Keresés

Részletes keresés

lola31 Creative Commons License 5 perce 0 0 23918

Mert Park volt régen is.

Előzmény: Hepci (23913)
lola31 Creative Commons License 5 perce 0 0 23917

Ez az a teszt amiből most már egyértelmű számomra, hogy ezek fizetett hirdetések lehetnek. Az értékelésük pont szart sem ér. A mozzarellákhoz-a nálunk kaphatókhoz-jól értek. Ez a sorrend röhejes, katasztrofális.

http://divany.hu/lajfhekk/2017/09/18/gasztro_vakteszt_mozzarella/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Hepci Creative Commons License 3 órája 0 0 23916

A Tanti helyén nem örülnék, ha bármi más nyílna - a Tanti nagyon jó.

Mostanában nőttek az adagok és a teljesen kretén anyagfelsorolós ételnevekről (marha-quinoa-csillagánizs) áttértek a könnyebben emészthetőkre (csirkemell-édesburgonyakrém-zsenge zöldségek).

 

A La Terra másik történet. Ott hosszú ideig egy üzemeltető volt jobb-rosszabb, de szerintem tolerálható színvonallal, aztán 2 éve átadta egy ismerősének, aki történetesen barátom. Ő sajnos tovább duzzasztotta a korábban se szűkös étlapot, lett pizza, hamburger, stb. Ezt feltehetőleg nem bírta a parányi konyhában a csapat és a konyhafőnök lelépett. Utána egyszerűen nem talált megfelelő ember(eke)t kigazdálkodható fizuért, így tavaly az utolsó hónapokban néha olyan volt az ebédmenü, mint egy gyenge kifőzdében.

Előzmény: Boszorka (23915)
Boszorka Creative Commons License 12 órája 0 0 23915

La Terra eleinte jó volt és jól is ment. Aztán kétszer ettünk ott pocsékul és többet nem mentünk. Amint láttam mások se mentek. Vannak helyek amik képtelenek tartani a szinvonalat. Pedig inkább legyen drága de jó, mint olcsó és pocsék.

Alessiót nem az olaszsága miatt szeretjük, hanem, nekünk, jó helyen van, könnyen elérhető és amit eddig ott ettünk mindig jó volt. A télikert rész kifejezetten kellemes. Nagyon örülnék ha itt, tényleg a közelben, nyilna valami értelmes hely, pl. a Tanti helyett.

Előzmény: Hepci (23913)
Logofet Creative Commons License 13 órája 0 0 23914

Igen, lemaradtam róla, mire megnéztem. A Barackos jó tipp, köszönöm!

Előzmény: Hepci (23913)
Hepci Creative Commons License 15 órája 0 0 23913

Hát, ajánlottam neked a La Terrát, azóta a volt pincérek vették ki és Park lett. Lokáció és terasz tökéletes, bár nem ment jól - a bérleti díj az előző üzemeltetőnek 8 kiló volt.

Meg ott áll üresen a Törökbálinti úton az egykori Barackos, bár lehet, hogy csak az ingatlannal együtt kiadó/eladó.

Előzmény: Logofet (23912)
Logofet Creative Commons License 15 órája 0 0 23912

Egy ilyen helyet és is látogatnék szívesen, de nem nagyon találom. Vagy meg is csinálnék egy ilyet, de nem találtam alkalmas ingatlant, terasszal, megfizethető bérleti díjjal vagy vételárral. 

Előzmény: Hepci (23909)
Hepci Creative Commons License 15 órája 0 0 23911

A régi végállomás épületének templom felé néző sarkában.

Nyilván nézőpont kérdése, hogy valami "fine dining felé kacsintgató csúcsétterem" vagy "lepukkant kávézó".

Az Alessiót én is kedvelem, bár vannak olasz éttermek Budapesten, ahová szívesebben járok.

Előzmény: Boszorka (23910)
Boszorka Creative Commons License 16 órája 0 0 23910

Nem tudom hol rejtőzik az a Pasarét Bisztro. Egyszer elmentem direkt a 5-ös busz végállomására, de csak egy üres lepukkant kávézót láttam ott. Szerencsére a pasaréti út 55-ben van az Alessio, ahol azóta is sokszor jót ettünk. Rendes fehér abrosz van, olaszos beütés. Mi szeretjük.

