Keresés

Részletes keresés

Nyty Creative Commons License 2004.08.26 0 0 564
Nem találom:-((
Az a gond, hogy közben szervezem az esküvőmet is, egy csomó oyan oldalra látogatok el, ahol még soha nem jártam, és nem tudom mindegyiket berakni a Kedvencekbe.....
Ez az utazás is hirtelen jött és kapkodok, mert 2 hetünk van, amikor el tudunk menni, aztán már csak májusban a nászutunk:-)))
Ha megtaláltam írok.
pbence2345 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 563

Nekem hihetetlen arnak tunik, de meg ket jegy kene nekem is, ugyhogy ha tenyleg ennyi rogton megveszem.

1 fore mar hihetobb, fapados melyik? Az AirBerlin repuli portugaliat november 1tol, de nem Budapestrol, hanem at kell szallni.

A GErmanwings van Lisszabonban Kolni v Stuttgarti atszallassal, Virgin Express Brusszelivel. Az osszes tobbi fapados Faroba jar. Tudtommal ennyi, ha infod van irj!

 

Nem is gondoltad volna, hogy te jossz a forumra infoert,majd mindenki teged rohamoz le.???..:))))

Előzmény: Nyty (561)
gitana19 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 562

Ez engem is érdekelne!! Mármint a jegy.

Előzmény: Nyty (561)
Nyty Creative Commons License 2004.08.26 0 0 561

Próbálom megkeresni a repjegyet amit találtam, de mivel ma egész nap csak ezzel foglalkozom, és millió oldalt megnéztem.... Nos, eddig nem találom:-(((

Lehet, hogy elírtam vagy csak rosszul emlékszem?

pbence2345 Creative Commons License 2004.08.26 0 0 560

Hol talaltal ilyen aron repjegyet (77 eFt illetekkel 2 fore)? Melyik legitarsasag?

 

Transzfer, kozlekedes, stb. siman megoldhato.

portugalia.lap.hu

innen le tudsz szedni egy csomo infot.

www.cp.pt ez a portugal vasut, ha ott akartok utazgatni!

 

A repjegyre irj, mert erdekesnek talalom!

Előzmény: Nyty (559)
Nyty Creative Commons License 2004.08.26 0 0 559

Sziasztok

 

A párommal úgy döntöttünk, hogy még az idén elmennénk Portugáliába (talán Liszabon) egy hétre.

Két lehetőséget fontolgatunk:

 

1. Fapados járattal leutazni, és szállást bérelni a neten.

Kérdésem: Milyenek ezek a fapados járatok, érdemes e velük utazni. 77000 két főre illetékkel együtt. Mennyire megoldható a transzfer (taxi, busz vagy egyéb tömegközlekedés van-e)?

 

2.  Szervezett uttal repülővel, szállással leutazni.

Ott hová? Liszabonra gondoltunk mert ott el lehet ebben az időben is tölteni egy hetet. Ha megérkeztünk mivel tudunk ott más városokba elütazni, kocsit nem szeretnénk bérelni mert egyikőnk sem egy gyakorlott vezető... Esetleg motor vagy tömegközlekedés (vonat, busz)?

 

Van e más olyan lehetőség is ami esetleg nekünk nem jutott eszünkbe, vagy talán jobban tesszük ha más városba utazunk?

 

Aki tud nekünk tanácsokat és ötleteket adni, annak előre is köszi:-)

 

Nyty

Jozsef Creative Commons License 2004.08.25 0 0 558

A Közgázon lehet nyelvizsgázni portugálból, Közgazdasági Szaknyelvi Vizsgaközpont

Üdv

József

Előzmény: cicja (557)
cicja Creative Commons License 2004.08.25 0 0 557

Hali,

 

tudja valaki, hogy hol lehet portugálból nyelvvizsgázni?

 

cic

bopat Creative Commons License 2004.08.21 0 0 556

****Tengerparti nyaralásra ezer jobb hely van, közelebb is. (Odafelé Tarragona mellett szálltunk meg Spanyolországban, a hely nekem annyira tetszett, hogy alig akartam továbbmenni... :)  ***

 

Nem véletlenül Salou vagy Gambrils volt? Mert ha igen akkor meg tudom érteni...

Mi is nemrég jöttünk haza onnan és máris vissz szeretnék meni...

Előzmény: intair (539)
gitana19 Creative Commons License 2004.08.20 0 0 555

www.maisfutebol.pt -> Jogos ao vivo -> Benfica vs. Porto Mindjárt. Vagy Drukkerkocsma FCP topic, ahol igyexek közvetíteni. Ha nem jön senki, akkor csak félidőnként, ha vkit érdekel, sűrübben. Én úgy értettem 1ébként, h ha előre akarsz ismeretséget kötni... Tudom, milyen édesek, tapasztaltam az FCP turnébuszon. ;-) Meg szinte mindenhol. Egyébként Miky Féher. A Fé-t megnyomva. Legalábbis Portoban. A "szőke magyar herceg", akinek jobb teste van, mint Tottinak ;-) (c) by port. barátnéim

Força Porto!

