Keresés

Részletes keresés

pbence2345 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1143

Nekem a gumi is kulon biztositva volt - kiindulva nehany deli tengerpart megkozelithetosegebol - , az underbody damage is benne volt sztem, mert azt mondta a csavo, hogy barmi baj tortenne 1 eurot sem kell igy fizessek.

 

Persze a barmi baj alatt nem mindent kell erteni, mert a gepjarmuvezetes tiltott atengedese, vagy az ittas vezetes, stb. eseten bajba vagy.

Előzmény: v_viktor (1139)
quilla Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1142

Ezekrol az autos dolgokrol jut eszembe egy alig 3 hetes sztori, ami meg meglepoen pozitiv. A vege.

Van itt egy vegyesparos, a ferkj a portugal szinten...este jott haza, autojat leparkolta (belvaros legbelseje) es ment haza. Feleseg utanna jott valamivel, latta is a parkolo kocsit. Naplemente, ejszaka, alvas, ebredes, ferj el a munkaba. de azon lendulettel ment is haza, es mondta a felesegenek, hogy elloptak a kocsit, nincs ott, ahol hagyta este. Lesapadtak, rosszul lettek, feleledtek es hivtak a rendorseget, hogy akkor bejelentsek a lopast, es lassan mar el is bucsuztak a kocsitol. Rendorseg bejelentkezett telefonba es azonnal kerte a kocsi rendszamat, majd orommel kozolte a baratnom ferjevel, hogy megvan a kocsija, dehogy loptak el. A rendorsegnek van egy ingyenes szolgalatatasa, miszerint ha a kocsidat nyitvahagyod az utcan akkor ingyen elszallitjak es biztonsagba teszik, a lopast megelozendo. Es valoszinuleg a ferj valamennyire nyitva hagyta a kocsit (ablakot?), egy arra jaro jarokelo bejelentette a rendoroknek, azok meg elszallitottak. Igy masnap Happy End kereteben ingyen es bermentve lehettt menni es atvenni az ep es sertetlen autot.

Előzmény: laranjeiras (1140)
quilla Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1141

Idegenfobiat en sem tapasztaltam. Ilyen teren sima az ugy... de a tularado nyakadbaborulas nekem (nehany itteninek szintugy) nem hiteles...

Vidam es szeleburdi? :o) Lehet, en nem jarok annyira fiatalok kozott (ha az ovodat nem szamitom).

Azert a nagy nyitottsag es baratkozas sem feltelenul igaz... vagy nem mindenhol? nem minden korosztalyra? lehet a nagyvaros (Lisboara ertem) mas egy kicsit mint itt... pl az oviban a szulok kozott. Mi vagyunk ott szerintem a csodabogarak :D

 

Biztosan nagyon mas amugy az emberek hozzadallasa varosban, videken, megvidekebben. Odahaza is, azt hiszem.

Előzmény: v_viktor (1138)
laranjeiras Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1140

Nem vagyok otthon az autóbérlésben, csak barátok révén hallottam érdekességeket.

 

Az egyik cégnél lefoglaltak egy kocsit telefonon, mikor kiértek a cég telephelyére, akkor derült ki, hogy a kocsiért azóta többet kérnek. Ez szerintem nem egy korrekt dolog, de úgy tûnik létezik ilyen is.

 

Egy másik alkalommal mikor autót kölcsönöztek, az utolsó nap estéjén meghúzták a kocsi oldalát. Persze a tettes ismeretlen, nem hagyott cédulát. Szerencsére biztosítással kölcsönözték a kocsit, de így is kb. 100 ezer forintnyi volt az "önrész".

 

Szóval vagy egy jó biztosítás, vagy tuti helyen kell parkolni (ez ugye nem mindig egyszerû).

Előzmény: mare27 (1133)
v_viktor Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1139
Jól mondja Bence, ha nyugodtan akarsz aludni akkor érdemes "Super CDW+TP"-t kötni. Így nincs önrész törés és lopás esetén. Én legutóbb kötöttem, de az közel-kelet volt. Persze nem történt semmi, de szerintem jobb a békesség 50-70 USD-ért, mint utólag 4-500 USD költség. Amúgy a gumi és underbody damage még így is mindig a sofőr felelőssége!

