Keresés

Részletes keresés

Rohrwand Creative Commons License 4 napja 0 0 43133

Szia, nekem augusztusban volt PRK műtétem a SOTE-n, a két szem együtt 284 ezer volt.

Előzmény: Raven92 (43131)
Eryka- Creative Commons License 2017.08.05 0 0 43132

Sziasztok.  Van valakinek tapasztalata lencseműtet utani lezeres korrekcioval kapcsolatban? Nem talalok rola semmit az internenten. Egyaltalan ezt a beavatkozast mikor vegzik el es  mi a celja? Koszonom a valaszokat. 

Raven92 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 43131

Sziasztok, én ősszel szeretném majd megműttetni a szemem, addig infókat (és pénzt :D) gyűjtök. Az optik-mednél szimpatikus lett az érintés nélküli PRK, ezzel kapcsolatosan van valakinek tapasztalata? Hallottam arról is, hogy a SOTE-n is csinálnak PRK-t, de az árakról pl semmit nem találtam a neten. Tervbe van véve persze, hogy elmegyek személyesen is érdeklődni, de addig is gondoltam írok ide, hátha tudtok segíteni :)

Köszi előre is :)

Feher700 Creative Commons License 2017.02.19 0 0 43130

Szia Anakin72

 

Olvastunk a szemproblémádról, amit a Retinában sikerült megoldani.

Megkérdezhetem, hogy ez milyen jellegű volt,

Tesómnak itt Szegeden először artériás, majd vénás elzáródást írtak, nem értik, hogy miért javult mert nem lehetne. Szemcsésen lát és a színek összemosódnak.

Érdemes szerinted felmenni Pestre a Pregunhoz kaptunk időpontot, a Sereshez csak áprilisra lenne.

 

Köszi, ha válaszolsz.

 

Előzmény: Anakin72 (38517)
ghepard Creative Commons License 2017.02.15 0 0 43129

Fontos volt nekem hogy tudjak monitor előtt dolgozni 9-10 órát, erről részletesen kifaggattam őket, mindenre azt a választ kaptam, hogy nem lesz gond, gond nélkül fog menni a dolog, ami nem így lett.....

 

Engem nem műtöttek, de nekem is fontos volt, mikor letettem a szemcsit (már 3D-s kellett volna), hogy tudjak egész munkanap (kb 8 órát) a monitorról olvasni. Ez volt 2009 elején. Ez máig is simán megy szemüveg nélkül, de az első napok, hetek nagyon nehezek voltak.

 

Jelenlegi diagnózisom: A műtét miatt Presbyopia alakult ki jobb szem: +0,5 bal szem: +0,15, ami olyan szintű, hogy a középtávoli (mid-range) tárgyakat (pl monitor) nem látom rendesen és a szemem erőlködik, hogy "éles képet adjon", ettől a szemszárazság, szemfáradtság.

 

Szerintem nem pont ezért van a szemszárazságod, meg a szemfáradtságod. Inkább azért, hogy nem edzel úgy, hogy ezek a mutatóid jobbak legyenek, sokkal jobbak. Szemszárazság azért is van, mert talán nincs elég könnyed, nem termelnek a mirigyek annyit, amennyi kellene. Vagy nem pislogsz megfelelően, vagy túl keveset pislogsz, nem jól pislogsz stb. Na és mitől fárad el egy szem? Tényleg fáradtak a szemeid? A szemmozgató izmok elfáradhatnak, de azok nem magát a látást szolgálják, csak a szem mozgatását. Esetleg a lencsét összenyomó izom fáradhatna el elvileg, de arról meg a természet gondoskodott, hogy egy nagyon szívós izom - de azt nem is érzi az ember, hogy elfárad.

 

Azt mondták esetleg ahogy idősödöm a szem megváltozik és javulhat / változhat a dolog. Aki esetleg mégis tud valamit az kérem írjon!

