Keresés

Részletes keresés

Eavit Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1632

köszi. már a plafonon ugrálok, mert eddig anyámék nyaralni voltak, most jöttek haza, és össze-vissza zaklatnak, hogy nem fog menni, nem lesz ebből semmi, vissza kell mondanod.

itt áll a hátam mögött, és sopánkodik, hogy két héttel előtte nem fogsz jegyet kapni....

nekem meg a pulzusom megy fel az egekbe... ráaádsul iszonyú sűrű lesz az augusztus, aznapos váltások, utazás mindenfelé. meg még előttem van 2 hét szzakmai gyakorlat is. szóval. hujjuj.

ami nagyon jó, hiszen erre vágytam, nyüzsi és élmények de nagyon sok stresszel jár.

azt mondod még az air france?

a malév és lufthansa az amelyiknek van járata...eddig jutottam.

Előzmény: quilla (1631)
quilla Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1631
Jaaa, ugy mar mas a gyerek fekvese :) Szerintem kapsz, csak elobb meg kell tudni hova kell menned... akcios, nagyonm olcso jegy nem tul eselyes, de ki tudja, de jegy marcsak akad! En drukkolok... innen arrafele (de mondom, ez atszallasos nekem innen eszekrol) augusztusra meg volt nemreg oda-vissza jegy, mondjuk Lufthansat es AireFrancet neztem, es nem tunt nagyon problemasnak, bar nekem rugalmas volt az utazas napja, ami nalad konkret. Neten is utanna tudsz nezni a helyeknek, mi az abra arra a napra, csak tudni kell hova erkezel...de gondolom Liszabonba...
Előzmény: Eavit (1630)
Eavit Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1630

két hét....:) béna vagyok. meg sötét van és csak a monitor világít.

és most anyámék is stresszelnek a repjeggyel, hogy nem fogsz kapni kislányom!!!

aaaa.

Előzmény: quilla (1628)
Eavit Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1629

ja bocs. 28.

két hét lesz csak nekem előbb haza kell érnem.

Előzmény: Eavit (1627)
quilla Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1628
3 napos ifjusagi tabor? Es ezert atutazni egesz Europan? Raadasul az egesz utazast az uccso pillanatban szervezve? Kalandos lesz! :) En nem csodalom, ha stresszelsz ezen. En jomagam el nem indulnek ide 3 nap miatt (persze mi eszkon lakunk, ide csak atszallasos repulovel lehet eljutni, ami horror draga, ha neked jo lesz Liszabon akkor az elviselhetobb ar ha sikerul jegyet venni), amikor haza megyuink, a 10 nap a minyima. De biztos izgalmas lesz, csak iszonyu rovid es ahoz kepest nem is olcso, ha te fedezed a koltsegeit az utnak.
Előzmény: Eavit (1627)
Eavit Creative Commons License 2006.07.22 0 0 1627

sziasztok!

 

engem választottak magyarországról és egy ifjúsági táborba mehetek augusztus 15-től portugáliába. a pontos helyet ugyan nem tudom, (kedden lesz az eligazítás) viszont az utazást azt magunknak kell elrendezni. én kész szerencsétlenség vagyok, a saját városomban eltévedek és egyedül kell mennem. na meg repjegy foglalásom sincs, pedig aug 15-re nekem kell repjegy oda és aug 18ra kell vissza. muszáj.

szóval stresszelek, de nagyon.

plusz az országon belül is tuti utazni kell. vonat, busz... ááá. rettegek.

ja és a nyelvvet sem beszélem.

 

valaki mondjon pár nyugtató szót!

tomirini Creative Commons License 2006.07.21 0 0 1626

Sziasztok!

 

Ha valakinek esetleg van infoja arról, hogy nagyjából mennyiért lehet autót bérelni Portugáliában, azt nagyon megköszönném!!!

Mica25 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1625

Köszönöm a sok jó tanácsot, remélem holnap sikerrel vesszük ezt az akadályt is. Nagyon várjuk már az utazást.

 

 

 

Előzmény: adam.k (1623)
linha Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1624
Troia felöl könnyebb a kompot megközelíteni, mert az egy szál út éppen oda vezet. Setúbal-ban a közlekedési táblák eligazítanak, ezeken rajzolt komp, a 'ferry' szó és talán Troia felirat van. Mindkét oldalon van egy-egy bódé a kompra vezetö úton, már ahol sorba állsz, ahol az emberke árulja a jegyeket, ki se kell szállni a kocsiból. Mi 1 autó vezetövel+egy felnött+2 gyerekre 6.50€-t szoktunk fizetni. Az út, ha jól emlékszem, kb. 25 perc, ami alatt az autót rendesen lezárva fel lehet menni a teraszra és onnan lesni a delfineket... Egyébként két komp jár, egyik ide, másik oda, folyamatosan járnak, tehát kiürül, megtelik és már megy is. Hogy reggel mikor indulnak és este meddig, azt nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (1621)
adam.k Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1623
A repteren berlesnel altalaban szokott lenni egy extra ado, nehany euro, ami a repteren felvetel dija. Ez a belvarosban nincs, de az arba bele szoktak eleve szamolni, nem plusz varatlan kiadas. Ha esetleg az autot nem a felvetel helyen adod le, annak is szokott lenni extra koltsege, nehany eur.

