Keresés

Részletes keresés

hul Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126906

Azokkal értek egyet, akik arról a tapasztalatról számolnak be, és én is, hogy a szállások túlnyomó része év elején elkel. A nagyon jók, amiket ajánlottak egymásnak, akik visszatérnek stb. Ezek sokszor nincsenek a netes kínálatban sem, és attól is versenyképesek az árak, hogy időbe foglalnak, kézről kézre adják a szállásadót. Nem lehetetlen találni szállást a helyszinen, alkuképes is lehet, de a szerencsefaktor itt nagyon bejátszik. Nem egy emberke nagy mellénnyel lemegy és kap egy rakás ..rossz helyet, megvan a véleménye. Vagy azért mert nem elég tiszta, nem jó helyen van, v. nulla a szolgáltatás, bútor stb. 

Higgyétek el, a mesés parti apartmanok, közvetlen vízkapcsolattal és kellemes házban, heti ágyneműcserével, meg házigazda halvacsikkal nem kapható a "jó napot! van kiadó szobája?" szöveggel. 

Vagy épp csak akkor, ha lyuk adódott a foglaláson, esetleg piszok nagy mázli :-) 

Összegezve, azok közé tartozom, akik gyerekkel, gyerekekkel indulok és nagyon megnyugtató, ha tudom mire megyek, mit kapok, és nekem le van foglalva. Jó érzés egy éjszaka után megérkezni és tudni, hogy nem kell még koslatni utána. 

Rengeteget mentem ad hoc, párommal és nem volt probléma. De egy idő után más a feltétel, hagyjuk mindenki a maga módján intézze.

 

Előzmény: jerolim (126900)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126905

Ez pontosan így van. Több ilyenbe futottunk már bele mi is hogy a neten nem hirdeti a tulaj, és nem is akarja. És sokszor azért mert ezek a legjobb apartmanok és tudja hogy úgyis kiadja.

Mi egyszer foglaltunk itthonról, az nem volt valami jó, azóta viszont 10+ alkalommal  helyben kerestünk és mindig nagyon jót sikerült találnunk.

 

 

Előzmény: robinzonad (126898)
jerolim Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126904

igen, az igények nagyon is mások. hogy 45 eur-ért fp-ellátást kaptam, ahelyett hogy csak az apartmanért fizettem volna ki csak ennyit 1 főre - nos, ezt se biztos, hogy helyben el tudtam volna intézni ;)

magánszálláson, házi kajával, az AI-t nekem a házi narancs és mandarinlekvár, meg a mindennapi plavacom jelentette :-)

/most meg megnéztem itt egy kis statisztikát, hát.../

Előzmény: robinzonad (126902)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126903

De te nem is vagy átlag. Szerintem többségünknek nincs szüksége saját kikötőre egy apartman esetében. Amúgy jó neked, hogy előre tudod, egy év múlva mikor és hogyan tudsz nyaralni. Mármint nem úgy, hogy lesz-e pénzed, hanem, hogy tudod mikor lesz rá időd és a család épp ráér-e majd akkor és nem jön-e közben valami. 

Előzmény: Déenes (126901)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126902

Szerintem ha neten keresel itthon előtte, az tuti több idő, mint ott helyben. Amúgy ezek a korculai szállások valóban szépek, de láttam a fotókon olyasmiket, amik biztosan felnyomják az árat, de nekem pl egyáltalán nem fontos. Nekem ilyen a medence. De biztosan van, akinek ez számít és akkor aláírom, nehezebb helyben foglalni. De azért írtam, hogy akkor inkább már az igények nem mindennapiak. 

Előzmény: jerolim (126900)
Déenes Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126901

"neked nem érdeked, hogy valaki csak úgy menjen, mert akkor hol marad nektek a haszon"

Bocsáss meg, de ez kissé irigységszagú volt!

 

Vannak emberek, akik egy végigdolgozott év után teljes nyugalomban kívánnak nekivágni a megérdemelt nyaralásnak. Az ilyen "biztonsági játékosok" jobb, ha előre foglalnak, főleg, ha augusztus elején mennek.

