Keresés

Részletes keresés

lola31 Creative Commons License 2017.08.07 0 2 23757

Még 10 éve is több hasonló hely volt Pesten, nagyrészük bezárt. Nyilván a közben jómódúvá váló tulajdonosok gyerekei már nem úgy képzelték az életüket mint a szüleiké. Hogy egész nap olajszagban állva teherautósofőröknek sütögessenek egy pult mögött. A tulajok is hasonlóan nagydumás, a törzsvendégekkel folyamatos beszélgetésben lévő ceremóniamesterek voltak egytől-egyig.

Ez a videón szereplő Pléhcsárda tényleg a jobbak közül való. Látható a tisztaságra törekvés, a -valamilyen-minőség fenntartása, az állandóság stb. Az adagok óriásiak, de ez a marketing lényege. Hogy nem szarozunk úgy mint máshol, hanem hatalmas adagokat adunk neked. Jelképük a hatalmas rántotthús.

Ez viszont egy hamis üzenet, hiszen az adag súlyra megy. Máshol is kérhetek háromszor annyit háromszor annyiért. Ez viszont nem egy étterem hanem egy talponálló, ahol a világon semmilyen hozzáadott érték nem szerepel azok közül amik a legócskább vendéglőkben is kötelező jelleggel megvannak. Viszont nagy arc az van bőven. És az ár is pont olyan, mint a vendéglői. Jelenleg 1350-egy készétel, a többség pörkölt. Ez pont annyival kevesebb mint az éttermi, hogy valójában egy bódé előtt állva eszed meg. 

Nincs ezzel semmi baj. Becsületes hely, keressen a csávó, etesse a zabálósókat. A világhír viszont egyszerűen röhej. Egy ügyes húzás eredménye. De ezen az alapon húsz másik helyre is vihették volna Bourdaint.

Nekem amúgy az a rántotthús semmiképpen sem tetszik. A panírt olyan ipari-menzásnak mondanám. A szelet nagysága pedig egyből azt üzeni, hogy szeletkészítő gépből jött, amit mondjuk én biztosan nem fogyasztok el. Három másodpercre láttam egy levest, az jobban tetszett.

Előzmény: sunrov12 (23755)
sunrov12 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 23756

Ha nem is ennyire flancosan, de "színes" vacsorák évek óta voltak a Marvelosa  éttermecskében, Budán, a Lánchid utcában...

 

A tulajdonosnő lánya festőművésznő (nagyon érdekes, fotórealista képeket fest), de a mama építész lévén szintén nagy művészetkedvelő és innen jött az ötletük, hogy egy-egy estén egy bizonyos szín köré fűzik fel az étlapot...

 

Előzmény: nagypapi51 (23748)
sunrov12 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 23755

Mi a gond vele? Mi az "ellenszenves" benne? És mi a szimpatikus???

 

Amikor én kétszer arra jártam, a főnök egyszer sem volt ott, tehát nem volt ennyire szórakoztató az egész.

 

A rántotthús vastagsága és óóóóóóóriási mérete pedig már ab start elvette a kedvemet. 

De a hely, a milliő és az ismertség, a zseniális elnevezés, meg minden - teljesen rendben van! ilyennek is kell lenni egy 2 milliós világvárosban...:)

Előzmény: lola31 (23751)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.04 0 1 23754

Van egy fekete pólóm, meg egy fehér tornacipőm, slussz.

Ja, meg ősz szakállam :)

Opart buliba talán beengednének.

Előzmény: Mazsola0070 (23753)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.08.04 -2 0 23753

"Ami különlegessé teszi a vacsorát, az az, hogy itt mindenki nagyon, de nagyon elegáns, és nagyon, de nagyon fehér."

 

A képen baloldalt álló csávón kizárólag az ing fehér, azon kívül semmi...:)

 

Azt meg, hogy mennyire elegánsak egy hajdekülönleges vacsorához, mindenki döntse el, én minden esetre így öltözve kb. a SPAR-ba megyek bevásárolni...:)  

Előzmény: nagypapi51 (23748)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.04 0 0 23752

Nagyon régen olvastam valahol, hogy Párizsban a Szajna parton rendeznek ilyen csupa fehér vacsorát, egyszer egy évben. Természetesen az ételek normálisak. A közönség van fehérbe öltözve, no és nem nyilvános, hanem  csak meghívott vendégek mehetnek erre a vacsorára. Talán valami jótékonysági célt szolgál. A részletekre már nem emlékszem.

