Keresés

Részletes keresés

Bok Péter Creative Commons License 2 napja 0 0 42

Üdv mindenkinek!

 

Augusztus 1-én indulunk párommal Algheróba egy hétre. Szeretnénk minél több szép helyre eljutni a szigeten. Ahogy olvasom, mindenképp autót lenne érdemes bérelni, de semelyikünk nem annyira gyakorlott sofőr, hogy idegenben merjünk bérelni autót. Van esetleg lehetőség busszal eljutni Algheróból szép strandokra, olyan helyekre amit mindenképp érdemes megnézni? Aki esetleg volt már Algheróban és igénybe vette a helyi buszokat, szívesen fogadunk tippeket :)

 

Van esetleg valaki aki ugyanebben az időpontban (aug. 1. - aug. 8.) között tartózkodik Algheróban és bérel autót? Szívesen betársulnánk a párommal a költségekbe és együtt is mehetnénk ide-oda.

 

Milyen fakultatív kirándulási lehetőségek vannak a sziget északi (északnyugati) részén?

 

Előre is köszönöm a válaszokat!

 

Üdv.:

 

Péter

párizs Creative Commons License 2017.05.29 0 0 41

Tavaly 18 napot töltöttünk el Szardínián, saját autóval, saját szervezéssel. Először egy elég nagy kört leírva jártuk körbe a szigetet, majd pihentünk egy hosszabb időt a tengerparton. Akit érdekel, itt a programunk:

 

Első nap, vasárnap: esti komppal mentünk Livornóból, előtte Lucca városában töltöttük a délutánt, Nagyon kis kedves Toszkán hely, ott született Puccini. A Grimaldi Lines céggel hajóztunk, még februárban foglaltam le, kabinnal együtt 209 eu volt 2 főre, 1 autóra.

 

Második nap: kora reggel kötöttünk ki Olbiában, sétáltunk a kikötőben, a szinte üres sétálóutcán és megnéztünk két templomot (Szt. Pál és Szt. Simplicius) Elindultunk Porto Rotondo felé, közben megálltunk fürdeni egy gyönyörű fehér homokos helyen a Spiaggia Biancan. Porto Rotondo után Porto Cervon is megnéztük a kikötőt, sétáltunk a városban. Az első szállás Palauban volt, egy tengerre néző apartmanban, a Residence Excelsior Vanna nevűben (71 eu). Palau előtt van a Medve-szilka (Capo d' Orso) oda is felmentünk, nagyon nagy volt a szél, de csodálatos a kilátás a városra és a környező szigetekre.

 

 Harmadik nap: saját autóval átkirándultunk a La Maddalena és a Caprera szigetre. A Caprerán élt és halt meg Garibaldi, a házába és birtokára csak csoportosan lehet bemenni, nagyon tetszett. Fent a hegyen egy amerikai támaszponton meg emlékhelyet alakítottak ki, azt is Garibaldiról (film vetítés, csatajelenetek). Körbe autóztuk a La Maddalena szigetet is, nagyon szép öblöket láttunk. A szállás a Capo Testa szigeten a Hotel Mirage-ben volt (59 eu). Előtte a Capo Testa gránit sziklákat néztük meg, majd fürödtünk a Spiaggia Rena di Ponente strandon, ez is fehér homokos és klassz volt.

 

 Negyedik nap: Santa Teresa Galluria városban kezdtük a napot, ez egy sakktábla szerű város. Castelsardo: vár a magaslaton, nagyon szép város, Elefánt-szikla az út mellett. Szállás Porto Torresben az Agriturismo Margherita nevűben volt (50eu), de előtte elmentünk fürdeni az egyik legszebb szardíniai strandra, a La Pelosa nevűre, ahol a spanyol torony van. Tényleg gyönyörű, de iszonyat sokan voltak, parkolót is alig találtunk, pedig már a dátum aug. 31. volt.

