Keresés

Részletes keresés

rovsun11 Creative Commons License 5 napja 0 0 22872

Háááát, azon a "strukturáláson" lehetne vitatkozni, mert az éppenséggel lehet jó is meg rossz is...

Egy gasztro témát százfelé szabdalni, ebédre vacsorára, Pestre, Budára, vidékre szétszedni nem biztos, hogyi annyira szerencsétlen, mert talán a vidékieket jobban érdekli a környezetükben felbukkanó tippek, mint a folytonos "pesti" nyavalygás, ami ugye sokszor nem is pesti, hanem budai...

ÉS ez igaz lehet fordítva is...

 

Persze, ehhez az kellene, hogy mindegyik topic pörögjön és olvasnivalóval szolgáljon, hogy mindenki megtalálja a kedvére való "törzshelyet", régiót és ott olvasgasson... Csakhogy a gasztronómia iránt érdeklődők nem hinném, hogy minden alkalommal végig járnának 3-4 hasonló témájú topicot, mert én holtbiztosan nem tenném ezt és nem isteszem... Szóval ez folymatos "témával ellátottság" nem bír megvalósulni, tehát elvben 1-2 napi offozás nyugodtan beleférhetne a tolerancia határba - amivel sajnos éppena fórumok népe igen hiányosan rendelkezik...

 

Mert az én lassan már több (?) évtizedes és összességében cseppet sem vidám és legkevésbé szórakoztató fórumozási tapasztalatom azt mutatja, hogy a nép zöme előbb vagy utóbb bunkón tolerálatlanul csörtet az internet névtelenséget biztosító sártengerében. Mit tenger, óceánjában...

Vagyis: a civilizált fórumozást leginkább a krónikus toleranciahiány teszi tönkre. Itt az Indexen minden képpen. Tucatnyi tapasztalatom, élményem és csalódásom mondatja ezt velem...  

És ez a előbb vagy utóbb mindenképpen felbuggyanó tolerancia hiány annál is bosszantóbb, hogy gyakorlatilag egyazon érdeklődésű emberek körében dübörög az ilyen "szakmai" topicok háza táján, nem pedig mondjuk politikai vagy más témákban

 

Amúgy meg,t én pl. a főváros-vidék vagy ebéd-vacsora ellentétet tovább bontanám, vagy inkább így bontanám, hogy fine dining vagy gyorsebédelős bisztró... hiszen mindkettőnek tök más közönsége van és ha igen gyorsan halványuló emlékeim nem csalnak, a nagy megsértődéshez vezető "vita" is inkább a fine dining környékéről származott kiinuláspontilag...:)

 

És ha már innen, a sznobizmus irányából cserkésszük a kulináris élményeinket, akkor az lehet az (örök( vitatéma, hogy a fine dining trendet, irányt mennyire teszi tönkre a sznobizmus, a féktelen pénzköltés ingere? Mi, és honnantól számít értelmetlennek, mit meddig lehet megideologizálni?  ..:) :)

 

 

Előzmény: nagypapi51 (22870)
rovsun11 Creative Commons License 5 napja 0 0 22871

Elvesztettem a fonalat... Mi baj volt azokkal a bécsi rántotthúsos kitérőkkel???   Mit és mennyire értően kellett volna olvasni????

Előzmény: lola31 (22860)
nagypapi51 Creative Commons License 6 napja 0 0 22870

Ezzel én is teljesen egyetértek, eleve kár volt ennyire strukturálni, persze, a topiknyitók nem tudtak egymásról.

 

Előzmény: Hepci (22867)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 22869

Illetve most visszakerestem, egy nagyon jó beszélgetés alakult ki a gasztroműsor apropóján témában, ez nem tetszett 1-2 hozzászólónak, pedig pesti éttermekről is szó volt.

 

De a legjobban az tetszett, hogy a leoltó hozzászólás után közvetlenül arra biztatott valaki egy vidéki étteremről ide író olvtársat, hogy több ilyen hozzászólás kellene ide....:) Hát ja.

