Keresés

Részletes keresés

angelday Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2379
Mac.
NevemTeve Creative Commons License 2006.12.25 0 0 2378
Mármint minden kliens gépen beopcióztad ezt a jelszómegjegyzési feature-t, vagy csak a sajátodon? (Mondjuk az sem lenne érdektelen kérdés, hogy minő kliensprogramban tetted ezt?)
Előzmény: xchriss (2372)
locsemege Creative Commons License 2006.12.21 0 0 2377
:))) Látom, ráérsz! :)
Előzmény: Ambu-Lonci (2376)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.12.21 0 0 2376

Hát igen, szóval ezek a dolgok nem zárják ki egymást...

 

Sőt.... Akár egy egész folyamat válhat belőle...

 

Alternatívot szeret -> Több időt szentel arra -> Ezt nem ismeri -> Utálja, mert nem úgy működik -> Megutálja ezért azt a céget is, aki készítette (majd elkezdi apró anyagcserevégterméknek hívni -> mivel ezt látja a globalizáció egyik (elrettentő) példájának, elkezd részt venni mindenféle globalizáció ellenes tüntetéseken, és soha nem eszik mekit -> lefogy, méghozzá nagyon (mert sokkal több ideje nem lesz annál, hogy gyorsétteremben egyen, de a BK is multi) -> mivel a világ torz ízlése azokat szereti, akinek kilátszik a bordálja, elmegy szépségkirálynő-jelöltnek, ahol arra a kérdésre, hogy mit szeretne a legjobban, a világbékét válaszolja...

 

Tehát aki Linuxos, az szép. :-) Így dióhéjban.

 

AL

Előzmény: locsemege (2375)
locsemege Creative Commons License 2006.12.21 0 0 2375
szépségkirálynőnél is jobban vágynak a világbékére.

A kettő nem zárja ki egymást. Például a szépségkirálynő is jobban mutat, ha nem éppen az imént tépte le az egyik lábát egy akna.
Előzmény: Ambu-Lonci (2374)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.12.21 0 0 2374

Tévedsz. A Kérdés Windows Gurukhoz topic és monjuk a Windows XP sokkal gyorsabban pörög.

 

Egyébként azok utálják leginkábbis, akik

1. nem értenek hozzá.

2. az 1. miatt állandóan akadályokba ütköznek és ezen felbosszantják magukat.

3. valamilyen oknál fogva eleve utálják a multikat, a globalizációt, meg szépségkirálynőnél is jobban vágynak a világbékére.

4. az alternatív rendszerek valamelyikét istenítik, ahhoz képest a Win-t relatíve utálják.

 

Érdekes, hogy mégis mindegyik használja. Érdekes, hogy aki ismeri, az úgy találja, hogy a működése habár nem hibátlan, de általában a leírásoknak megfelelő.

 

A problémádra így hirtelen nem tudom a választ, mert nem nagyon értem a kérdést. A szerveren minek FTP password? A szerver is Win? IIS fut rajta? Közös felhasználói adatbázis - úgynevezett Active Directory (Címtár) vagy ennek régebbi változata a Domain van? Vagy mindenki külön gépen, gépenként érvényes jelszóval? (Ha igen, miért?) A szervert min keresztül érik el? Internet Explorerrel? Nem tudod, hogy abban hogy lehet törölni a jelszavakat? Az Eszközök/Internet Beállítások/Tartalom fül alatt, az Automatikus Kiegészítés gomb alatt tudod az Internet Explorer által tárolt űrlapokat és jelszavakat törölni.

 

És végül miért téged csesztet a főnököd egy számítógépes probléma miatt ha nem értesz hozzá? Nincs pénze szakemberre? Ha meg így is jó, akkor meg mit akar? És ezek után már meg sem kérdezem, hogy file-megosztásra a XXI. században miért FTP szervert használtok? Az adatok ugye akkor nyilván nem bizalmasak...