Előzmény: Törölt nick (554)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.19 0 0 554

Szerintem ha az eredeti Benfica mezem felveszem,(van kettő, egy szám és név nélküli, a másik pedig 29 számmal és....) biztos nem hajtanak el. 

Hihetetlen, hogy ilyen kedves, aranyos emberek Ők, mindenkitől ezt hallom, aki járt ott.

Annyira kíváncsi vagyok rájuk.

 

Biztos, hogy így van, mert Németországban egy nemzetközi rádióamatőr találkozón a Portugál rádióklub standja előtt a Benfica mezben elhaladva kiugrott az asztal mögül a kolléga, futott  mögöttem, megölelt és közölte angolul" áááá, Benfica, Main Team"majd megkérdezte, honnan jöttem, mondtam neki hogy honnan,megfogta a kezem visszavitt az asztalhoz, elővette a vendégkönyvet és be kellett írnom,majd könnyes szemmel nekem furcsa kiejtéssel kimondta Miki nevét. Közben megérkezett a kollégája, aki Porto drukker , megmutatta neki ezt a magyar embert, ő is gratulált.  

 

Ilyenek, azt hiszem ők az emberiség egyik példaképei. 

Előzmény: gitana19 (552)
gitana19 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 553

http://groups.msn.com/DV-SLBandfriends De el ne áruld senkinek, h ránéztem az SLB egyik csoportjának oldalára, mert halál fia vagy!

 

Előzmény: Törölt nick (550)
gitana19 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 552
Benfica jegyet valszeg a stadionnál. Sztem lépj kapcsolatba vmi kint drukkerklubbal. Tudom ajánlani az SLB-t Hogy hol leled őket a neten, azt nem tudom, de a gugliban biztos megtalálod. Egy "obrigado"val nagyon sokat el lehet érni, meg ha esetleg elejted, h Sou benfiquista. Valszeg megyek majd ki én is, de én a Dragaoba vágyok... 6. játéknap Porto vs Benfica! Ha mégse jutnék ki, az emléktáblához vinnél 1 gyertyát a nevemben is? Ja, sztem ne csak meccsre menj, hanem nézz be 1 edzésre is! Hatalmas élmény lesz, h mennyire ÉDESEK a portugálok, no nagyképűség, pedig azért 1 N. Gomes nem Tököly (Jól írtam?).
Előzmény: Törölt nick (550)
pbence2345 Creative Commons License 2004.08.18 0 0 551

EN repjegybe tudok neked segiteni.

 

Mivel Lisszabonba mesz szeles skalarol valaszthatsz:

Kozvetlenbe letezik a MALEV/TAP codeshare jarat kedd-csut-pent, vagy ua tarsasagok Zurichi atszallassal barmely nap.

Atszallassal szinte az ossze eu-i legitarsasaggal mehetsz, de a jaratokat nagyon nezd meg, pl a lufinal van olyan, hogy ua napon az egyik jaraton 3x annyiba kerul mint egy oraval kesobb, de ezt a keresok kidobjak neked. Nezd meg az Alitaliat(bar itt csak becsi indulassal lehet foglalni meg), British Airways, Lufi, Austrian, Swissair, Luxair(en ezzel megyek Portoba), KLM-AirFrance - ez amikor en neztem draga volt a sok kint eltoltott ido miatt,de lehet neked bejon. A legitarsasag.lap.hu oldalon az osszes cimet megtalalod.

Ar: nehez pontosat mondani, nagyon sokmindentol fugg, de ha csak par napra mesz, es szombat ejjel beleesik 50+illetekbol kijohetsz.

BAr egy kedves topictarsam sok kint tartozkodasi ido ellenere kevesebb, mint 60 ebol meguszta, amit mind a mai napig nem tudtam megfejteni hogyan......:)))))

Előzmény: Törölt nick (550)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 550

Halihó

 

Most találtam rá erre a topicra, szeretnék valamikor szeptemberben, esetleg október első felében kimenni Lisszabonnba egy Benfica meccsre(kedvenc csapatom-sajnos az egyik kedvenc játékosom nélkül), meg ebben az országban ilyenkor illik eltölteni előtte egy pár napot.

Autóval ekkora távot nem szeretnék megtenni, mindenképpen repülővel mennék.

Hol mennyibe kerülne a repülőjegy, hol lehetne szállást találni,a luz stadionba jegyet helyben lehet venni?Esetleg nem szándékozik valaki pont oda menni?

 

Kerüljön bármennyibe, kimegyek, megfogadtam.

