Keresés

Részletes keresés

quilla Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1071
Nemi erdotuz kell legyen Porto korul, mert a zuram azt mondja, az egesz belvarosban fust es fustszag terjeng. Megyek en is be, majd szemrevetelezem, de azert elkepeszto, hogy semmi nem tortenik a temaban...
quilla Creative Commons License 2005.07.08 0 0 1070

Amennyire emlekszem, mikor lementunk Bencevel Aveiroba ott azonnal nagyon segitokeszek voltak szallasugyileg, megvartuk vele mi is a procedura veget, nehogy szallas nelkul maradjon de segitettek neki azonnal :o)

Air Berlin jo buli!! Jottem mar azzal, a Niki Becstol Palmaig felulmulja meg a Lufthansa kiszolgalasat is... mondjuk a csomagom lemaradt Palman es csak masnap este ert utannam, de ugye en haza jottem, ebbol nem volt nagyobb felfordulas mert vollt itt ruha.

Előzmény: hedus (1069)
hedus Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1069

Ezer köszönet! Biztos szükségünk lesz némi segítségre!

Amúgy a repjegyet most intézzük, valószínűleg Air Berlinnel megyünk Bécsből! Szállásunk még nincs! Ugyan megigényeltük a koleszt, de nem sok reményt fűzünk hozzá! :(

Előzmény: quilla (1067)
v_viktor Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1068

Szia Évi,

 

Lisszabonról tudok csak érdemben nyilatkozni, az összes többi helyen nem vagyok annyira ismerős még sajnos.

 

A reptérről a belvárosba legegyszerűbben busszal vagy taxival lehet eljutni. Vagy van az Aerobus. A taxisok 14-15 EUR körül kérnek azért az útért ami amúgy 5 EUR lenne, igaz hogy csak a városba befelé. Ha busszal akarsz menni, akkor az 5, 22, 44, 45 és 83 számú buszok állnak meg a reptéren. Ha kijössz az érkező szinten (az alsó szint) ahogy kilépsz az épületből lesz előtted egy csomó taxi, a következő járdaszigeten van az Aerobus megállója ha jól emlékszem. Ez körbe-körbe jár a reptér és a városi hotelek között. Ha ennél is tovább mész egy füves lejtő jön, jobb kéz felé a távolban egy benzinkút, bal kéz felé a közelben egy buszmegálló, itt áll meg a 22, 44, 45, 83 sz. busz. Ha jön egy, olvasd le a számát, és ha jó neked akkor ahogy láttam le kell inteni, cska úgy nem áll meg. Jegyet vehetsz a fedélzeten.

 

A 22-es végállomása a Marques Pombal, ott van muito-muito luxushotel.

A 44-es a legbelsőbb belvároson át (Rossio) megy a Cais do Sodré-ig.

A 45-ös lényegében ugyanez, csak máshonnan indul.

A 83-as számodra hasznos vége valószínűleg szintén a Marques Pombal lesz.

 

Ha küldesz nekem egy e-mail címet ahova nagyobb file-okat küldhete, akkor elküldöm szívesen a megállólistát, a térképet, stb, bár minden fent van a www.carris.pt oldalon.

 

Szállás ügyben én a neten keresgéltem, és itt foglaltam: http://portugal-hotels.com/com/hoteis.php?c=200&lg=pt

A belvárosban amit kipróbáltam az a Hotel Suíco Atlantico (http://portugal-hotels.com/com/hotel.php?hid=1008&lg=pt), ez a Restauradores megálló mellett van, az Elevador da Gloria alsó állomása mellett. Eldugott kis utcácska, kicsi, sötét szobák, gagyi reggeli, viszont a személyzet kedves, és ennél bentebb ennél olcsóbban nem tudom hol lehet megszállni. Nekem neten át 37 EUR volt. (Helyszínen valami 80 EUR lett volna, háháháá!!!!)

A fenti oldalon tudsz on-line foglalni is, de ahhoz dombornyomott kártya kell (Mastercard vagy Visa, ami nem electron).

 

Amit egyszer kis szeretnék próbálni az egy szálloda az Expo-nál, az a városrész nekem nagyon tetszik, lehet sétálni a parkban, éjjel pedig bulizóna lesz a parti bárokból.  Ha pároddal mentek érdemes kipróbálni az ír kocsma mellett a torony felé eső brazil bárt, meglehetősen izgalmas táncokat lejtenek arrafelé, és a kezdőknek meg is tanítják hogy hogyan kell csípőnél összeragadva táncolni :)

 

A konnektor mint Bence is mondta ugyanaz, mint nálunk és a kettőhúsz is kettőhúsz :)

 

Jó utat, és ha valami info vagy segítség kell, írj bátran.

 

Viktor

 

 

 

Előzmény: L.EVI (1060)
quilla Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1067

Huuu, megszaporodik az itt elok letszama akkor!! Marmint a diakoke. Nem tul magas a szam, ahogy Bence meselte. Az ittlakoke meg stagnal, es foleg lanyok :o))

Na, ha valami segitsegre van szuksegetek, csak szoljatok!! Igaz ez itt nem Aveiro, de azert tul messze sincsen!

