Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 1 órája 0 0 23643

Tényleg rendszeresen járok, de még soha nem vettem észre, hogy bárkivel is udvariatlanok lettek volna. Végül is ők is a vevőkből élnek és ezt nagyon is jól tudják. Valamikori alkalmazottjuk most a Fény utcai piacon árul. Oda nagyon ritkán járok, de változatlan kedvességgel fogad, szolgál  ki stb. Én igazán nem propagálom őket, nincs rá szükségük, de nekem nagyon jó, mert ha nincsenek sokan, akkor meg lehet beszélni, hogy mit kellene főzni stb. Persze ha mögöttem is állnak 3-4-en, akkor nem kezdek társalkodni, hanem mondom mit akarok. Ami nincs, azt félre teszik mikor jön, ha kérem. Szóval nekem tökély, másnak meg nem. Azoknak ajánlom a Böszorményi uti hentest, sokan azt szeretik. én csak egyszer voltam és elég volt egy életre.

Előzmény: Caipi (23641)
Caipi Creative Commons License 2 órája 0 0 23642

Boszi, mondtam már, rólad a vak is látja, hogy egy úrinő vagy! :) 

Előzmény: Boszorka (23640)
Caipi Creative Commons License 2 órája 0 0 23641

Na ez az "Azért kell napi rendszerességgel járni, hogy ismerjenek és mindig egyformán beszéljenek veled." ez nagyon durva, milyen hely már az, ahova csak rendszeresen odajáróval hajlandóak normálisan beszélni? Én már a múltkori beszélgetésénél elhatároztam, hogy soha nem megyek oda, és ami engem illet, ha akkora sztárok már, hogy térden csúszva kell hálálkodni, hogy kiszolgálnak egyáltalán, akkor kenjék a hajukra és/vagy dugják fel maguknak az összes terméküket. Már elnézést. :)  

Előzmény: Boszorka (23617)
Boszorka Creative Commons License 3 órája 0 0 23640

Köszönöm. Egy percig se gondoltam komolyan, hogy bunkó lennék. Viszont ha valaki  az itt ajánlott magatartással akarna tőlem bármit, akár vásárolni is, azt kivágnám az üzletből és rögtön elveszteném a normális modoromat.

Előzmény: A Nikk (23639)
A Nikk Creative Commons License 4 órája 0 0 23639

Biztos vagyok benne, hogy nem vagy bunkó paraszt, éppen ellenkezőleg. Valszeg azon szerencsés egyedek közé tartozol, akiknek eleve tiszteletet parancsoló fellépése van. Személyes kisugárzás, természetes autoritás, valami ilyesmi.

Előzmény: Boszorka (23637)
Hepci Creative Commons License 4 órája 0 0 23638

Menni fog ez...

Esetleg még finoman [:D] utalhatsz a kettőtök pénzügyi helyzete közti különbségre is.

"Nem véletlen, hogy te turkálsz nekem a USDA Prime steakek között, nem pedig fordítva, kis szefós nyomi."

(Közben pörgeted a kisujjadon az Audi kulcsát.)

Előzmény: Mazsola0070 (23635)
Boszorka Creative Commons License 15 órája 0 0 23637

Na ebből leszűrtem, hogy én egy bunkó paraszt vagyok, mert velem még sehol senki nem packázott. Illetve mégis, egyszer, de oda nem mentem soha többet. Ilyen egyszerü a dolog.

Előzmény: A Nikk (23636)
A Nikk Creative Commons License 16 órája 0 0 23636

Fellépés kérdése az egész. Velem nem szoktak packázni a hentespultnál, már megtanultam hogy kell velük bánni. Az alap, hogy nem szabad udvariasnak lenni, ezek többnyire a normális kulturált viselkedést gyengeségnek tekintik.

Előzmény: Mazsola0070 (23635)
Mazsola0070 Creative Commons License 19 órája 0 0 23635

Igen, rájöttem, a legnagyobb hibát ott követtem el, hogy én próbáltam továbbra is normális hangvételben/stílusban beszélni/viselkedni a tapló eladókkal, mondta is a feleségem, hogy az ilyenek ebből úgysem értenek, le kell menni a szintjükre.

 

"Jó napot kívánok! Két kiló oldalast kérnék szépen!" Egy nagy lófaszt!