 

 

AL

Előzmény: xchriss (2372)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.12.21 0 0 2373

Hm. Utálatodnak semmi köze a Windows-hoz. Hanem a Net-hez, illetve az "Azonnali üzenetküldő szolgáltatás"-hoz, illetve a nethez meg a veled tréfálkozni szándékozó, illetve registry javító szoftvert rádtukmálni akaró fiúkhoz.

 

Ezzel az erővel egy autó feltörőre is panaszkodhatnál a "Miért utálom az autókat" c. topicban - ha lenne.

 

A megoldást Jahno már írta. A másik megoldás, ha már az utálatod leküzdhetetlen: nem kötelező Win-t használni. Már nem. Léteznek alternatív rendszerek, ráadásul ingyen.

 

AL

Előzmény: MartinIsti (2369)
xchriss Creative Commons License 2006.12.18 0 0 2372

 

 

Sziasztok!

 

 

Valszeg rossz topikba írom ezt a kérdést, de azt láttam, h ebbe írnak a legtöbben és még mindig igen aktívan. Úgylátszik mindenkinek van pár hozzászólása, a miért utálom a Windózt témához :D

 

Node az én kérdésem csupán annyi lenne:  van egy szerverem és van x darab kliensem, a szerveren különféle mappák vannak, melyekhez ftp jelszó kell. Mivel már nagyon baxta a csőröm, h a mappában való böngészés közben bizonyos időközönként kérte a jelszót, ezért kipipáltam, h jelszó megjegyzése. Kis naívan azt hittem, h csak az újraindításig jegyzi meg a jelszót, de nem, ez a büdös életbe nem kéri többet, most meg főnököm cseszeget, h állítsam vissza, mert így mindenki ki be járkálhat a szerverre. Nekem az lenne logikus, h az újraindítással elfelejtené a jelszót, különben minek rendelték volna a mappákhoz? 

 

Szal a kérdés leegyszerűsítve: hova kesseli a windóz a jelszavakat, a klienseken?

És hogy tudom ezt törölni? Nem vagyok túl nagy spíler ezért szájba rágósan is ír6játok!

 

Előre is köszi!!

 

 

 

Jahno Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2371

Windows beépített hálózatos üzenetküldő szolgáltatása, aminek szépen kintről küldtek egy üzenetet.

 

Így az SP2 sincs feltéve, mert az alapban kikapcsolja ezt a featurét. Szóval SP2, meg win frissítések felfelé, az mindent megold. Leglfejebb kézzel is kikapcsolhatod, de ffrissítések hiányában holnap reggel már mással fogol szopni.

 

Folytatni meg itt lehet:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9022631

Előzmény: MartinIsti (2370)
MartinIsti Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2370
Bocsi, itt a kép:
Spyware?
MartinIsti Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2369
Sziasztok!

Még nem írtam ebbe a topicba, és nem is biztos, hogy ez a legmegfelelőbb, de az biztos, hogy az általam tapasztalt jelenség után nem kedveltem meg jobban a Windowst:o)

Szóval hétfőn és kedden újra kellett telepítenem a rendszert - már ez is épp elég volt -, de azóta ráadásul 15-20 mp-enként megjelenik egy hülye ablak, ami alapján azt gondoltam, hogy spyware van a gépemen. Nosza, töltöttem le egy progit ezt orvosolandó (mondjuk már az is furcsa, hogy a frissen telepített (ghost image alapján) rendszerben ilyen van, de hát előfordulhat). Nem talált semmi különöset, illetve amit problémának vett, azt kijavította. Eredmény gyakorlatilag egy nagy nulla.
Főként Entropia közben zavaró, hogy minden ilyen üzenetkor kitesz az asztalra, és elég sűrűn vannak.
Gondoltam, nem reagáltam időben, hát újraraktam a rendszert a ghost imageből, és rögtön telepítettem antivírust és spyware killert. Azóta is megjelenik, bár jóval ritkábban. De fogalmam sincs mi lehet ez, mert ezt a ghost image-t már használtam jópárszor, de ilyen probléma még nem volt. (Igaz, korábban nem is volt net, de pont ezért vannak a spyware gyilkolók, nem?)

