Keresés

Részletes keresés

The_Rible Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131252

Jogos a kérdés. Mi van a Gabela híddal? Azt nem lehet használni, mindenképpen Capljinánál kell átmenni a Neretván?

Egyébként a Hercegovacka és a Marka Marulica utcák sarkán van. Ott látsz egy kék bódét. Na ez az.

Előzmény: monobombola (131249)
Kuruc70 Creative Commons License 2015.07.17 0 1 131251

Sziasztok,

 

Új hozzászóló vagyok ezen a fórumon.

 

Hétfőn reggel érkeztünk haza Rab szigeti nyaralásunkról, és gondoltam megosztom a tapasztalatainkat.

 

Péntek 23 órakor indultunk Budapest széléről, a GPS szerint 586 Km-re van Lopar.

 

A határt fél kettőkor léptük át, előttünk csak három kocsi volt, a Horvát határőr beszólt, hogy a feleségem azonnal kösse be magát, és úgy aludjon, különben megbüntet.

 

A fizető kapuknál sem a jegy kérésnél, sem a fizetésnél nem kellett várnunk, Zágrábi kapunál 42 Kunát,a Senj felé vezető kapunál 57 Kunát fizetünk, az autópályán fennakadás nélkül tudtunk haladni.

 

A Senj előtti szerpentinen és a tengerparti úton, csak lassan tudtunk haladni mert összejött egy jó kis konvoj, előzésre nem nagyon volt lehetőség.

 

A Komp kikötőbe fél hétre érkeztünk.

 

A kompok folyamatosan jártak, ahogy egy megtelt már indult is, a menetrend nem számított.

 

Jegy vételnél, ha jól emlékszem, a kocsira 98 Kunát, Felnőttre 15 Kunát, Gyerekre 7 Kunát fizetünk, gyerekjegy vételnél figyelni kell, hogy 12 éves korig számítják gyereknek, külön jegyet is adnak a gyerekeknek, amit szemre ellenőriztek is.

 

Volt olyan, aki trükközni próbált a gyerek jeggyel azt az autót addig nem engedték fel a kompra, míg nem vett felnőtt jegyet a 12 éven felülinek.

 

A komp út 15 percig tartott.

 

Szállásunk Loparon a San-Marino autós kempingben volt, 5 személyes lakókocsiban.

 

A kemping recepcióján már többen voltak, ki-be jelentkezők, mi negyed óra várakozás után tudtunk bejelentkezni, megkaptuk a gépkocsi belépőkártyát és a bejelentő lapot és már el is foglalhattuk a szállásunkat.  

 

Lakókocsit amiben  laktunk szerződés szerint Vasárnap 10 órától foglalhattuk volna el, de az előttünk nyaralóknak, családi okok miatt már Csütörtökön haza kellett menniük.

A tulajdonosok felhívtak telefonon és felajánlották, hogy ha akarunk  mehetünk már Péntektől is.

 

A lakókocsi a kemping  2-es

 

zónájában helyezkedett el, teljesen jó volt, abban a blokkban ahol voltunk, csak Magyar telepített lakókocsik voltak teljesen rendezetten elhelyezve, kb 40 lakókocsi, olyan érzésünk volt mintha Magyarországon lennénk.

 

A lakókocsi jól fel volt szerelve, közepes méretű kombinált hűtő, mini konyha, mikró, klíma, mini grillező, nekünk csak lepedőt és huzatokat kellett vinnünk, meg mosogatáshoz szükséges kellékeket.

 

Különösen tetszett, hogy a klíma pillanatok alatt lehűtötte a lakókocsi és az elő sátor légterét, valamint az hogy az elő sátor előtt volt még egy rész, ami fölött a lakókocsi teljes hosszában, és kb  3 méter mélységben árnyékot adó fedés volt, ami alá ki lehetett ülni, és még az is, hogy a lakókocsikat egymástól 1 méter magas zöld háló választja el így mindenkinek megvolt a kijelölt területe.

