Keresés

Részletes keresés

A Nikk Creative Commons License 2017.09.16 0 0 97213
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97212

Diódát utoljára a '60-as évek elején használtam (OA1160), mikor is egy világháborús fejhallgatóból kreáltam rádiót. Kicsit zajos volt, de jött rajta minden :)

Íz-emlék...

Kerámia kondikat is közel 40 éve, amikor egy Pioneer-t (ma is megvan, kiváló hangú analóg tuner) kellett visszabutítani OIRT frekire :)

Előzmény: Tu Sok (97210)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97211

Tőlem annak szólítasz, aminek akarsz..:}}

 

Mondjuk az unokám csurpapinak szólít, és az pont jól van.

Ja, és mestervizsgám is van, még az átkosból...:}}

( akkor már mérnök valék, de az iparengedély, ugyebár.)

 

tuutuu

most Mester

Előzmény: nagypapi51 (97209)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97210

Mert kihagytad a diódát, hehe...

Amúgy egy nagyhalál...

De én is pár éve alkalmaztam utoljára.

Előzmény: nagypapi51 (97208)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97209

Szólíthatunk ezentúl MESTERnek? :)

 

Előzmény: Tu Sok (97207)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97208

Ilyen nekünk is volt, 2700 kemény magyar forintokért vettük ~40 éve, igazán nem bánom, hogy az előző életemben maradt... :)

Előzmény: Tu Sok (97207)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97207

Ha  már...

Az ún. ökörsütő ( ELEKTHERMAX 2 kW pörgő-forgó) át lett verve , mert eredetileg egy(2) madár odaégett.

Ki a villanyosmérnök?

Fogtam egy diódát, és ha ki van a fűtés kapcsolva, hát nincsen, fél teljesítménnyel fűt.

Amikor  jön a végjáték, mehet a pirongatás...

Persze szalonnában a madár...

ZsuR Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97206

Pihentetni minden sultet kell... 

 

A fuszert szoktam varialni - es  ha ropogos bort szeretnek, a broiler ala teszem par percre. Mmmmm... igy szeretem a melle husat, maskepp nem nagyon... talan meg a citromos csirke mellet meg a chicken nuggetet... 

 

A csirkeszarny az a kedvencem! :))  Rantva is - honaljban majjal...

Előzmény: nagypapi51 (97200)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97205

Szüretkor is jó lehet.

Előzmény: nagypapi51 (97204)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97204

Nincs is jobb 30+ fokokban, mint egy könnyű, nyári kakaspörkölt üstben főzve... :)

Mi a baráti körrel "szüreti kakaskát" szoktunk bográcsolni.

 

Előzmény: [fidelio] Pirandus (97202)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97203

C' est la vie...

Vuk is Cselének adta a legjobb falatokat :)

 

Előzmény: Tu Sok (97201)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97202

Üdv. Vasárnap egy hajdusági tanyán fölséges kakaspörköltet ettem. Kb. 15- embernek levágtak 4 hatalmas kakast.

Előzmény: nagypapi51 (97200)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97201

No, ezt mondanád a vejemnek...:}}

Legalább ezügyben sose verekednek, mert a lányom föleszi a bőrkét...:}}

Előzmény: nagypapi51 (97200)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97200

Én is így készítem - tőled tanultam :)

Annyi a különbség, hogy az egész mell középen futó hosszű csontját belülről mélyen behasítom, de nem vágom teljesen át. A sütés végén pedig letakarva pihen ~10 percet.

(egyik unoka szokta kérdezni, hogy nem lehetne olyan csirkét sütni, ami csak bőrből áll? :)

A bőrért mindig közelharc megy, ezért is szeretjük a szárnyat, fajlagosan azon van a legtöbb.

 

Előzmény: ZsuR (97198)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97199

Előzmény: ZsuR (97198)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97198

Csak egy otlet - ha igy csinalom, nem szarad ki - es persze a so-bors izesitesen kivul lehet mas szaraz fuszert is hozza adni.

 

  • 3 whole (6 split) chicken breasts, bone-in, skin-on/3 egesz csirkemell csak a recept, akarmennyivel lehet, a lenyege, csontos es boros legyen.  A csontot es bort el lehet kesobb tavolitani

  • 3 tablespoons olive oil/ha nem oliva hanem mas, az is jo - sot...

  • Kosher salt/akarmilyen so

  • Freshly ground black pepper/jobb a frissen orolt

Enyhen kiolajozott tepsibe teszem a felbe vagott es fuszerezett csirkemelleket, boros resze felfele

A 350F/180C fokos sutoben 35-40 percig sutom takaras nelkul.

 

FInom szendvicsbe, salataba, es finom szosszal es korettel... jol varialhato alap recept.

 

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97197

tényleg ízlés dolga... nálunk be szokott jönni a csirkemell, de natúron sütéskor nagyon el kell találni az állagot,és rögtön meg kell enni (én legjobban sütés közben kóstolgatni szeretem)

 

grillen is jó volt pácolás után, natúron, egyébként pedig kell hozzá szaft: tejszín/tejföl/vaj, paradicsom, sajt, szalonna

 

családban a gombás-tejszínes hús a sláger mostanában szárazabb húsokból (csirkemell, karaj)

 

csirkemellből rántott húst is lehet finomat csinálni, ha előtte sós-fokhagymás tejben megáznak, és elég vékonyak a szeletek, hogy ne kelljen sokáig sütni

 

pulykacombból (felsőből) pedig a vadas jellegű darab, az egyben sült és a pörkölt az, amit kedvelünk

 

 

Előzmény: dulci (97195)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97196

Van, talán a pulyka felsőcomb kicsontozva, amiből kellő pácolással lehet alkotni valamit. De én azt se csinálok. A pulykamell az egy dráma. Kanadában mondták, hogy milyen fimnom, mert sütés közben vajjal injectiózták, de nekem az is élvezhetetlen volt.

