Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2008.01.25 0 0 152

Véletlenül összefutottak vele ???

 

Snájdig gyerek...

Előzmény: Dumás Sanyi (151)
Dumás Sanyi Creative Commons License 2008.01.25 0 0 151
Elfogták.
Moszkvában őrizetbe vették a világ egyik legnagyobb orosz maffiafőnökének tartott Szemjon Mogiljevicset, aki évekig élt Magyarországon, s akit számos forrás összefüggésbe hoz az olajszőkítési üggyel is. Mogiljevicset Vlagyimir Nyekraszovval, az Arbat-Presztizs üzletlánc tulajdonosával együtt fogták el, a vád mindkettőjük ellen különösen nagy arányú adócsalás. Mogiljevicset számtalan ország rendőrsége és ennek folytán az Interpol is kereste. Az évek során számos esetben változtatott nevet, s jelenleg vezetékneve hivatalosan Snájder, Magyarországon pedig Szeva bácsiként ismertek.

(MTI)
Előzmény: kábelbúvár (150)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.07.28 0 0 150

 

Előzmény: kábelbúvár (149)
kábelbúvár Creative Commons License 2005.07.28 0 0 149

Az ukrán titkosszolgálat azt vizsgálja, hogy nem került-e szervezet bűnözők befolyása alá a Türkmenisztánból Európába irányuló gázkereskedelem - állítja a Financial Times.

 

A fő gyanúsított az FBI körözési listáján is szereplő ukrán származású, orosz állampolgárságú Szemjon Mogiljevics, "Szeva bácsi", akinek a speciális mágneseket gyártó - és később felszámolt - Magnex Rt. révén Magyarországon is voltak érdekeltségei.

INDEX

Előzmény: sanyi (147)
Trebitsch Creative Commons License 2003.11.06 0 0 148
Tudod, dekóder kartács: az a lexomorúbb, hogy ezen az egészen már meg se lepődik senki.
Ez van. Mindenki szavazzon arra a körre, amelyik neki szimpatikus ugyebár.
Előzmény: dekóder (144)
sanyi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 147
Hu de nagy eredmeny b+. Az FBI kihelyezett ugynokei elkaptak a ruhacsempesz vedelmipenzszedo zsarolokat. Mikozben a kolumbiai kokain-kartell tobbmilliard $s forgalmat bonyolit le az USA-ban es politikusokat, rendorfonokoketveszteget meg. Talan inkabb ott kene az FBI-nak soprogetni, ezt a piti dolgot a magyar rendorsegre bizni.
Előzmény: kábelbúvár (146)
kábelbúvár Creative Commons License 2003.11.06 0 0 146
Az FBI által az orosz maffia egyik vezérének tartott, és tavaly óta az USA-ban elkövetett, 130 évi börtönnel fenyegetett bűneiért nemzetközi körözés alatt álló Szemjon Mogiljevics egyik magyarországi közvetlen kapcsolata volt Mikhail Girin, akit kommandósok segítségével a múlt héten fogott el az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatósága és az FBI közös budapesti egysége – hangzott el a két szervezet szerdai közös tájékoztatóján.

Girin és társai a Garay téri piacon kereskedő orosz és grúz honfitársaikat életveszélyes fenyegetéssel rákényszerítették arra, hogy az ott vásárolt, és a moszkvai piacokra szánt kötöttárut az általuk megnevezett szállítóval fuvaroztassák Oroszországba. A nagyobb szállítmányokat e célra alakított szállítmányozó cég vitte el, a kisebb tételeket pedig a Tisza Expressz kalauzaival szállíttatták ki. A fuvardíj mellett védelmi díjat is szedtek, esetenként 1000 és 3500 dollárt. Aki nem fizetett, annak – a fenyegettés, bántalmazás mellett – út közben tönkrement az áruja. Néhány kereskedő mégis más fuvarossal indította Moszkva felé az áruját. Az ő kamionjaikban azonban a járművet „névtelen telefonbejelentés alapján” rajtaütésszerűen átkutató rendőrök alig elrejtett gránátot vagy kábítószert találtak. Zsombok György ezredes, az ORFK főosztályvezetője és Győri Tibor őrnagy, a szervezett bűnözés elleni igazgatóság osztályvezetője elmondták: Eddig tíz sértettet sikerült azonosítani, közülük nyolcan terhelő vallomást tettek Girinre és embereire. Az ügy sértettjeinek a száma itthon és külföldön meghaladhatja az ezret, a beszedett védelmi díj pedig elérheti a tízmillió USA dollárt.