Előzmény: hedus (1066)
hedus Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1066

Igen! Azt hiszem ugyanarról a Bencéről beszélünk! :))))))))

Aki mióta hazajött megállás nélkül Portugáliát reklámozza mindenkinek! És ráadásul nem kis hatékonysággal, hiszen idén 2en megyünk Aveiroba! :))

Előzmény: quilla (1064)
quilla Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1065
jaaj, mar irni sem tudok a sok eppennel :oD
Előzmény: quilla (1064)
quilla Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1064
Bence, aki raadasul eppen itt mulatja idejet eppen :o)) Bence, akit a Portoi repteren ismertem meg, mert vittuk ot le Aveiroba az egyetemre kocsival, de rossz kijarati kapunal vartuk (mert nem tudtuk, hogy akkora adtak at a masikat is) de talpraesett volt, mert az egesz repteren atalsetalva meglelt minket :) Mondjuk ot ugye nekunk nem volt nehez beazonositani, a sok portugal kozott :))
Előzmény: hedus (1063)
hedus Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1063

Köszönöm a válaszokat!

 

Azt tudom, hogy a Maestro kártyával való fizetésért nem számolnak fel külön díjat, "csak" akkor, ha automatából veszek ki pénzt. Ezért gondoltam, hogy viszek ki valamennyi készpénzt, a napi bevásárlást meg próbálom nagyobb üzletekben bonyolítani, hogy tudjak kártyával fizetni.

Amúgy azért kérdeztem, mert mindenki úgy leszólja az én kis kártyámat, közben meg én úgy tudom, hogy a MasterCardnál annyival tud kevesebbet, hogy csak Európában használható!

 

Hogy hogy megyek ki, és miért? Megnyertem az Erasmus ösztöndíjat, és így Aveiroban fogok tanulni egy félévet. Pont úgy, mint Bence, akivel ráadásul itt egy suliba is járok! :))))) 

 

 

L.EVI Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1062
Köszi a választ. Egyébként - így utólag - olvastam a korábbi leveleidet, sok hasznos és érdekes dolgot találtam bennük.
Előzmény: quilla (1061)
quilla Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1061

Igaz nem engem kerdeztel, de nehany valasz:

 

- a dugaljzatok ugyanolynaok mindenhol mint odahaza, semmi gondod nem lesz vele

- szallas Portoban... lejebb irtam rola egy hoszabbat, egy olcsot is konkretan elerhetosegekkel, hatha neked is segit. Amugy azon felul a belvarosi szallashelyek (az olcsobbak) is kozel 40 euro korul vannak, bar nem kizart, hogy szerencsevel talalsz baratsagosabbat is... amit lejebb irtam az az weboldala alapjan kedvezobb. Hogy aztan hely van e, azt nem tudom persze.

Előzmény: L.EVI (1060)
L.EVI Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1060

Szia Viktor!

 

Augusztus elején készülök Portugáliába.

Olvastam a leveledet és nagyon sok hasznos infót találtam benne.

Ha nem zavarlak és van egy kis időd, akkor még lenne pár kérdésem. :)

 

(Lisszabonban, Portóban és Coimbraban szeretnék tölteni néhány napot.)

Szóval a kérdéseim:

- Lisszabonban a repülőtérről, hogy lehet bejutni a városba tömegközlekedéssel?

- Körülbelül mennyiért lehet megszállni a fenti városokban? Nem szükséges csillagos szálláshely, csak központban legyen és viszonylag kúltúrált  és persze ne túl drága legyen.

- Milyen a Portugálok csatlakozóaljzata (konnektor)? Telefontőltő meg ilyenek miatt érdekel.

 

Előre is köszönöm, szia Évi

Előzmény: v_viktor (1029)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1059
Hajrá Hédi!

Mit fogsz fél évig ügyködni Portugáliában és hol?
Előzmény: hedus (1056)
hg001 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1058

Szia,

 

éppen Portugáliában tapasztaltam, hogy voltak helyek (fôleg kisebb ajándéküzletek), ahol a Visa Electron kártyámat csak egy bizonyos összeghatár (kb. 1500 HUF-nak megfelelô pta) fölött használhattam. Arra hivatkozott a kereskedô, hogy a bank a kis összegeknél jutalékkal terheli meg ôt (ezt nehezen hittem el, de hiába: csak kp-t fogadott el a kis értéknél).

 

Igaz, hogy ez 1998-ban volt, lehet hogy azóta változott a helyzet.

Előzmény: hedus (1056)
quilla Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1057

Cirrus/maestroban nincsen tapasztalatom, a Visa/elektronnal semmi gond, bar azert valamilyen szinten korlatozott a hasznalata!

