Keresés

Részletes keresés

fd Creative Commons License 1999.12.03 0 0 26
elnio: félreértesz!
_Nem_ a hitelkérelmet utasították el, be se adhattam!
Telefonon kérdeztek pár olyat, amit a beírásban megadtam. az általad felsorolt feltételeknek mind megfelelek, egyedül is, párommal is. /egyedül 80 netto körül, páromé másik 70 netto körül/. Munkáltatóim, személyim, telefonon, és bankszámlám is van. Meg lassan tizensok éves munkaviszonyom, a mostani munkahelyemen lassan 3 éve...
fd
Előzmény: elnio (23)
vancs Creative Commons License 1999.12.02 0 0 25
Nem tudom láttátok-e már, de van egy CITYBANK kölcsön című topik. Azt is érdemes megnéznetek. Sajna linkelni nem tudok!!
vancs
Nyuszog Creative Commons License 1999.12.02 0 0 24
A bankok nem jótékonysági intézmények, úgyhogy valami svindli mindig van a dologban. Vagy a kamat magas, vagy egyéb feltételek teljesítjhetetlenek, csak ezeket nem emelik ki a hirdetésben. Eléggé hasonlóak a feltételek az bankokban. Ha valamelyik ettől lényegesen eltér lefelé, ott baj van, a banknak sürgősen pénzre van szüksége...

A BB is hirdetett felvételt ügynöki munkakörbe, vállalkozói igazolvánnyal rendelkezőknek...

elnio Creative Commons License 1999.12.02 0 0 23
Én úgy tudom, hogy az elutasítást a bank nem indokolja, reklamációt írásban fogad a Lakossági Üzletág Központi Hitel Csoport, 1052, Budapest, Váci utca 19-21. címen.
Egyébként ezek a feltételek, a faxról másoltam le:

A kölcsönt legalább 21 éves és minimum 18 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezo devizabelföldi, magyar állampolgárok igényelhetik.
További feltételek: egyedüli igényloként minimum 65.000 Ft, adóstárssal minimum 50.000 Ft havi nettó jövedelem, vezetékes telefon, legalább két hónapos bankszámlamúlt bármely banknál.

A hitelkérelemhez szükséges dokumentumok

 személyi igazolvány
 TB igazolvány
 adóigazolvány
 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás (alkalmazott esetén Munkáltatói igazolás, vállalkozó esetén APEH jövedelemigazolás, nyugdíjas esetén nyugdíjszelvény és nyugdíjtörzslap)
 utolsó havi vezetékes telefonszámla
 utolsó két havi bankszámlakivonat (csak személyi kölcsön igénylése esetén)

Előzmény: fd (22)
fd Creative Commons License 1999.12.02 0 0 22
Szervusztok!
Kicsit felhozzuk a topic-ot, egy uj szereplo belepese okan...
Raiffeisen Bank.
Tortenet, tolem telheto rovidseggel:
OTP-nel van folyoszamlam, de kicsit tobbfele akarok menni, mert kisse nehezkesnek tartom...
Cikibank szoba sem jon, miota kiertesitettek, hogy van nehany 10k dollar a szamlamon /pedig ugyfeluk se voltam. Amikor meg bementem felvenni, nem akartak odaadni, ki erti ezt? :-)/
Ratalaltam a fent emlitettre. Elolvasom a neten a felteteleket, oke, megfelelek. Lekerem a munkaltatoi nyomtatvanyt, kitoltetem a fonokommel. Kiszamolok egy kis penzt... mondjuk legyen 600e, 36 honap, az 25 alatti havi torlesztes. Felhivom oket. Mondjak adatokat. Jo, mondok. Igaz, van meg otp kolcsonom /lakasvasarlasi, hosszutavu/, es A hitelkeretem is /mondjuk legyen 150e forint/. Summa summarum, bevetel egy honapban parommal egyutt mondjuk 150e, kiadas 50e. Oke, ennyi eleg is, mondja a kis szoke hang. Kicsit varjunk. Varunk. "Sajnos a gep azt irta ki, nem allapithato meg hitel". Mondom jo, es akkor hogyan? Azt mondja: a gep mondja, nem o...