Valakinek van ötlete? (Nem mindig ugyanez jelenik meg, mint a mellékelt képen, de valami hasonló.)

Előre is köszi!
DJG Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2368
Kis érdekesség, nem állítom, természetesen, hogy reprezentatív lenne, de hét-nyolc weboldal statisztikájára van rálátásom, közte teljesen a szakmán kívüliekre is, teljesen átlagos látogatóközönséggel. Az IE ez utóbbiaknál relatíve a leggyakoribb, 65% fölé nem megy. Azon a weboldalamon, amit igen soknal látogatnak közvetlenül a Microsofton belülrôl, érdekes módon az IE 49 százalékon áll...

Üdv,
Gábor
Előzmény: DJG (2367)
DJG Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2367
Ja, az IE csökkenésére ne vegyél mérget, a 7-es verzió megint sokakat vissza fog téríteni.

Nem hiszem. Aki azért hagyta ott, mert beszopott rajta keresztül egy jó ki támadást, az aligha. Aki meg beleszokott egy másikba, jobba, az nem fog visszatérni.

Mellesleg, ha már itt vagyunk, szerinted hogyan lehet lebeszélni róla, hogy folyton tárcsázni akarjon (ott van alatta az élô ADSL)? Minden alkalommal visszaállítom, de újra tárcsázásra áll át újra. Ritkán zavar, csak amikor a Microsoft Update-re akarok felmenni, de ostoba hülyeség.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Ambu-Lonci (2363)
RogerWilco Creative Commons License 2006.12.15 0 0 2366
Almáról egy szót sem szóltam (na jó, az ipodot említettem de csak mint amit az ms szeretne utánozni)
Előzmény: Balthasar (2365)
Balthasar Creative Commons License 2006.12.15 0 0 2365
Jól értem, hogy az M$ szabványellenességére ellendéldaként épp az Applet hozod fel? Ez jó! Köszi a kellemes hétvégéért, amit a hozzászólásod okozott!
Előzmény: RogerWilco (2364)
RogerWilco Creative Commons License 2006.12.14 0 0 2364
Szabványok be nem tartása, önmagunkkal inkompatibilitás (-> saját vevőink szívatása) ill a "DRM sucks" témakörben igen szép példa a Zune (reszkess ipod! :-))

"The Zune itself isn't even compatible with Microsoft's own Plays For Sure DRM scheme, which Microsoft helped develop as a way to try to counter the iPod's dominance." - azaz ha pl az MSN Musicon vettél zenét, sorry, a Zune nem játsza azt le.

Hab a tortán:

“This operating system is currently not supported by Zune.” This is the error message presented when attempting to install Zune on Vista.

Előzmény: Ambu-Lonci (2363)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.12.13 0 0 2363

Azért ez nem ilyen egyszerű. Próbálkoznak természetesen mindennel, de szintén természetes, hogy nagyon sok helyen akadályokba ütköznek.

Ha szeretnének beletenni valamit a rendszerbe, akkor az ugye egy másik cég konkurrensévé válik, tehát eleve érdekek ütköznek. Emlékezz, már a DOS - Win3.1 alatt volt MS antivírus program, ami ellenőrző összegeket készített az .EXE és .COM programokról. De nem tették tönkre a konkurrenseket, engedik érvényesülni. Ugyanakkor sokmindent beletettek. (Ilyen volt a stacker, ami ugye kölcsönös kémkedést okozott... Kevésbé rossz emlékűek, az antispyware cuccok, a beszéd szintézis is hasonló, meg még sorolhatnám. Kérdés, hogy az az ágazat "akadályozása"-e, ha egy funkció belekerül az oprendszerbe. Egyesek szerint igen, mások szerint nem...

 

böngészôk inkompatibilis kiegészítéseitôl

Na a web szerkesztőkre annyira haragszom, a hihetetlen flash animációikkal, az ActiveX controll-jaikkal, az állandó makrózásaikkal, átirányításaikkal (állítsam be a tinyproxy-t ha tudom), a jáva szkriptjeikkel, hogy azt kell mondjam, ezért én egyáltalán nem haragszom. Talán meg kellene tanulják a szakmát, akkor tudnának más böngésző alá is írni oldalt.

