Keresés

Részletes keresés

hul Creative Commons License 4 órája 0 1 139518

2x éves tapasztalattal a támogatást láttam és látom a mai napig. Ha lehet, segítenek, az elvárhatón- üzleten- felül is. Többek között ezért is zártam a szívembe és ismét és ismét keresem... Amikor a gazda a köágyásban megtermett 3 szem paradicsomát felhozta a 4 éves lányomnak. A támogatásukat, meghívnak tortázni, eljön a piacra, hogy süthessen nekünk...  átrendezi a kempingben a foglalást, hogy tudjon adni helyet és a kért helyet... Kiviszi a kocsihoz a páromnak a bort és az olivát, hogy kóstolja meg, a pénze meg ott az asztalon. Eszébe se jut, hogy meglopja valaki. Vagy lábtörlő alatt a kulcs. Hogy bejussak. Mert  épp nincs otthon. Olyan emberi hozzáállás, amit az ember annyira szeretne, és örömmel viszonoz!   

 

Előzmény: HPEx20i16v (139516)
HPEx20i16v Creative Commons License 4 órája -1 0 139517

Ha azt nézed egy ilyen házért nem is sok...(250 eur/nap/6+2-es ház...azaz 31eur/fő).

Előzmény: antipajti2 (139456)
HPEx20i16v Creative Commons License 4 órája -1 0 139516

Lásd: az én hozzászólásaim :D

 

Hogy csak egy kicsit ON is legyek. Csak azt tudom erősíteni, hogy aki nem tud előre tervezni (ahogy mi is max 1-2 héttel), az lemegy és még válogathat is. Persze van amikor neten is összejön, pl nekünk 15-ben egyik (augusztusi) csütörtökön már láttam, hogy péntektől (azaz másnaptól) lesz időm néhány napra. Szóltam is a páromnak, hogy kezdjen pakolni, én meg kerestem szállást...kb fél óra alatt lett is (igaz akkor kimondottan szállodát kerestem), persze nem ez a jellemző (se netes keresés, se szálloda témában).

 

Apropó szálloda. Brela-n voltunk a Hotel Soline-ben. Mivel csütörtökön foglaltam, ezért első körben telefonon egyeztettem velük, hogy már késő lenne utalnom, ezért lent fizetek. Semmi gond nem volt. Olyan 8 után érkeztünk, de előtte kb másfél órával hívtak, hogy jövünk-e, meg minden rendben van-e. Tudták, hogy egy másfél éves babával megyünk. Leértünk, megálltam a főbejárat előtt. Mondtam nekik, hogy gyorsan pakolok, aztán keresek parkolót...mondták nem kell, mert a bejárat mellett, szalaggal lezárt helyet nekünk tartották (és az a miénk lesz, ameddig lent leszünk), mivel babával megyünk. A normál szoba áráért egy dupla szobát adtak (háló, nappali kihúzhatós ággyal, kettő fürdőszoba, nagy tengerre nézős terasz), mivel babával vagyunk...

Az én számítógépemen valamiért nem akart a wifi csatlakozás összejönni (mindkét telefonon, mindkét táblán és párom gépén ment), ezért másnap délelőtt lementem a recepcióra, hogy segítsenek már. Nekik sem jött össze, ezért hívták a szálloda vezetőjét...neki sem ment, ezért nem a vendég hálót, hanem a céges wifit beállította nekem, plusz elnézést kért...ja és nem, nem 5 csillagos szálloda volt, hanem egy 3 csillagos.

(bocs, hogy ez a Te hozzászólásodhoz ment, de régen jártam erre...a mínuszolós téma meg pont rám illett :D, illetve akkor már rögtön a szállás kereséses témát is letudtam :) ). 

Előzmény: hul (139448)
blueby Creative Commons License 5 órája 0 0 139515

Üdv. !

Dubrovnikot ismerőktől kérnék infót. Parkoló automaták papír pénzt is elfogadnak-e, vagy csak fém pénzt? Bankkártyával lehet-e, érdemes-e fizetni?

