Keresés

Részletes keresés

tomasz0102 Creative Commons License 2022.10.09 0 0 78

Sziasztok. Tudtok ajánlani valamilyen zsírégetőt, ami működhet? Edzek heti 3 alkalommal, igyekszem figyelni a táplálkozásra, de megpróbálkoznék valamilyen zsírégetővel is. Ezt javasolták többen. Van valakinek valami tapasztalata? Esetleg valami más készítmény?

Köszi,

T

Sabolee Creative Commons License 2020.08.17 0 0 77

legjobb zsírégeto tabletta zöld kávé

Pandus8912 Creative Commons License 2018.09.19 0 0 76

: Szinte nincs is olyan zsírégető tabletta, amit ne próbáltam volna ki. Felesleges pénzkidobás, ráadásul olyat is használtam, amitől frankón rosszul lettem. Nincs ebben semmi csiribí meg csiribá: egyszerűen a kajára és a mozgásra kell odafigyelni. Így lesz csak eredmény… Ami viszont bevált, az a Dr.Kelen Fit Shape 2in1 alakformáló. „Edzés” előtt (ami nálam a környéken való lépcsőzés) mindig bekenem magam vele. A bőröm sokkal feszesebb lett, a kényes területeken pedig szépen formálódtam tőle. 😊 Úgyhogy nálam ez a maximum, amit segítségként bevetek. Bánom az eddigi tévútjaimat. 

Sabolee Creative Commons License 2018.06.16 0 0 74

legjobb zsírégeto tabletta zöld kávé  

K. István - Személyi Edz Creative Commons License 2012.08.17 0 0 73

Kedves Sanya7!

A zsírmegkötő tabletták olyan anyagot tartalmaznak, amely a zsírhoz kapcsolódva meggátolja a felszívódást. Ezzel az az alapvető probléma, hogy a zsír megvonása a szervezettől vitaminhiányt okozhat, ugyanis egyes vitaminok csak zsírban oldódnak.

A szénhidrátok több csoportba sorolhatók. Felszívódás szempontjából jelentős különbséget teszünk egyszerű és összetett szénhidrát között. Az egyszerű ch, hétköznapi nyelven cukor, gyorsan, akadálytalanul szívódik fel ezzel gyors vércukorszint növekedést eredményez, amit nem tolerál a szervezet és inzulint lök a vérbe. Ez kisöpri a cukrot a vérből és a vércukorszint zuhanását eredményezi, ami éhségérzetet generál. A következményeket magad is kitalálhatod...

Az inzulin a leggyorsabban és legegyszerűbben úgy szabadítja meg a vért a sok vércukortól, hogy zsírként raktározza, azt pedig korlátlanul megteheti...

Étkezési tanácsok: http://edzematestem.hu/etkezesi-tanacsaim/

Előzmény: sanya7 (72)
sanya7 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 72

Sziasztok , én most olyan kérdéssel állok a fórum tagjaihoz , hogy a zsírmegkötő tablettákról mi a vélemény ! Ugyanis azt hallottam , hogy nem a zsírokkal van a baj hanem a finomított szénhidrátokkal . A cukor hogyan alakul zsírrá a gyomorban ? Ezek a tabletták ezek szerint  nem tudják lekötni a cukrot , mert az a véráramba kerül és utánna alakul valahogy zsírrá ! Javítson ki valaki ha tévedek , de akkor a tabletták a tésztára , cukorra nem jó , pedig ebből fogyaszt a legtöbbet a magyar

ember ! 

nyirfakati Creative Commons License 2010.12.29 0 0 71

Sziasztok!

Gondoltam megosztom veletek a saját tapasztalataimat. A zsírégetésnél tényleg az az első lépés, hogy az ember felemelje a fenekét és elkezdjen edzeni, méghozzá rendszeresen (hetente minimum 3-4 nap 1-másfél órás edzés). Én táncosnő vagyok, alapvetően sokat mozgok, de ezeket az edzéseket én is betartom. Viszont mivel hajlamos vagyok a hízásra egy kicsit rá kell segítenem, hogy gyorsabban menjenek le rólam a fölösleges kilók. Az a trükköm, hogy edzés mellett a Dimatrex zsírégető ampullát iszom. Ez végül is egy kis mankó, de a nagyobb fellépések előtt már életet mentett:D. Eddigi rekordom 2 hét alatt 5 kiló. Remélem tudtam nektek segíteni!