A nyílt és titkos eszközökkel összegyűjtött bizonyítékok alapján, október 29-én hajnalban az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozói FBI-ügynökökkel és a Készenléti Rendőrség Terrorelhárító Szolgálatának közreműködésével négy helyszínen egy időben tartott akcióban fogta el Mikhail Girin ukrán-izraeli-görög és Igor Sz. orosz állampolgárokat, valamint további négy ukrán és egy magyar állampolgárt, akik a bűnszervezet katonái voltak. Másnap őrizetbe vették R. Edward magyar és Anasztaszia O. grúz állampolgárt is. Valamenynyiüket bűnszervezet keretében elkövetett zsarolással gyanúsítja a rendőrség.

A világszerte körözött Mogiljevics 1995-től a számára biztonságos Magyarországon alakította ki bázisát, innen irányította az USA elleni bűncselekményeket is – mondta Robin Gazawi különleges ügynök, aki az FBI eurázsai bűnözés elleni központi irodájának egyik vezetője. Bár Girin zsarolásaihoz Szemjon Mogiljevicsnek – úgy tűnik – nincs köze, az FBI azért adott segítséget az akcióhoz, mert fontosnak tartja, hogy Budapestről mielőbb kiűzzék az orosz és az ukrán maffiát.

NOL

1 tennapi hír szerint a Conti Car utódcégénél húzták + magukat...

dekóder Creative Commons License 2003.11.06 0 0 145
Podolák György szocialista képviselő igazgatósági tagsága a Szeva-érdekeltségű cégben 1999-ig tartott. Ebben az időben volt a cég igazgatósági tagja Anatoly Tsura is...
dekóder Creative Commons License 2003.11.06 0 0 144
"Juszt László (31) válasz erre | adatok | e-mail
2003-04-16 12:20:03
Igen. Időnként beszélünk telefonon. Azt persze nem érterm, ha úgy van, ahogyan Ön állítja, akkor hogy lehet, hogy szabad mopzgása van az USA-ban?"

Az FBI honlapjáról...

***

"Mogiljevics befolyása alatt áll a diósgyőri fegyvergyárhoz kapcsolható Army Coop Kft., míg az YBM Magnex az egyik tulajdonosa a csepeli Magnex Rt.-nek, melyet nemrégiben Crumax Magnetics Vállalkozói Rt.-re kereszteltek át, és a Schwinn-Csepel Rt.-nek is. Ez utóbbinak elnökhelyettese Podolák György. Az MSZP-s politikus az idei parlamenti választáson egyéni választókerületében nyert.*"
(Magyar Hírlap, 1998. június 27.)

* A 2002 évi választások óta az Országgyűlés gazdasági bizottságának alelnöke.

Előzmény: dekóder (143)
dekóder Creative Commons License 2003.04.17 0 0 143
Juszt László tegnap online interjút adott az Indexnek, amelyben volt egy ontopik rész:

dekóder (139) válasz erre | adatok | e-mail
2003-04-16 12:16:54
Megismétlem, hátha csak véletlenül ugrotta át: tartja-e még a kapcsolatot Szemjon Mogiljeviccsel, azaz Szevával, akit az FBI igen veszélyes bűnözőnek tart?

