppen kifejtette a gondolatait egy-egy programozási nyelvről... :-)

 

...és természetesen a GDF-nek köszönhetően még ma is van munkahelyem, ami egy ilyen harácsolós, érzelemmentes és takony világban meglepő!

 

Jaaaa és, hogy ma milyen a GDF? Milyen a BME? Milyen a ...stb. Szerintem olyan mint a világ... :-) ...és nem azért, mert ők ilyenek, az emberek teszik ilyenné!

 

Üdvözlettel:

Egy srác, aki nem nyafogott, hanem tette a dolgát...

kutyaharapástkörtével Creative Commons License 2013.05.28 0 0 599

Hát ez engem is érdekelne! Volt jelentkező? Valaki esetleg?

Előzmény: bajbanvagyok (564)
Gabi2013 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 598

Mindenkinek szép estét!

Ha valakinek nehezen menne, problémát okozna  a Gazdaságmatematika,  Statisztika, Számvitel tárgyak valamelyike, HF beadandók megértése , akkor szívesen segítek a felkészülésben,  nappalisoknak,  levelezősöknek egyaránt

A hét bármely napján és este is. Tanári diplomám van ,  nagy gyakorlatom és szeretek fiatalokat tanítani, okosítani.

Hívj bátran,  az óradíjat megbeszéljük. T: 30-4635 664

djuice Creative Commons License 2012.10.20 0 0 595

Sajnos csak most keveredtem errew a fórumra, de azoknak akik most tanakodnak a GDF-re jelentkezés ügyében elmondanám, hogy 2006-ban az azóta szerencsére megszűnt miskolci tagozaton volt szerencsém 1 évet lehúzni. Itt is minden onnan indul mint másütt (oké, talán a Kürt Akadémián talán azért mégsem), hogy az elején van mikro meg makro ökonómia, jogi alapismeretek stb, de a matek is pl attól eltekintve elég karcsú volt, hogy neves tanár tanította (Földes gimi évtizedekig volt tanára), mivel maga megmondta hogy ennyi óraszámban lehetetlen minőségi szinten tanítani. Oké ez jellemző persze minden levelező tagozatra, de elmondom hogy nappalin is azzal kezdik pl. a Miskolci Egyetemen, hogy 20 év viszonylatában ez az oktatási forma egy röhely, nemhogy mérnök képzés! ehhez képest 2006-ban a GDF-en is több ME-i tanár adott órát, de pl. a programozás alapjai (Javaban) érthetetlen volt ahogy az adott tanár elég bunkó stílusban nyomta, másrészt ami után döntöttem hogy otthagyom a GDF-et, az az informatikai alapismeretek gyakorlati kurzusa volt. Konkrétan a tankönyv ehhez, a GDF-en oktató két varázslatos arcberendezésű tanár arcképével díszítve, a Windows mesés világa címet viselte, ami ismétlem! "tankönyvnek" a fele vicces windows képernyők, bakik és egyéb szórakoztató idézetekből állt! Gyakorlatai pedig olyan irányú orientáltságot képeztek, hogy WordPad-be hogy lehet csatolt objektumként elindítani a számológép alkalmazást! Emberek ez viccnek is rossz! Minden elismerésem aki elvégezte és most jól fizetett állásban dolgozik GDF-es diplomával, de megértem ha egy szakmabeli össze sem hasonlítja magát ezzel, mondjuk egy BME dipsivel a farzsebben. Annyi mentségére legyen mondva a GDF-nek, hogy a pesti központjukban nappali képzésre anno átjelentkezett miskolci haverom, a felsőbb évfolyamokban már konkrétabb, oktatási minőségről számolt be, de hogy a miskolci és így talán egyéb vidéki tagozatai nagyon elhanyagoltak voltak oktatáspolitikailag, azt merem állítani. Talán ma valamit a GDF is fejlődött a világgal (remélem)!

Előzmény: Drenka122 (585)
inick Creative Commons License 2012.10.14 0 0 594

Sziasztok!

 

Van olyan főiskola vagy intézmény, ahol OKJ-s (emelt szintű) számítástechnikai programozó képesítést (90-es évekből) beszámítanak és főiskolai diplomára konvertálható?