Előzmény: Hepci (23909)
Hepci Creative Commons License 17 órája 0 0 23909

Itt Budán biztos elkélne egy olyan vendéglő, ami hagyományos "olcsó" ételeket kínál kiváló minőségben, de modern szemlélettel: viszonylag rövid étlap, naponta változó napi ajánlatok, nem óriási adagok, frissen készülő köretek.

Eszem megáll például, hogy miért nem csinálnak szinte sehol szalontüdőt vagy resztelt májat, és miért nem lehet egy harcsapaprikáshoz a túrós csuszát frissen készíteni, vagy miért nem lehet palacsintát frissen készíteni.

Persze, ott van a néhány fine dining felé kacsingató csúcsétterem, elsősorban a Bíró-félék és a Pasarét Bisztró, ahol előfordulnak ilyenek az étlapon, de a minimum 4000 forintos pörkölt nem nagyon fogja visszahozni a budai kockásabroszos hangulatot a tömegeknek.

Előzmény: Logofet (23908)
Logofet Creative Commons License 27 órája 0 0 23908

Amikor még nem ment szét a térdem, rengeteget jártam a Vértesbe és a Gerecsébe, madarász ismerősökkel. Akkoriban, ha jól emlékszem Bajóton volt egy olyan hely, ami bolt és étterem volt egyben, így akkor tudtál nagyobb társasággal enni, ha előre megrendelted az ételt, amit ugyan ők készítettek, de le volt fagyasztva. Remek vadakat ettünk ott, kenyérrel és csalamádéval, de a pacalt is nagyon jól készítették. Sajnos már rég bezárt az egység. Szóval valóban nem tragédia, ha egy pörköltet lefagyasztanak.

 

Ha baromira ráérnék, akkor egyébként csinálnék egy olyan kisebb láncot, ami klasszik leveseket adna, jóféle pörkölteket, pár tisztességesen elkészített húst, 3 desszertet és szevasz tavasz. Szerintem működne a dolog, de aztán fene tudja.

 

Úgy látszik, te szerencsésebben választasz bele, mint én, ráadásul kifejezetten igyekszem mindig más és más helyet kipróbálni, ezzel vidéken komoly csalódásokat kockáztatva. 

Előzmény: Hepci (23893)
Hepci Creative Commons License 29 órája 0 0 23907

Ilyet egy látogatás alapján nem merek állítani, de pár hónapja minden kettőnk által kóstolt étel - csárdai viszonylatban - teljesen rendben volt. Az adagok pont jók, az árak barátiak.

Előzmény: Caipi (23906)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 23906

Köszönöm. Azt mondod, a Csali Csárda újra jó? Pár éve feladtuk, pedig előtte nagyon szerettük.

Előzmény: Hepci (23903)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 23905

Most voltak nálam a német barátok, akik szintén a régi Baricska után sóhajtoztak. A Baricska csárdáról nagyon régi jó emlékeim vannak. Aztán haza járós koromban, 80-as évek, pocsék volt.Barátaim tavaly Hévizen nyaraltak és felkeresték. Nagyon rossz volt a véleményük.

Előzmény: Hepci (23903)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 23904

A Parkot még a héten kipróbáljuk. Kisbíró csak taxival elérhető, nem tudom ér-e annyit nekem. A többit majd megnézem.

Előzmény: Hepci (23900)
Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 23903

Még eszembe jutott pár csárda, ahol jót ettünk az elmúlt 2-3 évben: Pokol Csárda (Leányfalu), Tanyacsárda (Lajosmizse), Csali Csárda (Pilisszentiván), Víg Molnár (Csopak).

És nyilván jó a Baricska Balatonfüreden és a Nagylaposi valahol Békésben, ezeket rengeteget reklámozták különféle gasztrofelületeken, mint a modern (szemléletű) csárda prototípusait.

