Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3052
Elmeletem szerint szazszor jobb egy noi vezeto mint egy ferfi. Miert?? Mert a noi vezeto ha bena, akkor altalaban ezzel tisztaban van, be van tojva es ovatos, max lassu... ellenberger ha egy ferfi bena sofor, soha az eletben el nem ismerne, hisz o a teremtes koronaja es minimum Niki Lauda tehetsegevel bir, vakmero es agressziv, es neki all feljebb. Isten ovjon minket a bena ferfi soforoktol!! :DDD
Előzmény: Törölt nick (3050)
quilla Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3051

Hat ha az normalis, hogy az indexet tobb mint otven szazalekban nem hasznaljak, hogy a dudat viszont dupla annyiszor mint kellene, parkolnak korforgalomban, egysavos, padka nelkuli ut egyetlen savjaban lazan, szabalyosan parkolok mellett masodik sorban, nos akkor jogos, tok normalisan vezetnek :DDD

ja igen, a zebrakon is parkolnak, ennek kovetkezteben en mint sofor nem latom ha valaki lelep a jardarol, hanem csak azt, hogy hirtelen felbukkan ket parkolo kocsi kozul... tiszta eletveszely szerintem. Amugy a rendorok is gond nelkul parkolnak pupos autoval a tilosban, ugyhogy legalabb ezen ok nem szivoznak masokkal :DD vagy csak nagyon ritkan...

Előzmény: blaze73 (3049)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3050
Persze, mindig a nok az idetlenek... :-P

Igen, grafikus Andras :-D es tessek LEjonni :D
Előzmény: blaze73 (3049)
blaze73 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3049
nekem nem volt bajom a tempoval, bereltem kint kocsit. egy 5 ajtos Renault MODUS-t adtak, ilyen kis csaladi egyteru. (class A helyett:))

Volt aki szaguldott, de szepen kikerult ha en nem akartam 160-nal menni.
Varosokban pedig normalisan vezettek, de sok sok koccanast lattam a kirandulasok alkalmaval.
Utolso nap reggel hazafele jott majdnem belem egy idetlen no a portobol A1-re kivezeto egyik korforgalomba :) de megusztam, hala a reflexeimnek :) :)
quilla Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3048

Ja, olyan van itt nalunk is, varoson belul hirtelen harom is a kozelben. Tenyleg sokan atmennek rajta, es az egyik szerintem ki is van kapcsolva, mert bar villog de nem valt pirosra. De ezekhez a sebessegerzekelos lampakhoz szerintem nem trtozik kamera. A kamerasok nem lampasak nem? Mint pl a Portoi korgyurun ami van 90-es radar...

Amugy meg mindenki gyorshajt... ez nepszokas :DD A minap megyek 50-el a varosban, piszok lassunak szamitok, es bar elottem messzebb piros volt a lampam, a mogottem levo raketakent ugy 90-el elem huzott, es o allhatott be a piroshoz elsonek. de legalabb jo napja volt tutira :DDD

