Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 10 órája 0 0 23961

...Aki meg kulináris élményre vágyik, az nem vendéglőbe megy...

Hanem hová? Becsönget Segal Viktorhoz? :)

 

Előzmény: Caipi (23960)
Caipi Creative Commons License 11 órája 0 0 23960

Annak, aki táplálkozni megy, tényleg. Aki meg kulináris élményre vágyik, az meg nem vendéglőbe megy. Csak tudni kell, hogy ki (és esetleg mikor) hova menjen, hogy ne érje csalódás. :D

 

Előzmény: Boarhunter (23959)
Boarhunter Creative Commons License 16 órája 0 0 23959

Én enni járok vendéglőbe nem csodálkozni.

 

Ebben minden benne van... Tökéletes.

Előzmény: Boszorka (23958)
Boszorka Creative Commons License 17 órája 0 3 23958

Nekem ezek inkább képzőművészeti alkotások mint ételek. Van amiről elképzelni se tudom mi lehet, de mindegy is. Én enni járok vendéglőbe nem csodálkozni.

Előzmény: nagypapi51 (23950)
Caipi Creative Commons License 18 órája 0 0 23957

Ez 'egy fine dining érdeklődésű pasas' esetében szerintem nem igazság, csak Átlag Józsi ismerőse esetén. Én úgy értelmeztem Világevőt, hogy az embert a magyar 'történések' érdekelték. Az nem történés, hogy sertéspörkölt nokedlival - az 1970-ben is ugyanolyan volt. 

Előzmény: nagypapi51 (23953)
Hepci Creative Commons License 19 órája 0 0 23956

Igen fárasztó lehet egy fine dining érdeklődésű pacákot 2 nap alatt 5 helyen megetetni... és valóban elvihette volna a Náncsi Nénibe is...

Előzmény: Amerigo61 (23952)
Hepci Creative Commons License 19 órája 0 0 23955

Valamilyen olajat cseppentettek a tetejére ízfokozónak.

Előzmény: Amerigo61 (23952)
homerx Creative Commons License 20 órája 0 0 23954

ezek nagyreszet mi is vasaroljuk. kifejezetten szeretek odajarni.

Előzmény: lola31 (23939)
nagypapi51 Creative Commons License 21 órája 0 1 23953

Néha az extrém túlzás világít rá az egyszerű igazságra.

 

Előzmény: Amerigo61 (23952)
Amerigo61 Creative Commons License 22 órája 0 0 23952

"Szóval ha én mondjuk a lakóhelyemre invitálnék valakit, hogy megmutassam, mi is van itt IRL, akkor nem a helyi "bocuse-versenyistállókban" hordanám körül, ahol szenzációs buggyantott tasmánördögszem-levest lehet kóstolni és utána biodiverz gazdagtápanyagban elásva rothasztott, majd kiásott és posírozott kakasfülcimpát válogatott tengerikaviccsal."

 

Ez nagyon fájt :-)

 

A Stand25 hideg levesén (a honlap alapján talán "Hűvös paprika leves" lehet) ránézésre valami zsiradékféle (?) úszik. Ez így viszolygást kelt bennem, bár nyilván teljesen másról van szó ...

Előzmény: nagypapi51 (23950)
beetee Creative Commons License 1 napja 0 0 23951

Az eggyel előbbit is érdemes elolvasni.

Előzmény: nagypapi51 (23950)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 23950

Hét végi olvamány Jókuti tanár úrtól.

A kommentek érdekesebbek!

 

Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 23949

Ma délben kipróbáltul a Park vendéglőt. Nagyon szimpatikus étlapja van, a rendelt kaják jók és számomra túl sok is volt. Legközelebb gyerekmenüt kérek. Árak igen barátságosak. Kettőkor már zsufoltan tele volt a hely, sokan akartak még jönni, de nem volt hova. Nagyon remélem, hogy tartják ezt a szintet, mert akarunk még menni. Utána feljöttünk a bevásárló központba újságért. A Tantiban hatan ültek.

Hepci Creative Commons License 2 napja -1 0 23948

És mindennek nagyjából megvan a megfelelője az Aldiban is, hasonló minőségben, hasonló áron....