Vízumhoz kell a papír, nem érdekes, ha harmat gyenge, csak akkreditált intézmény legyen és programozói diploma legyen. (azóta rengeteg szakmai tapasztalatom van)

Mi a leggyorsabb módszer? (munka mellett, teletőleg távoktatásban, évi 1-2 személyes megjelenéssel lenne a legjobb)

 

Köszönök minden segítséget.

masin111 Creative Commons License 2012.09.16 0 0 593

Ja, és ami lemaradt:

 

Ez miként függ össze az oktatás színvonalával?

Előzmény: masin111 (592)
masin111 Creative Commons License 2012.09.15 0 0 592

Én nem tartalmi/szakmai elemzést kértem tőled. Nekem nem szakterületem a metalográfia és ahogy írod neked sem.

Ilyen jellegű kritikádat Jankó Fernc úrral kellene megvitatnod, és megadni neki a lehetőséget, hogy megvédje magát és a dolgozatát.

 

Én arra gondoltam, hogy egy TDK-ra feltöltött valamibe milyen problémát látsz?

 

Nem tudni, hogy ez most mi.

Egy diákkörre szánt munka? Vagy preverzió? Kivonat?

Vagy Jankó Ferenc csak érdeklődésből készítette? Hiszen úgy kezdi, hogy diákköri dolgozatom. 

Konzulens látta? Hogyan értékelte? Milyen elvárások, kritikák fogalmazódtak meg a diákkörken a dolgozat bemutatása után?

 

Máshol nincs ilyen a diákörökben?

 

Vagy mit akarsz ezzel a TDK-s valamivel bizonygatni?

 

Előzmény: alzaim (591)
alzaim Creative Commons License 2012.08.24 0 0 591

Sziasztok!

 

Tényleg kár kötekedni a részleteken, de a linkben megadott kis TDK absztrakt stílusában kissé gagyi benyomást kelt (bár ez elég szubjektív dolog - ezt inkább hagyjuk), tartalmában pedig finoman szólva abszurd. Ezt az abszurditást jól beláthatja mindenki, aki érti a felsorolt szakkifejezések és analitikai eljárások lényegét. Ennek a poénhalmaznak a kielemzése egy laikus számára csak egy kisebb szakdolgozat terjedelmében lehetséges, így hát nagyon rövidre fogom. Megjegyzem, nem célom megsérteni azokat akik komolyan veszik a tanulmányaikat a GDF-en és elismerést érdemlő tudást halmoznak fel egy meglehetősen beteg oktatási rendszer keretei között.

 

1. "Ebben a témában bemutatom a ..." Na tehát az ausztenit és a ferrit nem jellemző acélfajták, hanem jellemző strukturális egységek az acélban. A vas oxidokat (van ugyebár több fajta is) nem nevezném acélnak, inkább a népies rozsda szó passzolna ide. Ha már okostojást játszik valaki akkor sorolja fel a perlitet, cementitet és a martenzitet is, hogy elhiggyük hogy látott már vas-szén rendszer fázisdiagramot.

 

2. Úgy említi a csávó a transzmissziós elektron mikroszkópot mintha alkalmas lenne hasonló analitikai munkára mint a direkt metalográfiára konfigurált pásztázó e-mikroszkóp. Pedig ez nem így van! A transzmissziós gépbe technikai vasat preparálni önmagában jó kis téma lehetne egy nagydoktorira :-).

 

3. Feltételezhetően a delikvens nem részesült kellő alapképzésben általános fizikából, mert utána felsorol még egy rakás standard vizsgálati eljárást amelyek kivétel nélkül alkalmatlanok a technikai vas vizsgálatára (amit célul tűzött ki). Persze mindent lehet vizsgálni mindennel (pl. lázmérővel jégvastagságot mérni a balatonon, stb.), csak éppen nem lesz a munkának semmi értelme. 

 

Még megjegyzem, hogyha már annyira nagy áttekintő művet akart az illető összekompilálni, akkor hogy felejthette ki a röntgenfluoreszcenciát aminek van mikroanalitikus verziója is (SEM gépek fel szoktak vele lenni szerelve).

 

Már megint elérkeztem az utolsó mondathoz. Ha nem jönne be a metalográfia akkor váltunk "a műanyagra"... bocsi már megint könnyesre röhögtem magamat.

 

Megjegyzés: Nem vagyok metalográfiai szakértő, sem analitikai vegyész. Nem doktoráltam le és ha tovább fokozódik a helyzet soha fel se vesznek doktorira (nemrég sikeresen felvételiztem (mármint alkalmasnak ítéltek), de az egyetemen megkurtították a költsévetést és nem fértem már bele). Jelenleg megélhetési gondjaim vannak. Nem érem fel ép ésszel, hogyan osztogathatnak annyi félművelt idiótának diplomát. Nekem tanulnom kellett érte. Hova vezet ez a "trend"?