Persze az is igaz, hogy ha valaki Budapesten napi rendszerességgel közlekedik, akkor a legtöbb helyen túl kell élnie karcolások nélkül :)
Előzmény: pbence2345 (1137)
v_viktor Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1138
Hmm, én akikkel találkoztam azok hozzánk magyarokhoz képest meglepően nyitottak és életvidámak voltak. Igaz hogy én a fiatalok közt (~25-40) mozogtam, de nekem annyi jött le, hogy vidám de szeleburdi népség a portugál. Persze, a buszon-metrón azért látni búvalbélelt tömeget, ez mindenütt van. Különösen nagy volt a kontraszt amikor egy másik mediterrán országból érkeztek hozzám ismerősök, úgy emlékeztem rájuk mint valami kicsattanó népségre, ehhez képest eléggé hűvösek voltak.

Külön pozitívum volt, hogy nem éreztem különösebb fóbiát az idegenek felé részükrőll, pedig a sokadik alkalommal már nem csak mint mezei turista jártam arra. Aztán lehet ha kiköltöznék holnap rögtön más lenne a helyzet...

Apropó: itthon MO-n van aki fogja a TV Cabo-t?
pbence2345 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1137

En az all inclusive szolgaltatast valasztanam. Persze mindenki sajat maga donti el,hogy mit valaszt. Itt nem a nagy es ismert irodan van a hangsuly, hanem az all inclusive biztositason.

Most kint megtortent ket cegnel is, hogy nem volt szabad auto aznapra, ezért főszezonban érdemes előre foglalni.

Előzmény: mare27 (1133)
Noa Pearl Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1136
most 1 picit megnyugodtam :)
Előzmény: laranjeiras (1132)
quilla Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1135

Csak nem letelepedtel mar vegleg? :o)

Amugy azert a kezen fogva setalo par szerintem annyira nem feher hollo errefele, de hogy konzervativak (alkonzervativak, kepmutatoak kifele) az tenyszeru. Csokolozni nyilt szinen tenyleg nem megy... mitobb, miniszoknya=prostitualt...

Az abortusz mizeria meg tok jo politikai lovacska... kozben meg a fel orszag atsetal a hataron es megoldja...

En azonban nem egyszer lattam mar kezenfogva setalo noket is a varosban. Es senki nem fujozott vagy forgott utanuk.

Előzmény: laranjeiras (1132)
laranjeiras Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1134
Még egy kis adalék. Mi magyarok vagyunk mindketten, úgy is viselkedünk itt is, és sosem volt incidens ha túlságosan elmélyedtünk egymásban. De tegnapelôtt a buszon csókolóztunk, mikor a buszvezetô hátraintegetett, hogy hagyjuk abba. Úgy látszik ez már sok volt :o)
Előzmény: laranjeiras (1132)
mare27 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1133

Sziasztok!

 

Autóbérléssel kapcsolatban szintén. Elolvastam az 1080-as hozzászólást, de sajnos nem nagyon értem a tanulságot. Most akkor érdemes inkább többet fizetni és ismert, nagy irodánál bérelni "all inclusive" autót, vagy mindegy, mert úgyis karcos-horpadt mindegyik, csak jól meg kell nézni mit visz el az ember és nyugodtan lehet bármelyik sarki bodegában bérelni adott esetben jóval olcsóbban? Mit jelent a jóval olcsóbban?

Továbbá: ha nagyobb céget választok érdemes-e már előre, a neten foglalni (mindenféle akciókat hírdetnek csak netes foglalásra) vagy a helyben bérlés sem kerül sokkal többe?

 

laranjeiras Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1132

Bocsánat, csak ezt olvastam: "olvastam, hogy Portugalia elege open-minded orszag", nem bírom ki válasz nélkül. Elôrebocsátom, lisszaboni vagyok.

 

Szerintem egyáltalán nem annyira open-minded kategória. Ahogy látom nemcsak a homoszexualitással vannak konzervatív nézetei az átlagembernek, de az abortusszal kapcsolatban is. Nem preferálják az utcán a szerelem megnyilvánulásait sem.

 

Több újságcikket is olvastam már ezekkel és hasonló témákkal kapcsolatban. A túristák által gyakran látogatott területeken biztos nincs gond, de másutt egy hosszasabban csókolódzó pár már feltûnést kelt. Ha egy pár kézenfogva sétál, akkor az szokatlan, feleségemmel összenézünk: nocsak, talán csak nem túristák?

