Keresés

Részletes keresés

Norcee Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126877

Köszi a beszámolót! Sajnálom, hogy nem volt a legjobb az időtök.

Mi 2 éve voltunk ugyanitt, szeptember utolsó hetében, természetesen végig strandidő, 30 fok, csokibarnán jöttünk haza. (Komolyan mondom, még sose volt gondom szeptemberben az időjárással.) Hotelzárás előtti utolsó héten voltunk, félpanzióra voltunk befizetve, de az érkezésünk után 2 nappal megszűnt, átraktak bennünket is AI-snek.

Lumbardán voltatok?

Előzmény: faragori (126867)
The_Rible Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126876

Vagy egy tucatszor vettem már ott kompjegyet kártyával.

 

Előzmény: faragori (126875)
faragori Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126875

Hát, azt látod nem tudom. :) Lehet, hogy nem lehetett? Bár én a legtöbb olyan helyen, ahol Mo-on is lehet,  tudtam használni.

Előzmény: The_Rible (126873)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126874

A Peljesac félsziget "tövében" Stonban van egy "szakorvosi rendelő" és orvosi ügyelet, ahol a kisebb sérüléseket is ellátják. Sajnos, röntgen nincsen.

Itt kapott tibormama a törött csuklójára rögzítő kötést és fájdalom csillapítót, valamint egy "beutalót" a dubrovniki kórházba.

 

Előzmény: hul (126864)
The_Rible Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126873

Az egy érdekese család lehetett, aki elment automatából pénzt kivenni, és emiatt lekéste a kompot. Miért nem fizettek kártyával? Bolondbiztos rendszer tényleg nincs.

Előzmény: faragori (126867)
Honnandejo Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126872

Hát az nem jó. :(

Köszönjük! :)

Előzmény: faragori (126870)
jerolim Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126871

Jó időt igazolhatom, gyermek ma érkezett Pagra kora du., első strandolás megvolt, itt /saját illusztráció, tőlük még várhatok/ :-) Szuper idő és víz ! /hát ezt nagyon is reméli egy aggódó anya ;) /

Előzmény: Honnandejo (126869)
faragori Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126870

Persze, hogy nincs, most hoztuk haza. :) Horvátországba érkezésünk tiszteletére tornádó, hazaérkezésünk tiszteletére földrengés a megyében, plusz eső egész nap. :)

Jó pihenést.

Előzmény: Honnandejo (126869)
Honnandejo Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126869

Így van, meg kell kötni, ennyi. Nem 100.000.- plusz költség.

Nekünk megkezdődik a 24 órás visszaszámlálás. :) És az sem zavar, hogy az EUR árfolyam az éves csúcson van :) Szuper időt mondanak, esőnek nyoma sincs! :))))

Előzmény: faragori (126868)
faragori Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126868

utasbiztosításos témához:

 

Én mindig kötök biztosítást, ha külföldre megyünk, eddig szerencsére sosem volt rá szükség, de nélküle mindig súgna a fülem. Én is egy plusz adóként fogom fel.

Most a biztositas.hu-n kötöttem, NYAR-2014 kóddal 10% kedvezményt is kaptam, kártyával fizettem, így azonnal jöttek is e-mailen a kötvények, sms-ben a kötvényszám és telefonszám, amit gond esetén lehet hívni.

faragori Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126867

Sziasztok, egy kis beszámoló

 

Bon Repos Hotel – Korčula

 

Utazás: 2 kétgyermekes (10-17 évesek) család két személygépkocsival, odafelé péntek esti indulás, szombat délutáni érkezés, visszafelé szombat délutáni indulás, vasárnap kora reggeli érkezés. Elég rossz időt fogtunk ki, ahogy megérkeztünk, jött a tornádó, péntekre lett igazi strandidő, addig csak elvétve találkoztunk a nappal, de azt legalább kihasználtuk, még szombat délelőtt is jót napoztunk és fürödtünk, de sajnos szombat délután már indulnunk kellett haza.

