Keresés

Részletes keresés

sfi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13857
Örülök, hogy akad még rajtam kívül más is, aki szeret kempingezni. Ez a kellemtlen eset valóban csak egyszer fordult elő, ezen kívül csak kellemes élményeim vannak.
Előzmény: lborli (13795)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13856
Jó, én a Balkánról származom, büszke is vagyok rá (ha nem lennék büszke, letagadhatom? nem, nem fogom sosem) és az egy földrajzi meghatározás..., ami ott "nálatok" Pesten van, azon a piacon, az  minden..., több kultúra összhatása..., és Vadkelet keményen...., de az is egy élettér..
Előzmény: rocher (13853)
sfi Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13855
Mi évek óta kempingezün Ho-ban. Sokkal olcsóbb, mint a szálloda vagy az apartman. Így legalább 2 hetet el tudunk lent tölteni. Az utóbbi években 2-szer is lementünk nyaranta. A kényelem nem szállodai, az biztos, de nagyon hangulatos, mi szeretjük. A kajára sem fordítunk nagy gondot, többnyire zacskós leves, konzerv, virsli meg hideg kaja a menü. 2 hétig ki lehet bírni és kárpótol az, hogy sokáig nyaralhatunk. Minden évben eszünk valami helyi specialitást is. Ha kevesebb a pénz, akkor benézünk a halpiacra és a tengerbe (kagylót ott is lehet szedni).
Előzmény: rocher (13844)
handras Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13854

Off:

KAti: Gyerek kori emlékem, hogy nekem olyan pipám volt, ami nem egyenes, hanem a teteje visszafordult, és kis kosárban volt benne egy ping-pong labda, vízalá merülve elzárta a csövet, nem lehetett vele inni. Ilyesmi mostanában nem létezik?

On:

Előzmény: KAti (13841)
rocher Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13853
Noazért az utakat az amcsik építik. És ne balkánozzunk már, mert harapok. Én voltam a bolgár tengerparton gyerekkoromban, az minden csak nem balkán. és voltam Romániában sízni, Predealon, hát az se balkán. Balkán a józsefvárosi piac meg a Nyugati pályaudvar:-((((((((((((((((((((
Előzmény: thimy31 (13843)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13852
Gyerektábor, ne is mondd, most fizettem ki az utolsó részletet. 60000, igaz angol, igaz ausztria, de egy hét, egy gyermek részére. Nekünk 120000-at szánok tíz nap három ember, egy sátor...
Előzmény: rocher (13844)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13851
Köszönöm a szakszerű beszámolót. Megfogadom a tanácsaidat. A 60-as faktorú naptejet csak viccnek szántad? Én 40 -eset, és 30-asat vettem most volt olcsóbban a Tecsóban, és ettől nagyobbat nemigen láttam még...Erre is azt mondták a barátnőim, hogy na azért túlzás..., de a gyerekvédős változatot vettem, hogy tényleg UV-s legyen, stb.
Előzmény: KAti (13841)
AZS Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13850
http://www.ina.hr/hrv/page.asp?p=81530
Előzmény: bRIZSA (13846)
S Balage Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13849

Egyszer jártam így vagy 5 éve a discoban habparty volt. Én is kipróbáltam, a kocsikulcs meg a kezemben volt. Tél volt, kabát, pulcsi csomagtartóban. 20 percet áltam kinn januárban a kocsi mellett, mire ki tudtam nyitni.

 

Idén viszem mind a 2 kulcsot. Tavaj nem vittem, de be is voltam sz_rva, hogy mi lesz, ha elhagyom.

 

Az én kocsim el sem indul, ha a riasztó letiltja.

Kicsit vicces lenne anyunak küldeni egy sms-t 1000 km-ről, ugorj már utánam a pótkulccsal.