 

Az új stílus, remélem ezzel nem hibázhatok...:)))

 

"Na mi van kisköcsög, mit tátod ott a szád? Nem tanított meg senki köszönni? Anyádat tegezd, te tahó! Tegezni csak én tegezhetlek, én vagyok a vevő!

Nem tudod mi az az osso bucco? Itt van kiírva a cégtáblátokra, te barom! Te miért nem cipőfűzőt árulsz, ha még a saját boltotok húsait sem ismered?"

 

VAGY 

 

"Téged azért fizetnek, hogy most beszéld meg a barinőddel, hogy melyikőtöket dugta meg jobban tegnap éjszaka a kanja? Rohadtul nem érdekel az sem, hogy hétvégén mentek-e a Balcsira a Bélussal, ne lopd az én időmet, hanem tedd le azt a telefont, vazze, oszt vágj hozzám fél kiló rozskenyeret!"

 

 

Előzmény: A Nikk (23634)
A Nikk Creative Commons License 20 órája 0 0 23634

Néha megoldás, ha sokkal taplóbb a vendég, mint a felszolgáló. Eleve qrva dühösen és a lehető legagresszívebb fellépéssel kell kérni azt a fránya velőscsontot. Nincs?? El kell küldeni őket a pokolba, nehogy már a vásárló szégyellje magát azért mert szar a bolt ellátása. Magánügyeket beszél meg a két felszolgáló kiscsaj? Úgy rájuk kell förmedni, hogy rémálmaik legyenek utána. Az ilyenek ebből értenek, hidd el, utána már ugyanolyan menő leszel, mint a többi törzsvendég. Legközelebb, ha betérsz hozzájuk, elég lesz, ha csak rondán nézel és végre vendégnek érezheted magad. Ezeknek ez a kultúra, ebből értenek, semmi másból. Ha kedves és civilizált vagy, azt sértésnek veszik. Véletlenül azt feltételeznék rólad, hogy érettségid van, neadjisten egyetemi végzettséged... Mielőtt vásárolni indulnál, a tükör előtt gyakorlhatod a kellően alantas stílust.

 

Csak semmi kedvesség az a lényeg:)

 

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (23633)
Mazsola0070 Creative Commons License 20 órája 0 0 23633

Nagyon szégyellem...:)

Előzmény: A Nikk (23632)
A Nikk Creative Commons License 20 órája 0 0 23632

Szégyelld magad! :D

Előzmény: Mazsola0070 (23631)
Mazsola0070 Creative Commons License 21 órája 0 2 23631

"Aki azt gondolja, hogy őt a pék, a hentes, meg mindenki rosszul kezeli, csunyán néz rá, letegezi, stb. az elgondolkozhatna, hogy nem magában kellene-e keresnie a hibát."

 

Jó, akkor ezúton kérek elnézést attól a fiatal csávótól, aki "köszönésképpen" letegezett és hülyének nézett Gál sztárfőhentes nagyságos és méltóságos úr boltjában, a hiba csak bennem van, én mulasztottam el megnevelni a csávót, hogy hogyan kell beszélni egy 30 évvel idősebb emberrel, pláne, ha még vevő is.

 

Továbbá elnézést kérek Gál főtulajdonos főhentestől, amiért tulajdonosként nem követeli meg az alkalmazottaitól, hogy minden vevővel tisztességesen beszéljenek, ezért is kizárólag én vagyok a hibás.

 

Elnézést kérek továbbá az általam "igaztalanul" megvádolt (értsd: hazudtam) Lipóti Pékség alkalmazottaktól, csak én tehetek róla, hogy a nagyrabecsült alkalmazott hölgyeket megzavartam a magánbeszélgetésükben (amit ezúton is külön sajnálok, belátom, nagy egy tahó vagyok, hogyha bemegyek egy boltba, 2 perc után kérdően ránézek az eladó hölgyre, hogy nem szolgálna-e ki, nem lett volna szabad, ha a barinővel való csevej 20 percig tart, hát addig tart).

 

Továbbá azért is csak és kizárólag én vagyok a hibás, hogy az eladó csávó egy termék után való érdeklődésemre tahó módon beszólt nekem.

 

Igen, mindenért csak én vagyok a hibás, mea culpa, hogy betértem ezekbe a boltokba és bunkó módon tisztességes, normális stílusú kiszolgálást vártam.

 

Még egyszer elnézést ezért a súlyos tévedésemért. 

