A társaság, találkozók, elveszett topikok, és a Fórum történelme
|
| bendediver |
válasz | megnéz |
2009.09.18 19:33:10 © (5438) |
Nem úszik senki? Mehetünk a vissza klóros vízbe az uszodába? |
|
|
| elesek |
válasz | megnéz |
2009.08.20 23:23:54 © (5437) |
jót derültem az sztoridon:)
nekem is első, 3:10 es idő, átúszás kipipálva, ezt muszáj legalább egyszer az életben, de én jövőre is tervezem
vidd a kölköket is, hadd ússzanak:) |
Előzmény: vakrepulo2 (5435)
|
| vakrepulo2 |
válasz | megnéz |
2009.08.11 12:30:12 © (5436) |
ja még 1-2 dolog eszembe jutott
1) a reggel 5-eos vonat kellemesen üres volt, csak füred után volt 1-2 diszkós
2) semmi izomlázam nem volt utána
3) sem reggel a regisztrácinál ( bár ott ugye kellett várnom kb 20 percet mert korán mentem) sem a kiérkezésnél nem volt zavaró tömeg,
4) nekem bejött a vonat- átúszok- túloldalon a család vár, akivel kicsit játszóházazok majd kocsival haza menetrend (jövőre is megyek, csak akkor az asszony fog uszni én gyerekezek)
|
Előzmény: vakrepulo2 (5435)
|
| vakrepulo2 |
válasz | megnéz |
2009.08.11 12:17:31 © (5435) |
hali
leirom eletem első átuszásának történetét, hátha más érdeklődök szereznek belőle hasznos tapasztalatot
paraméterek: 33 éves átlagos férfi, dohányzó, heti egy buli, heti egy 1,5 órás öregfiúk sörmeccs, úszásgyakorlat: évi 3-4 nap nyaralás alatt más semmi
motiváció: bizonyítás önmagamnak és gyerekkori álom
cél: átúszni külső segítség nélkül
edzés: az átúszás előtt egy héttel lementem az uszodába és egyben úsztam 2,6 km-t, mivel az sikerült kb 1,5 óra alatt és nem fáradtam el különös képpen, ezért úgy döntöttem sikerülni fog
elmélet: ha valaki nem foglalkozik az idővel, ami alatt átér, akkor ez nem fizakai kihívás, hanem fejben döl el. Fejben be kell vállalnod, neki kell állni és figyelni kicsit, hogy szép kényelmesen egyenletesen úszd le. Mivel a próba féltáv 1,5 óra alatt ment, ezért 3 órás időt vártam magamtól.
A nagy nap: 5kor indulás vonattal keneséről, kb 6:30kor érkezés révfülöpre. Én voltam a kb 20dik a regisztrálók és sorbanállok közt reggel 7körül.
kb 20 percig kellett sorbanállni, közben megettem 2 szendvicset meg egy kistábla csokit. 7:45-kor a büfében egy véletlenül szembejövő haverral bedorgoltunk 1 sört és 8:07kor nekiálltunk úszni. Kicsit sokan voltak körülöttem, de mikor zavart akkor távolabb mentem a hajóktól. Mikor csak kisebb szél volt és kisebb rendszertelen hullámok, az zavart, de mikor a nagyobb szélben ritmusos hullámok voltak az már jó volt. 1 km kellett megszokni az iránytartást és a nyíltvizet, utána frankón el lehetett nézelődni, gondolkozni. Azért mentem minél korábban, hogy ne égjek le a vízben. Az eredményem 3:07, ami egyéni csúcs! (ugye nem véletlen és benne van, hogy a vége előtt 200 méterrel mikor már láttam hogy külső segítség/szolocukor/ilyesmi nélkül is menni fog, akkor kimásztam egy hajóra kb 10 percre kicsit nézelődni, hogy is néz ki felülről a dolog) Kijövetelkor semmi fóka járást meg ilyesmi városi legendával nem találkoztam, átvettem a pólót oszt már várt is a család. Az úszás után még estig kicsit húzódott a jobb térdem meg a bal bokám, ami val szín azért volt, mert bénán/nem szimetrikusan uszok. Vittem uszószemüveget és nekem kellett is, másnak is ajánlom, max ha nem kell neki feltólja a homlokára.
legmulatságosabb élmény: egyszerre indultam egy kb 12-4 éves jócskán duci köülökkel. Induláskor símán otthagyott. kb 15 hajó mulva már a hajón pihent és tolta a szolocukrot meg a piát/kaját. Gondoltam is magamban "fiatalság bolonság, nagy hevesen kezdünk aztán tessék" a 20 hajónál újra lehagyott, a 30-nál utolérta, a 35-nél.... és így tovább. Elkezdtem figyelni és rájöttem, hogy sokkal jobb úszó mint én és nem elfárad hanem 15 hajónként rárepül az ingyen habtsi-dőzsire. Szerintem legalább 1 kilót hizott aznap délelőtt.