 

 Ötödik nap: Sassari felé indultunk, útközben megnéztük a Monte d' Accodi építményt, ami 4-6 ezer évesnek taksált piramis. Sassarin van egy gyönyörű tér, nagyon tetszett egy csempés ház, a bíróság épülete és a híd alatti kút. Alghero felé indulva megálltunk az Anghelu Ruju nevű földalatti temetkezési helynél, majd Algheroban sétálgattunk egy kicsit. Befizettünk a cseppkőbarlangi (Grotte di Nettuno) hajó útra, nagyon tetszett. Onnan visszafelé jövet a tenger felől olyan gyönyörű a város, azt nagyon sajnáltam, hogy ott már csak egy kis vonatozásra volt időnk, körbe vitt a városkában, a nevezetességeknél megállva meghallgathattuk az infókat. Majd a panoráma úton mentünk Bosa nevű városba, ott volt a szállás a Bed Breakfast I Gerani apartmanban (50eu). Maga az út is gyönyörű volt, nem győztem megállítani a férjemet, hogy fotózhassak, de Bosa városa is lenyűgöző, mind este kivilágítva, mind nappal napsütésben. Ezen a napon nem strandoltunk, de így is az egyik legjobb nap volt a szigeten.

 

 Hatodik nap: Bosától nehezen tudtunk elszakadni, nagyon tetszett a város, de vártak más helyek is, "menni kellett"....A Sinis-félszigeten lévő Is Arutas strandra mentünk, ahol ilyen fehér és rózsaszínű kvarckristály golyócskákból áll a talaj, és olyan leírhatatlanul kék a tenger is, hogy csak ámultunk és bámultunk. Megnéztük még San Salvatore western falut, San Giovanni VI. századi Szt. János templomát, kis vonattal Tharros ókori romjait. A szállás Tuili nevű helységben volt a BB il Giardino da Pina apartmanban (54 eu). Pici falu, 20 perc alatt körbe lehetett sétálni, egy pizzériája volt , ettünk ott pizzát, finom volt, meg a bor is.

 

Hetedik nap: reggelről a Barumini melletti Miniatűr Szardíniát néztük meg, szinte az összes szigeten lévő híres épület, érdekesség megtalálható ott. Jó volt kicsiben látni az ismert házakat, templomokat, várakat, strandokat és kíváncsivá is tett bennünket a még ránk várók látványa. Onnan pár km a Su Nuraxi, Szardínia leghíresebb Nuraghe-je, világörökség része, csak csoportosan látogatható. Nagyon érdekes volt és nagyon tetszett. Cagliari következett. Sétáltunk először a kikötőben, majd a városban, felmentünk a várba, Megnéztük a bástyát, a Szt. Mária katedrálist, a tér többi épületét, a Szt, Pankráció tornyot. Lejőve ücsörögtünk, fagyiztunk, söröztünk a kikötőben. Tetszett a város, pedig nagyon nagy forróság volt. A szállás Geremias nevű helyen a II Moro nevű apartmanban volt (36.45 eu), fent a domboldalban, egy zárt lakóparkban, vagy 50m2 terasszal, olyan kilátással a tengerre, hogy a lélegzetünk is elállt.

 

 Nyolcadik nap: alig akartuk ott hagyni az apartmant, annyira tetszett a hely, a kilátás. Strandoltunk egy Germiashoz közeli helyen, aztán a tengerparton Villasimius, Costa Rei-t csak kocsiból nézve fölmentünk Tortolli mellé, Lotzorai nevű falu kempingjébe az Iscrixedda-ba. Itt 10 éjszakára lakókocsit béreltünk előre, még szintén februárban. Egy mobil-homot kaptunk, ugyan azért az árért, mert szeptember lévén csak alig negyed ház volt. (320 eu). Innen voltunk kirándulni kocsival Bauneiben, ami fent van a hegyoldalban, rettentő kanyargós út vezetett oda, nagyon tetszett! Santa Maria Navarreseben csodálatos a spanyol torony a tengerparton. Hajóval mentünk az Orosei-öböl Nemzeti Parkjába Arbataxból, Magas sziklafalak mellett, gyönyörű fehér homokos partokon kikötöttünk és lehetett fürdeni a Mariolu és Cala Luna strandokon. Felejthetetlen élmény volt! Azbataxnál szépek a vörös sziklák.