Előzmény: Boszorka (23621)
Hepci Creative Commons License 21 órája 0 0 23630

Már csak azt nem értem, hogy min csodálkozol. Látsz számottevő látogatottságú felületen olyan gasztropublikációt, ami nem reklám, bújtatott reklám, barter, promóció, ingyen megetetés/megitatás szóbeli leképezése?

Ez itt még a viszonylag becsületesebb fajta - az elején leírja, hogy ki a tulajdonos. Egy ilyen Index-címlapos hőskölteménynek pedig nyilván van egy tarifája...

Előzmény: lola31 (23628)
A Nikk Creative Commons License 21 órája 0 0 23629

gyanús volt nekem a sok bullshit... most már értem a hátterét is, köszönöm

Előzmény: lola31 (23628)
lola31 Creative Commons License 22 órája 0 0 23628

Az Index mostani vezércikke megint a Gasztroangyal szerkesztőjének strandbüféjéről szól. Olyan hosszan, hogy még átpörgetni is sok volt.

Nem szerepelt még eleget a műsorban?

Érdekes dolog ez a szemérmetlen benfentesség. Olyan balkáni, mint amilyenek mi magunk is vagyunk.  

A közszolgálati tévén egy műsor szerkesztője a saját magánvállakozásáról készített riportokat adja el a nézőknek. Ráadásul nem elégszik meg azzal, hogy egyszerűen csak egy jó strandbüfének aposztrofálja, hanem állandóan valami magasröptű ideológiai burokba csomagolja, és úgy reklámozza. Mi meg fizetjük a műsort.

Most pedig újra elolvashatjuk újra itt is.

A Nikk Creative Commons License 22 órája 0 0 23627

Ha csontos a hús, kicsontozást szoktam kérni, de ezenfelül szeletelést, kockázást, csíkokra vagdalást magam szeretem végezni. Bár el tudom képzelni, hogy eljön az idő, amikor már nem fogom szeretni/bírni/győzni/akarni.... Mert egyébként egyetértek azal, hogy a lustaság fél egészség:)

Előzmény: Boszorka (23623)
homerx Creative Commons License 24 órája 0 0 23626

sztem nem mondtam ezt.

Előzmény: Boszorka (23625)
Boszorka Creative Commons License 24 órája 0 1 23625

Nem gondolod, hogy kirándulok a Bosnyákra egy fél kiló felkockázott húsért?

Előzmény: homerx (23624)
homerx Creative Commons License 25 órája 0 0 23624

a bosnyakon a hentesem zokszo nelkul vagja fel a marhahust, ha ugy kerem. mi ebben a problema?

Előzmény: Boszorka (23623)
Boszorka Creative Commons License 25 órája 0 0 23623

Egyszer próbálkoztam a Sparban és egyszer a CBA-ban a kockázással. Sehol nem voltak hajlandóak megcsinálni. Nekem jó mert közel van és mindent megkapok amit kérek. Nálam a lustaság fél egészség elv működik. Szeretem konyhakészen kapni a dolgokat.

Előzmény: Hepci (23622)
Hepci Creative Commons License 27 órája 0 0 23622

A Mazsola által megélt élmények tekintetében az ő meglátásait autentikusabbnak gondolom, mint azt, hogy veled - törzsvásárlóként - hogyan viselkednek...

Mint korábban írtam, nekem nem volt kellemetlen élményem Gálékkal, de láttam rá nem egy konkrét példát, hogy másokkal "érdekesen" viselkedtek/beszéltek a munkatársai. Velem nem szoktak érdekesen viselkedni, máshol se. Nyilván azért, mert rendkívül barátságos vagyok. :D

Rendeltem korábban pár extra dolgot (pl. kacsazúza) a MészárSteakben, de azért egy kiló hús felkockázását nem gondolnám megoldhatatlannak a Sparban sem. Szerinted pofákat vágnának rám és beszólna a pultos, ha ilyet kérnék? Egyáltalán, mióta berágtam a "sztárhentesre" és csapatára a zacskóforszírozás miatt és a kb. havi egy látogatásom kiesett náluk, meglepő módon nem lett boldogtalanabb az életem, megtalálom a normális húst-felvágottat máshol a környéken.

Előzmény: Boszorka (23621)
Boszorka Creative Commons License 28 órája 0 0 23621

Látszik, hogy én milyen rendkívűl alacsony igényű vagyok, na meg szeretem a nylon zacskós áruátvételt. Minden esetre próbálj meg venni egy kiló hust a sparban és kérdezd meg, hogy felkockázzák-e? Vagy ünnepek előtt adj le egy rendelést és kérj mindent vákumozva. Vagy szólj, hogy a múlt héten vett stefania marha öreg lehetett, mert semennyi idő alatt nem akart megpuhulni. Aztán várd meg a reakciót.