 

Parkolni a lakókocsi előtt lehetett, mindenkinek megvolt a maga parkolója, ez nagyon tetszett, mert más nyaralás alkalmával csak messze a szállástól tudtunk megállni, számomra fontos, hogy az autóm is jó helyen legyen.  

 

A gyerekeink is és mi is  azonnal összebarátkoztunk a szomszéd nyaralókkal, gyerekek rögtön" bandázni" kezdtek, úgyhogy csak étkezni jártak haza.

 

Az időjárás teljesen jó volt, néha már túl jó.

 

A part menti sekély víz szinte forró volt, a homokkal együtt.

 

A strand sarkában voltak csúszdák, amiért fizetni kellett 1 csuszás 5 Kuna, 13 csuszás 50 Kuna, 27 csuszás 100 Kuna, ugyan itt lehetett jet-ski-t is bérelni 1/4 óra 250 Kuna,1/2 óra 500 Kuna, 3/4 óra 750 Kuna, 1 óra 900 Kuna.

 

Hajós kirándulásokra is volt lehetőség, a kirándulásokat egy nagyon kedves hölgy ajánlotta Zsuzsa, aki minden nap körbe kerékpározta a kempinget és kedvesen ajánlotta a különböző kirándulási lehetőségeket.

 

A strandot 3 perc séta után érhetük el.

 

A vizesblokk 1 perc sétára volt,a vizesblokkot folyamatosan takarították, nagyon kulturált volt.

 

Boltok is nagyon közel voltak a lakókocsihoz, az ImpyLand játszótér mögött, a mosdók után.

 

Volt külön pékség, bor bolt, hal bolt, és közért is, néhány ár, 1 liter tej:6-7 Kuna, 1 doboz tojás 15-20 Kuna, 1 üveg Cola 15 kuna, 1 üveg víz 6 kuna, 1 literes fagylalt 10-20 Kuna, 0,7 kg kenyér 10 kuna.

 

A kemping sarkában is volt egy bolt, itt egyszer szeretünk volna Euróval fizetni, de nem fogadták el.

 

A pénz váltok, azt a trükköt alkalmazzák, hogy a kirakatba kiteszik, hogy 100 Euró=762 Kuna, ők úgy gondolják, hogy 762 Kunáért adnak 100 Eurót, mi fordítva, valóságban 700 kunát adtak 100 Euróért.  

 

Zsuzsától kaptunk egy  térképet  a környék strandjairól, és az erdei ősvényekről, ez alapján bejártuk a környék nevezetesebb természeti látnivalóit, és strandjait, a Saharát, és a Cigánkát. Ezek hasonlók a kemping paradicsom parti strandjához, ugyanúgy lassan mélyülő homokosak, csak nincs infrastruktúrájuk, illetve minden délután büfé hajó járja körbe ezeket  a strandokat, ott lehet hűtött italokat és fagyit venni.

 

Sahara és Ciganka strand régebben naturista volt, most már egyenlő számban vannak a textilesek és  naturisták, a textilesek a strandok középső részén, a naturisták a szélein voltak, ezeken a strandokon csendben nyugodtan tudtunk piheni.

 

A kemping strandján már sokan voltak, mellékelek néhány képet.

 

Hazafelé úgy határoztunk, hogy nem a 10 órai váltáskor indulunk haza a nagy melegben, hanem strandolunk, késő délutánig, és a hüvősebb időben indulunk.

 

A kocsit a kemping melletti parkolóban hagytuk, amiért 25 Kuna parkolási díjat kellett fizetnünk egy napra.

 

A komp a szárazföld felé fél hétkor indult, csak félig volt autókkal.

 

A tengerparti úton és a szerpentinen megint csak konvojban tudtunk haladni.

 

Az autópályán jó tempóban tudtunk menni, a Zágrábi fizető kapuk előtt 10 km-el kezdett belassulni a sor, de szerencsére folyamatosan tudtunk haladni, a fizető kapunál sem kellett várnunk. 