 

Utolsó előtti nap, szerda: menni kellett Olbiába, mert a szállásunk ott volt, mivel másnap korán indult a hajónk, vissza a szárazföldre. Orgosolo felé mentünk, ott megnéztük a színes falfestményeket a házak falain. Nuoroban csak kocsiból volt a városnézés. Kijöttünk a tengerpartra és végig néztük azokat a kedves kis városokat, mint San Teodoro, Budoni. A Cala Brandinchi nevű strandon még fürödtünk egyet, lapos, fehér homokos a partja. Nagyon széppel búcsúzhattunk Szardíniától! Olbiában szállodában aludtunk, a tengerparton lévő Hotel De Plam-ban (67 eu). sétáltunk még a városban, vacsoráztunk, fagyiztunk, nagyon hangulatos kis hely.

 

 Utolsó nap, csütörtök: 10 órakor indult a hajó, 8-kor ott kellett lenni. Becuccoltunk a kabinba, majd körbejártuk a hajót. Aludtunk, ettünk és este 7.30-kor tudtunk lejönni róla. Éjjel egykor egy parkolóban ettünk és reggel 5-re értünk Vácra. Minden szállást a Booking.com-on keresztül intéztem, térképpel mentünk, mindent könnyen megtaláltunk. Nincsenek nagy távolságok a szigeten, 30-70-110-135-150 km-et mentünk naponta, a leghosszabb 214 volt az utolsó előtti napon. Az utak minősége jó, minden ki van táblázva, a strandok barna táblákon, meg a nevezetességek is. Minden szállásadó kedves volt, és az emberek is, bárhol is jártunk. Volt idő fagyizni, kávézni, ücsörögni a kikötőkben. Az idő végig nagyon jó volt, aug. végén 28-án indultunk és szept. 16-án jöttünk vissza. Csak az első pár nap, amíg nem kezdődött meg az iskola, volt nagyobb tömeg, de a La Pelosa-n kívül, sehol nem volt zavaró. A kempingben 3 napot nagyon fújt a szél, fürdeni lehetett, a kirándulóhajók nem mentek. Nekünk ennyi fért bele a 18 napba, maradtak ki részek tudom, de nem akartunk csak végigrohanni a szigeten. Minden nagyon tetszett, bármikor újra elmennénk!!! 1870 képet készítettünk.

"Döbrögi" Creative Commons License 2017.05.13 -1 0 40

Sziasztok!

Szeptember közepén repülővel utazunk, a sziget északi részén lesz tengerparti szállásunk. Saját szervezésben. 

Mit ajánlotok merre miket nézzünk meg???

Mivel utazzunk? 

Minden jó tanácsot és javaslatot szivesen elolvasok!

Köszönöm!

nyagyzoli Creative Commons License 2017.02.21 0 0 39

Szia

 

Mi tavaly szeptemberben voltunk Szardínián nászúton.Én is sokat olvastam utána és végül nem bántam meg hogy a déli részre mentünk.Mi a Costa Rei szakaszon voltunk és nagyon fantasztikus volt.Mi pihenni mentünk és arra tökéletes volt.

Előzmény: Pisztácia101 (38)
Pisztácia101 Creative Commons License 2017.01.26 0 0 38

Kedves Fórumozók  ! 

Szeretnék egy kis segítséget kérni, idén mennénk először Szardíniára nyaralni , de teljesen döntésképtelen vagyok. Melyik várost/falut ajánlanátok amerre szép homokos a part , lehet snorkelezni, vannak látnivalók, este is van egy kis élet ( nem bulizásra gondoltam). Melyik részen a legszebbek a partok, hova érdemes szállást foglalni ? Köszönöm a segítséget! 

szofi762 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 37

Neked is a másik topikot ajánlom!