 

Nekem a szemészeten azt mondták 2000-ben, hogyha már nem lesz elég az a 2.5D-s szemcsi, akkor majd adnak (vagyis megvetetnek velem) egy nagyobb D-s szemcsit. 9 évig hordtam szemcsit (2008 végéig), először még csináltattam kisebbeket (1.5, 2.0D), fokozatosan aztán már a 2.5D sem volt elég - de nem mentem el újabbért, hanem letettem 2009 elején és sokat edzettem látásügyben. Tehát egész biztos javulhat, romolhat is, változhat a szemed úgymond magától is az évek folyamán - s ezt a változást egy kicsit kedvező irányba is eltolhatod, ha fogsz egyet mást gyakorolgatni.

 

Előzmény: matajszmark (43128)
matajszmark Creative Commons License 2017.02.13 0 0 43128

Sziasztok.

 

Azért írok ide, mert szeretném megosztani a saját szubjektív véleményemet a műtéttel kapcsolatban.

 

A műtétemet (ZYOPTIX Elite) 1,5 éve az Optimum látásjavító központban (Bp, Fodor utca) csináltattam. 1 fontos dolog volt akkor számomra, hogy eltűnjön a -4,75 dioptriám mindkét szememről. Kicsit paráztam a műtét előtt, ezért rákérdeztem a rizikófaktorokra. Annyit mondtak, hogy lehet hogy száraz lesz a szemem műtét után, de erre nagyon kicsi az esély és ha lesz is idővel elmúlik, más nem említettek. Fontos volt nekem hogy tudjak monitor előtt dolgozni 9-10 órát, erről részletesen kifaggattam őket, mindenre azt a választ kaptam, hogy nem lesz gond, gond nélkül fog menni a dolog, ami nem így lett, de erről később. A műtét után 2-3 napig homályos volt a látásom más panaszom nem volt. Majd elkezdett javulni a látás, először messzire lett jó, tűélesnek láttam mindent, (kiderült azért mert túlkorrekciózták a szemem és nem -4,75 re műtöttek, ami a szemem tényleges dioptriája volt, hanem -4,85 re) nagyon jó érzés volt. Rákérdeztem, hogy mikor lehet monitor elő ülni azt a választ kaptam, hogy műtét után 1 héttel akár már lehet is. Itt kezdődtek a problémák.

 

Ahogy leültem a gép elé, körülbelül nem túlzok 3 perc telt el és olyan szinten homály lett minden, hogy több perc kellett a szememnek mire jól láttam vele ismét. Ezt körülbelül 3-4 hónapig játszottam, említenem sem kell hogy tényleges hatékony munkavégzés részemről a munkahelyen nem történt, helyette bambulás ki az ablakon, hogy pihenjen a szemem. Közben többször hívtam őket telefonon, próbáltam elmagyarázni mi a problémám, de olyan hangnemben kaptam választ tőlük, amitől elment az élettől is a kedvem. Eljött végre az idő a kontrollra (felutazni Pestre vidékről (250km+) nem kevés pénz.), ott nem is az az orvos fogadott aki műtött, vele szerettem volna beszélni, de mivel nem adtak rá lehetőséget, egy olyan embernek kellett magyaráznom mi a bajom akivel nem voltam orvos-páciens kapcsolatban sem. Természetesen nem értette, hogy hogy lehet csak a monitor előtt bajom, elmondtam hogy nem tudok rendesen fókuszálni abban a távolságban, ahol a monitor van (távolra és nagyon közelre nem volt problémám (gond nélkül tudtam Tv-zni)) és elfárad a szemem hihetetlenül gyorsan. Úgy jöttem el, hogy azt mondták szépen gyógyul higgyem el nincsen semmi baj. Így éltem tovább, addig, amíg egy munkahelyi látásvizsgálat során ki nem derült, nem így van.

