Keresés

Részletes keresés

eelf Creative Commons License 2007.10.09 0 0 2849
Elküldtem újra mindkettőre, remélhetőleg megkapod most már:-)
Előzmény: Törölt nick (2846)
quilla Creative Commons License 2007.10.09 0 0 2848
Hat en tul sokat nem hallottam tole, amit igen az nagyon tetszett nekem is. De ranezesre valamiert nekem mindig egy csirke jut eszembe rola :o)) Nem negativ ertelemben, nekem tetszik a dizajnja amugy, csak olyan extrem es csirkes, de nekem bejon :)
Előzmény: linha (2847)
linha Creative Commons License 2007.10.08 0 0 2847

A minap vettem egy Mariza CD-t, azt, amit a tavaly nyári azt hiszem belémi koncertjén vettek fel. Hát én nem nagyon szeretem a fado-t, de ahogy ez a nö énekel, azt fantasztikusnak tartom. Nem csak a hangja nagyon jó, de eszméletlen a kifejezöképessége. Mondom, nem vagyok fado rajongó, de Mariza képes megríkatni...
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.08 0 0 2846
Probald meg erre: katalin1981 kukacka gmail pontocska com :-) Az elozo valaszom aldozatul esett a cenzuranak ugy latszik. Erdekes, e-mailt sem lehet publikalni? Valaki az egyik forumban mintha emlitette volna hogy azt is torolgetik. En eddig ugy tudtam hogy e-mailt azert nem ir fel az ember, mert akkor esetleg a website-okat bongeszo spamos robotok begyujtik a cimet es elarasztjak a postafiokot spammal.
Előzmény: eelf (2842)
eelf Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2842
Pedig írtam egy elég hosszú levelet... Lehet, hogy a junkba került? Nézd meg, ha nem elküldöm újra holnap, az irodában írtam, ott megvan nekem az elküldöttek közt, és újra el tudom küldeni... Sajna eddig semmi jó hír:(
Előzmény: Törölt nick (2841)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2841
Hirek?? Nem kaptam e-mailt, csak azert kerdezem! Lehet hogy a vegen happy end lesz?
Előzmény: eelf (2812)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.06 0 0 2840
Kerek mindenkit hogy folytassuk a beszelgetest ott, ahol abbahagytuk! Az, hogy a nagykovetseg tiszteletet teszi itt a forumon, csak jot jelenthet szamunkra hiszen vegre egy hivatalos szervtol is kaphattok valaszt a kerdeseitekre, ha nem csak mint olvasokent van jelen, hanem aktiv hozzaszolokent!
Mi itt ezen a forumon olyanoknak probalunk segiteni, tanacsokat adni akik Portugaliaba jonnek alt. turistakent, vagy eppen hosszabb idore, es neha egy-egy kenyesebb kerdesnel kifejezetten hasznos, ha rogton hivatalos kozegtol kapnak valaszt. Ez kulfoldon bevett szokas, mar hazankban is egyre tobb hivatalos szerv kepviselteti magat forumokon. Ez egy konnyu es bejart ut, csak udvozolni lehet a kezdemenyezest.
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.06 0 0 2839
Szerintem a portugal az egy olyan nyelv amit muszaj itt gyakorolni eloben, mert nagyon nehez megtanulni megerteni hogy mit mondanak... Mert igen, azt is meg kell tanulni, de gondolom erre rajottel :-) Lehet hogy jobban jartal volna, ha beiratkozol valami szakacs (cukrasz) suliba, es ott megtanulod a portugal elkeszitesi modokat. Szerintem a csodadra jartak volna, a buszkesegukbol kifolyolag hogy "Je, egy kulfoldi jott megtanulni a csodalatos sutemenyeink elkesziteset" :-)
Előzmény: tomcsek (2832)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.05 0 0 2838
Koszonom, valoban nem voltam gepkozelben.
Mar valaszoltam a levelre, de nem hozom "nyilvanossagra". Elismertem a tevedesemet - tudatlansagomat a nagykovetseg munkajaval kapcsolatban, es meghivtam a level irojat a Nagykovet urat es kedves feleseget a vacsorara amit a Portugaliai Magyar Csapat szervez hogy megoldja a kapcsolattartas kerdeset azokkal a magyarokkal, akiknek igenye van a talakozokra.
