Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 14 órája 0 0 24017

Mindannyian pestiek vagyunk, úgyhogy azért csak a Pest a logikus választás. De az általad linkeltek tényleg más kategória, ezektől az étlapoktól az embernek kedve támad odamenni. A Csalánosi viszont időutazás olyan helyre, ahova nagyon nem szeretnék visszamenni. :) 

Előzmény: Hepci (24016)
Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 24016

:D

Peches választás volt - az 52-es út mentén nyugatra kb. 10 kilométerre a Kígyósi Csárda kifejezetten jó, Kecskemét felé kb. 2 kilométerre pedig a Sasfészek szintén nagyságrenddel jobb, mint a Csalánosi.

Az éhenhalástól ezekben se kell tartani...

http://www.kigyosicsarda.hu/index.php?lang=hu&pgid=23

http://sasfeszek.hu/

Előzmény: Caipi (24013)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 24015

Oké, köszi, bár mostanság nem tervezünk arrafele járni. Megyünk ugyan majd az adventi vásárba a Johannesbachklamm-nál, de szerintem nem arról közelítünk. 

Előzmény: nagypapi51 (24014)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 24014

Azért ha messzebbre kalandoztok, Szombathelyen a Pásztor csárdát, és a macskaugrásra lévő Határmenti Vigadót (Bozsok) ne hagyjátok ki!

 

Előzmény: Caipi (24013)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 24013

Hát a Csalánosi Csárdába nem. :) Kivéve, ha valakinek az a jó étterem, ahol minél több ételt kap a pénzéért - voltak is jó sokan, sokan rohangászó, sikítozó kisgyerekkel, meg bömbölő babával. Végig szinte üvöltve kellett beszélgetni. Ja és a külső teremben cigányzene is volt, de hálistennek nemigen hallatszott be. (Ha a cigányzenét észrevettem volna a honlapon, tutira nem mentem volna el.)

 

Ugye már írtam, hogy úgy hat rám a Csárda szó, mint ördögre a tömjénfüst, és az előítélet ismét beigazolódott. Úgy kerültem oda, hogy a nagybátyám pár éve felvette azt a szokást, hogy karácsonyra a 'középső korosztálynak' valamilyen étterembe ad egy-egy 5.000 forintos utalványt, és oda aztán lehetőleg mind a tizenegyen együtt megyünk el. Most nyolcan voltunk. (Amúgy szeretem a nagybátyámnak ezt a szokását, és adja csak nyugodtan továbbra is, akárhova is, volt már nem egy jó is köztük. Meg valami 'koktélkirály' bodegitája, mint eddigi mélypont.) 

 

Először is tisztáztuk a megjelentekkel, hogy ide aztán egyikünk se jött volna magától. :) 

 

A belső olyan stílustalan ízléstelen katyvasz, hogy arra szavak sincsenek. Vakolt kőfal benne lukakkal, ahol téglaborítás, lent deszkalábazattal, felül gerendázat, a falakon ízlésesen elhelyezve porcelántányérok, prakker, tájkép, fokhagyma- és paprikafüzér, dédnagymama angol feliratos cukortartója fehér polcon, vaslábos, 'matyóhímzéses' (de nem az volt igazából) terítő az asztalon, hadd ne folytassam. 

 

Az étlap kisebb könyvnyi hosszabbságú, többen csodálkozva fedeztünk fel 1970 óta nem hallott ételneveket. Nehezen is választottunk, a többiek szempontjait nem tudom, de én biztonsági választást próbáltam megejteni, mit lehet a legkevésbé elrontani. 

 

Már a féladag levesek is hatalmasak voltak, az én Jókai bablevesem finom volt ugyan, de elsőre belekanalazva olyan volt, mintha olajat ennék, de ezt aztán megszoktam. A kolbászt viszont egy karika után otthagytam, nem is tudom, mi volt az, de nekem pocsék volt. Feketés volt a széle, és belül egynemű, semmilyen általam ismert kolbász nem ilyen. 