 

Azért érdekelne miért kerültek ezekbe a kategóriákba azok a hotelek. Lehet, hogy ezek open-minded kategóriájuak, a többi nem?

Előzmény: Noa Pearl (1130)
quilla Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1131

Erdekes, mert a zember kifejezetten nem szertei a Tokajit, neki tuuuul eros. Ami viszont annal inkabb bejott, azok a Balaton felvideki asztali borok. Na azt szereti :o)

 

Amugy meg kisutott a nap :o) Egy csepp nem esett, pedig nagyon logott a laba reggel...

Előzmény: pbence2345 (1127)
Noa Pearl Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1130

a liboaguide-on jo nehany hotel fent van a gay&lesbian link alatt, amelyeket korabban potencialis szallasaim koze felvettem...

erdekes modon, korabban sehol nem olvastam ilyen jellegu hivatkozasokat, infokat roluk

olvastam, hogy Portugalia elege open-minded orszag, magam is az lennek... de nem szivesen laknek egy ilyen panzioban v. hotelben..

Előzmény: Noa Pearl (1128)
laranjeiras Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1129

Ezt a hotelt nem ismerem sajnos, és a napokban biztosan nem jutok el a környékre, de hátha valaki aki még olvassa ezt tud mondani valamit.

 

Amit találtam ez volt: http://www.portugalvirtual.pt/_lodging/costadelisboa/lisbon/hotel.internacional/ptindex.html

 

A látottak alapján jó helyen van, bár az ára nem csekély.

Előzmény: Noa Pearl (1122)
Noa Pearl Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1128

1 web site-ra bukkantam az iment, mely hotel/panziok elerhetosegeit tartalmazza kulonbozo kategoriakba sorolva (5*, 4* stb)

rakerestem 1-2-re es bakker introkent "izmosfiuk" jelentek meg..

gay hotel..

 

pbence2345 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1127

Nyilvan mas a ket tipusu bor, de a Tokaji Aszuval sztem ott is lehet aratni.....:-))

 

Az idovel kapcsolatban mar portugalia sem szamit biztosnak...... De en mindig a jot keresem midnenben, es legalabb nem egtunk s..rra az elso napokban. Eleg volt a delen a napsutest elviselni....:-))

Persze a 18C-os esos landolas utan nem ezek a pozitiv gondolatok merultek fel bennem, annyi varakozas utan.....:-)))

Előzmény: quilla (1125)
quilla Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1126
Ja igen, kifogtatok az esos szakaszt az ittlet elejen, gondoltam az a nyaron az egyetlen. De nem, vasarnap ota hasonlo, csak azzal a kulonbseggel, hogy most joval melegebb van. Mondjuk kellemesen permetezett vasarnap, delutanra meg mindig kisut...
Előzmény: pbence2345 (1124)
quilla Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1125
Jeee, velem sosem pakoltattak meg ki uveget emiatt. Persze en nem is innen vittem bort haza, hanem forditva :o) Nemnormalis dolog, tudom :o)
Előzmény: pbence2345 (1124)
pbence2345 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1124

Juj-juj!

 

Vigyázni kell mit rak az ember a ruhák közé.....

Én most az összes portói bort a hátizsákomban hoztam haza, csak az volt benne, de dugig raktam......portoba ki is pakoltattak a repteren, mert nem lattak az atvilagitoba a sok uvegtol,h van-e benne fém....:-))) Majd leszakadt a hátam mire hazaértem.....:-)))

Előzmény: Noa Pearl (1107)
pbence2345 Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1123

Ma sajnos nem fog osszejonni, de irtam mailt neked.

 

udv

Előzmény: v_viktor (1120)
Noa Pearl Creative Commons License 2005.07.26 0 0 1122

 

a Hotel Internacional-rol tudsz valamit?

azert gondolkozom ezen, mert a Rossion van.

koszi

Előzmény: laranjeiras (1121)
laranjeiras Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1121

Ebbôl most kimaradunk, azt hiszem. Már voltam ezeken a helyeken :o)

 

Lisszabonban azt hiszem pár érdekes rész:

1. Ocenario

2. a Vasco de Gama mellett a park, egészen a toronyig. Ott van libegô is.