Előzmény: rocher (13847)
bRIZSA Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13848
Én két évvel ezelött osztottam-szoroztam és ugyan annyiban volt a 2 hét dalmácia apartmanban nagyrészt itthonról hozott ételekkel és költőpénzzel, mint 2 hét a balcsin céges üdülőben. És az vitathatatlan, hogy nem egy kategória a kettő. Még anyukámat is meg tudtam győzni, pedig ő az utóbbi 50 évben mindíg a balcsin nyaralt! Persze nem csalódott!
Előzmény: rocher (13844)
rocher Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13847
Viszont volt egy döbbenetes élményünk is. Egyik nap indultunk volna haza a strandról, a férjem kezében volt a kocsikulcs, lehajolt valamit lemosni a tengerben, a kölyök viccből betaszította a vízbe és a kulcs elázott. Nyitni ugyan nyitotta az ajtót, el is indult, de a strand és a ház közötti szakaszon úgy visított, mint akit öltek. Nem bírtuk kikapcsolni a riasztót, sőt, amig szétszedtük a kulcsot, hajszárítóval kiszárítottuk és összeraktuk, addig is szirénázott végig. És senkit nem érdekelt. Ilyen alapon el is lophatják, azt se veszi észre senki....
Előzmény: S Balage (13836)
bRIZSA Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13846

Sziasztok!

 

Úgy néz ki alakul az idei nyarunk is, ismét irány dalmácia. Már nagyon hiányzik!

 

 Aki kocsival járkált mostanában odakint, meg tudná esetleg mondani -már ha figyelte- hogy változott-e a tavalyihoz képest az autógáz(LPG) ára? Tavaly 3,05 kn/l volt. :-)

 

Köszönöm

rocher Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13845
Igen, 6 osztályosba, specmatekra. És hálistennek nagyon jól ment, igaz ő elsőtől emeltszintű matekba járt. Aztán, hogy milyen lesz a gimi, majd kiderül.
Előzmény: thimy31 (13835)
rocher Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13844

Na, akkor még eccer, utoljára: nekünk olcsóbb. Mert abszolut önellátóak vagyunk, a szállás baráti alapon megy, önellátóak vagyunk, sokan sokfélét dobunk össze, inni leginkább természetes ásványvizet, kevés sört, bort iszunk, étterembe is elmegyünk, de nem azért, hogy itthon meséljünk róla, hanem hogy jól megismerjük az ottani ízeket, szokásokat. Így lehet olcsóbban megúszni, mintha elmennék üdülőbe, napi 3xi étkezéssel, amitől mindenki csak még éhesebb... Persze aki 5 csillagos szállodába megy, annak csak a szobainas többe van, mint nekünk egy személyre a szállás.

 

Nem fukarságból vagy sportból csináljuk, mert másikfelől meg irgalmatlanul sokba kerülnek a gyerekek táborai, hanem így racionális.

Előzmény: thimy31 (13833)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13843

Én 33 évesen fürödtem először a Balcsiban, nagyon jó volt, élveztem is. A hínár sem zavart, csak az, hogy a sátorhelyünk, kedvezményesen méregdrága volt, és mivel magyarok voltunk, és valami engedmény volt nekünk akkor (balatonátúszás stb.), ezért a kedvezményes - méregdrága sátorhely a fürdő mellett volt. Ahol hajnal háromkor is zuhanyoztak. Egy éjszaka voltunk ott, csak azért, hogy ne kelljen a Művészetek Völgyében aludni. Tavaly már nem mentünk. Ha belegondolok, hogy a tengerparti nyaralás olcsóbb lett volna, sírhatnékom támad, hogy eddig miért nem..., Mindegy. Tudni kell, hogy a háború miatt pangott az idegenforgalom HO-ban, és mivel ott lent ez az egyik legnagyobb bevételi forrás, most mindent beleadtak. Látjátok, az utak építése is milyen gyors...Balkánhoz viszonytva gyors. A háború előtt gyermekkoromban is nagyon rendesek voltak a horvátok, csak azt kellett meghallaniuk, hogy magyarok vagyunk, máris volt minden. Crna Gorában, azaz Montenegroban más a helyzet, ott is nagyon kedvesek, mi kifogtunk egy intelligens taxist, aki Crna Gora történelmét mesélte el a háromnegyed óra alatt..., de a tisztaság tekintetében már a csillagosabb éttermeket kellett keresni. Kis bódék stb. kizárva. És mivel csak hetente vitték el a szemetet, ezért felgyújtották a kondért, bűzlött, füstölgött, két helgyallja egész heti szemete....

