Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 4 órája 0 0 24322

Nem emlékszem, de régen (jópár éve) nagyon jókat ettünk ott. 

Előzmény: Boszorka (24316)
Caipi Creative Commons License 4 órája 0 0 24321

A májat mindenképpen. :) 

Előzmény: nagypapi51 (24314)
Boszorka Creative Commons License 5 órája 0 0 24320

Van olyan szintiszta zsír (libamáj) amit szeretek.:-)

Előzmény: nagypapi51 (24318)
nagypapi51 Creative Commons License 6 órája 0 0 24319

Ja, hogy ez a Kümmelbratenre jött válasz, bocs, benéztem. :)

 

Előzmény: nagypapi51 (24318)
nagypapi51 Creative Commons License 6 órája 0 0 24318

Sajnos, a hízott máj színtiszta zsír...:(

ismered a mondást: az éleben ami jó, az és/vagy hizlal, káros, erkölcstelen.

Mi a baj a portóiban ázott szilvával? - mondjuk a szinte öncélú díszítés nálam sem jön be, akkor sem, ha minden porcikája ehető.

 

 

Előzmény: Boszorka (24315)
Boszorka Creative Commons License 6 órája 0 0 24317

Ez szerintem nem kaja, hanem valami képzőművészeti alkotás.:-)

Ha tényleg libamáj a közepe, azt biztos kienném belőle.

Előzmény: nagypapi51 (24314)
Boszorka Creative Commons License 6 órája 0 0 24316

Láttad az étlapját? A multkor megnéztem. Nekem no go hely.

Előzmény: Caipi (24312)
Boszorka Creative Commons License 6 órája 0 0 24315

Teljesen mindegy, hogy hogy hívják. A lényeg, hogy nagyon zsíros.

Előzmény: nagypapi51 (24309)
nagypapi51 Creative Commons License 7 órája 0 0 24314

hopp, fotó lemaradt

 

Előzmény: nagypapi51 (24313)
nagypapi51 Creative Commons License 7 órája 0 0 24313

Sztem megennéd (én biztos), már ha az van a képen :)

 

Előzmény: Caipi (24312)
Caipi Creative Commons License 8 órája 0 0 24312

Na az előbbi akkor nem az én esetem (bár persze maga a libamáj attól még lehet zseniális), de a Klasszra én is kíváncsi lennék. Mesélj majd.

Előzmény: bollinger (24311)
bollinger Creative Commons License 9 órája 0 0 24311

Hideg előétel volt, az átpasszírozott libamájat húslevesben megfőzki, majd lehűtik nagyon hirtelen, portóis szilva és gesztenye volt mellé. Szóval nem az étel, amit otthon csak úgy megcsinálnánk;)

 

Ma este a Klasszba megyünk, kiváncsi vagyok, ott is jó régen voltam már.

Előzmény: Caipi (24310)
Caipi Creative Commons License 9 órája 0 0 24310

Milyen formában libamáj?

Előzmény: bollinger (24308)
nagypapi51 Creative Commons License 12 órája 0 0 24309

...Nálam ott kezdődik, hogy mi az a malaccsászár?...

Heurigerekben csak Kümmelbraten.

 

Előzmény: Boszorka (24303)
bollinger Creative Commons License 12 órája 0 0 24308

Petrus étteremben vacsiztunk szombat este, mindketten ugyanazt kértük: libamáj és bouef bourgouignon. Az utóbbi hozta az elvárt szintet, a libamáj viszont szenzációs volt. A kiszolgálás kissé lassú, de nagyon laza, már-már bizalmaskodó, de nem lépték át azt a vonalat, hogy kellemetlen legyen.  A borok tekintetében elég vastagon fog a ceruza, viszont a választék nem túl nagy, de ami van az jó. Összességében ajánlom a helyet, én is többet fogok járni.

Caipi Creative Commons License 2018.04.04 0 0 24307

Ha jól láttam, a hasalja mellett oldalas is tartozik hozzá, amit szintén nem eszem meg, úgyhogy tényleg beszédes volt a neve. :) 

Előzmény: Boszorka (24306)
Boszorka Creative Commons License 2018.04.04 0 0 24306

Ha a császárszalonna rokona, akkor biztos. Én se enném meg.

Előzmény: Caipi (24305)
Caipi Creative Commons License 2018.04.04 0 0 24305

Konkrétan így én sem hallottam, de kiabál a névről, hogy messzeáll a színhústól. :D  

Előzmény: Boszorka (24303)
Caipi Creative Commons License 2018.04.04 0 0 24304

Gőzöm nincs, miről beszélsz. És nem, nem akarnám megenni, felnőtt ember vagyok,és magánügyem. 

