Keresés

Részletes keresés

kovidr Creative Commons License 2023.12.25 0 0 145

Garnéla-Cseresznye garnéla - Neocaridina denticulata sinensis - red cherry garnéla

Cseresznye garnéláknak is nevezik őket, hivatalos nevük pedig Neocaridina sp. red cherry. Ez a fajta garnéla lenyűgöző színeivel és aktív életformájával egyaránt lenyűgözi a vízi környezet szerelmeseit.
A Cseresznye garnélák egyedülálló megjelenésüknek köszönhetően kiemelkednek a többi akvárium élőlény közül. A testük körülbelül 2-3 centiméter hosszú, és élénkpiros színben tündököl, ami a növények között igazán látványossá teszi őket. Ezenkívül a Cseresznye garnélák kiválóan alkalmazkodnak a különböző vízparaméterekhez és hőmérsékletekhez, így egyszerű lehet velük foglalkozni, még a kezdő akvaristák számára is....
A 20 db Cseresznye garnéla különlegessége az ingyenes szállítás lehetősége, amely még vonzóbbá teszi ezt a terméket az érdeklődők számára. A garnélák biztonságosan és gondosan csomagolva érkeznek a vásárlóhoz, hogy a lehető legkevesebb stresszhelyzetbe kerüljenek. Így garantáltan megkapja a szép és egészséges garnélákat, amelyek örömet fognak okozni az otthoni akvariumában.
A Cseresznye garnélák játékos és izgalmas megfigyelni őket az akváriumban. Mozgalmasak és aktívak, ami élénkséget visz a vízi környezetbe. Érdekesen viselkednek, ahogy felfedezik a körülöttük lévő tárgyakat, és az élő növények között keresgélnek élelemért. Emellett a Cseresznye garnélák kiváló algák irtók, így segítenek fenntartani az akvárium tisztaságát és csökkentik az algaképződést.
Az akvaristák számára a Cseresznye garnélák gondozása egyszerű és könnyű feladat. Ők viszonylag ellenállók különböző vízparaméterekkel szemben, így könnyen alkalmazkodnak a változó körülményekhez. Az ideális hőmérséklet a tartásukhoz 18-25 Celsius fok között van, és a víz pH-ja legyen 6,5-7,5 között. Ezenkívül fontos, hogy számukra biztosítsunk bőséges növényi alapú táplálékot, például algátablátt vagy speciális garnélatojást.
Ne habozzon, rendelje meg most ezt a különleges garnélafajtát, amely garantáltan feldobja a vízi akváriumát!

Tudományos név: Neocaridina denticulata sinensis
Magyar név: Cseresznye garnéla
Szinonímák: Neocaridina heteropoda var. red, Red cherry garnéla
Csoport: Gerinctelenek
Származás: Ázsia; Taiwan
Testhossz: 2-3 cm
Természetes élőhely: A vad színváltozat Kínában, Taiwanon és Vietnámban honos, de a Red cherry garnélát mesterségesen Taiwanban kezdték tenyészteni.
Viselkedés: Békés, külön a számukra berendezett akváriumban tartsuk őket.
Táplálkozás: Nem válogatós, alga tablettáktól kezdve a különféle haleledelekig mindent megeszik. Adhatunk nekik forrázott spenótot, zöldségeket.
Szaporítás: Könnyű Medence: Minimum 20 literes Halnépesség: 30 literre 10-12 garnéla
Dekoráció: Növényekkel dúsan teleültetett akvárium, használjunk a víz színén úszó növényeket, hogy tompítsuk a világítás erősségét. Használjunk sötét színű aljzatot.
Hőmérséklet: 18-25 °C pH: 6,5-8.

Keménység: Nem kritikus

Várható életkor: 1-2 év
Forrás: díszhal.info
Neocaridina garnélák szállítás után veszíthetnek színükből, kisebb stresszhatás okozhat náluk mozgási inaktivitás.
Ez az felmerülő állapot megszüntethető, amennyiben a leírtaknak megfelelően követi az akváriumba való beszoktatásukat. Emailban küldött tájékoztató segít abban, hogy garnélák nagyobb gond nélkül ismét visszanyerjék szép színét.
Garnélák a CsigaFarm saját tenyészetéből származnak.
 Garantált a minőség!!!
Tartás technológiánkkal arra törekedünk, hogy a nálunk  megvásárolt garnélák az ország bármely területén könnyen tarthatóak legyenek.