A horvát tengerpart más. Ezt sokszor hallottam. Még a görög tengerpartról hazajőve is, valakitől. Nem tudom, nincs összehasonlítási alapom.

Előzmény: S Balage (13840)
KAti Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13842
Érdekes, én tagoltam, az Index meg ömlesztette. Bocs. Majd kifelejtettem: A maszk párásodása ellen: Nem elég használat előtt vízbe mártani. Szárazon bele kell köpni, szétkenni és utána kiöblíteni. Használat közben persze később párásodni fog. Egy kicsi vizet bele kell engedni, (elemelni a szélét az arctól) hogy az aljában lötyögjön, és ha párás, nagyon lefele nézve meg kell rézni a fejet. A lötyögő víz ekkor lemossa a párát.
Előzmény: KAti (13841)
KAti Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13841
Szépen sorban akkor a válaszok :-) Ehhez a búvárkodáshoz a legfontosabb: A maszk. Az nagyon jó legyen. Ez azt jelenti, hogy passzoljon az arcberendezésre. A próbánál ezt kell csinálni: Feltenni az arcra és egy egész kicsit beszívni a levegőt. Nem elég, hogy nem szelelhet - legalább annyira kell tartania, hogy lefelé nézve se essen le. Jó puha anyagból legyen a széle. A rögzítő/állító csatja ne engedje könnyen vissza a pántot. A pánt legyen jó rugalmas. A légzőcső. Ebből jó a legolcsóbb is, ha a görbített, a csutorához menő része hajlékony, és a csutora nem bántja az ínyt. No ez egyébként zűrös, mert az ember meg a gyerek (meg tán a nő is) a fogaival tartja a csutorát, gy.k. ráharap. Pár óra alatt el lehet rágni azokat a pöcköket, amikre rá kell harapni, és akkor kuka. Persze ez akkor igaz, ha a csutora anyaga jó puha, hogy ne bántsa az éle az ínyt. Ha kemény, akkor felsebzi. Tehát olcsó cső, puha csutorával, esetleg tartalékokkal. "Kiengedőszelep" és "hullámvédő" felesleges. Az uszony. No az nem kell, ha nem akar a felfedező mélyre merülni. És nem fog akarni, vagy legalábbis ritkán. Mert ahhoz már némi technika és súlyok kellenek. (Egyébként nincs akkora uszonyunk felesleges) Csak zavarni fogja akkor, ha le akar állni egy kicsit a lábára. Meg elveszti. Komolyan. Persze a gyerek meg lesz őrülve, hogy neki uszony kell. Kétféle van (bizonyos szempontból): Papucsos és pántos. A papucsos olyan, mint egy makkos cipő, bele kell lépni, semmit nem lehet állítani. Jó ötlet frottírzokniban felvenni, nem bántja anniyra a lábat. A pántosnak állítható pántja van a saroknál, mint egyes szandáloknak. De azt nem lehet cipő nélkül viselni (lehet, csak kényelmetlen). Kesztyű. Fontos, bár legtöbben sajnálják rá a pénzt. Az eredménye persze az, hogy a kezüket össze-vissza metszik az éles kövek, meg sünbe nyúlnak :) ez jó nyúlba sünnek Persze nem a Pécsikesztyű legújabb modellje kell, hanem vagy búvárkesztyű, erősített marokrésszel, vagy meg lehet próbálni a kőműveskesztyűt is, de annak a bőr része pillanatok alatt megkeményedik, gondolom. Lehet, hogy nem szabad kiszáradni hagyni. Bár láttam búvárkesztyűt is már bőr marokkal. Annyiba kerül, vagy olcsóbb, mint egy uszony, de ezerszer többet ér. A kishalfogó háló. Nem lehet megállni, hogy az ember ne fogja ki a halakat és rákokat. Ehhez pedig háló kell. Persze a kifogásnak az a célja, hogy az ember alaposan megnézhesse a dolgokat (meg örüljön, hogy milyen ügyes), és utána sérülés nélkül visszaengedje a tengerbe a dolgokat. És itt nincs kifogás. Póló, rövidnadrág (biciklis) Úgy, de úgy le lehet égni, hogy csak na. Pólót begyűrni a nadrágba, mert különben felcsúszik. + 60-as faktoros napvédő krém.
Előzmény: thimy31 (13827)
S Balage Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13840