Engem még soha sehol nem tegezett le senki se most se xx évvel ezelőtt se. Aki azt gondolja, hogy őt a pék, a hentes, meg mindenki rosszul kezeli, csunyán néz rá, letegezi, stb. az elgondolkozhatna, hogy nem magában kellene-e keresnie a hibát.

Előzmény: Hepci (23620)
Hepci Creative Commons License 29 órája 0 0 23620

Valamit úgy látszik, nagyon tudnak, mivel egy másik sztárhentes (Károly József) megbukott a jóval forgalmasabb MOM-pláza alsó szintjén.

Jó lenne tudni, mi a titok. Nem tartom valószínűnek, hogy a hegyi emberek ilyen mennyiségben vágynak Omaha steakre... van néhány Czimer-felvágott (vagy azokra erősen hasonlító termék), a hétköznapi húsok között viszont nincs semmi, ami ne lenne mondjuk a MOM-béli Sparban hasonló minőségben és olcsóbban.

Az is viszonylag rég volt, amikor a malackarajos lányok agyba-főbe promotálták Gál Józsit az Indexen, ekkora hatása ma már nem lehet.

Van még a stílus, ami neked nem jön be, és a k. sok nylonzacskó, mert ilyen hentes tényleg nincs még egy, ahol 5 deka prágai sonkához is reám tukmálnak egy zacsit. :)

Előzmény: Mazsola0070 (23619)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 23619

Ja, azt kaptam, úgy látszik, abból hatalmas a készlet...:))

 

Meg majd járok gyakrabban, hátha akkor egy kis fiatal szarházi nem tegez le egy nála minimum 30 évvel idősebb embert...:)

 

Persze nem tudom, attól, hogy én gyakrabban járok, a henteslegények alapműveltsége és stílusa miért érne el egy magasabb szintet (nyilván, amíg a tulajdonos részéről nem lesz alapelvárás az alkalmazottaitól, hogy beszéljenek tisztességesen minden vevővel, akkor is, ha nem törzsvevő, ez nem fog változni).

 

Persze ebben a topicban már megszoktam, hogy én vagyok a hibás azért, mert egyes hentesek, pékek, stb. alkalmazottainak köcsög a stílusa.....ja, és hazudok is, mert nem is beszéltek velem úgy....:)  

Előzmény: Hepci (23618)
Hepci Creative Commons License 1 napja 0 0 23618

Remélem, azért nylonzacskót adott...

Előzmény: Mazsola0070 (23616)
Boszorka Creative Commons License 1 napja 0 0 23617

Azért kell napi rendszerességgel járni, hogy ismerjenek és mindig egyformán beszéljenek veled. Egyébként vannak néhányan, így ki tudja melyikkel találkoztál a multkor meg most. Nekem soha semmi bajom nem volt velük eddig.

 

Csak hogy a topic témájánál maradjak, a Gundel déli menüje változatlanul nagyon finom, a kert kellemes, a kiszolgálás is jó. Amíg tart a jó idő, megyünk rendszeresen, még ha a közlekedés időnként kicsit húzós is.

Előzmény: Mazsola0070 (23616)
Mazsola0070 Creative Commons License 1 napja 0 0 23616

Mostanában ide ne menjetek vacsorázni...:))

 

http://index.hu/gazdasag/2017/06/23/bezarta_a_nagyi_palacsintazojat_a_nebih/

 

Ezért is hogy le lettem cseszve egyszer a palacsintázóért lelkendezők által, amikor kifejtettem, hogy én annyira nem vagyok elájulva tőlük....

 

Egyébként voltam azóta újra a többek által rajongott budai sztárhentes üzletében....most meg úgy beszéltek velem, hogy nem tudtam eldönteni, a csávó összekever valakivel, akivel 6 éves kora óta együtt őrzött disznót, vagy debil elmefogyatékosnak tart....:))

 

 

 

 

 

seci Creative Commons License 3 napja 0 0 23615
Előzmény: Boszorka (23613)
seci Creative Commons License 3 napja 0 0 23614

Papas és Mamas menni enni tapas ;)

-seci

 

Előzmény: Boszorka (23613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!