 

A főételek közül talán én voltam az enyémmel leginkább megelégedve, némileg száraz rántott csirkemáj volt kifejezetten finom majonézes krumplival. A többiek ízetlen ételekre panaszkodtak, a férjem azt mondta a Magyaróvári bordájára, hogy noha nem volt rossz, még ennél mindig mindenhol csak jobbat evett. Meglepő, de többen az uborkasalátájukra is közölték, hogy olyan ízetlen, hogy ilyennel még sosem találkoztak. Amúgy minden olyan hatalmas adag volt, hogy szabályszerűen ijesztő volt, nem is értjük, minek kell ekkora adagokat adni, és pláne megenni? Egyikünk sem evett a felénél többet. Mondjuk valaki megjegyezte, hogy meglepő, és ilyet még nem is látott, minden asztalnál ül kövér ember. (Én háttal ültem a teremnek.) Gondolom, van összefüggés. 

 

A pincérek kedvesek voltak, és hajszoltak. Kettőnknek először rossz kaját hoztak, nem egy dolgot kétszer kellett rendelni. Az férfi unokatestvéremet 'tetszik'-ezték, nekem meg csókolom így-meg-úgyoztak, brrrr. 

 

A kávétól féltem, rákérdeztem, hogy rendes olasz eszpresszó-e, hogyne, Segafredo, mondták. Hát.... belekortyoltam, és otthagytam. De már látszott is rajta, hosszúra volt főzve, crema sehol, és feketés nyomot hagyott a pohárban, mint valami török kávé. Talán részben zaccból főtt? Az egyetlen azonosítható íz a keserűség volt. A többiek viszont megitták, noha jónak senki nem tartotta. Volt, aki szerint Nescafe-íze volt.

 

Szóval összefoglalva semmi nem volt igazán rossz, de csak annak ajánljuk, aki okvetlen két adagot akar enni egy áráért. :) 

 

Caipi Creative Commons License 6 napja 0 0 24012

Ezt én is olvastam már, de a gyakorlat nem követi. :) Mármint a hideg-meleg előételekre gondolok. Eleve van aki ilyet kér, van aki olyat.... 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (24010)
nagypapi51 Creative Commons License 6 napja 0 0 24011

Így pontos, persze vannak elhajlások ezen túl is, pl. ha Kallánál vagyunk, és nem bír magával... :)

Persze ezek 3-4 órás vacsorák, közte akár hosszabb szünettel is, a végére "á'point" vagy.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (24010)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 6 napja 0 0 24010

A hideg előételt a leves előtt, a meleget a leves után szokás fogyasztani. Nagyétkűek akár mindkettőt :)

Előzmény: nagypapi51 (24008)
A Nikk Creative Commons License 6 napja 0 0 24009

...és ha elég merész vagy, rendelhetsz főtt marhahúst akár a szárnyas után is:)

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szinbad-veloscsontja-latinovits-zoltan-velo-5Z4C7r6KZ3JDt26r

Előzmény: nagypapi51 (24008)
nagypapi51 Creative Commons License 6 napja 0 0 24008

Kapacitásfüggő, lehet is-is.

A sorrend (sztem) előétel, leves, főétel etc..

 

 

Előzmény: [fidelio] Pirandus (24007)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 6 napja 0 0 24007

Üdv. Mivel nem ismerem a (mai) magyar általános szokásokat, itt kérdezném meg, hogy a "Leves" és az "Előételek" közül mindkettőt szokás (vagy lehet) rendelni a Főétel előtt, vagy ez szigorúan "vagy-vagy" kategória? Köszönöm.

Boszorka Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24006

Ott kaptam az ötletet, miután a mi helyünkön elromlott a steak. Ide fogunk menni időnként, mikor steakra vágyunk. Sajnos majdnem üres volt, de talán este jobban megy.

