Keresés

Részletes keresés

Zrower Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1012

Olá!

 

Segítséget, vagy legalábbis hasznos informácíókat szeretnék kérni tletel.Az alapsztori az hogy idén kezdtem el tanulni a nyelvet meg sok egyebet az országról, és nyáron szeretnék kijutni, kicsit bejárni az országot, valamit dolgozni(olyasmire gondoltam amiből ott kintmeglenne a szállás,kaja, mivel költségvetésem eléggé szűkös), és megismerni az ottani embereket (csak jókat halottam róluk   :-)) ). volt vmi diákmunka lehetőség de az most bukta, ami még maradt az pedig Beiras tartományban , önkéntes meló( kaja+szállás!!). Nem is lenne baj akár ez is jó , de gondoltam próblálok más emberektől is infót szerezni.Olvasom már a fórumot egy ideje és gondoltam akadna pár jótanács.A másik nagy probléma az a kijutás, mivel fapadosok nem mennek oda Pestről, a Tap+Malév pedig enyhén szólva húzós (tegnap beszéltem velük , s mivel beindult a nyár örülök ha találok időpontot ráadásul a végösszeg vmi 130e körül jött ki a returra, ezért ezt nem tudom megjárni.

Kérésem az lenne ha bárki tudna segíteni bármilyen ötlettel vagy akármi , esetleg csatlakozna (ha minden igaz vagyunk már ketten)irjon  pls ,pls,pls!!

 

Előre is köszönöm

 

Robi

 

 

quilla Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1011

Na hat Portoban mas sincs, csak dudalas!! De ez nem a gyalogosokra vonatkozik, hanem egymas kozott...lepten nyomon, minden meteren rafekszenek. A gyalogost viszont itt is embernek tekintik... persze van kivetel, engem naponta akar nehany belokni az arok menti bozotosba, mert jarda nincs es az utra kenyszerulok gyalogosan, mig megyunk az oviba. Ott azert nem mindig erzem magam biztonsagban...

Amugy meg itt is vannak egeszen biztonsagos kornyekek ejjelre is, meg olyanok, ahov az emberem eleteben nem tette be a labat meg nappal sem :o)) Ezert mondtam, hogy kornyeke valogatja...na de ilyen ugye Bp-en es kishazank mas videkein is akad!!

Van itt is sok szep dolog, ugyanugy ahogy otthon. Nem jobb itt, sem roszabb, mas... ezert szokni kell :o))) igyexem...

Előzmény: pbence2345 (1010)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1010

Hat akkor egy-ket dolgot hozzátennék. Én ennek az ellenkezőjét is megtapasztaltam.

 

Aveiroban az autósok eszméletlen türelmesek, a dudát nem is igazán hallottam, sőt a zebrán mindíg megálltak, ha át akartam kelni az úton, és szinte le se kellett nézzek az útra!!! Lisszabonba meg mivel megszoktam ezt a "kényelmet" majdnem elcsapott egy autó!

 

A városban a közbiztonságra nekem semmi panaszom nem volt, többször láttam este is rendőröket, meg számtalanszor mentem végig a városon az éjszaka közepén, bármiféle probléma nélkül.

Most egy kicsit meg vagyok lepődve, amikor ilyeneket írtok, de akkor is meg voltam, amikor lisszabonba rám szóltak, hogy a digit gépemet éjszaka tegyem el valahova a nyakamból,mert elviszik.

 

Remélem továbbra is a szép oldalával ismerkedek meg ennek az országnak! :-)

Előzmény: quilla (1009)
quilla Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1009

Hat nem baratsagosabb dolog lerabolni a nepet, csak mas. En spec egyiknek sem orulnek (sem tomegverekedes, sem rablas), de en nem is szoktam igazan a strandon motyokat hatrahagyni, mindenesetre azert tenyleg kell, hogy tegyenek valamit, mert meg verszemet kap a tobbi is. Abban mondjuk nem hiszek, hogy ezert barmi komoly szankcio is kovetkezne, mar ha tenyleg el is kapnak nehanyat....