Előzmény: ocsi (3047)
ocsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3047
Nem, ez automata :-)). De eleg kellemetlen. Nem is tudom mi az ertelme, mert ahogy megfigyeltem, az oslakos mar alkalmazkodott, es a maga modjan vedekezik ellene: siman nem all meg. Es ez meg sokkal veszelyesebb szitukat teremthet, mint az esetleg eppen leheletnyi gyorshajtas.
Előzmény: quilla (3046)
quilla Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3046
te elo emberek altal iranyitott trafipaxal talalkoztal?? :)) en olyat itt meg nem is lattam soha :oDD
Előzmény: ocsi (3044)
quilla Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3045
Jajjj Andrasnak logok egy maillel, ha a grafikus Andrasrol van szo :)) En ismerem ot, o is engem csak nem tudja :oDDD  Jo kaland... nem kizart, hogy menjunk, de en inkabb LE mennek :oDDD
Előzmény: Törölt nick (3042)
ocsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3044
Tehat a rovid beszamolo:
Sajnos ut kozben ujra el kellett viselnem minden autos legnagyobb kellemetlenseget a velocidade controlada szemelyeben. Nem mondom itt eszakon is van, de nincsenek egyenes utak, ezert egyreszt nem is lehet sokszor gyorsabban kozlekedni, masreszt meg nem is tud sokszor oly tavolrol bemerni, hogy addigra piros legyen :-). Es nincs olyan elviselhetetlen gyakorisaggal, mint delebbre.
Elso nap indulas, megallo Batalhaban, de csak kivulrol nezzuk meg a templomot (mar lattuk, es amugyis faraszto a tempo).
Alcobaca a kovetkezo megallo, ebed egy kis etteremben (Mae), aztan korbefutootuk a varost, (mert azt meg idaig nem tettuk), itt is megtekintettuk a templomot (a kolostort nem, mert mar szinten lattuk (bar a templomot is :-))).
Kovetkezo megallo Obidos, itt most az also varfalon setaltam vegig kicsi lanyunkkal, ami nem volt tul egyszeru, de nagyon szep :-).
Aztan addigra este is lett, irany Lisboa.
Ott mar csak egy kis vacsira es alvasra futja a napbol.
Masnap reggel Belem, reggeli kave nameg suti, Jeronimos - itt is csak a templom, aztan kicsit setaltunk a modern kulturkozpontban, lanyunk nagyon elvezte a parkot.
Delutan ebed, elevador, ascensorok, var, kilatok, miegymas, ami egy rovid delutanba belefer.
Ujabb alvas utan indulas Sintraba, mi konkretan a Montserrat parkot es palotat tekintjuk meg, mert szinten a meg nam latottak listajan volt. Ebed utan tovabb Cabo da Roca fele, kis naplemente elotti tavolbabamulas, es indulas eszakra.
Gyilkos tempo, keteves lannyal meginkabb. Neha nem tudtam hogy a hatam vagy a derekam faj jobban.
Igazabol volt ket utitarsunk, akik meg nem lattak Portugaliat, nekik kedvcsinalo gyanant talan jo volt. Oket olyan helyekre kuldtuk, amit minden elso utas megnezne, de mi mar lattuk.
Roviden ennyi volt,
talan sikerul nehany kepet is beillesztenem, majd probalkozom.
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3043
Ezert mondom hogy meg kell probalni, de eddig csak azt hallottam a kollegaimtol/paromtol hogy kernek orvosi papirt. De lehet hogy ez is ugy valtozik mint a "sotaque", teruletenkent. :-)
Előzmény: ocsi (3041)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3042
quilla: Dec. 8-an lesz a telapo unnepseg, feljossz a gyerekkel? :-) Van egy iwiw-es ember aki feljon szinten Portobol, lehet kocsival jon es akkor meg tudnatok beszelni. Andras a neve es fent van az iwiw-es miki miki mikulas forumon a teljes neve, vedd fel vele a kapcsolatot ha gondolod :D Kar lenne kihagyni, a gyerek tuti elvezne :D
ocsi Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3041
Nekunk ilyen gondunk meg nem volt, uszoda van rengeteg, legalabbis ezen a kornyeken (Porto-Penafiel), nagy resze uj. Mindenhova beengednek igazolas nelkul.
Előzmény: Törölt nick (3023)
blaze73 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3040
papa_maci : csucs jo volt a portoi borocska. noha ismertem, tudtam mire szamithatok de ott a helyszinen a gyartoknal kostolva megis mas elmeny volt :-) igen, hoztunk haza foleg a TAWNY tipusu jott be. a szarazak (chip dry,stb.) nem igen izlettek
a Vintage-ra meg nem igen volt 100-600 euronk :) :) ajandekba is hoztunk, plusz magunknak. a SANDEMAN, CALEM, CROFT, TAYLORS uzemekben jartunk. Meg a NOVA QUINTAL kostolojan, ott vettunk is rogton :)
Nagyon tetszett GAIA + PORTO is. Mi Porto IBIS laktunk, fent a dombon a korhaznal IPO/VCI. A metro onnan ment pontosan a borpincekhez, a hid utan az elso megallonal szalltunk le mindig :) :) :)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3039
Ha megtalalom a mail cimedet... :-D
De nyugi, meg van ido boven... (sajna, en mar mennek most rogton...)
Irj egy mailt es ird meg mit szeretnel (a bacalhaun kivul amit viszek) :-) es akkor valaszolok es megirom az adatokat.
Előzmény: papa_maci (3037)
papa_maci Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3038