Előzmény: Caipi (23902)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 23902

Nem, persze hogy nem azt várom, normális ízeket, normális hőmérsékletű és nem kásává főzött / melegített ételeket várnék. Amikből ne csorogjon az olaj. :)

Előzmény: Hepci (23898)
Caipi Creative Commons License 1 napja 0 0 23901

Kiírom amiket mondtatok, köszönöm szépen.

Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 23900

Elég vicces, ha csak egy ilyet találtál Budapesten (és az a Rosenstein).

Csak itt a szűkebb mozgásteredben Budán lenne 4-5 ilyen: Mezzo, Fióka, Mandragóra, Park (a La Terra utóda) és a már sokszor emlegetett Kisbíró. Ezek közül egyik se túl modernista (nem 4 főételből áll a kínálat), az adagok is tisztesek, az alapanyagok a leggyengébben is elfogadhatóak.

Előzmény: Boszorka (23894)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 1 napja 0 0 23899

Pásztor Csárda tényleg nagyon jó. Tökéletesen elkészített sertésszűzet kaptam ott, omlósat, rózsaszín belsejűt, nagyon jóízűt. A hozzá tartozó vargányamártás is teljesen rendben volt, pedig nem gombaidényben voltunk. És az adag is  normális volt, nem kicsi, de bőven elfogyasztható. Férjem hagymás rostélyosa viszont valóban óriási volt, de tökéletesen elkészített az is. Mindjárt megyünk megint :))

Előzmény: nagypapi51 (23896)
Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 23898

Hát, ha azt várod, hogy egy csárdában olyan minőségű/jellegű/választékú kínálat legyen, mint a Bock Bisztróban, akkor óhatatlanul csalódni fogsz... de gondolom, nem ezt várod.

Teljesen vállalható a Nagypapi által írt szombathelyi csárda, a Kígyósi, egy csomó halászcsárda (Százhalombattán mindkettő, az akasztói, a fehértói, a baracsi), a modernistán rövid étlapú Udvarház Bándon, és még nyilván van sok, ahová nem jutottam el vagy most nem jut eszembe.

Ezekben nyilván alap, hogy egyes ételek le vannak adagonként fagyasztva, és a köretet nem á la minute készítik - ez része a műfajnak, és engem nem túlzottan zavar.

Előzmény: Caipi (23895)
Boarhunter Creative Commons License 1 napja 0 0 23897

Potyka csárda, Baja.

Halászcsárda ahová halászlét és sült halat enni tér be az ember. Ha jól emlékszem, Te a Tanya csárdát dicsérted de halászlében a Potyka jobb, a legjobb Baján.

Előzmény: nagypapi51 (23896)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 23896

Nem Budapest, de mindkettő jó, sűrűn teszteljük:

Szombathely Pásztor csárda, Bozsok Határmenti vigadó

 

Előzmény: Caipi (23895)
Caipi Creative Commons License 1 napja -1 0 23895

Bennem sajnos az utóbbi évek tapasztalatai azt a meggyőződést alakították ki, hogy csárda az egyenlő: alacsony minőségű, olajos / zsíros, ámde sok étel, túlsúlyos, bizalmaskodó, hetves évekből ittmaradt pincérek. És a környezet sem tetszik egyikben sem, de ez már ízlés kérdése.

De ha valaki tud jót, szóljon. :)

Előzmény: Logofet (23887)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 23894

Nekem nagyon hiányzanak a középosztályu étteremek. Nem gasztro csodák, számomra értelmezhetetlen dolgokból művészi szinten előállitva, hanem normális europai ételek, jól elkészítve jó alapanyagból. Szerintem lenne rá bőven kereslet. Nekem eddig csak egyetlen ilyen helyet sikerült találnom Pesten. Ott mindig telt ház van, hétköznap is esélytelen foglalás nélkül asztalt kapni.

Előzmény: Hepci (23890)
Hepci Creative Commons License 2 napja 0 0 23893

A jól elkészített "olcsó" ételhez kell a szaktudás mellett valamiféle igényesség és gasztrokulturális környezet, ami talán nincs meg Nyíregyházán és Mezőcsáton. Így aztán a Józsi is olyan, amilyen, nem véletlenül főz ő Mezőcsáton...