Mondjuk a csalad szempontjabol... haaat, nem eppen ez az orszag az, ami a legbiztonsagosabb mondjuk akar csak kozlekedesi szempontbol a gyerekek szamara. Es akkor az esti orakban valo kijarast nem is emlegetem... persze ez erost helyhez van kotve, de azert lassuk be, ez itt nem a bekes csaladok paradicsoma, sem anyagi, sem egyeb szempontbol :o))

Ellenben szep!!! Es kellemes az idojarasa, es ha tudod mit merre hol, akkor azert lehet bekesen elni!

Előzmény: laranjeiras (1008)
laranjeiras Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1008

Bocsanat, nem akartam riadalmat kelteni.

 

Vegulis tenyleg "csak" rablas volt. De akiket az elso videofelveteleken lehet latni, amint eppen verik oket, azok biztosan maskepp gondolkodnak. (Es persze en sem magamat feltem, hanem a csaladom.)

 

Mondjuk most eppen optimista vagyok, allitolag sok fenykep keszult, van esely hogy elkapnak kozulok parat.

Előzmény: dismay (1007)
dismay Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1007
Ola,

mit szoltok a Cascais-i rablas sorozathoz?
500 helyi ero kontra strandolok?

en most megyek 8-an Lisboa-ba 2 hetre

adeus

dismay
salesz16 Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1006
Sziasztok! Elég sok mindent elolvatam itt a fórumon, de engem legelőször is weblapok/utazási irodák érdekelnének, ahol on-line lehetne apartmant foglalni, és nem vészesek az árak. Tud nekem valaki jó oldalakat ajánlani? Előre is köszönök szépen bárminemű segítséget! Üdv: Salesz16
quilla Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1005
Az elso kep, vagyis a naplementes??? Az a portugal oldalon keszult, eszaki hatarfolyo a Minho, tuloldal mar a spanyolok... a szarvastol (vagy mi is az) van az is fenykepezve. Ha erre gondolsz akkor jol megkerdezem ma a fiukat, hogy mi is a telepules neve ahol ez az allatka fellelheto...
Előzmény: Georgethebig (1004)
Georgethebig Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1004

Köszönöm a képeket!

Úgy látszik érdemes lehet az északi részre felmenni.

Az első igen jó helyen készült, de a térképen sem, sőt a Sony útvonaltervezőjén sem találtam meg merre is készült pontosan. Ha tudod, akkor lsz pontosítsd egy kicsit.

Hát ez az 500 fős rablás ez nem gyenge...

Előzmény: quilla (994)
quilla Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1003
Na, pontositsunk, bar ugy sem szebb, csak mas: nem megtamadtak az embereket, hanem leraboltak a motyoikat...ergo, nem vonulsz be ertekeidet hatrahagyva az osszes kisereteddel 50 meterrel arrebb levo hullamok karjai koze :)) Szoval nem szebb a dolog, de nem bantalmazasrol volt szo, hanem osszefogtak a tolvajok, es ugye sok lud...

Előzmény: pbence2345 (1002)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1002
Hát erről én nem hallottam semmit, és eléggé le vagyok döbbenve!!! Meg mi az, hogy jövőre tesznek biztonságossá egy vonalat. Na mindegy, majd jobban vigyázunk!
Előzmény: laranjeiras (999)
quilla Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1001

Na arra leszek en kivancsi, amikor 500, masszaban kozeledo rablotol megvedik a nepet a rendorok. Ezek a balgak siman lemennek a strandra es a motyojukat hatrahagyva csaladostul lemennek a vizhez... szerintem nincs az a tolvaj, akinek ez nem egy felhivas lenne egy keringore... es most meg rajottek, hogy ha osszefognak, akkor nagyobb a bolt ezen...eleg huzosan hangzik mondjuk, nade siman keresztulvittek es el is van felejtve...

zek en kivan
Előzmény: laranjeiras (999)
quilla Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1000

En nem tudom milyen volt az elmult 399 ev, ez a tel tenyleg igencsak szarazra sikerult, a tavasz is csak mutatoba hozott esot, de azert en spec nem latom, hogy itt panik lenne. Mindamellett, hogy azert az altalad is emlitett szarazsag mellett korlatozasoknak kene pl lennie, a szomszedok itt vigan locsolnak slaggal orakat a kirakatkertjukben, illetve locsoljak a beton es az uttestet orakon at. Szal azon tul, hogy otthnrol nekem is azt mondtak, hogy soha ilyen szaraz itt nem volt az utobbi idoben, valamint, hogy telen alig esett, mas nyomat nem tapasztalom egyelore ennek. Gondolom Algarve es kornyeke jobban megerzi, ha vizhiany van.

