Keresés

Részletes keresés

negyesi_pal Creative Commons License 2017.07.28 0 0 23743

Stand 25 bisztró, Budapest. 

Az új trendi hely, Széll Tamás bisztrója a Hold utcai piacon. Ha az ember nem koncentrál nagyon, de nagyon nagyon, akkor a számla könnyen elérheti 2 fő esetén a 20.000 forintot csak levessel és főétellel. Úgyhogy nem csoda, hogy rengeteg volt a külföldi. És persze jöhet a soha véget nem érő vita, hogy ez sok vagy kevés, mindenesetre:e gy nemzetközileg jegyzett szakácsról beszélünk, úgyhogy ennyibe kerül a "körítés". Az ételek természetesen nagyszerűek voltak :)

 

 

Caipi Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23742

Tényleg az!

Előzmény: nagypapi51 (23739)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23741

Látod, a master szócska elkerülte a figyelmem.

Így már jobb a helyzet :)

 

Előzmény: CérnaSzáll (23740)
CérnaSzáll Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23740

Azt írják, hogy a Masters végéig elérhető, az pedig aug. 20-ig tart.

Előzmény: nagypapi51 (23739)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 23739

Ez szimpatikus, sajnos csak jövő vasárnapig!

 

 

seci Creative Commons License 2017.07.18 0 0 23738

Ok sem hozzak ki annyibol, csak elfelejtik hozzatenni a hutojuk, tuzhelyuk, edenyeik, mosogatogepuk, mosogepuk (abrosz!) stb amortizaciojat, a viz/gaz/villany koltseget, a sajat oraberuket.

-seci

Előzmény: Caipi (23737)
Caipi Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23737

Na kapnál a sok mazochizmusból a gasztroblogokra járóktól, (akiknek az anyjuk pörköltje mindenkinek a mindenénél jobb), hogy ezt ő otthon 623 forintból kihozza, mi kerül rajta többezer forintba? :) 

Előzmény: homerx (23736)
homerx Creative Commons License 2017.07.14 0 1 23736

a cikk szerintem arra probalt volna ravilagitani, hogy ha minden resztvevo tisztessegesen van fizetve, afa, beta, tb, egyeb kotelezo koltsegek is rendezve, torvenyes munkaido betartva, akkor bizony a nyoccaz forintos beker tetel igy el tud szallni. nem mondom, hogy pontos a 6123ft-os ar, de nagysagrendileg stimtnek velem. ertem ez alatt, hogy semmifelekepp nem 2500-bol jon ki.

Előzmény: lola31 (23735)
lola31 Creative Commons License 2017.07.14 -1 0 23735

Ne a forint vagy az órák oldaláról közelítsd meg, hanem az ehhez a létszámhoz tartozó kiadott adagok számától.

 

A cikk valahol 200 adagról beszél naponta. Ez a létszám kb. 600 adaghoz kell. De ha ráadásul csak egyféle ételt csinálnak, akkor a 600-hoz képest is nevetségesen sokan vannak. Ez a létszám símán elvisz egy napi 6-900 adagos munkahelyi étkezdét A-B menüvel. Akkor már egész más a bevétel, a számoltnak 3-4 szerese.

Azután a 800.000/hó bérleti díjú belvárosi helyeken ugyancsak akkor van1200ft-os rántott hús, ha naponta legalább ennyi adag kimegy, az meg ritka.

Viszont a munkahelyi éttermek bérleti díja ahol ez a mennyiség meg napi rutin lehet, messze nincs 800 ezer/hó. Tehát semmi sehol se stimmel.

Az egész cikkel egy célja lehetett Jókutinak:

-arra felhívni a figyelmet, hogy a vendéglátásban nem biztos hogymegvan az a haszon amit belegondolnak. Ez igaz, csak a cikk  ettől még manipulatív és hamis adatokkal számol.

Előzmény: Logofet (23732)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23734
Hepci Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23733

Az nem jön ki, hogy valószínűleg nincs 100-nál több éttermi szakács Magyarországon, aki a valós munkaidejével és a valós fizetésével van bejelentve...

Előzmény: Logofet (23732)
Logofet Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23732

Számold ki, hány órát kell benntölteniük a szakácsoknak naponta, és kalkulálj úgy, hogy heti 40-42 órát dolgoznak. Kijön a matek. 

Előzmény: Replay (23730)
Logofet Creative Commons License 2017.07.14 0 0 23731

Azért a Rozi sem olcsó, meglehetősen szép összeget hagytunk ott pár hete, de nekem bőven megérte. Viszont az egy -sajnos még- meglehetősen speciális vállalkozás, messze nem a tipikus. A legnehezebb egyébként valóban az állandó színvonal fenntartása, abba még a profiknak is gyakran beletörik a bicskája, miközben iszonyatos mennyiségű helyet nyitottak amatőrök. 

 

Egyetértünk, nagy kár, hogy nincs még több száz ilyen hely Budapesten.

Előzmény: Boszorka (23729)
Replay Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23730

Nem csak a fizetések eltúlzottak, amiben levezette, hogyan jöhet ki a hatezres rántotthús, hanem a szerinte szükséges munkaerő is. Ha 3 szakács kell egy műszakra az mindenképpen túlzás, hogy 9 szakáccsal  és 3 üzletvezetővel számol plussz a többiek. Így persze könnyen kijön a 23 milliós havi bérköltség a járulékokkal.

