Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 97584
H_G Creative Commons License 1 napja 0 0 97583

Ha van Braunból is hasonló (szerintem van), akkor én azt választanám.

 

Előzmény: Sfakutya (97578)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 97582

Hat igen... de nem csak a gyerek ejthet le edenyeket.

 

Tegnap egy uveg edenyt tettem a helyere.  Ugyetlenul hozzakoccantottam valamihez a fiokban es eltort. Egy koccanas volt csak... maskor kicsuszik a kezembol, de most nem.  Csak egy koccanas...

Előzmény: nagypapi51 (97580)
ZsuR Creative Commons License 1 napja 0 0 97581

Az uveg szep - de torekeny... es sulya van.  Szeretem az uveget - de mostanaban gondolnom kell ezekre is. Az aprito gepem mar-mar oslenytani lelet, de a muanyag edeny tartja magat... talan kicsit homalyosabb mint ujkoraban, de ettol meg tokeletes.

Előzmény: Sfakutya (97578)
nagypapi51 Creative Commons License 1 napja 0 0 97580

Aki 15 éve itt van az Index fórumon, az nem tejfogú :)

Minimális árkülönbözetnél érdemes a jobbat venni,

a gyereket meg meg kell tanítani a konyhai viselkedésre.

 

 

Előzmény: joy (97579)
joy Creative Commons License 1 napja 0 0 97579

Kezdő háztartásba az olcsóbbat, ha gyerek van a műanyagot!
:o)

Előzmény: Sfakutya (97573)
Sfakutya Creative Commons License 2 napja 0 0 97578

Akkor a Bosch aprítót veszem meg. A másiknál az üveg edény tetszett, de lehet, hogy az nem is annyira fontos.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (97577)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2 napja 0 0 97577

Egyértelműen Bosch. Közel 10 éve van egy pont ilyenem. Tökéletes.

Előzmény: Sfakutya (97573)
beetee Creative Commons License 2 napja 0 0 97576

Akkor a kettő közül nem kérdés, hogy a Bosch.

Előzmény: Sfakutya (97575)
Sfakutya Creative Commons License 2 napja 0 0 97575

Mindkettő 7000 ft.

Előzmény: beetee (97574)
beetee Creative Commons License 2 napja 0 0 97574

Az első márkában már csalódtam. A másodikban meg nem.

Ettől függetlenül mi az áruk?

 

Nekem egyébként Lidl-es aprító van. Az ár/értékben jóval ezek felett van.

Előzmény: Sfakutya (97573)
Sfakutya Creative Commons License 2 napja 0 0 97573

Az első: Russel, 380 Watt, üveg edény

Második: Bosch 400 Watt, műanyag edény

 

Szerintetek melyiket érdemes megvenni???

ZsuR Creative Commons License 2 napja 0 0 97572

....be kell valljam... nem fozok tojast idore.  Illetve, nem tartom szamon az idot :).

Előzmény: nagypapi51 (97571)
nagypapi51 Creative Commons License 3 napja 0 0 97571

Ha eddig nem tudtuk volna...:)

Előzmény: joy (97570)
joy Creative Commons License 3 napja 0 0 97570

.

joy Creative Commons License 6 napja 0 0 97569

:o)

Előzmény: nagypapi51 (97568)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.09 0 0 97568

...Nem katedráról írok, csak rántotthúsról...

Mit keresel a rántott húson, minden hokedli foglalt...? :)

(talán Magyar Eleknél olvastam, hogy a jól készített bécsi szelet olyan,

ha egy hölgy ráül, nem hagy zsírnyomot a szoknyáján)

 

Előzmény: joy (97566)
joy Creative Commons License 2018.01.09 0 0 97567

Hígítva igen, kijön akár 4 szelet is, de ahogy unokáim kedvelik /dupla panír, csak tojás/, már kell az 1 szelethez 1 kistoj.
Még így is előferdül, hogy a hús marad, csak a bunda fogy.

Előzmény: Boszorka (97563)
joy Creative Commons License 2018.01.09 0 0 97566

Nem katedráról írok, csak rántotthúsról.
:o)

Előzmény: nagypapi51 (97564)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97565

Csak ha borjúból készül, akkor írják Wiener Schnitzelként étlapra, (vom Kalb)

ha disznóból, vagy pulykából, akkor simán Schweinschnitzel, oder Putenschnitzel.

