Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

UIU-959 7 órája © 39202

Én is csatlakoznék az érdeklődők társaságába! Az elérhetőségem publikus!

Előzmény: Hunor69 (39155)
UIU-959 7 órája © 39201

Talán ezen a linken tudsz mazsolázni!

 

Előzmény: Galambos Tarzan (39182)
Galambos Tarzan 8 órája © 39200

Szia!

 

Pont ma "futottam bele" néhány darabba, a kaposvári Mogyorósy -hoz vittem pár kést éleztetni, és volt nála jó pár Nagy István féle bicska minden kivitelben a maskarán kívül, az épp elfogyott. Ugyanez volt a meglátásom, ami Neked is. Nem lötyög, szegecs nem áll ki, szépek a baknik, kb. ez volt a pozitívum. Én csiszolás nyomokat nem láttam a pengén, de nem is tudtam rendesen megnézni a fényviszonyok miatt. Ellenben a markolat és a baknik közötti illesztés szinte mindegyiken pontatlan volt, a rugó nem túl erős (sőt inkább gyenge, meglepően könnyen nyíltak). Nem zárnak középre, bár az is igaz, hogy a penge nem ér bele a platinába, nem karcolódik emiatt. Összességében "tisztességes iparosmunka", ennyit szűrtem le, de semmi több, sőt, mondhatni kissé kommerszek voltak a bicskái így kézbe véve. Itthoni mindenesnek, akár kisebb kinti munkákhoz el bírok tőle egy jobban sikerült nagy fejesgörbét vagy nádert képzelni, ez a 4000 - 6000 Ft közötti árfekvés a konkurenciát nézve nagyjából reálisnak is tűnik. A fő gond az, hogy nem ezt kerestem, így nem is fogok tőle vásárolni :)

 

Ami még meglepő volt, hogy azt mondta az egyik ifjabb Mogyorósy, hogy volt náluk Polyák bicska is (pontosan melyik fajta azt nem tudom), de megvették, na most ez így Kaposváron elég furcsa, ugyanis alig van kínálat késekből, bicskákból, és abból is inkább a "gagyi" vagy a közép kategória néhánytól eltekintve, persze rendelni mindenhonnan mindent tudnak ők is, de hogy ott az üzletben legyen egy ilyen neves mester munkája, az meglepő. Nem is csodálom, hogy lecsaptak rá. Az meg végképp furcsa, hogy híresek a "somogyi bicskások", még sincs a megyében híres mester aki kézzel készítene bicskát (illetve én nem tudok róla), és eléggé szegényes a választék úgy ámblokk mindenféle vágóeszköz terén, pedig hatalmas erdők vannak erre, rengetegen is járnak vadászni, de ma voltam két vadászüzletben is és itt a késes üzletben, de pl. tőrök is alig vannak, főleg olyan, ami nem sorozat gyártott, hanem valódi értéket képvisel.

Előzmény: antalijozsef (39197)
prs 8 órája © 39199

A Barátok közt c. remekműben (megy itt háttérzsongásnak) most volt egy bicska.

"még ha egy jó darab lenne"

" biztos ez is sokat ér.... valakinek"

 

A kérdéses bicska egy rézbaknis, világos fa v. szarumarkolatos csillogó-villogó fejesgörbe. (A sztori a rajta lévő monogramon nyammog. De nem mutatták egyszer sem rendesen, nem bírtam megnézni.)

_D.S. 8 órája © 39198

a Pásti utcában. korábban Hortobágyon volt boltjuk, állítólag onnan az ismeretség.

Előzmény: Révészbicska (39196)
antalijozsef 9 órája © 39197

Szia!

 

Nekem négy darab késem van tőle, ebből három tökéletesen középre zár, a markolat panelek illesztése nem tökéletes, de elfogadható, a pengén láthatóak a csiszolás nyomai, ha fényben nézed, élezése jó. Szerintem megérik az 5.000Ft körüli árat! Ha személyesen tudsz választani, tuti találsz magadnak megfelelőt! Most jön, ami nekem csalódás, vettem egy itt istenített késkészítőtől egyedi bicskát kb. 3X ennyi pénzért. A penge nem zár középre (kb. 1mm eltérés), a markolat panelek illesztése tökéletes, pengén láthatóak a csiszolás nyomai, ha fényben nézed, jobban, mint az olcsó késeken, a pengén kb. 2cm hosszan van egy dörzsölődés a hegyétől kezdődően, az élezése kiváló, a rúgója lényegesen erősebb (ez pozitívum). Tudom ezek jelentéktelen dolgok, csak összehasonlítottam a késeket.

 

Előzmény: Galambos Tarzan (39183)
Révészbicska 10 órája © 39196

Lovas boltban? Hol, nem is tudok róla.

Előzmény: _D.S. (39194)
Galambos Tarzan 19 órája © 39195

Ajánlom figyelmedbe ezt a kis bemutatót: 

 

http://kesportal.hu/2014/07/21/robicska/

 

Ha nem lenne EDC -m akkor simán beszereznék egy ilyet.

