Én is kiválóan érzem magam egy csárdában, ha és amennyiben jó ételt adnak, és netán még a cappuccino fogalmát is ismerik. Pont az a kínom, hogy egyre kevesebb az ilyen hely, ahol egy tisztességes húslevest ehetnék grízgaluskával, vagy egy marhapörköltet nokedlivel, és ubisalival.
Szétszakadt a mezőny -ami sajnos részben érthető gazdasági folyamat-, tudok nagyon jót enni nem olcsón, előre asztalt foglalva; pocsékat -nem feltétlenül- olcsón, de nagyon hiányolom a megbízható közepet.
" életemben ez volt a legjobb marhából készült étel amit ettem"
Nem ettél te még nálam borsos tokányt.:-))))
Egyébként német vendégekkel pénteken a Rosensteinben ebédeltünk. Az egyik sokat utazó és nagy gurmet hírrel bíró vendég, totál el volt ájulva a kajától és a helytől is. Én már rég nem ájulok el, mert ismerem, de megbízhatóan jó volt minden. hatan hat félét ettünk. Illetve többet, mert többen ettek levest és desszertet is.
Ugyan nem vacsora, hanem egy kései brunch (12-16h) elégedett részvevői voltunk ma a Buddha-Bar Étteremben. Minden nagyon rendben volt, a büféválaszték és a főételek is. Utóbbiból hárman háromfélét ettünk, valószínűleg én választottam a legjobbat, nevezetesen borsos marhahúst wokban sütve. Nekem nagyon ízlett, életemben ez volt a legjobb marhából készült étel amit ettem, persze némely steakeket nem ideszámítva. :-)
A hely maga nagyon hangulatos, egyszerre elegáns és barátságos. Külön kiemelném a kiszolgálás minőségét, a felszolgáló nők rendkívül udvariasak, kedvesek, figyelmesek és közvetlenek, de úgy, hogy nem esnek abba a túlzott bizalmaskodásba, amit máshol már tapasztaltam, és én annyira azért már nem szeretek.
Rég voltam már ennyire elégedett egy hellyel, de tényleg!
Attól függ, kihez szól az utolsó mondat. Átlag Józsiék nem a Borkonyhában fognak megállni útközben, hanem a Fütyim Csárdában, ami nagyon jó hely, mert jó sokat adnak. :)
Félreérthető voltam, a galambmell nem a rendelés után nem készült el, hanem a napi előkészítés során, így előre jelezték, hogy hiába szerepel az étlapon, ne kérjük. A "tökéletes étel" fogalma nálam nem azt jelenti, hogy nagyon jól elkészített, hanem azt, hogy remekül kitalált, remekül elkészített, tökéletesen passzolnak egymáshoz minden tekintetben a felhasznált alapanyagok, stb. Idejét nem tudom, mikor ettem ennyire kiválóan elkészített szarvast, ráadásul nagy szívfájdalmam, hogy a magyar éttermek többségében mostohagyerekként kezeli a vadat, vagy nincs vagy gyengus, miközben az egyik legjobb, jó minőségben megkapható hazai alapanyagról van szó.
Ráadásul az 1 Michelin-csillag jelentését sem árt helyén kezelni: “A good place to stop by while on your journey.” Ennek szerintem bőven megfelel a Borkonyha, miközben bőven megfizethető is.
Mi egyszer voltunk, és semmi problémánk nem volt, csak éppen semmi nem adott kulináris élményt. Szimplán finomak volt minden, részemről ennél azért többet várok egy Michelin-csillagos helytől.
Azért egy Michelin csillagos helyen, ha 8 ételből 3 volt tökéletes, egy meg nem készült el, én nem mondom magam elégedettnek.
Amikor anno mi voltunk ott, elégették a libamájat, és ezután a szenes részt gondosan lefele fordították. Nekem ez nogo. Hiba mindig becsúszhat, de ezt mielőtt kimegy az étel, fel kell fedezni és kicserélni.
Amennyire tudom, megoszlanak a vélemények a Borkonyhával kapcsolatban. Mi hétfőn látogattuk meg hármasban, az élmény nagyon kellemes volt. Ha valaki úgy megy oda, hogy ő most egy Michelin-csillagos étteremben akar vacsorázni, akkor talán nem esik hasra, de ha "csak" egy jó vacsora reményében, akkor kifejezetten jól jár. Három olyan ételt kaptunk -összesen 8 félét ettünk, sajnos a galambmell nem készült el- , ami tökéletes volt a maga nemében, se hozzátenni, se elvenni nem lett volna érdemes belőle semmit, ezek megmutatták, hogy miért kapta a csillagot az étterem. Ami kicsit meglepett, hogy ezek mind a napi ajánlat részei voltak, pedig az étlapon stabilan szereplő tételeknél gondolná azt az ember, hogy azok nagyon-nagyon jók. Finom az étlapon szereplő őz, de a szarvas édesburgonya pürével, erdei gombákkal viszont tökéletes, simán azt venném fel az étlapra.
Hárman - jó pár pohár pezsgő némileg megdobta a számlát-, 48 ezret fizettünk, ami bőven korrekt. Részemről erősen ajánlom mindenkinek a Borkonyha meglátogatását. (Azt talán mondanom sem kell, hogy a kiszolgálásra nem lehetett panasz, korrekt, pontos és gyors volt, nem a nyomulós típusból, az már nyilván egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyi törődést vár el, én nem szeretem, ha percenként zaklat a pincér.)
Hát, a Bubba's Captains Pub (lánykori nevén Víghajós/John Bull pub, ) csak erős ráncfelvarrás után lehet javasolt hely. Közepesen lepukkant belső, lassú és olajszagú konyha, kissé modoros felszolgálók. Az adagok mérete megfelelő, de az ár/érték mérleg inkább az ár felé billen.
A kellemes társaság feledtette a hiányokat, sajnálom, hogy a 'kihívó' nem lehetett jelen :(