Az "értékesítő típusú" föld hátán is megélő nagy dumásoknak meg tök mindegy mikor mennek, mert úgy is jó lesz nekik, megoldják... (ezt pozitívumként, mielőtt félreértene valaki).

Hidd el, hogy az emberek többsége inkább "biztonsági játékos".

 

Nagyon sokáig ugyanoda jártunk mi is vissza, és nyaraláskor egy évre előre foglaltunk. Mert nekünk fontos volt, hogy közvetlen part, saját bejáró, közvetlen kikötési lehetőség, terasz, 3 szoba, stb legyen. Nyűgös egy csapat vagyunk, de így legalább mindenki elégedett volt.

 

Előzmény: Josephine34 (126899)
jerolim Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126900

Reklám ide, reklám oda: a fórumozók többsége előre foglal, jól tudják , hogy  miért. Én is, hosszú évek óta, akár családdal, akár egyedül. Így volt ez júliusban Hvarra, és így megyek hamarosan Trogír mellé is. Volt pár kivétel régebben, mindig megjártuk és én se tudok sokszor segíteni, mikor kérnek. De mindenki másképp csinálja.... Mindenesetre ez a "könnyű szállást találni" szerintem is kicsit megtévesztő.....

Előzmény: Josephine34 (126899)
Josephine34 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126899

Ó, hát innen fúj a szél! :) Most látom csak, hogy Korculát reklámozod! Azon az általad linkelt oldalon szép kis árak vannak! Persze neked nem érdeked, hogy valaki csak úgy menjen, mert akkor hol marad nektek a haszon?

Előzmény: The_Rible (126892)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126898

"Sok szállást nem lehet neten foglalni"

 

Ez az. Van a neten mondjuk 70 apartman egy kis helyen, amikor odamégy, akkor meg kiderül, hogy lényegében minden házban van egy apartman ( mert szinte ez a helyzet ). Aki csak azt a 70-et ismeri, az lehet, hogy nem tud segíteni itthonról. De helyben meg van valójában 150, és bőven akad hely. Pont azért, mert sokan csak abban a 70-ben keresgélnek. Végül is, miattuk van nekünk ( helyben foglalóknak ) mindig jó helyünk helyben.

Előzmény: Honnandejo (126896)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126897

"Ha meg nem, akkor utazhat néhány száz kilométert visszafelé."

 

Ugyan már! Így nyaral a magyar? Nincs a kinézett helyen szállás, akkor inkább nem is nyaral? Sőt, odamegy, de visszafordul? Annyi jó hely van Korcula környékén, kizárt, hogy ne legyen szállás. Mondjuk van egy árulkodó mondatod: ahol szívesen nyaral a magyar. Agy valami ilyesmi volt. Ez ugyan mit jelent? Nem lehet, hogy az igények túl nagyok annak, aki semmilyen szállást nem talál? Szerintem mi is elég felkapott helyeken nyaralunk, de eddig "veszekedtek" értünk a szomszédok, nem, hogy áprilisban már mindenki betelt volna. Felőlem bárki foglalhat szállást már áprilisban, de szerintem abban sokkal több a rizikó: betegség, munkahely elvesztés, meg nem adott szabadság, lerobbant autó és hiába a foglalt hely, nem tudsz menni, a pénz meg elúszik. Ezeknek nagyobb a valószínűsége manapság, mint annak, hogy ne legyen egy apartman, ahol álomra hajtod a fejed. Nekem az sincs ellenemre, ha valaki irodán keresztül foglal 20 eurós szállást, ami valójában 10 euró, ha van annyi pénze, hogy búcsút mondjon napi 30-50 eurónak. Én inkább a fiamra költöm, mintsem, hogy kidobjam. Mondom, lehet, hogy velünk van a hiba, de soha egyetlen alkalommal sem maradtunk szállás nélkül. Igaz, elég jó a beszélőkénk ( több nyelven is ), általában szimpik is vagyunk. Volt olyan eset, hogy az utcabeli nem is kínált apartmant, de ahogy beszélgettünk, kitalálta, hogy megkaphatjuk az egyik szintet. Azóta ezzel foglalkozik az illető. Mi indítottuk el a pályán :-) Sajnálom azt az 50 embert, akinek nem tudtál segíteni. Lehet, ha elindulnak, találtak volna helyet, így meg bebukták. 