Amennyire a híreket olvasom, legfeljebb  Cagliari kikötőjében érzékelhető több migráns, de  a sziget teljesen békés, nem hinném hogy bárhol szaladni kellene! Mi május 31-én megyünk és június 7-én jövünk haza ha még aktuális a kérdésed akkor tudok friss infóval szolgálni. (már 4 éve is nagyon sok fekete árus volt a strandokon, de ők nagyon barátságosak, nekünk semmi gondunk nem volt velük)

Előzmény: Gardfield (34)
szofi762 Creative Commons License 2016.05.12 0 0 36

Szia! szerintem a sima "Szardinia" topikba kellene ezt betenned, azt sokkal többen látogatják!

Előzmény: aniszabo (35)
aniszabo Creative Commons License 2016.05.12 0 0 35

Szardinia, 1 db, return repjegy eladó

 

Budapest - Olbia (Szardinia) - június 8 (Milánói átszállással, WizzAir - EasyJet)
Alghero (Szardinia) - Budapest - június 18

 

Névátírással + nagyméretű kézipoggyásszal: 40,000 HUF
(+ oda sportfelszerelés: 12000 HUF)

hu.anitaszabo@gmail.com
06709464952

Gardfield Creative Commons License 2016.04.20 -1 0 34

Sziasztok:) Új látogató vagyok a lapon és érdeklődnék, mi a helyzet migráns ügyben. Nem vagyunk már fiatalok, nem tudunk elfutni baj esetén. Tervezzük a nyaralásunkat.Köszönöm,ha tud valaki infot küldeni.Szép napot!

szkati Creative Commons License 2015.10.27 -1 0 33

Én azt mondom, hogy igazad van, ne tartsd megbízhatónak! Keress valaki mást, biztos vannak sokan, akik jól ismerik az ottani viszonyokat, beszélnek magyarul, minden kérdésedre( majdnem) azonnal válaszolnak. Persze emiatt, hogy megkapd a lehető leggyorsabban a  választ, éjjel nappal rendelkezésre állnak, ünnepeket meg nem tartanak meg, mert minek.:))

De ha ilyet találsz, akkor szólj nekem is, mert én bizony elég alaposan körbejártam annak idején a témát, de a meglévő lehetőségekből többszöri szűrés után Emese maradt fenn a rostán. Próbálkoztunk a második utunkon egy másik magyar, ott élő hölggyel is, de ő csak a szállást foglalta le nekünk( ami egyáltalán nem olyan volt, mint ahogy ígérte), semmiféle tájékoztatást nem adott, és ha kerestük, akkor nem vette fel a telefonját. Őt magát nem is láttuk, pedig kb. 5 percre lakott tőlünk.

 

3x jártunk Szardínián, összesen 6 hetet töltöttünk ott. Az első kettőt teljesen magán szervezésben északon, az utolsót pedig Emese segítségével délen, Villasimiusban. Ma azt mondom, hogy még ennél is jobb lett volna az első két utunk, ha Emesét hamarabb ismerjük!

Nem szándékozunk a közeljövőben Szardíniára menni, és nem tartok fenn Emesével semmiféle kapcsolatot. ( mielőtt még bárki meggyanúsítana bármivel is)

Előzmény: Icus60 (27)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 32

ja és még valami repülöt is befoglaltam erre az időre: 2 főre. 100.e.ft  8fapadossal) oda- vissza.  ja és autót is az 2 hétre 85 e.- ft (kisautó)

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.27 0 0 31

Üdv , booking.com: 2016- ra úgy lehet foglalni szállást, hogy nem kell semennyi előleget fizetni.... csak regelni kell.

sztem az egyik legolcsóbb szállás oldal. be is foglaltam vagy 15- öt és csak 2016, junius 30- ig nem kell fizetni semmit, ha lemondom. amit befoglaltam: föszezon 2016.08.02--- 2016 08-16- ig azaz 2 hét reggelivel, szálloda, vagy apartman

(svédasztalos reggelvel) átlag ára: 160- 220.- e.- ft- ig 2 fönek 2 hétre.Klimás teraszos.  Kell ennél jobb? csak kérdezem?

emeseszardinia Creative Commons License 2015.10.05 -1 0 30

Felteszek egy idei beszamolot egyik torzsvendegunktol, igy talan kiderul hogy megbizhatok vagyunk e :-))

 