összegzés:
Abszlut biztonságos (majdnem több a hajó a vízben mint a víz), átlagos fizikai állapotú ember meg tudja csinálni, ha elhatározza magát. Ngayon örülök, hogy megcsináltam egy gyerekkori álmom, valószínűleg nem megyek többet, mert nincs kedvem kifizetni rá minden költségével kb 5-6 ezer forintot.
Minden fejben dől el!
csá vakrep
|
|
|
| macska4444 |
válasz | megnéz |
2009.08.10 20:57:22 © (5434) |
sziasztok, én is megírtam a balaton-átúszásaim történetét: http://www.edzesonline.hu/blog/1337/macska |
|
|
|
válasz | megnéz |
2009.08.10 10:41:07 © (5433) |
ZOLCSI$
Előttem szólóval értek egyet, én is átküldöm a túlpartra a szükséges ruházatot, és egyebeket, ami egy szatyorba elfér. Eddig rendben átvettem, nem sérült, nem veszett el semmi.
A kompra tényleg sokat kellett várni, volt vagy 150-200 méteres a sor, szerencsém volt egy bokor árnyékában töltöttem az időt. Nem irigyeltem azokat akik a napon töltötték a várakozás idejét. |
Előzmény: ZOLCSI (5431)
|
| aPitty |
válasz | megnéz |
2009.08.10 10:02:52 © (5432) |
Szia Zolcsi!
Gratulálok az időd szuper, büszke lehetsz rá!
Egyébként én az öbölúszáson és itt is mindig átvitetem a cuccom a célba, mert akkor függetlenebb vagyok: van pénzem, ehetek, ihatok és kivárhatom mikor kell a legkevesebbet várni a kompra. Addig pedig dínom-dánom és strandolás. (Persze úszásról szó sem lehet! :-)
Üdv.
aPitty |
Előzmény: ZOLCSI (5431)
|
| ZOLCSI |
válasz | megnéz |
2009.08.10 09:07:19 © (5431) |
Szia aPitty,
Szuper a beszámolód, nekem nagyon tetszett...
Én úgy érkeztemy, hogy előtte ott nyaraltunk Révfülöpön egy hetet, és igencsak felháborodtam amikor 26-án vasárnap lefújták. Sebaj, indulás Debrecenből hajnali 4-kor, majd csobbanás. Én is saját tempót úsztam, célom a két órás idő volt. Nem jött össze, a hullámok nagyon sokat kivettek belőlem, meg a végén már én is feladtam, a mozgásom is szét esett. 2 óra 10 perces időt úsztam elsőre.
Az igazi megpróbáltatás viszont utána jött. Másfélórás sorban állás a kompért, majd utána mezitlábas séta az égő aszfalton a révfülöpi strandig.
legközelebb úgy csinálom, hogy a feleségemet előre küldöm a boglári strandra, és a felkészülésemen is változtatok.
Mégegyszer gratula minden átúszónak. |
Előzmény: aPitty (5423)
|
| rozmar68 |
válasz | megnéz |
2009.08.04 10:02:45 © (5430) |
Kedves aPitty, gratulálok az átúszáshoz. És a beszámolóhoz is. Szívesen leközölnénk nyomtatott formában is, ha beleegyezik. |
|
| bendediver |
válasz | megnéz |
2009.08.03 15:34:39 © (5424) |
Gratulálok az eredményedhez!
Nagyon jól meg tudtad fogalmazni az úszó mentközbeni érzését és gondolatait.
|
|
| aPitty |
válasz | megnéz |
2009.08.03 15:07:29 © (5423) |
Két éve nem jelentkeztem, de most van okom.
Balatonúsztam.
Megcsináltam! Életemben először. 3 óra, huszonhat perc, szinte űridő, mondhatni egyéni csúcs. A többi 9 ezer valahányszáz ideje érdektelen; az enyém 3 ó 26. (csakhogy el ne felejtsétek!)