Üdv: Kati

vizipókéstörpilla Creative Commons License 2009.10.19 0 0 70

csodaszerek nincsenek, ha kevesebb zsírsejtet akarsz muszáj lesz kardióznod. én a futásra szavazok, de jó még az ellipszistréner, bicikli is. fokozatosan kezdd, lényeg hogy egy idő után alérd a 40 percet, akkor "nyúl" először zsírtartalékhoz a tested. sok sikert!

kishintás Creative Commons License 2009.06.04 0 0 69
szia terikee! ami bogyót én most nonstop pl tvben is látok, az az alli. nem tudok róla sokat, csak hogy 1,5szer annyit fogysz vele mint nélküle. ha gondolod próbáld ki, addig is valakinek más ötlet, vagy tapasztalat?
szomorce Creative Commons License 2008.05.17 0 0 65

Megveszlek kilóra!

A „vazze” típusú tévés poénkodások

kedvelt szófordulata a fenti

cím. Ausztriában egy biohotelban

viszont a recepciónál hangzik el a

mondat tükörképe: fizessen kilóra!

A vendégek ugyanis testsúlykilogramm

alapján fizetnek az otttartzkodásért.

A szállodai ellátás mindenben

megfelel a testsúlykontroll

követelményeinek. Kímélő étrend,

hegyi túrák, kerékpárprogramok. A

vendégek a nyaralás végén elért

testsúlycsökkenésük esetén kilónként

50 eurót visszakapnak.

A kezdemnyezsnek óriási a sikere!

http://www.biokosar.com/bk200804.pdf

watta1 Creative Commons License 2006.02.10 0 0 64
Úgy hallottam, amelyik kalóriából lehet szabadgyököt vonni, az nem állítólag nem okoz liposzómát. Tényleg így van vagy csak reklám?
Pistike Nyúz Creative Commons License 2003.10.11 0 0 63
Ez a káposztaleves valami borzasztó. Nemcsak ízre rossz, hanem szagra is. Én egyszer csináltam, de ki is borítottam az egészet. Csak nagyon fanatikusoknak ajánlom.
Előzmény: Girafe (61)
szalka Creative Commons License 2000.12.28 0 0 62
Lehet, hogy a problemam kicsit offtopicnak tunhet, de szvsz nem az.
Irtad ezt a pajzsmirigy dolgot.
Kifejtened a kedvemert reszletesebben es esetleg azt , hogy mivel lehet segiteni rajta.
Ugyanis 6-7 eve vettek eszre nalam, hogy elegge megnagyobbodot a pajzsmirigyem. Ez ugye annak tulzott mukodesetol es annak elegsegtelen mukodesetol is lehet igy hat kivizsgaltattam, megallapitottak, hogy valamilyen T betus hormonbol kevesett termel es kaptam hormon gyogyszert, de igazabol azt mondtak, hogy egyek jodot, mert valoszinu jodhianyosan taplalkozom es az a baj. Igazaban kamaszfejjel miutan nem ereztem betegnek magam es senki se magyarazta el ez mit is jelent vagy mivel jarhat , viszont szazszor hangsulyoztak, hogy minden 5. embernek van vele egy kis problemaja nagy ivben le.. tam a dolgot sajnos.
Most egy kicsit utanaolvastam a dolognak es az a gyanum, hogy lehet, hogy belejatszik abba, hogy iszonyuan nehez tartanom a sulyom, azaz 1 honapig nem mozgok csak heti 1-2 szer mar is ugranak fel a kilok.
Szoval mit kene tennem, azonkivul hogy menjek orvoshoz, mert azt tudom mit mond, egyek jodtartalmu kajakat : tengeri herkentyuk meg jodozott sot. Es ha ugy veszem eszre , hogy elkezdek nagyon hizni menjek vissza. Hat en nem akarom megvarni, mig elkezdek rohadtul hizni, viszont a tengeri allatokat nem szeretem.
Mivel lehet a dolgot meg karbantartani? Milyen kajaban van jod? Vagy asvanyi anyaggal, vitaminnal lehet meg ennek a hormontermeleset segiteni? Es persze azok miben vannak?
Illetve nem tudsz olyan weboldalt ahol leirjak, hogy egy emberi szervezetnek milyen asvanyi anyagbol mennyire van szuksege es, hogy azok miben vannak. Mert a vitaminokrol meg csak-csak sejti az egyszeru halando, hogy miben milyen van, de aaz asvanyi anyagokrol mar joval kevesbe.
Előzmény: Mr Spock (54)
Girafe Creative Commons License 1999.08.01 0 0 61
Találtam egy újságban egy receptet, ha gondoljátok próbáljátok ki!

Kórházi diéta, túlsúlyos betegeknek, műtét előtti gyors fogyás érdekében:

-Annyit lehet belőle enni amennyit akarsz.
-Bármikor eheted amikor éhes vagy.
-Minnél többet eszel belőle annál többet fogysz.
-A leves nem visz be kalóriát a szervezetbe.

