Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2018.06.06 0 0 24426

A minap voltunk a Petrusban.

Remek kajákat ettünk, oldott, nyugis hangulatban. Merem ajánlani! 

negyesi_pal Creative Commons License 2018.05.28 0 0 24425

Csak azt tudom mondani, hogy bízni kell Takács Lajosban :). Minden hétvégén másvalamivel rukkol elő. Persze, van állandó étlap, az nem túl nagy, de azon is van pár remek tétel

Előzmény: Caipi (24424)
Caipi Creative Commons License 2018.05.28 0 0 24424

Kár, hogy a Nem Kacsa is étlap / megismerhető ételválaszték nélkül dolgozik, mert pont jól jött volna most ki nekünk. 

Előzmény: negyesi_pal (24423)
negyesi_pal Creative Commons License 2018.05.28 0 1 24423

Bár mostanában óriási mázlink van, mert Takács Lajos Balatonfüreden tevékenykedik a Nem Kacsa étteremben, s így 20 percre tőlünk mindig nagyszerűt tudunk ebédelni, de szombaton ha már Budapesten jártunk, s kivételesen viszonylag nyugis nap volt, megnéztük Huszár Krisztiánt. Régen találkoztunk utoljára, még a Mák Bisztróban, de arra a mai napig emlékszünk. A Fáma Bisztróban kiderült, hogy nem felejtett semmit :)

Mi értelemszerűen az ebéd menüből válogattunk. A tésztában sült kacsamáj állaga pont megfelelő volt, a vargánya veloutée íze pozitívan különbözött bármilyen más levestől amit valaha ettünk. A főételek közül a tahi pisztráng - vajtökfőzeléket és a mangalica vagdaltat próbáltuk, s nem csalódtunk. 

Két fő limonádéval, szervízdíjjal 14500 ft volt. 

DN3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 24422

"...akár tudja, hogy hogy kell fogni egy kést meg villát, akár nem."

 

Ne is mondd! :-) Caipi nemrégiben tette szóvá, hogy de furcsán fogom a kést. Pedig én tudom, hogyan illik fogni, csak az a helyzet, hogy munkám során mindenféle szerszámokat használok, pl. snitzert is, ahol a helyes fogást nem az etikett szabja meg, hanem hogy megfelelően stabilan tartsam, mert különben vágnék le magamról mindenféle testrészeket. Így hát ez a dolog úgy tűnik, szépen átszűrődött az étkezési kultúrámba is, amire így most már kénytelen vagyok figyelni. Az embert lebuktatja a testbeszéde. Még kiderül, hogy nem is vagyok igazi gróf. :-)

 

Előzmény: Boszorka (24418)
DN3 Creative Commons License 2018.05.25 0 0 24421

"Ne keverjük a kutyát a gyerekkel."

 

Az Onixot meg ne keverjük az Ikea étkezdéjével! Utóbbiban teljesen elfogadható, hogy ott vannak a gyerekek, föl is vannak rá készülve "játszó karámmal", meg ilyenekkel. És bár ott se zavar kevésbé, a gyerekvisítozás, de tudom, hogy ez egy ilyen hely, és amíg megeszem a 15 db húsgolyómat, addig kibírom. Ha viszont elmennék az Onixba (nem vágyom oda amúgy), vagy más fine dining helyre, akkor nem szeretném, ha a néhányszor tízezer forintos számla mellé egy gyerekzsúr hangkavalkádját kapnám, a rohangászó gyerekekről nem is beszélve.

Egyébként a rohangászó gyereknél sokkal inkább bosszant maga a szülő, aki ezt hagyja, és nem is a gyereket utálom, hanem őt.

 

Na meg különben is, nézzük már a gyerek szemszögéből is a dolgot! Mi a bánatot élvezne a gyerek egy ilyen helyen? Akkor meg miért kéne odavinni?

 

 

"Rendben, nem viszem be a gyereket egy színházi előadásra ami a felnőtteknek szól. De azért ne feledjük már el az étterem elsődleges funkcióját. Akármilyen csicsás, akármennyire is túlhájpolt de mégis csak egy étterem."

 

Viszont egy gyerekeknek szóló előadásra simán elvinnéd. Akkor fogd fel úgy, hogy az Onix és társai a felnőtteknek szóló éttermek, ahova nem csak azért ugrik be az ember, mert jártában-keltében hirtelen megéhezett.

