Keresés

Részletes keresés

csincsilla72 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 7230

Egyetlen nagyobb fővárost sem lehet rendesen megnézni 3-4 nap alatt. Tudni kell elengedni dolgokat:-)

Mindenesetre átbeszéltük és Sintrát bevesszük a programba. Persze kellene plusz egy nap hozzá, de nem lesz, úgyhogy marad kombóban Caboval és Cascaissal. Ha jól értettem, akkor buszjárat köti össze ezeket a kastélyokat, ugye? Letesz a vonat az állomáson és onnan indul járat, amivel eljuthatok a különböző helyekre? (láttam, írtátok, hogy megy vmi 434-es és 435-ös busz). Quinta és Pena lesz bejárva, majd busszal tovább Cabo és Cascais felé. 

Nézegettem a Lisbon cardot is. Még nem számoltam ki, megéri-e, de ha csak pár euró a különbség, akkor nem vacakolunk, legalább az első két napra. Külvárosban fogunk lakni, muszáj leszünk tömegközlekedni. De még nem számoltam utána. Valaki írta korábban, hogy nem lehet vele gyorsabban bejutni. Ennek mondjuk Párizsban sem volt semmi jelentősége, a Paris cardosokra ugyanakkora külön sor várt, mint a kártya nélküliekre és limitálva volt a benn tartózkodók létszáma, úgyhogy a hajunkra kenhettük. Hol egyik, hol másik sorból engedtek be. Tuggya fene, itt mire számíthatunk. 

Előzmény: attamatta (7229)
attamatta Creative Commons License 2016.05.04 0 0 7229

Ez már csak ilyen...Minél kevesebb napba minél több mindent akarsz belevenni, annál nagyobb lesz a rohanás.  Sokan hallgatnak a tömeg hangjára, hogy elég 3-4 nap is ott, aztán tényleg alig ragad rájuk valami a hely varázsából. Pedig Sintra-t kihagyni tényleg luxus, korán kell ott lenni, nincs mese.

Előzmény: csincsilla72 (7227)
Sidalina Creative Commons License 2016.05.03 0 0 7228

jaja, 8:30 körül vonatra kéne ülni, hogy nyitásra ott legyetek. Nem is szeretnélek tovább győzködni, csak még annyi, hogy nekünk szuper volt a négy nap, de az egyik csúcs az Sintra volt :)

Előzmény: csincsilla72 (7227)
csincsilla72 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 7227

Nagyon köszönöm a választ!

Cabo nekünk kihagyhatatlan. Már álltunk a keleti végeken, most jön a nyugati:-)

Sintrát meggondolom, igazából attól félek, hogy nagyon ottragadunk és egy rohanás lesz a nap. Szeretném elkerülni az, hogy egy végtelenített kipipálásról szóljon a nyaralás. Vagy megpróbálunk itt is nyitásra odaérni... Vagyis hajnalok hajnalán kell indulni. 

Előzmény: Sidalina (7226)
Sidalina Creative Commons License 2016.05.03 0 0 7226

Szia! Mondom, amit tudok, a többit meg majd a többiek.

Belémbe mi 1-re értünk, és 1/2 6-kor úgy küldtek ki a Jeromosból, szóval ennyi idő szűken mindenképpen kell, de inkább több. A júniusi sorban állást nem tudom...

Krisztus szobor: Cais do Sodre-tól Cacilhas-ba hétvégén 20 percenként járt a komp, a menetidő 10 perc. A busz kb negyed óra alatt van ott a szobornál, és fél óránként jár. Mi egy órát voltunk ott, és így összesen kb 3,5 óra volt a progi, a szállásról (Rossio) indulva.

Costa da Caparica: megy busz a cacilhasi buszpályaudvarról, itt láthatod

 

Szerintem teljesen jó a program, amit kitaláltál - persze kérdés, h nyáron mekkora a tömeg. De Belém, ha korán indultok, és a Cristo tuti megvan egy nap alatt. A városi napon ha esetleg kimarad valami, akkor az másnap, a Nemzetek parkja mellé befér. Viszont Sintrát semmi pénzért nem hagynám ki a helyetekben, akkor már inkább Cabo-t. De nem, azt sem :) Ha jó korán mentek, akkor simán megúszhatjátok a tömeget (legalábbis én így gondolom), ha meg már bejutottatok, akkor eloszlik az. Ha csak egy kastélyra van idő, akkor szerintem Pena, mások szerint meg Quinta...egyik sem rossz választás.