 

Jelenlegi diagnózisom: A műtét miatt Presbyopia alakult ki jobb szem: +0,5 bal szem: +0,15, ami olyan szintű, hogy a középtávoli (mid-range) tárgyakat (pl monitor) nem látom rendesen és a szemem erőlködik, hogy "éles képet adjon", ettől a szemszárazság, szemfáradtság. A szememen Cylinder keletkezett +0,75 értéken, ami azért van mert a szaruhártya gyógyulási folyamata ilyen kimenetelt vett (Cylinder a műtét előtt nem volt a szememen). A hámréteg így gyógyult, befolyásolni elmondás alapján nem lehet, esetleg újjab műtéttel korrekciózni (köszönöm nem!). Több szemésznél jártam, több lencsét kipróbáltam, szemüveggel próbálták korrigálni, de egy lencse sem volt amivel azt mondtam volna, igen ez bevált, elmúlt vagy esetleg enyhült a problémám. Azt mondták esetleg ahogy idősödöm a szem megváltozik és javulhat / változhat a dolog. Aki esetleg mégis tud valamit az kérem írjon!

 

Minden tapasztalatomat egybevetve nagyon jó dolog ez a műtét, ha az ember vállalja annak a kockázatát, hogy hosszú távon monitor előtt megvan az esélye, hogy nem fog tudni dolgozni. Én visszacsinálnám a műtétet ha lehetne. Ha valaki vette a fáradtságot és végigolvasta azt köszönöm, remélem én is hozzá tudtam járulni, ahhoz hogy valaki mérlegelni tudja megéri-e neki a műtét.

 

Üdv, M

utaznek Creative Commons License 2017.02.07 0 0 43127

Mindenkinek ajánlom az ingyenes alkalmassági vizsgálat elvégzését, ha akartok műtétet, ha nem. Mindenképp érdemeshttp://ajanlas.focusmed.hu/l/126ca372

BoxerFalo Creative Commons License 2017.02.06 0 0 43126

Sziasztok! 3 héttel vagyok túl a Femto-n. A Sasszem-en csinálták. Alakul a látásélességem.

Aki most gondolkodik a műtéten az vegye figyelembe ezt is: "Aberrométerrel hazánkban a Focus Medical, az Optimum, és a Sasszemklinika rendelkezik, valamint a szegedi lézerklinika, ezek tudnak egyénre szabott kezelést végezni. A St. James klinika is egyénre szabott kezelésről beszél, cPRK néven, csakhogy nekik nincs aberrométerük, ami legalább is lehetetlenné teszi az egyénre szabást. Kb. annyira, mintha a szabónak nem lenne centije, de egyénre szabott öltönyről beszélne."

Forrás : http://lezeres-szemmutet-ar.hu/ar-ertek-viszony-negyedik-generacios-lezer-vegezheto-kezeles-szempontjabol

utaznek Creative Commons License 2017.02.06 0 0 43125

köszi

Előzmény: juppe008 (43124)
juppe008 Creative Commons License 2017.02.06 0 0 43124

Fél év mire minden elfogadható lett és + fél év (tehát összesen 1 év) mire tényleg minden OK volt.

De ugye ez erősen egyénfüggő :)

Előzmény: utaznek (43123)
utaznek Creative Commons License 2017.01.23 0 0 43123

Sziasztok! Egy körkérdés. Kétlézeres kezelés után, vagyis Femto után kinek mennyi idő után volt az hogy minden oké, elmult a köd, fényudvar, idegentest érzés, meg ami elő fordulhat. Szoval mikorra mondhatta, hogy kész elmult. Köszi.

ghepard Creative Commons License 2017.01.19 0 0 43122

Konkrétan melyik szemizomra gondolsz? Mert a szemmozgató izmok nem sokat tesznek a látáshoz, azok inkább csak a szemeket mozgatják - de az is fontos lehet. Talán a lencsetartó izmokkal el lehet valamit érni, de azokat meg nem érzed és hogyan próbálod erősíteni? De, ha például közellátó vagy, akkor éppenhogy gyengíteni kellene valahogy. Az meg hogy megy? Közellátónál általában épp az a baj, hogy sokat nézett közelre (ráadásul fiatalon) és túl erősek lettek azok az izmok, amelyek a lencsét mint egy gyűrű összeszorítják, hogy dombosabb legyen és így közelebbre jól fókuszáljon. Ha keveset van elernyedve ez az izom, akkor a távollátás gyorsan romlani fog - aránylag fiatalon is.