Apu dolgozott egy balatoni apartman építkezésen-csőszerelő. A tulajdonos felajánlotta neki, hogy apu a családdal (feleség+2 "gyerek" -én 24 öcsém 19- menjen el hozzájuk, apu dolgozzon neki, és még fizessünk a 7 éjre 100.000 Ft-ot!!!! Még meg volt sértődve, amikor a fater kiröhögte, meg azt mondta neki, hogy ingyé se jönnénk ide!!!

3 éve voltunk a balcsin. Az öcsém rákívánt egy hambira. 450 ft ért vett egyet! Volt benne egy gyanús kinézetű hús, 1 piszok vékony szelet uborka és 1 pici paradicsom. Az eladó tett rá ketchup-ot meg mustár, írtó keveset.

A kölyök mikor belaharapott, rögtön mondta, ezzel baj van! Kicsit romlott volt, kiköpte, a maradék meg a kukába!

 

Kíváncsiságból utánajártam. 2 főnek egy szoba (wc, fürdő, konyha közös a tulajjal!!!) 9 ezer Ft. És mikor mondod, hogy csak 1 éjszaka kellene, akkor a válasz: "nehogy azt képzelje már, hogy én 1 éjszakára magának ágyneműt húzok!"

Utána meg sír, hogy kong az ürességtől.

 

Nem szeretek a haza ellen szólni, de a balatoni idegenforgalom már a múlté. A szállás drága, az étkezős helyek rabolnak, és az étel sem igazán megbízható.

A vendéglősökről nem is beszélve. Sajnos a balcsiban is kevés a víz.....stb.

Írom ezt én, akinek első igazi gyermek nyaralása a magyar tengernél volt, vagy jó 12 éve.

 

Bocs a sok dumáért.

 

Remélem nem sértettem meg senkit!

 

balage

Előzmény: thimy31 (13833)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13839
délebbre - durva hiba, most, azonnyomban megbuktatom magam....
Előzmény: thimy31 (13838)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13838
Persze, nekem is jobb, mert kb. havonta megyünk délebre, és ez az áldott-átkozott híd gyorsítja meg az utunkat....
Előzmény: HegyenVolgyon (13837)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13837

Kedves Thimy!

 

Köszönöm a választ. A környezetkárosítást sajnálom, sajnos ez már csak így van az építkezésekkel, és az a baj, hogy a közelben lakók véleménye sok esetben egyáltalán nem számít... Viszont biztos sokaknak egyszerűbb lett ezáltal a közlekedés.

Szóval ez az, akkor erre a hídra gondoltam, köszi mégegyszer.

Előzmény: thimy31 (13832)
S Balage Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13836

Sziasztok!

Kedves Prosek! Én nem próbálkoztam a víz alá jutni az úszógumival. Az asszony vette talán a Cora-ba valami 150 Ft-ért, hogy majd elhülyülünk vele. Mikor jobban hullámzott, tényleg király volt.

 

Thimy!
Mi a búvárszemüveget + pipát tavaly kinn vettük a bazársoron. Az árára nem emlékszem pontosan, talán 60-70 kuna volt. Amire nekünk kell, tökéletes.

Nagy tudomány, szakvizsga sem kell hozzá. Belemártod a vízbe a szemüveget, felveszem, orrodon megszevod egy párszor, jól ráhúzza a fejedre, pipát szájba és csobbanás. Tavaj órákig elvoltunk vele.