Átutazás során állnánk meg pár órára, kora hajnali érkezéssel. Ezen kívül minden hasznos infót szívesen veszek!

Köszönet előre is!

lborli Creative Commons License 1 napja 0 2 139514

legszebb fa a vegyigyümi...

Előzmény: CroGabi (139412)
lborli Creative Commons License 1 napja 0 0 139513

Fügéink "gyárilag" vannak, némelyik már karvastagságú, azok már megszokták több évtized alatt. :)

Előzmény: szaja11 (139388)
andreas19 Creative Commons License 2 napja 0 0 139512

Jah, a majálist egy nagy forgalmú oldalon lőttem, magam csak hasonlót találtam a Baska Vodai városi strandról, ahol valóban tömegnyomor szokott lenni július-augusztus hónapokban.

Mi Brelán szeptemberben szoktunk.

 

 

Előzmény: The_Rible (139511)
The_Rible Creative Commons License 2 napja 0 0 139511
Előzmény: andreas19 (139507)
jerolim Creative Commons License 2 napja 0 0 139510

Gradac? Tavaly szeptemberben kellemes volt - igaz, csak megálltunk 4 napra útban Peljesacra :-)

Előzmény: andreas19 (139507)
NO HAB Creative Commons License 2 napja 0 0 139509

jahh valami brela, baska voda.....

Előzmény: andreas19 (139507)
NO HAB Creative Commons License 2 napja 0 0 139508

ez egy átkozott szörnyű hely

 

innen eccer úgy menekültünk el mintha lőttek volna ránk

 

akkor épp nem 6 majálisozó töltötte ott nyaralását.vittek magukkal még 99994 embert.

ezen a partszakaszon nem volt egy tenyérnyi hely sem.

ennyi embert még életemben nem láttam.

ilyen strandjelenetet csak filmben láttam.

szinte azzonnal elmenekültünk drvenikbe, komp majd meg se álltunk jelsáig..... egy szuper nyaralásunk volt ott

 

senkinek nem ajánlanám

Előzmény: andreas19 (139507)
andreas19 Creative Commons License 2 napja 0 0 139507

Hol van a "majális"?

(egyik kedvenc helyem szomszédja)

fekvőrendőr Creative Commons License 2 napja 0 0 139506
antipajti2 Creative Commons License 2 napja -1 0 139505

Jaj már semmi boksz szándék nem volt bennem, csak tettem egy voksot az Adria homokos strandjai mellé :) A világban vannak még persze gyönyörű plázsok, nekem eddig Kuba volt a best, de hát ugyebár az nem Adria és mióta blökink van nem repülőzünk az érdekében, mert kis tökifej belehalna ha hátrahagynánk nyaralás idejére. :)

Előzmény: Ka Pál (139503)
Straniero..71 Creative Commons License 2 napja 0 0 139504

Na igen,ezt jól mondod! Kinek mi tetszik,ugyebár?! Az a jó,hogy mindndenkinek más,ezért minden helyre megy vendég,illetve mindenki megtalálhatja a neki valót...

 

Előzmény: Ka Pál (139503)
Ka Pál Creative Commons License 2 napja 0 0 139503

Csak még egyszer le tudom írni: nőről, borról nem nyitunk vitát :o). Neked ez tetszik, nekem nem ez az Adria. Mint többször leírtam, számomra a homokos part nem Horvát ország, abból rengeteg sokkal szebb part létezik a világban.

 

De azért ne menjünk ölre :o)))!

 

A Mljet egyébként az egyik legszebb sziget Horvátországban...

 

 

Előzmény: antipajti2 (139499)
Straniero..71 Creative Commons License 3 napja 0 0 139502

izéééé, Rijeka, na... Bocs.

Előzmény: Straniero..71 (139501)
Straniero..71 Creative Commons License 3 napja 0 0 139501

Miért lenne? Biztos vagyok benne,hogy sok-sok jobb hely van ennél. Mi ezt szeretjük, elmondom róla a véleményem,azután mindenki eldöntheti....