Hozzávalók:

- 6 db közepes hagyma
- 1 vagy 2 kis paradicsompüré (konzerv)
- 1 nagy fej édeskáposzta (1,5 kg) apróra vágva
- 2 db zöldpaprika
- 4 db sárgarépa
- 2 db zellergumó vagy 6 szál friss zellerlevél
- 2db leveskocka
- petrezselyem, bazsalikom (friss) apróra vágva

A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval borssal,
curryvel ízesítjük. Adhatunk hozzá Bouillon- vagy Worchestershiremártást is.
10 prcig erősen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

1.nap:
Csak leves és gyümölcs fogyasztható, kivéve banán. A görög és sárgadinnyének legkevesebb a kalóriaiértéke.

2.nap:
Csak leves és zöldség ehető, gyümölcs nem. Friss vagy konzerv zöldség, kivéve: szárazbab, borsó, kukorica. A levelesek
a legjobbak: saláta, kínai kel.
Vacsorára egy nagy, héjában sültt burgonya, vajjal.

3.nap:
Leves, gyümolcs és zöldségféle (krumpli tilos). Annyit lehet enni ezekből amennyit kívánunk.

4.nap:
Leves, banán, lehetőleg lefölözött tej. Annyi víz amennyit akarunk.

5.nap:
Leves, 20 dkg marhahús, 6 paradicsom vagy paradicsom ivólé, legalább 6-8 pohár víz.

6.nap:
Leves ( legalább egyszer), 2-3 szelet marhahús, zöldségféle ( burgonya tilos) és saláta.

7.nap:
Leves (legalább egyszer), főtt barna rizs, zöldség és gyümölcs (cukortartalom nélküli). Bármennyit fogyaszthatunk.

Ha pontosan betartjuk a diétát, és semmi mást nem eszünk, csak ami előírt, a harmadik nap végére 2-3 kg-ot lehet fogyni. A
hetedik nap végére, ha nem csaltunk 5-9 kg is lehet a minusz.

Ha a súlycsökkenés több mint 8 kg, legalább két nap szünetet kell tartani, mielőtt újrakezdjük a kúrát.
A diéta folyamán az alkoholfogyasztás tilos.
A marhahús hallal vagy sültcsirkével helyettesíthető (bőr és zsír nélkül).

Jó étvágyat!
Girafe

Robin Creative Commons License 1999.08.01 0 0 60
Kedves Mézga Géza,
több dologban sem értek egyet veled. 1200 kcal-ás diátát orvosi ellenörzés nélkül nem szabad(na) csinálni, mert bármilyen változatosan eszel is, nem viszel be elég vitamint, ásványi anyagot és enzimet, ha csak mesterségesen nem pótolod ezeket..
A többször keveset elv valóban azt jelenti, hogy megváltoztatod az életed, és nem kúrát csinálsz, hanem az életmódodat változtatod meg. Igy nem jönnek vissza a plusz kilók. Te is látod, hogy nálad ez nehezen volt tartható hosszú távon. A kalóriaszámlálás jó dolog, de aki nagy családra készít minden nap ennivalót, annál nem egyszerű (de nem is lehetetlen) végrehajtani.
A jo-jo elv ismerős nekem is, addig mindig igy is működött, amig el nem határoztam, hogy olyan recepteket találok ki, ami kevesebb zsiradékot és kevesebb szénhidrátot tartalmaznak, és a régiekhez nem térek vissza. Mert bár szénhidrátra is szükség van, akkor ha fogyni akarunk, de nem mindegy mikor mennyi kerül a gyomorba belőle. Ez este tutira beépül és zsir lesz belőle, akkor is, ha semmi zsirszerűt nem ettél hozzá. Este a magas cukortartalmú gyümölcsök sem hasznosak a fogyni vágyoknak, viszont sokat segit a kefir vagy a joghurt. A sokszor keveset addig okoz problémát, amig nem valamilyen betegség miatt kell(ene) csinálni. Mennyivel egyszerűbb megelőzni, hogy ide jussunk?
Azt tartom, hogy aki bizonyos ételekről nem szeretne lemondani, az állítsa úgy össze a menüjét, hogy az is beleférjen.
Aki valóban kúrának tekinti a fogyással együttjáró energiabevitel csökkentését, az majdnem biztos vissza is fogja szedni a kg-it. Azt is bizton állíthatom, hogy reggel éhgyomorra a (nagyon) könnyű kocogás kifejezetten étvágycsökkentő - de csak ha folyamatosan nap nap után csinálja az ember.
Nem ejtettél szót a folyadékbevitel fontosságáról. A szénsavas dolgok eleve nem jók, mert puffasztanak. Az egyéb üdítők igazán nem szomjoltók, legjobb a szénsavmentes ásványvíz, vagy (ha jó) a csapvíz. De ebből min. 2 liter naponta!
A fogyókúra igenis lehet alakformálás, mert a mozgás nélkülözhetetlen része a fogyásnak. Nálam úgy működött, hogy a reggeli kb fél óra kocogás után mire hazaértem tényleg leginkább szomjas voltam. Igy a reggeli mennyiségét is könnyebb volt csökkenteni. Arra is rájöttem, hogyha délben kiporciózva a korábbinál kevesebbet kapok (eszem), akkor ugyan az asztaltól felállva nem vagyok 'fülig' jóllakva, de utánna mégsem korog a gyomrom. Egy idő után meg direkt jobban érzem magam ettől.
Amiben egyetértünk, az hogy pszichésen is készülni kell, és hogy reális célt kell kitűzni. Az előregyártott ételek valóban segítenek, de porciózni a nyers élelmiszerekkel is lehet.
Végül én 168 cm-emmel 94 kg voltam. Ebből csináltam 75-öt márciustól szeptemberig. És 3 évig nem is változott a súlyom. Most 80-82 vagyok, de év elején eü-i gondjaim voltak, és a mozgást megtiltotta az orvos majd két hónapra ennek ittam a levét. Voltam gipszben is, de nem adom fel. Kűzdök az időkorlátaimmal, hogy jusson mindenre amit szeretnék. És újra a régi legyek. Ha van akit érdekel, szívesen beszámolok a változásokról.
Mézga Géza Creative Commons License 1999.08.01 0 0 59
Tisztelt egybegyültek!