Előzmény: emcett79 (39193)
_D.S. 20 órája © 39194

szerintem nem érdemes beskatulyázni a készítőket, érdemes inkább saját kezűleg válogatni a meglévő készletükből.

gyanítom, hogy a megrendelésre készült bicskák több odafigyeléssel készülnek minden mesternél, mint a sorozat gyártottak. például nekem van egy gyönyörű Révész Grószi maskarám, ami tökéletesen megfelel az elvárásaimnak. több éve megvan, remekül működik, pontosan középre zár. viszont a múltkor az egyik lovasboltban láttam kitéve néhány Révész bicskát és a Náder-félék felkeltették az érdeklődésemet. visszamentem a boltba és szemrevételeztem kettőt, de egyik sem ütötte meg a mércét nálam. az egyik ráadásul csúnyán belevágott az oldallemezbe, én hívtam fel az eladó figyelmét az élen keletkezett csorbulásokra. a szalonnázók és a fejesgörbék szépek voltak, csak nekem nem olyanra fájt a fogam. az élezése néhánynak szintén ocsmány volt.

Előzmény: szabi72 (39192)
emcett79 20 órája © 39193

Még most csak kutatgatok, hogy mi is lenne jó általános EDC-re, amiben viszont nincs benne az étkezés, mert azt a már képeken bemutatott fejesgörbére és a közeljövőben beszerzendő maskarára bízom majd. Ilyen "utcai" folder lenne, tehát feltétel a sünbarátság.

Előzmény: pendleton (39180)
szabi72 22 órája © 39192

Egy párat megfogdostam a múltkor, számomra olyan közepes szintűnek tűnt mindegyik. Nem rossz, de egy Révész, Kocsis sokkal jobb minőséget képvisel. Vagy Polyák, Kecskemétről. Kocsis Feri most nem készít megrendelésre bicskákat, de azért készül nála bicska, alapkivitelű, több féle, szerintem írj neki egy üzenetet az elképzeléseddel. Vagy várj őszig, biztos lesz megint kiállítás/vásár a Lurdyban.

Előzmény: Galambos Tarzan (39183)
Falcon Mould 22 órája © 39191

Annál nem lehet megoldani a nyitás gyorsítót! Legalább is nekem még nem sikerült megoldást találnom rá.

Előzmény: pendleton (39190)
pendleton 24 órája © 39190

Tetszetős darab,kár hogy nem lock back záras.

Előzmény: Falcon Mould (39186)
Galambos Tarzan 27 órája © 39189

Igen komoly darab a maga kategóriájában, munka késnek el is bírom képzelni, de olyanom már nekem pl. van, negyed ennyi pénzért, tökéletesen teszi a dolgát :)

 

 

Én is a hagyományos magyar formát keresem most csakis kézműves terméket, amivel élvezet lenne egy jót reggelizni, vagyvagy pl. egy szallonasütéskor használni, de nem könnyű hozzájutni.

 

Kérdezném a topic olvasitól, hogy idén lesz kés kiállítás a Lurdyban, vagy valami olyan esemény, ahol a Késmíves Céh tagjaitól lehetne vásárolni?

 

Előzmény: Didergő Király (39187)
Galambos Tarzan 27 órája © 39188

Sajnos úgy láttam a honlapján, hogy nem rendelhetőek nála bicskák jelenleg, egyébként megkeresném.

 

Kerestem Tóth Árpádékat is, kinéztem egy gyönyörű bicskát, de arra is minimum 2 - 3 hónapot kéne várni.

 

 

Nagy István oldalán láttam sok bicskát amik rendelhetőek, de aztán jobban utána néztem, és sokan azt írják, hogy gyenge minőség, mondjuk ezt valahogy a "gyanúsan olcsó" árairól sejtettem.

 

Most kissé meg vagyok lőve, várok a Révész műhelyre, az az érzésem, hogy érdemes. Egyébként egy nagy maskarát szeretnék, esetleg egy fejesgörbét, két paklival, sötét szaru esetleg valami kellemes sötét színű fa markolattal, két paklival leginkább alpakkából. Ha Kocsis úr készítene, tőle kérnék rá egy kakas motívumot is, dehát..

 

(ez már adásvétel topic lenne, de akár másodkézből is vásárolnék magyar kézműves bicskát amennyiben jó állapotú) 

Előzmény: Falcon Mould (39185)
Didergő Király 27 órája © 39187

igen, az öreg is szóba hozta a "hegyes" nevet...

amúgy asszem ilyen bicska volt nála. a nyele biztos, hogy ilyen volt, a penge a leírás szerint 10,2 centi, ő 11 centit mondott, szóval ez vagy ilyesmi lehetett. amúgy nem nagyon tetszett, túl military jellege volt, nekem a klasszikusabb formák tetszenek.

 

találtam itt egy érdekes magyar vonatkozást: Spyderco Laci Szabó folder

 

Előzmény: Galambos Tarzan (39176)
Falcon Mould 28 órája © 39186

Na és erről mi a véleményed?

 

 

 

 

Nemsokára készül.