A szerelem Szardíniával 2006-ban kezdődött. Az Atahotel Tanka Village-ben, Villasimius mellett voltunk nászúton. 
2009-ben Emese szervezésében a sziget közép-nyugati részén, Torre dei Corsariban nyaraltunk.
Némi kihagyás után 2015. 06.27-07.07. között a Smaragd parton töltöttünk 10 felejthetetlen napot. A Residence Punta Marana Pedra Concadaban, mely egy üdülőtelep, egy szintes apartmanok sora, gyönyörű, ápolt környezetben 2 percre a homokos tengerparttól. Az apartmanok jól felszereltek, nagy terasszal, az 1. emeletiek gyönyörű kilátással a tengerre. Minden apartmanhoz tartozik egy parkoló. Ebben az időszakban csendes és nyugodt volt. A homokos tengerpart lassan mélyülő, kisgyerekeseknek ideális. A közelben 5-7 km-re is szép strandok (fehér homokos) találhatóak. 
Mi komppal érkeztünk Szardíniára. Mindkét kikötő, illetve a repülőtér is nagyon közel van a szálláshoz. 
Szardínián nem csak strandoltunk, hanem kirándultunk is. Most Korzikára kompoztunk át Santa Teresa di Galluraból, Palauból pedig a La Maddalena szigetekre. 
Nagy élmény volt a Cala Gononénál bérelt motorcsónak, melyhez nem kell külön jogosítvány és olyan partokat is meg lehet közelíteni, melyek csak hajóval/csónakkal elérhetőek.
Miért éppen Szardínia és miért éppen Emese?
Szardínia gyönyörű, rengeteg a látnivaló, tiszta a tenger. Aki egyszer odautazik, tervezi a következő utat (ahogy mi is). 
Emesével nem csak addig tart a kapcsolat, amíg kifizetjük a szállást. Nagyon segítőkész, menet közben is mindenben segít.
Köszönjük!

emeseszardinia Creative Commons License 2015.10.05 -1 0 29

Kedves Icus , most latom hogy itt is erdeklodsz megbizhatosagom felol :-) Azt mar nem irtad fel ide hogy miutan jonehany emailt valtottunk es kuldtem Neked jopar ajanlatot ,vegul Te nem reagaltal es nem is jottel Szardiniara .Mivel tobbszaz levelet kell megvalaszolnunk szezon alatt naponta es az unnepnapokat mi is a csaladunkkal toltjuk, hat elnezest hogy nem valaszoltam azonnyomban ,de gondolom nem is volt annyira komoly ez a szandek hogy ide utazz Szardiniara .Mar keszitjuk jovo evi arlistainkat ,apartmanok, medences rezidenciak,csaladbarat  udulofalvak ,kozvetlen tengerparti hotelek , naszutas ajanlatok ,stb kinalattal, igy aki szeretne konkret ajanlatot kerni, szeretettel varom erdeklodesuket .Honlapcimunk : www.szardinia-szallas.hu 

Email cimunk: emesepetrei@tiscali.it 

tankoagota Creative Commons License 2015.09.23 0 0 28

Szardiniara keszulunk kirandulni oktober 18-25 közt.Autót is bérelnénk a kérdésem az lenne,hogy minden egyes esetben kell hagyni kauciot az autóra?Masik kérdésem hogyha nem berlunk autot tomegkozlekedes gördülékenyen működik?Algheroba fog erkezni a gépünk. Elore is köszönöm a válaszokat.

Icus60 Creative Commons License 2015.06.05 -1 0 27

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a fórumot, most viszont elhatározásra jutottunk, szeretnénk Szardíniára menni. Itt többen ajánlottátok Emesét. 

Írtam neki jún. 2-án, akkor azt válaszolta, mivel négynapos ünnepük volt, holnap válaszol. Hát azóta is hiába várom a választ. Úgyhogy én ezek után hogyan tartsam megbízhatónak??

Cube kerékpáros Creative Commons License 2014.02.25 -1 0 26

Mi velük utaztunk tavaly: Szardínia Utazás .  Idén új szállásokat keresnénk fel, kiket ajánlotok?

csapa Creative Commons License 2012.03.26 0 0 25

Szia!