Juszt László (31) válasz erre | adatok | e-mail
2003-04-16 12:20:03
Igen. Időnként beszélünk telefonon. Azt persze nem érterm, ha úgy van, ahogyan Ön állítja, akkor hogy lehet, hogy szabad mopzgása van az USA-ban?

dekóder (149) válasz erre | adatok | e-mail
2003-04-16 12:26:02
Csak a jegyzőkönyv kedvéért itt az egyik ilyen hír, hogy világos legyen, én nem a levegőbe beszélek: "Az APEH Bűnügyi Igazgatóságnak és a rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának nyomozói tegnap házkutatást tartottak a Szeva néven ismert Szemjon Mogiljevics orosz üzletember által jegyzett Crumax Magnetics Vállalkozói Rt. irodáiban. Több mint egytonnányi iratot foglaltak le. A hatóságok az amerikai FBI jelzése alapján jártak el" (Magyar Hírlap, 1999. június 12. szombat)

pindiy Creative Commons License 2001.03.03 0 0 142
Értesz te engem Mercurius::)))))
Előzmény: Mercurius (140)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.03 0 0 141
És JusztL-val való kapcsolatai is érdekes tanulságokat eredményeznének.
Mercurius Creative Commons License 2001.03.03 0 0 140
Hm. Szeva nem egyéni induló, csak egy fontos megbizott volt. Most új eszközökkel nyomulnak. Bár a FÁK-ban a maffia, az geykori KGB és a politikai elit általában erősen átfedi egymást. Ezért is hivják "gengszterokráciának" azt a rendszert, ami a volt Szu-ban kialakult.

Ha maga sulyán akarjuk értékelni, akkor látni, kell, hogy Szeva, az Omega akció és a Támolyi romák megszervezése egy azon műhely akciója és mind a nyugati befolyás csökkentését és az orosz befolyás növelését szolgálja.

Mercurius

Előzmény: pindiy (138)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.03.03 0 0 139
Azért még nem egészen, és nem lefutott a meccs.
Előzmény: pindiy (138)
pindiy Creative Commons License 2001.03.03 0 0 138
Most lyobb, övé a Borsod Chem::))))))
Előzmény: dekóder (137)
dekóder Creative Commons License 2001.03.03 0 0 137
Szeva több „csicskása” is távozott

Népszabadság, 2001. március 3

"A Szemjon Mogiljevics nevével jelzett orosz–ukrán bűnszervezet több vezetője tavaly elhagyta Magyarországot."

"A hatóságok összehangolt akciója révén indult meg a Szevának "fedést" nyújtó mágnes- és kerékpárgyártó cégnél az átfogó adóellenőrzés. (Emlékezetes, az adórendőrség, és rendőrség házkutatást tartott Mogiljevics cégeinél és a társaságok vezetőinek lakásán.) Mogiljevics ekkor elhagyta az országot. 1999-es távozása után tavaly szervezetének néhány vezetője és több "csicskása" is elhagyta az országot. Megkezdték az általuk használt ingatlanok felszámolását, és a szervezet "pánikszerűen" igyekezett megszabadulni magyarországi érdekeltségeitől."

***

"Mogiljevics befolyása alatt áll a diósgyőri fegyvergyárhoz kapcsolható Army Coop Kft., míg az YBM Magnex az egyik tulajdonosa a csepeli Magnex Rt.-nek, melyet nemrégiben Crumax Magnetics Vállalkozói Rt.-re kereszteltek át, és a Schwinn-Csepel Rt.-nek is. Ez utóbbinak elnökhelyettese Podolák György. Az MSZP-s politikus az idei parlamenti választáson egyéni választókerületében nyert."

Magyar Hírlap, 1998. június 27.

dekóder Creative Commons License 2000.05.30 0 0 136
A Fővárosi Főügyészség pénteken megszüntette Drobilich előzetes letartóztatását.

Előzmény: dekóder (127)
Mercurius Creative Commons License 2000.01.19 0 0 135
Majd megpróbálom előkeresni, de elég egyértelmű volt az a vélemény, hogy Szeva a német és a magayr rendörségbe sikeresen beépült. Megtörtént, hogy Bp. -en közös értekezletet tartott az orosz, az USA és a magyar elháritás. A téma Szeva Vörös Maffiája volt. A tanácskozás megnyitójára Szeva postán elküldte, az orosz küldöttség titkos nanaygát. A tanácskozás befejezésnek napján pedig repülőre ült. A reptéren való vizsgálatkor pedig a csomagjában ott találtak, a pár órája befejeződött tanácskozás titkos jegyzőkönyvét.