Előzmény: Alpári Gnác (24302)
Boszorka Creative Commons License 2018.04.04 0 0 24303

Nálam ott kezdődik, hogy mi az a malaccsászár? Mert ha azt olvasnám, hogy ropogós malacsült, lencsefőzelékkel vagy lencse salátával, akkor tudnám mit kapok és lenne is kedvem hozzá.

Lehet, hogy csak fogalmazni nem tudnak az étlapírók, vagy misztifikálják a dolgokat.

Előzmény: Alpári Gnác (24302)
Alpári Gnác Creative Commons License 2018.04.04 0 0 24302

Értem én a tréfát, de azt ne mondd már, hogy malaccsászárt lencsével, vagy tőkehalat zellerrel nem lennél képes megenni.

 

Amúgy is lassan kezd olyan érzésem lenni, mintha egy gasztroblog hozzászólásait olvasgatnám, hogy máj-rizs-majoranna = hurka, már várom a jól bevált "mi ezt otthon elmosogatjuk" toposzt is...

Előzmény: Caipi (24301)
Caipi Creative Commons License 2018.04.03 0 0 24301

Lehet, hogy túl van gondolva, de legalább meg tudnám enni. :D

Szerintem amúgy mindkettő karakteres, én sem értem, mit keresnek egymás mellett.

Előzmény: beetee (24300)
beetee Creative Commons License 2018.04.02 0 0 24300

Nekem meg így első olvasatra pont a sajtos-tejfölös tészta van túlgondolva. A parmezán csipsz mellé minek szarvasgomba? Az előbbi olyan karakteres, hogy ha beleharapsz, tuti nem érzel semmit a szarvasgombából... még illatot sem...

Előzmény: Caipi (24298)
Boszorka Creative Commons License 2018.04.02 0 0 24299

Ez olyan tantis az egész. Egyszer arra járok, megnézem, hogy megy nekik.

Előzmény: Caipi (24298)
Caipi Creative Commons License 2018.04.02 0 0 24298

Huh.... sajtos-tejfölös tésztát és csokis-meggyes desszertet kellene ennem, mert az össze stöbbi nem kellene. Rossz dolog válogatósnak lenni.... nem véletlen nem megyek az Olimpiába, vagy egyéb étlaptalan helyre. :D 

Pedig régen (jópár sok éve) imádtam a Klasszt. 

Előzmény: Mazsola0070 (24296)
Boszorka Creative Commons License 2018.04.02 0 0 24297

Köszönöm, de ez sajnos nem az a hely, ahová leugrunk ebédelni.

Előzmény: Mazsola0070 (24296)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.04.02 0 0 24296

A Klassznak van honlapja:

 

https://www.klasszbudapest.hu/

Előzmény: Boszorka (24294)
sunnysun222 Creative Commons License 2018.04.01 0 0 24295

Ma este - miután már többedik alkalommal zátonyra futottunk kulturális próblkozásainkkal (szinházból az első rész után kirohanás, több mozi szar volt, az itthon netről nézett filmek után megkönnyebbült sóhaj, hogy legalább pénzt nem kellett érte adni...) a Duna TV-n megnéztük az ízek palotája című francia filmet. Amelyben ugye Hortense, a vidéki szakácskirálynő az Elysée palotába, az "55"-be megy az elnöknek főzni...

Anno már láttuk moziban is, de most még jobban tetszett...  Pedig csak nagyon ritkán bírok egy filmet másodjára megnézni..

Megismételhetetlenül nagy durranás. Nem szeretek nagy szavakat használni, de nekünk minden idők legzseniálisabb gourmet  szakács filmje.... A Tanti zűrjeinek meg a megboldogult Zazzzi kiszolgálásainak szolid fikázgatása helyett inkább ezt a filmet nézzétek.

Mi évente meg fogjuk nézni, mert egy akkora gourmet élmény. ÉS filmként is csuda.... Nem akarja 1,5 órában a világ összes borzalmát bemutatni, nem akar a világ legbölcsebb bölcsességeivel zsonglőrködni, csupán egy remekül megcsinált összerakott kép nem is egy, hanem több világról...

Boszorka Creative Commons License 2018.04.01 0 0 24294

A Tantinál nem sikerült kiderítenünk mit ettünk, mármint köretet. Több minden volt, de csak bele piszkáltunk, mert nem izlett.

 

Most megnéztem a Klasszt. Ott kezdődik, hogy csak facebookon át lehet bármit is nézni, nincs egy normál honlapjuk. A képektől nem lettem lelkes, ár vagy rendes menü persze nincs.

 

Ezentúl is kénytelen leszek magam főzni.:-)

Előzmény: Caipi (24293)
Caipi Creative Commons License 2018.04.01 0 0 24293

Bár nem tennék rá nagyesküt, úgy gondolom, hogy a felsorolás-ételek összetevői azért még külön-külön is felismerhetőek maradnak a tányéron. :) 

Előzmény: Mazsola0070 (24292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!