Előzmény: masin111 (589)
masin111 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 590

Jelentkezz akkor, ha majd elvégezted..... (bár szerintem te már rég feladtad)

Előzmény: informaticman (587)
masin111 Creative Commons License 2012.08.14 0 0 589

Nem írtad oda, hogy mi a problémád vele...

Előzmény: alzaim (588)
alzaim Creative Commons License 2012.05.13 0 0 588

Sziasztok!

Hogy milyen színvonalú képzés folyik a Szlovákiai GDF-án arra szolgáljon példának az alábbi link tartalma:

http://www.gdf.hu/sites/default/files/oldsite/html/TDK/documentums/TDK2009/TDK_abstract_Janko_F.pdf

 

Megjegyzem, az illető aki ezt a dumát kiszövegelte, még középiskolai kémiai ismeretekkel sem rendelkezik mert elektro szakközépbe járt - amire sokkal büszkébb lehet mint a GDF-re. Az utolsó mondat megfoglmazása, már a teljesen laikusok szemében is egyértelműsíti az öngólt. A konzulensnek is jár szerintem egy Schmitt Pali különdíj. Az illető még az ezredforduló tájékán megígérte, hogyha bármilyen áron viszi valamire anyagilag akkor majd vesz magának diplomát. Talán ez volt az egyetlen betartott ígérete amiről tudok.  :-D

 

informaticman Creative Commons License 2012.03.24 0 0 587

Én így látom eddigi tapasztalataim és tanulmányaim alapján

Előzmény: informaticman (586)
informaticman Creative Commons License 2012.03.24 0 0 586

Hát ha van egy 1-10es skála linárisan összefüggve a leadott ill. tanított menyiséggel,és mondjuk az érettségi az 1es szint

GDF - 2,Óbudai - 4,Pannon -6,Elte 8,BME VIK 10

Előzmény: Drenka122 (585)
Drenka122 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 585

Sziasztok. Én elvégeztem a GDF-et, MI BSc szakon, majd ezt követően elmentem MSc-re, az egyik magyaroszrági egyetemre. Itt semmilyen hátrányom nem származott abból, hogy GDF-et végeztem. Sőt előfordult, hogy egyes területeken bővebb ismerettel rendelkeztem, mint hallgatótársaim (pl. Visual Basic programozási nyelv). Ezekben a hónapokban fejezem be az MSc-t, mellette dolgozom, nettó fizetésem 235.000,- Ft, úgyhogy nem panaszkodom. Tehát a kérdésre a válasz: a GDF nem gagyi, semmivel sem kevesebb, mint más magyarországi felsőoktatási intézmény. P.S.: Persze ehez nem volt elég kettesekkel átcsúszkálni egyik szemeszterből a másikba, hanem tényleg végig kellett dolgozni a teljes főiskolát, egyetemet.

 

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

informaticman Creative Commons License 2011.10.21 0 0 584

Jó,annyira azért nemrossz.Meg legalább időben ellehet végezni ,és nemkell 5-8év átlagban :D

Előzmény: xhris (583)
xhris Creative Commons License 2011.10.21 0 0 583

Egy kis gondolkodással rá lehet jönni, hogy ha pl. 2007-ig 5ezren iratkoztak be, 2008-tól meg minden évben 20-20ezren, akkor hiába van jelenleg 85ezer beiratkozott, képtelenség, hogy ebből mind a 85ezernek egyből diplomája is legyen.

Másrészt érdemes lenne összehasonlítani más intézményekkel is ezeket a számokat, az utóbbi 10 évre szorítkozva. Persze akkor már nem lehet ilyen szépeket csúsztatni.
Javasolt irodalom: Michael Blastland – Andrew Dilnot: Tigris, ami nincs

Előzmény: ivódzsima (580)
informaticman Creative Commons License 2011.10.21 0 0 582

Ezért megyek is majd utána bmere :D :P

Előzmény: informaticman (581)
informaticman Creative Commons License 2011.10.21 0 0 581

Most is ugyanolyan szar.Alig tanitanak valamit,ugyanúgy gyenge a szinvonal,és vizsgán mindenkit átengednek.