 

Az üzemanyag a szigeten 20 Lipával olcsóbb volt mint az autópályák üzemanyagkútjainál, az LPG pedig 1 Kunával drágább.

 

A Zágrábi elkerülőn egy helyen volt útépítés, mivel ide éjjel érkeztünk így nem volt torlódás.

 

A határra 23 óra körül érkeztünk, itt sem volt fennakadás, simán átjöttünk.

 

A Balatontól az M7-en volt nagyobb forgalom, fél kettőre értünk haza.

Ezen a nyáron augusztus utolsó hetében még egy hétre visszamegyünk.

Üdvözlettel:  

 

Huszár

monobombola Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131250

No csak itt lesz ez valahol. ☺

 

monobombola Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131249

Köszönöm!

 

Csak azért kérdeztem, mert egy híd közelebb is van az átkelőhöz, az előzőekben leírtnál. 

 

Esetleg azon túl áll a sor vége?

Előzmény: emojnarode (131248)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131248

Segítek egy kicsit. A térkép bal felső sarkában van Gabelo Polje. Itt megtalálod a határátkelőt, nem Gabelán. Figyeld az útjelző táblákat, de nem biztos, hogy sokra mész velük. Tehát ha Gabela polje felé mész és követed a "granicni prelaz" feliratot, ami határátkelőt jelent, nem lehet baj de így is jelölik: GP Gabela Polje. Ha azt látod a táblán, hogy MGP, az már minősítve van, vagyis az M =Medjunarodni, nemzetközi. Jó ezt tudni, nem mindenki igazodik el ezen a téren. Boszniában a mi fogalmaink szerint pedig fontos a káosz. Látod Rible átsurrant rajta frissiben minden gáz nélkül. Jegyezd meg ezeket a fogalmakat, miközben az átkelőt keresed. Állj meg és kérdezz. Készséggel útbaigazítanak a helyiek. Egyébként a térképen a Doljani-i átkelő lokációja jelezve van, de a Gabela Poljei nincs. Itt lakott területen belül van a határátkelő, ahogy Rible is írta, mint egy benzinkút. Ne lepődj meg, de miközben a Metkovicra vezető hidat  keresed, menet közben egy ilyen nádas területen haladsz. Itt is mondom, ha ezt az utat választod, meg kell találnod a hidat, mert ha elvéted és egyenesen mész a Neretva mellett, kellemetlen élményben lehet részed Rogotinig, a legközelebbi hídig, ez esetben ráadásúl visszafelé is kell jönnöd. Elő a google térképpel aztán biflázd végig.

Előzmény: monobombola (131245)
dagnje Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131247

Velencéből kompra nem gondoltatok ? Istriára több vonal is van. Anyagi vonzatát nem számoltam.

Előzmény: Athes (131244)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131246

Rible megadta a pontos választ. Én is azt mondom, ne menj Brod felé, hanem Šamacnak. Ugyis Dobojnál érsz ki, onnan tovább a megadott cél felé.

Előzmény: mastadoc1 (131225)
monobombola Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131245

nos egy ilyen képen meg tudná valaki mutatni, hogy hol keressem azt az átkelőt? Köszi!

Athes Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131244

Az útba esik félreérthető volt, alatta azt értettem, hogy mondjuk Krk-ig bezárólag, tehát ne küldjetek Dubrovnik-ba :)

Így még nem vészes kerülő, de mindenképpen körülnéznénk egy picit, hátha találunk olyan helyet, ahova szívesen visszamennénk jövőre gyerekekkel.

Előzmény: Pierr_Kardán (131240)
slayerfan Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131243

Üdv!

 

Bár nem homokos a partja, kavicsos, de szép hely és nem nagy kitérő. -> Stara Baska melletti kemping. Ivóvíz nincs, az kelleni fog.

The_Rible Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131242

Nem egy sima bódé, inkább mint egy kicsi benzinkút.