Az érdekeltségről csak azért írtam,hogy tiszta legyen a kép!

 

Tavaly nyáron Riekától Dubrovnikig végigautóztuk a parti utat. Sok jó helyet láttunk. Majd egyszer,ha megérjük a nyugállományt talán végignyaraljuk s partvonalat. És a szigetek akkor még szóba sem kerültek...:-)

Előzmény: vargamarcs (139500)
vargamarcs Creative Commons License 3 napja 0 0 139500

szót sem ejtettem arról, hogy bármi érdeked fűződne az ajánláshoz.

amúgy meg kinek a pap, kinek a papné :) /persze van akinek meg a lánya/ 

én csak annyit írtam, hogy kis keresgéléssel ennél jobb helyen, jobb áron, színvonalasabb szállást is lehet találni. 

ezt továbbra is fenntartom, de azért nincs harag, ugye?

Előzmény: Straniero..71 (139498)
antipajti2 Creative Commons License 3 napja -1 1 139499

Ez játsszuk csak le akkor.:D

 

Mi ez a beállt víz? Az öböl kapcsolatban van a nyílt tengerrel, jó hogy nem már egy lavór / kád, amiben csak akkor cserélődik a víz, amikor kihúzza valaki a dugót. Az árapály hatás teljesen rendben van a strandon. Délutánra - estére, ha nem pakolsz beljebb kiviszi a cuccodat a wasser a öbölből az Adriába. :)

Ha valakinek akut ingerületi rohama van a pálma levelektől lesétál 2 percet a Mala Saplunara-ra és ott egy forgácsnyi sincs belőle ( lásd kép ). Azt is el kell fogadni, hogy van akinek nem feltétlenül jelenti az alpintechnikával elérhető sziklás part és a sóderen / törmeléken való szökdécselés az igazi Adriát. Ennél 'bonyibb az ízlésvilág és a preferált tájegységek milyensége.:D Nem kell mellre szívni, amit írtam félig azért viccnek volt szánva, de csak félig! :D

 

 

 

Előzmény: Ka Pál (139497)
Straniero..71 Creative Commons License 3 napja 0 0 139498

Szia!

Azzal kezdem, hogy nem fűződik érdekem az ajánláshoz, törzsvendégek vagyunk, kedveljük a házat és a háziakat, ezért ajánlom.

Ráadásul senkinek nem mondtam, hogy hivatkozzon rám a foglaláskor, szóval visszacsatolás sincs.

 

Igaz, hogy öböl és szemben egy hegy van, de engem ez kicsit sem zavar, ráadásul védett, nincs nagy hullámzás...

nem ez a legolcsóbb ház a közelben, ezt is elismerem, viszont én lusta vagyok minden fürdésnél gyalogolni, cipekedni, ez a ház meg annyira vízparti, hogy az udvar konkrétan a strandra nyíli. Nekem ez a fő szempont. Nem vagyok hajlandó napágyat, matracot, kaját, gyékényt, innivalót cipelni! Ülök a teraszon, bámulom a vizet, ha eszembe jut, hogy fürdenék csak kimegyek és benne vagyok a tengerben.

Évekig Rabacba jártunk, a 3.utcában laktunk a parttól, parásés kilátással a tengerre, de minden nap fel-le, fel-le cipelni a sok cuccot, akárhányszor lementünk fürdeni, mert közel voltunk, csak a szintkülönbség volt vagy 7 emeletnyi...

A ház rendben van, tiszta, rendezett, modern bútorokkal, burkolatokkal, nem a 80-as évekből maradt, mint sok helyen és be is van fejezve, nem áll ki a betonvas a tetőből, kerítés lábazatából, stb., mint sok helyen. 

 

Én tudom, hogy jobb és olcsóbb szállások is vannak, de mi ezt a házat szeretjük és ezért merjük ajánlani !

 

Előzmény: vargamarcs (139478)
Ka Pál Creative Commons License 3 napja 0 3 139497

Igen, jártam mindkét helyen. A Limuni még szépnek mondható, bár a sziklazátony mögött beállt víz nekem nem az Adria. Saplunarán meg zavarnak a "karibi pálmalevél ernyők", mintha nem lenne saját arculata Horvátországnak.

