Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szerintem ez nem sárdobálás, igazad is van, viszont most még nem borult ki a bili. Valahogy ez az új nick visszafogottabb... Úgyhogy peace, meg minden, és főleg Boldog Karácsonyt! ;)
Biztos, hogy nem kínai! Francia az, hidd el. Az enyém is rendesen bedagadt, kb 2 évig pihent egy autóban. Elő se vettem, de mégis bepárásodott, és utána lehetetlen volt (szó szerint) inyitni. Azóta kiszáradt, de nehezen jár a pengéje. Mostani eszemmel egyből, vásárláskor beeresztettem volna lenolajjal, és nem lenne vele "kinyitáso problémám". Arra vigyázz, hogy ne lenolaj kencébe tedd, csak lenolajba!
Jó kis kés az, amióta végre használom, főleg konyhai munkára van befogva, és nagyszerűen teljesít! Igazából felváltva használom, vagy ez, vagy a Szasza-féle kis zöldséges akad a kezembe, ha pucolni, darabolni kell valamit. Az Opinelnek jobb a fogása, viszont a Szasza-zöldségesnek jobb (!) a vágó, szelő képessége. Ami ugye elég nagy dolog...
Ha nem kizáró ok, hogy sötétedni fog a fa, akkor lenolajkencés beeresztés.
Jó bőven felvinni rá, várni egy napot, hogy beszivárogjon, majd a felesleget le kell törölni. Sajnos egy jó hét is, amíg teljesen felszívódik, és nincs a felületnek "olajos, zsíros" tapintása.
Direkt fa pórustömítésre találták ki, nem hiszem, hogy ét- és olívaolaj jobb lenne nála, csak sajnos sötétít...
Volna egy kérdésem, hátha tudja valaki közületek: megvakult (bemattult) kagylóberakást (abalon, színes) vissza lehet hozni valamivel? Visszanyerheti a fényét? Nem késben van, hanem hangszerben, ébenfában egy gitár fogólapján, tehát az áztatás kizárva. Lekenni tudom esteleg valamivel (szesz, olaj stb.), csak nem tudom, mire hogyan reagál. "Sajnos" igényes darabról van szó, és nem műanyag a berakás, pedig ebben az esetben hasznos lett volna. :)
Én sem ismertem, de amikor a boltban leárazták egy akcióban, gondoltam, kipróbálom. A cég állítólag a késgyártásban olyan, mint a HTC a telefonoknál: nagyon régóta gyárt híres márkáknak.
Nekem olyan multi kellett, aminél nem kell kinyitni a fogót, hogy hozzáférjünk a többi szerszámhoz (csomó nagy gyártó több modeljénél is ki kell nyitni az egész szerszámot akkor is, ha csak egy körömollóra van szükséged, ami szerintem baromság), valamint viszonylag kicsi, jól hordozható városi ruházat esetén is. Ez a Ganzo 201 megfelelt ezeknek az elévárásoknak kép alapján, és eddig a gyakorlatban is bevált. Ha lenne rajta zár, tökéletes lenne, de akkor nem ennyibe kerülne. A 301-en van, de mivel az pont a duplája (és nem tudja a dupláját), nem azzal próbálkoztam.
Szerintem olyan, minta a tiéd. Sandvik penge, bivalyszaru nyél, kisfejes, kakas berakással, díszített rugóval. No, majd egyszer elviszem, vagy a Határ úton össze futhatunk. Ünneppek után? Írok majd mailt januárban.
:))))) Persze,-amire keret van, azt kell megvennie az ember fiának nyilvánvalóan!!!
Nem ismerem a Ganzot, én Leatherman-t, SOG-ot, Schrade-t gyűjtök! Most egy Al Mar multira fáj a fogam,- de horror az ára sajnos,-az Amik tűzszerészei azt használják!
Nem porcelán, hanem kerámia, és igen könnyen törik feszegetésre, viszont ha nem gagyit veszel még az éle is jó, ha kiment az éle, kizárólag két dologgal lehet újra élezni.
1.) Haidu kő
2.) Gyémánt köszörű korong
Egyébként konyhában a csajok szeretik, mert nagyon jó vele zöldséget répát burgonyát hámozni és darabolni!
Ragacsos lesz, összefoltozza a zsebed, semmi értelme olajban áztatni. Max a forgásponthoz pár csepp. (Csak hogy legyen egy kontra is ;))
De komolyan, mit akarsz vele csinálni? Átlagos használattól nem dagad be annyira, hogy zavaró legyen (próbáltam áztatni is kíváncsiságból, engem megnyugtatott az eredmény).