Amugy egyelore csak a mult het volt brutalis, a 35 feketti fok az sok, de azert nagy atlagban ugye az sem jellemzo a mi kornyekunkre, max egy-ket het, a tobbi az normalisan visszafogott, de szaraz es kellemes (a szel miatt ugye) nyari ido. Most aszondja itt nekem a szgepem, hogy kinn 22 fok van... egy ket bari az egen, sut a nap es kellemesen polos amde nem gatyarohaszto meleg van kinn.

m tudom milyen
Előzmény: pbence2345 (997)
laranjeiras Creative Commons License 2005.06.14 0 0 999

Mintha szándékosan vennék le a "címoldalról" a hírt, hogy pénteken kb. 500 fiatal támadott meg fürdôzôket Caravelos partján. Másnap látványosan megijedtek az emberek, talán csak azok fürdôztek, akik nagyon bátrak voltak vagy nem olvasnak újságot és nem néznek híradót...

 

Hétfôn a Lisboa-Sintra vonalon volt egy támadás, 10-11 fiatal, de nem kapták el ôket sem sajnos. Állítólag jövôre biztonságosabbá teszik ezt a vonalat.

laranjeiras Creative Commons License 2005.06.14 0 0 998

Lisszabon: mostanában nagyon meleg volt, tényleg 30 fok körül. A szél pedig nem volt elég erôs, rövid nadrágot és pólót viseltünk. Alatta fényvédô krém a nap ellen.

 

Viszont hétvégén változott a helyzet, gyakran beborult, felhôs lett az idô. Farmerben és pólóban el lehetett lenni. Egyszer vasárnap (amolyan viccesen) esegetett valami esôféle, de csak mutatóba.

 

Ha ebben az évben esett is az esô, az csak minimális mennyiség volt. (Több cégnél vezettek be takarékoskodási intézkedéseket, például hogy a mosdóban a csapot megnyomva rövidebb ideig folyik a víz.)

 

A CNN melegedést jósol:

http://weather.edition.cnn.com/weather/intl/forecast.jsp?locCode=LPPT

Előzmény: pbence2345 (997)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 997
Valami helyzetjelentést tudsz adni a kinti időjárási viszonyokról, meg hogy hogyan készüljek??? Bár némi sejtésem van, meg a haza eljutott hírekből. Tényleg 400 éve nem látott szárazság van, vagy már megint túloznak?? Nemsokára ugyanis indulok....:-)))
Előzmény: quilla (996)
quilla Creative Commons License 2005.06.14 0 0 996

Egy utolso... a kedvenc kavezom Moledoban. Nagyon szupi kis hely, semmi komolyabb turizmus, a teraszon kellemes zene, finom kajak es balra meg a tenger igen kozel....
Előzmény: quilla (995)
quilla Creative Commons License 2005.06.14 0 0 995

Ja, a magyarazat felulrol lefele... naplemente a Minhon... jobb part Spanyolhon, bal part meg Lusitania :)

Aztan egy hegyikecske vagy mi, olyan mint a Tatabanyai turul... ott all a hegyen es nez bele a vilagba... es a hegyes-holdas naplemente is a kecske labanal van.

A tenger meg a tenger...Moledoban, egy hangulatos kis eszaki telepulesen.

, a magyar
Előzmény: quilla (994)
quilla Creative Commons License 2005.06.14 0 0 994

eszakra menni erdemes....

 

 

Moledo
Előzmény: cicja (993)
cicja Creative Commons License 2005.06.14 0 0 993
Északabbra menni érdemes, de akkor már Spanyolországba, Santiago de Compostela-ba.
Előzmény: Georgethebig (992)
Georgethebig Creative Commons License 2005.06.13 0 0 992

Köszi Cicja és Bence!

Peneda-Geresről hallottam/olvastam még jókat, de az igencsak északon van, a spanyol határon...

Köszi a "közelebbi" tippet, mert bár Portotól "csak" 80-100km-re van Peneda-Geres, de ha nem éri meg északabbra menni, akkor inkább lemegyünk Algarve felé.

Köszi.