Leírom saját tapasztalataimat egy sikeres fogyókúra kapcsán.
Magasságom 176 cm és 1999. január 2-án, amikor elkezdtem fogyókúrázni, akkor 116 kg volt a súlyom.
Az elôzményekhez hozzátartozik, hogy nem ez volt az elsô sikeres (volt még több sikertelen) fogyásom az elmúlt 16 évben. Amikor elôször kezdtem bele 1983-ban, akkor 103-ról fokozatosan (4 év alatt) 82 kilóra tornáztam le magam. Majd a kilencvenes évek elején ismét 100 kiló körül kötöttem ki, és innen lépegettem felfelé a fentebb említett súlyra.
Sok “módszert” kipróbáltam (akupuntúra, elkülönített diéta, mozgás), egy tucat könyvet is elolvastam ebben a témakörben. Tehát mondhatni nem kezdôként indultam neki a dolognak.

A következôket tartottam szem elôtt:
1. az ember csak attól nem hízik, amit nem eszik meg,
2. számolni kell (és elôre meghatározni) a napi kalóriabevitelt,
3. a fogyókúra, nevébôl eredôen kúra, tehát van kezdete és vége,
4. a “legveszélyesebb” táplálék a zsír,
5. a fogyókúra és az egészséges táplálkozás nem ugyan az
6. meg kell tervezni elôre (és nem közben) a fogyókúra menetét
7. nagyon lényeges szellemileg felkészülni rá,
8. egy hatásos fogyókúrához minimum a kiindulási testsúly 10%-át kell leadni, de nem szabad egy menetben többet mint 20%-ot.
9. a fogyókúra nem alkalmas alakformálásra
10. a fogyókúra vége nem jelent a visszatérést az elôzô életmódhoz.

S most a történet.