Bocsáss meg, még egy gondolatot had mondjak el neked. Békélj meg Édesapáddal, ne keress benne mindig hibát, még ha követ is el ilyen badarságokat, de melyikünk nem! Hidd, el Ő feltétel nélkül úgy szeret téged, ahogy vagy és nem keres benned ennyi hibát pedig mint ahogy mondanyiunkban benned is van,örülj hogy a teremtő még nap mint nap megajándékoz vele-velük a szüleiddel. Minden nap adj hálát, hogy ez így lehet, hidd, el Én tudom milyen elveszíteni 18 évesen a kezeim közt, becsüld meg Őket Ők a Szüleid!
Az anyag minőség egyszerű otthoni körülmények közötti vizsgálatára is van lehetőség, persze ehhez kell egy kis Fém Ipari rutin is, de leírva az eljárást jó szemű és fel fogó képességű ember szerintem könnyedén el tudja végezni. Egyébként egy fémforgácsoló szakmával, vagy szerszámkészítő szakmával rendelkező szakinak ezeket alapból tudnia kell, nekünk régen ezt még tanították, ma már képzés sincs szerintem biztos, hogy már nem is tanítják!
Az eljárás a következő, végy egy kéttárcsás asztali köszörű gépet, vagy kérj kölcsön és végezd el a következő műveletet. Az acélok minőségét hozzá értő szemű és gyakorlatú szakemberek, még ha nem is halálpontosan,de megközelítőleg egy csoportba tudják sorolni, a szikrájuk színe alakzata alapján. Vegyük nagyon jó példának a HSS gyorsacélt, ez egy hagyományos forgácsoló szerszámacél (csigafúrók anyaga is) aminek a benne lévő ötvözők miatt sötét vörös és teljesen gömb alakú szikrája van, míg pl. az 51CrV4 rugó acélnak narancssárga picit csillagszóró alakú szikrája van, mintha egy labdából pici rövid kis szőrök állnának ki, az A60 szerkezeti acélnak (sima lapos vas és „szögvas”) szalma sárga és teljesen csillagszóró alakú szikrája van. Tehát levonva a következtetéseket,ha nem sajnálod egy picit a markolat végénél odaérinteni a kés anyagát a köszörű koronghoz,megláthatod és az általam összehasonlítási alapnak leírt szikra típusokkal összeveted, megállapíthatod, hogy milyen az acél minősége úgy 80% biztonsággal,azért ennyi, mert nem mi végezzük ezt a műveletet, akik már láttak ilyet és csináltak is. Ez nem ördöngösség csak egyszerű szakmai rutin, viszont a leírtak alapján ezt bárki kipróbálhatja otthon és okos dolgokat tapasztalhat belőle! Nyílván nem minden típusú anyagnak írtam le a szikráját,de a jelen helyzetben ez felesleges is lett volna,ezek a viszonyítási alapok elegendőek ehhez!
Ne haragudj, de valószínűleg kifoghattál egy selejtes darabot, mert az enyémnél az általad elmondott hibákból semmi sem létezik! A kedvencebb bicskáimat elég sokat használom, nem erdőben és nem vadászaton, oda más fajtát szoktam vinni, hiszen ezeket nem arra a célra találták ki, de mindennapos amikor kézbe veszem a kedvenceimet. Meg kell, mondjam nincsenek ilyen problémái egyiknek sem és ennek a típusnak sem, átlagban 8-10 bicska van kirakva a tartómra, én nappal 3 óránként étkezem, mert diabéteszes vagyok, tehát ezek közül felváltva igen sűrűn kerülnek a kezembe és nagyon szeretem azt a 8-10 darabot, az a helyzet hogy sajnos tényleg kifoghattál egy selejtes darabot! Azt azonban minden hagyományos bicskát használó él társnak tudnia kell, és biztosan sokan tudják is azt a szabályt, hogy a bicska pengét becsattintani egyenesen tilos, ugyan is bármilyen kiváló kézműves munka is legyen, a rugó mivel hogy rugó acélból van, nem csak előre hajlik, hanem hátra is, ebből kifolyólag a penge éle kitud csorbulni ha becsattintják a pengét! A pengét mindig vissza kell kísérni, ez szabály, próbáld ki és biztosan nem fog kicsorbulni!
A Kocsis bicskák a magyar bicskák Rolls Royce-ja, mondom én ezt 2-3 Kocsis bicska használókén/tulajdonosként. Alap kivitelű bicskák is tisztességesek , de a csúscskategóriák még jobbak . Egyedül a pénztárca és a fantázia szabhat határokat :)