 

 

Előzmény: csincsilla72 (7224)
csincsilla72 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 7225

És már csak egy dolog maradt ki:-)

A Costa caparicára hogy lehet lejutni? Megy busz a kompkikötőtől?

csincsilla72 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 7224

Ja, a kérdéseimet azért elfelejtettem feltenni:-)

A Belém-látogatáskor a monostorral kezdenénk. Arra gondoltam eredetileg, hogy reggel itt indítanánk, nyitásra itt lennénk, hogy biztosan legyen időnk megnézni. Láttam, hogy többen javasoltátok a délutánt, mert akkor elvileg nincsenek annyian. Ez szerintetek igaz lesz júni végén is? Párizsban szerzett nagyon keserű tapasztalatunk, hogy amit tuti látni szeretnénk, lehetőleg a sok nyomorult szelfiző nélkül, oda nyitásra kell menni, utána egyszerűen lehetetlen. Barcelonában ez már bevált, bár minden reggel 7-kor neki kellett indulnunk. Nem tudom, Lisszabonban mi a helyzet, illetve hogy nyáron mennyi idő kellhet a Belém megnézéséhez (torony, Felfedezők emlékműve, monostor, trópusi kert és tengerészeti múzeum, rohanás nélkül), a cukrászdát meg sem próbáljuk.  Sokszor a sorban állások viszik az időt. Állítom, Párizsban 5 nap alatt kettőt is kitett a rengeteg várakozás, persze tűző napon, 38 fokban. Soha többé!

A Krisztus-szoborhoz átjutás, felmenetel, lejutás kábé mennyi időt vesz igénybe? Kompolnánk, hogy azt is kipróbáljuk.:-)

Ami pedig Sintrát illeti, nem akarok rohanást, ott is talán egy kastélyra lenne időnk és nagyon félek attól, hogy iszonyat tömegnyomor lesz. Szerintetek lehet erre számítani?

 

Köszi szépen előre is a segítséget!

csincsilla72 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 7223

Szia!

 

Láttam a programotokat és a képeidet, nagyon klasszak. Köszi, hogy megosztottad.

Mi most tervezünk, júni 24-29 között leszünk kinn Lisszabonban. Este fél nyolcra fogunk kiérni, azaz valahogy 9 körül leszünk biztosan a szálláson. 5 majdnem teljes napunk lesz, ebből egy napot szánunk a Belémre és a Krisztus-szoborra, egyet a várra és az óvárosra (beleértve a Sét, a Carmot, kilátókat, elevadorokat, Diadalívet), egyet a Nemzetek parkjára, akváriumra, felvonózásra, egyet Cascaisra és Cabo da Rocára (Sintra kérdőjeles, mert tuti óriási lesz a tömeg) és az utolsó napon strandolnánk. 

Nem tudom, hogy ez mennyire reális, remélem, meg tudunk nézni mindent, ami érdekel. A páromat érdekelné a Benfica-stadion is, de nem tudom, hova zsúfolhatnánk be, maximum strandprogram helyett, de ahhoz ragaszkodunk. 

 

Előzmény: Sidalina (7219)
Sidalina Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7222

a kombijegyben mondom, benne van a busz Cabo-ról Cascais-ba, és Cascais-ból Lisszabonba a vonatjegy. Az egész útvonalra érvényes a kombijegy onnantól kezdve, hogy felszállsz a vonatra a Rossio-n addig, amíg leszállsz a vonatról este Cais do Sodre-n.

A napijegy szerintem nem ad kedvezményt ezekre az utakra.

Előzmény: ubladen (7220)
'szti Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7221
Előzmény: ubladen (7220)
ubladen Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7220

Szia!

Köszönöm az információkat.

A Sintra-Cabo 15€ kombijegyet a Rossio vonatállomáson lehet megvenni, de a Cabo-Cascais kombijegyet hol lehet?

A 6€ napijegy esetén van valami kedvezmény a Lisszabon-Sintra és a Cascais-Lisszabon útvonalra? 

Tudtok egy linket ahol Sintra nevezetességeit (épületek és parkok) egy térképen vannak és kinyomtatható?

Köszönettel,

Ubi

Előzmény: Sidalina (7219)
Sidalina Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7219

szia, a 7153-ben írtam beszámolót, nekünk bejött az az útiterv, amit csináltunk - szerintem nektek is jó lenne, pár dolgot kihagyva belőle.