Konkluzio a szamomra: Ismet belepett egy hiena a piacra...
Indokaim:
1) Mutatoszamok : 27,95% kamat, 1,5% hitelbiralat , 0,1% kezelesi koltseg /nem-nem, nem osszesen, havonta!/
2) A szamlatortenetre nem voltak kivancsiak, magyarul nem erdekelte oket, hogy epp mennyi is van a folyoszamlan, a az A hitelkeret ellenere...
3) Fel sem merult, hogy az altalam fejbol bemondott osszegek esetleges pontositasakor kiderulhet, megis hitelkepes vagyok...
4) Nem erdekelte oket, hogy ugyan mire is kell a hitel /pedig tobbek kozott az A hitelt akartam levinni 20k-ra :)/
5) Es ez mar csak emocionalis... Tudja valaki a Cikibank cimet? Es a Raffeisen banket? :) Akit erdekel, nezzen utana... :))

Hat igy jartam en, az olcsojanos....
fd

rolling Creative Commons License 1999.07.02 0 0 21
Kedves zosh,
igazából nem értem, miért véled úgy, hogy "megtámadtalak", "elítéltelek". Szerintem nem olvastad el figyelmesen a hozzászólásomat, amelyben kizárólag objektív tények vannak.
1. A Citibank sem ad bárkinek ilyen hitelt.
2. Van ilyen hitelem, mert rászorultam.
3. A kamat iszonyú magas, és eddig még szóba sem került a részletek csökkentése.
4. Az ügynökök próbálkozása is igaz: pl. az én kölcsönömmel kapcsolatban az ügynököm megkért, hogy intézzük el, a cégem összes munkatársához juttassuk el az ő nevével fémjelzett Citibank reklámanyagot. Megtettük.
czaby Creative Commons License 1999.07.02 0 0 20
Kedves zosh!

Amiket leírtál azzal szerintem nincs különösebb gond, bátran egyetérthetünk vele. Az volt durva egy kicsit, hogy ezzel a direkt marketing topiccal beleüvöltöttél az emberek arcába. Értem én a jó szándékot, egyszerúen itt a törzsasztalon ez nem szokás.

Most te itt éppen tegyük fel, hogy tényleg a mi javunkat akarod. De ha ez ellen nem lázadunk fel, akkor lassan a törzsasztal is úgy fog kinézni, mint reggelente a postaládám. (Az igazi meg a másik is.) Tele lesz szeméttel.

Ez itt nem az alkalmas fórum, ennyi. Szerintem.

Előzmény: zosh (18)
And67 Creative Commons License 1999.07.01 0 0 19
A szükség nagy úr, a Citibank arra utazik, hogy a megszorult ember magas kamatra is hajlandó felvenni hitelt. Persze igen kockázatos a fedezetek, kezesek nélküli hitelezés, de ezt ellensúlyozza a Citibank szempontjából a magas kamat, mint kockázati felár. Végül is a rendesen törlesztő ügyfelektől szedi be a Bank azt a pénzt, amit a laza biztosítékoknak köszönhetően el fog veszíteni.

Egyébként a Citibank honlapján szereplő táblázat adataiból a Teljes Hiteldíjmutató (THM) 38% feletti értékre jön ki. Hááát, elég magas!

