Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2017.10.21 0 0 24029

Nem menüben ettem, azt rendszerint kerülöm, kivéve a Gundelt nyáron.

Előzmény: Hepci (24028)
Hepci Creative Commons License 2017.10.21 0 0 24028

A Park nem csúcsétterem... és ennek megfelelő a húsok kezelése és a minőségük...

Ha meg netán ebédmenüben ettél bécsit, délben talán én is lesütném előre azt a 30-40 adagot...

Előzmény: Boszorka (24022)
szkati Creative Commons License 2017.10.21 0 0 24027

Mi most elég visszafogottan adtuk elő magunkat ahhoz képest, ahogy szoktuk különben, de tényleg nagyon finom volt minden. Az előételek különösen jók, de a főételek ellen sem lehet senkinek se kifogása.

Előzmény: Caipi (24024)
Caipi Creative Commons License 2017.10.20 0 0 24026

Igen, szerintem is. :) 

Előzmény: nagypapi51 (24025)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 24025

A 40% már vonzó ajánlat.

 

Előzmény: Caipi (24024)
Caipi Creative Commons License 2017.10.20 0 0 24024

El kellene már egyszer mennünk oda, még csak a Gourmet-n próbáltunk tőlök két tételt, egyik se volt meggyőző. (Sólet ls valami cake pop, ha jól emlékszem.)

 

Mi most hétvégén elmegyünk a Só utcai thai-ba, aztán majd nemsokára megint a NOBU-ba. Küldtek egy 40%-os engedményről szóló SMS-t, és ennek nem tudok ellenállni, mert így lehet á la carte enni. Ahhoz még csak egyszer volt szerencsénk, régesrég egy Torkos Csütörtökön. Nem mintha nem lett volna szuper minden fix menüjük is.

Előzmény: szkati (24019)
Hepci Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24023

Nem. A bejárathoz közelebbi (a Szamos mellett) a Budai Milieu, ez fine dining felé mutató ambíciókkal és konyhával rendelkező új bisztró. Nem áll túl távol (ételek, árak, adagok) a jelenlegi Tantitól, tehát nem látom, miben reménykednek.

A következő az olasz (Na' Pasta), ez a Trattoria Toscana tulajdonosáé, pontosabban a fia üzemelteti egy havarjával, azt hiszem. Ott ettem jó párszor, de nem lett kedvencem: levesből és tésztából is igen keveset adnak, a pizzakemencét pedig a nyitás óta se sikerült rendesen belőni, rendszeresen kátrányosra ég a pizzák talpa. Legutóbb a tésztája (pontosabban a kelesztése) se volt rendben. Ehhez képest nem olcsó. Valami olyan jelszóval nyitották a heyet, hogy T. Toscana minőség fele áron, Budán - hát én inkább átautózom a Toscanába, ha olyan kedvem támad.

Előzmény: Boszorka (24022)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24022

Azt hiszem mind a kettő olasz, vagy nem? Az egyiknél ma valami szarvas étel volt a táblán, de akkor már elhatároztuk, hogy a Tantiba megyünk. Próbáltuk mostanában a Parkot is, ami rendszeresen tömve van. Engem nem győzött meg a minőség ott. Valami iszonyat száraz bécsi szeletet kaptam disznó szűzből. Már ránézésre is gyanus volt.

Előzmény: Hepci (24021)
Hepci Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24021

Az olaszban pillanatnyilag ne reménykedj.

2 napja kb. olyan volt a pizza, mint amit a Pizza King szállít ki (a mozzarella az egyebek felett, egyenletesen szétszórva, a tészta nem rugalmas, hanem szakad).

Sebestyén kadarkát kértem hozzá, erre kihozott a testépítő kinézetű pincér srác egy deci fehérbort. Nem szóltam semmit. :D

Az egészben az a legérdekesebb, hogy a szomszéd asztalnál ott ült a tulaj, aki a Trattoria Toscana tulajdonosa is egyben. Vajon nem látja azt, amit én látok?