 

S a szemlencse csak kb az egyharmadát töri a fénynek, a kétharmad a szaruhártya műve - tehát nem olyan egyszerű dolog valamit tartósabban elérni. A szaruhártyát meg még nehezebb feladat valamiféle mégcsak nagyon pici alakváltozásra bírni.

Előzmény: Rituss2015 (43120)
ghepard Creative Commons License 2017.01.19 0 0 43121

Bátor vagy. Az első műtét után 13 év kellett, hogy megint szemcsi kelljen. Mit gondolsz, mennyi fog kelleni ehhez a második műtét után, ami után még vékonyabb lesz a szaruhártyád? Vagy azt hiszed, hogy a második műtét után már nem fog kelleni szemcsi soha?

Előzmény: tom-y (43117)
Rituss2015 Creative Commons License 2017.01.18 0 0 43120

Szemtorna? azzal ennyit elvileg simán vissza lehet hozni. Egy próbát megér. Nekem anno 1-2 gyakorlás után kitisztult a kép egy időre -4,25 dioptria mellett. Gondolom 1 dioptriánál ez még hatásosabb, mert ott csak nagyon picit kell visszaedzeni a szemizmot feszesebbre.

Előzmény: tom-y (43117)
libelle88 Creative Commons License 2017.01.05 0 0 43119

Sziasztok,

 

Én 1 hónapja voltam a Saint James-nél PRK műtéten, -6,25 dioptriákkal. Abszolút pozitív az egész élményem, egyedül a műtét utáni 2. éjszaka volt borzalmas, amikor beütött a ménkű (fájt, szúrt, folyt a könnyem meg az orrom is), de másnapra elmúlt, utána még 1-2 nap erősebb fényérzékenység, azóta teljesen jól érzem magam. Hétfőn megyek vissza kontrollra, én magam tökéletesnek értékelem a látásom, nincsenek problémáim. Azért a műtét utáni 1 hét pihenő kell, azt vegye komolyan mindenki!

Ha valaki 2017 febr 6-ig tervezi a műtétet, szívesen megáldom egy 50,000-es kuponnal (ezt egy összegű készpénzes/kártyás fizetésnél használhatod fel). 15,000 HUF-nak örülnék érte.

Peace.

molaren Creative Commons License 2016.11.19 0 0 43118

A rossz hír, hogy előbb, utóbb szemüveges leszel, ezzel meg kell barátkoznod. Fiam is kb 37-38 éves korára lett újra szemüveges, gyenge lencsék, de pihenteti a szemet. Neki is meg lett műtve PRK-val mindkét szeme -5 dioptriával. Minden sejted törekszik a műtétet megelőző állapotra visszaállni, ez az emberi test törvénye. 

Nem kell éjjel-nappal szemüveget hordanod, de nem fogod tudni elkerülni, jobb, ha beletörődsz. Volt 13 szemüveg mentes éved, másnka ennyi se adatott. Nem jó agyonműttetni a szemed, később meg fogd bánni. 

Előzmény: tom-y (43117)
tom-y Creative Commons License 2016.11.18 0 0 43117

Sziasztok!13 évvel ezelőtt volt PRK-s műtétem az OM-nél. Most jutottam el odáig,hogy ismét szemüveget kell hordanom,főleg az esti időszakban rosszabb,mert picit visszaromlott mindkét szemem.Mérés szerint -1.00 és -0.75 dioptriásak a szemeim.(2.35 és 3.50)Utálom a szemüveget,ezért elgondolkodtam az újbóli műtéten.Azóta többféle kezelés is elérhető.Ha a szemem bírja,lehet hogy nekivágnék még egyszer. Nade melyiket válasszam?(37 vagyok most)