Honnandejo Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126896

Mi is mindig helyben foglaltunk, Split, Vodice, Trogir környékén és egyszer Hvar-on. Igényes szállásra 2 óra kellett, igénytelenre fél óra elég lett volna. Sok szállást nem lehet neten foglalni, mert a jutalék miatt nem teszik fel. Mi nem vagyunk akkora Horvátország szakértők mint sokan itt de nem félek augusztusban gyerekkel helyben keresgélni. Holnap ilyenkor megírom mennyi ideig tartott, mennyibe került és képet is teszek fel.

Josephine34 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126895

Kedves The Rible! Te is a kötekedő fajtából vagy? :) Ez az én véleményem, és tapasztalatom. Sokan teszik fel itt ezt a kérdést, és engedd meg, hogy akiknek a tiédtől eltérő a véleménye, az is kinyílváníthassa! Köszönettel :)

Előzmény: The_Rible (126892)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126894

Én is hadd válaszoljak. Montenegro, Dalmácia, Isztria...ezekről a helyekről beszélek. Volt július vége, volt augusztus közepe. Még olyan is volt, hogy 8 főnek kellett és az is lett gyorsan. Egy sem volt a parttól 800 méterrel távolabb. És egy sem volt drágább 10 euro/fő/nap. Pedig volt wifi, terasz, berendezett konyha, kert, légkondi, tiszta fürdő. Azt is elárulom, hogy idén 17 euróról indult az ár, majd egy kis dumcsi után 10 lett. Vagyis amit közvetítőn keresztül megkaptam volna kb 20-22 euróért, az lett 10. Óvárostól 3 perc gyalogra, strandtól 5 percre. Nekünk ez  tapasztalatunk. Lehet, hogy velünk van a hiba, de mi találtunk eddig mindig.

Előzmény: The_Rible (126892)
The_Rible Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126893

Csak hogy segítsek megérteni neked, hogy mit is írtál: minden évben legalább 50 olyan embernek kell mondanom, hogy sajnos nem tudok segíteni, akik augusztusban Korculán szeretnének nyaralni. Nem vagy turisztikai iroda, csak egy egyszerű magánember, aki nagyon sok apartmantulajdonost ismer Korculán és sok éves tapasztalatom, hogy egyszerűen nincs szabad hely (legalábbis olyan, ahova egy magyar ember szívesen menne nyaralni). Éppen a hétvégén kért segítséget valaki, akinek nem tudtam segíteni. Általában május végére betelnek a helyek, utána már csak a megmaradt időpontokra lehet vadászni, vagy reménykedni, hogy valaki visszamondja. Legtöbb helyen évek óta visszajáró törzsvendégek vannak. Itt a fórumon is van valaki, aki szeretett volna Korculán nyaralni, megadott időben, megadott apartmanban, de már áprilisban tele volt a hely. Ezért úgy döntött, hogy már most lefoglalja jövő nyárra az apartmant.

 

Persze a helyszínen még mindig lehet, hogy szerencséje lenne valakinek, aki vállalja a kockázatot, hogy elutazik Korculára és ott keres. Talán lesz valaki, aki lemondta az utolsó pillanatban. Ha meg nem, akkor utazhat néhány száz kilométert visszafelé.

 

Szóval mielőtt másokat jó megszivatsz, egy kis józanságot kérek tőled.

Előzmény: robinzonad (126891)
The_Rible Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126892

Az a mindig volt már vagy 7 alkalom, nagyjából egy régióra korlátozva?

Több százezer magyar nyaral minden évben az Adrián. Kicsit kicsinek tűnik a mintavételed.

Előzmény: Josephine34 (126889)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126891

Biztosan nem.

Előzmény: The_Rible (126890)
The_Rible Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126890

szerintem meg nem tudod miről beszélsz

 

Előzmény: robinzonad (126886)
Josephine34 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126889

Ugyanez a véleményem. Mindig találtunk szállást hamar, és sokkal olcsóbban!