KertVár Creative Commons License 2023.09.04 0 0 144

Sziasztok!
Aki jobban meg szeretne ismerni az akvakertészet (aquascaping) világával, számára remek információs bázis a következő oldal: https://kertvar.hu/akvakerteszet/

1Rambo1 Creative Commons License 2023.08.04 0 0 143

Sziasztok! Adott egy JBL volcano mineral, és egy zacsi tetra active substrat. Hamarosan újraindul az akvárium, tudnátok tanácsot adni a talaj kapcsán? Ezekből melyik hova kerüljön, és mennyi? Esetleg csak volcano mineral talaj is elegendő aljzatnak? Akva méret 60x30x30, Spyke moha, sok crypto, sallangos páfrányok lennének benne+garnélák.

V63 001 Creative Commons License 2023.05.05 0 0 142

Sziasztok!

 

Egy kezdő szettes 60x30x30 (54L) akváriumunk van, egy T8-as fénycsővel, ezt szeretnénk kiváltani LED-re, ami tetőbe helyezhető. Lowtech-es (lesz) az akvárium, mit tudnátok ajánlani?

 

Előre is köszi a válaszokat.

joccaa Creative Commons License 2023.03.31 0 0 141

Sziasztok! Találtam egy fantasztikus oldalt, ami a kezdő akvaristáknak rettentő hasznos!
Ismerkedj meg az akvarisztikai alapokkal, és váljon belőled is egy akvakertész! Ha megismerkedsz az alapokkal, a biológiai folyamatokkal, a az akváriumi növénytápokkal egy csodálatos víz alatti kertet hozhatsz létre. Az akvarisztika egy olyan hobbi, amely szépséggel és nyugtalansággal egyaránt ajándékoz meg minket. Az akváriumok szinte végtelen lehetőségeket kínálnak, hogy egyedi és izgalmas világot teremtsünk otthonunkban. Ha szeretnél elmerülni az akvarisztika varázslatos világában, akkor az akvarisztikakezdoknek.hu weboldal minden szükséges információt tartalmaz, amelyre szükséged lehet ahhoz, hogy sikeres és egészséges akváriumot hozz létre. https://akvarisztikakezdoknek.hu/

gabortakacs78 Creative Commons License 2021.06.06 0 0 140

Sziasztok!

 

Győrben eleadó egy 180l-es akvárium teljes felszereléssel:

https://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Elado_180l_es_akvarium_teljes_felszerelessel__hal__csiga__rak__stb___119038091.htm

 

Érdeklődni:

gabortakacs78@gmail.com

06 20 777 0290

 

 

 

Üdv,

morph3d73 Creative Commons License 2021.05.13 0 0 139

Sziasztok!

Nincs valakinek BP-en Grindal-ja eladó?Köszönöm

lapar Creative Commons License 2021.04.25 0 0 138

Sziasztok!

 

Nehezen tudom elhinni, hogy a témában nincs pörgősebb topic itt a zindexen.

Segítsen már valaki!

AnikóKiss Creative Commons License 2021.03.13 0 0 137

Sziasztok! Előre is elnézést, nagyon kezdő vagyok. Belső szűrőbe való szűrőanyag kapcsán szeretném a tanácsotokat kérni.

 

HÁTTÉR: ideiglenesen hozzám került egy fátyolfarkú aranyhal. Később kerti tóba tervezzük áttenni koi pontyok és tavi aranyhalak mellé. Addig is egy 54 l-es akváriumban tartjuk és gyakori (3 naponta) részleges vízcserével, vízkezelőkkel (Sera Aquatan, Sera Toxivec), baktérium kultúrával (Seachem Pristine), erős belső szűrővel (Eheim Biopower 160), plusz vitaminnal (Sera Fishtamin) igyekszünk elviselhetővé tenni számára a szűk akváriumi létet.