Odafelé a Split-Korčula kompot céloztuk meg, a 10.15-ös induláshoz képest 9.00-kor meg is érkeztünk a kikötőbe, megtaláltuk a „váróhelyet”, ahol az előkelő 5. sor közepén kaptunk helyet. Elsétáltunk megvenni a jegyeket, amit szó nélkül ki is adtak. A „szó nélkül”-nek még jelentősége lesz. J Ekkor még ragyogó napsütés volt, bár a betonon várakozás közben ezt nem tudtuk felhőtlenül élvezni. Megérkezett a komp, megkezdődött a beszállás soronként. Már a mellettünk lévő 4. sorban lévő autók is eltűntek, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy indul a komp. Szaladtunk előre, hogy várjanak, mi még (együtt a komplett 5. és 6. sorral) itt vagyunk, de közölték, hogy betelt a komp, ott a másik, abba beszállhatunk. Már kezdtem megnyugodni, hogy indítanak mentesítő járatot, de nem, ekkor befejezte a mondatot a srác, hogy az 17.30-kor indul. Na, itt kicsit lelombozódtam, de visszakértük a pénzt (na, ekkor már a pénztáros sem volt olyan szótlan), és elindultunk a B terv szerinti kétkompos utat választva. A „szó nélkül” jelentősége annyi, hogy a pénztáros egy szóval sem említette, hogy nem figyelik, mennyi jegyet adnak el, simán adnak mindenkinek, aki kér. Ez nem is probléma szerintem akkor, ha sűrűn járnak a kompok, de így, hogy naponta csak kettő, szerintem megért volna egy jelzést, főleg, hogy mi kezdők voltunk kompozásban. J

Visszatértünk az autópályára (az már csak a mi figyelmetlenségünk, hogy Omisig a parti úton mentünk, cserébe nagyon szép látványban volt részünk J), és meg sem álltunk Ploče-ig. Éppen az orrunk előtt indult a komp kb. 20 perces késéssel, otthagyva úgy 20-30 autót. Itt már rutinosabbak voltunk, megkérdeztük a jegyárustól, hogy felférünk-e következő kompra. Na, ő is rutinos volt, mondta, hogy álljunk be a sorba, és meglátjuk. J Miután már elég fáradtak voltunk, úgy döntöttünk, várunk a szintén betonos placcon, de most már a legmelegebb napszakban. Találkoztunk egy magyar családdal, ők például azért maradtak le az előző kompról, mert nem lehetett euróval fizetni a jegyért, és mire találtak automatát, hogy vegyenek fel pénzt, elment a komp. Szerencsére a következő kompra (ami ekkorra már 30 perces késéssel jött) felfértünk, indulás után láttuk, hogy itt van egy sorompó, amit lezárnak, ha teltház van, és mögötte várakozhatnak azok, akik már nem férnek fel. Szerintem ez korrektebb megoldás, mint a spliti.

A következő kompra már majdnem zökkenőmentesen feljutottunk, ott csak az zavart meg minket, hogy szétválasztottak minket (mármint a két autót), de megmagyaráztuk, hogy mi együtt vagyunk, vagy mindketten felférünk, vagy egyikünk sem, de szerencsére az előbbi következett be. J

Hazafelé az egykompos változatot választottuk, majd a Peljesač-félszigeten és a parti úton autózás. Nagyon szép az út, de fék- és gyomorpróbáló is egyben, majd Pločetól végig autópályán jöttünk (222+42 kuna).

 

Szálloda: A kikötőből csak pár méter a szállás, ami az ottani Konzummal szemben van. Itt köszönöm meg azoknak, akik a Konzumos kuponról írtak, sikerült is így vásárolnunk, bár a pénztáros egy kicsit nézte a magyar nyelvű kuponunkat, de végül elfogadta. A 200 kunát hamar sikerült elérnünk az ajándék (Pelinkovač, Dingač, fügés keksz) és persze saját igényeink kielégítését célzó vásárlásokkal.