116 sok, (rohadt sok). Az embernek fáj a lába. Liheg a legkisebb megeröltetéstôl. Éjszaka horkol, és ettôl még rosszabbul alszik. A közérzete is rossz.
Az évkezdet számomra különösen alkalmas a fogyásra. Eddigi sikereimet (és néhány kudarcomat) ekkor követtem el. Az ember túl van a karácsonyi és újévi zabálásokon, kicsit elege is van belôle. Húsvétig nincs újabb lakmározós ünnep. Tél lévén a gyümölcsök is korlátozottabban vannak jelen. Valamint biológiailag (télvége) a szervezet ilyenkor adja le legkönnyebben (ami azért nem jelent túl könnyüt) a zsírtartalékokat. Azonban én nem az ünnepek alatt határoztam el, hogy fogyókúrázni fogok, hanem már hónapokkal elôbb, és ugrásra készen vártam a határidôt. Régebbi tapasztalataim alapján úgy döntöttem, hogy napi 1200 Kcal elegendô (és kibírható) lesz. A cél a 100 kg volt, a határidô március 31. Tehát teljesíthetô ha az ember eléggé álhatatos.
Az elsô két hét maga a pokol volt. Ráadásul kaptam egy torokgyulladást is. Rendkívül nyomorultan éreztem magam.
A fogyókúra tanácsok között mindig megemlítik, hogy sokszor együnk keveset. Ez ennél a kalóriamennyiségnél marhaság. Az ember folyamatosan éhes, és ha ezt a keveset elosztja sokfelé, soha nem lesz egy kicsit sem jóllakott. Tehát általában két és fél étkezést csináltam. Az evés jó dolog, néha az egyetlen jódolog a világban: megnyugtat, elégedetté tesz, elveri az éhséget, finom; nemhiába hívják az idôskor erotikájának. Az emberek a fogyókúrát úgy képzelik el, hogy zöldségeket esznek, meg kefírt, meg almát, és egyéb hülyeségeket. Ezt hamar meg lehet unni, és ne feledjük a fogyókúra szellemi küzdelem a test felett. Tehát finom ételeket kell enni (megnyugtatva a szellemet), olyanokat, amelyeket szeretünk. Persze célszeru kerülni a pacalpörköltöt, meg a töltöttkáposztát, és inkább ennél “lájtabb” ételeket keresni kedvenceink között. A fô szempont, hogy minél kevesebb zsiradékot tartalmazzon. A zsír a legkisebb veszteséggel épül be a szervezetbe, és ez a fogyókúra alatt még jobban igaz. Valaki erre azt mondhatná: hiszen én nem is eszem zsírt. Csakhogy a zsír nemcsak a zsíroskenyérben van. A csokoládé 70-90%-a zsír (kakaóvaj). Az étolaj a margarin valóban az egészséges táplálkozás egyik alapköve, de a fogyókúra nem egyenlô az egészséges táplálkozással (nem is lehet csak kúra-szeruen végezni). A “csipsz”, a hasábkrumpli, a rántotthús panírja mint a szivacs rengeteg olajat tárol. Ezt nevezik rejtett kalóriának. Tehát az ételkészítésnél figyelni kell erre is.
De térjünk vissza a finom ételekhez: Én nagyon szeretem a bolognai makarónit, nem azt amit készen lehet kapni a közértben, vagy elédraknak egy külvárosi pizzériába, hanem amit otthon fôzök igazi sovány marhahúsból. Ebbôl legyártottam vagy öt kilót, természetesen gondosan összeírva mit és mennyit tettem bele, majd kizacskóztam 15 dekás adagokra, és lefagyasztottam a mélyhutôbe. Egy adag 193 Kcal volt. Ehhez nyolc deka száraztésztát megfôzve (290 Kcal), természetesen sajt nélkül, megvolt egy ebéd, még belefért egy alma is (50 Kcal). Gyenge zónaadag. Csináltam és lefagyasztottam krumpifôzeléket, gombamártást, lekvárosgombócot (!). Célszeru nagyobb adagot elkészíteni, ezt lehet enni aztán heteken keresztül. Lényeg a változatosság. Leveseket is készítettem gyenge rántássokkal. Életemben nem ettem annyit fôtt ételt mint akkoriban. Persze azért szenvedtem, de elôttem lebegett a cél: 100 kg, március 31.
Az étkezéssel kapcsolatban még néhány dolgot fontos megjegyezni. Nagyon lényeges a fehérjebevitel. Az emberi testben a fehérjéknek, mint építôköveknek fontos szerepük van. Viszont a szervezet naponta veszít is fehérjét ezt nevezik természetes kopásnak ez kb. 24 g. A rossz hatásfokú felszívódás (és bizonyos ráhagyás) miatt célszeru naponta legalább 70 g fehérjét fogyasztani, különben a fogyás nemcsak a zsírraktárakat, hanem az izmokat is viszi. Ha a fogyókúra alatt ez nem is mindig sikerül, törekedni kell rá. Mivel a fogyókúra és az egészséges táplálkozás nem ugyan az vitaminpótlásról is kell gondoskodni.
A mozgással kapcsolatban is egyéniek a tapasztalataim. Napi 1200 Kcal mellett jó, ha az ember a napi feladatait el tudja látni, amikor elmentem kirándulni egy hétvégén, alig vánszorogtam, rosszul éreztem magam, és semmivel sem fogyam többet mint egyébként. Viszont a kúra után mozogni kell, hogy visszapótoljuk az elveszített izmokat.
A fogyás görbéje egy 1/x görbe, az elején gyorsabban, majd az idô elôrehaladtával lassabban csökken a súly.
Roppant lényeges, hogy a fogyókúra idejét nyugalmas életszakaszba jelöljük ki. Nem lehet vizsgaidôszakban, új munkahely keresésekor, vagy bármely más zaklatott helyzetben sikeresen fogyókúrázni. Ilyenkor amúgy is feszültebb az ember. Az éhség az agyban keletkezik, és ott kell ellenálni neki.
A nadrágjaim kezdtek lötyögni rajtam, és március 23-én reggel a mérleg 99.7 kg-t mutatott. Végtelenül boldog voltam.
Ha valaki befejezi a fogyókúrát, csak az elsô szakaszon ért túl (bár ez volt a legnehezebb). Elôször fokozatosan két hét alatt kell növelni a kalóriabevitelt (persze nem a végtelenbe), és célszeru elkezdeni mozogni. Ilyenkor a szervezet is megkönnyebbul, sokkal jobbam megy minden. De figyelni kell naponta a testsúlyt. Egy bizonyos súlynövekedés mindenképpen bekövetkezik, de ezután stabilizálni kell.
Jelenleg 102.5 kg vagyok (augusztus 1.), és jövô januártól 90 kg-re akarok lemenni szintén három hónap alatt. Csak sikerüljön.