Nagyobb, ismertebb kolcsonzoknel ugyelj a biztositasra. A kocsi felvetelnel zarolnak adott osszeget a szamlan (ez fugg az auto tipusatol, berles idejetol) es ez a biztositasnal az onresz. Ha olyan biztositast kotsz, amelyben nincs onresz, akkor ez a kaucio. Mindket esetben az auto leadaskor megszuntetik a zarolast es csak a tenyleges dijat vonjak le, ha nem volt problema (kocsin nincs uj serules, tele tankkal hoztad vissza stb). Ilyen maceras peldaul a Hertz.

Kevesbe maceras peldaul az Europa Rent-a-car, aki viszont ismereteim szerint Portugaliaban sajnos nincs. Pedig olcsobbak, es kevesbe burokratak.

Nincs tapasztalatom brokerrel, aki egy noname figura/ceg, aki igazi autokolcsonzok ajanlatat tovabbitja es rajta keresztul bonyolitasz mindent. En idegenkedem attol, hogy mast bevonjak ebbe amikor neten en is megrendelem ahonnan csak akarom.

En mindenkepp javaslom az autoberlest a repteren: tobbe kerul ha a cuccokkal elkezdesz bebumlizni a varosba, es ott megkeresni az irodat. Ha eloszor berelsz kocsit, akkor szerintem valamilyen nagy nemzetkozi ismert cegnel valassz autot, meg ha kicsit dragabb is (Avis, Hertz stb). Nem vernek at, korrektek, segitokeszek es baj eseten (remelhetoleg erre nem lesz szukseged) korrekt segitseget kapsz. Kis cegek sem vernek at, de aprosagokra Neked kell ugyelned (pl. biztositas, benzin a leadaskor, esetleg korlatozott km hasznalat, hatar atlepes stb). Szinten fontos dolog, hogy nagyobb cegeknel csak dombor kartyaval tudsz autot berelni (ez lehet debit es credit egyarant!) kisebb cegenkel kp van, ami kellemetlen lehet, ha hirtelen egy kauciot kell kifizetni es nincs annyi keszpenz.

Ha itthonrol lefoglalod az autot (ezert elonyos a nemzetkozi ceg, ezeknel konnyebb) akkor garantalt aron kapsz autot, ami euroban ertendo. Az arfolyamon meg bukhatsz, de az ar biztosan nem megy feljebb, es biztosan lesz auto is (ha epp a rendelt tipus/kategora nincs, felar nelkul kapsz nagyobb autot).
Előzmény: Mica25 (1622)
Mica25 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 1622

Sziasztok!

a Segítségeteket szeretném kérni.

Július 19-én utazunk Lisszabonba repülővel, a szállásunk Estorilban van. Mivel lehet a legkönnyebben eljutni oda? 10 napig leszünk kint és szeretnénk autót bérelni. Tudtok ajánlani valamilyen jó autó kölcsönzőt? Érdemes a repülőtéren bérelni autót?

 

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1621
Mennyibe kerül a komp, hol kell jegyet venni, meddig tart az ú
t, milyen gyakran jár a komp, a kompot hogyan lehet megközelíteni?
Előzmény: kölni (1616)
linha Creative Commons License 2006.07.15 0 0 1620

Többet ég az erdö észak felé és az ország középsö részén, mert arrafelé több erdö van... Általában ha jól emlékszem ezeken a környékeken szokott égni és itt is nagyobb a készültség: Castelo Branco, Santarém, Braga, Viseu, Porto, Vila Real, Viana do Castelo, biztos kihagytam egyet-kettöt. Idén egyébként június végéig jóval kevesebb erdö égett el, mint tavaly, pontosabban a tavalyi összesnek csak 3 %-a. Viszont az "erdö-égési szezon" igazán csak most kezdödik, eddig nem volt elég meleg, most viszont van... ezen a hétvégén 35-42 fok mindenfelé.