A hotel közvetlen tengerparti, leérve a tengerhez legközelebb egy aprókavicsos part van, de oldalt elég hosszan lépcsőn megközelíthető sziklák vannak, azokon is lehet napozni (csak nem kényelmes, ha törölközőn kívül nincs más alattad. J), a másik irányba van a kikötő, ahonnan a vízitaxi is indul, itt betonos a part, majd kicsit távolabb van egy homokos rész. A főépületben van a recepció, innen lehet kérni hajszárítót (vadiúj Philipset kaptunk), itt van egy fizetős bár, illetve wi-fi elérhetőség. A főépület mellett két étterem van, az egyikbe a félpanziósok járnak, a másikba az AI-osok. Az AI bár az étterem melletti épületben van. A medence a tenger és a főépület között van, itt a napágy és napernyő ingyenes, persze ha jut. 9-kor nyitják a medencét, érdemes legalább fél órával előbb sorbaállni törölközővel és lefoglalni a napágyat. A parton is lehet bérelni napágyat és napernyőt, mindkettő 20 kuna darabonként. A medencénél összesen kétszer sikerült napágyat szerezni (ebből egyik alkalommal úgy, hogy esett az eső J), egyszer fordult elő, hogy amíg felmentünk ebédelni, „ellopták” 2 napágyunkat, egy másik napágyra dobva az otthagyott törölközőnket. A parton egyszer béreltünk napágyat, amikorra egész napos jó időt jósoltak.

A part nem volt valami tiszta, ebben nem sokat fejlődtek a horvátok. A parton összesen egy szemetest találtunk, amit néhány „intelligens” vendég valamiért sajnos nem fedezett fel. Ezt tetézte, hogy mivel egy öbölben voltunk, a partra elég sok szemetet kihordott a víz is, ezt eszükbe sem jutott nap közben összetakarítani, sőt a víz is szemetes volt a part közelében. Ez nem csak itt és csak a partra jellemző, ugyanezt láttuk az óvárosban és Dubrovnikban is.

 

Szálláshelyünk: az apartman kétcsillagosnak van hirdetve, ami meg is felelt annak. Egy-egy épületben 4 apartman van, mi a két emeletit kaptuk, aminek külön örültünk, ugyanis a földszinti erkélyekre szabadon járkáltak a Horvátországban elmaradhatatlan macskák. Engem speciel zavart volna, ha a kipakolt cuccaimat összejárkálják. A nappaliba léptünk be, ebben volt egy kihúzhatós ágy, étkezőasztal négy székkel, TV, erősen zúgó hűtő, konyhaszekrény tűzhellyel. Ez utóbbit nem használtuk, mert AI ellátással voltunk, de ha főzőcskézni kellett volna, lehet, hogy kicsinek találom. Innen nyílt a fürdő wc-vel, tusolóval, illetve a másik szoba franciaággyal és egy pótággyal, ami pótágy létére kényelmes volt. A nappaliban lévő sarokülő nem volt a legkényelmesebb, de kihúzva a kisfiam keresztbe-kasul elaludt rajta. Oda tehettek volna egy rendes matraccal ellátott fekhelyet. Légkondi nincs, bár olyan rossz időt fogtunk ki, hogy nem is hiányzott. Mindkét szobából ki lehetett menni az erkélyre, ami a tenger felé nézett ugyan, de a fáktól nem láttuk a vizet. J A tenger felőli első sorban lévő apartmanokat kaptuk. Az erkély tágas, volt ott asztal négy székkel, de még emellett is elég sok hely maradt. A bútorzat nagyrészt új volt.

A takarítást nem vitték túlzásba, törölközőt jelzésünkre cseréltek (konkrétan a kilépőt kértem cserélni, de aztán adtak rendes törölközőt is, sőt volt, akinek ágyneműt is cseréltek, abban nekünk nem volt részünk, lehet, hogy azért, mert mi a saját kispárnánkat használtuk), a wc papírt pótolták.

A szálloda közvetlen közelében nincs élet, ehhez be kell menni az óvárosba. Ezt megteheted gyalog, vagy vízitaxival, meg gondolom autóval is, de azt nem próbáltuk, meg úszva sem. J Gyalogosan kb. 40 perc először a parton, majd a parti házsor mögötti utcán sétálva. Vízitaxi 10 kuna/fő, 12 év alatt 5 kuna. A taxik kb. 20 férőhelyesek, de volt olyan út, hogy 40-en is elfértünk rajta. A kormányos nem is látott ki a hajó orrában ülő emberektől, így lábbal vezetett, miközben nézte az utat a kormány melletti ablakon kiállva. Az út hossza 5-6 perc.