Előzmény: quilla (2837)
quilla Creative Commons License 2007.10.05 0 0 2837
Elkepzelheto, hogy az unnepnap miatt a cimzett nem volt meg mail kozeleben es nem is olvasta a valaszt, lehet ezert nem kerult eddig meg fel altala az oldalra.
Előzmény: mknlis (2836)
blaze73 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 2835
kurtos kalacs az fini :)
tomcsek Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2834
:-))
Előzmény: quilla (2833)
quilla Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2833
Hatarozottan tobb eredmenyt ertel el ezen a teren mint en itt helyben :) (tuti bennem is van a hiba)
Előzmény: tomcsek (2832)
tomcsek Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2832
De igen 3-4 helyen is voltam,sőt az egyiknél még vissza is hívtak és azt mondták,hogyha a hónap végéig nem találnak mást,akkor talán.Csak közben haza kellett jönnöm.Azért bíztam abban,hogy minimális nyelvtudással is tudok boldogulni,mert ebben a szakmában,ha vmit nem értek,akkor meg tudják mutatni,hogy mit és hogyan.Szóval ez nem egy irodai munka,ahol tényleg kell tudni a nyelvet.Amúgy minden O.K.!!   :-))
Előzmény: Törölt nick (2831)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2831
En nem rolad szoltam, direkt mondtam is hogy nem ellened szolok hanem a rossz "elmenyeimet" meseltem el masokkal. Sajnalom hogy ennyire nem talaltal semmit, nem hivtak interjura sem, semmi?
Előzmény: tomcsek (2829)
quilla Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2830
Huhh, en az egesz gondolatmenetembol egyetlen betut nem kotottemossze a szemelyeddel, csak ugy altalaban es magamrol irtam amit irtam, gyhogy ha tolem barmi kritikanak hangzott akkor az felrement es rosszul fogalmaztam, elnezest erte!!! :)
Előzmény: tomcsek (2829)
tomcsek Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2829
Sziasztok!Hát most kicsit úgy tűnik nekem,hogy nem vagytok túl jó véleménnyel rólam.Bár lehet,hogy rosszul értelmezem a kritikát.Szóval én egyáltalán nem úgy mentem ki tavaly,hogy rögtön az ölembe hullik minden és mindenki elájul majd a szakmai tudásomtól.Egyáltalán nem a pénz miatt mentem,mert azt tudtam,hogy meggazdagodni nem Portugáliába kell menni.Elvállaltam volna bármilyen munkát,hogy fizetni tudjam a lakhatásomat,kajámat,közlekedést és egy nyelvtanfolyamot.Eleinte többre nem is nagyon vágytam volna.Én nem vagyok az a típus,akinek "büdös a munka".Egyszerűen csak mást akartam csinálni máshol,mint itthon.Annak ellenére,hogy eddig nem jött össze csak jó emlékeim vannak az ottani emberek segítőkészségéről.A hölgy,akinél egy szobát béreltem legalább10-15 helyre elvitt és próbált beajánlani,a hostelben,ahol 2 hétig voltam szintén segítettek.Egyáltalán nem érzek sértődöttséget mert nem sikerült.Ha így lenne most nem mennék vissza egy hétre.Sőt elfelejteném az egészet.De én akkor is vonzódom ahhoz az országhoz,bár tényleg nem tudom,hogy miért pont oda.Mindenkinek van egy "kis defektje",hát az enyém úgy látszik ez. :-)) Üdv mindenkinek.
quilla Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2828

Persze, de azert valljuk be, hogy ha a kenyerunk mulna rajta (legalabbis en bevallom) akkor elfogadnam ezt is kompromisszumkent meg akkor Moni sem oda jaratna a gyereket :) De nalunk meg nem arrol van szo, hogy onmegvalositani akarnank munkahely altal... nekem is volt ilyen idoszakom, aztan kinottem :o)))

De ha azt akarnek es ezert jottem volna, akkor igen... tanyernyalassal is kezdhetnem akar, ha ugy hozza a szukseg.