 

Előzmény: pbence2345 (991)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 991

JAj, igen ezt én is javaslom, bár több nemzeti parkban emlékezetem szerint nem voltam.

 

Viszotn ez nagyon jó volt, még síeltek is, ami portugáliában lássuk be elég ritka. Én megszállott sielő vagyok,de ha ilyen "hómennyiségen" kellett volna síelni a sílecem lehet sírva fakadt volna.....:-)))) Meg már épp bezárt mire odaértünk....

Előzmény: cicja (990)
cicja Creative Commons License 2005.06.13 0 0 990

Én a Serra da Estrela-t tudom ajánlani. Ez Portugália legnagyobb hegye (Guarda, Covilha környékén van). De ide csak kocsival érdemes menni.

Előzmény: Georgethebig (986)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 989

Bocs, a vasút:

 

 

www.cp.pt

 

Előzmény: pbence2345 (988)
pbence2345 Creative Commons License 2005.06.12 0 0 988

Busz olcsóbb,mint a vonat. Domino vasútjegyet nem ismerem, ISIC-et nem fogadnak el, csak az EURO 26-ot, ez Cartao Joven néven fut kint, postahívatalokba lehet venni,de itthon is megcsináltathatod. Vasúton 30% a kedvezémny, buszon 20% körül,ahogy számoltam.

 

 

Amúgy minden attól függ mennyit és hova utazol.

 

www.pt.pt. - vonat

www.rede-expressos.pt - busz (de van több cég is,ez a legnagyonbb, keress rá)

 

Előzmény: graphtika (987)
graphtika Creative Commons License 2005.06.12 0 0 987

Sziasztok! régóta olvaslak titeteket: lenne egy kérdésem a portugálabbakhoz. Kint mivel érdemesebb utazni: inkább busszal vagy vonattal? (értem ezalatt az árakat, az alap városok elérhetőségét...) Van olyan, hogy Domino vasútjegy ott is (3napos kb 15 ezer ft)? és elfogadnak ISIC-et vagy inkább helyben vegyünk mindenre jegyet?

KÖSZI!

Georgethebig Creative Commons License 2005.06.11 0 0 986

Tudtok ajánlani a portugal nemzeti parkok közül egyet-kettőt?

1-2-3 nap "másfajta" túrázást szívesen beépítenénk a programba, ha van értelme.

Autopálya dijak kapcsán olvastam, hogy van és drága. Matricás vagy szakaszonként fizetendő ki/be hajtáskor?

Valaki írta korábban, hogy autóbérlést itthonról intézte és drágább volt, mintha kint intézte volna. Kb. milyen árak vannak kint? 7-10nap érdekelne, 4 fő, semmi extra autó, normális legyen.

Szívesen veszem, ha adtok tanácsokat, infókat a fenti témákban.

Köszi.

Georgethebig Creative Commons License 2005.06.09 0 0 985
Köszi Bence a vízhőfokjelentést, így akkor nem reménykedem:)
Előzmény: pbence2345 (973)
katcabogár Creative Commons License 2005.06.09 0 0 984

Sziasztok!

 

Én és néhány jóbarátom augusztusban megyünk Portugáliába (és Spanyolországaba), autókkal, hátizsákkal. Már böngészgettem itt a hozzászólásokat, sok hasznos info van bennük.

De azt nem tudjátok esetleg, hogy búvárkodni hol lehet (bárhol az országban), illetve hol van szép tenger(szint alatti) part (nem kell feltétlenül szervezett búvárkodás)?

 

Üdv,

KB:)

cicja Creative Commons License 2005.06.09 0 0 983

Még Matosinhososn is túl. Elindul az ember a tengerpart menti úton kifele és egyszer csak odaér :).

 

 

Ahh próbáltam térképet beilleszteni, de egyszerűbb, ha felmész a www.viamichelin.com oldalra beírod hogy Vila chá, utána erre ad több lehetőséget, itt kiválasztod, hogy Porto:vila chá és akkor kiköpi a térképet, amin szabadon garázdálkodhatsz....egyébként nem vagyok benne biztos , hogy én ebben voltam, lehet, hogy még eggyel odébb, de amikor már ott van az ember, akkor kitalálja, hogy melyik a szimpi neki.

Előzmény: quilla (981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!