 

Étel-ital: büfé jellegű étkezések, kevés választékkal, kicsit egyhangú, szerintem nem az az igazi AI ellátás, de sosem jöttünk ki éhesen az étteremből.

Reggeli: tojásporból rántotta, kemény tojás, virsli mustárral, ketchuppal (első nap volt majonéz is, de az úgy látszik, végleg elfogyott), párizsi, zsírdarabos sonka, kétféle szeletelt sajt, egyféle kockasajt, vaj, 2-3 féle lekvár, méz, sima és gyümölcsös joghurt tálban, 3 féle müzli/gabonapehely, nutella, hideg tej, túró, gyümölcs, süti. Uborka, néha paradicsom, fehér és magvas kenyér, zsemle. Nekem legjobban bevált: virsli, tojás, sajtok, magvas kenyér. Italok minden étkezésnél: gépes narancslé, almalé, nestea, sima és bubis víz, tonik, szénsavas narancs, cola, fehér és vörösbor, sör. Reggelinél ezen kívül tea, kávégép. Később az AI bárban lehet teát és kávét inni. Az italok eléggé fel vannak vizezve. A gyümölcsök közül finom volt a görögdinnye, de ritkán adtak, legtöbbször alma és narancs volt félbevágva, néha banán is volt, szintén félbevágva, vagy harmadolva. A sütik egyhangúak voltak, pár napig piskótatészta, rajta krém, a változatosságot az adta, hogy hol kókusszal, hol dióval, hol csokiöntettel volt megszórva. Aztán volt ugyanez, csak linzertésztával, később keverttésztás süti, nápolyi, vaníliás karika.

Ebédnél és vacsoránál kétféle leves, és összesen nyolcféle étel, ezek közül 2-3 köret, 1 tészta, 1 zöldség, 2-3 hús, 1-1 hal (ebből egyszer szójarúd halrúdnak álcázva). Saláták: uborka, paradicsom, saláta, káposzta, hagyma, bab váltakozva, egyféle öntet, mindig másfajta majonézes saláta, túrószerű, olívaolaj, balzsamecet, ketchup, paprikakrém, citromszelet, parmezán sajt. A levesek nekem nem jöttek be, vagy ízetlen volt, vagy vegetaízű.

Lehetett hidegcsomagot kérni, ami 1 szelet rántott hús, 3 szelet kenyér, 1 paradicsom, 1 alma, 1 kisflakonos vízből áll. Rántott húst egyébként ezen kívül nem láttunk.

AI bárban 4 féle alkoholos ital (Pelinkovač, Kruskovač – körtelikőr, Ánizsos pálinka, egy felejthető pálinka, amit pár nap után konyak váltott), kétféle bor (fehér, vörös), sör, a reggelinél felsorolt italautomatás italok, tea, kávé, forró csoki.

Még egyszer megjegyzem, hogy a fentiek ellenére mindig teli hassal távoztunk az étteremből, de szerintem lehetett volna kicsit változatosabb a kaja.

 

Wifi: a recepción lehetett elérni, gyermekeim szerint nem mindig volt, de azért ha nagyon akarták, sikerült kapcsolatot teremteniük. Én nem próbáltam, megfogadtam magamnak, hogy kibírom internet nélkül egy hétig. J

 

Animáció: Láttam gyerekklubot kiírva, és talán minidisco is van, a gyerekeink már kinőttek belőle, így nincs konkrét tapasztalatom. 11.30-kor vízitorna van a parton (kivéve szombat), kétszer megmozgattam magam, jól is esett. J Lehet, hogy van más is, de azzal nem találkoztunk.