 

Az ötleteket kinyírni nem tudják. Ha valami tetszik az embereknek, az el fog terjedni. Ha felvásárolják, az még nem jelenti a kinyírását. (pl. virtual PC - még ők tették ingyenessé). Az a baj, hogy a dolgok sajnos maguktól is kinyíródnak néha.

 

Ami határozottan igaz, de érthető az MS hozzáállása: a jogvédelem, DRM, stb. cuccok. Azt kell mondjam, a lehető legtöbbet ezek a dolgok szívattak eddig legalábbis engem. De valahol értem a törekvést. A könyvet megveszem, nem csak a papír árát kifizetve, tehát megvan már a gyakorlat... A fénymásolás azért macerásabb mint a Ctrl-C Ctrl-V, tehát azért értem, miért akarnak tenni ellene. És nyilván mint a szoftverek jogtulajdonosa könnyen megértik a más jogok tulajdonosait. A film, zene, elektromos könyv stb. dolgokkal kapcsolatban. Szerintem nem elnyomás van, hanem természetesen korlátokat igyekeznek vonni, de főleg ilyen céllal.

 

Ami meg a szabványok be nem tartását illeti: a gépgyártók nem tartanak be szabványokat (pl. PC99 stb.) akkor meg a népek az MS-t anyázzák, pedig nem az ő hibájuk a gép hibás viselkedése. Ráadásul az iparágban a szabvány igen gyakran nem papíron, hanem a gyakorlatban elterjedve létezik. Ha valaki van annyira komoly résztvevő, az számíthat arra, hogy az ő módszere lesz az ipari szabvány.

Én is hozhatok mostantól egy olyan szabványt, hogy az összes gép indulásnál azt kell kiírja, hogy "Starting MS-DOS", attól még aki nem akarja, az nem fogja ezt a "szabvány"-t betartani...

 

Ja, az IE csökkenésére ne vegyél mérget, a 7-es verzió megint sokakat vissza fog téríteni.

 

AL

Előzmény: DJG (2362)
DJG Creative Commons License 2006.12.05 0 0 2362
Nagyon sok írható, a böngészôk inkompatibilis kiegészítéseitôl (a szabványok tudatos felrúgása, az IE még ma sem kompatibilis a vonatkozó HTML-szabványokkal, és ne kacagtassuk egymást azzal, hogy ez pusztán programozói hiba, bug lenne) a Java szabotálásig (pedig a C# önmagában jó, én is használom, de a célja napnál világosabb volt) minden, és ez csak a jéghegy csúcsa, mi van még, amit nem is látunk.

Az MS stratégiája az iparág innovációjának tudatos elnyomására épül. Szavakban, persze, ez az elsô (meg a biztonság). A valóságban mindent elkövetnek, hogy az ötleteket vagy erôfölényükkel élve lenyúlják, vagy felvásárolják, vagy elhallgattassák, vagy szabotálják, vagy kisiklassák aképpen, hogy látszólag az élére állnak, de kifordítják, hogy amint kellô tömeg ráállt, visszaállíthassák ezen a területen is a monopóliumukat.

A stratégia sikeres, nekik. Nekünk (nem nekem, személyesen, hanem mindannyiunknak) nem.

Talán az IE stabilan és megállíthatatlanul csökkenô részaránya az elsô biztató jel, hogy a dolog nem fog örökké tartani.

