Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Már többször olvastam, hogy a mosogatógép kiveszi a kések élét, kilágyítja az acélt, meg még mittudoménmilyen áltudományos babonákat... Az természetes, hogy agancs- vagy fanyelű kést nem teszek a gépbe - bár a fakanalakat simán berakom és nem lesz semmi bajuk - de a műanyag, vagy fém nyelű késeket miért ne lehetne mosogatógépben mosni? Nem úgy dolgozik a gép, mint ha betonkeverőbe, sóder közé tenném a késeket, csak mosószeres vízzel spriccelgeti. Nem dörgöli egymáshoz az evőeszközöket. Az acél kilágyulása 70-80 °C-on meg pláne nevetséges - szerintem. (Tudom, Te ilyet nem írtál, de máshol ilyet is olvastam) Bicskákat én sem teszek be, a nagyobb konyhakéseket is ritkán, de a recés étkező, paradicsom vágó, meg kisebb sima élű késeket simán el szoktam mosogatni és eddig nem vettem észre, hogy bármi bajuk történne - azon kívül, hogy tiszták lesznek.
Szóval győzzetek meg, hogy miért ne használjam a gépet a késekhez? :o)
Azért nem értem a dolgot, mert ha az ember megeszi a levesét ebédre, utána mondjuk fasírtot vmi körettel, hát csak elmosogatja a konyhai evőeszközt, vagy nem?
Pedig nincs ezeken a szerszámokon semmiféle üreg, lyuk, "búvóhely " a trutyi számára, mint egy bicskán, ez mégis természetes. Nnna, hát akkor csak elmosogatom a kedvenc késem, ha ettem vele!
nekem vannak sajat keseim, kulon tartoban, neki detto annak sajat kesei, sajat tartoban. Ertelmisegi, megertette, hogy bal magnescsik az ove, a jobb meg haborut szül.nincs ezzel semmi baj, mukodik.
Így igaz, a nátrium hidroxid, népies nevén "lugkő" roppant agresszív anyag, régebben nagy gőzkazánokat szoktunk vele tisztítani, 25 kg-os zsákokban hoztuk,-érkezett, mikor hogy- ezt vízben oldottuk roppant óvatosan, az épp előírt arányban,
az oldatot szivattyúval felkükdtük a kazánba, ott forgattuk napokig. egy ilyen alkalommal egy makulányi belefröccsent a szemembe, hát nem kívánom senkinek......
A NAOH ( nátrium-hidroxid vagy nátronlúg ) erős lúg, lefolyótisztítókban, hideg zsíroldókban használják. Az emberi bőrt is roncsolja, használata csak kesztyűben javallott. Síkos, nehezen eltávolítható rétegben megtapad a felületen, és erősen higroszkópos. Szóval bicskatisztításra nem a legjobb, hacsak nem akar az ember lúgot enni.
A hypo ( nátrium-hipoklorit, NAOCL ) - mint a neve is mutatja - klórt tartalmaz ( míg a NAOH nem ). Valóban lúg, de benne lévő klór atomos oxigént szabadít fel, ami pedig igen erős oxidálószer. Ez zavart meg, valóban tárgyi tévedés volt, elnézést kérek érte.
A lényeg, hogy inkább fertőtlenítésben, mint zsíroldásban jó.
Köszönöm a linket, van benne egy olyan alcím hogy "Felhasználása" én ott olyat nem olvastam, hogy zsír oldás, de nagyon egyszerű kipróbálni, végy a kezedre némi disznózsírt aztán próbáld lemosni den szesszel. (viszont kitűnően oldja pl. a gyantát, meg még sok minden mást de a zsír nem tartozik közéjük, nekem legalábbis nem sikerült vele zsírt oldani )
en a sima zsiros koszt, ami nem lemosható szapannal, gyakran féktisztító-spray-vel fújom ki: nyomás alatt a makacs dögöket is kimozgatja, vagy legalább fellazítja. A garázsban meg mindig van beelőle...
Régóta használom a denszeszt erre, arra, és tudom, hogy etil alkohol, amihez kevernek 1% metil alkoholt, vagy valami egyéb mérgező anyagot, hogy ne lehessen meginni, mint ilyen (alkohol) kell, hogy oldja a zsírt. :-)