 

Fakultatív program:

  1. egész napos dubrovniki kirándulás, úgy döntöttünk, hogy nem mi vezetünk. Szerdára a változatosság kedvéért rossz időz jósoltak, így bevállaltuk az utat, a recepciós kedves volt, telefonon lerendezte nekünk. 7.40-re jött értünk a kisbusz, ami elvitt Dubrovnikba, majd 18.30 körül értünk haza. Csak mi voltunk a buszon, a sofőr kedves volt (nem sok horvátra igaz, de fejlődnek), mesélt többek között a borokról, a Ston-i nagy falról, Dubrovnikban az óvárosba vezető kapu közelében tett le, és oda jött értünk, megmutatta, hol van normális mosdó. 5 óránk volt a városra, ami kevésnek tűnik, de elég fárasztó. Meg tudtuk nézni a térképen kiemelt nevezetességeket, és még egy palacsintára és fagyira is futotta az időnkből. Láttuk a Ferences kolostorban Szent László királyunk jobbját tartalmazó aranyozott ereklyetartót, de sajnos nem találtuk meg Szent István királyunk állkapcsát és fogait tartalmazó ezüst ereklyetartót. Odafelé a kompon elég hullámzó élményünk volt, a parton olyan hullámok voltak, hogy a gyalogosan kompozók a kompról leszállva csurom vizesek lettek, pedig akkor még nem is esett. Hazafelé már esett az eső, nem is kicsit. L 220 kuna volt fejenként az út, cserébe nem kellett vezetni és parkolót hajkurászni. Aznap állítólag nem indították spliti kompot az időjárás miatt, de ezt csak a sofőrtől tudjuk.
  2. több este is bementünk Korčula óvárosába. Megnéztük a Moreška kard táncot, nekem nagyon tetszett, a belépő 100 kuna/fő, de megérte. A fiúk voltak az üvegfenekű (vagy oldalú) hajón, ez 80 kuna/fő volt, továbbá voltunk a Marco Polo toronyban (20 kuna/fő), bazároztunk, fagyiztunk, palacsintáztunk, élveztük az életet. J

Igyekeztem mindent leírni, ami eszembe jutott, de ha valami kimaradt, kérdezzetek nyugodtan, akár privátban is.

AZS Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126866

A megkötött biztosítás is UTÓLAG rendez

 

ez is csak a kisebb összegű, ambuláns ellátásra igaz (ne hidd el nekem, csak gondolj bele)

Előzmény: hul (126864)
hul Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126865

nem = ne 

Előzmény: hul (126864)
hul Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126864

Inkább az a baj, hogy az ellátás mondjuk a Peljesacon történt balesetre kórház Dubrovnikban van. Igazán nem tudom, de azért amiről tudok, mindenkit elláttak és jó volt a kártya, hogy volt. 

A megkötött biztosítás is UTÓLAG rendez, illetve feljegyzik, ha bemutatod stb.

Szerencsére nekünk nem volt rá szükség. 

De hogy mennyire mulatságos (kivéve az érintettet és családját), amire sose gondolsz, kiváló tanult barátom kedves feleségét a Konzum előtt egy balfasz tolatva borította fel. Sérüléseket szenvedett.

(remélem olvasnak, mert megint ott:-)

 

Soha nem mondd, hogy soha.

Előzmény: Honnandejo (126863)
Honnandejo Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126863

Igen, de ha mondjuk csak elvágod úgy a kezed hogy varrni kell, akkor keresgélsz olyan intézményt ahol elfogadják? Ha nem találsz akkor otthon elintézed tű+cérna ahogy a Sicko c. filmben az az USA lakos akinek nincsen betegbiztosítása? :)

Nekem megér 10 napra 7.900 forintot a családnak az nem pénz, napi 790.-. De te tudod, spórolni lehet, vihetsz itthonról 10 kg kenyeret meg 2 kg májkrémet is és a kajára sincs gondod 1 hétig...

Előzmény: hul (126861)
AZS Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126862

Csak éppen kizárólag a szerződött eü. intézményekben érvényes, és a helyi szabályok szerinti önrészt is zsebből kell fizetni. Plusz az utasbiztosításokban nem csak egyéb fedezetek is vannak, hanem adott esetben igen hasznos szolgáltatások is.

Előzmény: hul (126861)
hul Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126861

"Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával igénybe vehetők az Európai Gazdasági Térség államaiban való tartózkodás során orvosilag szükségessé váló egészségügyi szolgáltatások."