És milyen volt a borocska?

Hoztál haza?

Én hoztam saját fogyasztásra. De szerintem igy is évekig fogom inni.

Mi ott "laktunk"Gaia-ban, mikor Portoban "állomásoztunk" ! :)))    

 

Előzmény: blaze73 (3020)
papa_maci Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3037

Sziasztok.

Fornalha azt majd mail- ben ird meg légyszi hogy mikor jössz,és hogy melyikre. :))

Mennék eléd ha tudom hogy mikor és hova.

quilla Creative Commons License 2007.11.08 0 0 3036
Hat nagy partizas nalunk sem lesz, apam jo esellyel nem is lesz akkor sem odahaza. Mi mindig itt szoktunk eddig karacsonyozni, jelenesunk volt anyoseknal 14.-en este, de oszinten szolva a remek menut en sem sajnalom :DD Nalunk most a sulimiatt alakult ugy, hogy karacsonykor megyunk, nem a karacsony miatt, de hat kotve lettunk a szunetek altal. Kesobb meg ki tudja hogy lesz, azert szivesebben allnek ra a nyaron hazamentelekre, bar telen a futes es a melegvizes furdokad rendkivul vonzo, a havat viszont a hatam kozepere sem kivanom :DD
Előzmény: Törölt nick (3035)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3035
Tobb okbol nem.. mindketten olyan munkahelyen dolgozunk hogy 22 nap szabink van, es kesz. Viszont Rui olyan cegnel dolgozik ahol preferaljak ha a dolgozok nyaron veszik ki a szabadsagukat, es Rui minden augusztust otthon tolt. Ez jo is, legalabb nyaralasra van lehetosegunk. De mivel en majusban kotottem az elso evre szerzodest, fel evig nem vehettem ki szabit alapbol, es most decemberben tudtam kivenni. Ez jo, mert igy az unnepeket otthon tolthetem, es meguszom az itteni csaladi banzajokat a borzalmas kajaval egyutt :D Viszont szomorkas is hogy nem toltom Ruival az unnepeket. Dehat evvan, az ev tobbi napjan egyutt vagyunk. Nalunk most amugy is fura lesz az unnep, tudod anyukammal mi tortent es inkabb "para matar saudades" minthogy barmilyen party legyen. Nalunk az amugy sem volt sosem szokas, kis csalad vagyunk.
Előzmény: quilla (3033)
pécsi hornet Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3034

szia,

én is nagyon ajánlom a könyvet. hihetetlenül izgalmas és rengeteg portugál utalás van benne. az alagútrendszerre pedig nem is tudom mennyire vagyok kíváncsi...egyrészről a könyvben leírt borzalmak, másrészt a Te tapasztalataid miatt...:-)))

quilla Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3033
azt hittem mindketten mentek az unnepekre...
Előzmény: Törölt nick (3032)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3032
Kár hogy nem tudom a pontos cimet.. de majd holnap megtudom mert megyunk oda es akkor felirom :-) a Leonardorol mar en is hallottam, az egyik baratnom szeretne megpalyazni francia szakos tanarkent. Az egy evre szol?
Ahh majdnem akkor megy amikor en.. Eddig meg nem talaltam senkit aki ugyanaznap menne, de meg van ido keresgelni. Legalabb nem utaznek egyedul. :-) es vissza mikor jon? :-)
Az en email cimem kathy[kukac]sporttars.net, ha valami infora szuksege van... nyugodtan :-)
Előzmény: makacska (3030)
quilla Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3031
Mancim meg az ovis koraban jart egy szezonnyit uszni es akkor tolunk is kertek igazolast, hogy mehet usziba. (mas tema, hogy nekunk nem lett vegulis, es megis jart)
Előzmény: Törölt nick (3029)
makacska Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3030