Előzmény: lola31 (23939)
Caipi Creative Commons License 2 napja 0 0 23947

Mert szerinted azért nézem az összetételt, hogy aztán 68% hústartalmú valamit vegyek? Nem igazán értem, hogy miért vonatkoztatod rám azt, ami veled szembejött. 

Előzmény: lola31 (23945)
H_G Creative Commons License 2 napja 0 0 23946

A Magellan és Colombus nevű lengyel keménysajtok is egész ehetők ott.

 

Előzmény: lola31 (23939)
lola31 Creative Commons License 2 napja 0 0 23945

Attól hogy valami bio, még nyugodtan lehet rossz. Az első bio virsli ami az interneten elém jött pl. 68% hústartalmú, az is vegyesen. Téged megnyugtat, hogy a maradék 32% nem hús, hanem valami egyéb bio dolog?

Előzmény: Caipi (23944)
Caipi Creative Commons License 2 napja 0 0 23944

Biobolt. :) Mármint a felvágottra, és ezért veszek inkább onnan, nem a bioság miatt. (Múzeum krt. vagy Mammut, utóbbiban nagyobb a hűtőpultos választék)

Előzmény: lola31 (23943)
lola31 Creative Commons License 2 napja 0 0 23943

http://gaultmillau.hu/buvos-szakacs/mi-az-hogy-virsli

 

Elég kevés virslinek van 85%-os hústartalma, és egyéb összetevők is mindben vannak.

A Pikok esetében a gyengébbik verzió 83%-os, a jobbik 90% fölötti.

De ha az összetevőket elkezded olvasgatni bármely felvágott esetében, akkor biztos nem fogod megenni.

Előzmény: ...FGHKLÉJ (23941)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2 napja 0 0 23942

Ha nem tésztán, akkor felszeletelve esszük saját friss vagy szárított bazsalikommal, olivaolajjal és saját paradicsommal, vagy télen olivabogyóval. Nem a tömbön volt a lényeg, hanem a műanyagra emlékeztető állagán. Mint említettem, nincs időm 100 helyre rohangálni, ezért ha nincs időszakosan olasz bivalytejből készült mozarella, a Spar-ban veszem a Szarvasit. Szerintem sokkal jobb, mint a Lidl-ben kapható.

Előzmény: lola31 (23940)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2 napja 0 0 23941

A gorgonzolát és a brie-t nem ismerem (csak a lengyelre emlékszem),  a tömb ementáliban egyetértünk abban, hogy ehető, de az sem éri utól a rendes emmentáli sajtokat. Szlovák bryndzát szoktam még ott venni, vagy ha tematikus hetek vannak, mint legutóbb, francia sajtokat, vagy eredeti olasz bivaly-mozarellát.

A Combino-ban és Chianti-ban szintén egyetértünk, régebben vettem ott Lambruscót, nem tudom van-e még a kínálatban. A Nixe nekem nem jön be, sőt a Pikok sem, ha jól emlékszem 85% alatti a hústartalma, és kilométeres az összetevők listája. Virsliként a Dulano-t szoktuk venni, azt tényleg jobb, mint a többi kommersz virsli a vetélytársaknál.

Nekem ízlik a Pikok-os téliszalámi is, ha nincs Pick, azt veszem. A felvágottakat többnyire kerülöm, bár a feleségem szereti a prágai sonkát és az általad említett feketeerdei sonkát.

Ami tetszik, hogy néha leakciózzák a homárt, és 2500 forint körül lehet kapni. Nem tudom máshol mennyi, mert két gyerek mellett nehezen mozdulok tovább a Lidl-nél, sajnos a piacra is ritkán jutok el (igaz van egy csomó saját zöldségünk/gyümülcsünk).

 

Előzmény: lola31 (23939)
lola31 Creative Commons License 3 napja 0 0 23940

Próbáld meg ezt a "tömböt" felszeletelni, sózd meg, őrölj rá friss borsot. Jó paradicsommal és feketeerdei sonkával tányérra tenni. A paradicsomra tegyél zöld koriander levelet vagy bazsalikomlevelet.

Egyébként melyik mozzarella nem "tömb"?

