Keresés

Részletes keresés

kifli Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23498

én a Pipacs kenyérre esküszöm

Előzmény: Hepci (23497)
Hepci Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23497

Én is kedvelem Ludwigék termékeit, bár ők se mertek kicsik maradni, és ennek már vannak látható jelei a termékekben is. Nagyobb lesz a baj, ha tovább nyomják a saját üzlethálózat terjesztését, á la Lipóti.

Bizonyos üzemméret és logisztika felett a minőség sajnos némileg háttérbe szorul, a legjobb tulajdonosi szándék mellett is.

Előzmény: lola31 (23490)
Caipi Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23496

Az utóbbit tudom, csak azt nem tudtam, hogy a sima liszt nevű is rozsliszt, ha RL - köszi.

Ettől függetlenül nem értem, hogy akkor miért hol diós kenyér, hol diós rozskenyér, na de mindegy is, akkor mindenképpen kipróbálom. 

 

 

Előzmény: beetee (23494)
beetee Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23495
Előzmény: beetee (23494)
beetee Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23494

RL= rozsliszt

BL= búzaliszt

Ezek nem teljes kiőrlésűek.

Ezért van még hozzákeverve az külön.

 

A hozzávalók mindig a termékben előforduló arányuk szerinti csökkenő sorrendben vannak felsorolva.

Előzmény: Caipi (23493)
Caipi Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23493

Ezt én is láttam, de mivel ez diós kenyér alatt szerepel, miközben a boltban diós rozskenyér, és a honlapjukon is ömlengenek a diós rozskenyérről, így ez nekem nem tiszta... És aligha hívhatnak rozskenyérnek egy liszt, liszt összetevőkkel kezdődő kenyeret. Tudtommal ennek szabályozása is van. 

Előzmény: lola31 (23492)
lola31 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23492

Honnan tudna?

víz, liszt(RL125)*,liszt (BL112)*,teljes kiőrlésű rozsliszt*, dióbél*, só, élesztő.

Előzmény: Caipi (23482)
lola31 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23491

Hogy halt meg a kedves vitapartner? Leütötted?

Előzmény: Törölt nick (23480)
lola31 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 23490

Szerintem a 75 dekás burgonyás kenyér a legjobb, az ára 460 ft. A diós se rossz, tartja a minőségét több mint tíz éve.

Alapból a Ludwig&Mentesi Kft egy tisztességes, jó termékekekt gyártó cég. Egyébként a termékek egy része fagyasztva érkezik a boltokba, pl. a Lidl-ben helyben sütik a háromféle, leginkább bagettre hasonlító ciabattájukat.

Előzmény: Hepci (23484)
szkati Creative Commons License 2017.06.04 0 0 23489

Én szívesen kísérletezgetek:-) Soha nem mondom látatlanban  azt, hogy nem.

Előzmény: nagypapi51 (23479)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.06.04 0 0 23488

Köszönöm :-)

Előzmény: Törölt nick (23487)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.04 0 0 23487

...most jöttem rá, hogy elkallódott a papírka, ahova feljegyeztem:(

De júliusban újra Bécsben leszek, újra elkérem a receptet és felteszem ide. Könyvjelzőztem a beírásodat.

Előzmény: Amerigo61 (23481)
Hepci Creative Commons License 2017.06.04 0 0 23486

Ezt a kockázatot sajnos akkor se lehet megspórolni, ha magamnak tisztítom a diót.

Túl gyakori nem lehet - mi veszünk ilyenből kb. havonta egyet, és még sose találtam benne héjat.

Előzmény: H_G (23485)
H_G Creative Commons License 2017.06.04 0 0 23485

De enni óvatosan kell, én már haraptam benne héjdarabkára.

 

Előzmény: Hepci (23484)
Hepci Creative Commons License 2017.06.04 0 0 23484

Ha kedveled az ilyen németes jellegű kenyeret, vedd meg nyugodtan, a Jókenyér talán legjobb terméke.