Előzmény: Amerigo61 (23750)
lola31 Creative Commons License 2017.08.04 -1 2 23751

Egyszerre szimpatikus és ellenszenves az egész.

https://youtu.be/f7492HUy3E8

Amerigo61 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 23750

Pár évtizeddel ezelőtt Hitchcock rendezett olyan vacsorát a barátainak, ahol minden étel kék színű volt. Nem mindenki tudta legyűrni a fogásokat, pedig állítólag az ízek rendben voltak. 

 

Úgy látszik, ezt a morbid ötletet továbbfejlesztették ... 

Előzmény: nagypapi51 (23748)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.03 -1 0 23749

Fehér ruha = fehér kaja?  Nem nekem való.

Előzmény: nagypapi51 (23748)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 23748

Hát, ide speciel nem vágyok, nem az én világom.

 

 

Logofet Creative Commons License 2017.07.30 0 1 23747

Elvileg az elejétől ezek az árak, mi ketten voltunk, 3 fogásos menüt ettünk, az egyik megdobva a gulyás plusz 1000 forintjával, mindkettő a somlói plusz ezrével, egy Hendrick's ginn fizz és egy limonádé volt az ital, plusz kávé és cappuccino, így 18k körül fizettünk. Nyilván az italok elhagyhatóak, szerintem nem irreálisak az árak, az persze valóban kérdés, hogy mennyire a magyar pénztárcához méretezettek, de azért azt gondolom, hogy aki ilyen minőségű ételeket akar enni, az érti, hogy azokat olcsóbban nem lehet produkálni.   

Előzmény: Mazsola0070 (23746)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.07.29 0 0 23746

A "szinte olcsó"-ra én nem emlékszem...:))

 

Jelenleg az alap gulyásleves-rakottkrumpli menü egy főre 5.500 Ft (a 10% "szervizdíjat" beleszámoltam), nem tudom, volt-e olcsóbb....., de teljesen igaz, ha az ember nem koncentrál, két főnek könnyű otthagyni egy húszast....:))

 

 

 

 

Előzmény: Hepci (23744)
Logofet Creative Commons License 2017.07.29 0 0 23745

Tegnap vacsoráztunk a Kollázsban, egészen remek volt. Ha tartják ezt a szintet, akkor szerintem hamarosan újabb Michelin csillagos étteremnek örülhetünk. 

Hepci Creative Commons License 2017.07.29 0 0 23744

Khmmm... mondjuk a Bock Bisztróban, ha nem vedelünk, nem könnyű elérni a 20000 pénzt 2 főre.

3 fogással.

Eleinte még valami szinte olcsó rakottkrumplizóról szóltak a hírek...

Előzmény: negyesi_pal (23743)
negyesi_pal Creative Commons License 2017.07.28 0 0 23743

Stand 25 bisztró, Budapest. 

Az új trendi hely, Széll Tamás bisztrója a Hold utcai piacon. Ha az ember nem koncentrál nagyon, de nagyon nagyon, akkor a számla könnyen elérheti 2 fő esetén a 20.000 forintot csak levessel és főétellel. Úgyhogy nem csoda, hogy rengeteg volt a külföldi. És persze jöhet a soha véget nem érő vita, hogy ez sok vagy kevés, mindenesetre:e gy nemzetközileg jegyzett szakácsról beszélünk, úgyhogy ennyibe kerül a "körítés". Az ételek természetesen nagyszerűek voltak :)

 

 

Caipi Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23742

Tényleg az!

Előzmény: nagypapi51 (23739)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23741

Látod, a master szócska elkerülte a figyelmem.

Így már jobb a helyzet :)

 

Előzmény: CérnaSzáll (23740)
CérnaSzáll Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23740

Azt írják, hogy a Masters végéig elérhető, az pedig aug. 20-ig tart.

Előzmény: nagypapi51 (23739)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23739

Ez szimpatikus, sajnos csak jövő vasárnapig!

 

 

seci Creative Commons License 2017.07.18 0 0 23738

Ok sem hozzak ki annyibol, csak elfelejtik hozzatenni a hutojuk, tuzhelyuk, edenyeik, mosogatogepuk, mosogepuk (abrosz!) stb amortizaciojat, a viz/gaz/villany koltseget, a sajat oraberuket.

-seci

Előzmény: Caipi (23737)
Caipi Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23737

Na kapnál a sok mazochizmusból a gasztroblogokra járóktól, (akiknek az anyjuk pörköltje mindenkinek a mindenénél jobb), hogy ezt ő otthon 623 forintból kihozza, mi kerül rajta többezer forintba? :) 

Előzmény: homerx (23736)
homerx Creative Commons License 2017.07.14 0 1 23736

a cikk szerintem arra probalt volna ravilagitani, hogy ha minden resztvevo tisztessegesen van fizetve, afa, beta, tb, egyeb kotelezo koltsegek is rendezve, torvenyes munkaido betartva, akkor bizony a nyoccaz forintos beker tetel igy el tud szallni. nem mondom, hogy pontos a 6123ft-os ar, de nagysagrendileg stimtnek velem. ertem ez alatt, hogy semmifelekepp nem 2500-bol jon ki.