Előzmény: ivódzsima (580)
ivódzsima Creative Commons License 2011.08.29 0 0 580

...."2007-ig mintegy 60 000 hallgató iratkozott be, ebből kb. 9000 végzett "....

 

 

...."a nagyarányú lemorzsolódás miatt a főiskoláról sokan állítják (főleg a tanulmányaikat félbehagyók), hogy gyenge a képzés,...."

 

 

 

jó,jó, a fenti adat viszonylag régi, de mi a helyzet manapság...?   savanyú a szőlő című dumának tűnik, ha valaki azért morzsolódik le, mert gyenge a képzés...    .... hogy igaz legyen, azt el sem tudom képzelni...

Konczné Creative Commons License 2011.08.08 0 0 579

Sziasztok!

 

Még mielőtt kapnék több üzenetet afelől, hogy megvannak-e már a tételek, itt üzenem mindenkinek, hogy ha meglesznek, akkor itt közlöm majd.

 

Egyenlőre azon kívül, hogy érdeklődtök, nem kaptam még meg az új kidolgozott tételeket.

Kétkedem Creative Commons License 2011.08.03 0 0 578

Sziasztok!

 

Engem is kisegíthetne valaki egy 2011-es tételsorral!!!

 

baby_lon@freemail.hu

 

Nagyon hálás lennék!

 

Üdv!

Konczné Creative Commons License 2011.07.20 0 0 576

Ha valakinek tényleg meglenne a 2011-től érvényes kidolgozott gazdasági informatikus záróvizsga tételek, az kérem küldje el nekem!!! NAGYON SZÉPEN MEGKÖSZÖNNÉM!

 

timcat2000@hotmail.com

masin111 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 575

Helló!

 

Én csak a GDF-ről tudok nyilatkozni, azt ismerem.

 

Ha dolgozni akarsz tanulás mellett akkor távoktatás. Nagyon nehéz elvégezni, mert saját magad kell elsajátítani az anyagot. Minden segítséget megkapsz hozzá maximálisan az iskolától, tananyag, tanár, eszközök, de a legnagyobb ellenséged saját magad vagy, ezért nagyon nehéz dolog. (mindjuk nappalin sem könnyű iskola)

 

Az oktatás magas színvonalú, és csak úgy nem adják oda a diplomát itt sem.

 

Egy két érdekesség:

 

2007-ig mintegy 60 000 hallgató iratkozott be, ebből kb. 9000 végzett. A nagyarányú lemorzsolódás miatt a főiskoláról sokan állítják (főleg a tanulmányaikat félbehagyók), hogy gyenge a képzés.

 

A HVG 2006-os II. különszáma (Diploma) szerint egy két tény:

 

- az oktatók tudományos tevékenysége terén a GDF a 3. helyen, a főiskolák között 1. helyen szerepel

- Kutatás+Fejlesztés bevételek szempontjából elért 2., a főiskolák között 1. hely

- az egy hallgatóra jutó számítógép alapján az 5. hely, a főiskolák között az 1.

- a tudományos minősítéssel rendelkező oktatók száma alapján a főiskolák között a 12. hely

- az intézményi oktatók összes jellemzőjének (tudományos fokozatok, több nyelvvizsgával rendelkező oktatók aránya, a tudományos publikációk száma, az egy oktatóra jutó hallgatók száma) összehasonlításában a főiskolák közül a 7. hely

- a 8 mutató alapján összeállított rangsorban a 11. hely a főiskolák között

- A XXVI. Tudományos Diákköri Konferencia (2003) Informatika Szekciójában az egyetemek mellett I. helyezést a főiskolák közül egyedül csak a GDF tudott szerezni

 

 

 

Sokan állítják, hogy jelennek meg olyan álláshirdetések amiben külön kikötik, hogy GDF -es diplomával ne jelentkezzenek. Természetesen az ilyen hirdetések forrását sosem tudják mutatni.

 

Az én személyes tapasztalatom az, hogy inkább felkapják a fejüket a GDF-es diplomára és semmi negatív kritika sincs.

Előzmény: -=pisztácia=- (574)
-=pisztácia=- Creative Commons License 2011.04.07 0 0 574

Sziasztok!

A kérdésem az lenne,hogy Bp-en az egyetemek ,fősulik közűl melyiket könnyű elvégezni munka mellett, és milyen bsc-s szakra érdemes jelentkezni? (20 éves lány vagyok)

Azért fontos,hogy ne legyen olyan nagy a követelmény,hogy dolgozni is tudjak mellette,akár levelezőin is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!