Előzmény: Caipi (24005)
Caipi Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24005

Szuper. :) Amúgy mint beszéltünk is róla, Konrády. :) 

Előzmény: Boszorka (24004)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24004

Ma délben kipróbáltuk a kimondhatatlan nevü éttermet: KNRDY

Nagyon elégedettek voltunk. A filet mignon kifogástalan volt, a hozzá választott bors mártás és részemről krumplipüré is. Lényem is ezt ette, de ő vegyes sült zöldségeket kért hozzá, ami szintén jó volt. Kiszolgálás kifogástalan, az ár a helynek megfelelő.

nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24003

Jó helyen kapiskálsz, anyagiak (is) voltak a távozás hátterében, de nem bér v. tartozás jellegű.

Egyébként K.K. vasárnap volt 70, Isten éltesse innen is!

 

Előzmény: Hepci (24002)
Hepci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24002

Mivel én nem hozok ezzel senkit kellemetlen helyzetbe, hát leírom, hogy a G. jelenlegi tulajdonosa egy rakás pénzzel tartozik egy náluk jelentős felületű kertépítést végzett barátomnak.

Talán ilyesmiknek is lehet szerepe abban, hogy Kalla K. távozott...

Előzmény: nagypapi51 (24001)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24001

Ha hallgat, nyilván van rá oka, többek között az is, hogy nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni azokat, akik még mindig ott vannak.

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (24000)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24000

Sehol nem lehet olvasni/hallani arról, hogy Kálmán alig 60 évesen miért hagyta ott a Gundelt.

 

Múltkor ő volt a főszereplője a Gasztroangyalnak, ott elkezdett mondani valami olyasmit, hogy miután Láng Gyuri bácsi távozott, az új tulajjal nem értették meg egymást, de aztán lényegében elharapta a mondatot és nem mondott konkrétumokat.

 

De olvastam róla egy elég hosszú cikket is, amiben tanonc korától részletesen beszél az életéről, a Gundelben töltött évekről meg nagyon részletesen, de a távozásának okáról ebben is hallgat.

Előzmény: nagypapi51 (23997)
lola31 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23999

A Gundel esetében sose az ételt kellett megfizetni hanem a nevet. Mindig egyedülálló fogalom volt a pesti éttermek sorában, de soha, egy pillanatig sem volt az ételek szempontjából tekintve a legjobb a fővárosban.

Előzmény: Hepci (23998)
Hepci Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23998

Pár éve se volt rossz (akkor már Merczi Gábor volt a konyhafőnök), legfeljebb a Michelin-csillagos árakhoz viszonyítva lehetnek a vendégnek kételyei.

Előzmény: nagypapi51 (23997)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23997

Miután Láng Gy. hazacsábította Kallát Washingtonból, sztem jó volt

(nem azért, mert elfogult vagyok Kálmánnal szemben)

 

Előzmény: Edmond Dantes (23996)
Edmond Dantes Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23996

A Gundel pozicionálására gondoltam.

Előzmény: nagypapi51 (23990)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 23995

akkoriban még nem jártam vendéglőbe... :)

Előzmény: lola31 (23993)
lola31 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23994

Az is reális még. Az 500gr-os kiszerelés kb. 4.5 adag.

Előzmény: Caipi (23992)
lola31 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23993

1913-ban nyitották.

Előzmény: nagypapi51 (23990)
Caipi Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23992

És nemigen szoktuk a rizst nyersen fogyasztani. :)

Egyébként kevesebb kalóriának gondoltam volna a tésztát is, és 25 dekát szoktam belőle venni 2 főre, nem 20-at.  

Előzmény: H_G (23991)
H_G Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23991

Az a már főtt rizs. A nyers rizs 345, majdnem pontosan uannyi, mint a nyers tészta. (Viszont 10 deka főtt rizs nagyobb adag, mint uannyi tészta.)

Előzmény: Caipi (23985)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.27 0 0 23990

'76-77-ben már biztosan volt Bagolyvár.

Előzmény: Edmond Dantes (23988)
lola31 Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23989

Én úgy tíz éve jártam oda rendszeresen. Nagyon jó nem volt, de a környezettel együtt azon az áron teljesen megérte.

 

Előzmény: Boszorka (23987)
Edmond Dantes Creative Commons License 2017.09.26 0 0 23988

Volt az elmúlt 40 évben ott?

Előzmény: nagypapi51 (23981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!