 

Ha valaki bármilyen infot tudna, előre köszönöm.

t.tessy Creative Commons License 2004.08.17 0 0 549

Köszönöm szépen a választ Mindenkinek! Egyre jobban várom már az indulás napját:-) Remélem, nekem is úgy bejön majd Portugália, ahogy Neketek!...

:-)

 

Ericeira Creative Commons License 2004.08.10 0 0 548

Kedves T.tessy!

Irigyellek nagyon. Tavaly voltam Purtugáliában körúton és bármikor visszamennék.

Sőt! Ha tehetném haza sem jönnék! Otthon fogod érezni magad.

Ne izgulj a transzfer miatt. Elképesztő, de a gépek majdnem  Lisszabon  közepén szállnak le. Talán még a metro is a közelben jár (minket vittek, így nem tudom pontosan), de buszt biztosan kapsz.

(Nem véletlen, hogy a nick nevem egy óceán parti kisváros neve). A tanulmányaid mellett szakíts időt az ország felfedezésére is. Fantasztikus helyek vannak. 

Én rengeteg párhuzamot, vagy azonosságot fedeztem fel Portugália és Magyarország, az ottani emberek és közöttünk!

Érezd jól magad!

(M)

Előzmény: t.tessy (545)
atlantisz2004 Creative Commons License 2004.08.10 0 0 547
Üdv!

A buszt javaslom, ráadásul sok metróállomást is érint, tehát könnyen át lehet szállni. Egyébként vegyetek napi buszjegyet így aznap már nincs gond az utazással (kivéve a metrot, mert az egy másik műfaj!)

Előzmény: t.tessy (545)
Jozsef Creative Commons License 2004.08.10 0 0 546

Szia!

Természetesen, van reptéri busz, a váróban a mikor kijössz a lezárt részről szemben van egy infromációs pult (Bus Shuttle vagy valami hasonló van kiírva), ott lehet  rá jegyet venni, Cais de Sodre-ig jár, de megáll pl. a Rotundán, Rossion is.  A jegyárra már nem emlékszem, idén kocsit béreltem :)).

Üdv

József

Előzmény: t.tessy (545)
t.tessy Creative Commons License 2004.08.10 0 0 545

Meg tudná írni valaki, hogy a lisszaboni reptérről indulnak-e buszjáratok a központba vagy csak taxival próbálkozhatok...?

quilla Creative Commons License 2004.08.07 0 0 544
Mivel én nem egyedül megyek hanem kisgyerekkel, a minél rövidebb útra is törekednem kellett. Az Airfrance-nál pl háromórás átszállások vanak... Lufinál megúszom szűkös 45 perccel. Meg hát nem elhanyagolható, hogy Frankfurtban nyelvileg otthon vagyok és a reptér amúgy is maga egy élmény ott. És valamiért még a párom sem szavaz a TAP-ra, úgyhogy nekem mérlegelve marad a német precizitás :o) Ha magam lennék, bevállalósabban is utaznék talán...
Előzmény: pbence2345 (543)
pbence2345 Creative Commons License 2004.08.07 0 0 543

Direkt jarat Mo-rol nem letezik Portoba, de az alabbi tarsasagok kozul valogathattok:

Lufthansa

Air France

British Airways

Tap Air

PGA AIrlines(bar ez csak Portugal indulas egylore)

Luxair

Meg tan a Luxor

 

En a Luxairrel megyek Becsbol 148 Euro 1 iranyba, kb ez is ot ora. Bp-rol is lehet menni, de mivel egy napon tudtam menni, es arra a napra elfogytak a jegyek, igy megyek Becsbol. BAr igaz,hogy vannak olyan kombinacios napok, amikor aludni kell egyet, de ennyit meger Luxembourg megnezni.

Visszafele utat meg majd megszervezem valahogy...:)))

Előzmény: quilla (541)
gitana19 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 542
Csak 5€? Meg vagyok nyugodva... Bécs picinyt drágább... A menzán nem úszod meg 5€ alatt...
Előzmény: intair (539)
quilla Creative Commons License 2004.08.06 0 0 541

Lufthansa Budapest-Frankfurt-Porto: minden plusszköltséggel kalkulálva szeptemberben is 102200 legolcsóbban, és az út 5 óra és 5 perc, legideálisabb esetben :o))

Láthatóan nem direkt járat, olyanról én nem tudok, hogy létezne.

A szeptember tuti lenne, én leszek!!!!

Előzmény: cicja (540)
cicja Creative Commons License 2004.08.06 0 0 540

Üdv mindenkinek!

 

Jó látni, hogy megint van egy kis élet a topikban. Ami engem illet jól megérdemelt szabadságomat töltöttem erre-arra, de nem jártam Portugáliában.

 

Bence a fényképeket feltöltöttem, de a linket nem sikerül eljuttatnom...még próbálkozom.