1. nap: Sintra és Cabo da Roca. Erre a napra megéri megvenni a 15 eurós kombijegyet, ahogy okinayab is csinálta. Ebben benne van a vonat Sintrába, ott a helyi buszok, aztán a 403-as busz Cabo-ra, onnan Cascais-ba, és Cascais-ból a vonat vissza Lisszabonba. A jegyet a Rossio-n lehet megvenni, és onnan indul a vonat is.

2. nap: lehet kezdeni a városban: vár, Santa Justa lift, Carmo convent....aztán lesétálni a Rua Augusta arch-ig (és felmenni a tetejére), Kereskedők tere, és onnan villamossal Belém. Ott Jeromos kolostor, Felfedezések emlékműve, Belém torony.

3. nap: átmentek Cacilhas-ba hajóval...és ott nem tudom mit szeretnétek csinálni. Mi a Cristo Rei-t néztük meg, más miatt fogalmam sincs, hogy érdemes-e.

 

Van olyan járat, ami hétvégén nem jár, de itt meg tudod nézni.

Előzmény: ubladen (7214)
ubladen Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7218

Szia!

Köszönöm az információt.

Szerintem a 6 eurós korlátlan 24 órás napijegy mellett döntünk, ez a Best buy.

 

Előzmény: 'szti (7217)
'szti Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7217

24 órán keresztül korlátlanul használhatod a metróra, buszra, villamosra és jó a santa justa liftre is.

csak egy személy utazhat vele.

Előzmény: ubladen (7215)
ubladen Creative Commons License 2016.04.30 0 0 7215

Utána olvastam a 24 órás napijegynek és a feltölthető Viva viagem kártyának de még nem teljesen tiszta pár dolog.

 

A 6 euróba kerülő napijegy az korlátlanul és 24 órán keresztül minden tömegközlekedésre érvényes (metró, busz és az összes villamosra)? Például megveszem este 18:00-kor a 6 eurós napijegyet és másnap este 18:00-ig utazhatok vele mondjuk 5x a metrón, 6x a buszon és 7x a villamoson (vagy ennél többször is)?

 

Egy darab feltölthetős Viva viagem kártyát csak egy, vagy egyidejűleg két személy is használhatja amennyiben van rajta elég pénz?

 

ubladen Creative Commons License 2016.04.29 -1 0 7214

Sziasztok!

A pünkösdi hosszú hétvégén Lisszabonba utazunk (május 14. szombat estétől - május 17. kedd délutánig)

 

Érdeklődnék, hogy van-e értelme megvenni 2 főre a 2, vagy 3 napos Lisboa Cardot amennyiben bírjuk és szeretjük a gyaloglást (Róma központját és annak nevezetességeit már többször is gyalog jártuk be).

 

Múzeumokban nem igen fogunk bemenni, de Sintra, Cacilhas vagy Costa da Caparica szeretnénk eljutni.

 

A szállásunk a Basilica da Estrela közelében lesz és a reptértől (vissza is) mindenféleképpen a tömegközlekedést kell használnunk. A legegyszerűbb ha jól láttam a piros metróval Saldanha-ig kell menni, majd onnan a sárga metróval Rato-ig. Esetleg más javaslat?

 

Esetleg tanácsot tudtok adni, hogy hány napos LC-t vegyük és melyik napon mit nézzünk meg? Hétvégén vannak tömegközlekedési járatok/eszközök melyek nem járnak.

 

Köszönettel,

Ubi

Cooper AoNang Creative Commons License 2016.04.29 0 0 7213

Nekünk adott! :-)

Élnénk majd a lehetőséggel, hogy megmutatod nekünk a várost és környékét. Júniusban leszünk egy hosszú hétvégét Lisszabonban. Ha kiderül a pontos időpont, írok majd neked. 

Előzmény: Portugália (7193)
geodo1 Creative Commons License 2016.04.28 0 0 7212

ja értem. :) jó, mert a kommentet teljesen jelen időben írtad, mintha épp a komment előtt nézted volna meg, ezért nem értettük, hogy látod a rossz időt. :) de akkor béke van és várakozás. :))

Előzmény: Léna007 (7211)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.28 0 0 7211

Nem, én három nappal ezelőtt néztem, azóta sokat változott pozitív irányban. ;-)

Előzmény: geodo1 (7210)
geodo1 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7210

Akkor biztos azalatt az óra alatt jött ki a friss előrejelzés, ami a kettőnk csekkolása között volt.

Előzmény: Léna007 (7209)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7209

Köszi, akkor már bizakodóbb vagyok.