Előzmény: robinzonad (126886)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126888

Sima liba

Előzmény: Fehérpárduc (126887)
Fehérpárduc Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126887

"Nincs értelme itthonról szállást foglalni. ... Előttem többen írták is: egy óra alatt bőven van olyan, amilyet szeretnél. Ezt tapasztaltam én is."

 

Ez azért erősen hely és időszak függő. Próbálj meg augusztus közepén pár óra alatt pld. Makarska, Rovinj, Trogir, Baska (KRK), vagy Dubrovnik-ban közvetlenül szállást keresni... Nem is "amilyet szeretnél", hanem bármilyet ami nem ~3km-re van mindentől...

Előzmény: robinzonad (126886)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126886

Nincs értelme itthonról szállást foglalni. Ez semmivel sem biztosabb. Még gyerekkel sem érdemes. lent MINDIG van bőven szállás, olyat, amilyet akarsz és olcsóbban, ráadásul alkudozhatsz is. Előttem többen írták is: egy óra alatt bőven van olyan, amilyet szeretnél. Ezt tapasztaltam én is. Mi az első előre foglalttal kapásból megszívtuk, azóta sosem foglalunk, utalunk előleget....És akkor nincs szívatás, nincs megtévesztő fotó, magyarázkodás, hogy bocs, félreértés volt.....Higgyétek el: felesleges előre foglalni. 

lborli Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126885

Jóvanna!

Tudjuk, hogy szép helyen vagytok. :-)

lborli.sárga.hu

Előzmény: vargamarcs (126882)
robinzonad Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126884

Mi most először voltunk előszezonban és féltünk a június végi időtől,de a stabil 28-29 fokkal úgy tűnik jelentősen jobb időnk volt,mint most a főszezonban.

The_Rible Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126883

OK értem, jobb ezt tisztázni, nehogy valakit akaratlanul félrevezess. Nem árt ha tudja mindenki, hogy nyugodtan fizethet kártyával is, nem kell se euró, se kuna se más. (persze ritkán előfordul, hogy lefagy a terminál, de ez bárhol máshol is előfordulhat.)

Előzmény: faragori (126880)
vargamarcs Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126882

 

:)

vargamarcs Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126881

velünk együtt július 31-én megérkezett a jó idő is - legalábbis Dél-Dalmáciába! :)

faragori Creative Commons License 2014.08.04 0 0 126880

Megkérdeztem a barátnőmet, szó volt-e erről, és megvilágosodtam. :) Nem pénzt felvenni ment el, hanem váltani, csak én kevertem a szezont a fazonnal, bocsi a félretájékoztatásért.

 

Előzmény: The_Rible (126876)
faragori Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126879

Nekünk csak a nyári szünet jó, nem akarom a gyerekeket rögtön az iskola elején kivenni egy hétre (pedig ők nem bánnák, még többet sem :))

Nagyjából hasonló a véleményed a helyről?

Lumbardára csak terveztünk menni, de nem jutottunk el, az idő miatt elmaradt, plusz a fiúk nagyon élvezték a "pocorászást", a lányok meg elszórakoztak a gumimatraccal.

A homokos részen nem is voltunk, csak az első nap kb. 10 percig.

Előzmény: Norcee (126877)
faragori Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126878

Akkor nem tudom az okát, csak ott találkoztunk velük, és kb. ennyit beszéltünk.

Előzmény: The_Rible (126876)
Norcee Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126877

Köszi a beszámolót! Sajnálom, hogy nem volt a legjobb az időtök.

Mi 2 éve voltunk ugyanitt, szeptember utolsó hetében, természetesen végig strandidő, 30 fok, csokibarnán jöttünk haza. (Komolyan mondom, még sose volt gondom szeptemberben az időjárással.) Hotelzárás előtti utolsó héten voltunk, félpanzióra voltunk befizetve, de az érkezésünk után 2 nappal megszűnt, átraktak bennünket is AI-snek.

Lumbardán voltatok?

Előzmény: faragori (126867)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!