 

Előzmény: Mazsola0070 (22868)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.03.23 0 0 22868

Ez a vita ebben a topicban többször felmerült már.

Én cca. két éve lettem leoltva, miért írok arról, hogy az MTVA gasztroműsora hogyan, milyen elvek alapján mutat be éttermeket, neves séfeket, étterem tulajdonosokat, miért mindig ugyanazokat futtatja. Nem tudom miért zavart ez bárkit, mert a topic a szigorúan vett ontopic témájában akkor sem nagyon pörgött, mint ahogy most sem, akit meg nem érdekelt a beírásom, kioktatás helyett akár át is pörgethette volna... 

 

Úgyhogy valóban,  lehetne ez egy olyan topic, ahol az "étterem, cukrászda" témakör apropóján bármiről lehetne írni ezzel kapcsolatban, de akkor ez mindenkire vonatkozzon, vagy maradjon meg pesti vacsorázóhely topicnak, de ez is mindenkire vonatkozzon (utóbbi esetben persze ez sem lesz egy nagy forgalmú topic..:) ) 

Előzmény: Hepci (22867)
Hepci Creative Commons License 2017.03.22 0 1 22867

Kivételesen egyetértek - a jelentős marhaságokat hozzám vágó - Lolával. :)

Tehát szerintem is felesleges más topikokba (is) írogatni, fel lehetne ezt az egyet úgy fogni, hogy "Éttermek és cukrászdák" - netán át is lehetne keresztelni, ha ez a létrehozó által lehetséges.

Illetve tökéletesen felesleges volt újabbakat nyitni, bár nyilván van, aki nem fér a bőrébe, s különös viszketegségtől vezérelve, írásos életműve jelentős részeként hamarosan megnyitja a "Sushizók Tápiószecső keleti végén" topikot, amit majd saját és kamuhozzászólásokkal (3,5 db/év) igyekszik életben tartani...

Előzmény: Caipi (22866)
Caipi Creative Commons License 2017.03.22 0 0 22866

Egyetértek.

Előzmény: ...FGHKLÉJ (22865)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.03.22 0 0 22865

Mivel alig pörögnek a témák, én is szívesen látok itt bármilyen hozzászólást, legyen az külföldi vagy vidéki étteremről szóló.

cassano71 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 22864

Még jo, hogy tegnap nem irtam beszamolot életunk elso fine-dining élményérol, mert jól megkaptam volna, hogy off (merthogy nem Pesten volt).

 

Ha Londonban volt vagy éppen nem Londonban csak valahol a UK-ban akkor London topikba jöhet, ott ez nemigen zavar majd senkit:-)

Előzmény: seci (22862)
seci Creative Commons License 2017.03.22 0 0 22863

Az ajánlott http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132862&la=141097895 (aka Hová érdemes menni vacsorázni külfö) topikban van 2013-as hozzaszolas, aztan ketto 2016-bol, szoval "igazán porgos" ;)

-seci

Előzmény: seci (22862)
seci Creative Commons License 2017.03.22 0 0 22862

Nyugi, nyugi, ebben a topikban kb a hozzaszolasok kb 1%-a szol a topik cimerol (mert meg az etteremajanlasok 2/3-a is budai, az meg ugye, mint pestiek tudjuk, nem pesti!) ;) :)

 

Egyebkent nincs ezzel semmi baj (en ugyan foleg etteremajanlasok miatt olvasgatom), ez itt inkabb egy barati kor, olyan, mint az AÉM (ahol sokszor tobb az autos/motoros hozzaszolas, mint az Angliat erinto)

 

Te meg meg nem szoltal eleget hozza ahhoz, hogy tovabb offold a topikot! Bazingaaaaaa! :D

En sem, de majd jol megkapom a magamet...

 

Még jo, hogy tegnap nem irtam beszamolot életunk elso fine-dining élményérol, mert jól megkaptam volna, hogy off (merthogy nem Pesten volt).