 

A szeptemberi találkában benne lennék. Ha minden jól megy egy hónapig kint leszek.

 

Quilla a Lufi Portóról mit is írtál? Mennyibe kerül? Direkt járat? Én ma elmegyek TAP-ékhoz informálódni, de egy barátom legutóbbi tapasztalata, hogy bár Lisszabon -Budapest 3.30 perc alatt megtehető visszafele Prágában egy órát dekkol a gép és összességében 6 óra az út. Én annó KLM-mel mentem ami amszterdami átszállást, kerülőt jelentett, viszont a remek akciójuknak köszönhetően illetékkel együtt volt 65 e a jegy plusz nyertem egy KLM-es bőröndöt mindenféle jóval a belsejében.

 

Szerintem érdemes ellátogatni a repjegy.hu honlapra is.

 

Mára ennyi.

Cic

Előzmény: pbence2345 (536)
intair Creative Commons License 2004.08.05 0 0 539

Élménybeszámoló:

 

Egy 105-ös Skodával jártuk meg Portugáliát júliusban. Váltott vezetéssel 3 nap alatt Algarvéban voltunk (24+16 óra). 

A déli tengerpart szerintem nem egy nagy élmény, az óceán hideg, de a varázslatos látványú Szt. Vince fok miatt érdemes volt arra járni. A második nap föltörték a kocsit a tengerparton Armacao de Pera közelében és elvittek pár dolgot, némi pénzt is, ezért le kellett rövidíteni az utazást. (egyébként nekem úgy tűnt, gond van a közbiztonsággal Algarvéban, a quarteirai kempingben két olasz társaságot fosztottak ki úgy, hogy csak az a ruhájuk maradt, ami éppen rajtuk volt... ehhez képest mi egész jól megúsztuk)

Eljutottunk még Evorába, ami azért nem volt egyszerű a 40 fokos alantejoi hőségben 250 km-t autózva... ekkor megértettem, miért nincs erre sok turista :) A városka tényleg nagyon helyes, és az emberek is helyesek. A kemping (valószínűleg a forróság miatt) szinte üres volt (17€/éj/2fő+sátor+kocsi). Sétáltunk Manuel király palotakertjében, ahol pávákat kergettünk!
Lisszabonban 2 napot időztünk, a kemping kellemes, medencéje is van, de az autópályák gyűrűjében van az egész(22€/éj/2fő+sátor+kocsi). A város atmoszférája lenyűgöző. Minden városrészben talál valami izgalmasat, egzotikusat az ember. Az éjszakázást sajnos kihagytuk, miután Alfamában egy helyi asszony napközben külön figyelmeztett minket a tolvajok jelenlétére, és ugye 2 rablás azért sok lett volna. Szerintem sikerült megnézni mindent amit akartunk.

Belefért még Sintra és a Cabo de Roca, majd észak felé tartva sorsszerűen elromlott az idő, így elindultunk haza.

Összegzés:

Tengerparti nyaralásra ezer jobb hely van, közelebb is. (Odafelé Tarragona mellett szálltunk meg Spanyolországban, a hely nekem annyira tetszett, hogy alig akartam továbbmenni... :)  (http://www.torredelamora.com/)

Evora remek hangulatú hely, de nem július közepén...

Lisszabonba pedig bármikor visszamennék!

A kaja és a benzin drágább mint Spanyolországban, egy főételt a legolcsóbb helyen sem lehet megúszni 5€ alatt.

Az emberek jófejek, Albufeirában a kemping recepciósa életében először látott hús-vér magyart és szemmel láthatóan nagyon élvezte ezt a helyzetet.

Poén volt 105-ös Skodával Portugáliában, amíg Franciaországban kinéztek minket a sztrádán, errefelé megbámultak az emberek. A két hét repülős tengerpartos charter helyett mindenképp jobb választás volt. Autóval meg lehet csinálni, de váltott vezetéssel is fárasztó és főszezonban nagyon kell vigyázni a cuccokra, meg arra, hogy hol állsz meg...

 

quilla Creative Commons License 2004.07.29 0 0 538
Már augusztus végén kimegyek és megint Lufthansával, az elég jól bevált legutóbb is.
Előzmény: pbence2345 (537)
pbence2345 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 537
marmint legitarsasag
Előzmény: quilla (535)
pbence2345 Creative Commons License 2004.07.29 0 0 536

Ok, csak felbukkannak elobb-utobb...:)))

 

Te mikor mesz ki szeptemberbe es kivel?

Előzmény: quilla (535)
quilla Creative Commons License 2004.07.29 0 0 535
Én továbbra is tartom a szeptembert, csak lesz már kedve másoknak is talit rendezni. Rossz idő esetén akár otthoni körülmények között is.
Előzmény: pbence2345 (534)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!