Mondjuk Tokajban utoljara ilyen bajaim kb. 10 eve voltak - es vicces modon akkor is (pedig akkor meg nem is volt ev vege, csak osz/tavasz (nem eml;kszem pontosan)) csak a Himesudvarhoz lehetett beulni kostolni. Teny, hogy ezt egyaltalan nem bantam meg, egy vagy ket nap mulva vissza is mentunk. Szallast egy kis panzioban talaltunk, arra nem emlekszem tulsagosan, de ez azt is jelenti, hogy nem volt rossz. Azota lenyegeben csak turazas kozben jartam ott.
Ilyen kérdés elég gyakran merül fel. Sajnos a válasz az, hogy semmit nem ér. Érdemes kibontani és megkóstolni és derülni egy jót. Nem lesz finom.
Sajnos ezek az állami gazdaságokban pancsolt kgst aszúk még szakszerű tárolás esetén is vállalhatatlanul pocsékok voltak már húsz éve is. De sajnos sokezer ilyen palack porosodik az ország megannyi nappali szekrényén. Aztán néha egy-egy laikus örökös azt gondolja, hogy kincset talált a nagyi szekrényén.
Sziasztok!nekem van otthon 5 üveg régi tokaji borom a szekrény tetején van,2db 1972-es tokaji aszú, 1979-es 3 puttonyos, szamorodni édes és egy kisebb üveges tokaji aszú ez mennyit érhet egyben?
Nem, még az sem. Én szőlészet/borászat témában is a vallásszabadság híve vagyok. Ha valaki abban hisz, hogy egy reggeli misehallgatás az ami jót tesz a munkájának akkor tegye. Ha valaki úgy érzi, hogy a holdálláshoz igazított munkanaptár az amitől neki jó termése legyen akkor érezze úgy. A biodinamikus szemlélet ezoterikus oldalát sem tartom kártékonyabbnak vagy hasznosabbnak mint bármely más világnézeti oldalt. Szíve joga mindenkinek abban hinni amiben akar :) de értelem szerűen nem ez a biodinamikus szőlőművelés lényege. Sokkal fontosabb a komposzt készítése és felhasználása és a növény- és állattársulások jelentősége. De a cikk szerzője nem azért ostoba mert erről nem tud. Hanem azért, mert egy telefonjába/emailjébe/facebook üzenetbe került volna megkérdezni. Na ez az amikor az ignorancia arroganciával társul. Abból születnek az ilyen írások.