Nézz át a másik topikba, ott több élet szokott lenni.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9097129&la=117076795

Előzmény: boemese (24)
boemese Creative Commons License 2012.03.26 0 0 24

Sziasztok, kedves fórum-tagok!

Június végén megyünk  a Residence Verde Mare apartman-ba Tortoli-ba. Ki mit tud róla? Még soha nem voltam Szardínián, most 2 hétre megyünk és bérelnk autót.

 

Larotta Creative Commons License 2010.05.03 0 0 23
Párok és családok! Egyedi programunk Szardínián:
...valami egészen más:
http://www.larotta.info/main/travel?sm=1

"Utazás Egymás Felé"

Várunk benneteket is!
szardínia2010 Creative Commons License 2010.04.18 0 0 22

"Kedves Szardínia szigetére utazók! A szigetre utazásotok megszervezésében segít a szardinia.info.hu weboldal. Térképek, útikönyvek, prospektusok több nyelven is. Mindezt ingyenesen, postai úton juttatjuk el a megadott címre!"

Előzmény: kacsamese (21)
kacsamese Creative Commons License 2010.04.15 0 0 21
Sziasztok!

Utazott már valaki közületek a Szardínia Travel szervezésében
Szardíniára? Mi volt a tapasztalat? Minden úgy volt, ahogyan azt vártátok? Szállás korrekt volt?
Sajnos a magyarországi Szardínia felhozatal elég silány, és őnekik igazán jó a kínálatuk.
Kérlek, hogy írjátok meg a tapasztalataitokat!
Köszönöm!
tavasz21 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 20
Váltsd ki az Európai Uniós betegbiztosítási kártyát, ingyen van és jogosult leszel sürgősségi ellátásra ingyen.
Előzmény: FORB (11)
emese2010 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 19

Szia !

Szerintemezt a beszamolot a masik szardinia index forumra kellett volna irnod, mert ezt nem nagyon olvassa senki ,en is csak veletlenul talaltam ra ,hogy ez is letezik .

Ez lenne az :

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9097129

Az sokkal porgosebb, dinamikusabb .

Udv,Emese Szardiniarol

Előzmény: kidfirnigel (18)
kidfirnigel Creative Commons License 2010.02.23 0 0 18
Hello!

mi tavaly voltunk júni vége/július elején, délen laktunk Teulada-ban magánházban. Repülővel mentünk Cagliariba, onnan busszal a faluba. Több tengerpart van a környéken, mind busszal elérhető, nem okozott gondot. Gyönyörű hely, főleg nyár elején, még nem teljesen kiégett a növényzet, bár amikor mi voltunk volt egy bozóttűz. A tengerpartok eszméletlenek, finom homokos, és -amikor mi voltunk- kevesen voltak. Pl. ez a teuladai strand (5 perc a faluból): http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&sll=37.0625,-95.677068&sspn=49.223579,79.013672&ie=UTF8&ll=38.921356,8.711128&spn=0.011903,0.01929&t=h&z=16
a sziklákon el lehet mászni bal kéz felé/nyugat/, ott találtunk egy kis sziklás szigetecskét, jó volt oda kiülni, és élvezni, hogy sehol egy lélek. Szemközt van egy sziget, Isola Rossa, csónakkal lehet megközelíteni.
Egy másik strand, Porto Pino:
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&sll=37.0625,-95.677068&sspn=49.223579,79.013672&ie=UTF8&t=h&ll=38.943923,8.624482&spn=0.023798,0.038581&z=15&lci=com.panoramio.all,com.google.webcams
Eszméletlen hely, hosszú, süppedős homokos strand. Még sorolhatnám, rengeteg a lehetőség.
A helyiek kedvesek, irtó jófejek, segítőkészek, arra azonban készülni kell, hogy angolul nemigen tudnak.
Élelmiszerárak magasabbak, mint itthon, de persze ízletesebb is minden.
Egy kollégám északabbra volt, az felkapottabb, mint dél, dél inkább vadregényesebb, kevésbé kiépített, romantikusabb, kevesebb a turista, de programlehetőség van bőven itt is. Szóval északon is lélegzetelállító helyeket lehet találni. Nem szabad összehasonlítani az olyan helyekkel, mint pl Ibiza, ahol minden a buliról szól, Szardínia tipikus nyugodt, békés sziget, az olasz temperamentummal megfűszerezve. Nem hiába híres arról, hogy itt élnek legtovább az emberek a világon, no meg a finom kajáktól :)