3. Baixa - Chiado, Alfama: barangolás

4. São Jorge kastély (Alfama)

5. ha bevásárlóközpont, akkor az egyik legnagyobb európai: Colombo (Colegio Militar / Luz, a kék metró vonalán)

6. Állatkert, nagyon jó, kb. 3-5 óra gyerekkel + a delfinek

7. a felfedezôk emlékmûve megint mûködik péntek óta, de azon túl a Belém tornyot érdemes megnézni, és Belémben a múzeumokat (kocsi, tengerészeti, egyéb)

8. van planetárium is

9. Gulbenkian, ott nem voltam, nem az én világom, de állítólag nagyon jó

10. Sintra, korán kell indulni, lehetôleg délelôtt, különben az ember könnyen kimarad valamibôl. (A térképeknek nem szabad bedôlni, vannak útközben hegyek is.)

11. a két híd: a Vasco de Gama hídja szerintem a toronytól a legszebb, az Április 25-e pedig a Docas-ból, ha éppen ott eszel, vagy ha átmész rajta, akár vonattal, amint Setúbal-ba mész. (Setúbalban nincs rendes strand, át kell menni Troia-ba.)

12. a stadionok: talán a Colombóba menet egyszerûbb megnézni, de jobb megkérdeni valakit ott helyben hogyan jutsz oda, mert nem mindenki találja meg az utat (nem egyértelmû)

13. Cascais: tengerpart + egy ebéd a Villa Cascais bevásárlóközpontban, spórolósabbaknak a Jumbo-ból

(14. Estoril-ról nagyon keveset tudok sajnos)

 

Szóljatok ha valamiben tudok segíteni, néhány árra is emlékszem még, vagy meg tudom nézi ha kell.

Előzmény: Törölt nick (1115)
v_viktor Creative Commons License 2005.07.25 0 0 1120
Bence,

küldtem neked emailt a gmailre az elérhetőségemmel

Ha úgy alakul csörögj!

Viktor
Georgethebig Creative Commons License 2005.07.23 0 0 1119

Nem veszélyes szerintem. Nemrég mentünk végig rajta (Av. de Liberdade) éjfél-1 óra körül, minden rendben volt. Kisebb csoportokban beszélgettek fiatalok, semmi probléma nem volt, nagyon nyugodt résznek tűnt. Ráadásul jó széles út, úgyhogy ha nem szimpatikus elemek jönnének veled szemben, akkor át tudsz menni a másik oldalra...

Előzmény: Noa Pearl (1116)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1118
Ezt nem tudom én csak nappal közlekedtem a metróval és nappal minden o.k.,éjjel nem tudom milyen a közlekedés.
Előzmény: Noa Pearl (1116)
v_viktor Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1117
Nem igazán amennyire én láttam, az egy ferekventált főút, mindig vannak ott emberek.Nem fog senki késsel neked támadni még akkor sem ha a fényképeződet hordod a nyakadban. Viszont a csomagjaid soha ne rakd le sehol nyilvános helyen 2 másodpercre sem!
Előzmény: Noa Pearl (1116)
Noa Pearl Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1116

KB hasonloak az elkepzeleseim. a neten van jo sok info + van 3 konyvem Portugaliarol.

1 kerdes: mennyire veszes ejszaka 1edul kozlekedni Baixa es a Praca Marques de Pombal kozott?

Előzmény: Törölt nick (1115)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1115
Lisszabon:Baixa Chiado és környéke-sétálóutcák,Oceanarium,Vasco de Gama torony,Vasco de Gama bevásárlóközpont,Állatkert,Gulbenkian múzeum,Felfedezők emlékműve és környéke,hidak,stadionok
Lisszabon környéke:Sintra,Cascais,Estoril,Setubal
Előzmény: Noa Pearl (1114)
Noa Pearl Creative Commons License 2005.07.22 0 0 1114

varoslatogatas Lisszabonban: roviden

kezdo szinten nekem, mert meg nem jartam sem Lisszabonban, sem Portugaliaban

elkepzeleseim mar vannak, hogy mit kellene megnezni, hol kellene lakni.. ilyesmi.

Előzmény: laranjeiras (1113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!