Harcoltunk, küzdöttün, szenvedtünk de megérte. A többesszám az én vagyok meg a majré, mert nem voltam biztos benne, hogy a 6. X elött ez még sikerül. És négy Öböl után ez is megvan! Vagy tán kételkedtetek? Szerencsére a vérnyomást mérő orvos nem.
Mérés: 160 !
-Hát ez elég magas!
-Nem csoda, az elsőt úszom.
-Szed vérnyomáscsökkentőt?
-Igen.
-Beszedte?
-Igen.
-Szokott úszni?
- - A 2009-es pólómat mutatva: Az idén is úsztam Öblöt.
-Mehet. Jó Úszást!
Íme a póló ereje. (Meg amúgy tudok becsületes pofát is vágni.)
Enegriabevitel, folyadék, anyagcsereügyek be/ki rendben, krémezés, szemüveg rendben, cucc leadva: mehetünk.
Zuhany, lépcső, sóhaj, izsap és Kimyka aggódó búcsúja….
Koncentrálok a tempómra. Ez fontos. Az Öbölúszáson szemüveget kellett taposva igazítanom, és úgy kifulladtam, hogy féltem fel kell adjam. Szerencsére és persze nagy küzdelem árán visszazökkentem a megszokott ritmusba. Jó lecke volt.
Szóval a ritmus: ketyegett a metronóm a fejemben. Körben csacsogtak a fiatalok, és persze leelőztek. Nem baj. Én nem velük, vagy ellenük, hanem magamért úszom, egyetlen ellenségem van: a Balaton. És a piszok meg hullámzik. Nem kicsit, hanem egyre jobban. Időnként ha felbukkanok levegőért – mellúszú vagyok - , pont arculcsap, és nem hagy lélegezni. Nem nagy baj, egy levegőt simán ki lehet hagyni, mert hiszen tudjátok fontos a ritmus. De a hullám nem ismeri a ritmust, és nem törődik az elméletemmel: összezavar. Néha iszom is. Máskor meg úgy arcul csap a hullám, hogy víz megy a fülembe. Ez nagyon zavar, úgyhogy ki kell rázni, piszkálni. Szóval mi van a ritmussal? Ez csak az egyik baj, a másik, hogy a bólyák nem közelednek.
2000 –ig sima ügy, sőt 2500 nál észreveszem, hogy nem előznek meg annyian, söt van akit én hagyok le. Ez felvillanyoz. 3000, 3500: szaporodnak a vitorlásokba kapaszkodók. Ez megnyugtató. A 3500-as részidőm jobb mint az öbölúszás eredménye volt és még nem fáradok. Ez szuper. Úgy gondolom, hogy 4000 –től már biztatóbb lesz, hiszen 500 m az kb. negyed óra, vagyis kétszer negyed óra, azt már kibírjuk. Utána már lehet sétálni.
Hát tévedtem. Ezután következet csak a harc, és ebben a megbízhatatlanul kiértékelhető bólyák csak rontottak. Lehet, hogy csak elszámoltam magam, vagy elnéztem? Tán halucinálok? (HAL, de jó nekik!) A part meg nem közeledik. A hullám mintha csökkenne, viszont sodródom. Úgy úszom, mint egy futóműhibás ZIL terherautó. (És kb. olyan nehéz vagyok.) Fogy az erőm. Fáj a vállam, a derekam, a vádlimat görcs fenyegeti. Koncentrálok, hogy ez ne következzen be, és próbálok energiát pumpálni oda. Lehet, hogy ilyet nem is lehet, de én próbálom. Legalább foglalkozom valamivel, és nem a tempókat számlálom.
Nincs mese: a part távolodik. Hiába úszom.
Egyszercsak bólya 5 km felirattal. Ez nem lehet: vagy a táv több mint 5,2 km, vagy rossz a felirat. Ez nagyon lehangoló. Most már minden fáj. Közelebb úszom a hajókhoz: hátha…..
De igazából nem gondolom komolyan. Ezt egyben kéne teljesíteni. Szabolcs fiam szerint is csak az a marathon az igazi, amibe nem sétálnak bele.
De itt nem lehet sétálni! (Ha lehetne, biztos megtenném.) Próbálom vidámítani magam: elképzelt riporterkérdére válaszolok: -Hány éves?
-Amikor elindultam 59 voltam. Most kb 69.