Előzmény: zosh (18)
zosh Creative Commons License 1999.06.30 0 0 18
tisztelt kishal , rolling és a többiek.
nem tudom mi az ami ennyire ellenszenvet váltott ki belőletek , a topik nyitással kapcsolatban , de kiváncsi lennék ha spéci szüksége lenne egy nagyobb összegre és nem tánmaszkodhatnál anyuci , apuci segítségére csak mondjuk a munkahelyedre , akkor milyen módon tudnál hoozájutni pl 10-15 nap alatt az összeghez. Úgy érzem a probléma az , hogy még nem hevertük ki a saját hülyeségünk okozta traumát , lásd még mindig összekeverik a banki sales tevékenységet holmi Tribuszerné féle mágiával.
Szóval, ha belegondoltok kicsit gyors volt a topik-nyitás után véleményt mondani és egyből példát statuálni ,
úgy , hogy még semmi információ nem volt a birtokotokban.
Innen látszik , hogy először léptek aztán gondolkodtok.
Amúgy nem tudom miért nem veszi észre a magyar társadalom , hogy a jövő az értékesítésé, minden a sales-en és a marketingen múlik , rá kellene jönni , hogy a bank csupán egy épület a tulajdonképpeni szolgáltatás az otthon a lakásodon , az irodádban vagy éppen a telefonodon is történhet.
Tehát egy hitelfelvételhez , utaláshoz nem szükséges bemenni a bankba , hanem kényelmesen megoldani a problémát az illetékes személyi bankárral.
Nem tudom miért érzik egyesek lealacsonyítónak a sales tevékenységet , a Citibank-ra visszatérve a hálózati hitelértékesítés nem újkeletű , az egyesült államokban kb. 40 éve működik és bevélt csak szervezés kérdése az egész.
Azoknak pedig akik arra gondolnak , hogy nem merem felvállalni amit írtam , nyugodtan felhívhatnak a telefonomon 30/9786-550 hátha konszenzusra jutunk.
Ja , én az értékesítésből élek és a környezetem szerint nemis rosszul...
Szóval a kétkedőknek azt üzenem , nem szövegelni kell hanem csinálni.
Ja és üdv Monty-nak , már csak azért mert ismeri a mi helyzetünket.-Zosh
Előzmény: rolling (17)
rolling Creative Commons License 1999.06.30 0 0 17
A Citibank valóban az egyik legrugalmasabb bank, egy bizonyos jövedelemszint és egy stabil munkaadó cég esetében.
Nekem van ilyen kölcsönöm, de nyögöm is rendesen a részleteket. Sajnos azonban valóban adódhatnak az életben olyan helyzetek, amikor mégis szükség van erre a megoldásra.
Az ügynökök keresete erősen függ az általuk személyesen felhajtott kuncsaftok számától, ezért sokféle módon próbálkoznak.

A kamatzuhanásról sajnos szó sincs, az csak reklámfogásnak tűnik.

kishal Creative Commons License 1999.06.30 0 0 16
Es hol a topiknyito? Hallgatassek meg o is - mar ha meg mer szolalni ezek utan, hatha valami erdekeset tudna mondani. (tudom, tudom, bilibe log, meg hiszek-e meg benne... :-)

kishal

joy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 15
Valóban nagyon lábszagú a mobilszám!
Mint egy reálbank reklám!
Nem tesz yót ez a módszer senkinek!
Egyebként bankokról kéne egy úy topic!
istvanu Creative Commons License 1999.06.30 0 0 14
Amiket irtam az probalkozas ide-oda, ontopic es aktualis is.
robicsek Creative Commons License 1999.06.30 0 0 13
urak, azért legalább itten, ha valaki az említett bankra kíváncsi, talán pl a neten nézzen körül (ugye kitaláljátok, www.citibank.hu), és tényleg ne anonim mobilokat hívjon.
zosh, erre mondják, hogy nice try:-)
istvanu Creative Commons License 1999.06.30 0 0 12
Hagyjuk "szegeny" CB, lehet nem is erdekelt a nyitotemaban.

Egyebkent alapbol rossz biznic bankkal uzletelni( betet, hitel)

Monthy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 11
A Citi két féleképpen nyomatja a kölcsönét: hirdeti a telefonszámot és ügynökök révén akik nyomulnak ahogy tudnak, %-ot kapnak. Egy ilyen próbálkozást láttok most.
Egyébként téynleg nagyon geci a bank, de legalább kinyalja az ügyfél seggét is.
A kölcsön szerintem akkor jó ha lakást akarsz venni és most az albérletre költöd a sok lét. Most hogy többszereplő is belépett a piacra lehet hogy lejjebb megy a kamat de a 30 az uzsora. 20% reálkamat. Sok.
Monthy
istvanu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 10
Volt szerencsem a CB-hoz, tipikus kulsosegekre ugy-ahogy ado, egyebkent rabszolgatarto piti bank.( ez persze az en velamenyem)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.29 0 0 9
Ejnye már... kell mindjárt rosszra gondolni? Szerintem kis közösségünk tagjainak ajánlotta segítő szándékát egyik asztaltársunk. Nem kell mingyár letámadni..

