Sziasztok, kis segitseget szeretnek kerni. Baratom 1992-es bort keres, magyart vagy nem magyart; mindenkepp ihatot, ajandekba. (Az evjaratbol adodo kihivasok ismertek elöttem)
Van-e barkinek tippje, kinek lehet barmi hasznalhatoja amit el is hajlando adni?
A technikai részletek azért érdekelnének. De legalábbis furcsa, hogy van egy rosszul működő eredetvédelem és egy trehányul dolgozó hatóság és a megoldás számukra egy vadonás új rendszer alapítása.
Volt mostanában étlapon a Bíró-Bock páros bisztróiban, szétszedve-modernizálva (steakként elkészített bélszín, pirított libamáj, vajon forgatott gomba, zöldborsópüré, stb.), k. finom volt.
Sosem fogod felfogni, hogy egy percig nem volt szó az igazamról. Nem az igazamat védtem.
Azon álláspontomat védtem, hogy szerintem és nagyon-nagyon sokak szerint, lényegében a sommelierek, boros szakemberek többsége szerint lehet 8-10 bor evés nélkül érdemileg megkóstolni. Ez az én álláspontom. A tied lehet bármi más. Tőlem akár fél disznót is megehetsz két korty bor között. A te dolgod ez. Szíved joga úgy bort kóstolni és kóstoltatni ahogy neked jól esik. Ennyi... ez az egy amit az eleje óta állítok. Ez az amit nem te nem értesz meg. De ez is legyen a te problémád :)
Ohh, szóval szerinted ez a szép hosszú idézet az azt jelenti amit én tőled idéztem.
Segítek: nem
Hagyjuk, már párszor megállapítottam, hogy csak a létszat, hogy te és én közös nyelvet beszélünk. Sajnos te még csak halvány részleteiben sem érted meg amit írok.
"Innentől jön az, hogy szerinted 1+1 az 3, mert te így akarod hinni. Téged nem érdekel, hogy lényegében mindenki a szakmában teljesen máshogy gondolja mint te. Téged nem érdekel, hogy nincsen egyetlen borász sem a világon aki egyetértene veled. Nincsen egyetlen sommelier sem aki azt mondaná amit te."
Bakker ezt te írtad? Legalább önmagad ne hazudtold már meg a fenébe!!
Gyanítom, hogy összevissza beszélsz csak azért, hogy neked legyen igazad!
A röhelyes és a szánalmas között van valahol, hogy mennyire nem vagy hajlandó elolvasni és nem vagy képes megérteni azt amit mások írnak.
Leírtam többször, hogy tőlem aztán mindenki úgy kóstolt, kóstoltat ahogy akar. Haneked vagy bárki más haverodnak úgy esik jól, hogy eszik a borok között akkor egyetek.
Te voltál az aki belémverte a csúfot, hogy én nem etetek a kóstolás közben.
Én magam részéről nem igénylek semmi harapnivalót borkóstolás közben. Számomra nem semlegesít semmit, sőt mintegy más irányba tereli a szájat, ha elkezdek pogácsázni, akkor én már érdemben nem tudom folytatni a kóstolást. NEm mindenki van ezzel így, vannak akik a "klubban" hoznak maguknak harapnivalót, mert nekik így kerek. De pár éve, mikor még jobban jártam kóstolókra, neadjisten 100+ bort kóstoltam egy nap alatt, mindig az első néhány órát találtam a leggyümölcsözőbbnek. Amíg nem fáradt el a száj, addig akár 40-50 bor után is élesnek éreztem magam. Amint oda ért a dolog, hogy kezdek megfáradni, kéne valamit enni, akkor utána már nem sok értelme maradt az egésznek.
Én elmondom neked, hogy mit látok és mit tapasztalok profi borbemuttókon és kóstolókon ahol sommelierek, borkereskedők és más szakmabelikek valamint olyan borfogyasztók akik 2-6 ezer forintot rendszeresen adnak palack borért.
Ti a ti köreitekben azt csináltok amit akartok. Egészségetekre. Jó dolog borozni és enni együtt. De simán lehet akár 20-30 bort is profin megkóstolni evés nélkül is. Legközelebb a témában akkor szólj hozzá, ha ezt megérted és elfogadod.