Előzmény: Törölt nick (2827)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2827
Hat igen, Moni sem talalt emiatt allando munkat, mert a fia francia liceumba jar es ott szerdankent kirakjak a gyereket de. 11:00-kor, bezar a bazar..
De en inkabb amugy is a "kalandvagyo fiatalok"-rol beszeltem, a csalad az mas tema, es mas az is mikor az ember csak ugy indul neki hogy valora valtsa az almat, es a vegen kiderul hogy megsincs eleg a tarsolyban, sem mereszseg, bevallalas (itt nem feltetlenul az ejszakai barokban, sztriptizes munkakorre celzok), sem penzugyi szempontbol..
De nem biralom a sracot (Tomit), ne ertsetek felre, en nem ismerem az o helyzetet, kapacitasat, felteteleit. En csak annyit mondtam hogy volt 1-2 rossz pelda amit elesben megfigyeltem, es errol mondtam velemenyt. Szerintem vannak olyan orszagok, ahol egy szakacsi, cukraszi allas betoltheto kulfoldiek altal, magyarok altal.. de ez nem az az orszag. Itt max. a "vilaghiru" olasz konyha megy, olasz ettermek meg indiai, kinai cuccok mert az hol nincs - de azon kivul a tradicionalis konyhara van fektetve a hangsuly es jol is van igy :-)
Meg mindig ugy latom viszont hogy kurtoskalacsot lehetne arulni :DD reklam vagy sem :P
Előzmény: quilla (2826)
quilla Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2826

Almok valora valtasara ez azert nem idealis hely :) Bar persze ez fugg erost az almoktol is :DDD

En nem talalnek semmi megalazot az ilyesmi munkakban, sot meg a takaritasban sem, csak szamomra megfelelo idopontban kelljen vegezni lehetoleg es nem ejjel egyig, mert az fuggetlen kalandvagyo fiataloknak valo, nem gyerekesnek :) Amikor fuggetlen kalandvagyo fiatal voltam akkor mar megvolt a hajnalig valomunkavegzes es a folyamatos hetvegezes... de oregszem no :DDDD

Előzmény: Törölt nick (2825)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2825
Amugy ez a problema sokmindenkivel akik idejonnek hogy "almokat valtsanak valora" (tenyleg nem ertem miert pont Portugaliaba de ez most mellekes) - hogy nem vallaljak el az ilyen alapveto allasokat amiket a kulfoldiek megkapnak altalaban, mint pincer, mosogato, takarito es inkabb hazamennek mintsem ilyen "megalazo" allasuk legyen. A penz nem olyan csabito mint Angliaban pl., ahol azert elvallaljak..
Nekem volt egy ismerosom aki idejott mert "bizonyitani akart", aztan mindenfele kifogasai voltak a felajanlott munkakkal, "sokat kell aldogallni", "sokat kell maszkalni", "messze van", "tul kozel van", "nincs a tengerparton", stb. stb. A vegen elfogyott a penze meg a kedve is, es felult a buszra, viszon'latas'...