Előzmény: Logofet (23728)
Boszorka Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23729

Nem értek hozzá, sima fogyasztó vagyok csak. Mint ilyen tudom,mert tapasztalom, hogy igenis lehet megfizethető áron jót adni. Sajnos a jó is elromlik néha, de legalább évekig jó volt, pl. a Rézkakas. Most majd kereshetünk másik helyet ahol lehet igazi jó steaket kapni. Van viszont olyan aki tartja a szinvonalat, enyhén emelkedő árakkal, iylen pl. a Rosenstein. Szerintem ő se jótékonysági intézmény, tehát nem lehetetlen a dolog. Biztos tudod te is, hogy a főnök és a fia ott állnak minden nap és dolgoznak. Nyilván rajta van a szemük mindenen. Nem a hirtelen meggazdagodásra mentek rá, hanem az állandóságra. nekik van igazuk, szerintem. Kár hogy nincs még néhány száz hasonló hely Pesten és Budán is természetesen.

Előzmény: Logofet (23728)
Logofet Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23728

Engem speciel érdekel, a fizetéseket messze eltúlzottnak érzem, de közben más tényezők hiányoznak -amortizáció, bevezető időszak tetemes mínuszai, stb.-, de az valóban igaz, hogy egy nettó 800 forintos ELÁBÉ-jű terméket bruttó 4500-5000 forint között kellene tudni eladni, az 19-21%-os alapanyagköltséget jelentene, amire rendkívül kevés az esély. 

Előzmény: Boszorka (23721)
ZsuR Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23727

Nekem ezzel az egesz rendszerrel bajom van - szerencsere nem vagyok suru latogatoja a vendegloknek.

 

A borravalonak motivalo szerepe volt... igaz? Erre a munkaltato kevesebbet fizetett berkent, mert majd a borravalo kiegesziti a keresetet.

 

Aztan a pott van az a helyzet amikor a szolgaltatas nem okoz megelegedest, sot... es akkor a borravalo bele lesz epitve az arba.  

 

Nezzuk csak... nem kell jol fozni, nem kell jol felszolgalni - a penz ott van... en ilyen helyre inkabb nem megyek.  Ez azt sugallja, hogy "tudjuk, hogy nem latunk jol vendegul - de egyszerubb emelni az arakat mint jobban dolgozni...."

Hepci Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23726

Ennyi marhaságot összehordani, a nettó 350 rugót kereső mosogatótól a kizárólag rántott húst fogyasztó vendégekig...

Előzmény: Törölt nick (23720)
Hepci Creative Commons License 2017.07.13 0 0 23725

Vannak 10+ % szervizdíjat felszámoló helyek is, ott túlkapás lenne adni még bármit.

Ahol 10% alatt van, fel szoktam kerekíteni 10-12 %-ra, ha elégedett vagyok.

Előzmény: Törölt nick (23723)
Tu Sok Creative Commons License 2017.07.13 -1 0 23724

Szervizdíj megléte esetén sehogy, az a borravaló.

Mondjuk én ~10% borravalót adok egyébként, de ha csapnivaló volt a kaja, akkor semmit.

A szervizdíj feltüntetésével levették a vállamról a döntés felelősségét...

Előzmény: Törölt nick (23723)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.12 0 0 23723

juteszembe. Tapasztaltabb kollegáktól kérdem, külföldiként. Ha a számla tartalmazza a szervizdíjat, akkor hogy mérendő a borravaló?

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.12 0 0 23722

...na ja. 6226 forintot kér egy fiktív rántotthúsért a nemlétező éttermében, miközben a Roseinsteinben 6800 a szarvasbélszín.

Előzmény: Boszorka (23721)
Boszorka Creative Commons License 2017.07.12 -1 0 23721

Kit érdekelnek ezek az eszmefuttatások? Van étterem, ahol megoldják jót adnak rendes a kiszolgálás is és van ahol valamilyen okból ezt nem tudják megoldani. Sajnos a második kategória a gyakrabban előforduló. Az újabb vendéglők nem a normális fogyasztóknak főznek, hanem gasztro bloggereknek, sajnos.:-(((

Előzmény: Törölt nick (23720)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.12 -1 0 23720
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.07.10 -2 0 23719

De megéri....:)) (már aki szereti a paclat, tudom, az egyik legmegosztóbb kaja)

Előzmény: nagypapi51 (23718)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.07.10 -1 0 23718
Előzmény: Mazsola0070 (23715)
homerx Creative Commons License 2017.07.10 -1 0 23717

na, ennek orulok :) augusztus kozepen megyunk le, de nem hiszem, hogy ettermezunk. hugomek telken korosparton lesz tuzrol pattintas :)

Előzmény: Törölt nick (23716)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.09 0 0 23716

Kösz a tippet! Teljesen korrekt a hely, és én is szeretem süllőt:)

 

Előzmény: homerx (23714)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.07.09 -2 0 23715

Mi is Szarvasról származunk, a Halászcsárda régen nagyon jó hely volt, mostanában hallottam egy-két rosszat is róla...

 

Ami még nagyon jó, a Régimódi Étterem, a pacaljuk pl. utánozhatatlanul finom.

Előzmény: homerx (23714)
homerx Creative Commons License 2017.07.09 -1 0 23714

en ugyan szarvasi vagyok, de 80 ota csak visszajaro lelek vagyok. sajnos nem ismerem az aktualis gasztroterkepet a kornyeken. regen a halaszcsarda jo hely volt, meg ugy 3 eve is jo halakat ettunk ott. ez ott keszult.

 

Előzmény: Törölt nick (23713)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!