Előzmény: ouch (1618)
quilla Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1619
Az opciotok az, hgy vagy mentek vagy nem, mert egy ut vezet oda :) De hogy jpvo het vegeig mi eg le meg mi nem, azt igy elore szerintem nem tudni. Bevallom nem neztem hireket nehany napja, itt eszakon viszont az egre nezve mondom, Porto kornyeke aktualisan nem all langokban. Meg.
Előzmény: ouch (1618)
ouch Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1618
Sziasztok

Tud valaki pontosabbat az erdőtüzekről, milyen területeket érint? Jövő hét végén utazunk, célba vettük a Serra da Estrella-t is, és jó lenne tudni merre ne menjünk..
linha Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1617
Ezen én is csodálkozom. Bár lassan megszokom már, hogy a portugál mentalitásnak ez is része. Én is jártam már többször azon a kompon, de sose láttam még delfineket.
Előzmény: kölni (1616)
kölni Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1616

Hétfön délelött mentem át Troiából Setubálba a komppal. Legalább 5 - 6 delfincsaládot letetett látni, némelyikük még ki is ugrott a vízböl, mint a Flipper a filmben. Ha lett volna egy kis szerencsém, akkor jobb képet is tudtam volna csinálni róluk.

Ami viszont furcsa volt az az, hogy a portugálokat ez egyáltalán nem érdekelte. 

Előzmény: linha (1615)
linha Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1615

Kölni, Te saját szemeddel láttad a delfineket? Úgy tudom, manapság már nagy szerencse kell hozzá, hogy láthassa öket az ember. De az biztos, hogy élmény. Nekem még az állatkertben sem volt szerencsém eljutni, a gyerekeim látták ott a delfin-show-t, de a természetben egész más lehet, már csak a lelkiismeret miatt is, kellemesebb a  tudat, hogy nem fogva tartott állatot lát az ember...

Előzmény: kölni (1612)
Aaniko_Bp Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1614
Aki még repjegyfoglalásban van, annak www.hunair.hu Gyorsan, szinte a legjobb árakon produkálnak közvetlen járatra jegyeket a TAP-tól.

Amúgy mi most indulunk vasárnap és aki még szervezkedik, annak ajánlanék egy nagyon ötletes megoldást.
Mivel mi is szeretnénk több várost megnézni és autót bérelni felvettük egy magyar irodával a kapcsolatot,aki fly and drive utakat szervez. Repcsiről leszállsz, átveszed az autót és 7 különböző városban az iroda foglal neked szállást. A program is nagyon jó, de igazából azt csinálsz amit akarsz, csak az éjszakát töltöd mindig az előre megadott helyeken. Bár okosan van szervezve, mert ilyen szállásokat tartalmaz: Porto, Braga, Coimbra stb.

Ha valakit érdekel írhat privátban is mesélek, vagy www.aquatravel.hu
kölni Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1613
kölni Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1612

Helló Linha,

valóban vannak a setubáli öbölben delfinek.

Előzmény: linha (1606)
zolllko Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1611
hello, most portoban vagyunk, holnap megyunk aveiroba, majd valamikor lisszabonba...csurgunk lefele. van meg valaki , aki portugaliaban utazgat, inna velunk sagrest?udv zoli
Leníta Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1610

Szia!

 

Szerintem, ha Aug. elején akartok utazni, mindenképp foglaljátok le már most a repjegyet, mert én Aug. végén alig találtam magamnak a múlt héten.Az IBUSZ-nál egész jó ajánlatok vannak. Ha viszont szétnéztek a Last-minute, valamint akciós ajánlatok között, ott láttam 25000-ért szállást, bár 2 **-os helyen félpanzióval.

Érdemes még itthon utánanézni a szállásnak, mert akkor még tudtok válogatni, ott meg gondolom csak fél napotok lesz rá.

B_ADAM Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1609

Sziasztok!

 

Augusztus elején szertnénk Portugáliában tölteni a nászútunkat.

Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, remélem,h tudtok segíteni nekem...

Szóval mi úgy gondoltuk, hogy veszünk egy repjegyet és bérelünk autót még itthonról, hogy várjon minket a reptéren és "majd lesz valahogy" alapon elindulunk arra, amerre gondoljuk. Nem akarunk szállást foglalni, viszont nem tudom, hogy kint lehet-e, illetve milyen áron találunk? Nincs igazán nagy igényünk, éppen csak arra kellene a hely, hogy aludjunk és feltöltsük az aksikat ;) Nem kell, hogy csillagja legyen a helynek, jó bármi nagyjából.

Jó lenne, ha tudnátok mondani egy kb-árat arra, hogy mennyiből lehet kihozni 10-12 napos programot autóbérlés és benzinköltség nélkül (effektíve csak a szállás és a kaja mennyi).

Köszi előre is a segítségeteket, üdvözlet:

Ádám

 

kölni Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1608

Na akkor jó utat! Az idöpont remek, mert a portugáloknál az augusztus a szünidö hónapja és akkor szinte lehetetlen elönyösen szállást találni. Lisszabon tele van panzióval, ha van idötök, hogy összehasonlítsátok az árakat és nem feltétlen a centrumban akartok lakni, akkor biztos találtok valami megfelelö helyet.