Előzmény: Boarhunter (24410)
kifli Creative Commons License 2018.05.25 0 0 24420

pedig fontos, hogy tudd, hol a helyed

Előzmény: Boarhunter (24419)
Boarhunter Creative Commons License 2018.05.24 0 1 24419

Viselkedni mindegyik tudott. Ez a vérükben volt, nem kellett tanulniuk.

 

Dehogynem kellett tanulniuk. Legfeljebb nem tudatosan, hanem ezt látták maguk körül születésüktől fogva...

Persze azért a "francia nevelőnő" sem a bájos akcentusáért kapta a fizetését...

 

minden osztály tudta hol a helye.

 

Mennél erősebb ez a szemlélet egy társadalomban, annál jobban megérett a pusztulásra.

Előzmény: Boszorka (24418)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.24 0 0 24418

Nem tudom hány élő arisztokratával találkoztál. Miután én már elég öreg vagyok, nekem volt szerencsém néhányhoz. Viselkedni mindegyik tudott. Ez a vérükben volt, nem kellett tanulniuk. Természetesen a polgárság is tudott viselkedni, ők többnyire tanulták. Azután meg, mielőtt bedőlt ide a szocializmusnak nevezett nagy egyenlősdi, minden osztály tudta hol a helye.

Rákosiéknak aztán siekrült bebeszélni, hogy mindenki egyforma, akár tudja, hogy hogy kell fogni egy kést meg villát, akár nem.

Előzmény: Boarhunter (24416)
Caipi Creative Commons License 2018.05.24 0 0 24417

Nem én keverem, hanem összefügg. 

Előzmény: Boarhunter (24416)
Boarhunter Creative Commons License 2018.05.24 0 0 24416

Ne keverjük a "társadalmi osztály"-t a neveltetéssel.

Már csak azért sem mert az önmagukat "magasabb osztályba" sorolók hajlamosak a leginkább a szánalmas sznobizmusra avagy a "nekem mindent szabad" magatartásformákra. Ez utóbbi igencsak tetten érhető volt a születésüknél fogva "arisztokratának" számító ám valójában semmitérő dzsentrik világában.

Előzmény: Caipi (24414)
Boarhunter Creative Commons License 2018.05.24 0 0 24415

Szerintem Te tévedsz de nincs kedvem meddő vitát folytatni...

Az, hogy egy múzeumba nem lehet kutyát bevinni, az is leginkább arról szól, hogy a kutyus higiéniája nem feltétlenül kompatibilis a múzeum nyújtotta lehetőségekkel. A következő lépcsőfok lehet az, hogy zavarja a többi látogatót de az emberek többségét amúgy egyáltalán nem zavarja egy jólnevelt, pórázon vezetett kutya... sőt...

Előzmény: sunnysun222 (24413)
Caipi Creative Commons License 2018.05.24 0 0 24414

Egyénként a társadalmi osztály függvénye is az, hogy ki szerint mi és hol illik, csak ugye itthon elterjedt olyan 70 éve, hogy olyan itt már nincs, pedig de. :)

 

Előzmény: sunnysun222 (24413)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.05.24 0 0 24413

Tévedsz, és én nem csak étteremről vizionáltam "házi állat" ügyben...Merthogy egyáltalán nem csak "közegészségügyi" indokok vannak...

 

Éppen a minap néztem egy Bécs környéki kastély múzeumot, hogy végre meglátogassuk és ott is kiemelik a honlapon, hogy kutyát NEM... ÉS eszembe jutott egy korábbi németországi utazásunk ott élő kutyás barátainkkal, amikor Bonnban bóklászva elmentünk megnézni Konrad Adenauer villáját, akkor az egyiküknek nagy fájdalmukra kinn kellett maradni a kocsinál a kutyával, mert értelemszerűen meg se kísérelték a bejutást. Pedig az utolsó látogató "csoportunk" velünk együtt talán 6 fő volt összesen...

Ott többnyire még működik az illem, akár kisgyerek luxusétterembe, akár kutya múzeumba, vagy bárhová bizonyos közösségi terekbe... Mert pl. amikor bécsi ismerőseink meghívnak a tradicionális Heurigerbe (és nem ONYX szintre...)  vacsorára (Grinzing szélén laknak...:), akkor a pici gyerekükhöz nörszt rendelnek...