 

Előzmény: Boszorka (97563)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97564

...Írtam én, hogy borjúbélszínből készítem?...

Ex cathedra írtad, szóval igen.

 

Előzmény: joy (97562)
Boszorka Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97563

Borjúbélszinből képtelenség tányérnyi szeletet klopfolni, de minek is. Mint írod a többi részéből lesz finom bécsi szelet. Bécsben is láttam már étlapon disznóból rántott húst, oda volt írva, hogy disznó.

Az imént olvastam itt egy leírást, hogy szeletenként 1 tojás kell a panírhoz. Szerintem ez erős túlzás. Egy tojás és némi tej mennyiségből én simán bepanírozok 4 szelet húst.

Előzmény: nagypapi51 (97561)
joy Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97562

Írtam én, hogy borjúbélszínből készítem?
:o)

Nálunk csak rántott csirkemell megy, mert undokkák csak azt eszik meg.
:o/

Előzmény: nagypapi51 (97561)
nagypapi51 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97561

...borjúbélszínből, tányérnyi, vékonyra klopfolva...

Abból soha, azt nem tudnád megfizetni, és nem is arra való.

A borjúcomb felsál, dió, v. frikandó részéból, ha már Bécs. (a taljánok karajból is készítik)

Magam részéről, ha szép zsírszegény disznótarját látok, akkor abból.

Sütés után is szaftos marad, nem úgy, mint a karaj.

Ha szűzpecsenyéből, akkor ~4cm-es hengereket kézzel lelapítok, majd fólia között óvatosan tenyér nagyságóra klopfolom. Annyi sütés kell csak, hogy a panír aranybarna legyen.

 

 

Előzmény: joy (97557)
dulci Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97560

Piaci ecetespaprikával! Nyáron kovászosuborkával. :)

Előzmény: joy (97558)
ZsuR Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97559

...hat szerintem is abbol a legfinomabb...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (97554)
joy Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97558

Ha gyors-olcsó kell, a piaci rántott csirkemell csomagolópapírból, magában a legjobb.
:o)

Előzmény: joy (97557)
joy Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97557

Minek nevezzelek?
Ugyan az a játék, mint a paprikás vs. pörkölt.
A bundázott húsok 1. csoportja a rántotthús, amelynek közé tartozik a No1. Bécsi szelet / panírozott bundás borjúbélszínből, tányérnyi, vékonyra klopfolva/, párizsi sertés szelet /dupla tojásbundás sertéscomb, esetleg karaj/...

Egy finom variációja:
Ujjnyi, csontos, hártyáját benyesett karajszeleteket min. 1 napig sós, kissé fokhagymás-borsos tejben áztatok.
Ebédhez:
Elkészítjük a köretet (május-júniusban friss zöldséges sült újrumli), salátát tejfölös uborka v. zöldsaláta.
- Leszárítom a karajszeleteket (papír)törölközőn, lazán kiklopfolom.
- Fölütünk szeletenként 1 kis tojást, öntünk bele tojásonként 1-1 eka szódavizet, villával fölverjük.
- Tányrokban előkészítjük a panírsort:
--1. Liszt__2.Tojás__3.Zsömimorzsa.
- Fölforrósítjuk a bő olajat kb 180 oC-ra,  és indulhat a sütés közepes lángon:
_Panír 1;2;3->forróolaj fedő alat 5perc, fordítás, fedő nélkül 3 perc.
A sütési idő függ a hússzeletek vastagságától.
A bunda színe mutatja: aranypiros jó. Világossárga nyers, barna égett.
Sütés után a meleg -már nem forró- olajat átkell szűrni peluson, 2-3 rétegű gézen.

Előzmény: ZsuR (97552)
joy Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97556

"... simán kaphat Michelin-csillaggal felkent ebédet 2500 forintért..."

Vajon milyen fűszer lehet a Michelin-csillag???
:o)))
Annyit tudok, hogy drága.
:o)

Boszorka Creative Commons License 2018.01.08 0 0 97555

Pontosan úgy ahogy mondod.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (97554)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!