nasier86 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 43116

Szia! Ilyen dioptriánál még szóba jöhet a lézeres műtét. Persze lehet, hogy valami miatt nem, ezt már biztos megnézték nálad, ezt csak a dioptria alapján mondom (mivel azt mondod kiegyeznél egy gyengébb szemüveggel). A lencse csere ugyanaz, mint amikor a szürkehályog műtétet végzik. Teljesen biztonságos. Ha nincs más alternatíva, csináltasd meg! Itt az a kérdés, hogy hány éves vagy, mert a műlencse nem fog tudni alkalmazkodni, ahogy 40 év felett a saját lencséd sem. De ilyen magas dioptriánál azt hiszem mindegy is. Nekem is ajánlották lézer helyett, mert a dioptriám a műthetőség határán volt, de utána mégis a lézernél maradt a doki, azzal a megkötéssel, hogy minimális dioptria maradhat rajta, 1 dioptria maradt, szinte észre se veszem az előző állapothoz képest, szemüveget se hordok.

Előzmény: to see (43115)
to see Creative Commons License 2016.10.06 0 0 43115

Sziasztok! Nem lézeres, hanem tiszta lencse műtét. Amikor a szemlencséd, műlencsére cserélik... Valakinek tapasztalat, vélemény?

Mindkét szemem -12,5 dioptriás. 25 éve hordok kontaktlencsét, viszont ma már nem bírja a szemem, kiszárad, ég és sűrűn begyullad. Ilyen dioptriás szemüveget nem szeretnék hordani, ha nem muszáj, egy kisebb dioptriával kiegyeznék... Lézeres műtétéről nincs jó véleményem és nálam nem is lenne eredményes. Viszont a tiszta lencse műtétet jó alternatívának látszik... Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Szívesen meghallgatnám...

ngfr-never go full retard Creative Commons License 2016.10.04 0 2 43114

Megértem az olyan hozzászólókat, akik nehezen ismerik fel, hogy megvezetik, felhasználják, vagy kihasználják őket, ezért inkább kiírják magukból a kételyeket és a csalódottságot, amiért behorpadt a kerek elképzelésük valamiről, és felmerült, hogy mégsem voltak eléggé körültekintőek. 
A szaruhártya szempontjából minden szövetvesztés jelentős, főleg akkor, ha lap szerinti (tehát vékony korong alakban, nagy felületen idézik elő). 
A természetben bizony nem fordul elő, hogy a szaruhártya szövetének folytonossága, vagy a szaruhártya néhány felső rétege, ráadásul éppen a látás zónájának megfelelő területen, hirtelen megszűnik létezni, lézersugaras megsemmisítés által. Erre a teljesen természetidegen roncsolásra nem tudott felkészülni a szaruhártya a hosszú evolúciós fejlődése  során, ez a csodálatos szerv, -amelyre úgy kellene vigyázni, mint "a szemünk fényére"-, és ez meg is látszik a szaruhártya lézeres sebzéseinek gyógyhajlamán. 
Sokan úgy képzelik, hogy a szaruhártya csak egy tárgy, a látás eszköze, amit szabadon és következmények nélkül lehet lézerrel hántani, gyalulni, vékonyítani, vagy lebenyt képezni belőle, mivel a lézer az "modern, hi-tech" eljárás, ami feljogosítja erre. Még a legutóbbi hónapokban is fedeztek fel új, eddig ismeretlen réteget a szaruhártyában, magyarul a szövettanával, szerkezetével sincs tisztában a tudomány a mai napig, de a lézeres faragása ipari léptékben folyik, mivel nagy az igény rá, és egy-két szemüveg árából már megvan az éleslátás. Többen, a szemüveg, vagy kontaktlencse eldobása iránt érzett olthatatlan vágyukban, leginkább hiúságból, megnyugtatják magukat, hogy ez nem több, mint egy szőrtelenítés, lám milyen sokan elvégeztetik, nehogy már én maradjak ki ebből, hiszen szemüveggel az orromon nem lehetek szép és sikeres ember. 
A páciens által finanszírozott eü. szolgáltatások reklámozása megengedett, de orvosi szolgáltatások elvégeztetésére árkedvezménnyel csalogatás, vagy bármilyen előny, kedvezmény pl. sorsolásos érvényesítésének hirdetése orvosi tevékenységgel kapcsolatban, különösen maguknak a pácienseknek a bevonása anyagi előnyszerzés ígéretével a hirdetési tevékenységbe, vagy a műtétre jelentkezők toborzásába - orvoshoz méltatlan, nem etikus és talán nem is legális Magyarországon, emiatt (meg persze erkölcsi okokból, akinél ez szempont) erősen aggályos és meggondolandó embertársainkat tevőlegesen bevonni ilyen természetű "akciókba", és ezáltal -némi pénzért- nyilvánosan átvállalni a szolgáltató felelősségének egy részét.