 

kaja: semmi komoly dolog nincs a hal grillezéssel. Olívaolaj bele a rozmaring, azzal megkenegeted, majd mikor már majdnem kész, egy kis foghagymás olajjal átkened. És kész. Igaz, csak hallal próbálkoztam, de még az öcsém is kétpofára ette, aki igen csak kényes a kajára.

ja, a végén egy kis friss citromlével is megcsepegtetheted!!!!

 

Nem semmi, amiket írtatok, hogy kocsiban kulcs benne, és ktya sem nyúl hozzá! Ezt azért jó olvasni. Itthol nem merném kipróbálni!!!

Előzmény: prosek (13776)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13835
Petra? Hova felvételizett a fiad 12 évesen? Talán a 6 osztályos gimibe? Mint anyuka érdekelne a véleményed. Mi az idén a  8 osztályosba vetettük fel magunkat, és büszkék is vagyunk, de én már most  kezdek félni,  és mikor megláttam a tankönyveiket....
Előzmény: rocher (13818)
KAti Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13834
Azt nem is könnyű :-) De ha Szekszárd felől jöttök, az Aquanautát el sem tudjátok téveszteni. Az a lényeg, hogy mindig egyenesen menjetek, és egyszer csak ott lesz baloldalt, a Rét utca után.
Előzmény: thimy31 (13826)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13833
Petra, bocsi, hogy belekontárkodom. Nekünk sincs sok tejbeaprítani-valónk, éppen ezért mindig felkapom a fejem a költségek hallatán. A szavaidból úgy vettem ki, hogy talán a horvátországi nyaralás olcsóbb, mint a balatoni. Szomorú, ha így van, de újjong is a lelkem. Az egyik szemem sír, a másik mosolyog. Hiszen ez hihetetlen....
Előzmény: rocher (13803)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13832

Én ismerem, talán, mellette lakom. Kérdezz.

Ez az M 9-es híd, tavaly előtt nyár kezdetén nagy csinnadrtattával nyitották meg vagy háromszor. Szekszárdi hídnak is szokták hívni. Valójában Szekszárd és Tolna között van a hatos út folytatásában (Közel Palánkhoz -Szekszárd külterülete, és Bogyiszlóhoz is) A másik oldalon Dusnok és Kalocsa van. Egy körforgalom után útelágazás Baja, Kecskemét és Kalocsa felé...

És: Az egész szerkezet a Duna felett van... :)mivel úgy is hívják, hogy a szekszárdi Duna-híd.  Építésekor tönkretették környezetem vadregényes tájait. A Kobolyát, a Főstöst, az Akácost, volt ott egy homokbánya is, azt is.... Nem messze van a Sió és a Gemenci erdő, vadaspark - ami a világörökség része...

Ennyit röviden...

Előzmény: HegyenVolgyon (13830)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13831
Hát nem furcsa, hogy hazánkfiai pakolták fel a cuccot, nem lopás okán, "csupán" a hely kellett nekik...Édes történet, de jellemző. Itthon.
Előzmény: sfi (13782)
HegyenVolgyon Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13830

Uff!

 

Bocsi, de offolok egy kicsit:

 

Tavaly hazafelé jövet nem Udvarnál jöttünk vissza, (kifelé arra mentünk) hanem Barcsnál és a 6-oson halatunk Pécsen keresztül Dunaföldvár felé (Kecskeméten lakunk). Valahol Tolna magasságában hirtelen elhatározástól vezérelve rövidítettünk egy új útszakaszon, illetve hídon, de nem emlékszem, hogy ez hol volt. Azt tudom, hogy nagyon új volt, látszott az előtte lévő körforgalmon, meg a környezeten úgy általában. Előtte még nem jártam arra. Létezik az, hogy ez kalocsát köti össze a 6-ossal? Tényleg nem emlékszem és egy régi Mo. térképem van, és ez még nincs rajta, azért vagyok bizonytalan...

Ismeri valamelyikőtök, azt a részt?

 

thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13829

Iborli! Te is szoktál arrafelé járni? Őcsény, Szekszárd....

Előzmény: lborli (13781)
thimy31 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 13828
40-41-es lábra kellene:) Nagy lábon él a gyermek...
Előzmény: KAti (13774)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!