 

KÉRDÉS: az említett Eheim Biopower 160 belső szűrőbe lehet/érdemes a biológiai szűrőanyag helyett/mellett mechanikusat használni? Olvastam, hogy a mechanikus szűrőanyag (pl. Eheim Mech, Sear Biopur forte) segíti a nitrifikáló baktériumok működését, ami – az én laikus logikám szerint – nagy segítség lenne a sokat ürítő aranyhal vizének a tisztán tartásában. Ha érdemes biológiai belső szűrőbe mechanikus szűrőanyagot tenni, akkor hogyan javasolt? Vegyítsem a biológiai és a mechanikus szűrőanyagot, plusz még aktív szenet is tegyek közé – mindezt a szűrő középső tartályába? (Mert a Biopower 160 szűrőnél egy tartály van a biológiai szűrőanyag számára.) Vagy csak a mechanikus szűrőanyagot tegyem bele? Aktív szenet keverjek közé? Vagy egy biológiai belső szűrőbe ne akarjak más szűrőanyagot tenni, mint biológiait? Nagyon köszönöm a segítséget!

 

karcsika75 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 136

Sziasztok!

 


Elég kezdő vagyok ezen a téren, ezért vásárlás előtt tanácsot szeretnék kérni. Egy kisebb fajta szivattyút keresek, ami lehetővé teszi az akváriumból a víz kiszivattyúzását egy vödörbe. Tehát magát a pumpát/vagy a szivattyút az akváriumon kívülre szeretném elhelyezni, és egy csövet erre rákötve engedném bele az akváriumba és ez szivattyúzná ki a felesleges vizet. Ez a termék megfelel erre a célra?

 

https://abc-zoo.hu/1520-power-head-b-400-vizpumpa-fej-akvariumhoz-400-l-h-6-watt.html

 

Ezekhez a pumpákhoz járnak csövek is vagy azokat külön meg lehet venni? Amennyiben ez nem jó erre a célra, tudtok egy olyan mini szivattyút vagy pumpát ajánlani ami nekem megfelel erre a célra? 

 

Köszönöm

 

Üdv,Karcsi

radaisi Creative Commons License 2020.12.13 0 0 135

Sziasztok! Túlszaporodás okán megválnék pár nyúlcsigától. Átvétel Maglódon lehetséges.

hellsing Creative Commons License 2020.12.02 0 0 134

Kisebbe költözés miatt el kell passzolnom szebb napokat látott akváriumomat. Február óta nem lakznk itt, így egy kicsit lefatyásodott.

 

- 360 literes, 150cm hosszú, íves elejű tank

- Eheim Professionel 3 1200XL fűtős szűrő

- Eheim légpumpa

- Eheim automata etető- 7W-os UV lámpa

- méretre készített, furnérozott bútor 8 lábbal, hátsó kábel- és csővezető nyílásokkal

- halakkal.

 

Irányár: 175eFt. Tel: 7ven 3hatvan5 25 duplanulla

Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.10.12 0 0 133

Ez egy hidegvízi hal és oxigénben nagyon dús víz kell neki. Kerti tóban tartottam én, anno. 600 literre nagyon maximum 4 db-t tegyél (ugyanis nagyra tud nőni, az is kérdés, hogy most mekkorák), és mellé semmilyen más halfajt ne telepíts. 

Szűrés nagyon erős kell neki. Kettő darab erős külső szűrő, aminek nagy a vízforgató képessége. A Hydor Professional 600-at erősen ajánlom. Íme egy ismertető róla:

https://www.youtube.com/watch?v=UcWvOb01LQU&t=223s

https://www.youtube.com/watch?v=h66v2F74bmY

 

(A második videó, amúgy "csak" a Hydor Professional 350-es, de a működési elv és műszaki specifikációk bemutatása szempontjából ez most mindegy.)

De jó lehet még a Tetra EX 1200 Plus is. (Bár én a Hydor ajánlanám, mert több szűrőanyag fér bele, és 100%, hogy nincsen bypass! Valamint a gyári megadott liter/órás vízforgatási teljesítménynél többet tud!). De ha nem szeretnél kettő darab külső szűrőt, akkor pedig itt van még ez:

https://abc-zoo.hu/16535-fluval-fx4-kuls-szr-1000l-es-akvariumokhoz.html

Ez elég erős! Mondjuk a teljesítményéhez képest, viszont kevesebb szűrőanyag fér bele. 

Biológiai szűrőanyag, jóféle kell. Például: Seachem Matrix, Eheim Substrat Pro vagy a Sera Siporax. Nem árt egy nagyobb teljesítményű belső szűrő sem, a mechanikai szűrés miatt. 