 

Ezennel ezt a "vitát" én egyébként lezártnak tekintem, mert én csupán és kizárólag az ONYX eljárását védelmeztem megértően, annak dacára, hogy feltehetően a környékükre is alig fogok valaha is menni...:)

 

 

Előzmény: Boarhunter (24410)
Caipi Creative Commons License 2018.05.23 0 0 24412

Nem hiszem, hogy ez kódolás kérdése lenne, az én tág családomban elég sok olyan kisgyerekes van, aki a szülő mivoltától függetlenül fel tudta mérni, hogy hova vihet kisgyereket (vagy éppen az adott kisgyereket) anélkül, hogy az kellemetlen lenne, vagy zavarna másokat.

Nyilván van, ahol nincs választás, egy bömbölő kisbaba pl. egy repülőúton is zavarni fog mindenkit, de ott ez van. Étterembe viszont nem kötelező járni, illetve van elég gyerekbarátnak deklarált hely is.

Egyébként gyerekesben is, nem gyerekesben is van olyan, akit zavar a gyerekzsivaj, meg akit nem.  

Előzmény: Boarhunter (24410)
cszoli Creative Commons License 2018.05.23 0 0 24411

Azért ma egy étterem nagyon nem csak a tápanyagbevitelről szól. Olyan is van, ezt hívják kifőzdének, de minden ennél feljebb pozicionált műintézmény többé vagy kevésbé az étkezés társadalmi funkcióit is betölti. Innentől szabad interpretáció kérdése milyen szabályokat tekintünk normálisnak, és mit sznobériának. Vannak, akiknek már a kés-villa is sznobéria....

Előzmény: Boarhunter (24410)
Boarhunter Creative Commons License 2018.05.23 0 0 24410

Ne keverjük a kutyát a gyerekkel. Annak, hogy háziállatot tilos bevinni, elsősorban közegészségügyi, higiéniai oka van.

Viszont bár maximálisan akceptálható a gyermekek otthonhagyásával kapcsolatos kérés, amikor az embernek kisgyerekei vannak, másként jár az agya. Ez nem jólneveltség kérdése, így vagyunk kódolva.

Aki nem ebben a cipőben jár, az könnyen "öntudatos szülő"-zik de meglehet, hasonló helyzetben Ő sem viselkedett másként.

Rendben, nem viszem be a gyereket egy színházi előadásra ami a felnőtteknek szól. De azért ne feledjük már el az étterem elsődleges funkcióját. Akármilyen csicsás, akármennyire is túlhájpolt de mégis csak egy étterem. Nálunk, mivel a nagy többség nem engedheti meg magának, hogy ott egyen, nyilván körüllengi a sznobizmus minden bűze de ettől függetlenül, ha egy szakács-nevezze bár "chef"-nek magát-elfeledkezik arról, hogy hol a helye a táplálékláncban akkor inkább keressen magának valami más elfoglaltságot.

Előzmény: sunnysun222 (24408)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.23 0 1 24409

Engem a kutya nem zavar, mert azokat általában megnevelik. Még soha nem találkoztam vendéglöben a pincérek lába közt rohangászo kutyával, visitóval meg pláne nem.

Előzmény: sunnysun222 (24408)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.05.23 0 0 24408

Felnőtt lányom van, tehát közvetlenül már nem járunk ebben a témában... Ha erre lettél volna kíváncsi...

 

De neki pl. van kutyája és több barátunknak is van és látjuk, hogy micsoda probléma saját maguknak - mert a kutyával történő esetleges mozgás az emberi társadalom bizonyos szegmenseiben, közel ugyanolyan probléma, mint a kisgyerekkel...:)    És az ONYX-nál sokkal több helyen van már a honlapra előzetes figyelmeztetésként kiírva, hogy az "objektumba" háziállatot bevinni nem szabad....

 

Előzmény: Boarhunter (24407)
Boarhunter Creative Commons License 2018.05.23 0 1 24407

Vannak gyerekeid?

Előzmény: sunnysun222 (24404)
Caipi Creative Commons License 2018.05.22 0 0 24406

:D

Előzmény: seci (24405)
seci Creative Commons License 2018.05.22 0 0 24405

Ha már gyerekek az étteremben: 

 

 

-seci

Előzmény: sunnysun222 (24404)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.05.22 0 0 24404

Nem, nem értettem semmit félre a kisgyerekek überelegáns helyekre cipelésével kapcsolatban...