Mi? Hogy-hogy bagoly mondja verébnek???

...

Mellesleg a feltételeket hallva tartok tőle az én kis nettó 30ezres fizetésem nem emel a kiváltságosok körébe... :(

Barney Hendrickson Creative Commons License 1999.06.29 0 0 8
Egyetértek. Kicsit zsenánt ez a porszívó-ügynök stílus egy állítólag jónevű pénzintézettől. A Citi is külsős ügynököket alkalmaz, mint egyes biztosítók?
istvanu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 7
Meg1 vmi:

Ha az tenyleg CB, akkor az eleg ciki egy penzintezet reszerol.

istvanu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 6
Bocsi, nincs csoda...
istvanu Creative Commons License 1999.06.29 0 0 5
Penzugyekben tenyleg csoda, viszont rengeteg kiskapu es mas egyeb...
And67 Creative Commons License 1999.06.29 0 0 4
Hoppá! Tudtommal itt nem illik reklámozni.

De azért tudd, hogy a Citibank hitelkamata 30% feletti és nagyon szigorú módon állapítják meg a hitelképességet. Vagyis nem olyan szép a valóság.

Tudod, pénzügyekben nincsenek csodák.

Monthy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 3
zosh, te szélszes vagy? Egy időben én is dolgoztam az lbp-n.
A Citibank valóban ad hitelt kezes fedezet stb nélkül gyorsan és kurva magas kamatra. Mindehez kell egy tuti állás egy tuti cégnél ugyanis így ha nem fizetsz akkor onnan vonhatják a lét. Ez a titka.
Monthy
Mogorva Creative Commons License 1999.06.29 0 0 2
Elnézést nem támadni, hanem találgatni akartam. Ha esetleg támadásnak tünne, bocsáss meg érte, de az említett cégek éppen hasonló szövegekkel nyomultak annak idején. Azóta kicsit szkeptikus vagyok az olyan ajánlatokkal, melyek nekem kedvezőek. Márpedig az, hogy kezes és fedezet nélküli nagy összegű kölcsön, számomra eleddig elképzelhetetlen volt tisztességes keretek között. Remélem ez az álláspontom rövidesen megváltozik.
Előzmény: zosh (1)
zosh Creative Commons License 1999.06.29 0 0 1
ha akarod tudni a Citibank-ról van szó.
És különben , nem hiszem , hogy egy bank hasonlítható lenne holmi pilótajátékhoz. - elég gyenge az érvelésed
Előzmény: Mogorva (0)
Mogorva Creative Commons License 1999.06.29 0 0 0
Ahhaa... mindezt egy tök anoním ímélcím és egy mobiltelefon biztosította anonimitás jegyében. Ügyes...

A környékünkön is volt pár hasonló "szolgáltatást" kínáló társaság. Nem ritkán egy-egy "nagynevű" Bt. vagy Kft. mögül ígérve csodát.

Ezeknek a "cég"-eknek a vezetőit ma már nagyrészt örzi vagy várja szeretettel a büntetésvégrehajtás. Ja a kuncsaftok meg a befizetett pénzecskéjüket... Soroljam? Tribuszerné... stb. Ott például egészen közelről ismertem a helyzetet... Nem semmi volt az sem.

Ez is valami efféle "csoda" lehetőség?

Előzmény: zosh (-)
zosh Creative Commons License 1999.06.29 0 0 topiknyitó
Lakásfelújítás , ingatlanvásárlás , autófinanszírozás ,pénzre van szüksége?
Pénzügyi gondjait kezes és fedezet nélküli hitellel oldhatja meg , mely gyors és korrekt hitelügyintézést feltételez . Egyedülálló feltételekkel a pénzpiacon , kamatzuhanás.
Ha igény merül fel és információra van szüksége hívja hiteltanácsadónkat a 30/9786-550 telefondszámon , vagy hagyjon üzenetet visszahívjuk.
E-mail:variz@usa.net

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!