Nagyon lassan múlik az idő, de Boglár már karnyújtásnyira van. Már látom a tömeget a parton. Mindenki vár valakire. Most már semmi sem számít, ez már megvan. Ez már az enyém, a Balaton sem ellenfél már. Mégegy prüszkölés, és túljutok a jólismert fém, piros-fehér strandbólyán. Le lehet állni. Megállítom az órám: 3 óra 22 perc. Engedélyezek magamnak 4 perc gyaloglást a célig. Közben a partról felfedez a lányom, ő már másfél órája partot ért. Integet, ujjong és persze fényképez.
Lépcső, part, vonalkódleolvasás, fénykép, vigyor.
Könnyes szemmel borulunk Kimykával egymás nyakába.
Határtalan, megelégedés, boldogság.
Visszafiatalodtam 49-re
Apitty
2009.
|
|
|
| boszininja16 |
válasz | megnéz |
2009.08.03 11:47:28 © (5422) |
sziasztok, gondoltam felrakom amit írtam az átúszásról.
http://www.hostom.net/boszininjacomujwp/balaton-atuszas-20090801/
|
Előzmény: Vlaszij (3871)
|
| elesek |
válasz | megnéz |
2009.08.02 22:05:05 © (5420) |
megúsztam én is életemben először, 3:10-es idővel, ami elég gyenge, de lesz min javítani jövőre
örültem volna, ha révfülöpnél jut mindenkinek egy pohár víz, nem volt kedvem 400 ftért venni a parton.
100 ft-ot nekem sem tudtak visszaadni sajnos, de megoldottam.
ami tetszett, hogy az "orvosi vizsgálatnál" a srác megkérdezte hogy honnan jöttem, ú, olyan messziről, ugye nem hajnalban keltem? (nem) van-e szemüvegem, hogy vagyok, ilyesmik. kedves volt.
azt nem hiszem el, hogy a befolyt majdnem 40millió forintból nem lehetett volna megelőlegezni azt a 10 bólyát, vagyis csak a feliratot rajta, hogy tudjam hol járok.
a tea nagyon jól esett, a mákos süti is, szőlőcukor is
összességében nem bántam meg, hogy olyan messzire utaztam, jövőre ugyanott! |
|
|
| _paha_ |
válasz | megnéz |
2009.08.02 19:47:49 (5418) |
akkor legalább nem saját szakállra dolgoztak, hanem központi lenyúlás volt. :-)
valaki írja meg legyen szíves az oldal címét, ahol a folyamatosan készülő fotók lesznek majd fent, mert elfelejtettem, linket meg nem találok hirtelen. :-( |
Előzmény: bendediver (5417)
|
| bendediver |
válasz | megnéz |
2009.08.02 18:53:57 © (5417) |
A regisztráción dolgozó ismerősöm azt mondta, hogy 30 db százast kaptak reggel a kezdésnél. Utána oldják meg maguk. |
Előzmény: borneoo (5416)
|
| borneoo |
válasz | megnéz |
2009.08.02 17:02:28 © (5416) |
A szervezoket beallitottam volna atuszas utan az 1km-es sorba ami a hajora vart ! .. nalam se volt 100Ft a visszajarora |
|
|
| bendediver |
válasz | megnéz |
2009.08.02 14:59:00 © (5413) |
Itt már túl vagyunk a nehezén.

A Bal oldali vagyok én, a jobb oldali a megúsztam fedőnevű társam, a szatyorban a dinnyéd. |
Előzmény: gyalogolok (5412)
|
| gyalogolok |
válasz | megnéz |
2009.08.02 14:38:37 © (5412) |
Gratulálok természetesen a Te idődhöz, a Kanga is 2:20-körül úszott....A Medve más műfaj, az biztos.....Az elsőt 1:30-on belül úszta..(szerintem bőven) majd úgyis megtudjuk a pontosat, ha fenn lesznek az eredmányek.. |
Előzmény: bendediver (5411)
|
| bendediver |
válasz | megnéz |
2009.08.02 14:03:37 © (5411) |
Azért nem láthattad meg, mert benne volt egy szatyorban. Akkor az őr most jól járt, ez volt neki a borravaló. A Medeve nem semmi amit tud, gratula neki. Nekem hobbi úszónak, az Ő teljesítménye már szinte félelmetes. Az én időm 2:18, igaz én nem akrtam időre úszni. Egy kellemtlen volt, hogy a hajókersztezés miatt megállítottak. Amúgy jó volt minden. |
Előzmény: gyalogolok (5409)
|
|
|