Ne sértődjetek meg, de erre a problémára hajaz a kutya kérdés is...

 

Ez nem "öntudatosság", hanem inkább kivagyiság és arrogancia.

 

A társadalmi együttélésnek vannak írott és íratlan szabályai. Az írott szabályok megértése, betartása intelligencia kérdése. Az iratlan szabályok ismerésért "von Haus aus" a neveltetés, a gyerekszoba a felelős. Hogy bizonyos helyeken, mi illik és mi nem, és mire meg kire illik tekintettel lenni, azt meg kell tanulni. Akit nem tanitottak meg ezekre az alapvető dolgokra, akinek és annyi esze sem volt, hogy fejlődése-növekedése során maga regisztrálja ezeket - nos ott van a nagyon nagy baj...

 

Magyarul - és most senki ne sértődjön meg és ne vegye magára!!! - de a bunkók igyekeznek "öntudatosnak", liberális modernnek feltüntetni magukat. Pedig nagyon nem azok...:)

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (24398)
Caipi Creative Commons License 2018.05.22 0 0 24403

Igen, megértelek, engem is zavart volna, ha nem ettem volna semmi kiemelkedőt. De azért jó hangzanak, amiket ettél.

Előzmény: Logofet (24402)
Logofet Creative Commons License 2018.05.21 0 0 24402

Eddig én sem ismertem, a Hellopay kártyát nyomták, de a karszalagba épített chip rém praktikus, nem hagyod el, nem kell úton-útfélen előkaparnod a kártyát, csak odaérinted a csuklód a leolvasóhoz, nekem nagyon bejött.

 

Én kombinált választásokkal szoktam élni, egyrészt vannak olyan éttermek, amelyeket mindenképpen kipróbálok, másrészt az ételek is meghatározóak, a kétféle vadast pl. nem hagyhattuk ki, egyébként azok is jöttek be leginkább, nekem a Larus vadas marhája, gőzgombócban volt a legfinomabb a kóstoltak közül. 

 

A Costest a tavalyi -szerintem konkrétan botrányos- brassóija miatt idén ki sem próbáltuk, azt szépen megmutatja a fesztivál, hogy a helyben főzés és a kitelepülés szinte két különböző szakma, így aztán könnyen érhetik -és érik is- az embert kellemes és kellemetlen meglepetések egyaránt. Pont az a nyűgöm, hogy idén valahogy mindkettő elmaradt, talán az előbb emlegetett ételt, a Sauska48 paradicsomos gombócának köretét, a Kiosk kacsa Parmantiert-jét, és a Deák St. Kitchen Angus marha nyak vadasan, kapribogyóból magát a húst tudom kiemelni. 

Előzmény: Caipi (24399)
Boszorka Creative Commons License 2018.05.21 0 0 24401

Nem elég valamit kiirni, szigoruan be is kell tartatni!

Előzmény: Mazsola0070 (24398)
Caipi Creative Commons License 2018.05.21 0 0 24400

Hát ez nagyon durva, amit írsz a Spiritről. Régóta töprengtem rajta, csak mindig éppen sajnáltam rá a pénzt :), de ezekután le is tettem róla, mert akkor az egy Bambara kettő! :) UTóbbiba akkor se tenném be a lábam még egyszer, ha fizetnének, mintha egy bölcsödébe / óvodába menne az ember pihenni. És igen, a felnőttmedence is tele ugráló, visító gyerekkel, meg az étterem, meg a táncra szánt felület, meg a bárrész...  DE nagyon büszkék arra, hogy az emeleten van egy nagyobbacska helyiség nyugágyakkal, ahova csak felnőtt mehet be... Pedig nyugágyban ücsörögni otthon is tudok, és ott még visszataszító műfahéjszag sincs. :) 

 

De 'fine-dining'-helyeken amúgy még nem volt gondom ezzel a kisgyerek témával, gondolom, vagy nem ilyen árú helyekre viszik a gyereket, vagy fel tudják mérni, hogy olyankorú gyereket nem kellene (legalább ilyen) étterembe hozni. Gondolom, az ONyxnak lehetett valami rossz tapasztalata és/vagy panasza valakitől. 