Előzmény: Boszorka (24018)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24020

Ezt ugye tudjuk, de mi annyira szeretnénk itt a közelben találni valami jó helyet. Ma is mire haza értünk a kálváriánkból, rájöttünk, hogy enni kellene valahol. Ez máskor is előfordúl nálunk, nem is ritkán. Rosensteint meg ugye tervezni kell, mert csak úgy hirtelen felindulásból oda nem lehet elmenni mert könnyen előfordúl, hogy nincs hely.

Előzmény: szkati (24019)
szkati Creative Commons License 2017.10.19 0 1 24019

Nem csináltál kedvet hozzá:))

A múlt heti Rosenstein a maga báránycsülkével, kacsájával, maceszgombócos levesével überelte az elmúlt időszak félreevéseit:))

Előzmény: Boszorka (24018)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24018

Adtunk ma egy esélyt a Tantinak. Déli választékból Lényem beválllata a borju onglet c. kaját, azzal együtt, hogy a pincér csak anyit tudott, hogy a borju egy részét hívják ongletnek. Nem volt rossz. A köret paszternák krém volt és lencse ragu. Az utóbbiba bele kóstóltam és igen rossznak tartottam. Lényem se lelkesedett. Leginkább szegfüszeg íze volt a lencsének. Én óvatos duhaj, marhabélszint kéretem. Nos ehhez volt valami krémszerü köret, amiről nem tudom mi,de a lényeg, hogy kifejezetten édes volt. Volt még hozzá némi gomba is. Nagyon mutatósan volt tálalva mindkét étel és mindkét esetben, kiváló volt a hús. A köretek viszont sokat rontottak az élvezeten.

Nagyétküeknek nem ajánlom a helyet. Én mindent megettem ami a tányéron volt és éppen elég volt, de tudtam  volna még enni. Ezért és egy félliter ásványvizért fizettünk netto 12600 forintot, szóval az ár elmegy. Kiszolgálás rendes volt.

Rajtunk kívűl még 2 asztalnál ültek. A szomszédos olaszoknál elég sokan voltak. Legközelebb azt fogjuk kipróbálni.

Caipi Creative Commons License 2017.10.16 0 0 24017

Mindannyian pestiek vagyunk, úgyhogy azért csak a Pest a logikus választás. De az általad linkeltek tényleg más kategória, ezektől az étlapoktól az embernek kedve támad odamenni. A Csalánosi viszont időutazás olyan helyre, ahova nagyon nem szeretnék visszamenni. :) 

Előzmény: Hepci (24016)
Hepci Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24016

:D

Peches választás volt - az 52-es út mentén nyugatra kb. 10 kilométerre a Kígyósi Csárda kifejezetten jó, Kecskemét felé kb. 2 kilométerre pedig a Sasfészek szintén nagyságrenddel jobb, mint a Csalánosi.

Az éhenhalástól ezekben se kell tartani...

http://www.kigyosicsarda.hu/index.php?lang=hu&pgid=23

http://sasfeszek.hu/

Előzmény: Caipi (24013)
Caipi Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24015

Oké, köszi, bár mostanság nem tervezünk arrafele járni. Megyünk ugyan majd az adventi vásárba a Johannesbachklamm-nál, de szerintem nem arról közelítünk. 

Előzmény: nagypapi51 (24014)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24014

Azért ha messzebbre kalandoztok, Szombathelyen a Pásztor csárdát, és a macskaugrásra lévő Határmenti Vigadót (Bozsok) ne hagyjátok ki!

 

Előzmény: Caipi (24013)
Caipi Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24013

Hát a Csalánosi Csárdába nem. :) Kivéve, ha valakinek az a jó étterem, ahol minél több ételt kap a pénzéért - voltak is jó sokan, sokan rohangászó, sikítozó kisgyerekkel, meg bömbölő babával. Végig szinte üvöltve kellett beszélgetni. Ja és a külső teremben cigányzene is volt, de hálistennek nemigen hallatszott be. (Ha a cigányzenét észrevettem volna a honlapon, tutira nem mentem volna el.)