Ezen a címen (németül) találtok néhány információt: http://www.lissabon-reisen.com

Ha autót akartok bérelni, akkor ajánlanám a Bunge-Algarve@web.de címet. Angolul, németül vagy portugálul lehet írni nekik, ha a "kölni csapatra" hivatkoztok, akkor további kedvezményt kaptok.

A Bunge úr esetleg szállás ügyben is tud segíteni.

 

 

Előzmény: Aaniko_Bp (1607)
Aaniko_Bp Creative Commons License 2006.07.02 0 0 1607
Sziasztok,

Mi 16-án indulunk Portugáliába. Előbb Lisboa aztán Porto. Vannak akik ugyanezen időben csavarognának? Szívesen csatlakoznánk párhoz, vagy bárkihez. Autót szeretnénk bérelni és két hét alatt a legfontosabb látnivalókon végigfutni.
Érdeklődnék hogy esetleg helyiek milyen szállást ajánlanának, ami nem hotel, mert mi magánszállást tervezünk, esetleg kiadó szobákat. Köszönöm a válaszokat előre is.
A.
Előzmény: gradisca (1582)
linha Creative Commons License 2006.06.30 0 0 1606

Hozzátennék egy-két dolgot, ahhoz, amiket kölni írt:

Setúbal mellet van Palmela, ahol fent a dombon van egy vár, innen is nagyon szép kilátás nyílik Setúbalra, a Sado torkolatára és Troiára. A Sado torkolatában állítólag a szerencsések még ma is látnak delfineket, ami régen mindennapos volt, egész felúsztak a folyón. Troián kellemes a homokpart, bár viszonylag meredek, Comporta a keresendö hely. Évorában van egy római kori templomrom, a Diána templom. És Setúbal közelében nem szabad kihagyni a hegyet: Serra de Arrábida, gyönyörü a kilátás és egy helyen Lisszabont is lehet látni - élmény. Festöi kis helyecske itt Portinho de Arrábida, de ide semmiképpen ne menjetek hétvégén ( beleszámítva a pénteket és a hétföt is ), mert le sem bírtok menni, szük az út és lent max. 50 parkoló hely van csak.

Előzmény: mela111 (1602)
mela111 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1605
Köszönöm szépen!
Előzmény: kölni (1604)
kölni Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1604

Ca. 30 km-re Lisszabontól délre van Setubal. Nem a város "kipucolt" része az érdekes, a romantikus szép régi utcákban találod meg a portugál romantikát.

Ha délelött járnál ott, he haggyd ki a vásárcsarnokot. Egyszerre meg fogod látni mi mindent lehet a tengerben fogni.Setubálból nyaranta sétahajó indul az öbölbe és a Sado folyó deltájába.

Setubálból komppal mehetsz át Troiába, ahol létnivalót nem nagyon tudok javasolni neked. Az újonnan épült autópálya elvisz téged vagy keleti irányban Evorába (ami csontakabinettjéröl híres) vagy délre Alcácer do Sal-ba. Alcácer ios egy nagyon romantikus városka. Említésre méltó még Santiago do Cacém. Grandola a portugál forradalom bölcsöje. Grandola határában egy szirten van egy kápona. Oda is érdemes felmenni, gyönyörü kilátás van az Alentejóra. Sines egy kikötöváros, ide futnak össze hajnalonként a halászhajók. Egyébként ipari központ.

Sinesböl a tengerpart mellett vezet az út Porto Covoba, ahol érdemes megállni egy kávéra, mielött az Alentejo egyik legromantikusabb városába, Vila Nova de Milfontesbe vezet az út. A Mira folyó, mely itt éri el az óceánt, sokáig Európa legtisztább folyólya volt. Alentejóban még említeni szeretném Odemirát, Odeceixe-t és Beját. Beja ezek közül a "legeurópaibb", hiszen az itt állomásozó német csapatok új arculatot adtak a kis városnak.

Viszonylag kevés túristával fogsz Alentejóban találkozni. Ennek megvan nemcsak az az elönye, hogy a pénzedért többet kapsz, mint más országrészekben, de egyes helyeken még találkozhatsz a romantikus "igazi" Portugáliával.  

Lehet, hogy kimaradt ez vagy az, talán lesz még valaki a topicban, aki más szemmel látta ezt a gyönyörü vidéket.  

Előzmény: mela111 (1601)
quilla Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1603
A szeptember az itt meg elegge nyari kategoria. Tavaly 'nyaron' szept 30.-an gyerekem meg lazan furdoruhaban lubickolt a Minhoban.
Előzmény: mela111 (1601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!