Előzmény: Caipi (23482)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23483

Kedves Lolácska, tulajdonképpen a TE kedvedért tettem fel a képet. Először haboztam picit, de kíváncsi voltam, miként fogsz reagálni...:)

 

Szó ami szó, picit én is meglepődtem a kenyér belsején, amikor felvágtam. Többfélét hoztam már onnan, ilyen még nem volt. Megijedtem egy pillanatra a sárga színétől és a lyukacsosságától sem ájultam el. Az igaz, hogy utálom a tömör, nyelhetetlen kenyereket, de olykor a túl levegős, óriási lyukakat cipelő megoldás sem hoz lázba.

 

Nos, ebben a kenyérben (és a Pékességben) az a zseniális, hogy mindezek dacára kellemes, jó volt. mint jeleztem: nem morzsált, nem száradt ki négy nap múlva is nagyjából ugyanolyan volt, mint amikor hoztam...  A sajtos ízesítést szinte nem is éreztem, bár valami azért volt. És mellette valami más is, de éppen annyira csak, hogy pikáns legyen...

 

Legközelebb persze nem ezt fogom venni. Remélem lesz aszalt szilvás mittudomén miféle, mert az csodás volt. Az erőszakolt keveréseket én sem szeretem, de egy bizonyos szintig semmi baj vele. Én azt szeretem, ha éppen csak érzem a jelzés értékét a valami plusznak. Más meg úgy szereti ha drabálisan dübörög az a plusz íz benne...

 Nem akarlak rábeszélni, és jutalékot se kapok érte, de ha amúgy is annyira jövős-menős vagy, hogy egy Mihályihoz akár 40x is ki bírsz menni, akkor csak annyit dünnyögök halkan, ha időd és erőd engedi, esetleg próbáld ki. Nagy baj nem érhet...

 

 

Előzmény: lola31 (23477)
Caipi Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23482

Nézegettem a Jókenyérnél, de az eladó nemigen tudott nyilatkozni az összetételéről, így otthagytam. 

Előzmény: Törölt nick (23480)
Amerigo61 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23481

Megosztanád velünk itt a receptet? :-)

Előzmény: Törölt nick (23480)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23480

A diós rozskenyér az egyik legfinomabb kenyér, amit valaha kóstoltam. Egy perchtoldsdorf-i heurigében találkoztam vele először. Megszereztem a receptjét és elkészítettem párszor. Egyszer valamelyik topikban egy szigorú felhasználó kioktatott, hogy diót a kenyérbe nem kell rakni, akinek a kettőre együtt van kedve, az egyen diót a kenyérhez. Punktum. Mert ő azt mondta. Nehéz egy ilyen megmondóemberrel szemben érvelni, nem is vitatkoztam vele, bár kicsit szántam, hiszen nem tudta, miről maradt le. Gourmetnek gondolta magát s azóta elhalálozott, isten nyugosztalja. Úgy élte le az életét, hogy nem kóstolta meg a diós rozskenyeret, az egyik legízletesebb kenyeret a világon.

Előzmény: lola31 (23477)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23479

a kenyér+kolbászra szavazok, de én már 'fejlődésképtelen' vagyok... :)

 

Előzmény: lola31 (23477)
szkati Creative Commons License 2017.06.03 -1 1 23478

Húha! Arra nem gondoltál, hogyha nem tudnák eladni, akkor valószínűleg nem csinálnák? Lehetséges, hogy nem mindenki ízlése  egyforma? Mert, hogy mi szükséges, és mi nem, az ennek a függvénye:-)

Speciel én szívesen megkóstolnám- mielőtt kemény kritikád alapján beszüntetnék- a kolbászosat, amire mondjuk valószínűleg nem tennék mást, csak vajat:-)

Előzmény: lola31 (23477)
lola31 Creative Commons License 2017.06.03 -1 2 23477

Nekem annyira nem tetszik ez a kenyér.

És az sem, hogy ilyen sokféle ízesítésű kenyeret gyártanak. Erre semmi szükség. Háromféle-tisztességes-kenyeret kell gyártani. Nem kell kolbászos meg mindenféle egyéb. Igaza van Magyarósii Csabának, amikor a cikkben megkérdezi, hogy vajon mit lehet enni a kolbászos kenyérrel?