Előzmény: lola31 (23735)
lola31 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 23735

Ne a forint vagy az órák oldaláról közelítsd meg, hanem az ehhez a létszámhoz tartozó kiadott adagok számától.

 

A cikk valahol 200 adagról beszél naponta. Ez a létszám kb. 600 adaghoz kell. De ha ráadásul csak egyféle ételt csinálnak, akkor a 600-hoz képest is nevetségesen sokan vannak. Ez a létszám símán elvisz egy napi 6-900 adagos munkahelyi étkezdét A-B menüvel. Akkor már egész más a bevétel, a számoltnak 3-4 szerese.

Azután a 800.000/hó bérleti díjú belvárosi helyeken ugyancsak akkor van1200ft-os rántott hús, ha naponta legalább ennyi adag kimegy, az meg ritka.

Viszont a munkahelyi éttermek bérleti díja ahol ez a mennyiség meg napi rutin lehet, messze nincs 800 ezer/hó. Tehát semmi sehol se stimmel.

Az egész cikkel egy célja lehetett Jókutinak:

-arra felhívni a figyelmet, hogy a vendéglátásban nem biztos hogymegvan az a haszon amit belegondolnak. Ez igaz, csak a cikk  ettől még manipulatív és hamis adatokkal számol.

Előzmény: Logofet (23732)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23734
Hepci Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23733

Az nem jön ki, hogy valószínűleg nincs 100-nál több éttermi szakács Magyarországon, aki a valós munkaidejével és a valós fizetésével van bejelentve...

Előzmény: Logofet (23732)
Logofet Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23732

Számold ki, hány órát kell benntölteniük a szakácsoknak naponta, és kalkulálj úgy, hogy heti 40-42 órát dolgoznak. Kijön a matek. 

Előzmény: Replay (23730)
Logofet Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23731

Azért a Rozi sem olcsó, meglehetősen szép összeget hagytunk ott pár hete, de nekem bőven megérte. Viszont az egy -sajnos még- meglehetősen speciális vállalkozás, messze nem a tipikus. A legnehezebb egyébként valóban az állandó színvonal fenntartása, abba még a profiknak is gyakran beletörik a bicskája, miközben iszonyatos mennyiségű helyet nyitottak amatőrök. 

 

Egyetértünk, nagy kár, hogy nincs még több száz ilyen hely Budapesten.

Előzmény: Boszorka (23729)
Replay Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23730

Nem csak a fizetések eltúlzottak, amiben levezette, hogyan jöhet ki a hatezres rántotthús, hanem a szerinte szükséges munkaerő is. Ha 3 szakács kell egy műszakra az mindenképpen túlzás, hogy 9 szakáccsal  és 3 üzletvezetővel számol plussz a többiek. Így persze könnyen kijön a 23 milliós havi bérköltség a járulékokkal.

Előzmény: Logofet (23728)
Boszorka Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23729

Nem értek hozzá, sima fogyasztó vagyok csak. Mint ilyen tudom,mert tapasztalom, hogy igenis lehet megfizethető áron jót adni. Sajnos a jó is elromlik néha, de legalább évekig jó volt, pl. a Rézkakas. Most majd kereshetünk másik helyet ahol lehet igazi jó steaket kapni. Van viszont olyan aki tartja a szinvonalat, enyhén emelkedő árakkal, iylen pl. a Rosenstein. Szerintem ő se jótékonysági intézmény, tehát nem lehetetlen a dolog. Biztos tudod te is, hogy a főnök és a fia ott állnak minden nap és dolgoznak. Nyilván rajta van a szemük mindenen. Nem a hirtelen meggazdagodásra mentek rá, hanem az állandóságra. nekik van igazuk, szerintem. Kár hogy nincs még néhány száz hasonló hely Pesten és Budán is természetesen.

Előzmény: Logofet (23728)
Logofet Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23728

Engem speciel érdekel, a fizetéseket messze eltúlzottnak érzem, de közben más tényezők hiányoznak -amortizáció, bevezető időszak tetemes mínuszai, stb.-, de az valóban igaz, hogy egy nettó 800 forintos ELÁBÉ-jű terméket bruttó 4500-5000 forint között kellene tudni eladni, az 19-21%-os alapanyagköltséget jelentene, amire rendkívül kevés az esély. 

Előzmény: Boszorka (23721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!