De, jön, december 23.-án! :D

Köszi, megemlítem neki, hátha el tud menni.

Nem egyetemre jár ott kinn, leonardoval szakmai gyakorlatot szerez, illetve nyelvet tanul, így nincs se egyetemi orvos, se egyetemi uszoda. Ez van.

De azt hiszem, orvosolni fogjuk tudni a problémát a pár üzenettel előbb olvasott uborka és tejföl lelőhellyel :)

 

Előzmény: Törölt nick (3028)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3029
Szamomra is az volt. A parom 3 eve vett par berletet es folyamatosan jart (azota mar nem), es pl. most, hogy a kollegaim kozul ketten is jarnak uszodaba, megkerdeztem oket is (hatha a parom viccelt vagy azota mar eltoroltek ezt) hogy tenyleg kell-e orvosi papir, es mondtak hogy igen...
Előzmény: Törölt nick (3026)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3028
Karacsonykor nem megy haza? Addig is eljohet dec. 8-an a Magyar telapo unnepsegre amit az itt elo magyarok szerveznek :-)
Azert nem art megprobalni elnezni egy uszodaba, ha tanul akkor van lehetosege az egyetemen elmenni az iskolaorvoshoz es kerni egy papirt. :-) Az egyetemnek nincsen uszodaja? Bar nem tudom hogy itt milyen felszereltseguek... A Szegedi Egyetemnek nem volt uszodaja de szerzodesben allt a szegedi uszival es igy a diakoknak lehetoseguk volt ingyen vagy kevesebbert menni uszodaba.
Előzmény: makacska (3025)
makacska Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3025

Nagyon köszönöm!

Szomorú vagyok.

A lányom kinn tanul, dolgozik szeptember óta, és most írta, hogy most került egy kicsit padlóra lelkileg a honvágytól, és talán egy uszoda segítene...

Gondoltam megpróbálom megörvendeztetni, hátha találok, de nem leltem a neten. Aztán eszembe jutottatok ti, mert ha nem is írok, állandóan olvaslak benneteket. De ezek szerint halott az ügy, majd ha hazajön, akkor lesz uszodalátogatás.

De még egyszer köszönöm!

 

Előzmény: Törölt nick (3023)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3024
nincs kifejezetten ilyen, egy jo honappal elotte az ujsagban megjelenik hogy majd ki fog nyitni. Mi is igy ertesultunk rola. :-)
Amugy most mar szepulnek az emlekek, mert Rui szerint 5 orat vartunk nem 4-et. :D
Előzmény: quilla (3022)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3023
A Roma-Areeiro vonatallomas mellett az Avenida Roma-n pl. van egy.
De a parom szerint uszodaba csak orvosi igazolassal lehet menni, akarmilyen uszodaba csak ugy engednek be ha portugal orvos altal kiallitott igazolassal megy az ember hogy nincs semmifele fertozo betegsege. Hiaba, ha van tenger mar gyanus az uszodaba meno :D
Előzmény: makacska (3021)
quilla Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3022
Tenyleg, es minden evben datumhoz kotve nyitjak ki? vagy hogy van ez?
Előzmény: Törölt nick (3018)
makacska Creative Commons License 2007.11.07 0 0 3021

sziasztok,

sürgős segítség kellene!

Tudtok mondani uszodát Lisszabonban?

Nem olyan szállást keresek, ahol van úszómedence, hanem uszodát.

Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!