Szerintem egy jó kenyér kell, és hozzá egy jó kolbász. Nem kell összedarálni.

Előzmény: sunrov12 (23474)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23476

Ez sajnos így van! Hát ez is a nyugdijas élet egyik gyönyöre: nem  csupán a BKV bérletet kell fájó szívvel nélkülöznünk, hanem mehetünk nap közben is a Pékességhez...:)))

Előzmény: Caipi (23475)
Caipi Creative Commons License 2017.06.03 0 0 23475

Biztos jó lehet, de tapasztalatom szerint egy dolgozó ember 5 után egy kis pékségbe betérve már semmi értelmeset nem talál... még a Jókenyerekben sem. :( 

Előzmény: sunrov12 (23474)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.02 0 1 23474

Egyébkénta héten nagy nap esett meg: végre eljutottam ismét a Lajos utcába....

 

1. Ez azért volt jeles esemény, mert végre befejeződött a Róbert Károly körúti mártirium és ismét vállalkozhattam szorgos munkás hétköznapon az átkelésre Zuglóból akár Óbudára az Árpád hídon át...

 

2. A Lajos utcában pedig a "Pékesség" van, a kedvenc pékem, akihez az épitkezés miatt gónapok óta nem jutottam el...

 

Egyébként a Pékesség is ékes példája az autodidakta fejlődésnek. Régi baártom csinálta és annyira más szakmából jött, hogy el se merem mondani, honnan... Sose volt egy egyszerű pali és most se akart szimpla albán pékséget csinálni... Nagy szerencséje volt, hogy egy igazán őrült pékkel hozta össze a sors, akivel aztán...

 

Én sose mondom, hogy a város legjobb pékje, meg akármi szuperlativusz, de ez tényleg baromira jó. Jártunk néhány más "jobb" pékségben, jó volt mindegyik, dea "Pékesség" az más..Mindenük nagyon klassz. A kenyereik, a sós vagy édes kis süteményeik, minden egyes darab maga a finomság...

 

Most délután futottam be, már a tulaj szolgált ki - abból a kevésből ami maradt. Most valami sajtos alaptémájú kenyeret hoztam, ami 3 nap után sem morzsál, nem szárad ki, pontosan ugyanolyan, minta hogy felvágtam.

 

(Na és az sem hátrány, hogy egy köpésre van a Zazzi-tól.... Szóval jól be lehet vásárolni, mert a többi apróságra pedig ott van másik ugrásra az óbudai Culinaris....)

 

http://varosban.blog.hu/2015/01/09/a_legjobb_kenyer_nyomaban_budapesten_pekesseg

 

lola31 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23473

Ahogy mondod. Ez a lényeg benne. Egyébként több hasonló hely is volt, de a megváltozott közönség miatt bezártak, vagy egyszerűen csak kiöregedtek. És a jólétben felnőtt gyerekeik már nem állnak oda reggel hatkor húst sütni a pavilonban. Másba fektetik be Anyuék pénzét.

Előzmény: Mazsola0070 (23469)
Hepci Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23472

Ha így van, már legalább 4 alkalommal nem vettem észre. :)

Előzmény: lola31 (23465)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23471

Ez egy ici-pici piac Zugló és Rákosborzasztó határán. És gondolom, szándékosan ilyen. Ez nem is fog változni.  Ahogy elnézem a tulaj karján lifegő arany smukkokat...:)

 

Előzmény: Mazsola0070 (23468)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23470

én elég gyakran megkívánom:)

Előzmény: nagypapi51 (23462)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.02 -1 0 23469

De miért írtam ennyiszer, hogy "róla".....?:) 

Na megyek, eszem egy rántotthúst...:)

 

Egyébként nyilván azért vannak ilyen bazi nagy adagok, mert dekára megy, és a bácsi abban érdekelt, hogy egy szelet hús minél nagyobb, vastagabb, nehezebb legyen.

 

Kíváncsi lennék, ha Ft/szelet hús árazásra térnének át, akkor is ekkora maradna-e a hús mérete (szerintem összeugrana az, mint a parasztgatya).

 

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (23468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!