Például ez:

https://pepita.hu/akvarium-es-kiegeszitok-c1944/juwel-bioflow-filter-30-akvariumi-belso-szuro-600-lh-p569620

 

Fűtő nem kell! Hidegvízi hal, igazából majdhogynem akváriumi klíma kellene neki. A másik dolog, pedig a levegő pumpa, ebből is egy nagyobb teljesítményű, csendes és márkásabbat kellene kinézni. Az Eheim, Oase és a Sera légpumpák általában jók.

Előzmény: wallace5 (132)
wallace5 Creative Commons License 2020.09.08 0 0 132

üdv mindenkinek 

Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok.hogy tart e valaki akváriumban kecsegét 

Mik.a tapasztalatok .?

600 literbe hány darab javasolt .sŸürès.esetleg vizforgatás .

Ezekre lennék kiváncsi 

 

Denes Nagy Creative Commons License 2020.07.29 0 0 131

Sziasztok !

 

Sajnos pár napja szétrepedt az akváriumom és mivel most egy darabig nem akarok másikat a benne lévő halak "árván" maradtak. Valaki fogadja be őket :)  Nem túl sok halról van szó: 1 szép nagy Vitorlás, 1 nagy frenatus, 1 nagy farokfoltos márna, 1 kék gurmái, 3 ékfoltos razbóra, 4 zebra/leopárd dánió. 1 szifó. Ingyen(egy körben, az összes!) elvihető Budapest 11 kerületből.

CodyNemo Creative Commons License 2020.07.11 0 0 130

Sziasztok! A következő kérdéssel fordulok hozzátok:
Van e valahol olyan tó, ahova diszhalat szabadon lehet engedni? Persze ugyebár természetes vizekbe őshonos fajokkal nem szabad.
A kérdés azért merült fel mert egy akváriumunkat meg kellene szüntetnünk, és a halak ebben annyira szerencsétlenül néznek ki, hogy díszhalnak gyakorlatilag alkalmatlanok. 
Régebben állítólag a budapesti margitszigeti tóba dobáltak be ilyeneket az emberek, de ez ott már régóta tilos. Van esetleg olyan hely ahol nem?

Őszinte Ököl Creative Commons License 2020.06.09 0 1 129

Tudni kellene, hogy konkrétan hány literes az akvárium. Az akvárium ára, sok mindentől függhet. Vásárolod akvarisztikai boltban, üvegessel csináltatod...stb. 

 

Például egy 80-100 literes akváriumhoz kell, egy külső szűrő. 30-40 ezer forint (Tetra, Eheim)

Kell a külső szűrőbe jóféle biológiai szűrőanyag, mert a gyári szűrőanyagok 90%-a egy f*s. Biológiai szűrő anyag Seachem Matrix, Sera Siporax. Ezek jófélék, és hatékonyak. 7-10 ezer forint (lehet több is!), kiszereléstől függően. Kell egy belső szűrő, egy normálisabb 10-20 ezer Ft (pl: Eheim Biopower). Fűtő - ez is mérettől és teljesítménytől függően - kb. 5000-8000 Ft egy jobb fajta.

Világítás , attól függ, hogy LED-es vagy fénycsöves (vagy kombinált). De ez is teljesítménytől és mérettől függ kb. 20-40 ezer forint. Légpumpa (bár ez nem feltétlenül muszáj ha van sok élőnövény az akváriumban. Valamint sok belső szűrőn van már diffúzor is) egy csendesebb, ami nem zúg úgy, mint egy rossz traktor szintén 5000-10.000 Ft. Ennek az ára is amúgy teljesítménytől és márkától is függ. 

 

Aztán aljzat, dekoráció, kövek, ágak, kis háló, hőmérő, algakaparó, vízkezelő folyadék.... sok kis apróság szintén növeli a költségeket. 

Előzmény: istvanMller (128)
istvanMller Creative Commons License 2020.06.09 0 0 128

Sziasztok!

 

Csak érdeklődésképpen kérdezem, hogy ha a nulláról szeretnék otthonra felállítani egy kis-közepes akváriumot trópusi halakkal (legalább 4), milyen induló költségekkel számoljak? És ha már egyszer megvan, akkor kb hogy alakulnak a fenntartási költségek? Köszi!

Mindennévfoglalt002 Creative Commons License 2020.06.09 0 0 127

Sziasztok. Ez mi ez??