 

Ugye már írtam, hogy úgy hat rám a Csárda szó, mint ördögre a tömjénfüst, és az előítélet ismét beigazolódott. Úgy kerültem oda, hogy a nagybátyám pár éve felvette azt a szokást, hogy karácsonyra a 'középső korosztálynak' valamilyen étterembe ad egy-egy 5.000 forintos utalványt, és oda aztán lehetőleg mind a tizenegyen együtt megyünk el. Most nyolcan voltunk. (Amúgy szeretem a nagybátyámnak ezt a szokását, és adja csak nyugodtan továbbra is, akárhova is, volt már nem egy jó is köztük. Meg valami 'koktélkirály' bodegitája, mint eddigi mélypont.) 

 

Először is tisztáztuk a megjelentekkel, hogy ide aztán egyikünk se jött volna magától. :) 

 

A belső olyan stílustalan ízléstelen katyvasz, hogy arra szavak sincsenek. Vakolt kőfal benne lukakkal, ahol téglaborítás, lent deszkalábazattal, felül gerendázat, a falakon ízlésesen elhelyezve porcelántányérok, prakker, tájkép, fokhagyma- és paprikafüzér, dédnagymama angol feliratos cukortartója fehér polcon, vaslábos, 'matyóhímzéses' (de nem az volt igazából) terítő az asztalon, hadd ne folytassam. 

 

Az étlap kisebb könyvnyi hosszabbságú, többen csodálkozva fedeztünk fel 1970 óta nem hallott ételneveket. Nehezen is választottunk, a többiek szempontjait nem tudom, de én biztonsági választást próbáltam megejteni, mit lehet a legkevésbé elrontani. 

 

Már a féladag levesek is hatalmasak voltak, az én Jókai bablevesem finom volt ugyan, de elsőre belekanalazva olyan volt, mintha olajat ennék, de ezt aztán megszoktam. A kolbászt viszont egy karika után otthagytam, nem is tudom, mi volt az, de nekem pocsék volt. Feketés volt a széle, és belül egynemű, semmilyen általam ismert kolbász nem ilyen. 

 

A főételek közül talán én voltam az enyémmel leginkább megelégedve, némileg száraz rántott csirkemáj volt kifejezetten finom majonézes krumplival. A többiek ízetlen ételekre panaszkodtak, a férjem azt mondta a Magyaróvári bordájára, hogy noha nem volt rossz, még ennél mindig mindenhol csak jobbat evett. Meglepő, de többen az uborkasalátájukra is közölték, hogy olyan ízetlen, hogy ilyennel még sosem találkoztak. Amúgy minden olyan hatalmas adag volt, hogy szabályszerűen ijesztő volt, nem is értjük, minek kell ekkora adagokat adni, és pláne megenni? Egyikünk sem evett a felénél többet. Mondjuk valaki megjegyezte, hogy meglepő, és ilyet még nem is látott, minden asztalnál ül kövér ember. (Én háttal ültem a teremnek.) Gondolom, van összefüggés. 

 

A pincérek kedvesek voltak, és hajszoltak. Kettőnknek először rossz kaját hoztak, nem egy dolgot kétszer kellett rendelni. Az férfi unokatestvéremet 'tetszik'-ezték, nekem meg csókolom így-meg-úgyoztak, brrrr. 

 

A kávétól féltem, rákérdeztem, hogy rendes olasz eszpresszó-e, hogyne, Segafredo, mondták. Hát.... belekortyoltam, és otthagytam. De már látszott is rajta, hosszúra volt főzve, crema sehol, és feketés nyomot hagyott a pohárban, mint valami török kávé. Talán részben zaccból főtt? Az egyetlen azonosítható íz a keserűség volt. A többiek viszont megitták, noha jónak senki nem tartotta. Volt, aki szerint Nescafe-íze volt.