Előzmény: Nmargit (43113)
Nmargit Creative Commons License 2016.10.04 0 0 43113

Egyszerűen nem értem az ilyen hozzászólókat. Én nem vagyok orvos, de azért nyitott szemmel és füllel élek a világban. Talán azt is elmondhatom magamról, hogy az átlagembernél pesszimistább vagyok, a döntéseim előtt szeretem begyűjteni a témához kapcsolódó infókat, de azok forrásait szigorúan szűröm. Tehát: a szaruhártya jelentős részének elpárologtatása teljesen alaptalan. A szaruhártya a  széli részein 0,8-0,9 mm, míg a középső részen 0,5-0,6 mm vastagságú, átlag 0,53 mm. A műtét során a szaruhártya közepén, 5–9 mm átmérőjű körön belül, a számítógép vezérelte lézersugár elpárologtatja a vizsgálat során előzetesen megállapított dioptria értéknek megfelelő mikrométeres (a méter milliomodrésze, a mm ezredrésze) vastagságú szövetmennyiséget. Számoljunk: 1 mm=1000 µm, 0,53 mm=530 µm-ből párologtat el a lézer. Ügyelnek arra, hogy a kezelés után megfelelő mennyiségű szaruhártya vastagság maradjon vissza, és a szem stabilitása ne kerüljön veszélybe. Éppen ezért a műtétre való alkalmassági vizsgálatok során minden esetben megmérik a páciens szaruhártyájának vastagságát. Ha annak vastagsága 450 µm ill. kevesebb, nem alkalmas a páciens PRK szemműtétre, a Femtohoz minimum 490 µm kell.

Az evolúcióra való hivatkozáshoz annyit tennék hozzá, hogy ilyen alapon nem szabadna semmilyen szervet eltávolítani, (pl. garat és orrmandula, vakbél, epehólyag), csonkolni (pl. fokozott pajzsmirigy működés) mert az evolúció során biztos, hogy nem a semmiért fejődtek ki, és ugye ezek a szervek sem regenerálódnak. Csakhogy az öröklődés és egyedfejlődés során előfordulnak mutációk, öröklünk betegségekre való hajlamokat, amelyek a környezeti tényezőktől, életmódtól függően előjönnek vagy sem. (Ha már az evolúciónál tartunk az őskorban az annyira rövidlátó, mint Édesanyám életképtelen lett volna, ha pedig megérte volna a felnőttkort, a szülésbe akár meg is vakulhatott volna. Én és a bátyám is császármetszéssel születtünk, mert az orvosok nem engedték, hogy -8,5 a bal és -16 dioptriával a jobb szemén erőlködjön.) Ám az emberiség fejlődésével párhuzamosan fejlődött az orvostudomány, és ma már olyan emberek is teljes életet élhetnek, akik, ha korábbi évezredben születnek esélyük sem lett volna életben maradni. Ezért van az is, hogy egyre több pl. a szemüveget hordó emberek száma, mert többen öröklik (nem szelektálódnak ki).

És végül: minden új eljárást nem 20 éves tapasztalattal kezdenek el használni, hiszen akkor nem is lenne új. A dolgok természete, hogy van első, második, századik, ezredik, stb., mint ahogy volt első szívátültetés, első szemlencse műtét, első fogimplantáció. Az első PRK műtétet 1988-ban Marguerite McDonald a New Orleans-i Egyetemen végezte (28 éve), az első Lasik eljárást 1991-ben szintén az USA-ban végezték (25 éve).