Szó szerint ez van a kártyán.

Kiváltása ingyenes. 

Gyakorlatilag baleseti, sürgősségi ellátásra jogosít (foggyökér kezelésre nem). Ha szállítható vagy, itthon folytatandó a gyógykezelés. 

Az utasbiztosítás kárcsökkentő célból kötendő.

Az autód (zöld kártyás) kötelező felelősség biztosítása pedig az általad okozott közlekedési károkra és következményeire. 

(Fekvőrendőr, bocsánat, te bizonyára pontosabban fogalmazol.)

Előzmény: Honnandejo (126860)
Honnandejo Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126860

Én nem kockáztatok. 10 napra hármunknak 7.900 Ft és nem alap biztosítás. Netán történik valami és csak rutinvizsgálatra bevisznek egy kórházba, CT vagy MRI, röntgen, ultrahang, és kapsz egy 100-200e Ft-os számlát, komolyabb ellátásról már ne is beszéljünk...

Előzmény: Törölt nick (126854)
passass Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126859

Aug..07-08-09  Tengerparti szállást keresek 2 főre
 Pula vonzáskörzetében.
Köszönöm !

06 30 858 0 658

hul Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126858

Már hogy a fenébe ne lenne elég! :-)

De annyira nem a lottóra bízzuk magunkat... és mikor meghallom, hogy mennyiiiiii? 1 mrd??? 

Akkor meg kell adni az Úrnak a lehetőséget. :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (126857)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126857

 

 Ezt meg én nem értettem sosem:

 

 "Mikor 1 milliárd van a lottón, kötelességem venni egyet. "

 

 Miért, mikor csak 100 milla van az már nem is elég, vagy mi?? :-))

 

 

 

Előzmény: hul (126855)
Istencsászár_No1 Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126856

Ez így van. A templomokon se véletlenül van villámhárító.

Előzmény: hul (126855)
hul Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126855

Vannak adó(szerű) dolgok. Mikor 1 milliárd van a lottón, kötelességem venni egyet. 

 

W.Allen: Uram, add tanujelét létezésednek! 

Ok. fiam, de legalább vegyél egy szelvényt!

 

Az utazásbiztosítás is ilyen. Még sose volt rá szükség. Hozzáadjuk a költségekhez. Ugyanis addig jó, amíg nincs baj. Ha baj van, lehet apró és lehet generáción átívelő adósság belőle.  

Ez olyan, mint a biztonsági öv.  Sokat túlélik az ütközést, de kiesnek, a koponyatörés garantált.

Egyes gyülekezetek esküszenek, hogy a már említett Úr úgyis megvédi őket. 

Mi meg azért csak bekötjük magunkat.

Előzmény: Törölt nick (126854)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126854

Én meg sehol sem kötök.

Így az elmúlt 20 évben már legalább egy nyaralás árát megspóroltam! :-PP

Előzmény: Honnandejo (126849)
jerolim Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126853

köszi, a lányok gyorsabban odavezettek , 22.37-kor már túl is estem a szerencsés kötésen /lány meg ma reggel 8-kor már Zalakomárból jelentkezett be/, úgyhogy épp idejében :-)

Előzmény: AZS (126839)
AZS Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126852

na ez viszont igaz, csak tegyük hozzá, hogy nekik ez már a sokadik ilyen, tehát különös visszaesők, azért is ekkora

Előzmény: Honnandejo (126849)
fvcc Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126851

Hogyne. Kipipálsz egy kis kockát, hogy a biztosítás ideje alatt otthon fogsz ülni a seggeden :D

Előzmény: Honnandejo (126850)
Honnandejo Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126850

És tényleg, azon az oldalon van olyan (igaz felár ellenében) opció hogy "nem érhet semmi baj" :)))

Előzmény: Törölt nick (126846)
Honnandejo Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126849

Én csak azért nem kötöm ott, mert most kapott 50 millás bírságot tisztességtelen üzleti magatartás miatt...

Előzmény: Djapor96 (126847)
fvcc Creative Commons License 2014.08.03 0 0 126848

?

?????????

 

 

?

Előzmény: Törölt nick (126846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!