Törölt nick Creative Commons License 1999.08.01 0 0 58
Mr Spock,

Mi a helyzet a stresszel? Tapasztalatom szerint ha megszűnik, akkor sikerül igen sok kilót felszedni úgy, hogy az addigi étkezési szokások nem változtak.

Tudnál erre némi magyarázatot adni?

McAl

csutak Creative Commons License 1999.08.01 0 0 57
Kedves Purusa!
Mezei megoldást javaslok. Gyere ki a tanyámra és segíts "kapazin fortéval" gyomtalanítani kettő hold gazos földet. Ennél jobb úszógumi elhárítót nem ismerek.
Bármely zsírégető önmagában fizikai megterhelés mellett semmit nem ér.
Mr Spock Creative Commons License 1999.07.31 0 0 56
Kedves schgy,

....mostanaban meditacioval is sikerult atrendeznie a zsirparnakat.

Ez jo. Ezt meg en sem hallottam, pedig azt hittem, hogy mar mindent hallottam ebben a kategoriaban. Meditacioval? Nem semmi.

Gabor

schgy Creative Commons License 1999.07.30 0 0 55
Mostanaban irta a volt felesegem Oroszorszagbol (egyebkent az alak tudatos formalasanak eleg elkotelezett tamogatoja, es szinten "mindent kiprobalt"), hogy mostanaban meditacioval is sikerult atrendeznie a zsirparnakat.
Az elottem szolo Mr. Spockkal egyetertve a testsuly abszolut csokkenteserol leirtakban, ez azert megoldas lehet az "uszogumira" is, mert sokszor az a helyzet, hogy itt sok, ott tobbis jo lenne.
Jelzem persze, hogy elsosorban o is a mozgas kulonbozo (celiranyos) valtozatait tartja a legjobbnak.
schgy
Mr Spock Creative Commons License 1999.07.30 0 0 54
Kedves Mindenki,

Kiabranditas kovetkezik. Aki nem szereti hallani az igazsagot, az most rogton hagyja abba az olvasast (:-).

A dolog rendkivul egyszeru. Az emberi testnek, mint egy biologiai egysegnek, energiara van szuksege. Az energia csakis az etelbol szarmazhat (nincsenek zold leveleink, napfenybol nem lehetseges). Na most.....etel a szajba, szajbol a gyomorba es belekbe. Ott az enzimek es satobbi lebontja es az "alkatreszek" felszivodnak, majd energiava alakulnak. Az energiaval a szervezetben csakis ket (2) alapdolog tortenhet: 1. fel lesz hasznalva 2. Tarolva lesz, tobbnyire zsirsejtek formajaban. Kesz.

Az energiafelhasznalas, dacara tobbezer tevhitnek, szinten eleg egyszeru. Az emberi test anyagcsereje rendkivuli modon stabil. Egy ket ritka betegsegen kivul (pajzsmirigy) alapjaban nem valtozik, es ennek is koszonhetjuk a stabil testhomersekletet. Tehat azok, akik "lassu anyagcseret" hibaztatatjak a tulsulyert, altatjak magukat.

Tehat hogy is mukodik ez az egesz?
X kaloria be.
Y aktivitas ki.
Ha X tobb mint Y, akkor hizunk.
Ha X kevesebb mint Y, akkor fogyunk.
Nincs mese, nincs kiut, minden mas magyarazkodas.....hat magyarazkodas.

Tehat ha valaki fogyni akar, ket dolgot kell csinalni:
1. Vagy csokkenteni a kaloriat (hogy kevesebb legyen mint amennyit az illeto naponta felhasznal)
2. Vagy novelni az aktivitast (hogy tobb legyen a felhasznalt, mint a megevett).

Vagy persze a ketto kombinaciojat.

20 eve kuzkodom elhizott paciensekkel (nokkel), USA-ban sokkal rosszabb a helyzet mint Magyarorszagon. Nincs olyan kifogas, onamitas amit ne hallottam volna szamtalanszor. A legnepszerubb ezek kozul:
"Doktor ur, en mar mindent megprobaltam, es megsem tudok lefogyni."
Mire en:"Probalt kevesebbet enni?"
Mire o:"Kevesebbet enni.....?"

Viccen kivul, a legnepszerubb hiba amikor valaki hizik. Vegul rajon arra, hogy ez nem megy tovabb, es tenyleg elkezd vigyazni egy kicsit az etel mennyisegekre. Es megsem fogy le. Miert? Egyszeru. Amikor hizott akkor tul sokat evett (vagy tul kevesebbet mozgott). Akkor elkezdett kevesebbet enni (mondjuk), a hizas megallt. DE...ahhoz hogy fogyjon, ahhoz MEG KEVESEBBET kell enni. De oda mar kevesen jutnak el.