Előzmény: ...FGHKLÉJ (23936)
lola31 Creative Commons License 3 napja 0 0 23939

A Lidl-ben kapható oltalom alatt álló eredetmegjelölésű Olaszországból származó gorgonzola sajt dolce vagy picante ízekben, 20dkg 600Ft. A legtöbb esetben két három hónappal a lejárat után is fogyasztható, érlelhető. Olasz tésztákhoz, töltött húsokhoz vagy gombához, piritósokra kiváló.

Salátára nem gorgonzolát érdemes tenni, hanem az ugyanott kapható Danish blue jellegű morzsolható kéksajtot 400 Ft-ért.

Ementáli, német 40dkg darabolt, kb 800 Ft. Lényegesen jobban működik melegszendvicseken mint a most már halálbizonytalan trappista félék. Tökéletes a sülése, szépen tágul, jól színeződik. A sajtok sütése az egyik legfontosabb  mérvadó. Sok esetben a nem megfelelő minőségűek csak "izzadnak" és zsugorodnak, és ehetetlenek. Ez a Lidl-ös ementáli a szekrény sarkán is eláll egy darabig, jól puhul, nem penészesedik. Persze azért nem harminc fokban kell tartani, de15-20 fok között sokáig eláll, ha addig meg nem esszük.

Van még a Lidl-ben elég nagy darab francia brie 400Ft-ért, abszolút megéri, a múltkor egy darabot két hónapig tartottam a mikró tetején, jó volt. Frissen remek forró piritóson lila hagymával, remekül olvad a kenyérmelegtől.

Most ezek jutnak az eszembe. Érdemes ezeket megkóstolni, és az áraikat is összehasonlítani más boltokban kaphatókkal.

De ez vonatkozik a Combino tésztákra, a Nixe tonhalkonzervekre, a Pikok vagy Dulano sajátmárkás virslikre, a feketeerdei sonkára vagy a fagyasztott garnélarákra is. Vagy pl. a sóra, zacskós őrölt fűszerekre és a borokra is. Jelenleg a piacon legjobb vételek egyike a Lidl-ben kapható Chianti vagy Bordeaux, 1000Ft-ért.

Szerintem. Aztán mindenki azt mond amit akar. 

Előzmény: ...FGHKLÉJ (23936)
barrix Creative Commons License 3 napja 0 0 23938

Mozzarella ügyben: szerintem jó mozzarella kizárólag a bivaly-mozzarella. Minden más, a Lidl-es is egy gumiszerű valami. De az biztos, hogy a Lidl-est mi inkább megesszük, mint a szarvasit. Ahogy masccarponeban is sokkal finomabb a Lidl-es, mint a szarvasi.

H_G Creative Commons License 3 napja 0 0 23937

Az ókori Kínáról el is hiszem, hogy így csinálták :)

 

Előzmény: beetee (23932)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 3 napja 0 0 23936

Már ne haragudj, de a Lidl-ben kapható mozarella egy műanyag tömb, ehetetlen, és semmi köze nincs a mozarellához. Néha lustaságból veszek, de mindig megbánom.

Ugyanez igaz a Lidl állandó kínálatában szereplő sajtok majdnem mindjére.

Miért gondolod azt, hogy az a legjobb?

Előzmény: lola31 (23923)
Boarhunter Creative Commons License 3 napja 0 0 23935

Szerintem ízlene neki...

Aztán-szigorúan a nyomonkövethetőség miatt-elétennéd az elmúlt tizenöt év minden zöldség és hús számláját, hogy szép sorban ezek lettek belefőzve. Hamar megegyeznétek, hogy Ő tulajdonképpen csak egy ásványvizet ivott...

Előzmény: beetee (23932)
A Nikk Creative Commons License 3 napja 0 0 23934

...ezt hívják fúziós konyhának.

Előzmény: kifli (23933)
kifli Creative Commons License 3 napja 0 0 23933

ha kekeckedik az ellenőr, őt is belefőzik a levesbe:)

Előzmény: beetee (23932)
beetee Creative Commons License 3 napja 0 0 23932

Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy NÉBIH ellenőr mondjuk mit szólna hozzá....

Előzmény: Boarhunter (23931)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!