 

-seci

 

Előzmény: lola31 (22860)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 22861

Ott a rántott hús méretéről volt szó, mellékesen megemlítve néhány helyet, nem komplett éttermi ömlengésről, de végül is mindegy :)

 

Előzmény: lola31 (22860)
lola31 Creative Commons License 2017.03.22 0 1 22860

Akkor értőn olvasd vissza az egy hónappal ezelőtt ebben a topican született bécsi rántotthúsos helyekről szóló hozzászólásokat. Köztük a sajátjaidat is. Nagypapi.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (22857)
Macroglossa Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22859

Borbíróság?

Előzmény: suli010 (22858)
suli010 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22858

Tudnátok ajánlani a Corvinus Egyetem könyékén egy-két jó éttermet?

Nagylányom diplomaosztója után szeretnénk ünnepelni.

Előre is köszönöm a javaslatokat!

nagypapi51 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22857

...Ne most fáradtam le annyira, hogy egy időre befejeztem a hozzászólásokat. További jó szórakozást...

Pedig csak értő olvasásban kéne otthon lenni...ld. topik címe. :(

 

Előzmény: lola31 (22854)
Boszorka Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22856

Én soha nem értem az oktalan sértődéseket, de szerencsére nem is törődöm vele.

Előzmény: szkati (22855)
szkati Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22855

Semmi rosszat nem mondtál, akkor nem értem, hogy hová a nagy sértődés? Bécs az nem Pest! Na látod, az ilyen szitukat egyáltalán nem értem.

Előzmény: Boszorka (22853)
lola31 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22854

Ne most fáradtam le annyira, hogy egy időre befejeztem a hozzászólásokat. További jó szórakozást.

Boszorka Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22853

Tedd át a hova megyünk vagyorázni külföldön topicba. Oda való!

Előzmény: lola31 (22852)
lola31 Creative Commons License 2017.03.21 0 0 22852
Logofet Creative Commons License 2017.03.17 0 0 22851

Ne már! Basszus! R.I.P.

Előzmény: CérnaSzáll (22847)
Captain Reynolds Creative Commons License 2017.03.17 0 0 22850

Basszus.... RIP

Előzmény: CérnaSzáll (22847)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.03.17 0 0 22849

 ????? Ne már :( Békés álmot neki...

Előzmény: CérnaSzáll (22847)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.03.17 0 0 22848

Ez nagyon hirtelen volt...

RIP :(.

Előzmény: CérnaSzáll (22847)
CérnaSzáll Creative Commons License 2017.03.17 0 0 22847

Dr. Bánhegyi Péter 13 órája
 

Tisztelt Fórumtársak !

 

Szomorúan, és fájdalommal telve írom, hogy kherion kollégánk, barátunk, fórumtársunk tegnaptól nincs közöttünk.

 

(innen: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143220131&t=9135487 )

 

:(((

Boszorka Creative Commons License 2017.03.15 0 0 22846

Én se találkoztam még ilyennel. Nálam akkor van rántott hús mikor megkivánjuk. Gyerekkoromban meg akkor volt, amikor volt rá pénz és kaptunk hust.:-(

Előzmény: Caipi (22843)
sickamic Creative Commons License 2017.03.15 0 0 22845

Hálunk is húsleves-rántott hús volt vasárnap a menü gyerekkoromban. :)

Most mennem kell, korán ebédelünk itthon, a délutáni program miatt. :))

Előzmény: Hepci (22844)
Hepci Creative Commons License 2017.03.15 0 0 22844

Nagymamámnál volt.

Hogy én mennyire utáltam a rántott húst... pedig lehet, hogy jobbat készített, mint Wolf András a Westendben. :)

Előzmény: Caipi (22843)
Caipi Creative Commons License 2017.03.15 0 0 22843

És nekem 52 év alatt még mindig nem sikerült megismernem olyan embert, ahol minden vasárnap rántotthús van.... pedig ugyanennyi ideje olvasom, hogy márpedig ez itthon így van. :) 

Előzmény: qdz (22842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!