A dieta "titka":
Nincs mese, a kaloria egyensulyt ugy kell beallitani, hogy kevesebb kaloriat nyeljen le az illeto, mint amennyit elfogyaszt. A kaloria saccolasa altalaban sikertelen. Az "ugy nez ki hogy ez nem hizlalo" a legtobb esetben tevedesre vezet (onamitassal kombinalva). SZAMOLNI KELL. Nehezkes, kellemetlen, de szamolni kell a kaloriakat. Meg kell egy orvost kerdezni, hogy az adott testsulyhoz, atlagos aktivitashoz merve, hany kaloriat szabad enni egy egeszseges fogyokurahoz. Es utana ragaszkodni ahhoz, hogy ne egyen az illeto tobbet.

Senki nem szeret ehezni. A nehez utja a fenti eleresenek a kaja egyszeru csokkentese. Miert? Mert a tulsulyban levo emberek altalaban kaloriadus kajakat esznek. Ahhoz, hogy azokkal elerje valaki a fogyasi kaloria szintet, bizony nagyon keves etelt lehetseges megenni. Meg mindig jobb metodus etelt valtoztatni. Milyen etelt? Kell venni egy etel-kaloria tablazatot, es azt kutatni olyan etelek utan, amit meg mindig szeretunk, de megis kevesebb kaloriat tartalmaz mint amit eddig ettunk.

Minel tobbet hajlando valaki foglalkozni ezzel, annal konnyebb lefogyni.

A mozgas csaloka. Sok paciensem mondja:"de doktor ur, en legalabb felorat setalok minden nap". Na igen, de utana hazamegy, es annak az egisze alatt, hogy o most mozgott, jol bezabal. Sajnos ez sem megy. Azok, akik tulsulyban vannak, ritkan kepesek annyi mozgast vegezni ami tenyleg szamit. Egyszerubb nem megenni, mint megenni es utana lekuzdeni. Igazi sport persze jo, de mondom, akiknek sulyproblemaik vannak, ritkan kepesek igazi sok kaloriat egeto sportolasra.

A legvegere hagytam a fogyasztoszereket. Amiket recept nelkul lehet kapni, altalaban egy vasat nem ernek. Az amfetaminszarmazekok (az igazi amfetamin mar illegalis erre a celra) SEM fogyasztanak, hanem kesleltetik az ehseget. Tehat ha az illeto este hatkor lenne ehes, esetleg csak kilenckor lesz ehes. De ha ennek ellenere eszik 6 es 9 kozott, a gyogyszer semmit nem ert. Nem tudom mi a helyzet Mo.-n, USA-ban van egy ket elegge hatekony etvagycsokkento, de azok csak egy jol megszervezet, tudatos dietaval egyutt kepesek eredmenyt elerni.

Gabor

Purusa Creative Commons License 1999.07.29 0 0 53
Koszonom a velemenyeket, vigaszokat, batoritasokat!

Kedves Norbert, te szakerto leleknek latszol... Nem tudnal esetleg - nagy vonalakban - nehany szot elpottyenteni a temaban itt is (aj min nem csak mailben...)?
(Vezerfonalnak talan lord jo kis szakszeru kerdeseit is vehetned, vagy barmi mast.)

Robin Creative Commons License 1999.07.26 0 0 52
Üdv.
Ahogy előttem silence emlegette az Alakformálás topicot, én is javaslom tanulmányozásra.
Annak aki a csodaszerekben hisz, csak annyit tudok javasolni, hogy próbálkozzon - előbb utóbb belátja, az annak csodaszer, aki eladja.

lord
bocs, ha nem jól tudom, de az én ismeretségi körömben annak akinek mozgásszervi problémája, gerinc-problémája van, előírják a tornát, még ha ez gyógytorna is. A dokival lehet egyeztetni, mit lehet és mit nem. A séta senkinek sincs tiltva.

Csokis2
Neked Robzon mester valószínűleg a szobabiciglit ajánlaná. Ha te is úgy gondolod, hogy túl nagy a súlyfelesleged, akkor a futást ne kezdd el, mert szétmegy a bokád, térded. Ha megteheted, szánj naponta 1 órát (akár elosztva is) mozgásra. Próbáld az evéseidet úgy átrendezni, hogy a reggeli ne maradjon ki. Az ebéd legyen normál, de a vacsit vedd korábbra (8 előtt), és minél kevesebb szénhidrát és zsir/olaj legyen benne.

Egyéiránt a futás fogyaszt, de ahogy megtanultam, nem mindegy, hogy mikor fut az ember. Legjobb éhgyomorra, mert a zsirégetés ilyenkor a legintenzívebb. Akinél nem megy az éhgyomor, csak nagyon keveset egyen előtte (pl egy kefirt).