Üdv,
Gábor
Előzmény: Ambu-Lonci (2361)
Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.12.03 0 0 2361
Na, itt van normális vitára alap, mert a másik useragent ugye baromság... Hogy mitől fejlődne a számítástechnika, azt piszok nehéz megjósolni. Nem a technikai fejlettség számít, azt már tudjuk, mert akkor az MCA, OS2, stb. messze beelőzött volna... De nem így történt. A marketing fontos, az is biztos. Az ingyenesség sem a legfontosabb, mert akkor ma már csak Linux lenne... Kell a motivációhoz hogy kereskedelmi alapok legyenek, kell a technikai fejlettség is, valamint a marketing is fontos... Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy az MS-nek bármi is a számlájára írható a fejlődés elmaradásában... Persze nem viselkednek mindig etikusan sem, de itt most nem erről volt szó. AL
Előzmény: DJG (2358)
serezo Creative Commons License 2006.11.25 0 0 2360
Nem mered felrakni a lopott programjaidat mi, mi ám nagyon cselesek vagyunk, erre várunk...
Előzmény: attila555 (2351)
serezo Creative Commons License 2006.11.25 0 0 2359
Igy van, bannoljuk ki a mocskot, hazudott, ez a mi helyünk, itt mi mondjuk meg mi az igaz és mi nem,.
DJG Creative Commons License 2006.11.25 0 0 2358
Nézd, drága barátom, én több mint tizenkét évvel ezelôtt tettem fel a gépemre elôször Linuxot, amikor az még nem úgy ment, hogy be a cédét, kattintgassunk párat, és kész. Két okból dolgozom XP alatt ma is, egyrészt az én egyik fontos szakterületemhez nincsenek programok (sôt, igazán a programok létéhez szükséges támogatás sem) Linux alatt, másrészt, Windows-os ügyfeleknek írok programot. Az XP-n magán és egy fordítóprogramon kívül (amely kell bizonyos dolgokhoz, de a használatát igyekszem leépíteni) nincs a gépemen fizetôs Microsoft program (lopott sincs), legfeljebb egy-két ingyenes segédprogram, mint Word Viewer és hasonlók.

Mind e mögött az a szilárd meggyôzôdés áll, hogy megalapozott véleményem szerint a számítástechnika ma tíz-tizenöt évvel elôrébb tartana, ha nem létezne Microsoft, vagy csak egy kisebb cég lenne a többi között. Bill Gates elképesztô, beláthatatlan méretû károkat okozott a szakmánknak (és a világnak) az innováció hiányával, akadályozásával, szabotálásával és amikor már semmi más nem segít, felvásárlásával.

Mindennek azonban semmi köze ahhoz, hogy igazat beszéljünk arról, amirôl beszélünk. A böngészô (amelyet ráadásul szerencsére nem kötelezô használnod) nem küldi vissza az User Agent sorban a gépedre telepített MS-szoftverek listáját.

Üdv,
Gábor
Előzmény: DJG (2356)
serezo Creative Commons License 2006.11.25 0 0 2357
Igy van, nyírjuk ki a szemét mikorszopsz ellenes csávót.
DJG Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2356
Ha fent lenne a word, vagy bármi más M$ program, akkor az ott lenne a zárójelen belül felsorolva.

Ja, akkor már értem. Ahogy azt Móricka elképzeli... :-))) De nagy szakemberek tudnak lenni azok, akik nem értenek hozzá... :-)))

Üdv,
Gábor
Előzmény: RogerWilco (2355)
RogerWilco Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2355
Nem, hanem a 2318-ra, amiben pont ugyanaz az infó van... :-)
Előzmény: DJG (2354)
DJG Creative Commons License 2006.11.23 0 0 2354
Ezt a 2340-re alapozod?

Üdv,
Gábor
Előzmény: attila555 (2350)
locsemege Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2353
A kolléga ezt írta:

A Linuxos Firefox is hasonlót küld.
Előzmény: attila555 (2349)
locsemege Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2352
2340-es hozzászólásodban erről szó sincs.
Előzmény: attila555 (2350)
attila555 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2351
Mindenki magabol indul ki. L
Előzmény: Jahno (2347)
attila555 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2350
Tudom miert van az user agent. A problema ott jon, hogy miert kuldi el azt, hogy word,excell,visualc++ haddnesoroljam programok fentvannak a gepen. Erre adj valaszt ne trivialis dolgokrol hadovalj.
Előzmény: locsemege (2345)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!