Én nem beszélek senkit rá vagy le, hogy milyen beavatkozást végeztessen el magán. Ez mindenkinek kizárólag a saját szuverén joga, a saját döntése kell, hogy legyen. De egy valamit tisztázzunk. Az egészségügy igen, üzlet. Euró és dollármilliárdokba kerülnek a gyógyszerkutatások, technikai eszközök fejlesztése és tesztelése. Ezt a befektetett pénzt valakiknek meg kell fizetni. Az orvosok sem ingyen gyógyítanak. Az állami egészségügyet mi, állampolgárok finanszírozzuk a TB rendszeren keresztül, a TB pedig szigorú kvótarendszerben szabályozza, hogy mire és mennyit térít vissza. Régen pl. finanszírozta a szemüveglencséket, vagy a fogászati beavatkozásokat is, ma már sokkal több mindenért fizetnünk kell, ha jobbat, minőségibbet vagy csak egyszerűen gyorsabban szeretnénk. Az, hogy ez miért és hogyan alakult  így, már politikai kérdés, amibe nem szeretnék belemenni. Namármost, ha valami üzlet, akkor nem árt, ha nyereséges. Ehhez pedig két dolog szükséges: kínálat és kereslet. A megfelelő, fizetőképes kereslet megtalálásához pedig tetszik, nem tetszik reklám és marketing szükséges. Pont. A piac pedig szelektál. Hála többek között az ilyen fórumoknak, hogy mindenki elmondhatja pro és kontra a véleményét és a tapasztalatát, az olvasó pedig legjobb belátása szerint dönt.

Előzmény: ngfr-never go full retard (43110)
erchegyia Creative Commons License 2016.10.02 0 1 43112

a polárszűrő csak kényelmi funkció, elég az UV szűrős

Előzmény: Neo-1011 (43111)
Neo-1011 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 43111

Sziasztok!

 

Egy kérdésem lenne a már szemműtéten átesett emberkékhez. :) A párom szemét szerdán műtik és azon hezitálunk, hogy meg kell-e venni a drága (18-20 ezer forint körüli) polarizált napszemüveget, vagy elég egy bevizsgált, 100%-os UV szűrt egyszerűbb napszemüveg is. Tegnap egy egy olyan üzletben jártunk, ahol elvileg bemérték a napszemüvegeket amiket vittünk, de az eladó váltig állította, hogy vegyünk polárszűrős szemüveget mert csak az jó. 

Mit tegyünk? Meg kell venni a drága polárszűrős szemüveget vagy egy bemért egyszerű napszemüveg is jó? Az OPTIK-MED weboldalán is csak UV szűrős napszemüveget emlegetik a polarizált lencséről nem írnak.  

ngfr-never go full retard Creative Commons License 2016.09.29 -1 0 43110

Egy vélemény, amellyel bizonyára többen is egyetértenek (leginkább azok közül, akik nem írogatnak ide): egészen visszataszító és etikátlan a kuponos, sorsolásos, akciós, árkedvezményes ügyfélszerzési módszerek alkalmazása bármely orvosi beavatkozás esetén. Az, hogy egy műtét önköltséges, még nem jelent felmentést ez alól, mert nem a "most 2 kiló - csak 99 Ft" kategóriája. 
Érthető persze, (láthatóan nem mindenkinek), hogy a vállalkozó eü. szolgáltató a hirdetéseknél olcsóbban és főleg nagyobb eséllyel jut műtendő szemekhez, ha eleve beépíti az akciók költségeit, veszteségeit a listaárba, és kezét dörzsölve várja, hogy a szemek tulajdonosai örömmel toborozzák egymást, mivel "kedvezményt" kaptak, pedig csak a toborzó munka jogos ellenértékét térítik meg nekik, a megtakarítás virtuális lehetőségével rávéve őket arra, hogy részt vegyenek az orvos-páciens viszonyhoz nem méltó, valójában egyoldalú kufárjátszmában, amelyben az egészség a tét. 
Különösen az ingyenes beavatkozások sorsolása gyomorforgató, de ennek a mézesmadzagnak van egy olyan, számításba nem vett üzenete is, hogy a műtét kimenetelének köze lehet a vakszerencséhez. 
Lelke rajta persze, akinek gondolkodás, mérlegelés nélkül van kedve néhány dioptria, egy szemüveg miatt elpárologtatni a szaruhártyája jelentős részét olyan "korszerű" eljárással, amelynek nincs megfelelője a természetes sérülési módok között, tehát amelyet követően a megfelelő szöveti reakció, regeneráció sem alakulhatott ki az evolúció során, és amelynek szemészeti alkalmazása eddig csupán néhány éves tapasztalatra adott lehetőséget. 
Reméljük, 20-30-40 év múlva a ma csupán kényelmi, szemüvegeldobó célból lézerezett szaruhártyák gazdáinak sem kell majd semmiért elnézést kérniük azoktól, akiket annakidején -pusztán anyagi célból- műtétre toboroztak. 