Belengi a Nyirfa ügyet a gyanú, hogy Nikolits Szeva érdekében verte szét a magyar elháritás azon részlegét, amely az FBI-al együttmüködve a maffia felszámolásán dolgozott (Földitől az FBI igen fontos adatokat kapott a Vörös Mafffiáról).

Érdekes, hogy az olajügyekben érintett Energolos Csikós, volt a felelős III/III-as ügynök lista "szűréséért". Ezzel a kapcsolattal Szeva olyan lehetőséghez jutott, amivel szabadon manipulálhatta a magyar politikai élet szereplőit. Rebesgetik, hogy a boritékokat is Csikós készítette Antall számára.

Amint az új kormány hivatlba lépett, első dolga volt együttműködési szerződést kötni az FBI-al. Ez a szerződés Szeva ellen irányúl. Egyik vezérmotívuma, hogy megbízhatatlansága miatt a magyar rendörséget kiiktatják a Szeava elleni nyomozásból. Helyette az APEH-et kellett bizonyos jogokkal felruházni (hiába a régi jó trükk már Al Capone ellen is bejött:)). Továbbá nyomoz még az ügyészség és eleggé elkendőzött formában maga az FBI is jelen van.

Előzmény: Zmac (133)
beduin Creative Commons License 2000.01.18 0 0 134
Milyen céget?
Szeva Szoftisz!
Előzmény: Zmac (133)
Zmac Creative Commons License 2000.01.18 0 0 133
Mai VG:

Más cégeket is érinthet a Szeva elleni adóvizsgálat

Meghiúsult kiutasítás

A Világgazdaság információi szerint a magyar hatóságoknak már 1994--95-ben módjuk és valószínűleg kellő jogi alapjuk lett volna arra, hogy kiutasítsák Magyarországról a többnyire csak Szeva becenéven emlegetett Szemjon Mogiljevicset. Ez csupán azért hiúsult meg, mert az orosz férfi idő előtt tudomást szerzett az ellene készülő akcióról. Burillák Attila, az APEH szóvivője lapunknak elmondta: az orosz férfi volt cégeit érintő adóvizsgálat és büntetőeljárás más, külföldi személyek tulajdonában lévő vállalkozásokra is kiterjedhet.

Munkatársunktól

Értesüléseink szerint a magyar rendőrség már 1994--95-ben szisztematikusan gyűjtötte a Szemjon Mogiljevics magyarországi tevékenységére vonatkozó adatokat. Ennek nyomán az egyik megyei főkapitányság három olyan, Budapest környékén elkövetett bűncselekményt derített föl, melyekkel -- megállapításaik szerint -- kapcsolatba lehetett hozni Mogiljevics személyét. Ezek között volt egy, az akkori Dunakeszin található benzinkút vezetőjének sérelmére fegyveresen elkövetett -- súlyos testi sérülést is okozó -- bűncselekmény.

A rendőrség helyi szerve a hosszas felderítőmunka végeztével rendszerezte az összegyűlt adatokat, majd az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) akkori bűnügyi vezetőjének terjesztette föl a keletkezett iratokat. A nyomozást végzők álláspontja szerint a beszerzett bizonyítékok kellően megalapoztak volna egy eredményes büntetőeljárást, de legalábbis alapot szolgáltathattak volna ahhoz, hogy a közbiztonságra nézve veszélyesnek tartott orosz férfit egyszer s mindenkorra kiutasítsák az országból.

Az előterjesztés kapcsán -- tudomásunk szerint -- az ORFK illetékes vezetői úgy döntöttek, hogy az ügyekben ne a területi rendőri szerv, hanem a központi szervezett bűnözés elleni egység (szbo) nyomozzon.

Az egykori nyomozás lefolytatásának tényét több -- részben már nyugállományú, részben pedig ma is aktív --, magas rangú rendőrtiszt megerősítette. Akad köztük olyan is, aki akkoriban az szbo-nál tevékenykedett. Olvasta az előterjesztést, amelyet -- emlékei szerint -- azzal az írásban rögzített vezetői megjegyzéssel érkezett meg az osztályra, hogy az abban foglalt megállapítások nem kellően megalapozottak, eredményre akkor lett volna kilátás, ha a helyi szervek folytatják le a szükséges nyomozati cselekményeket.