Előzmény: Törölt nick (131241)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131241

Nem tudom ez az átkelő e de egyszer jártam arra Međugorjéből jövet Korcula felé.Egy előváros szerű helyen mentem.Láttam egy lemezbódét sámlin ült rajta egy emberke.Én mentem 50 es tempóval.Bódét elhagyva a visszapillantóban láttam, hogy az emberke felugrik és pár lépést szalad a kocsi után.De én nyugiba mentem tovább.Később a nejem kérdezte :Te ez nem határátkelő volt?Ma sem tudom.

Előzmény: The_Rible (131235)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2015.07.17 0 1 131240

Szerintem nincs olyan partszakasz, ami

 

- Olaszországból Pest felé jövet útba esik,

- homokos partja van,

- kemping lenne ott.

 

Valamelyik kívánságról mondjál le és tudunk javasolni megfelelő helyet.

Előzmény: Athes (131230)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131239

Tudod, aki dolgozik, annak nincs ideje pénzt keresni. Talán van itt valaki, aki nem dolgozik, és van ideje meggazdagodni. :)

Előzmény: emojnarode (131238)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131238

Ez jó ötlet. Szegen találtad a fejét, ha azt veszem alapul, egy ízben parkolás közben odalent összefutottam egy magyar utazó párral, aki érdeklődött ismerős vagyok-e erre és most akkor neki merre az arra? Mondom neki add ide a térképet, megmutatom a dolgokat. Erre elővett egy 1978 as kiadásu térképet, ami ráadásul fénymásolt példány volt. Ki voltam akadva, mint az ingaóra. Egyébként az ötlet megint egy gigalájkot ér. Ez olyan mint Sarajevóban. Amikor esik az eső,  ellepik az utcákat az esernyő árusok.

Előzmény: The_Rible (131237)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131237

Van egy üzleti javaslatom. Készítesz egy térképet ehhez a határátkelőhöz, és kiálsz Doljaninál a várakozó kocsisorhoz. Szerintem megvennék tőled a térképet 10 euróért. Óránként kereshetnél vele 1000 eurót.

Előzmény: emojnarode (131236)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131236

Én az ellenkező irányból jöttem a Kravicától Orebić felé, ez is elég kacifántos volt. Egyszerű kis fehér táblák mutatták az utat Metković felé, ráadásul ellenkező irányba mint a város van. De azért megtaláltuk. Elég későn ébredtek a horvátok, a mai lapok közül is csak kettőben találtam utalást a megnyitásra. Gondolom azért, mert az átkelő bosnyák területen van, de hát akkor sem volt kettő, mert a horvát oldalon nem volt semmi, csak itt. Gondolom közös a személyzet.

Előzmény: The_Rible (131235)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131235

Látod, három héttel ezelőtt még nem engedtek át engem erre. Lehet, hogy sejtettem már valamit?

Horvát oldalról nem emlékszem, hogy ki lett volna táblázva. Én úgy mentem, hogy a metkovici Neretva híd után rögtön balra lekanyarodtam a raktáraknál, majd egy szűk aluljárón át a vasút alatt, utána csak jobbra kellett kanyarodni és néhány száz méter után ott van a határátkelő. 

Előzmény: emojnarode (131226)
The_Rible Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131234

Ha javasolhatom, ne Bród felé menj, hanem Samac felé. Samacot se a táblák által jelzett úton közelítsd meg (tehát ne Velika Kopanicánál menj le a pályáról), hanem "hátulról" Babina Greda felől. Az A5 autópálya után ráhajtasz az A3 autópályára Zupanja/Belgrád felé, és Babina Gredánál jössz le. Onnan pedig Samac. Nézd meg a térképet és érteni fogod miről beszélek.

Előzmény: mastadoc1 (131225)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131233

Fogadni tudom, csak elküldeni nem. Mire a szerelő hazajön a nyaralásból, Karácsony lesz.