Bocs, fenntartom állításomat. Számomra a kristálytiszta víz és a változatos, szeszélyes sziklás part jelenti az Adriát, Mljeten is...

 

 

 

Előzmény: antipajti2 (139494)
wdriver Creative Commons License 3 napja 0 0 139496

Malinska bocs.

Előzmény: wdriver (139495)
wdriver Creative Commons License 3 napja 0 0 139495

kifelé csütörtökön mentünk, Gorican régi határon. 5 perc. (mert autógázt ott szoktam tankolni HR oldalon)

ismerősök mesélték ugyanakkor este fő határon 30 perc, másnap reggel 40 perces várakozás.

 

hazafelé szerencsések voltunk mert kedden jöhettünk. szintén régi határátkelő, de láthatóan többen választották.

nem tudom a hétfői hazamenetel milyen lehetett, vagyis írtad.. de még hétfő este Maliskáról mentünk vissza szállásra Krk város felé és ezren jöttek szembe, Rijekai meg Zágrábi rendszámmal, meg pár külföldi, szegények mentek haza. ebből azt gondolom hogy minimum Zágrábig nagy forgalom lehetett.

aztán jött ez a hó a pályán ami ide is elért hozzánk :-)

 

Előzmény: monobombola (139426)
antipajti2 Creative Commons License 3 napja 0 2 139494

Ha már homokos part... lehet azért is szeretni az Adriát. Mljet ( Saplunara ) pld. teljesen mentes a hering effektustól, sőt a Blace öböl / Limuni beach strandján maximális létszámot amit mi össze tudtunk számolni az 15 fő volt a másfél km-es homokos parton, de leginkább 5-6 ember 'garázdálkodott  területen. A fő strandon ( Vela Saplunara ) is csak lézengenek az emberek ( aug. vége-szeptemberi időszak ) 

 

Vela Saplunara:

 

 

 

 

 

 

Limuni Beach:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Ka Pál (139493)
Ka Pál Creative Commons License 3 napja 0 0 139493

A világszínvonalú homokos part nekem itt kezdődik, igaz ez másik ország, másik része a földnek...

 

 

Az Adriát nem a homokos partjaiért szeretem. Hozzátéve, hogy  a legszebb tengernek az Adriát tartom, igaz nem a felkapott, heringes partszakaszaiért. Pedig volt szerencsém már néhány tengerparton lábat áztatni a világban...

 

De lásd előbbi hozzászólásom...

Előzmény: antipajti2 (139490)
antipajti2 Creative Commons License 3 napja -1 0 139492

Jaj dehogy vitatkozom, csak dumálgatunk :) A Camp Galeb tényleg nagyon jó hely, nemhiába lehetetlen a szezonra mobilházat kapni már decemberben a horror árak ellenére, ha valaki arra jár kukkantson be és tapasztalja meg személyesen. Mi sem mennénk már oda, mert Mljet buzik lettünk, de a Adriás listán top helyen van nálunk.Hehe, lehet 1-10 ig le is osztályozom az általunk hosszú évek alatt bejárt helyeket 1-10 ig, 'hagy induljon be az adrenalin áramlás ( anyázás ? ) a topikban.:D

Előzmény: Ka Pál (139491)
Ka Pál Creative Commons License 3 napja 0 0 139491

OK! Nőről, borról nem nyitunk vitát :o)!

Előzmény: antipajti2 (139490)
antipajti2 Creative Commons License 3 napja 0 0 139490

Szerintem is más szolgáltatás, csak éppen ellenkező előjellel. :) Komolyra fordítva, ezek nagyon faszán berendezett, modern mobilházak, korszerű felszereléssel, 10 lépésnyire az Adriától, egy világszínvonalú homokos stranddal.

Előzmény: Ka Pál (139487)
Ka Pál Creative Commons License 3 napja 0 0 139489

Előzmény: Ka Pál (139488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!