Előzmény: pendleton (39184)
Falcon Mould 28 órája © 39185

Szuper! Ám, én Kocsis Ferit választanám, nekem az Ő kései és bicskái tetszenek,ennyi!

Előzmény: Galambos Tarzan (39183)
pendleton 1 napja © 39184

A lawman hasas pengeformája engem egyszerűen lenyűgöz.

Előzmény: king jerry (39181)
Galambos Tarzan 1 napja © 39183

Mi a véleményetek minőség tekintetében Nagy István érdi késes mester munkáiról úgy általában? 

Galambos Tarzan 1 napja © 39182

Üdv! Engem is érdekelne, föleg magyar kézműves bicskák, kérlek írj mailt képekkel az eladó bicskákról ide: kmorzsi01@gmail.com

 

Köszönöm!

Előzmény: Hunor69 (39155)
king jerry 1 napja © 39181

A lawman nagyon jófajta, nekem is van. Tudom ajánlani.

Előzmény: pendleton (39180)
pendleton 1 napja © 39180

A képek lemaradtak.

Előzmény: emcett79 (39178)
pendleton 1 napja © 39179

Egy kicsit más forma ,de véleményem szerint hasonló kaliberűek az american  lawman és a recon a C.S.-nél .Nagyon megvagyok vele elégedve,robosztus,masszív erős kés.A közeljövőben egy recon 1et én is szeretnék még,bár a pengeforma nálam a lawman fele dönt.

Előzmény: emcett79 (39178)
emcett79 1 napja © 39178

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek tapasztalata Cold Steel Recon Mini 1 , és Kershaw CQC (Emerson wave) sorozattal? Elsősorban a 6-os és a 7-es tetszik. Edc-re jók? Melyik pengeforma a jobb a CS-nél? Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Falcon Mould 1 napja © 39177

Igen a szénacélt ápolni kell, egyébként azért készül szénacélból mert egyrészt sokkal könnyebben beszerezhető kis hazánkban a C60, S81, vagy az 51CrV4-es rugóacélok, másrészt jelentősen olcsóbb is mint a KO11 amit rugónak is lehet használni nagy biztonsággal, ezt az anyagot (KO11) úgy  fejlesztették ki hogy erre is kiválóan alkalmas legyen, ezért nagyon szeretik az élelmiszer Iparban és a Gyógyászati segédeszközök gyártásában is. Így tehát ha most megkapsz egy szalonnázó bicskát  mondjuk 9-10.000 Ft-ért, ugyan ezt KO11-es rugóval 13-15000 FT körül lenne az ár. Ennek oka részben a megmunkálhatósága, és ezzel egyenesarányosan a bekerülési költségek is emelkednének, plusz a ráfordított munka is, így ez nem lenne olcsóbb, legalábbis szerintem.

Előzmény: canonfan (39174)
Galambos Tarzan 2 napja © 39176

Inkább azt a pénzt, amit a pengecserére költenél tedd félre, és nézz körül a magyar bicska készítők árui között, nagyon jó minőségű bicskákat készítenek kézzel, nem tömegcikkek! Pl.: www.bicska.hu kezdésnek :) Autentikus Révész bicskák, magyar kézműves termékek, nem futószalagos  kínai. Remek minőség, megfizethető áron.

Előzmény: Didergő Király (39169)
canonfan 2 napja © 39175

Egyébként már nem bánom hogy nem szénacél pengéset vettem, jó ez a sandvik 12C27, élesre lehet fenni, és elég jól tarja az élét is nálam. :))

 

canonfan 2 napja © 39174

Sziasztok!

 

Ha már kicsivel előbb volt szó a szénacélról, nekem is eszembe jutott egy kérdés.

 

Ti szoktátok ápolni/polírozni a kézműves bicskák rugóját (ami szénacél legalábbis a révésznél igen)

 

Azért kérdezem, mert nekem vagy a toktól, vagy az izzadt kezemtől (de valószínű az utóbbi) a bicska hátsó részén elkezdett patinásodni és kicsit pontrozsdásodni a rugó, ezek szerint ennyire izzadós vagyok. :D

 

Perzse a szénacél az ilyen, és nem hibaként írom mert nem zavar, csak kíváncsiságból érdekelne a véleményetek hogy nálatok is előfordul, ill ti hogy álltok ehhez kozzá, a rézbaknikkal eggyütt lepolírpasztázni a rugót is, vagy hagyni úgy ahogy van mivel max esztétikai történet?

agy73p 2 napja © 39173

"...Nem baj, ha az ember vesz olcsón vackot, legalább kialakulnak az elvárásai...."

 

Milyen igazad van! :-)

Előzmény: prs (39171)
_gaq.push(["_setCustomVar", 5, "Status", "anonymous", 2]); _gaq.push(["_setCustomVar", 1, "Level-1", "Technika_es_hasznalata", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 2, "Level-2", "Fegyveres", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 3, "Level-3", "Technikak,_kiegeszitok", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 4, "Level-4", "\"Azt_a_kiskesit!!!\"_avagy_kestopic", 3]);