Azért nem látom ennyire reménytelennek a helyzetet - ha nem vagyok végtelenül igényes, találomra is lehet találni elfogadható részleteket tartalmazó ételeket, nem különösebben magas színvonalú vendéglőkben. Pár napja Szombathelyen jártam, rendben volt a gulyás a Stőgerben (Vasszécseny), és kifejezetten jó a szarvaspörkölt a Dabrókai csárdában, pedig a pincér erősen elgondolkodott, amikor féladagot kértem. No most, egy pörköltben nem tesz nagy kárt a fagyasztás... Ha viszont végtelenül idényesen állok az egészhez, akkor mélységesen elszomorodtam volna, mert a vasszécsenyi gulyás nem lábszárból készült, a dabrókai szarvashoz pedig dödölle néven - némileg elcseszett, de házi - burgonyafánkot szervíroztak, a mellette található, penetránsan olcsó-édes áfonyadzsemről nem is beszélve, ami szerencsére egy külön üvegcsében érkezett.

Nekem úgy tűnik, még mindig szubminimális az a réteg, aki ért az ételhez és meg is akarja/tudja fizetni a jót - minden más ebből következik.

Előzmény: Logofet (23891)
Boszorka Creative Commons License 2 napja 0 0 23892

Ez jól hangzik. Mi csak  a vendégek utáni maradékot eszegettük ma meg.

Előzmény: nagypapi51 (23888)
Logofet Creative Commons License 2 napja 0 0 23891

Érdekes, pont az merült fel bennem, hogy Huszár vagy a Borkonyha marhalevese a jobb, nekem nagyon hasonló a kettő ízvilága és megközelítése. Pár nap különbséggel próbáltam ki a kettőt, a Beszállóban finomabb volt maga a lé, de a hús és a répa nem győzött meg, a Borkonyha sokkal egyenletesebb produkciót nyújtott, nagyjából döntetlen nálam a kettő, nálam Széll a nyerő ez ügyben a gulyásával. 

 

Nem igazán értek most egyet veled, pont azt látom, hogy elkezdtek felkapott szakácsok is hagyományos ételeket készíteni, némi csavarral legfejebb. A kérdés az, hogy Józsi miért nem készít egy rendes gulyást nekem Mezőcsáton vagy Nyíregyházán. Azt mindketten tudjuk, hogy olcsó étel jó minőségben az nem létezik, túl magas a rárakódó költség még akkor is, ha olcsóbb valamivel az alapanyag.  

Előzmény: Hepci (23890)
Hepci Creative Commons License 2 napja 0 0 23890

Az a baj az "egyszerű" és "olcsó" magyar ételekkel, mint a perkelt, hogy sok velük a meló. Így aztán felkapott nevű honi szakácsok ritkán tökölnek velük szívesen, inkább készítenek sztéket, halat vagy kacsamellet, amiket jó alapanyagból pár perc alatt össze lehet hozni látványos minőségben.

Húslevest is csak akkor csinálnak szívesen, ha sikerül valami olyat összehozni (pl. Mogyorósi kacsalevese vagy Huszár K. keleties marhahúslevese), amire a gurmákok is felkapják a fejüket és hosszasan méltatólag ír róla az Index, meg a Gault Millau.

Előzmény: Logofet (23887)
DN3 Creative Commons License 2 napja 0 0 23889

Még nem... :-)

Amúgy persze ettem én már nagyon finom pörkölteket, meg egyebeket is korábban, de ez a borsos marha most nagyon kellemesen meglepett, és igazi kulináris élményt adott. Sajnos ilyen már egyre ritkábban ér minket, és erről nem feltétlenül az éttermek tehetnek, hanem az, hogy annyi jó helyen ettünk már Caipivel, hogy egyre nehezebb minket meglepni. El vagyunk kényeztetve, na! :-) Régen bezzeg, amikor az első Cordon Bleu-t ettem, azt hittem az a gasztronómia csúcsa, most meg egyszerűen átlapozok fölötte, már ha egyáltalán készítenek ilyesmit azokon a helyeken, ahova járunk.

Persze lehet, hogy másnak meg ez a borsos marha nem jelentene ekkora élményt, bár ezt kétlem, hacsak nem vega az illető. :-)

Előzmény: Boszorka (23886)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!