Előzmény: Tu Sok (97191)
dulci Creative Commons License 2017.08.28 0 1 97195

A csirkemell fanyalgóknak hátha van kedve még egy próbát tenni.

A szeleteket olajozott tepsibe terítem, enyhe sózás. Betakarom sajt és tejföl keverékével, mehet bele bármilyen kedvenc fűszer, én curry-port és borsot szoktam. A reszelt sajthoz annyi tejfölt teszek, hogy kenhetően sűrű massza legyen, úgyis ráolvad. 170-180 fokon sütöm. Mire a teteje szép színt kap, a csirkemell is átsül amennyire kell. Garantáltan nem száraz.

Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97194

Na.

Tehát a pulyka jó.

Hogy finom, azt én is tuudom...:}}

Feleim, ettől még a csirkemell bezony száraz állat, fedő alatt meg más a Mása...

Igen, tűzdelni is lehet, ma holmit ( épp holnap megyek szalonnáért), szóval főzőcskézzen mindenki !

Előzmény: H_G (97193)
H_G Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97193

Ez mindkettő nagyon finom és sűrűn csinálom őket... A nem kiszáradt csirkemellnek két titka van (persze a gyorsaságon kívül): az alsó oldalát békén kell hagyni, amíg sül, nem bökdösni, nem rázogatni, nem piszkálni. Fordítás után pedig le kell fedni a serpenyőt!

 

A pulykacomb pedig mire megpuhul, az inak környéke finom kocsonyás lesz, én bizony nem húzom ki őket előre (még ha nem lennék lusta hozzá, akkor is olyan metroszexuális dolognak tűnne), a kész kajából húzom ki kézzel és leszopogatom, mint egy nagy halszálkát. Amivel muszáj pepecselni, az a megtűzdelés szalonnacsíkokkal! Utána szerintem a legfinomabb savanyúkáposzta-ágyon (borsikafű, lestyán, babér) vagy egyszerűen tepsiben (rozmaring, majoranna, babér), papadicsompürés vízzel locsolgatva.

 

ZsuR Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97192

Pedig finom etel a pulyka, tolve is, toltetlenul is... es ha a grillen sutom, meg fustolt izt is kap!

Előzmény: Tu Sok (97191)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97191

A pulykával az a bajom, hogy igazán sosem ettem.

A comb, amit árultak a boltban, teli ínnal ( tudom, hogyan kell kihúzni,papíron tudom, sose láttam.).

Ámde a boltiban benne lakik-lakott az ínsereglet.

Egészben meg küzdjenek vele Amerikában...:}}}

Előzmény: Boszorka (97189)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97190

Mondjuk én föltekerem a sparheltet, de tövig...

Minden mást is úgy sütök.. 

A zasszony büszke arra, hogy fistes a sült oldala.

Mutatom: az enyém is, pedig már rég nem félvér a néger...:}}

Máj nálam 10 sec....

Na jó, a szelettől persze függ.

Előzmény: nagypapi51 (97188)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97189

Jó csirkemellet (nem szárazat) még soha sehol nem ettem. Egyszerüen nem szeretem. Pulykát se eszem, pedig állítólag jajjj de finom.

Előzmény: nagypapi51 (97186)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97188

mondjuk, a szűzekkel tovább kell bajlódni... :)

(füstölgőre hevített serpenyőben elég a fél perc)

Előzmény: Tu Sok (97187)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97187

Belátom, igazad lehet.

Ám jó alapanyag a Holdon van (talán), a technológiáról meg van elképzelésem, dehát ha valamihez nem vonzódom, rábízom másra.

Mondjuk a hét végén a szüzeket a nejem 1/4 óráig sütötte, én meg fél percig.

Na?

( a szüzek a "Mária-korongok" közismertebb neve)

 

...:}}

Előzmény: nagypapi51 (97186)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.08.28 0 1 97186

Csirkemellet is lehet jóra készíteni.

Ha 'fűrészpor' a végeredmény, annak két oka lehet:

- rossz az alapanyag,

- rossz a technológia.

 

Előzmény: Tu Sok (97185)
Tu Sok Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97185

Mondjuk mellet én is csak kijevi módon ennék ( valóban fűrészpor), de nem esz érte a fene...

Előzmény: Boszorka (97184)
Boszorka Creative Commons License 2017.08.28 0 0 97184

Farhátat nem láttam kb. 50 éve, lábat se nagyon. Piacra nem járok. Külhonban totál ismeretlen fogalom volt. Mellet nem eszem se bőrrel se bőr nélkül, mert olyan mint a fűrészpor. Comb és szárny a menő nálam, becsinált levest szárnyakkal szoktam csinálni. Kicsontozott felsőcomb rántva gyakori vendég a konyhámban, vagy egész comb sütve.

Előzmény: Tu Sok (97183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!