Egyszóval érdemes elmenni, szerelmes lesz az ember a helybe, mi valószínűleg idén is ellátogatunk!
Előzmény: Képkovács (16)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.07.23 0 0 17
Majdnem.

Ugyan bunkerek nincsenek a parton, de a sziget belseje elég köves!

Kicsit holdbéli táj.

De ahhoz képest közel van, és oxigén-palack se kell...

Előzmény: Képkovács (16)
Képkovács Creative Commons License 2003.04.17 0 0 16
Itt egy Szardinia topic, amiben szinte semmi nem szól Szardiniáról :-)
Ennyire fehér folt - tényleg nincs, aki személyes emlékeit megoszthatná a kíváncsiakkal?
Jövő héten arra indulok. Nincs róla könyv, nincsenek élménybeszámolók, térkép is alig kapható. Mi van ott, Nyugat Európa albániája?
mormot Creative Commons License 2002.06.06 0 0 15
Köszi szépen!

Azt hiszem az idő szűkössége + gyerek miatt nem vágnánk neki kocsival. Nekem is úgy tűnik, hogy másképp meg nem érdemes :(
(Elmentem a Korzika Holidays-hez és ők is ez mondták. Csak a repjegy 80-90 ezer, apartman pedig már nincs, legfeljebb camping, ami önmagában nem rossz, viszont kocsi bérlés valóban nagyon drága, anélkül meg semmit se látnánk.)
Majd ha egyszer több időnk lesz...
Most pedig irány Korfu! (?)

Előzmény: Ökrös Csaba (14)
Ökrös Csaba Creative Commons License 2002.06.04 0 0 14
szia,
itt leírtam egysmast, hatha segit. Egyebkent ezeken az oldalokon talalsz infot:
Corsica-guide
Corsica.net
Allerencorse.com
A legjobb furdohelyek a del-keleti reszen vannak, sekely, gyonyoru vizek. Az apartmanok eleg dragak, es koran kell oket foglalni (a franciak es az olaszok nagyon nyomulnak Korzikan - egyebkent szinte csak ok). Jo tura-helyek szinte mindenhol vannak (az egesz sziget csupa hegy), de a legjobb kiindulopont mindezeknek valahol a keleti part kozepen, ugy Solenzara es Porto Vecchio kornyeken van (Porto Vecchio fele vannak a legszebb strandok (Palombaggia es Pinarello). Kocsit nem tudom, hogy lehet-e berelni, de ha igen, nem lehet olcso :)) Szerintem Korzika az a hely, ahova csak kocsival erdemes menni, mivel autopalyan viszonylag kozel van, es baromi sok a latnivalo.
Előzmény: mormot (13)
mormot Creative Commons License 2002.06.03 0 0 13
Performance (és mások is)
én Korzikára mennék a nyáron (júliusban) és szívesen elfogadnék egy-két jótanácsot.

A helyzet az, hogy csak 7-8 napunk lenne rá, tehát valószínűleg nem érdemes autóval menni. Úgy tűnik viszont, hogy charter járat sincs Korzikára, tehát külön repjegy és valami jó szállás kéne.
- Tud-e valaki valami jó apartement-t valami kellemes tengerrésznél, ami (nagyon) könnyűbúvárkodásra is alkalmas, meg gyerekpancsiztatásra is?
- Jó lenne olyan hely, ahonnan (rövidebb) hegyi-erdei túrákat is lehetne tenni szép környékeken, meg város-falunézésre is jó kiindulópont lenne...
- Avagy: lehet elviselhető áron autót bérelni Korzikán?

Előzmény: performance (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!