NanoPlanet Creative Commons License 2020.05.04 0 0 126

Sziasztok ! Hogy ha érdekeltek vagytok a Nano Akvarisztikába vagy növényes akvarisztikába! Akkor a mi oldalunk kifejezetten ezzel foglalkozik 3000 ft fölött ingyenes a szállítás ! Vannak akvárium szettek, co2 beoldás, víz tesztek , táptalaj, szűrők, növények , növény tápok és egyéb kiegészítők! NÉZZETEK BE ! 

https://nanoplanet.hu/

Öreg Halász-) Creative Commons License 2019.06.06 0 0 125
zmrzlina1 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 124

Sziasztok!

 

Eladó: egy 40 x 38 alap, 25 cm magas és egy 41 x 27 alap, 30 cm magas
aksi, valamint egy kicsi, 38 x 19 alap, 25 cm magas, erre van egy
tetőként szolgáló üveglemez. (Az első kettő terráriumnak vagy ívató medencének is ajánlható.)

 

Az akváriumok rég voltak használva, porosak, vízkövesek, de nem
karcosak.
Ajánlatokat várok, nem tudok árat mondani. Tetejük (az utolsót kivéve)
nincs.

 

Bp. XII. kerületéből lehet elvinni őket, Kakukk út. (Istenhegyi út közele.)

Üdv: Z.


30 415 hatvan 47

 

zmrzlina1 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 123

Fodros vízikalász (Aponogeton crispus) eladó.
Egy tő 400 Ft.

 

Nagy akváriumba ajánlom, legalább 100 l-esbe. A halak nem hajlamosak megrágni.

Bp. XII. kerületéből lehet elvinni őket, Kakukk út. (Istenhegyi út közele)

Üdv: Z.


30 415 hatvan 47

Nagyobb rendelés esetén elvihetem a Délibe, v az Astoria/Ferenciek tere környékére.

zmrzlina1 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 122

Sziasztok!

 

Endlerek (Poecilia wingei) eladók. A guppi közeli rokona, kicsit kisebb és még békésebb. A hímek szép színes uszonyúak, egy törzsből származik mind.

 

Hím: 120 Ft, Nőstény: 80 Ft, 1-1,5 cm-es, neme még nem tudni kicsi (már több hetes, nem újszülött) 55 Ft. 

 

Bp.XII. ker, Kakukk út. (AZ Istenhegyi út közelében). 

 

Nagyobb mennyiség esetében esetleg el tudom vinni a Délibe v. a Ferenciek tere/Astoriához.

 

30 - 415 - hatvan - 47

 

Üdv,

Z.

Sima01 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 121

Sziasztok !

Eladó 2db Cryptoheros Saica sügér  !  Mindkettő hím.     Elérhetőség : sima2004 kukac vipmail  pont   hu

Budapest XXII. ker.

arisona Creative Commons License 2015.10.16 0 0 120

Aquamorf műsziklák, terrárium, akvárium háttér dekorációk, bármilyen méretben.

Bővebb információ,

www.aquamorf.hu/Kunstfelsen/Welcomehatter.htm

 

arisona Creative Commons License 2015.10.16 0 0 119

Az Aquamorf akvárium, terrárium napfelkelte naplemente vezérlővel megoldható a LED-es világítótestek, tavasz, nyár, ősz, tél, időszakokban a napfelkelte naplemente, és éjszakai holdfény vezérlése. Bővebb leírás,

www.aquamorf.hu/Kunstfelsen/Welcomehatter.htm

 

arisona Creative Commons License 2015.10.16 0 0 118

Akvárium LED világítás bármilyen méretben. Tetőbe is építhető.


Egyszerűtől, a csillagászati adatok alapján programozott, széles spektrumú
napfelkelte naplemente funkciókkal ellátott lámpatestekig.

Bővebb információ itt:

www.aquamorf.hu/Kunstfelsen/Welcomehatter.htm

 

 

 

arisona Creative Commons License 2015.10.16 0 0 117

Alumínium akvárium tető bármilyen méretben, 40 féle fahatású fóliával.

Bővebb információ itt.
www.aquamorf.hu/Kunstfelsen/Welcomehatter.htm

 

 

 

arisona Creative Commons License 2015.10.16 0 0 116

Alumínium akvárium tető bármilyen méretben, 40 féle fahatású fóliával.

Bővebb információ itt.
www.aquamorf.hu/Kunstfelsen/Welcomehatter.htm

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!