Előzmény: Törölt nick (131232)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131232

Hali.Naponta beugrom megnézni mi a téma oszt ha van érdekes belekotyogok.Bár igazából engem mindig a személyes tapasztalatok azok amik érdekelnek és  a szállások.Azok is inkább Dél dalmáciai részen.Azt meg nemigazán adja ki senki.Szóval marad a  felfedezés öröme.Ha pedig kíváncsi vagyok konkrét dologra akkor privátban téged kereslek.Géped mikor lesz rendben? Tudod fogadni a leveleket?

Előzmény: emojnarode (131200)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131231

Igen, korábban, az "átkosban" Tito híd volt a neve.

Előzmény: lborli (131229)
Athes Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131230

Sziasztok, ez jobban pörög, mint a kempinges topic, így itt is kérek segítséges:

Velencéből hazafelé megmártóznánk a horvát tengerben is, 1-2 éjszakát szeretnénk itt tölteni, homokos parton. Elsősorban a megfizethető helyeket keressük, és nem szeretnénk nagyon dél felé lemenni, hogy a hazaút egyszerű legyen (Bp. felé, de kicsit keletebbre). Alapvetően kempingben (sátor) gondolkodunk, legrosszabb esetben elalszunk az autóban (végül is alkalmas rá).

 

Tudtok segíteni, hogy hova érdemes menni, mit érdemes megnézni? Jövő hét végén lenne aktuális.

lborli Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131229

Lucki-most?

Előzmény: emojnarode (131214)
sfi Creative Commons License 2015.07.17 0 0 131228

Örülök, akkor indulhattok is! :)

Előzmény: vargamarcs (131193)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.16 0 0 131227

Ki kell, hogy javítsam magam, ugyanis az imént a közlemény leírásakor véletlen eltévesztettem egy helységnevet. Tehát Horvát területen csak két híd van a Neretva felett, az egyik Metković-nál, másik/tévesen Opuzent írtam/  Rogotinnál. Pardon.

Előzmény: emojnarode (131226)
emojnarode Creative Commons License 2015.07.16 0 0 131226

Főszezont írunk és három óra a várakozási idő Doljani határátkelőnél. Ez Bosnyák átkelő, a határ túloldalán van közvetlen Metkovic, ami már Horvát. Tehát ha Doljanihoz érsz és látod a sort, felméred, hogy mennyit kell várnod, van idő a döntéshez. Kiállsz a sorból, visszamész Čapljináig, átmész a hídon és az utjelző táblákat figyelve balra fordulsz a Neretva jobb partján Gabeláig. Időt nyersz vele. Gabela Bosnyák határátkelő, erősen figyeld a jelzőtáblákat és átérve Metković vonalában rávezet a hídra. Menj át a hídon Metkovićba érsz vissza, ez már Horvát terület és folytasd az utat. Én mentem erre, még az unios csatlakozás előtt, de kitünően követheted az utat a google térképen is.

Előzmény: mastadoc1 (131225)
mastadoc1 Creative Commons License 2015.07.16 0 0 131225

Szia!

Meg szeretném kérdezni, hogy ez a határátkelő miben segítség? Mi Bosznián keresztül megyünk Prizbára, nagyjából így:

Udvar,Eszék,Brod,Doboj,Zenica,Vogosca,Konjic,Mostar,Metkovic,Neum,Metohija,Orebic, majd komp.

Ezzel a határátkelővel mi tudnánk profitálni? Mert ez a Neretva túloldalán van nem?

Bocs ha hülye voltam! :)

Előzmény: emojnarode (131214)
killmark Creative Commons License 2015.07.16 0 0 131224

Köszi!!!

Az ilyen infók,hírek, beszélgetések miatt érdemes ide benézni.

 

Előzmény: emojnarode (131214)
leijona Creative Commons License 2015.07.16 0 0 131223

Látom, most már csak be kell szerezzek egy ilyen matracot, szinte státuszszimbóleummá vált a topikban. :D :D

Előzmény: Pierr_Kardán (131222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!