Arra nem art pl figyelni, hogy szolj a nankodban, hogy ezen a teruleten fogod hasznalni, ugyanis ugy jarhatsz, mint en azelott, hogy ok lattak, hogy kulfoldon lett tobbet hasznalva es ugy gondoltak, tuti elloptak a kartyat,, ezert se szo se beszed letiltottak, es egyszercsak semire nem tudtam hasznalni!!! Mondjuk az nem zavarta oket, hogy lopast nem jelentettem. Sebaj. De miutan ezt odahaza tisztaztuk mar tudjak es mar nem tortenik ilyen malor.

Valamint nem baj azt sem tudni, hogy ha uzletben fizetsz az oke, ha automatabol veszel ki penzt eleg szepen fizethetsz erte pluszban, valamint maximalt, hogy mennyit ad ki a gep egyszerre.

Előzmény: hedus (1056)
hedus Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1056

Sziasztok!

 

Én Gajdos Hédi vagyok, és szeptemberben fogok egy félévre Portugáliába utazni.

 

Itt még új vagyok, de már beleolvasgattam az eddigi hozzászólásokba, és tényleg nagyon sok hasznos infót megtudtam már!

 

Mégis lenne egy kérdésem! Van egy Cirrus/Maestro bankkártyám, és azt szeretném kérdezni, hogy ez mennyire elfogadott ott? Mármint sok helyen lehet ilyen kártyával fizetni? Vagy csináltassak inkább egy MasterCard-ot?

 

 

Champace Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1055

Szia!

 

Nem publikus az e-mailed, azért itt.

Autóbérlésnél tetszene az economycarrentals de nem hotelben szállok meg. Elég, ha megadok egy-egy hotelt a két városban, odamegyek és várni fog az autó az adott időben? Vagy ha elektronikusan elküldtem az ívet le tudom boltolni a tényleges kölcsönzővel? Depozit nincs? Megbízható az ügynökség?

 

Sürgős lenne, mert holnapután indulok.

Köszi,

Csaba

Előzmény: itsme1 (870)
Vitya Creative Commons License 2005.06.30 0 0 1054
Georgethebig Creative Commons License 2005.06.29 0 0 1053

Fociról jut eszembe: július 6-18 között tudtok arról, hogy Lisszabonban vagy Portoban lesz-e focimeccs? Bármilyen, amelyben első osztály csapat szerepel, érdekelne, Sporting, Benfica, Porto...

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.27 0 0 1052

Sziasztok!

 

Akit érdekel a foci, különösen a Ferencváros, és még különösebben a portugál foci, annak tetszeni fog a mai hír!!

 

:))

 

http://index.hu/sport/foci/figohuszti/

quilla Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1051
Valtozoan van dogmeleg, persze ez nem Alentejo hane Porto itt korulottem. De vannak napok mikor iszonyu, pl szerda volt ilyen, hetfo kedd visszafogott. Szoval nem folyamatos a dogrovas :)
Előzmény: Törölt nick (1050)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1050

Sziasztok!

 

A mai újságban olvastam, hogy az egész Hispán-félszigeten óriási szárazság van, láttam egy fotót is egy alentejo-i víztározóról, hát az nem volt semmi - tényleg ennyire dögmeleg is van hozzá?

orangeade Creative Commons License 2005.06.23 0 0 1049

Eladó repjegyek!

Air Berlin, 2 fő részére.

Odaút: 2005.08.30. Bécs - Sevilla

Visszaút: 2005.09.13. Lisszabon - Bécs

Összesen 290,- EUR /fő, átíratás díjával együtt. Ha érdekel, ide írj: orangeade@freemail.hu vagy portaslargas@beltav.hu

pbence2345 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1048
Köszi az infokat, mivel ugyis tervbe van, hogy megyünk délra, ezért majd ott szétnézünk,és csak megtalálunk a 10ből 1-et.....:-)))
quilla Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1047
Na aszonta a joember, hogy van egy Bragaban!! Meg hogy keressem meg a neten :o))) Szal Bragaban keressed...
Előzmény: pbence2345 (1044)
quilla Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1046
Megkerdezzem neked az embert? Bar o szerintem nem tudja vagy csak jol titkolja elottem, de akiktol a kerot vettuk ott van 3 gyerek is, nekik bizti lenne tippjuk :) mar ha van ilyen...mert pl erre a kornyeken strand-strand, szal nem tenger hanem medences normal hoju pancsi az nincs.
Előzmény: pbence2345 (1044)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1045

Algarve-ban tudtommal tíz fölött van az aquaparkok száma, méghozzá az N125-ös út mentén. 2003-as adat szerint felnőtteknek 7,50, gyerekeknek többnyire 5 euró a beugró.

 

üdvöz

embör

Előzmény: pbence2345 (1044)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 1044
Nem tudtok véletlenül valamilyen Aquaparkot vagy esetleg vidámparkot az országban??? Hol van ilyen a Porto-Algarve "tartományban"? Mennyi lehet oda a belépő?
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1043
Én is leszek Lisszabonban, igaz csak két és fél napot.
Előzmény: dismay (1040)
laranjeiras Creative Commons License 2005.06.21 0 0 1042
Mi Lisszabonban leszünk :o)
Előzmény: dismay (1040)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!