Más forrásból származó értesüléseink szerint ezt az iratanyagot, valamint a Mogiljevics tevékenységére vonatkozó, akkor rendelkezésre álló összes bizonyítékot egyesítették, és az ORFK akkori vezetése -- 1994--95-ben -- arra utasította az szbo-t, hogy addig dolgozzanak az ügyön, míg ki nem lehet utasítani az országból az orosz férfit. A nyomozati anyagok végül is elkerültek a tartózkodási engedélyek ügyében döntésre hivatott igazgatásrendészethez, ám mindeközben a főszereplő, Szemjon Mogiljevics váratlanul eltűnt Budapestről, legközelebb pedig már izraeli állampolgárként tért vissza az országba. Nem zárható ki, hogy valaki értesítette Mogiljevicset az ellene indított akcióról.
A kiutasítás -- még ha esetleg különféle politikai okokra hivatkoztak is -- vélhetően nem az új állampolgárság miatt hiúsult meg, hiszen aligha valószínű, hogy a Magyarországgal harmonikus kapcsolatot fenntartó Izrael akadályt gördített volna egy bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személy eltávolítása elé. Sokkal inkább lehetséges -- amit azóta többen és többször megfogalmaztak --, hogy az orosz férfi sajátos kapcsolatot alakított ki a magyar bűnüldöző hatóságok egyes szerveivel, bizonyos mértékig együttműködött velük, s -- minden reá vetülő gyanú ellenére -- így kerülhette el hosszú éveken át a kiutasítást.

Érdemes itt megemlíteni, hogy Mogiljevics -- a zágrábi sajtó szerint -- 1997-ben gyorsított eljárással horvát útlevélhez és állampolgársághoz is hozzájutott, amitől aztán a múlt év márciusában megfosztották.

A magyar hatóságok a mai napig nem indítottak büntetőeljárást Mogiljevics ellen. Az egyetlen, személyével kapcsolatba hozható vizsgálatot az adóhatóság folytatja.

Jelenleg is tart a Szemjon Mogiljevics korábbi magyarországi cégeinél lefoglalt iratok szakértői vizsgálata -- jelentette ki a Világgazdaságnak nyilatkozva Burillák Attila. Az APEH szóvivője elmondta, hogy a Budapest-Pest megyei nyomozó hivatal eljárása érinthet az USA-ban gazdasági bűncselekményekbe keveredett YBM Magnex leányvállalataként működő, budapesti Crumax-Magnetics (Crumax) céghez kapcsolódó más vállalkozásokat is, ebbe a munkába adónyomozók kérésére revizorok is bekapcsolódtak. A szóvivő sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem kívánta azon értesülésünket, hogy ez a vizsgálat érinthet más, külföldi személyek tulajdonában lévő vállalkozásokat is.