Ha a kajacsökkentést tűzi ki valaki célul, ahhoz meg a jegyzetfüzet vált be nekem. Minden nap felírom mindazt amit megeszem, rögtön az után ahogy elfogyott. Ezzel és mozgással (biciglizés) fogytam tavaly előtt 15 kg.

Puruska
a zsirleszívásról is volt szó az Alakformálás topicban, de a Spektrumon láttam is ahogy csinálták. Ha a bőrön nem végeznek plasztikai műtétet, akkor az nagyon ronda marad utánna. Lévén a zsirtól kitágul és leplöttyed miután a zsir eltünt alóla. Akkor már inkább az úszógumi.... De vagy te annyira értékes és fontos magadnak, hogy ne igy legyen!

Les Creative Commons License 1999.07.25 0 0 50
OFF
Purusa! Csekkold a mélbokszodat...

Les

Csokis2 Creative Commons License 1999.07.25 0 0 48
Haaat, te tudod... Amikor abbahagytam a rendes, versenyszeru sportolast, egy honap alatt felkaptam egy tizest, pedig elotte sem voltam egy szilfid alkat. Heti 4-5 futoedzes/verseny (kb. 60-70 km/het) mellett voltam 163/63, a katonasagnal meg egy honap alatt lettem 71. Az egyetem alatt az edzesszam lement heti 2-3-ra, en meg lettem 80. Azota meg rosszabb a helyzet, el is hataroztam, hogy ujra futni fogok, de nem bizom a dologban. (Harom eve felszivtam magam egy maratonra, vegigedzettem a telet, le is futottam a 42 km-t, aztan megis 80 voltam.) Az az egy vigasztal, hogy amikor az uj korzeti doki meglatott, rogton elzavart egy teljes laborra, mert ekkora tulsullyal egy kesz eletveszelynek tartott. Aztan o is meg volt egy kicsit lepodve, hogy semmi bajom.
Szoval ha a futas nem fogyaszt, akkor mi? Nem a szepsegemmel van bajom (az utoljara a polyaban voltam), de tenyleg nem egeszseges.
Csokis
lord Creative Commons License 1999.07.23 0 0 46
Naggggyon okos mindenki a mozgás vs. lustatság/evés tekintetében. Csakhogy élnek oly emberek is a földön akik pl. gerincproblémák miatt nem tudnak "aerob edzeni" enni mégis csak kell valamit és ez nem vezethet jóra...

Norbert
Ha tényleg konyítasz hozzá és van türelmed válaszolgatni íme néhány kérdés:

-hogyan muködik a zsírleszívás
-zsírégetés
-helyi fogyasztás
-és társai egészen pontosan

-melyiknek mik a veszélyei
-melyik mennyire tartós
-melyik hány kezelést igényel
-melyik mennyibe kerül
-korlátlanul lehet-e csinálni /értsd bárhol a testen és akárhányszor/
-milyenek sebeket, hegeket hagy( ha egyáltalán)
-milyen egyéb következményei lehetnek
-hol lehet ennek utánanézni ami nem szépségszalon hanem tényleg korrekt
-satöbb, satöbb nem értek hozzá, biztosan van még ezer kérdés

nem akarom én megspórolni a mozgást, csak miért ne használjam ki a technika lehetoségeit egy tabula rasa-hoz? :)

KisCsaavoo Creative Commons License 1999.07.23 0 0 44
Oké.
Khhhmmhmmm. Tehát. Maradjunk a zsírégetésnél. :)
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.23 0 0 42
KisCsaavoo!
Nem akartam a hozzászólásommal elvinni a topicot más irányba, de ha ez a "külső" téma érdekesnek tűnik, akkor máshol kéne róla beszélgetni.
De azért válaszolok a kérdésedre.

Persze,hgy a külsőt látjuk meg, de egy csillogó tekintet, vagy egy elbűvölő mosoly, ami belülről jön, teljesen meg tudja szépíteni a kevésbé előnyös külsőt is. Nemtől függetlenül.
Vladys

KisCsaavoo Creative Commons License 1999.07.23 0 0 40
Tényleg, mibe "szeretünk" bele?
A külső a döntő nem? ugyértem először azt látja az ember, a belsőt nem.
És ha valaki pl. ducika, akkor azzal már szóba sem állnak / csúfolják stb, nem?
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.23 0 0 38
Tudod, hogy sokan vannak evvel ugyanígy?

Egyáltalán nem baj, ha fincsiket eszik az ember fia/lánya, csak mozogjon is mellette. Azt mondják az okosok, hogy a rendszeres mozgás mellett az alapanyagcsere is felgyorsul, még alvás közben is több kalóriát éget.

Különben meg, nem a radiátorhasakba szeretünk bele!:))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!