Előzmény: Mazsola0070 (24398)
Caipi Creative Commons License 2018.05.21 0 0 24399

Köszönöm szépen! :)

Én az előzetes jegyvásárlást nézegettem, ott is lett volna 300,- Ft kényelmi díj.... A karszalagba épített csipet nem ismerem, az a Festipay-izé (egy formája)? Én mindig PayPass-kártyával fizetek ott.

A felhozatal mint olyan szerintem sem volt gyenge, csak valahogy egyre többen vannak olyanok, akik szerintem távolállnak a gourmet-tól, de amíg nem csak ők vannak, addig persze nincs gond. 

Én általában nem étel, hanem étterem alapján szoktam választani, azoktól, akikre kíváncsi vagyok, vagy azoktól, akikről úgy gondolom, hogy tutira nagyon jót / különlegeset adnak. Persze mindig van kivétel is. És még így is eszem mindig eszméletlen jót, meg jó-jó elmegy-kategóriát is. A legfurcsább az, hogy a Costes még sosem nyűgözött le, idén ki is hagytam volna. 

Lehet az is, hogy az idei gombóc - kaviár nem volt jó téma. 

Előzmény: Logofet (24397)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 24398

Úgy tűnik félreérthető voltam. Én azt nem értem teljesen, hogy van az, hogy ezt csak és kizárólag az ONYX teszi (teheti?) meg?  

 

Tavaly voltunk a sárvári Spiritben, amely lényegében a  magyarországi wellness szállodák "Onyxa" (árban is), úgyhogy lehet mondani, aki oda megy, annak telik nörszre is.

 

Este kilenckor a rendkívül elegáns étteremben a vacsoránál egy év körüli gyerekek "négykézlábaztak" a kiöltözött vendégek lába között/asztalok alatt és 3-4 év körüli gyerekek rohangásztak és üvöltöztek. Senki nem szólt rájuk, sem a szüleikre, pedig rohadtul zavartak mindenkit.

A vendégek talán a balhét kerülték, a pincérek nem mertek.

 

Na az ő szüleik is az "öntudatos apuka/anyuka" fajtából valók voltak, nagy szerencséd van, ha még nem találkoztál ilyennel. Ez az, aki akkor sem szól rá a gyerekére, ha a buszon a sáros cipőjét felteszi az ülésre vagy a szemben ülő nadrágjába keni, mert az ő gyereke önálló személyiség, és azt csinál, ami jólesik neki. Az pedig, hogy ez mást zavar, magasról leszarja.

 

És hogy egy ilyen ne merne bemenni az ONYX-ba? Nem hinném.

 

Írja valaki, hogy a felnőtt medencébe nem megyünk gyerekkel. Ez lehet hogy húsz éve így volt, de ki kell ábrándítanom a hozzászólót. Mi sokat járunk wellnessbe és hagyományos strandra is, az öntudatos szülőknek a világ legtermészetesebb dolga, hogy még talán járni sem tudó kisgyerekeket hoznak be a felnőtt medencébe.

 

Az említett Spiritben a kizárólag felnőtteknek szolgáló gyógymedencében piros betűkkel ki is van írva, hogy 12 éven aluliak ne menjenek be. Az is tele van 2-4 éves forma gyerekekkel....

 

 

Előzmény: sunnysun222 (24392)
Logofet Creative Commons License 2018.05.20 0 0 24397

Jobbulást! Nehéz ügy ez, szerintem előbb vagy utóbb minden fesztiválnak az a sorsa, hogy elveszítse a kezdeti hamvasságát. Azon mondjuk erősen meglepődtem, hogy az egyébként menő, karszalagba épített csip feltöltése esetén, 300 Ft-os kényelmi díjat számolnak fel, ha kártyával teszed azt. WTF? Az nekik kényelmes, nem kell kp-t számolni, kezelni, őrizni, befizetni, stb. Pitiáner ügy, kissé magyarosch...

 

Ami a résztvevőket illeti, szerintem egyáltalán nem volt rossz a névsor, ebből a szempontból nem éreztem gyengének a felhozatalt. Inkább az ételekkel nem volt szerencsénk, de teljesen bizonytalan vagyok abban, hogy nem jól választottunk, vagy gyengébben sikerültek az idei ételek, mint az előző években. 

Előzmény: Caipi (24393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!