A Crumaxnál tartott átfogó adóellenőrzést követően az adóigazgatás számviteli fegyelem megsértése és más bűncselekmények -- okirat-hamisítás -- miatt ismeretlen tettes ellen tett följelentést. Júniusban az adónyomozók az Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni egységével közösen házkutatást tartottak a cég irodáiban, valamint a cég tevékenységéhez kapcsolódó személyek lakásain, összesen hat helyszínen, s jelentős mennyiségű, csaknem egytonnányi iratot foglaltak le. Ezt követően, júliusban, jogsegélykérelem érkezett az USA Pennsylvania szövetségi államának egyik ügyészétől, aki büntetőeljárást folytat Szemjon Mogiljevics és társai ellen. Ezen eljárás egyik jogi tárgya a Crumax magyarországi tevékenysége. Burillák Attila elmondta, hogy az amerikei hatóságok jegyzéket kértek a Budapesten lefoglalt iratokról, különös tekintettel azokra, melyek a cég termékeiről, a gyártásuk során alkalmazott eljárásokról, valamint a Crumax exporttevékenységéről tájékoztatnak.
Mogiljevics az amerikai jogsegélykérelem megérkezését követően elhagyta Magyarországot. Burillák nem cáfolta azt a feltételezést, hogy a férfi azért távozott az országból, mert attól tartott, a lefoglalt iratok elemzése során a hatóságok reá nézve terhelő bizonyítékokra bukkanhatnak.
-----------------------------
Az ORFK szbo-t 1998 novemberéig irányító, ma már nyugállományú Tonhauser László a Napi Magyarországnak (1999. VI. 5., 1--4. oldal) azt nyilatkozta, hogy hivatalban töltött ideje alatt bűncselekmény alapos gyanúja nem merült föl a Szevaként ismert személlyel kapcsolatban, ezért ellene nem kezdeményeztek büntetőeljárást. A volt rendőr laptársunknak nem kívánt nyilatkozni azzal kapcsolatban, hogy a magyar hatóságok tartottak-e fönn valamiféle kapcsolatot Mogiljeviccsel.

Vajk Creative Commons License 2000.01.16 0 0 132
Mar megtanulhattuk volna, hogy a rendorseg hazudik, meghozza szemrebbenes nelkul.

Most pl az Ugyeszseget hazudtoltak meg( a nemletetzo vadalku megis letezett) par napja Levay Levente lakasaban a Mai Nap elismerte, hogy az o riporteruk tanuskodott. A rendorszovivo tagadta ezt.
Nem egeszseges, ha a rendorseg igy szivarog be az emberek tudataba.
soltika Creative Commons License 2000.01.16 0 0 131
Mert igy "jobban" viszhangzik.Különösem olyan agyban amelyik a zsidó szóra amúgy is bekattan.
/a roma(cigány) búnözés is egy ilyen kifejezés,vagy a különböző magyarországon megtelepedett nemzetek búnöző egyedeinek emlegetése is/
A legtöbb maffiózó "istene" és vallása szerintem a pénz és a hatalom.
üdv:
soltika + Finci kutya
daisy2 Creative Commons License 2000.01.16 0 0 130
Gyerekek, miért van az, hogy minden hír, ami itt maffiózókról szól, abban valahogy "Izrael" vagy a "zsidó" szinte mindig be van kapcsolva? Ha London brókerház, ha Szeva, ha Clodo... Nagyapám egyszer elvitt a Dohány utcai zsinagógába - ő a család egyetlen vallásos tagja - és ott az első sorban a tiszteletbeli székek állnak. Oda vannak írva a fizető tulajdonosok. Szeva, Tasnádi...
Előzmény: dekóder (-)
soltika Creative Commons License 2000.01.16 0 0 129
A G.Laci is jól megmondta:
"az ügyben nem volt vádalku, de ha lett volna akkor az államtitok tárgyát képezné"
üdv:
soltika + Finci kutya
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.16 0 0 128
Szép hosszú műsor volt az előbb az RTL-klubbon Szeva báról. Megtudhattuk belőle, hogy fejének kerülete 62 centi. Mást sajnos nem.
dekóder Creative Commons License 1999.10.11 0 0 127
A Conti Car-csapat a Thermál Szállóból együtt vonult Nagykőrösre, az Energol Rt. telepére. A megbeszélésen (melyen jelen volt Radnai, Csüllög, Boros Tamás, Dévényi, Drobilich, Dékány István és Ferencsik Attila) kiderült: a "nagykőrösiek" átvették az irányítást. Vadnai Gábor többeknek ezt így magyarázta: a "conticarosok" kezességet vállaltak Kisbandika egy tartozására, amely "egy Szeva nevű személy felé állt fenn". Miután Bandika eltűnt, Szeva rajtuk kereste a 120 millió forintot. Szeva állítólag azt mondta, hogy ő senkit nem szokott háromszor figyelmeztetni. Radnaiék ekkor már túl voltak a második figyelmeztetésen, ezért jobbnak látták a pénzt visszafizetni.