Geodo, ott néztem, ahol te, a wetter.com-on a 16 napos előrejelzésben, Lissabont beírva.

Előzmény: Sidalina (7208)
Sidalina Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7208

nekünk is esőt mutatott indulás előtt, aztán végül az utolsó nap esett egy picike. A Yahoo weather, amiben én teljesen megbízok, ezt mutatja:

 

Előzmény: Léna007 (7205)
'szti Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7207

inkább a portugált nézd, bár ők se tudják tutira belőni

http://www.tempo.pt/lisboa.htm

Előzmény: Léna007 (7205)
geodo1 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7206

hová nézed te ezt? :o mert nekem ez a wetter is 20-25 fokot ígér szombattól, jövő szerdáig-csütörtökig minden nap jobbat, utána két napra 18-20-at, de végig sok napsütéssel. faroba ugyanez lényegileg.

 

http://www.wetter.com/wetter_aktuell/wettervorhersage/16_tagesvorhersage/portugal/lissabon/PT0LI0005.html

Előzmény: Léna007 (7205)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7205

Szuper. Most már szombattól 4 napon át 18 fokot és végig esőt muatat  wetter.com :-(

Előzmény: Sidalina (7204)
Sidalina Creative Commons License 2016.04.27 0 0 7204

ez direkt azért van, h ne süljetek meg kirándulás közben :)

Mi bele nem botlottunk boltokba, vagyis nem figyeltük, de sok Pingo Doce van nyitva késő estig!

Előzmény: Léna007 (7203)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.26 0 0 7203

Köszi!!!

Hát az időjáráson én csodálkoztam, mert nekem ez nem tűnik olyan jónak, szombattól végig az utána következő hétre 19-21 fokot mond csak és felhős eget (wetter.com). Én ilyen mediterrán helyen méjus elején már 26-28 fokokat gondoltam, de biztosan az Atlanti-óceán hatása ez. Nem baj, legalább nem sülünk szét a nagy melegben.

 

Tudja valaki, hogy szombat-vasárnap hogyan vannak nyitva az üzletek, valamint hogy a városban belebotlik-e az ember rendszeresen valami élelmiszerüzletbe? Mivel szombaton érkezünk, de egész nap a várost járjuk, és önellátósak vagyunk, estefelé hazafelé be kellene vásárolni pár dolgot.

Előzmény: Sidalina (7202)
Sidalina Creative Commons License 2016.04.25 0 0 7202

persze, Törökországba megyünk, Fethiye-be, alig több, mint egy hónap múlva.

Ja, akkor rosszul értelmeztem az LC-t :)

Örülök, hogy elrendeződött a szállás! És még a repcsi is jól alakult, meg nézem, h az időtök is szép lesz...Érezzétek nagyon jól magatokat!

Előzmény: Léna007 (7201)
Léna007 Creative Commons License 2016.04.25 0 0 7201

Szia Sidalina,

 

szabad kérdezni, hogy melyik nyaralást? Mi lesz a következő?

 

Nem, nem vesszük meg a LisCardot, arra jutottunk, hogy nem éri, meg, mégis napi jegy lesz, és belépők külön. Csak annak a listáján olvastam az Eovoát, ami egyébként ingyenes, nekünk nem kll ornitológus vezető, de még azzal is csak 12 euro lenne amúgy, szóval odamegyünk az autóbérlés után.

 

A tulajd végra írt, megadt a csajnak a telefonszámát, aki majd várni fog minket. Így már nyugodtabb vagyok, amúgy meg megváltoztatták a repülő menetrendjét és egy órával később megyünk, aminke örülök, mert nem akart kivinni senki sem hajnali fél 4-kor a reptérre, amit meg is értek, de agy egy órával későbbra már lett jelentkező. :-)

 

Köszönöm mindekinek a sok infót, segítsget, amit itt kaptam, a tapasztalataimat én is tovább fogom adni.

 

 

Előzmény: Sidalina (7200)
Sidalina Creative Commons License 2016.04.25 0 0 7200

már a nyaralást szervezzük :)

Csak nem lesz gond a szállással, de én biztos rágnám tovább a tulaj fülét. Az értékelésekben nem írnak semmi ilyen problémáról, ugye?

Az LC-s Evoa kedvezmény meg tök jó, hogy egy huszárvágással megoldotta a programot :) Én is várom, hogy menjetek, tök jó lesz, meg kapunk majd szuper beszámolót!

 

Előzmény: Léna007 (7199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!