 

Szóval összefoglalva semmi nem volt igazán rossz, de csak annak ajánljuk, aki okvetlen két adagot akar enni egy áráért. :) 

 

Caipi Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24012

Ezt én is olvastam már, de a gyakorlat nem követi. :) Mármint a hideg-meleg előételekre gondolok. Eleve van aki ilyet kér, van aki olyat.... 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (24010)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24011

Így pontos, persze vannak elhajlások ezen túl is, pl. ha Kallánál vagyunk, és nem bír magával... :)

Persze ezek 3-4 órás vacsorák, közte akár hosszabb szünettel is, a végére "á'point" vagy.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (24010)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24010

A hideg előételt a leves előtt, a meleget a leves után szokás fogyasztani. Nagyétkűek akár mindkettőt :)

Előzmény: nagypapi51 (24008)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24009

...és ha elég merész vagy, rendelhetsz főtt marhahúst akár a szárnyas után is:)

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szinbad-veloscsontja-latinovits-zoltan-velo-5Z4C7r6KZ3JDt26r

Előzmény: nagypapi51 (24008)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24008

Kapacitásfüggő, lehet is-is.

A sorrend (sztem) előétel, leves, főétel etc..

 

 

Előzmény: [fidelio] Pirandus (24007)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24007

Üdv. Mivel nem ismerem a (mai) magyar általános szokásokat, itt kérdezném meg, hogy a "Leves" és az "Előételek" közül mindkettőt szokás (vagy lehet) rendelni a Főétel előtt, vagy ez szigorúan "vagy-vagy" kategória? Köszönöm.

Boszorka Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24006

Ott kaptam az ötletet, miután a mi helyünkön elromlott a steak. Ide fogunk menni időnként, mikor steakra vágyunk. Sajnos majdnem üres volt, de talán este jobban megy.

Előzmény: Caipi (24005)
Caipi Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24005

Szuper. :) Amúgy mint beszéltünk is róla, Konrády. :) 

Előzmény: Boszorka (24004)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.05 0 0 24004

Ma délben kipróbáltuk a kimondhatatlan nevü éttermet: KNRDY

Nagyon elégedettek voltunk. A filet mignon kifogástalan volt, a hozzá választott bors mártás és részemről krumplipüré is. Lényem is ezt ette, de ő vegyes sült zöldségeket kért hozzá, ami szintén jó volt. Kiszolgálás kifogástalan, az ár a helynek megfelelő.

nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24003

Jó helyen kapiskálsz, anyagiak (is) voltak a távozás hátterében, de nem bér v. tartozás jellegű.

Egyébként K.K. vasárnap volt 70, Isten éltesse innen is!

 

Előzmény: Hepci (24002)
Hepci Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24002

Mivel én nem hozok ezzel senkit kellemetlen helyzetbe, hát leírom, hogy a G. jelenlegi tulajdonosa egy rakás pénzzel tartozik egy náluk jelentős felületű kertépítést végzett barátomnak.

Talán ilyesmiknek is lehet szerepe abban, hogy Kalla K. távozott...

Előzmény: nagypapi51 (24001)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24001

Ha hallgat, nyilván van rá oka, többek között az is, hogy nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni azokat, akik még mindig ott vannak.

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (24000)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.09.29 0 0 24000

Sehol nem lehet olvasni/hallani arról, hogy Kálmán alig 60 évesen miért hagyta ott a Gundelt.

 

Múltkor ő volt a főszereplője a Gasztroangyalnak, ott elkezdett mondani valami olyasmit, hogy miután Láng Gyuri bácsi távozott, az új tulajjal nem értették meg egymást, de aztán lényegében elharapta a mondatot és nem mondott konkrétumokat.

 

De olvastam róla egy elég hosszú cikket is, amiben tanonc korától részletesen beszél az életéről, a Gundelben töltött évekről meg nagyon részletesen, de a távozásának okáról ebben is hallgat.

Előzmény: nagypapi51 (23997)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!