A masik dolog, az adokartya: mostmar NAGYON NEHEZ kivaltani az adoszamot, mert egy portugalt kell befuzni hozza hogy vallaljon felelosseget fel evre a Finanças-nál..
Előzmény: quilla (2824)
quilla Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2824
Hat igen. Nekem is ilyesmi akadt volna szallodaban es mentem is volna iziben, kit erdekelnek a diplomak es papirok (mar ugy ertem engem jelen esetben az enyemek nem) de hat olyan lehetetlen beosztas volt, hogy a gyerekkel 'terhelten' csak fejreallt volna az eletunk :(
Előzmény: linha (2823)
linha Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2823
Ezzel tutira egyetértek, mármint, hogy alulról felfelé dolgozva valószínübb, hogy Tomcsek egyszer a szakmájában is dolgozhatna. Tulajdonképpen nehéz elképzelni, hogy bemegy egy magyar fiatalember egy pastelariaba és azt mondja, cukrász vagyok, adjatok munkát , és hogy adnának is cukrászállást máris. Még ha lenne szabad hely, akkor sem! Nem úgy van az. A fönök se úgy kezdte, nehogymár valaki akárki fia egyböl cukrász lehessen.
Előzmény: Törölt nick (2820)
quilla Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2822
Pont ezert... mert joval kevesebbet hasznalod az elo nyelvet :) Olvasas az passziv tudas, ott nem alkotsz mondatokat es gondolatokat...szal az a resz is kiesik a gyakorlasbol... en is szoktam kacifantosakat irni, de en a gyerekkel azert ugye allandoan magyarul beszelek, es a macskakkal is :DD Ezek bilingue macskak... es van egy bilingue kanarink is :oDDD
Előzmény: Törölt nick (2821)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2821
Kezdek ertelmetlenul fogalmazni, miert van ez? :( Mindig 4-5 voltam magyarbol, irodalombol, nyertem versenyeket, stb., sokat olvasok es mindig is olvastam... Igaz mar jo sok ideje csak portugalul beszelek/olvasok/irok otthon/munkahelyen, es magyarul max. 2-3 percet telefonon. Mar a macskahoz is portugalul beszelek es eszrevettem neha hogy portugalul gondolkozom/szitkozodom (csak noiesen)/beszelek magamban,hangosan...
Azert meg itt irok magyarul is :D De miert van az hogy neha ertelmetlen lesz? :-(((
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 -1 0 2820
Figyelj, eloszor probalkozhattal volna pincerkent. Tudod ez ugy van, hogy neha az embernek alulrol kell kezdenie hogy lassak az akarasat es esetleg ertekeljek.
En anno telefonos kisasszonykent kezdtem, es fel ev munkaval, pontossaggal, figyelemmel, fegyelemmel es "dolgozni akarassal" sikerult elernem hogy atvegyenek a sajat szakmamba, programozonak a cegen belul.. Mondhatnank azt is hogy szerencsem volt, de igazabol amikor mindennap 5kor keltem, betegen is bementem dolgozni es inkabb 30 perccel elobb indultam el otthonrol hogy sosem, barmilyen korulmenyek kozott beerjek dolgozni, ahol mindig a maximalisat kellett nyujtani mert ellenoriztek folyamatosan, inkabb azt szeretem hallani hogy "megerdemelten leptettek elo". Abban volt szerencsem hogy fel ev utan, es nem eveket kellett lehuznom mert eppen volt hely es megbiztak a munkamban anno, es azota tovabbra is.
Előzmény: tomcsek (2816)
linha Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2819
Lutell, Quilla, köszi a megerösítést cukorkaügyben. Mi legtöbbször Não, obrigado-val otthagyjuk, de persze a gyerek, ha nincs ott a szülö, tuti, hogy lefogdja. Az elsö nap a suliban is adtak cukorkát, egy egész csomaggal, és megkérdeztük, hogy ha már valamit adni akarnak, akkor mért nem inkább ceruzát vagy vonalzót. Jaj, hát ezt a freguesia ajánlotta fel, nincs beleszólásunk... Szomorú.
Előzmény: lutell (2817)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2818
probald meg :D
Előzmény: tomcsek (2816)
lutell Creative Commons License 2007.10.03 0 0 2817
Bocs, hogy elsiklottam a lényeg fölött... Szóval: rossz, felesleges és káros. Mindebböl következöen óriási butaságnak tartom.
Előzmény: linha (2799)
tomcsek Creative Commons License 2007.10.03 0 0 2816

Voltam délen is (Lagos),de arrafelé inkább felszolgálókat és pultos lányokat kerestek.Többféle sütit is megkóstoltam,volt ami elment,de volt néhány "fűrészporos" is köztük.Elég sokféle édes teasütiféleséget is láttam(súlyra adták),az egyiket Húngaros-nak hívták,ha jól emlékszem,érdekes,honnan jött ez a név nekik?Próbálkoztam nagyobb szállodákban is,rengeteg önéletrajzot szórtam szét,de semmi.Sebaj most megyek egy hétre és ez remélem újra fellelkesít,folytatom a nyelvtanulást és jövőre belevágok.Bár amilyen az én formám ha most csak a kíváncsiság kedvéért bemennék egy Pastelaria-ba,tutti lenne munka! :-))

Üdv Tom

Előzmény: Törölt nick (2815)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!