A Világgazdaság teljes cikke itt olvasható

dekóder Creative Commons License 1999.10.05 0 0 126
Az FBI felkérését követően 1995-ben külső céget bízott meg a magyar titkosszolgálat Szemjon Mogiljevics megfigyelésével. Arról megoszlanak a vélemények, hogy a később botrányokba keveredett Pinpoint Kft. milyen eredménnyel felelt meg a megbízatásnak. Az amerikai sajtóban a Vörös Maffia fejeként emlegetett orosz üzletember szemmel tartásáról ugyanis a cég átvilágításakor semmit sem találtak az NBH munkatársai.

Napi Magyarország, 1999. október 5.

HJM Creative Commons License 1999.10.02 0 0 125

OFF ON

A HTML alapelemei - így a linkek készítése is - nagyon könnyen elsajátíthatóak.
HTML tanfolyam

Ha olyan helyekre mutató linkeket készítünk amelyek "megbízhatók " és jó az archívumuk és csak kiemeljük az általunk fontosnak tartott részeket, akkor pontosan költségkímélően járunk el, ráadásul a topi is gyorsabban töltődik le.
Aki kíváncsi a teljes anyagra az meg megnézheti az egészet is, és így nem kell teletömni (feleslegesen) a topicokat többoldalas anyagokkal.
Persze vannak lapok amelyeknél jelenleg az "anyagok" csak rövid ideig érhetőek el (ilyen pl. a  Napi Magyarország, a Magyar Hírlap, a Világgazdaság és a Népszava is) . Ebben az esetben célszerűbbnek látszik az anyagot  pl. külön erre a célra nyitott topiba (pl. "Mazsolázás...") bemásolni és úgyszintén linkkel hivatkozni rá, vagy a számtalan ingyenes tárhely szolgáltatóhoz felpakolni. (Ennek még az az előnye is megvan, hogy a Word-ben vagy a FrontPage Express-ben elkészített HTML lapot nem kell külön "editálni" hanem egy az egyben felrakható, és csak egy link szükséges az eléréséhez.
Mód van arra is, hogy a linkeket úgy készítsük el, hogy azokra kattintva az új oldal új ablakban nyíljon meg...stb.

HTML oldalakat lehet készíteni Wordben is és az Internet Explorer-hez kapcsolódó Frontpage Expressz(ingyenes!) programmal is. De itt egy kicsit "figyelni" is kell mert az Index (és az Internetto) programja nem hajt végre minden HTML parancsot ezért a HTML forrás szöveget egy kicsit keki és programja szájízéhez kell igazítanunk. (A próbák elvégzéséhez javaslom a TESZT topicokat.).

Értelmes "gondolatokat" pedig lehet öt mondatnál rövidebben is és idézetekkel (linkekkel) is közölni ugyanúgy, mint  ahogy pl. több oldal összefüggő írás sem feltétlenül tartalmaz értelmes gondolatokat, mondanivalót.

OFF OFF

rezső Creative Commons License 1999.10.02 0 0 124
Szóval kedves dekóder.

Ellene vagyok a linkeskedésnek.

1. még több időbe és pénzbe kerül, mert új kapcsolatot kell létrehozni. Aztán amikor elolvasta az ember, vissza kell lépni folytatni a korábbit. Gondolom azok "találták ki", akik képtelenek öt összefüggő mondatnál többet írni, és olvasni egyszerre, ráadásul nem saját pénzen lógnak a neten.

2. Nagyon kevés helyen van archívum. Ahol van, az is áttelepülhet másik szerverre.

3. Nagyon rossz a háló műszaki biztonsága. Nem egyszer áll a Népszabadság szervere is. És hiába van általában megbízható archívuma, éppen akkor romolhat el, amikor nagyon kellene.

4. Ha valami többször előfordul a hálón, egyáltalán nem baj, csak egy pici esély, hogy időtállóbb.

5. Nem tudok linkelni.

Amúgy meg felhívhatnál egy óra után.

Előzmény: dekóder (123)
dekóder Creative Commons License 1999.10.02 0 0 123
Bocs, már látom, a Magyar Hírlaposra gondoltál... Igaz.
:-(
Előzmény: rezső (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!