Nmargit Creative Commons License 2016.09.29 0 0 43109

Október 6-án lesz Femto műtétem az Optik-Med Sasszemklinikán. Sorsolás keretében visszanyerhető a kezelés ára, ha ajánlom a kezelést másnak és az illető is megműtteti a szemét (lehet más típusú műtét pl. PRK is). A havi sorsolásokon az ajánló és az ajánlott is visszakapja a műtét árát. Ha tervezel látásjavító lézeres szemműtétet, és szeretnéd visszakapni az árát, várom jelentkezésed.

 

http://sasszemklinika.hu/sites/default/files/tartalmi-kepek/nyeremenyjatek/egyoldalas_nyeremenyszelveny.pdf

 

http://sasszemklinika.hu/sites/default/files/tartalmi-kepek/nyeremenyjatek/sasszemu-nyero-paros-nyeremenyjatek-szabalyzat.pdf

nasier86 Creative Commons License 2016.09.06 0 0 43108

Sziasztok! 3 éve műtöttek PRK-val. A látásom mondhatni rendben van, bár picit mintha gyengült volna, majd elmegyek kontrollra, csak most külföldön vagyok. De nem is ezért írok most, hanem a műtét óta eléggé száraz a szemem, a jobb szemem kifejezetten. Ami ugye elvileg csak a műtét utáni hónapokra jellemző... A jobb szememnél időszakosan állandó az idegentest érzés, minden csípi, pl ha parfümöt fújok magamra, még az is. A hagymapucolásról le is mondtam, annyira marja a szemem (csak a jobbat, a balt csak mint előtte is). Szerintetek ez az állapot így marad? Elvagyok végülis, még mindig inkább ez, mint a szemüveg, csak néha elég kellemetlen ez az állandó disszkomfort érzet. Szemcseppet egyébként nem használok, egyik doki tanácsolta, hogy amíg csak lehet, éljek nélküle.

Köszönöm

bébi78 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 43107

Még ez lemaradt.

http://www.excimer.sk/cennik.html

 

Hát, azok az árak nem tudom honnét vannak, de az enyém olcsóbb volt. Ha rákattintasz a linkre ott vannak, hogy melyik metóda mennyi. Az enyém 470 euro volt szemenként.

Előzmény: D23+ (43081)
bébi78 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 43106

Szia.

Én múlt héten pont ezen a klinikán csináltattam a szemem. Ha van kérdésed szívesen válaszolok. És igen, már van egy nővérke aki tud magyarul. Mikor mentünk kérdeztem,hogy tud-e valaki magyarul, akkor még nem volt. Mire mentünk műtétre már volt. :)

Előzmény: D23+ (43081)
OPi Creative Commons License 2016.08.14 0 0 43105

Macikát már vagy 5 éve elhajtották az index-ről

Előzmény: Timilini (43039)
erchegyia Creative Commons License 2016.07.21 0 0 43104

egyik szemeden van -4 dioptriád némi cylinderrel, a másik majdnem tökéletes.

Szemüveg nélkül kvázi vak vagy :), üveggel viszont majdnem tökéletesre lehet korrigálni.

Előzmény: banu33 (43103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!